Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

Κάλεσμα για συγκρότηση πρωτοβουλίας αφύπνισης & αναδάσωσης, πολιτών του διαδικτύου

Με αφορμή το έγκλημα της τεράστιας οικολογικής καταστροφής που έλαβε χώρα τις τελευταίες ημέρες,δημιουργήθηκε αυτό το blog ,ώστε να εξεταστούν οι περιπτώσεις μιας συλλογικής ενέργειας από τους Έλληνες bloggers, και τους υπόλοιπους πολίτες του διαδικτύου, ώστε να εξεταστεί εάν είναι εφικτό να συγκροτηθεί μια πρωτοβουλία διαδικτυακής αφύπνισης και εθελοντικής συμβολικής αναδάσωσης/σεων.


Γενικά είμαστε ενάντια στον εθελοντισμό για διάφορους λόγους (ο κυριότερος είναι ότι χρησιμοποιείται ως λύση για δωρεάν εργατικά χέρια-την στιγμή μάλιστα που οι δείκτες ανεργίας είναι υψηλοί).
Όμως οι ετήσιοι αναδασωτέοι κρατικοί προγραμματισμοί είναι ανεπαρκής, πάντα σε σχέση με τις καμένες / αναδασωτέες εκτάσεις και του ανθρώπινου δυναμικού.
Θεωρούμε, ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι αναγκαία, αφού δεν έχει να κάνει με πολιτικές σκοπιμότητες ούτε με συμφέροντα "άλλων", αφού οι "άλλοι"είμαστε όλοι εμείς.

Στόχος μας δεν είναι να καλύψουμε αυτή την ανεπάρκεια,(θα ήταν πολύ αισιόδοξο αν μπορούσαμε έστω να το ελπίζουμε κατά το 1χιλιοστό) αλλά να αφυπνίσουμε ,να ενημερώσουμε, να πιέσουμε , και αν μπορούμε να καλύψουμε ένα μέρος , με οποιοδήποτε τρόπο από αυτήν την "μαύρη τρύπα".

Ο ακτιβισμός μέσα απο τα blogs και το διαδίκτυο ,σιγά-σιγά έχει αρχίσει να λαμβάνει διαστάσεις:
Υποθέσεις Kareem, Αμαλίας, blogme, παιδεία, κλπ.
Banners, υπογραφές, και κινητοποιήσεις για τις παραπάνω υποθέσεις.

Μπορούμε να οργανωθούμε και για το περιβάλλον !!!

Το ζήτημα μας εδώ είναι το εξής :

* Μπορούμε αρχικά συγκροτήσουμε μια δικτυακή κοινότητα και προπαγανδίσουμε με banners και κείμενα την ιδέα μιας εθελοντικής ομάδας αφύπνισης και αναδάσωσης,που θα πηγάζει μέσα απο τα blogs και θα επεκτείνεται στο ιντερνετ γενικά, και όχι μόνο;

* Να προχωρήσουμε στην ίδρυση της ως μη κερδοσκοπικού σωματείου (δικηγόρους και άλλους που θα βοηθήσουν έχει η blogoσφαιρα);

* Να ζητήσουμε-απαιτήσουμε από τους αρμόδιους με τροφοδότηση δένδρων; (αποτελεί υποχρέωσή τους, η με ποιους τρόπους μπορούμε να τα εξασφαλίσουμε).

* Να διατηρούμε αναρτημένα στα blogs μας, banners, ανακοινώσεις και να προβαίνουμε σε διάφορες ενέργειες ενημέρωσης σχετικές με τα θέματα;

* Να προβαίνουμε σε μαζικές δημοσιεύσεις καταγγελίες μέσα απο τις σελίδες μας,για τυχών ατασθαλίες,μεθοδεύσεις σε βάρος των δασικών εκτάσεων;
(Οι αναδασώσεις είναι περισσότερο συμβολικές, η καλύτερη αναδάσωση είναι η φυσική, μπορεί να διασφαλιστεί)
;

* Και βέβαια αν γίνουν τα παραπάνω (περί δημοσιεύσεων το μόνο εύκολο) ,και αν αποφασίσουμε να προβούμε σε συμβολικές αναδασώσεις, θα μπορούμε να αφιερώσουμε μερικά Σ/Κ απο την ώρα του "φραπέ μας", φορώντας γαλότσες και φυτεύοντας δέντρα;

# Ας κλείσουμε τις οθόνες μας,(όσοι δεν μπορούν, ας το κάνουν έστω για λίγο) και να μετατρέψουμε τις ευαισθησίες που γράφουμε από τον καναπέ μας σε πράξη.
Να βγούμε " έξω", από τον εικονικό μας κόσμο, εκεί που είναι η πραγματικότητα.

# Ας προσπαθήσουμε εμείς η να πιέσουμε άλλους με δημοσιεύσεις να υπάρχουν δέντρα, πριν αποχαρακτηριστούν οι δασικές εκτάσεις ως οικόπεδα.

# Ας βρεθούν αντιμέτωπες στο φως της δημοσιότητας και στην κατακραυγή των σελίδων μας , οι όποιες παρατυπίες που ίσως κάποτε γίνουν.

# Ας προλάβουμε τις μπουλντόζες των εργολάβων,τα συρματοπλέγματα και τα "νέα βοσκοτόπια" .

# Ας υπάρχει τουλάχιστον αφύπνιση.

Το blog αυτό, για αρχή , δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από ένα κάλεσμα για μια συζήτηση,για το αν είμαστε ικανοί να συνεισφέρουμε με τον τρόπο μας .
Έγινε με αφορμή τις τελευταίες πυρκαγιές, και λαμβάνοντας γνώση άλλες ενέργειες που έκανε η blogoσφαιρα, ευελπιστώντας ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι.
Το αρχικό κείμενο είναι γραμμένο στο "πόδι",απλά για να προλάβουμε τις εξελίξεις.
Αν προϋπάρχει κάποιος ανάλογος παρόμοιος χώρος ,ας ενημερώσει κάποιος να μεταφέρουμε την συζήτηση εκεί.

Αν όχι διαδώστε το blog, οποιοσδήποτε πιστεύει τα παραπάνω μπορεί να γίνει συνεργάτης του blog, αν μαζευτούμε πολλοί/ές για αρχή εδώ, και κατόπιν απο κοντά μέσα απο ανοιχτή συνάντηση, ίσως μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

ΥΓ. Να διευκρινίσουμε ότι αφορμή για την κίνηση αυτή ήταν οι τελευταίες πυρκαγιές σε ολόκληρη την επικράτεια και όχι μόνο στην Πάρνηθα.
Οποιες συζητήσεις έχουν να κάνουν σχετικά με αναδασώσεις δεν αφορούν αποκλειστικά τις τελευταίες καταστροφές, όπου σύμφωνα με ειδικούς είναι χρονικά ανέφικτο.
Οι μεταξύ μας ανοικτές συζητήσεις/αποφάσεις θα προωθηθούν σε ειδικούς πριν την οποιαδήποτε ενέργεια.
Σε αυτό που μπορούμε και πρέπει να συμβάλουμε όλοι, και είναι πολύ σημαντικό, είναι η επαγρύπνηση , η ενημέρωση και η δημοσιοποίηση που μπορούμε να πετύχουμε από τις σελίδες μας, σε τυχών μελλοντικές "άτυχες κινήσεις" που αφορούν τις δασικές εκτάσεις.


195 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήδη έκανα λινκ στο μπλογκ μου. Μέσα με τα μπούνια.

Cyberella είπε...

Έκανα link του blog της αναδάσωσης στο άρθρο μου.
Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι πως το παρθένο δάσος της Πάρνηθας έχει καεί. Και η ειρωνεία είναι πως η φωτιά δεν επεκτάθηκε τόσο πολύ διότι τα έλατα καίγονται πολύ πιο αργά από τα πεύκα. Όμως τα έλατα δεν αναδασώνονται.
Πραγματικά λυπάμαι πολύ διότι φοβάμαι πως τα παιδιά μου δεν θα μάθουν τι σχήμα έχει ένα αληθινό δέντρο...

GreenForest είπε...

Το θέμα δεν αφορά αποκλειστικά την αναδάσωση,η οποία είναι συμβολική.Η φύση καλύπτει τις πληγές της,αρκεί να την προστατέψουμε, και να καταγγείλουμε - εμποδίσουμε τις μεθοδεύσεις οικοπεδοποίησης και αποχαρακτηρισμού.
ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

javapapo είπε...

εξαιρετικά καλή και σοβαρή πρόταση, my support as well!

€lisavet είπε...

Πολύ καλή ιδέα!Στηρίζω αναδάσωση!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο θα σας πουν πολλοί, άλλωστε ένα σχόλιο δεν κοστίζει!
Εγώ θα πω απλά καλό κουράγιο...
Θα ήταν πάντως καλή ιδέα να φτιάξετε ένα banner να το βάλουμε όλοι στα blog μας, εκτός από τα διάφορα link σε posts.
Ίσως αν βρω χρόνο το βράδυ να ασχοληθώ...

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρεπει πια να περιμενουμε τιποτα απο κανενα.
Το θεμα της αναδασωσης της Παρνηθας ειναι μονο δικό μας και πρεπει να το παλαιψουμε με τα χερια μας και με το Internet.
Ας κρατηθουμε σε αυτο το Blog σαν σημειο συντονισμου αυτες τις πρωτες ωρες, και να πεφτουνε προτασεις για το πως θα αρχισουμε την δραση.

Παιδια, αρχικα χρειαζομαστε ειδικους στα θεματα ΔΑΣΟΣ και ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ. Εμεις να ειμαστε οι εργατες αλλα με τις λογχες.
Ιδεες πως θα προσεγγισουμε ειδικους ???

GreenForest είπε...

Θα προσεγγίσουμε ειδικούς και θα συνεργαστούμε.
Σύντομα θα φτιάξουμε και group list μια ανοιχτή λίστα ομάδα επικοινωνίας να μπορούμε να συμμετέχουμε όλοι.

palpatine είπε...

Παιδιά μπράβο πολύ ωραία η πρωτοβουλία σας.

Αυτό που έχω ως απορία είναι αν όντως η αναδάσωση είναι η λύση που ενδεικνύται στην περίπτωση αυτή, ή θα ήταν πιο αποτελεσματικό να υπάρχει συνεχής περιφρούρηση των καμμένων και παράλληλα τσεκούρι και φωτιά σε όποιον κτηνοτρόφο φέρει τα ζώα του για βοσκή/εργολάβο φέρει μπουλντόζες και μπετονιέρες.

Γιατί ακούγεται συχνά η άποψη πως η ανασάσωση δυσχεραίνει την κατάσταση, και ότι το δάσος αναπλάθεται καλύτερα μόνο του.

Και πάλι μπράβο για την πρωτοβουλία όμως

Ανώνυμος είπε...

Βγείτε από την οθόνη και πάτε σπείρετε κανένα δέντρο.

Ανώνυμος είπε...

Η κατάσταση πλέον είναι εκτός ορίων και η απραξία μας καθιστά όλους υπεύθυνους. Το να παρακολουθούμε τα γεγονότα από την τηλεόραση και να παραπονιόμαστε για την ολιγωρία της πολιτείας δεν είναι μόνο ανεπαρκές αλλά και επικίνδυνο. Πρέπει να πάρουμε άμεσα την κατάσταση στα χέρια μας… Ας στείλουμε όλοι για αρχή το link του blog σε όλους τους γνωστούς για να δημιουργήσουμε το συντομότερο δυνατόν μία μεγάλη ομάδα δράσης.

GreenForest είπε...

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη για το banner.
Μπορείτε να το μοιραστείτε μαζί μας.

Ανώνυμος είπε...

To dasos ksanafutrwnei, kai h purkagia einai mesa ston kuklo zwhs toy elatodasous.
-Arkei na meinei pragmatika a8ikto. Dhladh oute pathmasia panw stis ektaseis opou 8a arxisoun na ksepetagontai blastaria se ligo.
Se idanikes syn8hkes, kai me kalh perifrourish ktlp 8a bgei ksana se 10 -20 xronia.

Mexri tote ap`oti akousa enan dasologo na leei, 8a apolambanoume anodo 3-4 ba8mous ston meso oro 8ermokrasias sthn a8hna, kai, proswpika kati mou leei oti mesa se liga xronia den 8a exoume kai polu nero. -Kabatzw8eite me boukalakia..

To megalo problhma authn thn stigmh einai oti an ksafnika brexei polu, 8a parasur8ei olo to gonimo xwma kai den 8a uparxei elpida meta. Nomizw uparxoun texnikes gia na apofeux8ei kati tetoio, alla den eimai sigouros ti..

8elei psaksimo alla as to kanoume giati ta koproskula to polu polu na xtisoun kamia pteruga akoma sto casino.

Ανώνυμος είπε...

Ναι παιδιά. Κι εγώ μαζί σας με οτι μπορέσω. Είναι καιρός να αρχίσει να ακούγεται η φωνή των πολιτών και αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος. Το δημοσιεύω στο blog μου τώρα. Eίναι σημαντικό να δημοσιεύονται ειδήσεις με την εξέλιξη της υπόθεσης κάπως. Σε έξι μήνες, όταν θα οικοπεδοποιουνται ξανά καμένες εκτάσεις θα θυμάται κανείς τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.

Ειμαι ο Νικος, ειμαι μοτοσυκλετιστης και στην κοινοτητα μας (www.moto.gr) εχουμε πολλα παιδια που εχουν διαθεση και θεληση να βοηθησουν την Παρνηθα μας!

Συζητουσαμε και εμεις παραλληλα με εσας το ανοιγμα ενος blog για να συντονιστει η δραση ολων μας! ΕΙΜΑΣΤΕ πολλοι και αν συντονιστουμε σωστα θα εχουμε αποτελεσμα!

Δειτε το σχετικο θεμα: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=814558#post814552

Εχουμε δυνατοτητα επικοινωνιας με ειδικους, οι οποιοι θα μας πουν ποιες ειναι οι σωστες κινησεις τωρα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΜΑΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΟΜΑΔΕΣ "ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ" ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΑΝΑ ΤΑΚΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ (10-15 ΜΕΡΕΣ) ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΓΙΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ, ΘΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ.

Παιδια, ειλικρινα ειμαστε ολοι συγκλονισμενοι απο την καταστροφη... Πρεπει να κανουμε ολοι οτι μπορουμε... Οχι αλλη κοροιδια ρε γμτ! Ελεος!

ARKA-AKRA είπε...

H γεωκτονια ειναι γεγονος.Η αναδασωση ισως μια αρχη αλλα και αυτη με σεβασμο στους νομους της φυσης και οχι στους δικους μας,δηλαδη στα μετρα μας.Μην βαλει κανεις πχ κανενα ελατο στην παραλια..Το καθετι στα μετρα του.Η αναδασωση θελει μελετη.

ειμαι παρων.

Rodia είπε...

Οσοι και να είμαστε, είμαστε λίγοι.

ΝΑ ΜΗ ΝΤΡΑΠΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

Η υπόθεση αφορά όλους, όλη την Ευρώπη, όλο το πλανήτη, όλο το διαδίκτυο.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΜΑΣ

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ, ΦΟΡΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

το πέρασα και στο ίντυ της γερμανίας, δεν είχε γραφτεί ακόμα τίποτα.

κουράγιο.

SofiaX είπε...

Eyxomai na bgei kati kalo.

Eimai apaisiodoxi.

Prin mia dekaetia kai bale, eblepa me odini kai dakrya sta matia to Seix Soy na kaigetai, to spiti moy apeixe 500 metra...

Eblepa pos apo ton perifereiako dromo diplis kykloforias i fotia perase apenanti stis katoikimenes perioxes.

Thumamai pos oloi boyboi apo ton pono koitazame animporoi.

Thumamai pos oloi klaigame siopila...

Blepo oti meta apo toso kairo to dasos einai akoma falakro... Isxni anadasosi eos mideniki...

Stoys propodes kapoia ktismata poy se ligo tha ginoyn spitia

POSO EYKOLA KSEXNAME EMEIS OI ELLHNES.

Eixa orkistei na kano kati ekeini tin pirini nuxta.

Den ekana para elaxista, tipota. Kathe fora poy bgaino apo tin poli blepo to falakro boyno kai moy erxontai kapoies anamniseis. MONO AYTO...

Etsi kai tora... De tha ginei tipota, para ena proskairo endiaferon kai enthousiasmos poy se ligo tha sbusoyn...

Ta omorfa xoria, omorfa kaigontai...

Ta bleppoyme, thumonoyme, poname ALLA DEN KANOYME TIPOTA.

Exakoloythoyme na psifizoyme toys idioys kai toys idioys, anikanoys, kleftes, kairoskopoys, aribistes.

EMEIS FTAIME KAI KANEIS ALLOS. eXOYME XASI TIN TAUTOTITA MAS, TO STHENOS, THN ANTISTASH MAS... KRIMA GIA TO MELLON TON PAIDION MAS, KRIMA GIA TIN ISTORIA POY KOYBALAME...

http://jodoiaido.blogspot.com/2007/06/blog-post.html

SofiaX είπε...

Parauta.
Dilono ethelontria kai paroysa se kathe prospatheia anadasosia toy Seix Sou sti Thessaloniki.

Ανώνυμος είπε...

Στηρίζω την πρωτοβουλία σας με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ. Αν θέλετε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου με mail (nefelikas@yahoo.gr) για να σας βοηθήσω στην οργάνωση της πρωτοβουλίας. Τολμώ να πω πως έχω κάποια εμπειρία πια σε τέτοια πράγματα...

Μερικές πρώτες σκέψεις:

Θα ήταν καλό να μάθουμε από κάποιον (γεωπόνο;) πόσος χρόνος χρειάζεται μετά από μία τέτοια πυρκαγιά για να επιχειρηθεί μία επιτυχημένη αναδάσωση. Λογικά το έδαφος δε θα είναι έτοιμο να υποστηρίξει την ανάπτυξη ενός φυτού για αρκετό διάστημα μετά από τέτοια καταστροφή.

Επίσης, θα πρέπει να βρούμε από κάπου δεντράκια, σπόρους ή ό,τι άλλο πρέπει να έχουμε. Μήπως να μαζεύαμε χρήματα; Δεν πιστεύω να μας τα δώσει κανείς τζάμπα, εκτός αν πάρει δημοσιότητα το πράγμα.

Πιθανόν να απαιτείται και ειδική άδεια για αναδάσωση - ας βρούμε πρώτα τους δικηγόρους και θα μάθουμε.

Ανώνυμος είπε...

Αφησα το email μου και έγραψα για το blog αυτό που το βρήκα από τη magica, αλλά παιδιά πράγματι τουλάχιστον σε πρώτη φάση δεν γίνεται αναδάσωση. Ακουγα δασολόγο που έλεγε ότι πρώτα χρειάζεται να συνέλθει ο τόπος μόνος του κατόπιν να φυτευτούν πεύκα ώστε να δημιουργήσουν κατάλληλο περιβάλλον σκιάς που χρειάζεται η σπάνια ελάτη που υπήρχε εκεί για να αναπτυχθεί. Η οποία χρειάζεται το λιγότερο 50 χρόνια να γίνει μεγάλο δέντρο και 100 για να φτάσει τα μεγέθη που υπήρχαν. Καταλαβαίνετε πόσο είναι το μέγεθος της καταστροφής... Προσωπικά δεν έχω ούτε μηχανή, ούτε αυτοκίνητο και είμαι σάψαλο και χωρίς αντοχές σε πεζοπορία για να κάνω περιφρούρηση. Μάλλον μπελάς θα είμαι σε κάτι τέτοιο παρά θα προσφέρω βοήθεια, αλλά ευχαρίστως να βοηθήσω με όποιον άλλο τρόπο γίνεται για ο,τιδήποτε στα μετόπισθεν... ή σε ό,τι άλλο που δεν μπορώ να σκεφθώ αυτή τη στιγμή γι' αυτό δήλωσα συμμετοχή και αξιοποιείστε με όπως μπορείτε. Προς το παρόν μπορώ να προσφέρω όση προβολή έχω τη δυνατότητα να προσφέρω και να γράψω και για τα παιδιά με τις μοτοσυκλέτες.

Manos είπε...

Σύμμαχοι...
Ηδη έχει γίνει link στο ομαδικό blog ΑΘΗΝΑ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
Η αναδάσωση θέλει ειδική προσέγγιση και εμπειρία. Αρχικά χρειάζεται συνειδητοποίηση και αφύπνιση. Θα είμαστε σε επικοινωνία
http://manosnik.blogspot.com/

plagal είπε...

Οπως ειδα καπου γραμμενο (νομιζω στο indymedia) αυτο που προεχει αυτη τη στιγμη ειναι να κρατηθει στη θεση του το χωμα της Παρνηθας.

Για να γινει αυτο πρεπει τα καμμενα δεντρα (τα πτωματα-θυματα του εγκληματος) να κοπουν και να ξαπλωθουν με τετοιο τροπο που να εμποδιζουν το χωμα να ξεπλυθει απο το νερο της βροχης.

Απο εκει και περα, οπως σωστα γραφτηκε στο κυριως ποστ, καθε προσπαθεια για αναδασωση θα εχει συμβολικο χαρακτηρα.

Και αυτο γιατι για το πευκοδασος, η μονη αναδασωση που εχει νοημα ειναι η φυσικη -να αφεθουν να βλαστησουν μονα τους με την ησυχια τους τα πευκα.

Αν εχει νοημα καποια αναδασωση αυτη ειναι για το ελατοδασος που ειναι τελειως αλλη ιστορια απο το πευκοδασος. Για αυτο ομως καλυτερα να μας ενημερωσει καποιος δασολογος.

Τελος το βασικοτερο ειναι η περιφρουρηση απεναντι σε καταπατητες και κατσικια. Το πρωτο μπορει να γινει με εξορμησεις-περιπατους πχ ανα δεκαπενθημερο ή και πιο αραια, ειδικα στις πιο επικινδυνες περιοχες, δηλαδη εκεινες που ειναι κοντα σε υπαρχοντες οικισμους.

Το δευτερο (το να κρατηθουν τα κατσικια και οι ιδιοκτητες τους μακρια) θελει κουμπουρια και δεν εχω ιδεα πώς μπορει να γινει σε εθελοντικη βαση.

Γενικο σχολιο: το κρατος, η κυβερνηση και οι υπηρεσιες της απεδειξαν οτι ειναι παντελως ανικανες και αχρηστες να κανουν κατι για το βουνο. Εδω λεει η φωτια εκαιγε απο την Τεταρτη το μεσημερι και μεχρι την Πεμπτη το απογευμα ξυνοντουσταν. Πρεπει η Κοινωνια των Πολιτων (δηλαδη ολοι εμεις) να αναλαβει δραση.

Ανώνυμος είπε...

εντάξει, συμφωνώ και εγω αναδάσωση. Ομως τι μπορούμε να καταφέρουμε; Πόσα δέντρα θα βάλουμε; Πόσο θα "τρίξουμε τα δόντια" των υπευθύνων αν ξέρουν οτι αυτοι μπορουν να κάνουν αβέρτα μαλακίες και εμείς θα μαζευόμαστε να τις διορθώνουμε;
Παιδιά δε νομίζω οτι θα καταφέρουμε κάτι με την αναδάσωση (αν και ειμαι μέσα). Εχουμε ενα δυνατό μέσο και το ξέρουμε. Ας το χρησιμοποιήσουμε τώρα που μπορούμε (διοτι οπως λεει και ο Λιακο το νομοσχέδιο που θα κλείνει τα blogs είνια στο γραφείο του υπουργού :Ρ) εκεί που πραγματικά τους νοιάζει, στις εκλογές.
Δεν ξέρω τον τρόπο
Θέλει συζήτηση
Αλλα μάλλον μόνο έτσι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι. Οχι μόνο για τα δάση. Για όλα. Για την Αμαλία. Για την γενιά των 700. Για την βία. Για τα πάντα.

Ανώνυμος είπε...

να συμπληρώσω γιατι δεν ήταν σαφές. Θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να τους πιέσουμε να κάνουν μόνοι τους την αναδάσωση, να μην επιτρέψουν άλλη τέτοια καταστροφή και τελικά να αρχίσουν να υπολογίζουν πιο σοβαρά τους ψηφοφόρους τους

Rodia είπε...

Πρωτα να κρατηθεί το χωμα, Καλα το εγραψε καποιος πιο πανω. Οχι όπως στη Πεντελη που ξεγυμνωθηκαν τα βραχια και γιναν οικοπεδα και πνιγηκε η Γλυφαδα.

Μετα, βοηθεια απο εξω, απο Ε.Ε., απο Φορεις, απο Πολιτες του Παγκοσμιου Ιστου. Αφου οι εξουσιαστες μας θελουν ψητους, ας μη ντραπουμε να ζητησουμε βοηθεια.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΜΑΣ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

Τραγικη ειρωνεια, η δημοσιευση «Ξεκίνησε η καταγραφή και η μελέτη του Κόκκινου Ελαφιού της Πάρνηθας» στις 21-6-2007, εδώ: http://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=524&Itemid=71

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω ότι υπάρχουν και άλλοι σε αυτή την πόλη που έχουν ευαισθησίες.. Επιτέλους γιατί έχω αρχίσει να εξοργίζομαι.
Ξέρετε.. όταν θέλεις να ακουστεί η κραυγή σου και κανείς δεν σε ακούει, αισθάνεσαι ασφυξία!
Λοιπόν,
δεν έχω κάνει κάποιο search σχετικά με την αντιμετώπιση του θέματος, αλλά ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ πιστεύω ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη μεγαλύτερη δύναμη που υπάρχει στον κόσμο, τα ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Ένα από αυτά τα μέσα είναι φυσικά και το internet. Προτείνω επιπλέον, να γράψουμε κάποιο άρθρο (το οποίο θα περιλαμβάνει τεκμηριωμένα δεδομένα, όπως π.χ. πόσο θα αυξηθεί η θερμοκρασία στην Αθήνα κλπ.. αυτό το έχει γράψει κάποιος εδώ στο blog..) και να ζητήσουμε δημοσίευση από σοβαρές εφημερίδες. Συνήθως, η τηλεόραση αντιγράφει τις εφημερίδες οπότε μπορεί να ακουστούμε και εκεί. Επίσης, καλό θα ήταν να ζητήσουμε βοήθεια από κάποιο ΜΚΟ (μη κερδοσκοπ. οργ.), γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν πείρα στο lobbying.
Όλα αυτά είναι σε πρώτη φάση ιδέες, αλλά πιστεύω ότι είναι υλοποιήσιμες!Αυτό το πιστεύω. Τα ΜΜΕ μπορούν να στήσουν στον τοίχο τον οποιονδήποτε! Πρέπει να πάρει διαστάσεις το θέμα.
Τέλος, προτείνω να μεταφράσουμε το μύνημά μας και στα αγγλικά. Ποτέ δεν ξέρεις..ποιος μπορεί να ευαισθητοποιηθεί και πού!! Έχω πολλούς φίλους στο εξωτερικό στους οποίους θα ήθελα να στείλω αυτό το mail που ήρθε και σε εμένα.
Να προσθέσω τέλος ότι δεν έχω καταλάβει πώς μπορούμε μεταξύ μας να συννενοηθούμε. Μεσω του blog δυστυχώς μόνο ιδέες κατατίθενται αλλά ανάθεση εργασίας δεν γίνεται. Ποιος θα κάνει τι?? Σίγουρα, το blog βοηθάει ώστε το θέμα της κινητοποίησης των πολιτών να πάρει διαστάσεις. Αλλά ας μην μείνουμε σε αυτό. Αυτές είναι οι προτάσεις μου. Περιμένω τις απόψεις σας!

Ανώνυμος είπε...

Στα αυριανά Τα Νέα (δέστε τα στο διαδίκτυο) γράφει στη σελίδα 12 όλα τα νούμερα, είδη φυτών, ζώων και πουλιών, ρυθμός αναγέννησης, αναδάσωση κλπ. Όλα αυτά που ψάχνετε εδώ.

PanosJee είπε...

κάνω Link από blogs.athensvoice.gr/panosjee και θα βρεθούν κι άλλοι εκεί, ξεκινάμε πόλεμο στη μιζέρια, την αλητεία και την ασυδοσεία του Νεοέλληνα
up the blogs !

Ανώνυμος είπε...

...και επιπτώσεις στο μικροκλίμα της αττικής κλπ...

διαβάστε τα να "ανοίξει" η καρδιά σας...

arammos είπε...

Μέσα. Η 3η μου αναδάσωση. Πολύ καλή πρωτοβουλία!

palpatine είπε...

@plagal:

Τα κατσίκια και εν γένει η βόσκηση αντιμετωπίζονται με έναν μόνο τρόπο... Συρματόπλεγμα γύρω από τα καμμένα! Βέβαια, να μπει συρματόπλεγμα σε τόσο μεγάλη έκταση και να το προσέχουν κιόλα είναι πανάκριβο, αλλά αφού ο κ. Καραμανλής κόπτεται τόσο για το δάσος, ας δώσει το 1/10 του κόστους ενός f-16 να μπει και διπλό συματόπλεγμα

Ανώνυμος είπε...

Ένα F-16=20 υπτάμενα μέσα πυρόσβεσης παντώς καιρού

Demian είπε...

Και εγώ μαζί σας, από Δευτέρα θα πάρω τηλέφωνο στο Βιολογικό και Γεωπονικό Αθηνών να ζητήσω γνώμες για το τι πρέπει να γίνει. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

Ανώνυμος είπε...

Στιγμιότυπο Νο1:

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολεμικής Αεροπορίας, η διαθεσιμότητα των αεροσκαφών στις επιχειρήσεις δασοπυρόσβεσης, σε ό,τι αφορά τα αεροσκάφη, είναι «ικανοποιητική» και ξεπερνά το 90%. Τα 13 από τα 22 πυροσβεστικά αεροσκάφη που διαθέτει, παρά την παλαιότητά τους και τις αρκετές βλάβες που παρουσιάζουν, πετούν καθημερινά και ο μέσος χρόνος που παραμένουν στο έδαφος για επισκευές δεν ξεπερνά τις δύο ώρες.

Από την άλλη πλευρά, οι ίδιοι αξιωματικοί πιστεύουν ότι τα 13 από τα 22 αεροσκάφη, μπορεί μεν να συμβάλλουν, αλλά δεν έχουν ούτε την ίδια χωρητικότητα σε νερό, ούτε την ίδια ευελιξία, ούτε την ίδια αποτελεσματικότητα.



Στιγμιότυπο Νο2:

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Α. Κόης μάς έλεγε χθες το βράδυ και ενώ η φωτιά έκανε επίθεση στην Πάρνηθα, ότι αν οι φωτιές συνεχιστούν με την ίδια συχνότητα και ένταση, ο μηχανισμός αντικειμενικά θα καταρρεύσει. Το χθεσινό πλήθος και εύρος των πυρκαγιών απαιτούσαν περίπου 100 εναέρια μέσα για να αντιμετωπιστούν πρόσθεσε.



Στιγμιότυπο Νο3:

20 Ιουλίου 2005

Υπό την προεδρία του Κ. Καραμανλή, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την αγορά 30 F-16, Block 52, τελευταίας τεχνολογίας, με ανοιχτό το ενδεχόμενο στην παραγγελία να προστεθούν άλλα 10 (συνολικό κόστος δισ. Δολάρια). Αποφασίστηκε ακόμα η αγορά 330 γερμανικών αρμάτων μάχης τύπου Λέοπαρντ, το κόστος των οποίων ανέρχεται στα 170 εκ. ευρώ.



Στιγμιότυπο Νο4:

«Δεν θα είμαστε τυχεροί, όπως τα δύο τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά κινδυνεύουμε από καταστρεπτικές πυρκαϊές. Πρέπει να αγοράσουμε καινούργια πυροσβεστικά αεροπλάνα για να αντικαταστήσουμε τα 14 σαράβαλα που έχουμε». Σε αυτή τη δραματική όσο και προφητική προειδοποίηση προχωρούσε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης τον Ιανουάριο του 2006 επισημαίνοντας την άμεση ανάγκη να αγοραστούν δέκα νέα αεροσκάφη τύπου «Canadair 415». H αγορά όμως αναβλήθηκε γιατί άρχισε ένα παιχνίδι επιχειρηματικών συμφερόντων…



Συμπέρασμα:
Αν είχαν αγοράσει 5, ΠΕΝΤΕ, ΠΕΝΤΕ, ΠΕΝΤΕ, ΠΕΝΤΕ, ΜΟΝΟ ΠΕΝΤΕ λιγότερα F-16, θα είχαμε σώσει τα δάση μας. Τι σκατά θέλουν να προστατέψουν με τα F-16? Τον κρανίου τόπο? Και χάρη θα μας κάναν οι υποτιθέμενοι «εχθροί» αν μας τον έπαιρναν στο τέλος.

Μήπως ήρθε η ώρα να γίνουμε και εμείς μετανάστες????

Ανώνυμος είπε...

συγγνώμη παιδιά, το τελευταίο μου σχόλιο για σήμερα, επειδή το διάβασα και αλλού αυτό...

να φεύγετε όταν περνάτε καλά κι όχι μες την πίκρα. o κόσμος καίγεται παντού κι ο μετανάστης που φεύγει για να μην το βλέπει, ή πεθαίνει τυφλωμένος ή καμμένος.

Βαγγέλης είπε...

Ας μην περιοριστούμε στην Πάρνηθα.. Από τις ίδιες μας τις γειτονιές πρέπει να ξεκινήσουμε. Από ενημέρωση πολιτών - αφύπνιση, συμβολικές κινήσεις - μέχρι και συγκρούσεις με οποιονδήποτε καταστρέφει τα ελάχιστα φυσικά τοπία. Τα παιδιά μας δεν θα ξέρουν τι σημαίνει "ομορφιά της φύσης". Δεν θα κυλιστούν ποτέ πάνω σε γόνιμο χώμα της κάποτε όμορφης γης. Δεν θα περπατήσουν στα πανέμορφα μονοπάτια των βουνών...Δεν θα κάνουν μπάνιο σε θάλασσα βράδυ και δεν θα κάτσουν μόνοι με την παρέα τους κάτω απ'τον έναστρο ουρανό στη παραλία αφού όλες οι παραλίες θα είναι ιδιωτικές. Δεν θα ξέρουν τι γεύση έχει ένα πεπόνι, μια ντομάτα...(θέλοντας να θίξω το θέμα των νέων διατροφικών σκουπιδιών). Συνεπώς πρέπει να υπάρξει μια πρωτοβουλία για οποιαδήποτε ενέργεια που σχετίζεται με όλα αυτά. Να κρατήσουμε κάτι από τα όμορφα.Και κάτι πολύ σημαντικό... Να κρατηθεί πέρα από οποιαδήποτε πολιτική - κομματική σκοπιμότητα. Μην δούμε παρόμοια σκηνικά με την παραλία του Ελληνικού με τον Παπανδρέου να επαναστατεί ενάντια στην περίφραξη της παραλίας που ουσιαστικά ο ίδιος έκανε. Να μην καπηλευτούν τίποτα . Από εκεί και πέρα έχω ακούσει πολλά απαισιόδοξα όσον αφορά την Πάρνηθα που μακάρι να μην ισχύουν. Καλύτερα να τα πω όταν τα σιγουρέψω.

ATHENA είπε...

ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΓΩ

ΦΥΣΙΚΑ ΕΒΑΛΑ ΛΙΝΚ

Η ΠΑΡΝΗΘΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΝΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟΣ ΔΡΥΜΟΣ (ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 10 ΟΛΟΥΣ ΚΙ ΟΛΟΥΣ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ) ΑΠΟ ΤΟ 1961
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΙΑ ΝΑ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ

Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΡΗ (ΠΗΛΙΟ ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΧΑΝΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΩ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΠΡΟΣ ΧΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ, ΕΚΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΟΡΓΙΟ...

ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ
ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ

Η ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΕΝΔΡΥΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠ ΟΣΟ ΞΕΡΩ
ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΤΕΨΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΟΤΙΖΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ (ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΑΡΚΕΣ) ΘΑ ΞΕΡΑΘΕΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΝΤΕΤΕ...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΛΑΓΚΑΛ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΆΓΙΑΣΜΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ!

ΦΑΝΤΙ είπε...

Πολύ συγκινητική η προσπάθεια. Υπάρχουν πολλοί απο εμάς που είμαστε ευαίσθητοι και θέλουμε κάτι να αλλάξει επιτέλους! Είμαστε εξοργισμένοι και θέλουμε να δράσουμε αλλά δεν ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ!!! Έτσι και εσεί ενθουσιασμένος, άλλα άσχετος όπως και εμείς οι υπόλοιποι, βιαστήκατε...

MHN TO KANETE!!! MHN KANETE ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ!

Πριν φτιάξετε οτιδήποτε (banners, κλπ), πριν κάνετε οτιδήποτε, πριν γράψετε κάτι, διαβάστε πρώτα εδω πολύ προσεκτικά:

http://bio-mirage.blogspot.com/2007/06/blog-post.html

Μετά καθήστε και σκεφτείτε, αλλά όχι μόνος σας. Υπάρχουν επιστήμονες, γνώστες. Δεν τα γνωρίζουν όλα, αλλά πιστέψτε με γνωρίζουν απίστευτα πολύ περισσότερα απο όλους εμάς.

Πρέπει να συστρατευτούμε πίσω τους, όχι να προτάξουμε την ασχετοσύνη μας μπροστά τους!!! Μου θυμίζετε τους πολιτικούς που έχουν άποψη για όλα χωρίς να τους έχουν "εκπαιδεύσει" πρώτα εκείνοι που γνωρίζουν.

Φιτάξτε banners που να διαφημίσουν την ΓΝΩΣΗ, την ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ για το δάσος....!

Δώστε σχετικά links, προσφερθείτε να εκλαϊκεύσετε την δυσ-πρόσβαστη γνώση που θα σας μεταφέρουν επιστήμονες και αναρτείστε την στο blog σας. Αργότερα όταν αυτή η γνώση γίνει κτίμα σας, τότε θα δείτε και μόνος σας πια είναι η καταλληλότερη συλλογική δράση...!

ΦΑΝΤΙ είπε...

Συγνώμη, λάθος link!!!! Το δικό μου site δεν έχει να σας προσφέρει τίποτε. Το σωστό είναι αυτό:

http://biostore-aloa.blogspot.com/2007/06/blog-post_29.html

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι σήμερα κράτος και προστασία του δάσους είναι δύο έννοιες ξένες μεταξύ τους.
Επειδή δεν μπορούμε να είμαστε θεατές στο έγκλημα…

Επειδή δεν μπορούμε ούτε να περιμένουμε τίποτα από ανθρώπους που αποδεδειγμένα είναι στην καλύτερη περίπτωση ανίκανοι, στην μέτρια αδιάφοροι, στην χειρότερη ηθικοί αυτουργοί των εμπρησμών…

Επειδή δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η προσπάθεια (ευτυχώς αποτυχημένη) αναθεώρησης του άρθρου 24 του συντάγματος για τα δάση, ή η παντελής έλλειψη πυροσβεστικών μέσων και προσωπικού, είναι μια απλή σύμπτωση…

Γι’ αυτό αναλαμβάνουμε να προστατέψουμε ενεργά τα δάση και ταυτόχρονα να καταγγείλουμε με όλη την δύναμη της φωνής μας αυτούς που ακούσια ή εκούσια τα καίνε. Και πάνω απ’ όλα το κράτος, και τις κυβερνήσεις που στα χέρια τους έχουν καταστραφεί εκατοντάδες δάση.

Ανώνυμος είπε...

Όχι απλά πολύ καλό άρθρο...
(http://biostore-aloa.blogspot.com/2007/06/blog-post_29.html )

αυτό πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία.
διαβάστε το όλοι!

Το έιχα ακούσει ξανά οτι πρόσφατα σχετικά έγινε η ανακάλυψη οτι ορισμένα δάση έχουν την φωτιά σαν σημαντικό στάδιο του κύκλου ζωής τους, αλλά εδώ δεν έκανα τον συσχετισμό. Όντως παρασύρθηκα από τους γνωστούς μηχανισμούς τρομολαγνίας που προωθούν τα ΜΜΕ.

Το θέμα είναι οτι αν χρειάζονται 100 χρόνια για να ξαναεμφανιστεί το δάσος, θα πρέπει να κάνουμε κάτι για το όποίο δεν θα δούμε αποτέλεσμα. Εκεί ειναι η πρόκληση,.

Η Πάρνηθα αυτην την στιγμή χρειάζεται μάλλον μόνο ησυχία και ανάρωση. :)
Και κυρίως περιφρούρηση..

Πάντως όπως είπε κάποιος, να οργανωθούμε γενικά, όχι μόνο για τη Πάρνηθα, αλλά και για όλον τον υπόλοιπο βιασμό που γίνεται στο περιβάλλον.

Αυτή τη στιγμή το φοινικόδασος στο Βάι της Κρήτης θα μετατραπεί σε γήπεδα golf, την Οίτη ( άλλος εθνικός δρυμός) σκοπεύουν να την κάνουν μεταλλευτική ζώνη, -υπάρχει δηλαδή πράγμα.

Unknown είπε...

Ανεπαρκείς μηχανισμοί και όχι ανεπαρκής. Εγώ θα έλεγα πως "ξαφνικά" το θυμηθήκαμε όλοι και ευαισθητοποιηθήκαμε. Πόσοι έχετε συμμετάσχει σε μια αναδάσωση; Χτες καήκαν όλα τα δάση και χρειάζεται αναδάσωση; Που ήμαστε μέχρι τώρα. Αγοράζουμε νομίζω άφεση αμαρτιών με ένα σχετικό άρθρο και μια δημοσίευση ενός banner. Σκέφτομαι 2 μέρες αν θα γράψω στο blog μου. Κάποιοι θα ενοχληθείτε, αλλά σκεφθείτε το. Η λύση της κίνησης είναι να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ από την πολιτεία την άμεση αναδάσωση και της επιστροφής των δασών όπως ορίζεται από το Σύνταγμα. Αλλά ούτε εκεί σας είδα (στην πορεία για το άρθρο 24 που ΠΕΡΑΣΕ και θα αναθεωρηθεί στην επόμενη Βουλή). Κατά τα άλλα είμαι μαζί επί του σκοπού και όχι της μεθόδου.

plagal είπε...

Υπαρχουν και ερωτηματα που πρεπει να απαντηθουν. Εννοειται οτι τωρα πρεπει να κοιταμε μπροστα, αλλα αν δεν δωθουν καποιες στοιχειωδεις απαντησεις θα ξαναβρεθουμε στα ιδια...

Manos είπε...

Σαν πρώτη αντίδραση προτείνουμε να στείλουμε ένα email με κοινό περιεχόμενο πρός υπουργεία, πολιτικά κόμματα, πολιτικούς, φορείς , τοπική αυτοδιοίκηση, υπηρεσίες κ.λ.π. που θα φύγουν την ίδια στιγμή για να φανεί η μαζικότητα της διαμαρτυρίας.

Προτείνουμε μια κοινή φόρμα με κείμενο που δεν θα αφορά μόνο την πάρνηθα αλλά θα έχει πανελλαδικό χαρακτήρα.(έως Δευτέρα μεσημέρι θα είναι έτοιμο, αλλά και κάθε συνεισφρορά δεκτή) όπου ο καθένας θα συμπληρώνει ότι επιπλέον θελήσει.

Ως ημερομηνία και ώρα Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι.

Θα αναρτήσουμε πίνακα με τις διευθύνσεις (εάν κάποιος το έχει έτοιμο είναι πολύτιμο) που θα σταλλεί και θα συμπληρώνουμε τυχόν ελλείψεις. Για να πετύχει (το έχω δεί πολλές φορές σαν μορφή διαμαρτυρίας στο εξωτερικό) πρέπει να γίνει ταυτόχρονα.
http://manosnik.blogspot.com/2007/06/blog-post_30.html
Kάθε βοήθεια δεκτή

pølsemannen είπε...

Όλοι μέσα ενάντια στην ανοργανωσιά τον σταρχιδισμό και το αρπακόλλα των ΕΛ-ληναράδων!

@ Μηχανόβιοι: Είστε και οι πρώτοι! Περιπολίες, ούτε ένας καταπατητής δεν θα περάσει!

@ karpidis "Η λύση της κίνησης είναι να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ από την πολιτεία την άμεση αναδάσωση και της επιστροφής των δασών όπως ορίζεται από το Σύνταγμα.". Σωστός.

Αλλά αν ρωτήσεις τους περισσότερους για το άρθρο 24, θα σου πουν "Καμιά σχέση με το 24ωρο; Α;"

Άντε να κουνηθούμε... να κουνήσουμε και όσους ειδικούς χρειάζεται ΠΡΙΝ τις πρώτες καταιγίδες που θα παρασύρουν τα χώματα...

ci είπε...

Κάπου το είδα ως ερώτηση: εγώ έχω συμμετάσχει σε αναδασώσεις παλιότερα, μια που είχαμε παρόμοιες εμπειρίες.
Θυμάμαι την είσοδο της Καβάλας κατάμαυρη και τώρα μετά από 20+ χρόνια έγινε ξανά περίπου όπως ήταν. Αλλά για πολύ καιρό βλέπαμε την μαυρίλα..

Για το το ότι δεν γίνεται αμέσως είναι γεγονός, το σημαντικό είναι όμως ότι γίνεται η αρχή και ασχολούμαστε.
Και κάτι που γίνεται σίγουρα είναι να κοιτάξουμε περισσότερο αυτό που λέγεται δασοπροστασία.

JustAnotherGoneOff είπε...

Παρόλο που έκανα ένα ξεχωριστό γενικό ποστ, θα ήθελα να αναπαράγω εδώ κάποιες επισημάνσεις κι ενστάσεις:

1. Χρειάζεται καθοδήγηση από άμεσα σχετιζόμενους επαγγελματίες, δεν είδα στο ιστολόγιο κάποιον δασολόγο ή δασοπόνο.

2. Η Πάρνηθα ειδικά, είναι χαρακτηρισμένη ως Εθνικός Δρυμός. Αυτό σημαίνει πως όποιος πάει να φυτέψει μόνος του ένα δεντράκι, χωρίς την επίβλεψη και την άδεια των αρμόδιων αρχών, είναι παράνομος διότι επεμβαίνει στο προστατευόμενο οικοσύστημα της περιοχής!

3. Δείτε εδώ ποιο είναι (ήταν) το οικοσύστημα της Πάρνηθας. Δεν μπορείτε να πάτε για αναδάσωση με τις γλάστρες του μπαλκονιού σας! Έχω δει και τέτοιου είδους εξωφρενική “αναδάσωση”…

4. Η πρόταση για αυτόκλητη σύσταση Ομάδων Περιφρούρησης πιθανόν είναι κι αυτή παράνομη διότι μπορεί να παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας και το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης. Δεν γίνεται να απαιτείται για κάθε “ύποπτο” να “συλλαμβάνεται” για περίεργη συμπεριφορά. Υπάρχουν άλλοι τρόποι πρόληψης, λχ επώνυμες καταγγελίες και δημοσιοποιήσεις υπόπτων συμβάντων αλλά όχι και να αναλάβουν ιδιώτες την αστυνόμευση. Κάτι τέτοιες κινήσεις θυμίζουν άλλες περασμένες και σκληρές εποχές…

Σας ευχαριστώ και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, αλλά υπάρχουν πολλά ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αναπτυχθεί.

Ανώνυμος είπε...

Μια ερώτηση -ισως λίγο άσχετη:
Η περιοχή της Παρνηθας έχει χαρακτηριστεί εθνικός δρυμός. Ωστοσο η φωτιά άρχισε από τα Δερβενοχώρια και έφτασε εκεί. Όλο το ενδιάμεσο ήταν και αυτό δάσος απ`οτι ξέρω. Αυτά όλα γίναν οικόπεδα?

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά αυτό το άφησα στη συζήτηση της ομάδας στο google, το αφήνω και εδώ: Δεν έχω συμμετάσχει πάλι σε τέτοια ομάδα στο google ενεργά και ελπίζω
να κάνω τις σωστές κινήσεις για να δείτε αυτό που θέλω να πω. Καταρχήν
ψυχραιμία και όχι πανικός και βιασύνες διότι νομίζω κάθε προσπάθεια αν
γίνει βιαστικά και ανοργάνωτα θα την "κάψουμε" και θα πάει χαμένη.
Χρειάζεται μεθοδικότητα και επιμονή στην κάθε κίνηση για να πιάσει
τόπο.
Πρώτη πρόταση που ίσως βοηθήσει αν κάποιος αναλάβει να κάνει την επαφή
ή αν θέλετε την κάνω και εγώ να δούμε αν υπάρχει τρόπος. Υπάρχει μία
ομάδα πιλότων μικρών ιδιωτικών αεροπλάνων που κάνουν αεροφωτογραφίσεις
για δικό τους κέφι και έχουν και σχετικό site. Ισως μπορούν να
βοηθήσουν να γίνει αεροφωτογράφηση όλου του καμένου χώρου που θα είναι
πολύ πιο καλά από το να γίνει από το έδαφος. Το site τους βρίσκεται
href="http://www.airphotos.gr/">εδώ
.
Δεύτερη πρόταση: Μπορούμε να φτιάξουμε ένα μπάνερ όπως είχε φτιάξει ο
δήμος Ελληνικού με το πρόσωπο του πρωθυπουργό και προτροπή να στείλει
όποιος θέλει email για την ελεύθερη παραλία του Ελληνικού. Το email
πήγαινε στο γραφείο του πρωθυπουργού και παράλληλα ένα αντίγραφο
πήγαινε στο δήμο Ελληνικού έτσι είχαν εικόνα πόσα μηνύματα είχαν
σταλεί. Να καταλήξουμε που θέλουμε να στείλουμε email και να φτιαχτεί
αντίστοιχο μπάνερ. Μην αρχίσουμε να στέλνουμε από δω και από κει χωρίς
σειρά. Στην κίνηση για την Αμαλία υπήρχαν τόσες πολλές διευθύνσεις να
στείλει κάποιος μήνυμα που τελικά κουραζόσουν και δεν ήταν δυνατόν να
στείλεις σε όλες τις διευθύνσεις που προτείνονταν. Θα επιλέξουμε μία
και καλή διεύθυνση, τον πιο αρμόδιο και να πάνε εκεί όλα τα μηνύματα
και να υπάρξει σοβαρή πίεση. Βάζω εδώ τον κώδικα που περιείχε το
μπάνερ για το δήμο Ελληνικού, αλλά μάλλον θα εμφανιστεί η φωτογραφία.
Με βάση αυτόν τον κώδικα μπορούμε να κάνουμε ένα νέο μπάνερ
αντικαθιστώντας τα απαραίτητα σημεία. (Αφαιρώ τον κώδικα γιατί δεν τον δέχεται εδώ, θα τον βρεί στο google, όποιος αναλάβει να φτιάξει το μπάνερ, αν συμφωνήσετε)
Από ό,τι είδα στην προεπισκόπηση δεν εμφανίζεται η εικόνα. Παραμένει
να φαίνεται ο κώδικας. Με βάση αυτό τον κώδικα αν φτιάξουμε ένα μπάνερ
το οποίο να αναρτηθεί σε όλα τα blogs και να μπορούν να στέλνουν όχι
μόνο οι bloggers μήνυμα, αλλά και κάθε αναγνώστης που μπαίνει στα
blogs και να είστε σίγουροι θα είναι αρκετοί αυτοί που θα στείλουν.
Αυτά προς το παρόν και ξανά ψυχραιμία. Ο πανικός δεν είναι καλός
σύμβουλος. Κάπως ανάλογα πανικόβλητα και ανοργάνωτα έδρασαν και οι
κρατικοί φορείς και τελικά κάηκε η Πάρνηθα... Οχι ότι κατηγορούμε να
το επαναλαμβάνουμε... και να τα κάνουμε και εμείς θάλασσα πλατιά...

Ανώνυμος είπε...

Dilono ethelontis alla omologo oti exo berdeytei kathos yparxei k ena allo site sxetika me mia paromoia kinisi. (http://makeathensgreen.wordpress.com/) kalo tous eblekomenous na erthoun se epafi metaksy tous k na yparxei mia enniaia k organomeni maziki kinitopoiisi.

Jean - Lyc είπε...

Αντιγράφω από http://thepanwithin.blogspot.com/

ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ - ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ:

ΟΣΑ ΕΛΑΦΙΑ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ.

Ενημέρωση: Σύμφωνα με το Δασαρχείο, τα ζώα είναι καλυμμένα για σήμερα και αύριο. Από Δευτέρας, κανένας δεν ξέρει

Vagelford είπε...

Bravo. Kalh arxh. Oi lekseis kleidia einai:
"ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ".

Ανώνυμος είπε...

η αναδάσωση δεν γίνεται ασχεδίαστα ούτε αύριο...

χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω πως, σε πρώτη φάση, αυτό που προτείνουν οι ειδικοί είναι να αφεθεί το δάσος να αναγεννηθεί φυσικά - κάτι που δεν θα δείξει πριν από του χρόνου τέτοια εποχή...

όταν αυτό γίνει, ή σε όποιο βαθμό, τότε επεμβαίνουν οι αναδασωτές, αλλά (όπως γράφουν και στο blog) είναι Δρυμός, δηλαδή πολύ ειδική περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου, που ξέρει ποια δέντρα θα πρέπει να φυτευτούν, πότε και σε ποια σημεία

θα πρότεινα, αντί να συγκροτούνται νέες ΜΚΟ κάθε τόσο (και να μπλέξουν με απίθανες γραφειοκρατείες), να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι/ες για εθελοντική δεμντροφύτευση σε υπάρχουσες με γνώση και πολλά χρόνια δράσης στην περιοχή, όπως το wwf (ανεξάρτητα τι γνώμη μπορεί να έχει καθένας/μια για τις μεγάλες ΜΚΟ και τη συγκεκριμένη)

δείτε και σχετικό άρθρο: http://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=527&Itemid=71

diastimata είπε...

Ναι, όλα γίνονται!
Για παράδειγμα, μετά την τελευταία φωτιά στο Σέιχ Σου, ο δήμος μοίραζε δένδρα για να φυτέψει όποιος ήθελε. Στην αρχή κάποιοι κορόιδευαν. Ο κόσμος,όμως, πήγε. Παιδιά, γιαγιάδες, ακτιβιστές, μπάτσοι, πήραν από ένα δενδράκι και το φύτεψαν. Περνάω από περιφερειακή πολύ συχνά και βλέπω εκείνο το σημείο να ξαναπρασινίζει.
Υπάρχει ελπίδα.

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν να μη συγχέουμε τα πράγματα. Άλλο οι πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, άλλο οι συλλογικές διαμαρτυρίες (π.χ. Αμαλία) και άλλο οι προσπάθειες για θετική δράση (είτε αυτό λέγεται αναδάσωση είτε κάτι άλλο). Αν κάποιος π.χ. θέλει να μαζέψει υπογραφές για να κάνει διάβημα στο Ευρωκοινοβούλιο, καλύτερα να ξεκινήσει τη δική του καμπάνια αντί να μπερδευτεί σε μια προσπάθεια αναδάσωσης.

Οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχει ένα και μοναδικό site για ενημέρωση και συντονισμό της μπλογκόσφαιρας (και όχι μόνον), οπότε πρέπει να τα βρείτε με το makeathensgreen. Χωρίς εγωισμούς και θολούς στόχους (την έχω πατήσει με την υπόθεση της Αμαλίας και ξέρω τι λέω).

Οπωσδήποτε χρειάζεται γνώση και εμπειρία, πράγμα που σημαίνει ότι καλύτερα να συστρατευτούμε με ήδη υπάρχουσες οργανώσεις και φορείς, παρά να προσπαθήσουμε να κάνουμε του κεφαλιού μας με μόνο όπλο μας τυχόν άρθρα που θα ανακαλύψουμε στο internet. Μπορεί να κάνουμε ζημιά αντί να βοηθήσουμε έτσι. Μη φτάσουμε να νομίσουμε ότι ξαφνικά ανακαλύψαμε τη δασοπροστασία και τα ξέρουμε όλα. Άλλωστε, υποτίθεται ότι δε μας νοιάζει να "φανούμε" (εμείς οι bloggers), αλλά να συμμετάσχουμε κάπου για να δωθούν λύσεις.

Οπωσδήποτε πρέπει να κινηθούμε μέσα στα υπάρχοντα νομικά πλαίσια (κι ενδεχομένως να πιέσουμε για να αλλάξουν). Οι λεονταρισμοί του τύπου "παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας και πάμε να φυτέψουμε όπου γουστάρουμε" ή "κάνουμε περιφρούρηση και συλλαμβάνουμε ύποπτους για εμπρησμό" δε θα μας βγουν σε καλό.

Τέλος, οπωσδήποτε πρέπει να κρατηθεί το θέμα "ζεστό" γιατί θα περάσει καιρός μέχρι να έχουμε οργανωθεί και να μπορούμε να κάνουμε κάτι ουσιαστικό. Δεν πρέπει να ξεφουσκώσει αυτή η ιστορία. Αφορά όλους μας, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Ανώνυμος είπε...

Κώστας.

Είμαι μέλος στο moto.gr (forum μοτοσικλετιστών) και σε σχετικές με την καταστροφή της Πάρνηθας συζητήσεις, αποφασίσαμε να συνδράμουμε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε.

Η ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΘΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ.

Οποιεσδήποτε αυτόβουλες ενέργειες, όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις, είναι σίγουρο ότι θα προξενήσουν μεγαλύτερο κακό.

Αυτό που χρειάζεται, είναι να προσφέρουμε την βοήθεια μας κατ υπόδειξη των ειδικών και να διασφαλίσουμε την προστασία της Πάρνηθας από καταπατήσεις – οικοπεδοποιήσεις – αυθαίρετη δόμηση, καθώς και από την χρησιμοποίηση των εκτάσεων ως βοσκοτόπια.

Από την δική μας πλευρά και λαμβάνοντας υπ όψιν τα ανωτέρω, αποφασίσαμε τα εξής:

-Όπως αναφέρθηκε και από τον Νίκο σε προηγούμενο σχόλιο, σκοπεύουμε να οργανώσουμε ομάδες περιπολιών για την επιτήρηση της Πάρνηθας.
Το κάθε μέλος της ομάδας θα αναλάβει ένα συγκεκριμένο τομέα επιτήρησης, όπου να τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνεται λήψη φωτογραφιών, προκειμένου να εντοπίζονται τυχόν αυθαίρετες, κακόβουλες και εγκληματικές ενέργειες στον δρυμό ή στις περιφερειακές εκτάσεις.

Στην προσπάθεια μας αυτή, ζητούμε και την ΔΙΚΗ ΣΑΣ συνδρομή. Οποιοσδήποτε μπορεί να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτος. Το μόνο που απαιτείτε είναι η κατοχή μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου (κατά προτίμηση εκτός δρόμου) , μια φωτογραφική μηχανή, και δύο –τρεις ώρες από τον χρόνο σας εβδομαδιαίως.

Όσο πολυπληθέστερη είναι η ομάδα, τόσο συχνότερα και αποτελεσματικότερα θα υπάρχει επιτήρηση του βουνού.

Αν σας ενδιαφέρει και θέλετε να συμμετάσχετε ενεργά, επικοινωνήστε μαζί μου στο Mail : Kosgam@yahoo.gr ή στο σχετικό link : http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=42357&perpage=15&pagenumber=1


-Παράλληλα, η συλλογή πληροφοριών, δράσεων, και πρωτοβουλιών, ατομικών ή συλλογικών(πάντα επιστημονικής βάσης) που θα έχουν να κάνουν με την Πάρνηθα, θα συγκεντρώνονται και θα δημοσιοποιούνται δικτυακά, ώστε να υπάρξει ενημέρωση, συσπείρωση και μαζική συμμετοχή του ανθρώπινου δυναμικού.
Σκεφτόμασταν την δημιουργία ενός blog, αλλά είναι ευχάριστο το γεγονός ότι υπάρχει ήδη αυτός ο δικτυακός τόπος.

Θα παρακολουθούμε και θα ενημερώνουμε για οτιδήποτε σχετικό με την Πάρνηθα.

Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί το βουνό, τώρα που μας έχει ανάγκη.
Μας χάρισε όμορφες στιγμές, μας φιλοξένησε, μας δίδαξε την σοφία του…ήρθε ο καιρός να ανταποδώσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Σχετικα με το προηγουμενο σχολιο, απλως θα ηθελα να επισημανω πως σε καμια περιπτωση η ομαδα που εχουμε συγκροτησει δεν εκπροσωπει το Moto.gr, ουτε και αποτελλει συλλογικη δραση αυτου.

για να μην δημιουργουνται παρεξηγησεις...

gdr_terma είπε...

mesa k gw paidia. thelei psixraimia k organwsi panw ap ola.k fisika kai eidikous pou kseroun...
ante as to organwsoume.mas maurisan ti psixi pali oloi tous

Ανώνυμος είπε...

Συνεργάτιδα-μέλος του forum μας, ενημέρωσε για την πρωτοβουλία σας αυτή και σας συγχαίρω. Σαν κάτοικος Θρακομακεδόνων όμως, να σας πω δυο-τρία πραγματάκια που είδα από πολύ κοντά... Ομάδες επιτήρησης, υπάρχουν. Ζούμε κι αγαπούμε το βουνό, περισσότερο απ' όσους το "θυμήθηκαν" επροχθές που κατέκλυσαν την πλατεία για να... "δούνε τη φωτιά από κοντά" (τα ακούσαμε και αυτά, πέρα από τις επισκέψειες-θρίλερ των "υπευθύνων")... Κι εθελοντές υπάρχουν. Όχι μόνον από εδώ αλλά και από την ευρύτερη περιοχή. Τους εθελοντές, δεν τους άφησαν (!!!) να συμμετάσχουν στο έργο της πυρόσβεσης. Προφανώς, ούτε να παράσχουν τις πολύτιμες (εκείνες τις ώρες) γνώσεις τους για το βουνό. (Περάσματα - μονοπάτια -κλπ). Όσον αφορά την αναδάσωση, επειδή, ομοίως με τον εθελοντισμό, "καλές προθέσεις" υπάρχουν πάντα αλλά σκοντάφτουν στην εφαρμογή ή... μετά!... αντιγράφω δημοσίευση μέλους του forum μας και αφήνω τα συμπεράσματα σ'εσάς: "Κάποτε πριν μερικά χρόνια κάτοικοι των νοτίων προαστίων Αττικής σε συνεργασία με τους δασοπροσκόπους αποφασίσαμε να φυτέψουμε κάποιες περιοχές στον Υμηττό! Αφού τελειώσαμε μετά από δυό μέρες πήγαμε να δούμε σε τι κατάσταση ήταν τα δέντρα και σας πληροφορώ δεν υπήρχε τίποτα! το πιο άσχημο ήταν η απογοήτευση των παιδιών!" Δεν νομίζω ότι υπάρχει συνειδητοποιημένος και ευαισθητοποιημένος πολίτης που δεν θα κινητοποιηθεί για την αναδάσωση! Αλλά το να αφήσουμε το φραππέ και να βάλουμε τις γαλότσες να φυτέψουμε, είναι μία "δονκιχωτική" κίνηση και πιστέψτε με... χρειάζονται πολλά περισσότερα από τις ευαισθησίες, το ρομαντισμό μας και την αγάπη μας στη φύση, για να ξανα"γίνουν" τα δάση... "Ναι", σε πρώτη φάση στη διαρκή κι αδιάκοπη ενημέρωση, "ναι" στην αφύπνιση των πολιτών (ας μην ξεχνούμε πως, πρωτοβουλίες σαν αυτή, αφορούν όλους και όχι όσους έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο...) Καλά τα banners και οι ανακοινώσεις, αλλά μας ενδιαφέρει να στοχεύσουμε και στις ομάδες των ανθρώπων που ουδέποτε θα έρθουν σε επαφή με τα blogs, τα fora... το ίδιο το Internet. Σας μιλά μια κατ' εξοχήν "ρομαντική"...

Ανώνυμος είπε...

Εγω συμφωνώ στα περισσότερα.

Α) Θα μπορούσατε να βάλετε φτιάξετε ένα banner που να οδηγεί σε αυτό το Blog για να το βάλω στο δικό μου Blog?

Β) Δε πάμε για καμιά αναδάσωση στην Πάρνηθα κανένα ΣΚ; Αν μπορείτε βάλτε ανακοίνωση στο Blog

Αυτά προς το παρόν

Εθελοντισμός ναι αλλά όχι τύπου 2004, δηλαδή τζάμπα εργατικά χέρια για να τα κονομάει η Coca-Cola και οι πολυεθνικές. Επίσης δεν μου αρέσουν οι ΜΚΟ, γιατί εκτός από το ότι χρηματοδοτούνται με παχυλά ποσά από το κράτος, (τα οποία συνήθως καταλήγουν στις τσέπες κάποιων επιτήδειων) παράλληλα διαστρεβλώνουν σκόπιμα. Π.χ. για τη μόλυνση φταίνει οι ΚΑΚΟΙ επιχειρηματίες. Αν υπήρχαν ΚΛΛΟΙ τότε δεν θα υπήρχε μόλυνση. Γενικά οι ΜΚΟ φροντίζουν έτσι ώστε να είναι ανώδυνες για το κοινωνικό σύστημα στο οποίο ζούμε και παράλληά αποτελούν "δεκανίκι" των επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά έχω να προτείνω το εξής

Να δημιουργηθεί ένα συντονιστικό της ομάδας που πάμε να δημιουργήσουμε, στο οποίο εάν είναι εφικτό, να υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει το αντικείμενο καλά, π.χ. Γεωπόνος δασολόγος που θα μας δείξει εμάς τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η αναδάσωση.

Έχω εξοργιστεί με τον Πολύδωρα, ο οποίος έκλεισε ένα μήνα στη φυλακή ένα παιδάκι 19 χρονών επειδή φόραγε πράσινα παπούτσια και γράψει στα παλιά του τα παπούτσια την πυροσβεστική και τους πυροσβέστες.

Βαγγέλης είπε...

Πιστεύω ότι ο κόσμος που ενδιαφέρεται όπως φαίνεται είναι αρκετός το θέμα πιστεύω πλέον είναι να γίνουν κάποιες ανοιχτές λαικές συνελεύσεις. Πιστεύω ότι η διαπροσωπική επικοινωνία θα είναι σίγουρα καλύτερη για να παρθούν κάποιες αποφάσεις και να υπάρξει ένας συντονισμός.Τι λέτε; Πρέπει να βρεθεί άμεσα κάποιος χώρος. Πιθανόν να υπάρχουν άνθρωποι από καταλήψεις ή κάτι τέτοιο που να μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό.
Τέλος σας παρακαλώ ρε παιδιά μην μλέκουμε πάλι με τις λεγόμενες MKO. Ειδικοί υπάρχουν και μπορούμε στην τελική να τους βρούμε ανάμεσα μας. Μια ζωή πιστεύουμε ότι τις ζωές μας ξέρουν άλλοι να τις χειρίζονται καλύτερα από εμάς. Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, εννοείται δεν αγνοώ το θέμα της καλής οργάνωσης αλλά και της καλής γνώση και ενημέρωσης για τα πράγματα απλά μην αφήσουμε για άλλη μια φορά να καπηλευτούν κάποιοι τις καλές μας προθέσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ

Αντιλαμβανομαι απολυτα την οργη, την λυπη και την διαθεση σας να προσφερετε εργο, αλλα ας ειμαστε ψυχραιμοι...

Η ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ



ΤΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΟΡΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΑΣΟΣ

αυτο που χρειαζεται ειναι να αφησουμε τους ειδικους να ενεργησουν και να προστατεψουμε την Παρνηθα και οποιοδηποτε καμμενο δασος απο τους καταπατητες και την βοσκηση.


Οσο και αν θελουμε να βοηθησουμε την κατασταση μπορει να προκαλεσουμε εν αγνοια μας και απο υπερμετρο ενθουσιασμο ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ζημια.

ψυχραιμια ....ας συσπειρωθουμε, ας περασει ενα χρονικο διαστημα για να απαλαχθουμε απο τους ''προσκερα ευαισθητοποιημενους'' και ας λειτουργησουμε με βαση την λογικη και τις υποδειξεις των επιστημονων.

Manos είπε...

Οποιος θέλει μπορέι να ρίξει μια ματιά στην λίστα αποδεκτών και σε μια επιστολή διαμαρτυρίας που ετοιμάσαμε
http://manosnik.blogspot.com/2007/06/blog-post_30.html

Unknown είπε...

ematha gia to blog sas apo ta bulletins tou myspace.com
thelw na voithisw tis prospatheies sas prosferontas xwro gia banner sto site mou: www.place4u.gr
H eirwnia einai pws to place4u pragmatevetai akinita alla sigoura diafwnei me tis egklimatikes energeies kapoion pou sigoura sto telos eksypiretoun ergolavous.
Exw sygkinithei idiaitera me tin parnitha giati apo paidi kanw oreivasia kai exw idiaitero desimo m ayto to vouno.
Steilte mou email sto skifay@gmail.com an thelete na anevasw to banner sas.

Ανώνυμος είπε...

den uparxei allos dromos paidia! oloi mazi osoi agapame ti fusi kai oso xrono exoume(den apotelei dikaiologia o xronos) na ton aksiopoihsoume organwmena kai na kanoume oti tha krinoume aparaitito! oxi gia kapoion allo logo, alla epeidi agapame kai tha kanoume oti einai efikto gia na stiriksoume ti fusi mas! sunupostiriktika filia se olous!

Dark Angel είπε...

καλησπερα παιδια ενδιαφερον ολο αυτο που ετοιμαζετε να κανετε θα θελαμε να σας ενημερωσουμε οτι εμεις τα παιδια του mycat.gr θα θελαμε να σας βοηθησουμε σε οποια προσπαθεια σας
κ αλλη μια καλη ιδεα θα ηταν να ζητησετε την υποστηριξη το φιλοζωικων κ μη σωματειων για να γινει το εργο σας πραγματικοτητα

θοδωρής είπε...

Παιδιά μαζί σας κι εμείς που την "πάθαμε" πέρσι στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

ANDREAS KATSIKOUDIS είπε...

Εμείς να φυλάξουμε τα δάση, να μαζέψουμε τα σκουπίδια, να .... να.... να....

>Καλά όλα αυτά, αλλά αυτούς εκεί πάνω γιατί τους ψηφίζουμε και τους πληρώνουμε;;; Δε βλέπετε ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό (και φυσικά αισθητικό!);


Από τα σχόλια κάποιων που γνωρίζουν το θέμα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΜΑΣ...

Ας ξενινήσουμε ζαλίζοντας κι ενοχλώντας αυτούς που μπορούν!

Ανώνυμος είπε...

Στα blogs κυκλοφορεί από την Τετάρτη οργή.
Προτάσεις από παντού.
Εφικτές κι ανέφικτες.
Όμως δεν πάει άλλο και το πράγμα πρέπει να φτάσει στα ανώτερα κλιμάκια, χωρίς μεσάζοντες,
Αλλιώς ας περιμένουμε τους εξωγήινους να μας σώσουν.

Ας πάρει το θέμα στα χέρια του ΤΩΡΑ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ας υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση με βάση το Σύνταγμα, αλλά και το επείγον και το ιδιαίτερο της περίπτωσης.
Ας γίνουν όλα με την μορφή του υπερεπείγοντος για να δούμε αν τελικά η Βουλή μπορεί να μαζευτεί και το καλοκαίρι ή να "περάσει" νόμο νύχτα, εκτός από τις αυξήσεις των βουλευτικών αποζημιώσεων.
Ας δοθεί λύση, από τον Πρόεδρο κι ας κηρυχθεί η Πάρνηθα και όλα τα φετινά καμένα στη χώρα μας "Νεκρή Ζώνη" προστατευόμενη για δοθέν χρονικό διάστημα ακόμη κι από ειδικά στελεχωμένο σώμα του ελληνικού στρατού.
Ας κλείσει η Πάρνηθα για δέκα χρόνια.
Ας κλείσουν τα καμένα στη διάρκεια της αναδάσωσης που θα πρέπει να γίνει υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Να κλειδώσουμε επιτέλους τα βουνά.
Δεν ξέρω ούτε εγώ ούτε άλλοι bloggers ακριβώς την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.
Αλλά πια, εκτός από τους ήρωες της Πυροσβεστικής που κάθε χρόνο παλεύουν στα βουνά, χρειάζεται και ειδικό σώμα προστασίας.
Όχι πια δασοπροστασίας, γιατί δάση δεν υπάρχουν.
Ειδικό Σώμα Επανάκτησης των δασών, υπό την αιγίδα και ουσιαστικά άμεση διοίκηση του Προέδρου, με στρατιωτικό υποδιοικητή του Μηχανικού και αυξημένες εξουσίες στις καμένες και υπό εντατική αναδάσωση περιοχές ευθύνης του.

Μοιάζει με στρατιωτικό νόμο στα δάση;
Δεν διαφωνώ.
Αλλά αν δεν κηρύξουμε "στρατιωτικό νόμο" για την ανάσα μας, για την ανάσα των αγαπημένων μας, ακόμη και για την αισθητική μας που έγινε στάχτη με πολλούς τρόπους την εβδομάδα που πέρασε, για ποιόν λόγο θα πρέπει να τον κηρύξουμε?
Αν αργήσουμε, θα ξεχαστούμε πάλι στην λήθη της καθημερινότητας.
Ο λόγος είναι στην Ηγεσία της χώρας.
Στο υψηλότερο Στέλεχός της.
Και τα κόμματα, οφείλουν όλα να την υποστηρίξουν με την μορφή του υπερεπείγοντος, τώρα!
Αν πάλι ακολουθηθεί η κλασσική οδός, εκείνη όπου "το μαχαίρι φτάνει στο κόκαλο" και "οι εμπρηστές θα τιμωρηθούν" ή "καμία οικοδομή δεν θα σηκωθεί στα καμένα", απλώς θα ξέρουμε ότι εκτός από τη Φύση με τις πλημμύρες του Φθινοπώρου. η Οικολογική Τρομοκρατία, όταν θα αρχίσουν να μπαίνουν τα μπετά στις πρώτες 'αναδασωτέες" εκτάσεις, θα δώσει απαντήσεις όπως γίνεται στη Βραζιλία και έγινε στον Καναδά και την Καλιφόρνια.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν σούμα σουμάρουμ.

Γενικά απίστευτη διάθεση κινητοποίησης, πολλές καλές ιδέες. Αλλά άγνοια του πως πρέπει να δράσουμε.

Έχουμε μειονεκτήματα. Δεν είμαστε εξπέρ ούτε επιστήμονες σε αυτά τα θέματα. Επίσης, πολλοί άλλοι έχουν τρέξει, έχουν αγωνιστεί για τα οικολογικά πριν από εμάς και μοιάζουμε με παρθενογένεση.

Έχουμε πλεονεκτήματα. Είμαστε μια πολυπληθής και αποφασισμένη κοινότητα ανθρώπων (για τους μπλόγκερ) σε ένα μέσο, που επηρεάζει όλο και περισσότερο τα Ελληνικά πράγματα.

Συμπέρασμα. Τον επόμενο καιρό θα παρατηρηθεί μια μεγάλη κινητοποίηση για τις πυρκαγιές και τα οικολογικά σε όλο το φάσμα της κοινωνίας. Εμείς Θα παίξουμε καταρχήν στο ταμπλώ που θα έχουμε σοβαρά αποτελέσματα, στο διαδίκτυο. Και θα πρέπει να σταθούμε δίπλα σε ό,τι οργανώνεται (όχι ξεπουλημένο βέβαια).

Θεωρώ ότι πρέπει να κανονιστεί άμεσα μία συνάντηση (θα είναι χαοτική αλλά τι να κάνουμε). Εκεί να αποφασιστούν περαιτέρω πράγματα.

Πάντως, σε όσους λειτουργούν απαισιόδοξα, θεωρώ ότι η απαισιοδοξία τώρα περισσεύει. Δηλαδή εγώ τι πρέπει να είμαι με αυτά που βλέπω; Αισιόδοξος;

Το καινούργιο είναι να λειτουργήσουμε αισιόδοξα και αυθόρμητα, γιατί είναι πλέον θέμα επιβίωσης και γιατί έτσι προκύπτουν τα ωραία πράγματα.

kalliopi είπε...

Ωραία η ιδέα να αφυπνιστούν όσο περισσότεροι γίνονται και να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί, αλλά χωρίς οργάνωση και γνώση θα είναι άκαρπη... Ψυχραιμία.

Δημιουργήστε banners για το blog και για τα άλλα blogs

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ και εγώ ινλάβ να κανονιστεί συνάντηση άμεσα μπράβο για τη πρωτοβουλία σας όσες-οι τη ξεκινήσατε σίγουρα θα έχουμε καλή συνέχεια γιατί υπάρχει θέληση ...

dimdom είπε...

Καλή η προσπάθεια. Το λίνκ αυτής της σελίδας πρέπει να διαδωθεί. Η δική μας συμμετοχή είναι εδώ:

http://www.authorway.com/SMF/index.php?page=21

Ανώνυμος είπε...

Aκουω για αναδασωσεις κλπ. Αυτα ειναι θεματα ειδικων. Αιγιδες υπο τον Παπουλια που ουτε η υπογραφη του πλεον δεν εχει αξια κλπ
Σε επιπεδο πολιτη μονο μια δοκιμασμενη (αμερικανικη) λυση υπαρχει μαζικες αγωγες και μηνυσεις κατα παντος υπευθυνου, π.χ. πολιτικοι, πυροσβεστικη, ΔΕΗ, τοπικοι κοτζαμπασηδες (δημαρχοι) κλπ. Καποιος βρε αδερφε δικαστης θα ενδιαφερθει ασε που και τα ΜΜΕ απο κατι τετοια μπορει και κανουν κατι.

proinos είπε...

Επειδή καμμιά φορά, αυτοί με τις καλές προθέσεις είναι πιο επικίνδυνοι για τα οικοσυστήματα (λόγω αριθμού και προθυμίας) από τους εμπρηστές κλπ, διαβάστε πριν πάρετε τα βουνά για αναδάσωση το αρθρο του καθηγητή Π. Μάργαρη στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ"

Unknown είπε...

Paidia, kaka ta psemata, h katastash einai ligo xawdhs edw. Kalo 8a einai na arxisoume na sunennooumaste se pio praktiko epipedo kai oxi na perimenoume olh mera sto forum h to group na anakoinw8ei kati gia na kounh8oume.

Mia kalh arxh kata th gnwmh mou einai na piesoun osoi exoun sxesh me kapoia oikologikh organwsh, wste na upar3ei pio suntonismenh kinhsh apo tis teleutaies (kai oxi memonwmenes draseis tou tupou "h tade org. ekane auto", "h allh org. ekane to allo" kai sto telos na ginontai mises douleies...). Opoios kataferei kati as to pei edw wste na 3eroun kai oi upoloipoi ti ginetai me organwseis pou mporei na mh gnwrizoun.

To lew auto oxi giati antipa8w tis organwseis, alla giati kapoies fores de sunennoountai oso kala 8a mporousan kai giati autes einai pou mporoun me th seira tous na baloun ta onomata tous kai na piesoun ypourgeia kai megaloparagontes na kinh8oun pio organwmena se kinhseis gia thn anadaswsh kai thn prostasia twn daswn (akoma kalutera an uparxoume ki emeis mprosta tous gia na dei3oume stous xontrous ths "Boulhs" oti den koimatai olos o kosmos kai oti uparxoun an8rwpoi dunamikoi pou 8eloun kati kalutero).

Oxi, den anhkw se kapoia org., an anarwtieste, gi' auto kai den ebala kapoio onoma, de 8elw na kanw diafhmish se kamia tous.

Elpizw na upar3ei kalh sunexeia sthn prospa8eia, egw apo thn pleura mou 8a kanw o,ti mporw na kinhtopoih8w, na kinhtopoihsw kai na summetexw sthn anadaswsh :-)

P.S. Kratate to h8iko sas pshla, o,ti ki an sas lene gurw. Tis katastaseis den tis odhgoun oi megaloparagontes apo monoi tous, to kanoun me thn anoxh mas (dustuxws). Ginete kaluteroi apo auta ta gourounia kai kanete kati gia to mellon autou tou kosmou (oxi mono gia thn "Elladitsa")...

Ανώνυμος είπε...

Η Πάρνηθα πέθανε
Εχετε συνειδητοποιήσει ότι η έκταση που κάηκε ήταν σε εμβαδόν περίπου ίση με όλο το λεκανοπέδιο;
Ακόμα κι αν δεν έχει την τύχη της Πεντέλης -που παρά τις εξαγγελίες για αναδάσωση, όπως ακόμα επιτάσσει το Σύνταγμα- οικοδομήθηκε και συνεχίζει να χτίζεται πάνω στις καμμένες εκτάσεις.
Η Πάρνηθα είναι απίθανο να ξαναγίνει όπως ήταν μέχρι προχτές. Ακόμα κι αν τηρηθούν όλα όσα εξαγγέλονται περι αναδάσωσης και προστασίας.
Το ιδανικό θα ήταν: Να κλείσει ολόκληρη η περιοχή για τουλάχιστον 100 - 150 χρόνια. Μέσα να μην μπαίνει κανένας (και τι να κάνει άλλοστε;) Οι μοναδικές επεμβάσεις να γίνονται απο ειδικούς –περιορισμένα και μόνο όπου απαιτείται υποβοηθητικά- Μονο έτσι υπάρχει κάποια πολύ μικρή ελπίδα.
Οχι για να γίνει η Π. όπως ήταν πριν. Αυτό δεν γίνεται με τίποτα. Αλλά να γίνει πάλι δάσος.
Ποιός μπορεί να κάνει τις πηγές να βγάζουν πάλι νερό στα ίδια σημεία;
Ποιός μπορεί να φέρει πίσω τα πουλιά ή τα θηλαστικά.
Μην ξεχνάτε ότι μερικές δεκαετίες πριν, στην Πάρνηθα ζούσαν λύκοι, λύγκες, αρκούδες, τσακάλια, λύκοι, αγριογούρουνα. Οταν αυτά έφυγαν και παρά τα 45 χρόνια προστασίας του εθνικού Δρυμού (απο το 1961!) τα είδατε να ξαναγυρίζουν εστω και με ανθρώπινη βοήθεια;
Τι νομίζετε ότι θα γίνει μετά απο 100 χρόνια με τα είδη χλωρίδας που ενδημούσαν εκεί;
Ειδικά με τα 20 περίπου είδη που θεωρούνται σπάνια και απειλούμενα;
Με τα δύο ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ είδη (αγριογαρύφαλλο της Πάρνηθας και Ασπερούλα) που έτσι κι αλλοιώς κινδύνευαν και τώρα θα εξαφανιστούν;
Ακόμα κι αν η συνειδητοποίηση και η προσπάθεια όλων μας φτάσει να ξεκουνήσει όλον τον κόσμο, νομίζετε σοβαρά ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο;

Νομίζετε ότι σε 20 – 50 χρόνια τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα μπορούν έστω να καταλάβουν απο φωτογραφίες και χάρτες που θα είναι τα μοναδικά διαθέσιμα στοιχεία μνήμης, το τι ήταν και τι σήμαινε αυτό που χάθηκε;
Οταν μιλάνε οι πολιτικοί για «αναδάσωση» φοβάμαι ότι έχουν υπόψη τους στην καλύτερη περίπτωση τη δημιουργία ενός επισκέψιμου άλσους με παράλληλες δραστηριότητες ψυχαγωγίας (νεροτσουλίθρες και άλλα αηδιαστικά) ώστε να «αυτοχρηματοδοτείται» η συντήρησή του. Οσοι προλάβουν απο εμάς και σίγουρα τα παιδιά μας δεν θα επισκέπτονται ένα βουνό και φυσικό περιβάλλον, αλλά ένα κλειστό άλσος –ένα τεχνητά συντηρούμενο βοτανικό και ζωολογικό κήπο-, ένα Μουσείο Φύσης δηλαδή, που θα επισκέπτονται οι άνθρωποι πληρώνοντας εισητήριο για να δουν ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ την πραγματική φύση!
Αυτό θέλουμε;
Ετοιμαστήτε να σας πείσουν ότι αυτή είναι η μοναδική και ενδεδειγμένη «λύση»!
Αν δεν τα καταφέρουν να πείσουν εσάς –μην ανησυχείτε- θα καταφέρουν να πείσουν τα παιδιά σας όταν θα έχουν πάρει τη θέση σας!
Συνιστώ μια επίσκεψη στο site του τοπικού Δασαρχείου. Η διεύθυνση είναι:
http://www.parnitha-np.gr/index.htm
για όσους δεν γνώρισαν απο κοντά ή θέλουν να θυμούνται το βουνό.

Αν καταφέραμε αυτή τη φορά να επιβιώσουμε με τον κάυσωνα, τι νομίζετε ότι θα γίνει τώρα που δεν υπάρχει δάσος στην Πάρνηθα με τους επόμενους που θα έρθουν;
Το μοντέλο ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ που προοωθείται αυτή τη στιγμή είναι:
α) Μεγάλους κλιματιζόμενους χώρους (καταφύγια επιβίωσης),
β) Αύξηση των οικιακών μονάδων κλιματισμού (μόνο το 1/4 των δωματίων κλιματίζονται σήμερα σύμφωνα με στοιχεία των εταιρειών που πωλούν κλιματιστικά)
γ) Ποιοτική αναβάθμιση των υπαρχόντων μονάδων κλιματισμού με προσθήκη δυνατοτήτων ιονισμού και καθαρισμού του αέρα απο αιωρούμενα σωματίδια και μικροοργανισμούς. (απαραίτητες ιδιότητες σ’ ένα κόσμο χωρίς φυσικά φίλτρα και υγραντές)
Και για να μπορούν να λειτουργήσουν αυτά:
δ) Πολλαπλασιασμός των εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής (τώρα πλέον είναι μόνο ιδιωτικά – θυμηθήτε τι έγινε στη Θεσσαλονίκη)
ε) Πολλαπλασιασμός των ΚΥΤ (οικοδόμισή τους και ΜΕΣΑ στον αστικό ιστό) και των γραμμών μεταφοράς υψηλής και μεσαίας τάσης.
Πιστέυετε ότι μπορεί να «περπατήσει» αυτό το μοντέλο;
Σαν τι σας φέρνουν στο νου όλα αυτά;

Αλλα Ακόμα κι αν τα καταφέρουμε με την Πάρνηθα, τα αποτελέσματα θα τα δούμε μετά απο έναν τουλάχιστο αιώνα.
Μέχρι τότε τί κάνουμε; Πως επιβιώνουμε;
Πιστέυω ότι πρέπει να αντιστρέψουμε τη διαδικασία ερημοποίησης ή τσιμεντοποίησης της Αττικής και όλης της χώρας

Τι νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε όλοι μας.
Να ξεκινήσουμε μια εκστρατεία πληροφόρησης – συνειδητοποίησης όλου του πληθυσμού.
Να προσπαθήσουμε για όσο καιρό χρειάζεται να επανέλθει η Πάρνηθα (στο βαθμό που επανέλθει) να την αντικαταστήσουμε έστω και σε ένα μικρό βαθμό με άλλους χώρους πρασίνου (Αθήνα 1,5% πράσινο, άλλες πόλεις ΕΕ 10%).
Αρχίζοντας απο τις εκτάσεις που ανήκουν ήδη στο κράτος (δηλαδή σε όλους μας) και βρίσκονται μέσα στο λεκανοπέδιο να μην αφήσουμε να χτιστεί – εμπορευματοποιηθεί ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ. Να επιβάλουμε όλες αυτές οι εκτάσεις να γίνουν κοινόχρηστα ελέυθερα άλση με υψηλό πράσινο και χώμα. Τέτοιες εκτάσεις υπάρχουν και απειλούνται άμεσα. Ενδεικτικά αναφέρω μερικές που μου έρχονται στο μυαλό:
1. Ελαιώνας στο Βοτανικό, στο Αιγάλεω, στου Ρέντη και τους όμορους Δήμους
2. Παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό
3. Παλιός ιππόδρομος στην Καλλιθέα (Συγγρού – Ποσειδώνος)
4. Παραλιακή ζώνη (παλιές και νεώτερες επιχωματώσεις) απο το Φάληρο και ανατολικώτερα.
5. Εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες μικρότεροι χώροι που βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλο το λεκανοπέδιο. (απο ξερές πλατείες, μεγάλα οικόπεδα ή ζώνη σιδηροδρομικής γραμμής)
Να επιβάλουμε τη σωτηρία των ήδη υπαρχόντων πάρκων και μικρών δασών που απειλούνται όπως στο Γουδή ή το κτήμα Βεϊκου
Να επιβάλουμε τη πυκνή φύτευση του Υμηττού, του Σουνίου, της Πεντέλης, του Ποικίλου όρους κλπ
Να αγωνιστούμε για να πάψει πια η κοροϊδία με τους τάχα μου «ιδιοκτήτες» που με συμβόλαια απο την Τουρκοκρατία ακόμα καταπατούν τους δημόσιους χώρους και τους μεταβάλουν σε οικοδομήσημα «φιλέτα». Οποιοι κι αν είναι αυτοί. Είτε είναι μεγαλοιδιοκτήτες (π.χ Εκκλησία, συλλογοι οικιστών) είτε μικροί αυθαιρετούχοι.
Να προσπαθήσουμε ώστε τα μικρότερα δημόσια πάρκα που απειλούνται με «αξιοποίηση» και κλείσιμο με επιβολή εισητηρίου να μείνουν ελεύθεροι και προσβάσιμοι χώροι αναψυχής απο όλους τους κατοίκους ολόκληρο το 24ωρο (π.χ Λόφοι Φιλοπάππου)

Εχουμε το κουράγιο να τα κάνουμε όλα αυτά; Ας αναρωτηθούμε ο καθένας μας πόση ενέργεια, πόσο χρόνο και για πόσο καιρό μπορούμε;
Εχει κανείς σας να προτείνει κάτι άλλο; Αν ναι ας το κάνει εδώ δημόσια! Εμένα το μυαλό μου μέχρι εδώ φτάνει. Γιατί δεν σας κρύβω ότι παρ’όλα τα ενθαρρυντικά που διαβάζω 3 μέρες τώρα σ’ αυτό το blog (και ενώ απ το παράθυρό βλέπω ακόμα καπνούς να υψώνονται στο βουνό) δεν μπορώ να ξεχάσω ότι το πρώτο τουλάχιστον βράδυ της φωτιάς, απο τα 4.000.000 κατοίκους της Αττικής μόνο 400 πήγαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση κι απο αυτούς μόνο 40 δεν σταμάτησαν στο πρώτο μπλόκο της αστυνομίας αλλά παρέκαμψαν και ανέβηκαν απο τα διπλανά μονοπάτια.
Αν έχουμε το κουράγιο να κάνουμε κάτι όλοι μαζί σοβαρά ας το κάνουμε συλλογικά και οργανωμένα και για όσο καιρό χρειαστεί.
Καλές και άγιες όλες οι ιδέες που ρίχνονται εδώ, αλλά ας μην μείνουμε μόνο στις άσφαιρες συζητήσεις.

Τέλος....Εμαθα πριν λίγο ότι:
1. Ακόμα κανένας δεν έχει πλήρη εμπερειστατωμένη εικόνα για το μέγεθος και την ποιότητα της καταστροφής. Μόλις σήμερα μια πρώτη ομάδα απο γνώστες τους βουνού (ορειβάτες, δασολόγους, κτηνίατρους, μέλη συλλογικοτήτων κλπ) ανέβηκαν επάνω για μια πρώτη αυτοψία που θα συμπληρωθεί και με άλλες επισκέψεις που θα γίνονται ολόκληρη τη βδομάδα που έρχεται.
2. Την επόμενη Τρίτη το απόγευμα θα γίνει στο κέντρο της Αθήνας η πρώτη (ελπίζω όχι και τελευταία) συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Σκοπεύω να πάω σε αυτήν και σε όσες ακολουθήσουν.
3. Την επόμενη Κυριακή το πρωϊ οργανώνεται μια επίσκεψη στον τόπο της καταστροφής απο το Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων και Ενεργών Πολιτών. (εκπρόσωποι συλλογων και κινήσεων) Με τη συμμετοχή ειδικών που θα έχουν μέχρι τότε μια σχεδόν πλήρη εικόνα. Επι τόπου θα πληροφορηθούμε και θα δει ο καθένας τι μπορεί να κάνει για να βοηθήσει. Καλό θα ήταν να έρθουν όσοι περισσότεροι μπορούν. Γιατί αν είμαστε πολλοί θα πάρουμε και θάρρος να συνεχίσουμε. Την ίδια ώρα μια ομάδα ποδηλατών θα κάνει το γύρο του βουνού με ποδήλατα. Αν κάποιος από σας έχει περισσότερες πληροφορίες (σημείο και ώρα συγκέντρωσης) ας το γράψει εδώ.

ΦΑΝΤΙ είπε...

1. Αλλάξτε το banner σε "Οικολογική Αφύπνιση".

2. Φτιάξτε μια λίστα με τα Οικολογικά blogs, δεν είναι και πολλά. Εγω γράφω εδω και ένα χρόνο, είχα πολύ μικρή επιστκεψιμότητα. Ανύπαρκτο το ενδιαφέρον για το θέμα. Αποκαρδιωτική η συμμετοχή και στο ομαδικό

http://whispering-planet.blogspot.com/index.html

Άλλα σχετικά blogs

http://biostore-aloa.blogspot.com/

http://live-sustainably.blogspot.com/

http://ange-ta.blogspot.com/

http://filozoia.blogspot.com/

http://bio-mirage.blogspot.com/

http://notes-mirage.blogspot.com/

http://philosophical-mirage.blogspot.com/

3. Συμμετάσχε στα εν λόγω blogs, διαβάστε, γράψτε, συζητήσετε, διαδώστε τα και σε άλλους

4. Αναδημοσιεύστε τα καλύτερα άρθρα τους, δημοσιεύστε άρθα και δράσεις των Οικολογικών οργανώσεων

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ!!! Αυτό να είναι το σύνθημά μας.

Ξέρετε, όπως έγραψα και αλλού, δεν είναι πως πολλοί απο εσάς δεν επιθυμείτε να δράσετε, να κάνετε κάτι συγκεκριμένο για να αλλάξουν τα πράγματα. Όμως μέσα στην δίκαιη αγανάκτηση που νιώθετε, σας διαφέυγει μια σημαντική αλήθεια: Όπως σε όλα τα πράγματα, η δράση είναι το λογικά επόμενο στάδιο.

Α) Αφύπνιση: Ενδιαφέρον, οργή, αγανάκτηση

Β)Επίγνωση: Για να αλλάξει πρακτικά κάτι, πρώτα πρέπει να αλλάξει γνωστικά!!!! Πρέπει να αλλάξει η Οπτική Γωνία των πολλών, να γνωσίσουμε οι Έλληνες πως ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ πραγματικά η ΦΥΣΗ και όχι πως φανταζόμαστε ότι λειτουργεί. Προς το παρόν γνωρίζουμε μόνο πως λειτουργεί η τεχνολογία μας ... και σε αυτό πάλι πίσω είμαστε απο άλλους λαούς. Μέσα απο την εξάπλωση της γνώσης, μέσα απο την πραγματική γνωριμία καλλιεργείται και ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ άσβεστο το ενδιαφέρον. Αλλιώς θα γίνει άλλη μια φούσκα....

Γ) Σχέδιο: Όταν έχεις γνωρίσεις τόσο καλά αυτό που θέλεις να φροντίσεις, τόσο καλά ώστε να το αγαπήσεις, τότε κάνεις το σχέδιο δράσης σου. Μην μου πει κανείς μα την αγαπάμε την Φύση; Α ναι;; Μήπως απλά σας λείπει το δάσος, για το οξυγόνο, τα pick-nick και τις πεζοπορίες;;;; Αυτό λέτε εσείς αγάπη;;; Και νομίζετε πως αυτή σας η αγάπη αρκεί για να το φροντίσετε;;

Δ) Δράση: Τώρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με συνέπεια και συναδελφικότητα υλοποιούμε το σχέδιο.

Όπως καταλαβαίνετε πρέπει να γίνουν πολλά στον ΝΟΥ μας πριν μπορέσουμε να αλλάξουμε κάτι στον φυσικό μας χώρο.

Μέχρι τώρα, ο Έλληνας, ειδκά ο Ελληνάραααας, σε όλα τα ζητήματα πρώτα δρα και μετά σκέφτεται....!

ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ οι BLOGGERS, το πιο ΜΟΝΤΕΡΝΟ Κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, εκείνοι οι οποίοι ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ, πρώτα θα ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ την ΦΥΣΗ και το κακό που της κάνουμε και μετά θα δράσουμε....!

Manos είπε...

οποιος επιθυμεί μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια

http://manosnik.blogspot.com/2007/06/blog-post_30.html

Στάθης Χαϊκάλης είπε...

Πολύ καλή πρωτοβουλία..Το blog μου στη διάθεσή σας... Το να κάνουμε link είναι το εύκολο, το δύσκολο είναι να μπει στόχος και -στη συνέχεια- να προκύψει καλό αποτέλεσμα.. Με τέτοια διάθεση που φαίνεται σε όλα τα παραπάνω σχόλια, τα πράγματα θα φέρουν καρπούς...

Ανώνυμος είπε...

Δημιουργήθηκε ένας δικτυακός χώρος προκειμένου να αποτελέσει κομβικό σημείο όλων των πληροφοριών, ενεργειών , δράσεων, και κινητοποιήσεων που αφορούν στην αναδάσωση και προστασία της Πάρνηθας.

Είμαστε πολλοί αλλά χρειάζεται συντονισμός και ενημέρωση.
Προς το παρών είναι στο στάδιο της κατασκευής, αφού η συλλογή πληροφοριών είναι χρονοβόρα υπόθεση.

το blog έχει τίτλο act-parnitha και η διεύθυνση είναι :

http://act-parnitha.blogspot.com/

Χρειάζεται η συνδρομή όλων μας ώστε το blog να ενημερώνεται έγκαιρα και έγκυρα.



Ευχαριστώ, Κώστας.

Ανώνυμος είπε...

re paidia, ean dimiourgithoun polla blogs sxetika me tin anadaswsi tote tha ypar3i sygxisi kai apla den yparxei logos na ginei auto. Giati den sygxwneueste oloi se enan diktyako topo? Diaforetika de tha kataferoume tipota.

Unknown είπε...

Πολύ καλό αυτό που πάει να ξεκινήσει. Αρκεί να μην μείνει μόνο στα λόγια ή πιο σωστά στα κείμενα που βλέπουμε στις οθόνες.

ATHENA είπε...

ΤΟ ΙΝΤΥ ΠRΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΟ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΧΩΡΟ
ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ?

Ανώνυμος είπε...

"Οταν κάηκαν οι απώλειες, ξαναπρασίνησαν τα χωράφια με το καλαμπόκι."

Ινδιάνικη παροιμία.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα σήμερα στα Νεα άρθρο της Αννας Διαμαντοπούλου, που αναφέρεται στο blog σας. Μπήκα αμέσως για να σας πω 'μπράβο', συνεχίστε!

Unknown είπε...

Μαζί με την όποια πρωτοβουλία για το βουνό, ένα από τα κύρια αιτήματα πρέπει να είναι να το αναλάβει η ίδια η Βουλή, συγκροτώντας μια επιτροπή που θα συντονίζει και θα εποπτεύει κατά διαστήματα την αναγέννηση της Πάρνηθας.

Γι' αυτό πρέπει να απευθυνθούμε σε όλους τους βουλευτές. Θα είναι και μια ευκαιρία να φανεί ποιοί πραγματικά νοιάζονται για το περιβάλλον (εδώ γελάμε, το ξέρω), ποιοί όχι, αλλά και ποιοί θέλουν να εκμεταλλευτούν την κινητοποίησή μας (ου και κρα).

Και βέβαια είναι σημαντικό να κράξουμε τον Αντώναρο, που "έχει και άλλα βουνά η Αττική"! Δεν έχω ξανακούσει ποιό κυνική δήλωση απόσεισης ευθυνών και απειλής-δέσμευσης συνάμα για κάψιμο και οικοπεδοποίηση των πάντων.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μια παρατήρηση.

Επειδή όπου μαζεύεταικόσμος, σιγά σιγά έρχονται και οι γνωστοί παγωτατζήδες, σουβλατζήδες, μικροπωλητές, (πολιτικοί, πολιτικάντηδες, επαγγελματίες άνεργοι κλπ παρατρεχαμενοι) προτείνω ότι προσπαθειες κάνουμε εδώ, να μην μπουνε υπο την 'ομπρέλλα' κανενός προυπάρχοντος σχήματος.

Γιάννης
(οποιος εχει καει απο το χυλό, φυσάει και το γιαούρτι)

kalliopi είπε...

--Και όλοι να συμφωνούν στο να γίνει αναδάσωση. Κάτι τελείως λανθασμένο, βλαβερό και ξεπερασμένο.--

--Στην «αναδάσωση» της Πεντέλης είχαν ανοίξει κάτι τεράστιες λακκούβες όπου φύτευαν ένα πευκάκι ξεριζώνοντας καμιά δεκαριά που είχαν βγει από μόνα τους.--

--Επομένως είναι θέμα αλλαγής νοοτροπίας και διαχείρισης. Οταν ακόμη και σήμερα όλοι όσοι ασχολούνται με οποιονδήποτε τρόπο με το πρόβλημα των πυρκαϊών θεωρούν ότι με τη φωτιά το δάσος καταστρέφεται ολοκληρωτικά και η αναδάσωση είναι η μόνη λύση, πώς θα προχωρήσουμε στην πρόληψη; Πόσοι από αυτούς έχουν υπόψη τους ότι ένα καμένο πευκοδάσος έχει τη δυνατότητα φυσικής αναγέννησης με τα χιλιάδες πευκάκια που φυτρώνουν μετά τα πρωτοβρόχια; Ακόμη, πόσοι από τους παραπάνω γνωρίζουν τι σημαίνει προγραμματισμένη φωτιά και καθορισμός της ηλικίας του δάσους σε συνδυασμό με τη συσσώρευση βιομάζας και χειμερινών δράσεων μείωσής της που συμβαίνουν σε Καλιφόρνια, Αυστραλία και Χιλή; Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα της διαχείρισης και να εφαρμόσουμε σύγχρονες τεχνικές πρόληψης. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε ο ομφαλός της γης και μπορεί να προβλέψουμε ακόμη και με δορυφόρους το ποια δάση κινδυνεύουν περισσότερο ούτως ώστε να τα καθαρίσουμε.--

Από το http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14849&m=A32&aa=1
που είδα χάρη στον proinos

Ας αλλάξουμε τα μυαλά μας, κι ύστερα θ' αλλάξουμε και τον κόσμο μας..

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να ακούω για "συμβολικές κινήσεις αναδάσωσης"...

Μήπως να μιλήσουμε και για "συμβολική ύπαρξή μας" δηλ;

Η ιδέα είναι καλή όσον αφορά την ενημέρωση που μπορεί να προσφέρει, και κατ' επέκτασιν την αφύπνιση για την προστασία των δασών.
Και όχι στις απελπισμένες κινήσεις "για να πούμε ότι κάτι κάναμε".

Κοινότητα Εκάλης είπε...

sas stirizw alla kratiste makria ta komatika apo thn opoia drastiriotita!

anaroti8ite..posa dentra exoun valei oi dimoi mas ta teleytaia xronia k poses polikatoikies, eidika sta dytika. as mas pei o dimarxos egalew h peristeriou h axarnwn pou 8a pligoun k perisotero, vevaia oloi mas 8a pligoume, posa dentra evalan? poses polikatoikies xtistikan? posa amaxia peiragmena kikloforoun stous dimous tous? ola ayta dimiourgou tis 8ermikes nisides sthn a8ina

P.S. protinw poreia diamartirias to savato, dixos omws kommata k sindikalistes, apo monoi mas! ws polites! na einai ay8ormith!

P.S. posa xiliadeds stremeta anikoun sthn eklisia? vrite to k 8a vrite k thn akrh tou puzzle

xasodikis είπε...

Μπορεί και να μην χρειαστεί αναδάσωση (όχι μόνο στην Πάρνηθα, και αλλού...). Σίγουρα όμως θα χρειαστεί δουλειά σε βάθος χρόνου για την περιφρούρηση τόσο των καμμένων όσο και των περιοχών που διασώθηκαν από την καταστροφή.

Μεγαλύτερη ζημιά από τις ίδιες τις πυρκαγιές προκαλούν οι επακόλουθες ανθρώπινες επεμβάσεις. Αυτές πρέπει να αποτρέψουμε σαν κοιωνία, επιτρέποντας στη φύση να αυτο-ιαθεί.

Αν θέλετε, αναλαμβάνω την επαφή με το WWF Ελλάς, που διαθέτει ενεργά προγράμματα για την Πάρνηθα και ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, ενώ συνεργάζεται και με άλλους φορείς (ΕΔΑΣΑ, κρατικές υπηρεσίες κλπ.).

Ας λειτουργήσει αυτό το blog σαν σημείο εκδήλωσης ενδιαφέροντος: αν υπάρχουν πρόθυμοι να αφιερώσουν χρόνο για να βοηθήσουν, δουλειά να κάνουμε θα βρεθεί οπωσδήποτε...

Κοινότητα Εκάλης είπε...

exo valei sto blog mou thn e3hs anakoinwsh. opoios mporei na to analavei as to kanei, eimai politis,opoios anikei se kapoio organismo tipou greenpeace klp as energopoi8ei

ΕΧΩ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΑΤΟ, ΔΙΧΩΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ. ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΠΩς ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ; ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΦΟΡΟΥΜ.

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ. ΘΕΛΩ Ως ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗς ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΥΤΟ Ως ΙΔΕΑ,

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ APO ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ....ΟΧΙ ΚΟΜΑΤΙΚΑ Ως ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΔΙΧΩΣ ΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚ ΚΟΜΑΤΩΝ, ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΟΚ, ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ

spallantzas είπε...

έβαλα το Link σας. Δειτε και αυτό. ίσως φανεί χρήσιμο.

Panos T. είπε...

Εβαλα link για το blog σας στο δικο μου blog (eco-reflections.blogspot.com)

Συνεχστε την προσπαθεια

G. Tsolakis είπε...

Έβαλα και εγώ λινκ στο blog με περιβαλλοντικες ειδήσεις που διατηρώ.

http://mpegr.blogspot.com

Ειμαι γενικός γραμματέας των περιβαλλοντολόγων, (ΕΠΠΕ- Ενωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων) μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μου. Τα στοιχεία μου ειναι στο http://www.mpe.gr

GreenForest είπε...

Καλό θα ήταν να πριν ανοίξετε κάποιο νέο θέμα,να αναζητήσετε αν υπάρχει ήδη κάποιο ανοιχτό , ίδιο η παρόμοιο ώστε να μην διασκορπίζονται τα μηνύματα και να είναι πιο εύκολη η ανάγνωση.

Προτείνουμε να επισκεφθείτε την σελίδα του group, http://groups.google.com/group/anadasosi/ πριν συνεχίσετε να ποστάρετε απο τα email σας για να διαμορφώσετε μια καλύτερη εικόνα.

Οσοι/ες δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή και δρουν μόνο από τα emails καλό θα ήταν να ολοκληρώσουν την εγγραφή μέσα από το http://groups.google.com/group/anadasosi ώστε να αποκτήσουν ενα nickname, που θα βοηθήσει στην καλύτερη οργάνωση.

Μέχρι αυτή την στιγμή που σας γράφω η ομάδα αριθμεί 330 άτομα.
------------------------------------------------------
Το ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ είναι απλά ενα σημείο επαφής.
Προσπαθεί να γίνει και να παραμείνει μια ανοιχτή ομάδα.
Να ακουστούν όλες οι απόψεις/προτάσεις και πρωτοβουλίες.
..
Για ενέργειες που έχουν ανακοινωθεί μέσα από το group η τα posts,αφορούν προφανώς ατομικές πρωτοβουλίες.
Ο καθένας μπορεί να αξιολογεί και να συμμετάσχει η όχι, σε διάφορες κινήσεις οικολ. ενδιαφέροντος που κάποιοι έχουν προτείνει
--------------------------------------------------------

Προς το παρόν κάνουμε μια αποδελτίωση των προτάσεων μέχρι να προβούμε σε ανανέωση του blog.
Έτσι κι αλλιώς η κοινότητα είναι ανοιχτή, ήδη υπάρχει διάλογος και ιδέες δίχως την δική μας παρέμβαση.

Σας ευχαριστώ.

Anadasosi Blog

tanevramou είπε...

A, δεν μπορώ θα τα πω γιατί θα σκάσω.

1. Είναι ωραίο να ανακαλύπτεις ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι γύρω σου (κάπου χαμένοι) που νιώθουν σαν και σένα.
Ότι κάτι πρέπει να γίνει. Ότι δεν πάει άλλο. Τουλάχιστον αν είμαι εξωγήινος έχουν έρθει και οι φίλοι μου στον πλανήτη.

2.Το πρόβλημα. Το πρόβλημα είμαστε εμείς. Δεν είμαστε απλοί θεατές, είμαστε ενεργοί συμμέτοχοι στην δημιουργία του και την διατήρηση του . Ακόμα και το παλικάρι που έφτιαξε αυτό το blog (να 'ναι καλά) είναι μέρος του προβλήματος. "Γενικά είμαστε ενάντια στον εθελοντισμό..." γράφει στις πρώτες-πρώτες σειρές. Λες και είμαστε στο στρατό (γιατί να πάω εγώ; να πάει ο νέος). Λες και το πέρασμα από την κλεπτοκρατεία (κατά Diamond) στο κράτος-κοινωνικό συμβόλαιο του Ρουσό θα γίνει όταν όλοι προσληφθούν στο δημόσιο.
Λες και η κοινωνική αλληλεγγύη δεν κτίζεται προσφέροντας αφιλοκερδώς στο κοινωνικό σύνολο.
Ρε, έλεος, μαζί ζούμε. Δεν είναι ο καθένας στην σπηλιά του. (αν και έτσι θα καταντήσουμε, διασωληνωμένοι με γιαουρτο-ορό μπροστά στα pc μας)

3. Τα κλεμμένα, τα καμμένα και τα θαλασσοπνιγμένα (το έβαλα γιατί κάνει ρίμα) είναι όλα συμπτώματα της ίδιας ασθένειας. Θα την ονομάσω Αφασική Κοινωνική Αποκόλληση (κοινώς γνωστή και ως Πρώταηπάρτη μου, στην δε ορεινή Αρκαδία και ως !Κάτωόλοιζήτωεγώ-το θαυμαστικό είναι στην σωστή θέση) . Οι εντριβές με στάχτη ελατοδάσους από την Πάρνηθα κάνει καλό στο δέρμα, αλλά δεν θεραπεύει την αρρώστια.

Συνοψίζω γιατί με βαρέθηκα.

Τι βοηθάει:
- Ο Εθελοντισμός.
Η προσωπική αλλαγή
Η αληθινή επικοινωνία
Η αληθινή ατομική και κοινωνική εκπλήρωση
η μπύρα (σε περιορισμένες ποσότητες)

Τι δεν βοηθάει:
Η επανάσταση (το αίμα και άλλα συναφή)
Η εκκλησία, ο Χριστόδουλος και η επίκληση των θείων (γεια σου ρε αρχηγέ της πυροσβεστικής-αλήθεια που έχεις υπηρετήσει; στην Γροιλανδία;)
τα ναρκωτικά (είναι παραίσθηση ρεεεεεε!! Το δάσος κάηκε...)

Unknown είπε...

"Γενικά είμαστε ενάντια στον εθελοντισμό..."

Το μόνο που μου έμεινε είναι από αυτό το μπλογκ είναι η παραπάνω φράση. Επιλεκτικός εθελοντισμός δηλαδή, όπου μας συμφέρει.

Ο καθένας έχει τις ιδέες του και οι δικές μου πληγώνονται όταν διαβάζονται τέτοια.

Καλησπέρες...

Don Vyasa είπε...

Σίγουρα θετική η μαζική ευαισθητοποίηση. Πιο σοφά τα λόγια της Καλλιόπης. Μια καταστροφή αποτελείται σχεδόν πάντα από μια σειρά λανθασμένων ενεργειών. Η πρώτη και βασικότερη έγινε. Όσο γρηγορότερα κοπεί ο κύκλος των ατυχών ενεργειών, τόσο γρηγορότερα θα επανακάμψει το δάσος.
Η αναδάσωση δεν είναι πάντα η λύση και για όπου ενδείκνυται χρειάζεται σωστή σχεδίαση. Επίσης θέλει τον χρόνο της. Αρκετά από τα δέντρα έχουν επιβιώσει και θα πετάξουν καινούργια φύλλα, σε ένα χρόνο, δύο. Μπορείς να περιμένεις μέχρι τότε, η θα το έχεις ξεχάσει; Αυτό που προέχει, για τώρα και για πάντα, είναι η περιφρούρηση του δάσους από καταπατητές αλλά και βοσκούς.
Πήγαινε μια βόλτα να δεις πώς είναι ένα καμένο δάσος. Έτσι θα το θυμάσαι περισσότερο. Πάρε φωτογραφίες. Ρίξε κάθε τουβλάκι που πάει να σηκωθεί.

Με τα σχόλια αυτά, χαιρετώ και επικροτώ την προσπάθεια.
Η αντίδραση την Κυριακή στη Βουλή. Στην Πάρνηθα χρειάζεται απλή δράση.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό το blog.
Έστω για αρχή ας συζητήσουμε με κάποιους δασοπόνους, περιβαλλοντολόγους, και τα συναφή, να δούμε κάποιες προτάσεις, και τα αποτελέσματα αυτών. Γιατί ίσως είναι καλύτερο να μη γίνει αναδάσωση(όπως είπε κάποιος πιο πάνω).Αλλά ας καταλήξει σε κάποιες προτάσεις, και ας γίνει ψηφοφορία, συλλογή υπογραφών, κάτι τέτοιο έστω για αρχή.
Ξέρετε όλοι οτι τα προβλήματα με τις φωτιές στην Ελλάδα (όχι μόνο στην Αττική) είναι μακροχρόνια κατάσταση. Τώρα που κάηκε η Πάρνηθα φωνάζουμε όλοι. Ξέρετε όμως ότι και τα σοβαρά προβλήματα δεν λύνονται άμεσα. Θέλουν ΧΡΟΝΟ. Και υπομονή.
Συνεχίστε. Εγώ θα προωθήσω σε όσους μπορώ.

ανεστης είπε...

Δεν ξέρω αν πρέπει να γίνει ή να μη γίνει αναδάσωση, αν είναι επιστημονικά σωστή κίνηση ή όχι, αυτά βρίσκονται στην πορεία. Το ουσιαστικό είναι ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.
Είναι δυστυχώς η μόνη πίεση που μπορούν να αντιληφθούν και οφείλουμε να το κάνουμε πράξη. Να επηρρεάσουμε τον άμεσο περίγυρό μας έτσι που τα εκλήματα αυτά να επιφέρουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δυσαρέσκεια. Να κάνουμε τα θέματα περιβαλοντος και ποιότητας ζωής ατζέντα πρώτης γραμμής!
Ας οργανώσουμε λοιπόν κάτι μαζικό κατ αρχήν. Η αποστολή τεράστιου αριθμού emails σε κάποιο adress list ή μια διαδήλωση (που και πάλι φυσικά θα γίνει μπάχαλο απο κουκουλοφόρους της Ελάς) ίσως να είναι μια καλή αρχή.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,
είμαι έλληνας πολιτής που διαμένει στο εξωτερικό και ονομάζομαι Νίκος Α. Ζορμπάς.
Θα ήθελα καταρχάς να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ για την κίνηση σας να προκαλέσετε μία δημόσια συζήτηση σχετικά με το πρόβλημα της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και των συνθηκών ζωής μας.
Η ιδέα της αναδάσωσης δεν είναι κακή αλλά θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι το πρόβλημα δε βρίσκεται εκεί. Γιατί δεν υπάρχει θέμα αναδάσωσης σε γη πού έχει πλέον άλλη χρήση από δάσος.
Το πρόβλημα εντοπίζεται, κατά τη γνώμη μου, στην απουσία συνειδητοποίησης από την πλευρά των ανθρώπων που παίρνουν αποφάσεις και που έχουν και ασκούν την εξουσία (και δεν εννοώ μόνο τη θεσμική-κρατική αλλά και την παραθεσμική-οικονομική) για την ανάγκη προστασίας των συνθηκών ζωής μας. Γι'αυτό άλλωστε και το πρόβλημα είναι υπερκομματικό και δεν αφορά ούτε μόνο την κεντρική εξουσία. Είναι πρόβλημα της ίδιας της αντίληψης που έχει η κοινωνία μας για το περιβάλλον και τη φύση.
Με κίνδυνο να θεωρηθώ γραφικός υποστηρίζω και προτείνω μία προσπάθεια ενεργής επέμβασης προς το κοινοβούλιο, τα αρμόδια υπουργεία, τις νομαρχίες, τους δήμους, τις πολεοδομίες, την Εκκλησία (άλλος λύκος που κοιτάει να κατασπαράξει την Πεντέλη) και κάποιους οικονομικούς παράγοντες τις χώρας που πρέπει να επιλεγούν με προσοχή αποστέλλοντας τους ένα κείμενο διαμαρτυρίας (προς σύνταξη) και το οποίο ας έχει υπογραφεί από το μέγιστο των χρηστών του διαδικτύου. Ας τους δείξουμε ότι είμαστε πολλοί αυτοί που νοιαζόμαστε πραγματικά για τις συνθήκες στις οποίες ζούμε, ας τους το δείξουμε γρήγορα και ας τους στείλουμε αυτή τη διαμαρτυρία στις ιστοσελίδες τους τόσες φορές ώστε να καταλάβουν πως πρέπει επιτέλους να μας λάβουν υπόψη τους, στους μελλοντικούς σχεδιασμούς τους. Στην ανάγκη ας τους γονατίσουμε τις ιστοσελίδες από το βάρος των διαμαρτυριών μας.
Ο coolplatanos έχει δίκιο για την ανάγκη να φτιαχθεί ένα μπάνερ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Με τιμή

Νικόλαος εκ Φραγκίας

elafini είπε...

Καλησπέρα και καλό μήνα..το θέμα για μένα είναι να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα σ'αυτούς που τόσα χρόνια μας δουλεύουν, γιαυτό και θεωρώ προτεραιότητα τα mail (άσε που πολύ σύντομα πλησιάζουν και οι εκλογές)...η αναδάσωση πλέον μου φαντάζει ουτοπία στην περίπτωση της Πάρνηθας...είμαι μαζί σας πάντως..

Νέαρχος Γαλανάκης είπε...

μπράβο φίλοι είμαι μαζί σας Βουρ για να αναστήσουμε την Αθήνα μας

burnedDown είπε...

γεια σας, έχω φτιάξει ένα Flickr group
http://www.flickr.com/groups/help-forest_on_fire/
με σκοπό τη συλλογή φωτογραφιών και links σχετικών με τα καμενα δάση. Ενα πολύ καλό ενημερωτικό άρθρο διαβάστε εδώ:
http://biostore-aloa.blogspot.com/2007/06/blog-post_29.html

Dark Angel είπε...

αχ εγω το μονο που σκεφτομαι αυτη την στιγμη εκτος απο το πως θα ξαναδωσουμε ζωη στο δασος τα ερημα τα ζωακια που ειναι νυστικα κ διψασμενα τρομαγμενα καμμενα κ χωρις στον ηλιο μοπιρα

Ανώνυμος είπε...

ειδα στο http://salata.wordpress.com/ μια σειρά από σατυρικά κείμενα και φωτοκολλάζ για την πυρκαγιά στην Πάρνηθα...
δείτε τα, είναι ωραία!

Ανώνυμος είπε...

Υπαρξιακο ερώτημα:
(αν ειμαι off topic συγχωρήστε με και σβηστε το posting μου)

Στενοχωριόμαστε για τα ζωακια, ελαφακια κλπ, που θα πεινάσουνε ισως στην Παρνηθα και λεμε (λεω) να παμε να τους αφηνουμε φαγητό και νερό.

Και αυτόματα μετά παει η σκέψη: Για συνανθρώπους ανημπορους κανουμε κατι αντιστοιχο ?
Εδω κολλησα ..

Καμμια βοήθεια στον συλλογισμό ?
Και παλι συγνωμη για το off-topic.

Γιάννης

christina είπε...

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ, 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ.
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ.
ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΠΡΑΓΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ.

ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!

Ανώνυμος είπε...

΄Εχεις δίκιο γιάννη (με το επώνυμο???)...γιατί όμως τα περιμένουμε όλα από το, προφανώς, ανεπαρκές "κράτος"...γιατί δεν κατέβηκε κανείς στη βουλή να ζητήσει εκ των προτέρων να περιπολούνται τα δάση...(εγώ δεν έχω επώνυμο)

Ανώνυμος είπε...

Τα περιμενουμε ολα απο το κρατος γιατι ειμαστε καπως ...τεμπεληδες σας λαος και ατομιστές. Δεν κανουμε ευκολα κοινωνικες ομάδες με σκοπό την δράση, αλλα με κυριως την κουβεντα. (πασατεμπο κοντολογίς)

Ανώνυμος είπε...

symfwnw apolyta me ton Giannh

polloi lene oti h fwtia egine gia na xtistoun diafora.. einai autoi oi idioi omws opu phgainoun se kopoia paralia ths Attikhs plhrwnontas eisodo , katoxyronontas sthn ousia ton megalokarharia-idiwkthth hotel,club,beach bar na ekmetalleyetai tis paralies,les kai h thalassa einai idiokthsia ..kapoiou...

einai oi idioi pou petane ta plastika tu kafe ston dromo,pou afhnoun skoupidia sthn paralia..

...aytoi pou otan kapoioi genaioi fwnazane gia anadaswsh kanenas den tous akouge...twra omws...
e g i n e t h s m o d a s ! !

re "ai sto diaolo" (logw tsatilas) pou tha mas peite oti xafnika noiasthkate gia ta dash!!!

Cyberella είπε...

Και το Console GameZ συμβάλει ενεργά στην διαδικτυακή αναδάσωση.

http://console-gamez.blogspot.com/

kalliopi είπε...

Αγαπάτε το δάσος?
Αποδείξτε το!

Από το να χάσετε δύο ώρες την Κυριακή και να κατεβείτε να διαδηλώσετε μπροστά στην Βουλή, και απλά να εκτονώσετε την οργή σας, κάνετε κάτι πιο δημιουργικό και πιο άμεσα ωφέλιμο για το περιβάλλον.
Κάνετε τον κόπο, πάρτε μία μεγάλη πλαστική σακούλα σκουπιδιών ο καθένας, ανεβείτε σε ένα βουνό, πηγαίνετε σε ένα δάσος, και όχι μόνο στην Πάρνηθα, αλλά οπουδήποτε έχουν απομείνει, στην Ραφήνα, στο Γραμματικό, στην Ανάβυσσο, στην Χαλκιδική, στο Πήλιο, ακόμη και μέσα στο Κτήμα Συγγρού και καθαρίστε την γή από πευκοβελόνες, από ξερά κλαριά, από σκουπίδια, από ξερούς θάμνους και άλλα φυτά.
Ας γεμίσει ο καθένας μας από μία σακούλα, δυο φορές μες το καλοκαίρι.
Χωρίς ραντεβού, όποτε μπορεί ο καθένας.
Και ας μην σας δείξουν τα κανάλια, ας μην ακουστουν μαζικά οι φωνες σας. Ας το ξέρει μόνο το δάσος και εσείς οι ιδιοι.

http://www.ophilos.eu/

Αυτά πρέπει ν' ακούγονται.
Επιτέλους σταματήστε την τρομοκρατία και τα ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !

Cyberella είπε...

Kalliopi, Και αν πάμε μόνοι μας δηλαδή να μαζέψουμε σκουπίδια και να φυτέψουμε τι θα γίνει; Κάθε χρόνο καθαρίζω εθελοντικά με μερικούς φίλους μου παραλίες στην νότιο Κρήτη εθελοντικά. Κανείς δεν έχει πάρει χαμπάρι πως οι πλαστικές σακούλες και τα άδεια μπουκάλια χλωρίνης δεν εξαφανίζονται από μόνα τους και πως κάποιοι μαλ... τα μαζεύουν. Ασφαλώς η κατάσταση δεν αλλάζει διότι κάθε λίγους μήνες νέα σκουπίδια εμφανίζονται χωμένα μέσα στα βράχια και κάτω από την άμμο.
Δεν είναι το θέμα μόνο να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις των πολιτών αλλά εκείνων που διαχειρίζονται την χώρα μας και βιάζουν για τα συμφέροντά τους το περιβάλλον της.
Δεν τίθεται θέμα να πάμε εμείς οι απλοί συνειδητοποιημένοι πολίτες να αναδασώσουμε το δάσος της Πάρνηθας ή να μαζεύουμε σκουπίδια.
Δεν είναι δουλειά μας! Ο Εθνικός δρυμός της Πάρνηθας είναι πάνω από όλα εθνικός και οφείλει το κράτος να αναδασώσει την καταστροφή που έγινε έστω και με πεύκα όπως οφείλει να το προστατέψει (πράγμα που όπως είδαμε δεν το έκανε).

kalliopi είπε...

Δεν διαφωνώ cyberella, αλλά χρειάζεται ψυχραιμία πάραυτα.. Άλλωστε η προτροπή ισχύει για μερικούς που πιστεύουν ότι αν πάνε να διαδηλώσουν στην Βουλή θα κάνουν κάτι, άλλα πράγματα πρέπει να κάνουμε για να διαφυλάξουμε το περιβάλλον που είναι κοινό όλων, και όχι δουλειά του κράτους μόνο. Πριν λοιπόν αρχίζουμε να βρίζουμε και να κατηγορούμε το κράτος, ας δούμε τι κάνουμε εμείς οι ίδιοι για τους εθνικούς μας δρυμούς και για τα δάση μας. Υπάρχουν σαφείς υποδείξεις για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ώστε να βοηθήσουμε, και φυσικά να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, το κράτος τις δικές του και εμείς τις δικές μας.
Το να λέμε έτσι αυθαίρετα ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΩΡΑ δεν σημαίνει τίποτα απολύτως, έχουμε δύναμη, ας κάνουμε κάτι δημιουργικό, και όχι κάτι σπασμωδικό.

Εξαρχής επικρότησα αυτή την ιδέα άλλωστε για την πληροφόρηση, ενημέρωση και αφύπνιση που μπορεί να προκαλέσει. Για όλ αυτά όμως πρώτιστα χρειάζεται η γνώση και η σωστή τακτική για να κάνουμε κάτι που θα ωφελήσει το σύνολο.

Κάθε χρόνο ανακύπτουν και πάλι τα ίδια σκουπίδια ναι, και κάθε χρόνο πρέπει να τα μαζεύουμε, φυσικά πρέπει να υπάρχει και εκπαίδευση ώστε αυτά να παρατηρούνται όλο και λιγότερο, αλλά μέχρι τότε, θα τα καθαρίζουμε, όπως κάθε βδομάδα καθαρίζουμε το σπίτι μας. Ο καθένας μας γίνεται παράδειγμα, τα παιδιά σου, ή και άλλα παιδιά που θα δουν αυτήν την κίνηση θα μάθουν κι αυτά να προστατεύουν το περιβάλλον, διαφορετικά θα βλέπουμε απλώς άκαρπες διαδηλώσεις και κανένα αποτέλεσμα της πολύ μεγάλης δύναμης που έχουμε, καθώς αυτή θα κατασπαταλείται σε άκαρπες ενέργειες.

Ανώνυμος είπε...

Προς Αγνωστο τσαντισμένο,

Ναι, ξαφνικά νοιαστήκαμε για τα δαση. Οπως σε όλα νοιάζομαστε για ότι χάσαμε.
Λογικό, αναμενόμενο. Kαι τα αγαπημένα μας πρόσωπα όταν χάσουμε, τότε κλαιμε. Δεν ριχνουμε προκαταβολικό το κλάμα.

Το προβλημα ειναι, και τωρα που νοιαστηκαμε κατόπιν εορτής τι γινεται ;
Προφανέστατα μια πορεία στην Βουλή είναι κάτι άχρηστο.
Είναι σαν να λεμε: 'για να αλλάξουμε την παιδεία, δεν παμε στην Βουλή? το πολυ πολυ να φαμε μερικές ξωφαλτσες και να συζητάμε για την εμπειρία :)

Οπως λεει και νεα μας φίλη η φωτιά, το αποτελεσμα είναι το παν. Αμα αρχίζει και μας καιει η φωτιά, η πορεία περιττεύει.

Οσες πορείες και να κάνουμε, ακόμα και να πεσει η κυβέρνηση, είναι όλα ανοησίες αν πιάσει η επομενη φωτιά και καψει και τα υπόλοιπα ή αν για τον Α - Β λόγο ότι καηκε μείνει κρανίου τόπος για πάντα . (που τα δύο σενάρια, είναι διόλου απίθανα).

Θελει πιο μεθοδικές κινήσεις η υπόθεση για να σώθει το υπόλοιπο 30% που απόμεινε.

Ανώνυμος είπε...

Είδα οτι σας αναφέρει η Αννα Διαμαντοπούλου, σήμερα, σε άρθρο της στα Νέα. Η κινητοποίηση πρέπει να παρασύρει ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις.

Ανώνυμος είπε...

e tote as desoume mia petra sto laimo mas kai as pame na pnigoume. Ennoeitai oti tha voithisoume ethelontika opou mporoume k opote mas xreiazontai, alla prepei opwsdipote na kanoume kai poreies kai sygentrwseis kai diadilwseis 1on gia na ginei gnwsti i prospatheia, 2on gia na katalavei o kosmos posoi eimaste emeis pou diamartyromaste 5 h 5000? Oi poreies kai oi sygentrwseis den einai axristes einai enas tropos na akoustoun oi fwnes mas. E3allou auti ti stigmi einai poly nwris gia na lavoume drasi kai i pio simantiki kai ousiastiki drasi einai na alla3oume ton tropo skepsis twn anthrwpwn, oso mporoume, na tous euaisthitopoihsoume kai na alla3oume ti katastasi pou epikratei. Sygekrimena simera sto deltio eidisewn tou mega eixe reportaz gia to Mainalo pou an de thymountai merikoi eixe kaei prin 7 xronia, i katastrofi itan megalyteri apo auti tis Parnithas kai to megalitero kommati tou itan episis apo elata. Simera, 7 xronia meta, den yparxoun antipyrikes zwnes, oi pyrosvestes einai elaxistoi, oi dromoi dysvatoi kai mh diatirimenoi. Auto loipon prepei na alla3oume. Exoun deila deila arxisei na emfanizontai ta prwta peuka, alla oi dasologoi kai oi katoikoi kataggeloun oti to vouno einai aprostateuto kai se periptwsi pyrkagias, tha kaei 3ana oti exei arxisei na fytrwnei. O ethelontismos einai aparaititos alla den tha ferei monos tou ti lysi. Kai fysika de prepei na perioristoume mono sti Parnitha. H fetini katastrofi itan terastia, oi katastrofes pou eginan ta perasmena eti den alla3an ti nootropia twn ithynontwn.

tanevramou είπε...

Θα πω κι αυτο (αιντε τελειωνε):
Για ελατε να κανουμε ενα γκαλοπ βρε αδερφε μεταξυ μας να δουμε
α) Ποσοι απο εμας κανουν ανακυκλωση χαρτιου
β) Ποσοι απο εμας κανουν ανακυκλωση πλαστικου, μπουκαλιων, αλουμινιου, μπαταριων
γ) Ποσοι απο εμας εχουμε καδο για κομποστ στην βεραντα μας

Για να βοηθησουν οι ειδικοι. Ποια ειναι η πιο συχνη αιτια πυρκαγιων στην Ελλαδα;

Ο μουστακαλης εμπρηστης;

Ο σεκλετισμενος τσιγαροβιος αυτοκινιτιστης;

Οι μετασχηματιστες της ΔΕΗ;
Οι παρανομες χωματερες?

Ελα μου ντες.

Κι αλλο ενα. Ποσοι απο εμας εχουν δει αναδασωμενη περιοχη να ξαναματακαιγεται 2-3 χρονια μετα την αναδασωση;

(συγνωμη για το ατονικο συστημα. Ειναι λογω της ατονιας που νιωθω μετα την πυρκαγια)

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, αφήστε τις παπαρδέλες και ώρα για δράση

α) Δημιουργείστε ένα Blog στο Myspace που είναι πολύ πιο δημοφιλές από το BlogSpot. Έτσι θα μπορείτε να ανπευθύνεστε σε πολύ μεγαλύτερη γκάμα χρηστών

β) Βγάλτε ανακοίνωση για το πότε θα γίνει η αναδάσωση

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΔΑΣΩΘΕΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ.

ΦΑΝΤΙ είπε...

Αναδάσωση θα κάνουν έτσι και αλλιώς, αυτό είναι το αυτονόητο! Θα διαμαρτυρηθείτε για κάτι που θα κάνουν έτσι και αλλιώς ...

Σας περιμέμενα πιο διεκδικητικούς πιο επιθετικούς. Την ουσιαστικότερη πρόταση την έκανε η Καλιόπη προς το παρόν:

Α) 1 σακούλα σκουπιδιών με πευκοβελόνες ο καθένας. Κάτι θα έχει απομείνει στην Πάρνηθα προς Κιούρκα μεριά ... Ο καθένας βάζει την φωτογραφία στο blog του και στέλνει αντίγραφο και στο anadasosi για καταμέτρηση. Όσοι δεν έχουν δικό τους blog στέλνουν την photo, α και αναφέρουμε και την περιοχή που καθαρίσσαμε. Το anadasosi αναρτά κάθε μέρα σύνοψη της δράσης! Τι πιο περήφανο, τι πιο τιμητικό να μας θυμούνται σαν την γεννιά "Των παιδιών με τις πευκοβελόνες". Όνειρο!!! Όλοι οι blogers θα νιώθουν ντροπή να μην έχουν αναρτήσει την δική τους φωτογραφία με την δική τους σακούλα, να μην έχουν πάρει μέρος σε αυτήν την συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση. Προτείνω οι σακούλες να είναι ΠΡΑΣΙΝΕΣ για να συμβολίζουν το πράσινο που χάσαμε, αλλά και την ανικανότητα πολιτών και πολιτικών που έπρεπε να είχαν μαζέψει εκατομμύρια απο δαύτες όλα αυτά τα χρόνια ... Μια πράσινη σακούλα για την ΠΑΡΝΗΘΑ σε κάθε ελληνικό blog!!! ΕΙΣΤΕ;;;; Εαν συμφωνείτε τότε κάποιος πρέπει να ετοιμάσει οδηγίες κυρίως για την καταστροφή τους και να το οργανώσει με τους αρμόδιους (δήμους π.χ.) συλλέγοντας ωράρια & διεθύνσεις παράδοσης για τις σακούλες. Τώρα εαν απλά τις αφήνουμε μαζί με τα σκουπίδια του Δήμου έχει καλώς. Όμως φανταζόμουνα πως τα οργανικά απορύματα τυχαίνουν άλλης διαδικασίας (π.χ. συλλογή για ζωοτροφή) αλλά μάλλον ονειρεύομαι. Εδω είδαμε και πάθαμε να μπουν μερικοί κάδοι ανακύκλωσης ...

Β) Θέλετε πραγματική δράση; Θέλετε να πείτε κάτι ουσιαστικό την Κυριακή; Σας έκαψαν το δάσος; Έτσι νιώθετε;;;; Ε λοιπόν όχι μόνο θα σας το αναδασώσουν, που έτσι και αλλιώς θα το έκαναν, αλλά θα σας φτιάξουν και 10 καινούργια πάρκα!! Το ελληνικό δεν ήταν που προοριζόταν για πάρκο;;; Τι γίνεται με αυτό;;; Τι έκαναν;;; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ;;;; Μπορεί κάποιος να αναφέρει μερικές ακόμη μεγάλες περιοχές που προορίζονται για τσιμεντοποόηση ή που είναι εγκαταλελημένα τσιμέντα;; Φτιάξτε έναν κατάλογο; Απαιτείστε να γίνει πράσινο ΜΕΣΑ στην ΑΘΗΝΑ σε κάθε περιοχή!! Όπου υπάρχει ετοιμόροπο ή άλλη εγκατάσταση που πάει για "αλλαγή χρήσης" να γίνεται πράσινο. Περάστε στην επίθεση. Το σύνθημα ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!

Γ) Όχι σύνθημα το αναδάσωση, είναι κοινότυπο θα το κάνουν έτσι και αλλιώς. Σύνθημα "ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ - ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ", "ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ"

Θέλετε και άλλα συνθήματα; Να φύγει το Καζίνο απο την Πάρνηθα και να γίνει ΜΟΥΣΕΙΟ της χλωρίδας και της πανίδας που κάηκε. Ποτέ δεν κατάλαβα τι δουλειά είχε ο τζόγος και ο ναός του χρήματος δίπλα στον Εθνικό Δρυμό ... !!! Ο ναός του χρήματος να γίνει ναός της φύσης για να θυμόμαστε εμείς, τα παδιάς μας και τα εγγόνια μας ΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ είχαμε ένα Εθνικό Δρυμό με παγκόσμιας μοναδικότητας χλωρίδα και πανίδα ....

K είπε...

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΟΥ ΥΠΕΡΜΕΤΡΟΥ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΥ


-Αναδάσωση

Πού, πότε και πώς;
γνωρίζετε;...
φυσική ή τεχνητή;...
ποιά είδη;....
σε όλο τον δρύμο ή στη περιφερειακή ζώνη;...
όλοι μαζί ή μόνο ειδικοί;

To δίκτυο βομβαρδίζεται από προτάσεις, σχόλια και απόψεις παντελώς άσχετων με το θέμα ανθρώπων...πάμε να βάλουμε δέντρα!!! πάμε να βάλουμε δέντρα!!! η λέξη αναδάσωση πρέπει να ειπώνεται εκατομμύρια φορές κάθε μέρα, κυκλοφορεί απο στόμα σε στόμα, την συναντάς συνεχώς μπροστά σου.

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Πληροφορίες είναι αυτό που θέλουμε ...πληροφορίες από γνώστες και ειδικούς.Να μας καθοδηγήσουν και να μας κατευθύνουν...να μας αποτρέψουν και να μας προτρέψουν.

ο κίνδυνος είναι μεγάλος.
είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουμε μεγαλύτερη καταστροφή με την άγνοια μας

για αυτό ας περιμένουμε να μιλήσουν οι ειδικοί και ας μην πιέζουμε τις καταστάσεις!!

Για να μήν γίνουμε μάρτυρτες και ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ στην ολοκληρωτική και μη-αναστρέψιμη καταστροφή της Πάρνηθας

Για να μην χρησιμοποιήθει η γή της Πάρνηθας ως πεδίο ''συμβολικών αναδασώσεων'' απο σχολεία, δημάρχους, κλητήρες, αυτόκλητους ''οικολόγους'' , πρωϊνατζούδες κ.ο.κ.

Για να μην μετατρέψουμε την προσπάθεiα διαφύλαξης και αναγέννησης της Πάρνηθας σε reality show, τρεντιά και λαίκο -τσιφτετελο- Pop αισθητικής ενέργεια.


ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ!

ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ!



Την Τεταρτη θα μιλήσω με δύο δασολόγους.
Η συζήτηση και τα όσα προκύψουν απ αυτή θα αναρτηθούν εδώ.



και μία άλλη σκέψη....

Πολλοί θα αρχίσουν να πηγαίνουν στο βουνό για να αποτήσουν φόρο τιμής, για να διαπιστώσουν το μέγεθος της καταστροφής ή για να συνεχίσουν τις όποιες φυσιολατρικές δραστηριότητες στην ΒΑ πλευρά που έχει υποστεί την μικρότερη ζημιά...

Αυτό πρέπει να σταματήσει ή να περιορισθεί.

Η πανίδα (όση σώθηκε...) αναζητά τώρα νέο βιότοπο, και προφανως θα κινηθεί πρός την πλευρά του βουνού που έχει μείνει ανέπαφη.

Ήδη έχει περιορισθεί στο ελάχιστο ο χώρος όπου μπορούν να επιβιώσουν και η παρουσία μας εκεί θα κάνει την κατάσταση ασφυκτική....πόσο μάλλον όταν όλοι οι φίλοι του βουνού συγκεντρωθούν και αυτοί στις λίγες εκτάσεις που απέμειναν.

Αυτό προφανώς πρέπει να τεκμηριωθεί και επιστημονικά...είναι απλά μια σκέψη που έκανα με βάση την λογική.


Με την πανίδα που συχνάζει στον βιότοπο του καζίνο (που είχε για μερικούς μεγαλύτερη αξία από το δάσος) δεν ξέρω τι θα κάνουμε...

http://www.act-parnitha.blogspot.com/

ellinida είπε...

Ωραία όλα αυτά αλλά μην ανοίγονται άλλα μπλογκς για το ίδιο θέμα. Καλύτερα να επικεντρωθούμε όλοι σε ένα.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ψυχραιμία, μην πάρετε τσάπες στα χέρια πριν μάθετε τι πρέπει να κάνετε με δαύτες. Υπομονή και σιγά-σιγά θα συγκεντρωθούν οι πληροφορίες (με τη βοήθεια όλων σας).

Απευθυνθείτε σε ειδικούς και ενημερώστε. Δώστε προτεραιότητα στην πρόληψη, τον εθελοντισμό, στο νομικό πλαίσιο περί δασοπροστασίας, & καταπάτησης. Ανακαλύψτε τους εγχώριους και διεθνείς οργανισμούς κι ελάτε σε επαφή μαζί τους.

Σακούλες πάρτε όσες θέλετε κι ενισχύστε τους ανθρώπους που ξέρουν πώς να φροντίσουν τα ζώα που σώθηκαν (μην πάτε να τα ταΐσετε εσείς όμως λες και είναι ζωολογικός κήπος).

Γενικά αποφύγετε να ανεβαίνετε στο βουνό (ή σε όποιο δάσος έχει καεί πρόσφατα) παρά μόνον αν γνωρίζετε πολύ καλά πού πάτε και τι πρέπει (ή δεν πρέπει) να κάνετε. Μη γινόμαστε ξαφνικά ξερόλες επειδή διαβάσαμε ένα άρθρο στο internet...

Βοηθήστε τα παιδιά που στήσανε αυτό το blog να οργανώσουν όσο γίνεται καλύτερα τις πληροφορίες και τις προτάσεις που μαζεύονται.

Συντονιστείτε μεταξύ σας σχετικά με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις (εφόσον σας ενδιαφέρει, μάθετε πρώτα ποιός τις οργανώνει). Φωνάξτε τους φίλους σας να συμμετάσχουν.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, δείξτε σεβασμό όχι μόνο στο φυσικό περιβάλλον, αλλά και στους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους για την προστασία του. Προσωπικά, δε ντρέπομαι να δηλώσω ότι δεν είμαι ειδικός σε τίποτα από όλα αυτά. Όποιος είναι όμως, παρακαλείται να έρθει και να μας ενημερώσει.

Unknown είπε...

Einai siginitiko to endiaferon pragmatika. Egw pisteva oti pleon oi anthrwpoi den endiaferontai gia tipota allo ektos apo tin eiona tous.Pantws egw eimai iper ths drashs kata olwn twn epidokswn katapatitwn, oikopedofagwn kai idioktitwn afthairetwn opws proeipe kapoios.Afto vevaia afora kai pollous apo esas i filous sas pou exoun afthaireta.Simfwnw me tis diadilwseis kai tin apostoli e-mail alla aisthanomai oti mono an paroume kapoia pragmata sta xeria mas tha allaksoun ta pragmata.Ksekinontas apo thn prostasia tou kammenou dasous!Oso gia tis anadasoseis se alla kamena dash ths Attikhs mesa alla mallon tha prepei na mas kathodifgisei kapoios eidikos episthmonas

Ανώνυμος είπε...

Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Αδιάθετα παραμένουν από το 2000 έως σήμερα τα κονδύλια του Ταμείου Συνοχής της ΕΕ προς την Ελλάδα για την «προστασία των δασών». Αυτό προκύπτει από απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου της ΕΕ, Ντανούτα Χούμπνερ, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του Συνασπισμού Δημήτρη Παπαδημούλη.

Από την απάντηση της επιτρόπου προκύπτει ότι για έργα πρόληψης και προστασίας των δασών από πυρκαγιές, τα κονδύλια που είχαν διατεθεί στην Ελλάδα ήταν 24 εκατ. ευρώ και είναι όλα αδιάθετα. Ακόμα, μηδενική είναι και η απορρόφηση κονδυλίων που φτάνουν τα 9 εκατ. ευρώ για την προστασία του Δάσους Σεΐχ Σου.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα έργα περιβάλλοντος που χειρίζονται απ' ευθείας υπουργεία και άλλοι φορείς «η κατάσταση είναι εξίσου απογοητευτική» συμπλήρωσε η κ. Χούμπνερ. Συγκεκριμένα, από τα 14 έργα, συνολικού ύψους 453.810.369 ευρώ, δεν έχουν ξεκινήσει τα οκτώ, ενώ των υπολοίπων η απορρόφηση είναι ελάχιστη.

Η κ. Χούμπνερ δήλωσε ότι οι αιτίες της κακής πορείας των περιβαλλοντικών έργων οφείλονται σε «ανεπαρκή προετοιμασία για τα έργα, καθυστερήσεις στη διαδικασία απαλλοτρίωσης και έκδοσης αδειών από την αρμόδια περιβαλλοντική υπηρεσία.»

Από την πευρά του, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε: «Η κυβέρνηση και ίδιος ο πρωθυπουργός εκτίθενται ανεπανόρθωτα μετά τις αποκαλύψεις της αρμόδιας Επιτρόπου της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός ενώ όφειλε να γνωρίζει τις μηδενικές προσπάθειες της κυβέρνησης του για την προστασία των δασών και του περιβάλλοντος δεν βρήκε όλες αυτές τις ημέρες του ολοκαυτώματος να ξεστομίσει ούτε λέξη αυτοκριτικής και ευθύνης. Ντροπή!»

Ανώνυμος είπε...

"Την ώρα που συζητείται η τεχνητή αναδάσωση των προσφάτως καμένων περιοχών της Πάρνηθας, πριν η φύση δείξει τις δυνατότητες της, μήπως είναι ωρα να σκεφτούμε την τεχνητη αναδασωση κάποιων άλλων της Παρνηθας, που, λόγω των συνεχόμενων πυρκαγιών, έχουν χάσει πλέον κάθε δυνατότητα φυσικής αναγέννησης; Μιλάω για την περιοχή της Μαλακάσας, δίπλα ακριβώς από την Εθνική Οδό (στο ύψος του "Σείριου"), όπου από τις απανωτές πυρκαγιές της περιόδου 1992-1995, δεν φυτρώνουν πλεον ούτε θάμνοι. Και ο ιδιος εχω αρχισει να αναρωτιεμαι. Υπηρξε πραγματι εδω δασος ή μηπως ειναι ιδεα σου. Ευτυχως κατι μισοκαψαλισμενες συσταδες αραια και που, μου θυμιζουν οτι δεν κανω λαθος.
Η περιοχή ενδείκνυται για αναδασωση, αφού ειναι εύκολα προσβασιμη, το έδαφος ειναι ομαλό (σε μεγάλο μέρος του) και ειναι άμεσα ορατή από χιλιάδες διερχόμενους. Αυτή η αναδασωση ειναι χρήσιμη και επιτακτική, σε αντίθεση με άλλες που είχουν πραγματοποιηθει για λογους εντυπωσιασμου, οπως για παραδειγμα στον Αγ. Πετρο Πεντελης, που δεν προσέφερε απολύτως τίποτα, αφου εκεί το δάσος αναγεννάται ακόμα φυσικά και πολυ πιο αποτελεσματικα"
Μετα τιμής
Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Μήπως τώρα που γίνεται της μόδας – τουλάχιστον στην αττική - η αναδάσωση και η περιβαλλοντική ευαισθησία είναι μια καλή ευκαιρία να γίνει κάτι και για την Πεντέλη; Σαν πολύ γρήγορα δεν τη ξεγράψαμε;

boywalkinginthewoods είπε...

αυτό το μπλογκ
είναι ευοίωνο

αναδάσωση τώρα

τώρα

Unknown είπε...

Καλή η πρωτοβουλία και καλά είναι να τα λέμε εδώ. Αλλά να μην ξεχνάμε: να πάμε να φυτέψουμε και κανένα δέντρο!

Ανώνυμος είπε...

Paidia Kalimera,

Mporei na min presbeuw sto epakro tis arxes tou aktivismou kai genikotera twn aristeristikwn sximatwn kai organwsewn kathoti akrodexios gar, alla auto de mporei na apotelesei troxopedi stin energi sumboli mou sta plaisia tis anadaswsis. Kaigatai autos o ieros topos , apo anierous misanthrwpous pou prosblepoun aprokalupta sto kerdos mesw tis oikopedopoisis. Gia auto den prepei na afisoume kanena na prosballei, bebilwsei kai ekmetalleutei auta ta xwmata.Simera to dasos tis Parnithas aurio ti ?Diolisthenoume se mia anexelegkti parakmi.Oloi loipon anexartitou pepoithisewn kai ideologikwn antilipsewn as symballoume energa stin anadasosi autou tou zwtikis simasias pneumona tis Attikis, makria apo agkulwseis kai stegana.Xairetismata sto filo mou to Liako apo TEI ATHINAS

Unknown είπε...

Καλημέρα,
το Link έχει αναρτηθεί από μέλος μας στη σελίδα του VWClub.Gr
Θα κοιτάξουμε ώστε να συγκεντρώσουμε και εμείς τις όποιες απαραίτητες πληροφορίες / οδηγίες από άτομα που γνωρίζουν, ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε ενεργά στην οποιαδήποτε κίνηση αναδάσωσης. Όπως πολύ σωστά προανέφεραν κάποιοι άλλοι, θα είναι καλό να δούμε και τις περιοχές όπου παλιότερα υπήρχαν δάση και πλέον υπάρχουν μόνο πέτρες και χώμα... Ας γίνει αυτό το blog η αφορμή να οργανωθούμε σωστά και να ξαναδημιουργήσουμε τους πνεύμονες οξυγόνου μας γιατί μας βλέπω να κυκλοφορούμε με μπουκάλες για να ζήσουμε στο τέλος...

Φιλικά,

Κωνσταντίνος Κ.

Ανώνυμος είπε...

Ξαφνικά, όλοι θυμηθήκατε και πονέσατε την Πάρνηθα...Έλα όμως που τώρα είναι αργά...

Ανώνυμος είπε...

Λυπαμαι που θα ακουστω σκληρη.

Καταλαβαινω σε ενα βαθμο την αγανακτηση σας η οποια ομως σας οδηγει στην αναγκη να προσφερετε κατι για την αναγεννηση του δασους σας που χαθηκε,αλλα εμενα αυτο δεν με καθυσηχαζει,ουτε μου γεννα ελπιδες του τυπου "ο κοσμος αλλαζει προς κατι καλυτερο".
Ρομαντικη η προθυμια σας να βοηθησετε,αλλα εμενα δεν με ικανοποιει.
Δεν με ικανοποιει η ξαφνικη αφυπνιση σας,αγαπητοι κατοικοι του Λεκανοπεδιου,γιατι δεν ειναι πηγαια,αυθεντικη.Ξαφνικα εχετε παρασυρθει απο μια πρεμουρα να ανεβειτε στο νεκρο δασος σας και να φυτεψετε δεντρακια μονο γιατι δυστυχως ειναι η τελευταια μοδα που επιβαλλει το κυμα του blogging.Ειχε προηγηθει η προσφατη εξεγερση με αφορμη το θανατο της Αμαλιας Καλυβινου και βλεπουμε που εχει καταληξει η ιστορια.Στο τιποτα.
Σας λενε οτι το δασος θα αναγεννηθει μονο του και εσεις επιμενετε να τρεξετε κατα εκατονταδες και να του κανετε μεγαλυτερη ζημια.Να αφησετε κι εκει τα σκουπιδια σας και να τρομαξετε τα λιγα ζωα που απεμειναν.Αφηστε την πληγη να γιατρευτει μονη της,αν η φυση ξερει να κανει κατι καλα,ειναι ακριβως αυτο.

Δεν νοιαστηκατε τοσα χρονια για τα αλλα δαση που καιγονταν.Επρεπε να χαθει το τελευταιο που σας απεμεινε για να τρομαξετε.Και δεν τρομαξατε πραγματικα,παρα μονο οταν σας επνιξε ο καπνος και η σταχτη που λερωσε τα ομορφα αυτοκινητακια και τα διαμερισματακια σας.Δε νοιαστηκατε ποτε ως τωρα για ολα τα δαση σε ολη την υπολοιπη χωρα που κατακαιγονται χρονια τωρα,ουτε καν οταν ερχοσασταν στις επαρχιες μας για τις χλιδατες καλοκαιρινες σας διακοπες.Δεν μπορω να δεχτω λοιπον την ξαφνικη αφυπνιση σας ως αληθινη.Η πατριδα μου το Πηλιο εχει καει 4 φορες τα τελευταια 10 χρονια αλλα δεν ενδιαφερθηκε κανεις σας.
Η προθυμια σας να βοηθησετε ειναι μεν ρομαντικη αλλα αχρηστη.Θα προτιμουσα να ητανε ρεαλιστικη.Και μην ξεχνατε πως "οπου λαλουν πολλα κοκκορια αργει να ξημερωσει".Αφηστε τη φυση και τους ειδικους να εργαστουν,μη μπλεκεστε στα ποδια τους.Υπαρχουν πιο ουσιαστικα πραγματα που μπορειτε να κανετε.
-Διαμαρτυρηθειτε για τη μη υπαρξη περιπολιων,γιτι μονο αυτες θα σωσουν τα δαση.Η λυση ειναι η προληψη,οχι η αντιμετωπιση,οταν πια η καταστροφη εχει συντελεστει.Αλλωστε εχουμε ακομη πολυ καλοκαιρι μπροστα μας και φωτιες θα εχουμε κι αλλες.
-Διαμαρτυρηθειτε για την ανεπαρκεια των μεσων πυροσβεσης.
-Διαμαρτυρηθειτε για την ανεπαρκεια των υπευθυνων.
-Οργανωστε την περιφρουρηση των πληγεντων περιοχων.
Επικεντρωθειτε στα παραπανω εφ'οσον πιστευετε πως εχετε υπολογισιμη δυναμη.Ειναι πιο ουσιαστικο απο το να πιστευετε πως οι ανιδεες ορδες σας θα καταφερουν να φυτευσουν το βουνο.Αφηστε τις οικολογικες οργανωσεις να δρασουν, που χρονια τωρα προσφερουν σιωπηρα και διαθετουν συνειδηση πραγματικη και αστειρευτη,οχι σαν τη δικια σας την προσκαιρη που αποκτησατε εν μια νυκτι και αυριο δεν θα υπαρχει.

Το δασος σας θα γειανει μονο του.Εσεις παλεψτε για τα υπολοιπα.
-Για να μη χτισει κανεις.
-Για να μην το αποτελειωσει κανενας βοσκος.
-Για να μη ξεχασει κανενας πολιτικος τις υποσχεσεις του.
-Για να μην αναψει αλλη φωτια.
Και ολα αυτα,οχι μονο εκει,αλλα σε ολη τη χωρα.
Γιατι κακα τα ψεματα,αν δεν ενδιαφερεστε για την επαρχια,σκεφτειτε μοναχα τουτο:που θα κανετε τις διακοπες σας,αν ολα καουν;

Ναι,δεν ειμαι καθολου ρομαντικη.Ειμαι μονο ρεαλιστρια.

Ανώνυμος είπε...

Πάρνηθα - Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Πανοραμικές απεικονίσεις της καταστροφής στην Πάρνηθα.

www.orbitlab.gr/parnitha

Ανώνυμος είπε...

Ειναι μια πολυ καλη προταση η αναδασωση, αλλα δυσκολα γινεται πραγματικοτητα η ιδεα αυτη , γιατι δυσκολα δινουν αδεια, τουλαχιστον τωρα μπορει και καθολου.Μετα τον Οκτωβριο γινονται δεντροφυτευσεις.
Κυριως αν ειναι ιδιωκτητο η δασικη περιοχη(υπαρχουν πολλες),ο φορεας δεν μπορει να σου προσφερει τιποτα.
Δυστυχως!!
Τωρα οι βιλες θα ξεφυτρωνουν σαν μανιταρια γιατι τα συμφεροντα ειναι το λιπασμα!!
Το περιβαλλον καταστρφεται ολο και πιο γρηγορα και εμεις δεν κανουμε τιποτα να μαθουμε τις νεες γενιες να φροντιζουν οτι πιο πολυτιμο υπαρχει, το οξυγονο!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΥΤΟ ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΗΚΕ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΤΙ Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΦΗΝΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΦΥΤΕΨΟΥΝ ΔΕΝΤΡΑ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ. Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΕΛΕΙ ΔΙΑΧΥΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΟΤΕ Η ΙΔΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Bravo re paidia,
epitelous kapoia sobara sxolia.
To blog eixe katadhsei topos gia na kse8ymainoun diaforoi orgismenoi a8hnaioi, oi opoioi

1) DEN ka8ontai na psaxoun ti prepei pragmatika na ginei. Se site eidikwn, giati yparxoun polloi peribalontologoi pou exoun axiologa site kai blog.

2) DEN diabazoun prohgoumena sxolia kai epanalambanoun tis idies MALAKIES. (px pame na fytepsoume, pame na fytepsoume!)

kai 3) Einai 8umata mias neas modas opws eipan oi pio panw, kai se 2 mhnes to polu 8a ka8ontai akoma brosta apo ton upologisth kai 8a fonazoun gia to neo in 8ema.


Oi swstes luseis exoun emfanistei se diafora shmeia, kai to pio basiko pou prepei na kanoume einai na apaithsoume thn amesh perifrourish, kai na mhn afhsoume TIPOTA na xtistei.
Oi anais8htoi alhtarades pou exoume sthn exousia kseroun oti se ligous mhnes 8a to ksexasei to olo 8ema to eyrh koino. TOTE einai pou 8a arxizoun na kabatzonodai stremmata gyrw gyrw apo th parnh8a gia oikismous (Blepe Pentelh).

Epishs yparxoun kai alla dash, kai alloi biotopoi se katastash amesou kindynou -oi opoioi wstoso akoma uparxoun... alla oxi mono me thn parnh8a prepei na asxolh8oume.

Telos, organwste auto to blog, akoma kai twra ta pio shmantika ar8ra panw sto 8ema ta diabazw se efhmerides kai se alla site. Ama 8elete na prosferete kapoia enhmerwsh gyrw apo to 8ema, anebaste ola auta edw pera!

Ανώνυμος είπε...

Άποψη ανθρώπου με ειδικές γνώσεις πάνω στο θέμα.

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=12494&m=A37&aa=1

Προσοχή μήπως η ημιμάθεια κάνει χειρότερο κακό από την αμάθεια. Πρώτα ενημέρωση και μετά δράση

Στάθης Χαϊκάλης είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! Φίλοι, εσείς που δημιουργήσατε το blog της αναδάσωσης, μπορείτε να αξιοποιήσετε μια πρόσκληση του ραδιοφωνικού SKY σχετικά με την Πάρνηθα και την κινητοποίηση μέσω των blogs. Εγώ προσωπικά, απλώς μεταφέρω το αίτημα του SKY, ο οποίο απευθύνεται προς bloggers που ασχολήθηκαν με το θέμα. Αν ενδιαφέρεστε εσείς ή μπορείτε να υποδείξετε κάποιον, στείλτε κάποια στοιχεία στο blog μου ή στο s.haikalis@comm-effect.gr.
Σας ευχαριστώ και καλή δύναμη!

dwdeka είπε...

Εμπρηστής δεν είναι αυτός που βάζει φωτιές, αλλά αυτός που δεν τις σβήνει...

Ανώνυμος είπε...

σιγά, μην κλαίτε πολύ....
βάζω στοίχημα ότι μετά απο έναν χρόνο δεν θα θυμαται κανείς τίποτα!!!!
τοτε θα έρθει κάτι άλλο στην επικαιρότητα,κάτι που θα μας κάνει πιο μοντέρνους πιο "ιν" και θα φτιαχτεί ενα μπλοκ γι αυτο..ετσι για να έχουμε κάτι να λέμε!!!

αν λυνόντουσαν ετσι τα προβλήματα τι ωραία θα ήταν..

αρκει να αναφερω το προσφατο παραδειγμα χιλιάδων ακτιβιστών που διαμαρτυρόντουσαν στο g8 για την καταστροφή του πλανήτη απο τις μεγάλες οικονομικά χώρες και οι οποίοι κατα τη διάρκεια της παραμονής τους στις διάφορες σκηνές άφησαν τόσα σκουπίδια όσα αφήνει ένα μεγάλο χωριό μέσα σε ένα τρίμηνο !!κατα τ' άλλα ενδιαφέρον για το περιβάλλον....


τετοιοι είμαστε όλοι μας,παρτάκηδες,Έλληνες! μονον το εγώ μας νοιάζει!!!

..κι αυτο το βλέπουμε καθημερινά...

Phantom Duck είπε...

ραντεβου στα προπύλαια Τρίτη 3/07/07 στις 7. Για την Πάρνηθα κι τ'αλλα δάση ρε γαμώτι...

angelos είπε...

polla sugxaritiria gia auti tin prwtovoulia..
anikw se mia omada proskopwn me megali oikologiki drastiriotita stin parnitha.
fusika tha eimaste ekei kai stin anadaswsi..

sperithraias.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Προς όλους τους σκεπτικιστές και κυνικούς επικριτές αυτής της προσπάθειας:

Μιλάτε για όψιμους επαναστάτες, παρτάκηδες Ελληνάρες που απέκτησαν οικολογική συνείδηση λόγω μόδας, ανθρώπους που σήμερα εξοργίζονται και αύριο θα τα ξεχάσουν όλα και θα πάνε να πετάξουν τα σκουπίδια τους στην παραλία, θα ψηφίσουν τους ίδιους και τους ίδιους, κλπ. Έχετε δίκιο. Πολλοί από εμάς είμαστε αυτό ακριβώς που περιγράφετε. Ένα μάτσο ηλίθιοι που θυμούνται ότι υπάρχει δάσος μόνο όταν πια έχει καεί.

Εσείς όμως τι ακριβώς κάνετε για να βοηθήσετε πέρα από το να κράζετε; Στο κάτω-κάτω, αν είσαστε τόσο διαφορετικοί από τους υπόλοιπους θα έπρεπε να βρίσκεστε μέσα σε κάποια χαράδρα αυτή τη στιγμή και να παλεύετε με τις αναζωπυρώσεις...

Ανώνυμος είπε...

Αναδάσωση=Αναπνοή=Αθήνα

Ας αρχήσουμε όλοι όχι απ'τήν Πάρνηθα αλλά από τόν κήπο τής πολυκατοικίας μας, τό πάρκο, τό πεζοδρόμιο της γειτονιάς μας, τό μπαλκόνι μας. Ας μήν ξεριζόνουμε τά φυτά τού γείτονα γιατί μας εμποδίζουν...

Ανώνυμος είπε...

Ήδη σας linkαρα.
Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω (εκτός από το να συμμετάσχω στις ενέργειες αφύπνισης που θα αποφασίζονται).

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Σε λίγα χρόνια η Αττική θα είναι ένα καμίνι. Αυτοί δεν ενδιαφέρονται, έχουν τσεπώσει για 100 γενεές. Χτίζουν και μια βιλάρα στην φύση και είναι ΟΚ.
Τα εγγόνια μας που θα ζούνε όμως;

Όλοι μαζί!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΘΑ ΜΠΩ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ,ΘΑ ΠΩ ΑΠΛΑ ΤΑ ΕΞΗΣ.ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΛΕΝΗ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΖΥΓΙΣΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΝΑ ΚΑΚΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΠΛΗΘΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΕΝΙΚΕΥΟΥΜΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ,ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΡΙΤΚΟ ΥΦΟΣ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ.ΔΕΝ ΠΙΕΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΟΧΙ(ΕΧΟΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΑ Κ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ).ΕΞΑΛΛΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ.ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ.ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ.ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ.ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ Η ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΑΝΩΤΕΡΗ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.ΕΓΩ ΔΕ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ''ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ'' ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕ ΠΙΣΤΕΨΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ.ΕΙΜΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΡΙΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΣΕΝΑ.ΤΕΛΟΣ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΔΩ.ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΗ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΑΝ ΠΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

DIKTYO KINHMATWN POLHS 04-07-07

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ

ΟΛΟΙ /ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΠΑΡΝΗΘΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2007

Η πρόσφατη, ολική σχεδόν καταστροφή της Πάρνηθας, του τελευταίου εκτεταμένου πράσινου δασικού πνεύμονα της Αθήνας και οι ταυτόχρονες πυρκαγιές στο νότιο Πήλιο, στον Κίσσαβο και σε δεκάδες άλλες δασικές περιοχές, αποτελούν την τελευταία πράξη μιας τραγωδίας που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια από τις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες, αμέτοχοι οι περισσότεροι από μας. Πέρσι ήταν η Χαλκιδική, η Μάνη, πριν λίγα χρόνια η Πεντέλη ο Υμηττός , η Εύβοια , η Σάμος και όσα άλλα νησιά είχαν ακόμα διαφυλάξει τον δασικό τους πλούτο.
Το ερώτημα που τίθεται είναι: γιατί καίγονται τα δάση ;
Κατά τη γνώμη μας, πέραν των τυχαίων περιστατικών που οφείλονται στην αμέλεια κάποιων και στην αδράνεια και την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, το μεγαλύτερο μέρος των πυρκαγιών των τελευταίων δεκαετιών οφείλεται στην προσπάθεια ιδιοποίησης δημόσιας δασικής γης από ιδιώτες με στόχο την κερδοσκοπική εκμετάλλευσή της.
Των πυρκαγιών προηγείται συνήθως η διαδικασία καταπάτησης, εκχέρσωσης και εξαφάνισης των δασικών χαρακτηριστικών μιας δασικής περιοχής, η μετατροπή της σε δήθεν λειτουργικό «αγρόκτημα» μέσω της φύτευσης ελιών κ.λ.π., η οικοπεδοποίηση και τσιμεντοποίησή της με την κατασκευή κάθε είδους κτιριακών εγκαταστάσεων , αυθαίρετων και νομότυπων.
Τεράστια ευθύνη γι’ αυτή την εξέλιξη έχουν οι πολιτικές όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων , οι οποίες με τη νομοθεσία που προωθούν καλύπτουν ουσιαστικά το συντελούμενο έγκλημα, διευκολύνοντας και επιβραβεύοντας τους αυθαιρετούντες και τους καταπατητές της δημόσιας δασικής γης. Μέρος της ευθύνης έχουν και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι κατά κανόνα ανέχονται ή στηρίζουν τις κυβερνητικές πολιτικές για ψηφοθηρικούς λόγους.
Απέναντι σ’ αυτή την πραγματικότητα, ο μόνος δρόμος που απομένει σε όσους πολίτες δεν θέλουν να συναινέσουν στις κυρίαρχες πολιτικές και είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δασικό πλούτο της χώρας μας , είναι η αυτόνομη οργάνωση και αντίσταση.

• Για να μην ολοκληρωθούν τα σχέδια καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος
• Για να μην αλλάξουν χρήση τα δάση και οι δασικές εκτάσεις μέσω της αναθεώρησης του άρθρου 24 του Συντάγματος
• Για να καταργηθεί ο νόμος 3208/2003
• Για να μην παραχωρηθεί σε ιδιώτες καταπατητές η δημόσια δασική γη και στις εκτός σχεδίου περιοχές κατά το πρότυπο των παραχωρήσεων που έγιναν το 2003 στις εντός σχεδίου
• Για να μην επανέλθουν από τη σημερινή κυβέρνηση οι τροπολογίες που απαλλάσσουν τους αυθαιρετούντες, παγώνοντας τα πρόστιμα, και ωθώντας στη δημιουργία νέας γενιάς αυθαιρέτων
• Για να μην περάσει το «Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό» που θα μετατρέψει τα βουνά και τις παραλίες όλης της χώρας σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα
• Για να γίνουν εκτεταμένες αναδασώσεις
• Για να ανασυγκροτηθούν, στελεχωθούν και συντονιστούν όλες οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στην προστασία του δάσους, στις προϋποθέσεις αποτροπής πυρκαγιών και στην καταστολή τους εφ’ όσον εκδηλωθούν
• Για να μην οικοδομηθεί ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο περιαστικού ή αστικού πράσινου χώρου
• Για να ενισχυθεί το εθελοντικό κίνημα ενεργών πολιτών που παίρνουν στα χέρια τους την προστασία του δάσους.
----------------------------------------------------------------------

Ξεκινάμε με πούλμαν απο την Ομόνοια (Hondos) στις 8 π.μ ακριβώς.
Στις 9 π.μ ξεκινάμε απο το τελεφερικ / Μον Παρνές
Στις 9.30 είμαστε –μετά απο πορεία 4 περίπου χλμ.- στην Αγία Τριάδα, οπου και ενημερωνόμαστε απο γνώστες του βουνού, συζητάμε, αποφασίζουμε.
Το μεσημέρι επιβιβαζόμαστε στα πούλμαν και επιστρέφουμε.
Κόστος μετάβασης με πούλμαν 5 Ευρώ. Απαραίτητο να κλείσετε θέσεις τηλεφωνικά μέχρι την Παρασκευή το πρωϊ.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974775279, 2109954362, 2103453877, 6932377721

Το «οδοιπορικό» οργανώνει το
Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης & Ενεργών Πολιτών

Swell είπε...

Προσοχή με την αναδάσωση. Η φύση λειτουργεί μόνη της. Το σημαντικό είναι να μην ξανακαεί το καμμένο δάσος. Γιατί τότε η Πάρνηθα θα εκλείψει για πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Αντί να μαζεύεται ο κόσμος σε χαζοχαρούμενες έως και γραφικές συγκεντρώσεις του στυλ "αναδασωση τώρα" δεν θα ήταν καλύτερο να μαζευτούμε να πάμε στην Πάρνηθα με 2-3 δεντράκια ο καθένας, να τα φυτέψουμε και να πηγαίνουμε εκεί κάθε Σ/Κ να τα ποτίζουμε, να τα προσέχουμε και να τα συντηρούμε;
Νομίζω ότι αυτό θα ήταν πολύ πιό εποικοδομητικό και ουσιαστικό από το να "αγωνιζόμαστε" μπροστά από το Κοινοβούλιο απλά και μόνο για να φωνάξουμε.
Που ξέρουμε εάν και κατά πόσον αυτή η συγκέντρωση δεν θα γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από διάφορους ώστε να πετύχουν μικροκομματικά ωφέλη;

Ανώνυμος είπε...

Yparxei synergasia me to manosnik.blogspot? H synoxi einai simantiki...

Eimai ston tomea tis epikoinvnias kai 8a xarw na boithisw..

kalimeres

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας, υποστηρίζω με θέρμη τη προσπάθεια σας να αφυπνίσετε την συνείδηση του κόσμου. Όμως δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω κάθετα στο σχόλιό σας "Γενικά είμαστε ενάντια στον εθελοντισμό για διάφορους λόγους (ο κυριότερος είναι ότι χρησιμοποιείται ως λύση για δωρεάν εργατικά χέρια-την στιγμή μάλιστα που οι δείκτες ανεργίας είναι υψηλοί)" το οποίο βρίσκω "ρηχό" ως προς την πραγματική ουσία του εθελοντισμού η οποία βασίζεται στην προσωπική ενσυνείδητη πρωτοβουλία του κάθε πολίτη. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα ο εθελοντισμός είναι μια πολύ παρεξηγημένη δραστηριότητα γεγονός που οφείλεται στην «ιδιοτελή κουλτούρα» του σύγχρονου Έλληνα η οποία στηρίζει και την ρουσφετολογική εκλογή των πολιτικών. Αποτέλεσμα αυτής της στάσης είναι, κατ’ επέκταση, το κάψιμο των δασών και πολλά άλλα δεινά του τόπου μας.

Unknown είπε...

argisa alla to brika..
merci

Manos είπε...

gia rixte mia matia


http://floraattica.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, τελικά αρχίζω να πιστεύω οτι υπάρχουν άνθρωποι σ`αυτό το κράτος που είναι διατεθημένοι να κάνουν κάτι καλό!!!!
Σας ευχαριστώ που κάνετε όλη αυτή την προσπάθεια.

Υ.Γ Άνοιξα συζήτηση με τον ξάδερφο μου που είναι 13χρονών, για τα δάση που καίγονται και οτι στο μέλλον δεν θα υπάρχει δάσος να επισκευτεί έστω και για μια εκδρομή και ξέρετε τι μου απάντησε? --- Δεν πειράζει ,θα πηγαίνω στα internet cafe!!
Η αλήθεια φαίνεται εδώ.....δεν υπάρχει καθόλου ενημέρωση και ευαισθητοποίηση,απο γονείς,σχολεία,κτλ.

Ανώνυμος είπε...

Στη φράση: ''8/7 BΟΥΛΗ 7 μ.μ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΑΖΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ !!'' καλύτερα να βάλετε το παρακάτω link γιατι οδηγεί στην αρχική σελίδα του blog και πρέπει να κάνουμε scroll down για να το δούμε.
http://arxediamedia.blogspot.com/2007/07/blog-post.html

Θα είμαι εκεί!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με κάθε είδους διαμαρτυρία για τον σκοπό αυτό.
Το πιο σημαντικό όμως είναι επιτέλους η κοινωνία της Αθήνας να αναλάβει την αναδάσωση μόνη της
Αυτό είναι το πραγματικό στοίχημα.
Όλοι ξέρουμε πως οι πολιτικοί και οι γραφειοκράτες μας έχουν χεσμένους. Πρέπει λοιπόν να πούμε όχι σε αυτά τα τέρατα και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ! Μόνο έτσι γίνεται. Αλλιώς αδέρφια όσο και να φωνάξουμε αυτοί πάλι θα το αναδασώσουν με βίλες. Το δάσος της πάρνηθας και το κάθε δάσος ανήκει σε όλους μας.
Ένα δεντράκι να φυτέψει ο καθένας μας φτάνει.Και τότε μπορούμε να απαιτήσουμε να χρηματοδοτήσουν την συντήρησή τους.
Κώστας (Δασολόγος)

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ με ΜΑΥΡΗ ΜΠΛΟΥΖΑ και σφυρίχτρες

"Mαύρη, μαυρη, μαυρη μου εχεις κανει τη ζωη μου μαυρη, μαυρη...σαν καμενη γη"

Unknown είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=PYxfPgcmmzQ

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω ρε παιδιά κάποτε πάνε πολλά χρόνια τώρα μας είχαν πάει εκδρομή στον Αγιο Μερκούριο εκεί στο καμμένο βουνό, έτσι θα την λέω τώρα πια. και είχα τρελαθεί απο την ομορφιά της φύσης. Και τώρα λες και έπεσε μετεωρίτης και τα εξαφάνισε όλα. Αντί να ανοίξει η γη και να καταπιεί το μοναδικό είδος που την καταστρέφει ανεπανόρθωτα. Το τραγουδούσαν τα Ξύλινα Σπαθιά "...Αθήνα είσαι καμίνι κανένας δεν θα μείνει..." αλλά ποιος τα ακούει τα παιδιά? Ποιος ακούει τις φωνές αυτών των γραφικών τύπων (sic - οι επιστήμονες που φωνάζουν χρόνια τώρα για την προστασία του περιβάλλοντος). Και μετά τι άλλωστε, ποιος δε θα πάει να αγοράσει οικοπεδο με δόσεις για να βάλει το κεφαλάκι του απο κάτω απο ένα κεραμίδι?
έτσι δε χτίστηκε άλλωστε όλη η αττική βοιωτία χαλκιδική νησιά αιγαίου κρήτη κτλ.
τη μια ήταν η πρώτη κατοικία, μετά το εξοχικό, η τουριστική επένδυση, τα rooms to let που τονώνουν την τοπική αγορά και τον τουρισμό.
ένα ξέρω μόνο. αγοράστε μετοχές κατασκευαστικών, μπετά, σίδερα κτλ.
πηγαίνετε και δείτε τα υπερκέρδη τους. και θα καταλάβετε....

Ανώνυμος είπε...

Το indymedia έχει ανεβάσει ένα αρχείο Powerpoint με το τι πέθανε στην Πάρνηθα, το οποίο είναι πολύ καλό ώστε να γινόταν ένα τηλεοπτικό σποτ μπας και ξυπνήσει ο κόσμος, που τείνει να πιστέψει ότι "έχει και άλλα βουνά η Αττική.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=729391

Unknown είπε...

to pps kai ayto kai to 2o sto xypnatere to eftiaxa egw kai gia spot 8a mas paroun ta malliokefala mas apo ta kanalia...

katse na syntonistoyme to brady kai 8a doume ti boroume na kanoume me tileoptiko xrono kathws prepei na eisai NGO gia na sou egrinei to ESR tsaba provoli kai se wres pou tv blepoun mono oi nyxterides...
MFX

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη μεσημέρι θα έχετε νεότερα σχετικά με την υποστήριξη της προσπάθειας. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσουμε όλοι όμως ειναι οτι ειναι μια κίνηση όλων των πολιτών. ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ που θα είμαστε εκεί και θα δώσουμε το παρόν και ελπίζω να μην το ξεχάσουμε σύντομα. Με την δική μας υποστήριξη οι ειδικοί και οι φορείς μπορούν να προχωρήσουν ενώ οι "άλλοι" δεν θα μπορούν να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους όταν έχουν απέναντί ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ. Μακριά από κόμματα κλπ. Δηλαδή πώς αλλιώς να κατέβουμε να ακουστούμε! Αν τώρα κάποιοι πάνε να το εκμεταλευθούν, αυτοί θα φανούν και απλά θα τους αγνοήσουμε!

Προς το παρον έχω συγκεντρώσει όσες αναφορές γίνονται μέσα από το διαδίκτυο κλπ αν και σίγουρα σε λίγο θα ειναι αδύνατον να τα καταχωρήσουμε ενώ τα Search engines δεν θα τα έχουν βρει όλα. (αν δείτε έχει κυρίως από το Blogger.com)

Πολλοί το αναφέρουν στο ραδιόφωνο και το έχετε πάρει και με email. Ας μην ξεχάσουμε την 8η Ιουλίου, η οποια προτείνουμε να ειναι ημέρα της "Πάρνηθας και Εθνικών Δρυμών".
Επειδή όμως υπάρχει ήδη μέρα περιβάλλοντος, η παραπάνω πρόταση ειναι υπό συζήτηση για το κατά ποσο μπορεί να υλοποιηθεί. (πολιτικοί, φορείς κλπ)

kostas mass είπε...

Προς όλους

Θυμάσαι?

Θυμάσαι τις εκδρομές που πηγαίναμε τα σαββατοκύριακα με τους φίλους, με τους γονείς μας στα δάση και στα βουνά της Αττικής?
Θυμάσαι που στρώναμε κάτω από τα πεύκα την κουρελού, και τρώγαμε τα κεφτεδακια και την σπανακόπιτα της μαμάς?
Θυμάσαι τα άλματα που κάναμε με τα ποδήλατα, και τα βρεγμένα μας πόδια από τα ρυάκια που διασχίζαμε με φόρα?
Θυμάσαι που ανέβαινες στο δέντρο και έφτανες όσο ψηλά μπορούσες να κάνεις εντύπωση στα κορίτσια της παρέας?
θυμάσαι τον χαρταετό που αμόλαγες στις αλάνες του Υμηττού και την τεράστια χαρά σου όταν αυτός έφτανε ψηλότερα από όλους?
Θυμάσαι τις ημερήσιες εκδρομές του σχολίου στο βουνό και τις κρυψώνες που είχες ανακαλύψει για να εντυπωσιάσεις το κορίτσι που αγαπούσες?
Θυμάσαι τις μαργαρίτες και τις παπαρούνες που φύτρωναν παντού και τότε ήξερες ότι όπου να ναι έρχεται το καλοκαίρι?
Θυμάσαι τα πληγιασμένα σου γόνατα από τα πεσίματα αλλά δεν σε ένοιαζε καθόλου γιατί στο νου σου είχες την μπάλα και το κυνηγητό?
Θυμάσαι το διαλυμένο velamos (ποδηλατο) με την κόντρα και το λιωμένο λάστιχο που ακόμα άντεχε στον καρόδρομο της Πεντέλης?
Θυμάσαι που σταμάταγες το παιχνίδι στις αλάνες το βράδυ γιατί πλέον δεν έβλεπες?
Θυμάσαι το τάβλι που παίζαμε στα κιόσκια της Πάρνηθας και τις φραπέδες που πίναμε δυο-δυο απολαμβάνοντας το τοπίο?

Είμαι σίγουρος ότι όλα τα θυμάσαι!… και όσο σου αραδιάζω φάσεις της ζωης σου θυμάσαι πολύ περισσότερα!
Γιατί αυτά ήταν τα ανέμελα, παιδικά εφηβικά σου υπέροχα χρόνια!
Αυτά που κανένα παιδί, ούτε το δικό σου θα ζήσει ποτέ!!!!
Αυτά σου χάρισε απλόχερα η φύση.. η φύση της Αθήνας, της Αττικής!
Όμως ούτε εσύ, ούτε εγώ, κανένας από εμάς δεν αντέδρασε όταν η Πεντέλη καραφλιασε! Όταν το δασος της Καισαριανής κουτσουρευτηκε, όταν το αλσος Συγγρού λαμπαδιασε!
Εστω όμως ρε φιλε να κανουμε κατι τωρα!
Τωρα που πεθανε η Πάρνηθα ! Σε ρωτώ…τωρα μπορούμε να κανουμε τίποτα?
Αργήσαμε!!!
Βέβαια θα μου πεις κάλλιο αργά παρά ποτέ!
Ναι συμφωνώ!
Αλλά όχι μέχρι τις διακοπές του Αυγούστου! και μετά γεια σας….
Θα πεθάνουμε ρε!!!!!!!! Το κατάλαβες αυτό???!!!
Φίλε μου δεν γίνεται τελικά τίποτα με το καλό!
Σκιστιτς πιδικστιτς γαμιστιτς! Όλα τα ρεμαλια..ολα τα λαμογια!…βία στη βία ναι!!!!!
Εγώ παίρνω το νόμο στα χέρια μου!
Εσύ?

Ανώνυμος είπε...

Σιγά τα αίμματα ρε συ Kostas mass...
Ξύπνησαν τώρα οι "Αθηναίοι" και νοιάζονται για την Πάρνηθα...
Στα χωριά σας όταν κόβετε τα δέντρα διότι "ενοχλούν" ή "γεμίζουν με φύλλα την πλατεία" δεν ενδιαφέρεστε;
Τα αυθέρεται ποιός τα χτίζει;
Ποιός είναι εκείνος που καταπατά τις (καμμένες) δασικές εκτάσεις;
Τόσα χρόνια οι "Αθηναίοι" έχτιζαν στην Πεντέλη τώρα θα χτίζουν και στην Πάρνηθα που θα γίνει "in place to be, yo!"
Να δεις που θα βγούν και όλοι αυτοί οι θολοκουλτουριάριδες να εκμεταλλευτούν την συγκέντρωση και την αφέλεια του κόσμου.
Να μαζευτούμε να πάτε ρε παιδιά!
Γιούργια!
Εγώ θα συνεχίσω να καθαρίζω την παραλία, τα πάρκα και τα δάση που πηγαίνω από τα αποτσίγαρα των "Αθηναίων" και των λοιπών "ευαισθητοποιημένων" χωρίς να κάνω καραγκιοζιλίκια "συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας".
Και ας με κοιτάνε με κατανόηση κουνώντας το κεφάλι συγκαταβατικά...
"Αθηναίοι" σου λέει...

kostas mass είπε...

Δεν ξέρω για ποια αίματα μιλάς, ούτε για ποια φύλλα στις πλατείες των χωριών.
Επίσης δεν τα έχω με τους Αθηναίους όπως εσύ, τα έχω με αυτούς που κόβουν τα οικόπεδα και χτίζουν στα βουνά. Αυτά τα τομάρια εννοώ!
Εξάλλου το 90 % των κατοίκων της Αθήνας είναι μεροκαμματιαρηδες που μένουν σαν τα ποντίκια σε διαμερίσματα. Και δεν έχουν βίλες σε καταπατημένα!
Ναι! Εμείς θα μαζευτούμε και θα πάμε!
Και ας έρθει όποιος θέλει!
Πάντως σε συγχαίρω που καθαρίζεις τα πάρκα!
Μπράβο σου!
Αλλά κακώς χαρακτηρίζεις ως καραγκιοζιλίκια τις προσπάθειες χιλιάδων συμπολιτών μου!

Unknown είπε...

τελικα ενοχλει η συγκεντρωση...αρα πρεπει να γινει..το διαπιστωσα και σε ενα αλλοφορουμ που εγραψα..βεβαια μονο ενας διαφωνησε...αλλα 4..3..2..1 βαρατε.........

Unknown είπε...

βεβαια αυτο που με χαροποιησε ηταν το σχολιο ενος απο τους admin του φορουμ (ειμαστε μια κοινοτητα προγραμματιστων και web designers)...
Η κυβέρνηση είναι ένα μάτσο κλέφτες, υποτελείς και ανθέλληνες. Οι εξαιρέσεις είναι μετρημένες στα δάχτυλα και απομονωμένες από τις ομάδες που παίρνουν (τις όποιες) αποφάσεις. Ο Παπούλιας καλά τα λέει (όπως καλά τα έλεγε και ο Στεφανόπουλος) αλλά ο πρόεδρος της δημοκρατίας έχει καταντήσει πιο αδύναμος και από τον περιπτερά στη γωνία μου. Δεν τον υπολογίζουν.

Χρόνια ακούμε για πουλημένους και άχρηστους βουλευτές αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την τωρινή κατάσταση. Το 90% είναι ξεφτιλισμένοι, άλλη λέξη δεν βρίσκω να τους ταιριάζει τόσο πολύ.
---(αυτο ειναι το post)---
...επειδη ευαισθητοποιηθηκα πολυ με το θεμα και αν θελετε το ειδα και σαν αφορμη για να βγαλω και πιο εξω
τις οποιες διαμαρτυριες μου..εχω αφιερωσει σε διαφορες σελιδες που διαχειριζομαι χωρο για ΑΓΩΝΑ ....
ΤΟ ΠΟΣΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
http://forum.elxis.org/index.php?topic=1139.0

Ανώνυμος είπε...

Tα "αίματα" αναφέρονται στο σχόλιο σου περί "βια στη βια" (ποιά βία; ), "παίρνω το νόμο στα χέρια μου" (ποιόν νόμο από όλους; )
Αναφέρομαι στους "Αθηναίους" που ήρθαν από την επαρχία φέρνοντας μαζί τους την εκεί νοοτροπία τους...
Να σου υπενθυμίσω επίσης ότι το πλήθος των αυθαιρέτων κτισμάτων δεν είναι βίλες πλουσίων, αλλά σπίτια (εξοχικά ή κατοικίες) του "90% των μεροκαμματιάριδων".
Μια βόλτα στην Πεντέλη πχ θα σε πείσει περί αυτού.
Ο καθένας αγοράζει το (καταπατημένο) οικοπεδάκι του, χτίζει το (αυθαίρετο) σπιτάκι του (για να έχει "ένα κεραμύδι στο κεφάλι του")και όταν πηγαίνει το συνεργείο της Νομαρχίας να το γκρεμίσει αρχίζει τα γραφικά καραγκιοζιλίκια με τις κουμπούρες, τις αυτοκτονίες κτλ κτλ.
Προσωπικά είμαι υπέρ των μεμονομένων προσωπικών προσπαθειών παρά των "συγκεντρώσεων" που γίνονται απλά και μόνο για να γίνουν.
Ποιός μου λέει εμένα ότι αυτό δεν χρησιμοποιηθεί από διάφορους πολιτικούς χώρους ώστε να προπαγανδίσουν τις θέσεις τους;
Ήδη κάποια "κοινωνικά φόρουμ" και λοιπές δυνάμεις διοργανώνουν (όλως τυχαίως) συγκεντρώσεις στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα...
Δυστυχώς μόδα είναι και θα περάσει.
Εξάλλου πόσοι από αυτούς που θα συγκεντρωθούν εκεί έχουν μια συνειδητοποιημένη περιβαλλοντική συμπεριφορά;
Πόσοι ανακυκλώνουν,πόσοι χρησιμοποιούν λαμπτήρες οικονομίας, πόσοι κλείνουν τις ηλεκτρικές συσκευές από το κουμπί οn/off και δεν τις αφήνουν στο stand-by, πόσοι χρησιμοποιούν ΜΜΜ αντι για το ΙΧ τους, πόσοι χρησιμοποιούν ανεμιστήρα αντί κλιματισμό κτλ κτλ;

Unknown είπε...

Arketoi anakyklwnoun kai efarmozoun praktikes sto spiti toys kai stis douleies toys, tis oikogeneies toys... Enimerwnoun toys filous tous.

O arithmos tha ayxithei siga siga... Einai thema enimerwsis kai paideias..

Den einai dyskola pragmata ayta pou boroun na ginoun (thema sinitheias einai perissotero)

Dikio exeis! Den einai akoma stin kathimerinotita olwn ayta ta pragmata ... alla as min apogoiteyomaste kai as xrisimopoiisoume tin opoia aformi gia to kalytero. An ta paratisoume to xasame to ploio.

MFX

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΥΤΕΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΥΠΟ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ, ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ. ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΠΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΝΑ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΔΑΣΟΣ,Η ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ ΚΟΝΔΥΛΙΑ... ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ

Ανώνυμος είπε...

η φωτογραφία δεν είναι από την ελλάδα, αλλά από την καλιφόρνια του 2000. θα ήταν πιο σωστό να γράφεται η πηγή, αλλιώς είναι παραπληροφόρηση.

εδώ η φωτο στη βικιπαίδεια http://de.wikipedia.org/wiki/Bild:Deerfire.jpg

Ανώνυμος είπε...

Το πρωί της Κυριακής 29 Ιουλίου έγινε παρέμβαση στο Mont Parnes (ανοίχτηκε πανό, φωνάχτηκαν συνθήματα και πετάχτηκαν κόκκινες μπογιές).
Σε ειρωνική αντίθεση με τις ημέρες που καιγόταν η Πάρνηθα η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ήταν άμεση, πολυπληθής, πολύπλευρη και πολύωρη, σε τέτοιο βαθμό ώστε προκειμένου να προβεί σε συλλήψεις χρησιμοποίησε περισσότερες δυνάμεις (που αυτή τη φορά σε ρόλο φρουρού της "φυσικής" πηγής κερδοσκοπίας αποτελούνταν από ΜΑΤ, ασφαλίτες, ΟΠΚΕ και ελικόπτερα) παρά κατά τη διάρκεια της καταστροφής του δάσους της Πάρνηθας. Είναι σαφές πια πως η προστασία του κέρδους και το ανεμπόδιστο έργο των τζογαδόρων έχει μεγαλύτερη σημασία από την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
27 άτομα συνελήφθησαν, με την «αρωγή» υπαλλήλων του καζίνο και του προέδρου της κοινότητας Θρακομακεδόνων Οικονόμου, ο οποίος μάλιστα αποδείχθηκε ως ο πιο «πιστός» υπάλληλος του καζίνο, παρά της κοινότητας. Οι συλληφθέντες ξυλοκοπήθηκαν άγρια κατά τη σύλληψή τους και ιδιαίτερα ενόσω ήταν δεμένοι με χειροπέδες, υπό τις προτροπές του επιβλέποντα κοινοτάρχη Οικονόμου. Οι τραυματισμένοι περίμεναν αρκετές ώρες χωρίς ιατροφαρμακευτική βοήθεια και στερήθηκαν για πολλές ώρες το νερό. Αξιοσημείωτο είναι ότι δέχτηκαν άγρια επίθεση από διμοιρία των ΜΑΤ μέσα στη ΓΑΔΑ όταν διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες κράτησής τους.
Αμέσως μετά τη μεταφορά τους στη ΓΑΔΑ έγινε συγκέντρωση αλληλεγγύης μέχρι αργά το βράδυ όταν μετά από πολλές ώρες ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες. Διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές. Το κατηγορητήριο στηρίχτηκε σε μήνυση που έκανε το καζίνο εναντίον τους, δείχνοντας έτσι το αληθινό του πρόσωπο.
Μετά το ολοκαύτωμα της Πάρνηθας και την αγωνιώδη διάσωση του καζίνο, (ο δρυμός τους ήταν αδιάφορος...), πριν λίγες μέρες η εταιρία Regency Εntertainment AE έδειξε υποκριτικά τα οικολογικά της αισθήματα ανακοινώνοντας πως θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση της περιοχής, αφού βέβαια είχε προηγηθεί κρατική παραχώρηση-δωρεά 62.5 στρεμμάτων που εξαιρέθηκαν από την αναδάσωση για την εξάπλωση των εγκαταστάσεων του καζίνο.
Οι συλληφθέντες περνούν εντός ολίγου από το αυτόφορο της Ευελπίδων

Ανώνυμος είπε...

Πάλι βρήκαν ευκαιρία οι "αναρχοαυτόνομοι" τραμπούκοι να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Όταν καιγόταν το δάσος μάλλον βρίσκονταν "αλλού" και τώρα που ξύπνησαν είπαν να πάνε στο καζίνο να ρίξουν και καμμιά μπογιά για το ξεκάρφωμα.
Δεν πειράζει...
Την επόμενη φορά ρίξτε μπογιά στους τσολιάδες και στον μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Εξάλλου τι σας κόφτει εσάς;

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλιτάκο, πήγαινε φύτεψε κανέναν βασιλικό στη βεράντα σου γιατί από του χρόνου θα αναπνέεις σκατά σαν κι αυτά που έχεις στο κεφάλι σου

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Αν δεν είσαι εμπρηστής, συλλαμβάνεσαι! Με μια πρωτοφανή επιχείρηση -που έμοιαζε βγαλμένη από κινητογραφική ταινία και περιείχε διμοιρίες των ΜΑΤ, αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας, ακόμη και ελικόπτερο- η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε 27 αναρχικούς-αντιεξουσιαστές, με την κατηγορία ότι έριξαν κόκκινη μπογιά στο καζίνο «Μον Παρνές της Πάρνηθας», για να διαμαρτυρηθούν για το έγκλημα διαρκείας στον Εθνικό Δρυμό!

Οπως κατήγγειλαν μάλιστα στην «Ε», διά μέσου συνηγόρου, ξυλοκοπήθηκαν άγρια από τους άνδρες των ΜΑΤ, που τους είχαν περάσει ήδη χειροπέδες, ενώ, παρά το γεγονός ότι ζητούσαν επίμονα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, αυτό δεν είχε γίνει μέχρι νωρίς το βράδυ της Κυριακής.

Η συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στις 9.20 το πρωί. Πετάχτηκε κόκκινη μπογιά στην πρόσοψη του καζίνου και σε δύο οχήματα που ήταν σταθμευμένα απ' έξω. Παράλληλα, φωνάχτηκαν συνθήματα για την προστασία του περιβάλλοντος και την απομάκρυνση του καζίνου από το δρυμό και ανοίχτηκε και πανό, προκειμένου να τονιστεί ο συμβολικός χαρακτήρας της πράξης.

Ούτε όταν καιγόταν η Πάρνηθα δεν ήταν τέτοια η κινητοποίηση της Αστυνομίας, που χρησιμοποίησε επίγειες και εναέριες δυνάμεις για τον εντοπισμό των διαδηλωτών. Ακολούθησε καταδίωξη έξι ωρών στα καμένα, για να συλληφθούν οι άνθρωποι που τόλμησαν να υπερασπίσουν το δάσος από τα συμφέροντα του καζίνου.

Στη σύλληψή τους βοήθησαν, σύμφωνα με καταγγελίες, μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Θρακομακεδόνων, που σταματούσαν και «ανέκριναν» όποιον βρισκόταν μπροστά τους, αλλά και κάποιοι από τους κατοίκους που υπεδείκνυαν στους αστυνομικούς τα σημεία όπου είχαν θεαθεί οι διαδηλωτές.
«Οι κατηγορούμενοι έχουν καταγγείλει ότι μετά τη σύλληψή τους χτυπήθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής. Ζήτησαν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, αλλά το αίτημά τους μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε γίνει δεκτό και υπάρχουν πληροφορίες ότι θα τους εξετάσει γιατρός της Αστυνομίας, πράγμα το οποίο δεν επιθυμούν», επισήμανε στην «Ε» η συνήγορος, Χρύσα Πετσιμέρη, που για περισσότερες από τρεις ώρες είχε μόνο τηλεφωνική επαφή με τους συλληφθέντες, αφού δεν της επετράπη η είσοδος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου μεταφέρθηκαν από το Α.Τ. Θρακομακεδόνων.

Σύμφωνα με καταγγελίες, στην Ασφάλεια δεν τους δόθηκε νερό, δεν τους επετράπη να δουν δικηγόρο, ενώ στο επίμονο αίτημά τους να μεταφερθούν οι τραυματίες στο νοσοκομείο, ξυλοκοπήθηκαν εκ νέου με κλομπ, γροθιές και κλοτσιές από τη διμοιρία που είχε αναλάβει τη φύλαξή τους.

Εξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής είχαν συγκεντρωθεί πολίτες, που φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης στους κρατουμένους, οι οποίοι έως αργά το βράδυ δεν γνώριζαν με ποιες κατηγορίες θα τιμωρούνταν η εκτόξευση κόκκινης μπογιάς στο «Μον Παρνές».

Από την Αστυνομία έγινε γνωστό μόνο ότι συνελήφθησαν 27 άτομα ύστερα από 6ωρη μεγαλειώδη καταδίωξη.

Πορεία αντίστασης για την Πάρνηθα, με συνθήματα και πανό, είχε πραγματοποιηθεί και την Παρασκευή ...συνοδεία των ΜΑΤ. Κεντρικό σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από την Πάρνηθα, πορεία αντίστασης από την πόλη στο βουνό».
«Ο δρυμός αφέθηκε να καεί, το καζίνο όμως σώθηκε και επεκτείνεται... Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις είναι η συνέχιση της καταστροφής με άλλα μέσα! Κανένα έργο ανάπτυξης, καμιά επένδυση πάνω στο βουνό. Καμιά εμπιστοσύνη σε αυτούς που, αφού το άφησαν να καεί, εμφανίζονται τώρα ως προστάτες του, καμιά ανοχή στη λεηλασία και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος από την πολιτική και οικονομική εξουσία», ανέφερε το κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης από το Λόφο του Στρέφη.

Παρά το γεγονός ότι οι διαδηλωτές περπάτησαν περίπου πέντε χιλιόμετρα μέχρι να φτάσουν στο τελεφερίκ, η πορεία ήταν δυναμική και είχε παλμό. «Αυτοί που καταστρέφουν τα βουνά, χτίζουνε καζίνο και χιονοδρομικά», «Τέρμα οι αυταπάτες, ή με τα ελάφια ή με τις γραβάτες», «Η οργή δεν σβήνει, καζίνο δεν θα μείνει», «Να καεί, να καεί το καζίνο και η Βουλή» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Οι κινητοποιήσεις αυτές βέβαια δεν είναι οι μοναδικές που έχουν διοργανωθεί με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, της φύσης και των ζώων. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια κινητοποίηση αντιμετωπίζεται με βία και καταστολή.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΣΠΑΣΙΜΟ ΝΕΥΡΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΓΑΔΑ, ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ. ΧΤΕΣ ΥΠΗΡΞΕ ΦΟΒΕΡΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ, ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΚΤΗΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ, ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΠΤΗΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. 5 ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΕΣ ΔΟΙΜΙΡΙΕΣ ΑΛΩΝΙΖΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΔΦΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΨΕΚΑΣΑΝ ΜΕ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΤΣΙ.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΛΛΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΑΡΓΑΡΑ. ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΑΝ ΜΠΟΓΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ. Η ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΖΙΝΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ!

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ. ΚΑΛΗ Η ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ, ΑΛΛΑ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΚΑΤΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΛΥΑΡΙΕΣ ΑΣΚΟΠΕΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΡΑ! ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ. ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ.
!

ΕΔΩ ΔΙΑΚΥΒΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Για τους συλληφθέντες στην Πάρνηθα, την αλληλεγγύη, τα γεγονότα στην Ασφάλεια και τα δικαστήρια.



Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους στο βουνό – σε μια πολύωρη και πρωτοφανή κατασταλτική επιχείρηση – οι 27 χτυπήθηκαν βάναυσα από τα ΜΑΤ και ενώ ήταν δεμένοι με χειροπέδες, απειλήθηκαν και τραμπουκίστηκαν από τα ανθρωπόμορφα γουρούνια που μακριά από κάθε βλέμμα θέλησαν να ξεσπάσουν το αρρωστημένο μίσος τους, με ιδιαίτερη λύσσα δε απέναντι στις κοπέλες, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον χαφιέ δήμαρχο των Θρακομακεδόνων Οικονόμου που «περιπολούσε» για ώρες μαζί με τους μπάτσους, υποδείκνυε άτομα προς σύλληψη και στη συνέχεια προπηλάκιζε τους συλληφθέντες, και με οικοπεδοφάγους – ιδιοκτήτες αυθαιρέτων της περιοχής.



Στην Ασφάλεια που μεταφέρθηκαν αρνήθηκαν να υποταχθούν στο καθεστώς της τρομοκρατίας, στεκόμενοι αλληλέγγυοι ο ένας δίπλα στον άλλο και απαιτώντας το στοιχειώδες: να μεταφερθούν οι τραυματίες στο νοσοκομείο, πράγμα που δεν επιτρεπόταν για ώρες. Η απαίτησή τους αυτή αντιμετωπίστηκε αρχικά με …μια δοιμιρία ΥΜΕΤ. Στη μη υποχώρηση των συλληφθέντων από το αίτημά τους, μία ακόμα συντρόφισσα τραυματίστηκε ενώ άλλος σύντροφος έχασε τις αισθήσεις του και ενώ ανέβηκε στο χώρο των κρατητηρίων και η διμοιρία των ΜΑΤ που τους είχε συλλάβει και χτυπήσει νωρίτερα Αργά το ίδιο βράδυ, μετά την ανυποχώρητη στάση των συντρόφων, οι έξι σοβαρότερα τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκαν κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος, ενώ μία συντρόφισσα έχει υποστεί ρωγμώδες κάταγμα στη λεκάνη από τον ξυλοδαρμό της στο βουνό.



Την επόμενη μέρα, Δευτέρα 30 Ιούλη, οι συλληφθέντες έφτασαν στα δικαστήρια αργά το απόγευμα, φωνάζοντας συνθήματα ενώ έβγαιναν από την κλούβα της αστυνομίας. Οι 150 περίπου αλληλέγγυοι που είχαν συγκεντρωθεί δεν μπορούσαν να έχουν οπτική επαφή με τους συλληφθέντες καθώς μπροστά τους είχαν παραταχθεί πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες κατάφεραν όμως να ενώσουν τις φωνές τους μαζί τους.

Ένταση επικρατούσε και στο χώρο έξω από την εισαγγελέα με τους συλληφθέντες να απαιτούν να μιλήσουν με συγγενείς τους και τους ασφαλίτες να τα έχουν χαμένα βλέποντας ανθρώπους που φορώντας χειροπέδες δεν φοβούνται ούτε σιωπούν, περιγελώντας κατάμουτρα την εξουσία τους.



Οι κατηγορίες που τους αποδόθηκαν είναι διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης. Μετά την ανακοίνωση της εισαγγελικής απόφασης για κράτησή τους μία επιπλέον μέρα ώστε να οδηγηθούν σήμερα, 31/7 στο αυτόφωρο, με την ηλίθια δικαιολογία ότι εκείνη την ώρα είχε κλείσει, οι 27 αρνήθηκαν να υπογράψουν ότι συμφωνούν με αυτή την παράταση της κράτησής τους. Το κτίριο της εισαγγελίας δονήθηκε από τα συνθήματά τους «ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ» ενώ οδηγούνταν με χειροπέδες πίσω στις κλούβες, όπου δεν σταμάτησαν να φωνάζουν, μαζί με τους αλληλέγγυους αυτή τη φορά, ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ.



Οι μπάτσοι προσπάθησαν να αποκλείσουν την έξοδο συντρόφων από τα δικαστήρια, χτύπησαν με γκλομπ στο πλήθος των συγκεντρωμένων και έριξαν δακρυγόνα, κάνοντας την οργή των συγκεντρωμένων να ξεχειλίσει, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συμπλοκές στην οδό Ευελπίδων, όπου στήθηκαν οδοφράγματα από φλεγόμενους κάδους σκουπιδιών, ενώ αρκετή ώρα αργότερα συνελήφθη ένα άτομο που περπατούσε στην οδό Πατησίων και του αποδόθηκαν κατηγορίες.



Στην Ασφάλεια που επέστρεψαν οι συλληφθέντες, απαίτησαν να παραμείνουν όλοι μαζί. Οι μπάτσοι που αρνούνταν κάτι τέτοιο δεν τους έβγαζαν τις χειροπέδες ενώ μπροστά στην αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη των συντρόφων, έστειλαν και πάλι στο χώρο των κρατητηρίων τα ΜΑΤ, χωρίς παρόλα αυτά να καταφέρουν να τους τρομοκρατήσουν. Έτσι μετά από αρκετή ώρα, αυτοί που τελικά υποχώρησαν ήταν οι μπάτσοι, και οι σύντροφοι κατάφεραν να παραμείνουν μαζί, στην ίδια πτέρυγα και με ανοιχτά κελιά όλοι τη νύχτα.





Μέσα από αυτή τη γιγαντιαία κατασταλτική επιχείρηση που στήθηκε μετά από μια συμβολική επίθεση στο καζίνο με κόκκινες μπογιές και την αναγραφή συνθημάτων με σπρέυ, καταδεικνύεται με τον πιο ωμό τρόπο η συνενοχή κράτους και οικονομικών αφεντικών όχι μόνο στο ολοκαύτωμα της Πάρνηθας αλλά και στο διαρκές έγκλημα της καταστροφής και της λεηλασίας της φύσης, ένα έγκλημα άμεσα συνδεδεμένο με την επιχείρηση καθυπόταξης της κοινωνίας. Καταδεικνύεται η λύσσα με την οποία προωθούν με κάθε μέσο το όραμά τους: έναν κρανίου τόπο, ένα νεκρό τοπίο καμένης γης και δολοφονημένων ζώων, ανθρώπων υποταγμένων ή σιδηροδέσμιων σε περίπτωση που αντισταθούν. Το όραμα ενός κόσμου όπου αυτό που φλέγεται και καταβροχθίζεται στο βωμό του κέρδους και του ελέγχου είναι κάθε τι ζωντανό, ελεύθερο και ανεξέλγκτο από την εξουσία και αυτό που επιβιώνει είναι ό,τι σπέρνει τον φυσικό και κοινωνικό θάνατο: τα καζίνο, οι επενδύσεις, τα φράγματα, τα αναπτυξιακά έργα, οι τσιμεντουπόλεις, τα εμπορικά κέντρα, οι κάμερες παρακολούθησης, τα εμπορεύματα…



Η σύλληψη και η δίωξη των 27 αγωνιστών ξεσκεπάζει κάθε υποκρισία των κρατικών αξιωματούχων για την δήθεν θλίψη τους για τα λαμπαδιασμένα βουνά και δάση, κάνει κομμάτια τις αυταπάτες για τα δήθεν «προγράμματα προστασίας» του δάσους που εξαγγέλλουν σε συνεργασία με τράπεζες και το ίδιο το καζίνο και καταδεικνύει πως το μόνο που τους ενδιαφέρει –είτε με την καταστροφή είτε με την ανάπτυξη -είναι η λεηλασία, η κερδοσκοπία και ο έλεγχος των ανθρώπων και της φύσης. Εκεί εντάσσεται και η επιχείρηση ιδεολογικής τρομοκρατίας, που περιλαμβάνει τη συκοφάντηση όσων αντιστέκονται με αδιανόητα σενάρια περί «αντάρτικου πόλης που καίει τα δάση», ώστε να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να στοχοποιήσουν τους αναρχικούς – αντιεξουσιαστές, σε μία στιγμή που ο θάνατος που αντιπροσωπεύει η εξουσία είναι τόσο ορατός, με όλη τη χώρα να φλέγεται, ώστε υπάρχει αυθόρμητη κοινωνική οργή και γόνιμο έδαφος για να ριζώσει ένας ριζοσπαστικός λόγος απέναντι στο κράτος και τον καπιταλισμό.



Η στάση των 27 συντρόφων και συντροφισσών, η αποφασιστικότητα και η αγωνίστικότητά τους στέλνει στην κρατική καταστολή το μήνυμα πως ούτε οι ξυλοδαρμοί και οι συλλήψεις, οι απειλές και οι διώξεις μπορούν να σβήσουν το πάθος για ελευθερία, τον αγώνα απέναντι σε ό, τι καταστρέφει τη φύση και τις ανθρώπινες κοινωνίες. Ότι η αλληλεγγύη είναι πιο ισχυρή από την κρατική τρομοκρατία. Και αποτελεί μια έμπνευση για όλους εμάς, από κάθε σημείο και με οποιαδήποτε αιχμή αγωνιζόμαστε ενάντια στον εφιαλτικό κόσμο που χτίζουν το κράτος και τα αφεντικά σε βάρος της κοινωνίας και της φύσης, να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη αυτόν τον αγώνα.

Οι 27 είναι κάποιοι από όλους εμάς που δεν θα σιωπήσουμε, δεν θα φοβηθούμε δεν θα σταματήσουμε ποτέ να παλεύουμε, αυτοοργανωμένα και αλληλέγγυα, ενάντια στο κράτος και τα αφεντικά, ενάντια στα εγκληματικά σχέδια τους.



Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα.
Βγήκε η προοδευτική "Ελευθεροτυπία", η εφημερίδα της εργατιάς και της αγροτιάς να υπερσπίσει τους "αγωνιστές" που "αντισταθηκαν" στην οικοπεδοποίηση της Πάρθηνας...πετώτας μπογιές στο Καζίνο!
Δυστυχώς κάποιοι κολλημένοι δεν μπορούν να καταλάβουν τα αυτονόητα:
Το καζίνο υπάρχει εκεί διότι κάποια κορόϊδα πηγαίνουν και αφήνουν τα λεφτά τους (μπορεί να είναι και οι κορούλες του Τεγόπουλου που τώρα έχουν την Ελευθεροτυπία...)
Τι σας νοιάζει αυτό;
Τα δικά σας λεφτά δίνουν;
Το να πας να διαμαρτυρηθείς φωνάζοντας συνθήματα είναι άλλο και άλλο είναι η φθορά περιουσίας.
Αν σου χαλασουν το μαγαζί προφανώς καλείς την αστυνομία.
Βέβαια οι χασομέριδες επαγγελματίες επαναστάστες δεν ενδιαφέρονται για αυτό παρά μόνο για να τους δείξουν οι ειδήσεις (τι κάνει ο άνθρωπος για 5 λεπτά δημοσιότητας, ε; ) και να αρχίσουν να μυξοκλαίνε ότι τους χτυπάνε τα ΜΑΤ και οτι ζητούν να μην τους περιορίζονται τα δικαιώματα ενός συστήματος που έχουν σκοπό να ανατρέψουν!
Αυτό νομίζω λεγεται υποκρισία.
Ας αφήσουν λοιόν τα καραγκιοζιλίκια με τις μπογιές και τις φανφάρες.
Όταν μαζεύτηκε ο κόσμος μπροστά από τη Βουλή γιατί δεν έριχναν δακρυγόνα τα ΜΑΤ; Γιατί δεν πετούσαν ελικόπτερα "με τα λεφτα του ελληνικού λαού" - σας έποιασε ο πόνος τώρα για τον ελληνικό λαό, ε; Γιατί δεν καταδιώχτηκαν οι διαδηλωτές από την αστυνομία;
Το μόνο που γνωρίζετε να κάνετε είναι φασαρία, ζημιές και σαματά και μετά να ζητάτε να σας προστατέψουν.
Δεν πειράζει.
Συνεχίστε την παράστασή σας να γελάμε που και που με τα καμώματά σας.
Ευτυχώς έχει ξυπνήσει ο κόσμος και δεν σας δίνει σημασία.
Ίσως για το λόγο αυτό εκλιπαρείτε για λίγη δημοσιότητα μήπως και σας προσέξει κάποιος.
Αφού ο ΄"αγώνας" σας είναι δίκαιος κ "αγωνίζεστε" για το καλό του λαού γιατί ο λαός δεν σας υποστηρίζει;
Α, ναι ξέχασα....
Εσείς είστε οι σωστοί και οι εντάξει και όλοι οι άλλοι είναι λάθος.
Get a life!

Ανώνυμος είπε...

Την προηγούμενη Κυριακή 29/7 η κρατική μηχανή διέψευσε πανηγυρικά όσα κακόβουλα περί δήθεν διάλυσής της κάποιοι ανόητοι της καταλογίζουν και από την άλλη επαλήθευσε τις πρόσφατες «σεμνές» δηλώσεις Πολύδωρα περί ενός κρατικού μηχανισμού «άξιου συγχαρητηρίων» στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα.

Με μια αξιοζήλευτα συντονισμένη προσπάθεια ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ασφαλίτες, με τη συνδρομή ελικοπτέρων εφοδιασμένων με θερμικές κάμερες, μετά από 6ωρη επιχείρηση στην Πάρνηθα, συνέλαβαν 27 επικίνδυνους «εμπρηστές», που προσπάθησαν να ανάψουν τις οικολογικές συνειδήσεις όλων μας, ξεδιπλώνοντας πανώ, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας κόκκινη μπογιά στο καζίνο της Πάρνηθας, προς χάριν της επέκτασης του οποίου 62.500 τμ καμένου δάσους εξαιρούνται από την αναδάσωση.

Η στάση αυτή των αρχών θα παρέμενε απλώς στο επίπεδο του γελοίου, αν δεν συνοδευόταν από πρακτικές που για μια ακόμα φορά αναδεικνύουν την αστυνομική και δικαστική αυθαιρεσία. Βιαιοπραγίες και ξυλοδαρμοί εις βάρος των ήδη συλληφθέντων, άρνηση διακομιδής σε νοσοκομείο για τους σοβαρά τραυματισμένους, απαγόρευση επαφής με δικηγόρους, παράνομη παράταση της κράτησής τους, υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις κατά την προσαγωγή τους στο αυτόφωρο, προκλητική στάση ΜΑΤατζήδων και ασφαλιτών απέναντι σε αλληλέγγυους στο δικαστήριο.

Η σύλληψη και η δίωξη των 27 αφενός μεν αναδεικνύει ανάγλυφη την υποκρισία των κρατικών αξιωματούχων για την δήθεν θλίψη τους για τα καμένα δάση, θρυμματίζει τις όποιες εναπομένουσες αυταπάτες για προγράμματα «διάσωσης» των δασών, αποδεικνύει πως στόχος είναι η κερδοσκοπία εις βάρος ανθρώπων και φύσης, αφετέρου δε για μια ακόμα φορά στοχοποιεί «ανυπάκουα» κοινωνικά στρώματα, ποινικοποιεί περιβαλλοντικές και κοινωνικές ευαισθησίες, συκοφαντεί τον αντιεξουσιαστικό χώρο με σενάρια τύπου Αγκάθα Κρίστι περί αντάρτικου πόλης που καίει τα δάση.

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καταδικάζει τις επαίσχυντες αυτές κρατικές πρακτικές, συμπαρίσταται στους 27 συλληφθέντες και ζητά την άμεση παύση κάθε δίωξης εναντίον τους.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΣΟΜΕΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΑΡΓΑΡΑ ΟΤΙ ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΝ 62,500 ΤΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΑΤ ΔΕΝ ΠΕΤΑΞΑΝΕ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ; ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΑΤ ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΝΕ ΦΛΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΝΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΑΣΗ.
ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΙΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΩΣ ΚΟΠΑΝΟΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΥΠΟΛΗΨΗ, ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ξ1/7/2007
ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΝΗ ΠΑΡΝΗΘΑ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
Το διαλυμένο κράτος της οικολογικής και κοινωνικής προστασίας διατηρεί σε πλήρη ετοιμότητα τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του, οι οποίοι έδρασαν ακαριαία εναντίον διαδηλωτών στην Πάρνηθα.
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ΜΑΤ και αφτόκλητοι δημοτικοί παράγοντες των Θρακομακεδόνων, ένωσαν τις προσπάθειές τους για να καταδιώξουν και να συλλάβουν νέους ανθρώπους του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου, επειδή πέταξαν κόκκινη βογιά στο αφθαίρετο καζίνο της Πάρνηθας, που δεν σταμάτησε να λειτουργεί όταν όλα γύρω του είχαν γίνει αποκαΐδια. Το καζίνο σώθηκε, όπως καφχιέται η κυβέρνηση, επειδή το δάσος κάηκε.
Την ώρα που στην Πάρνηθα, παρά την τεράστια καταστροφή, εξαιρούνται από την αναδάσωση 62.500 τ.μ. προκειμένου να επεκταθούν οι εγκαταστάσεις του καζίνο, του Μον Παρνές και του Ξενία, 27 εvαίσθητοι οικολογικά πολίτες συλλαμβάνονται, κακοποιούνται, ορισμένοι τραvματίζονται σοβαρά και οδηγούνται σε δίκη, κατηγορούμενοι επειδή αμφισβήτησαν το σύμβολο του εθνικού μας τζόγου και της καμένης γης. Επειδή υπερασπίζονται τα δέντρα και τα ελάφια, τη φύση και τα πουλιά απέναντι στον πολιτισμό των κερδοσκόπων του τσιμέντου.
Ντροπή!
Νʼ αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.
Από το γραφείο Τύπου του Παναττικού Δικτύου Κινημάτων Πόλης & Ενεργών Πολιτών

Ανώνυμος είπε...

Οι φλώροι αυτοί μεγαλοαστέ μου που κατέβηκαν μια φορά στη Βουλή είναι εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια και τα αποτσίγαρα των άλλων στις παραλίες και στα δάση που πηγαίνουν για τη βόλτα τους, εκείνοι που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφόρας και όχι το κουρσάκι τους, εκείνοι που δεν πετάνε τα αναμένα τσιγάρα τους έξω από το "αμάξι" τους, εκείνοι που δεν αδειάζουν το τασάκι του ιχ τους έξω απο το παράθυρο κτλ.
Είναι εκείνοι που δυστυχώς δεν ακούγονται, αλλά είναι η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών που επιλέγουν να ενεργούν χωρίς φασαρίες, ντουντούκες, επεισόδια, μολότωφ κτλ.
Είναι αυτοί οι φλώροι που αγανακτούν με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αλλά δεν είναι καραγκιόζηδες με κουκούλες ούτε δήθεν επαναστάτες όπως αυτοί που επαγγέλονται την επανάσταση διεκδικώντας το αλάθητο σε ό,τι κάνουν.
Είναι αυτοί οι φλώροι που εθελοντικά περιπολούν στα όσα δάση απέμειναν.
Βέβαια αυτά δεν χρειάζονται να αποασχολούν το μεγαλοαστικό σου μυαλουδάκι.
Χαλάρωσε στην πολυθρόνα της καφετέριας που έχεις κάνει στέκι, τράβα μια τζούρα από το τσιγαράκι σου, πιές κ μια γουλιά από τον φρέντο καπουτσίνο σου και συνέχισε να βλέπεις πίσω από τα D&G trendy γυαλιά ηλίου σου τα γκομενάκια που σουλατσάρουν μπροστά σου.

Ανώνυμος είπε...

Κατ'αρχάς δεν γνωριζόμαστε οπότε μη βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα
γιατί αυτό προδίδει άτομο που έχει εμμονές συνεπώς είσαι ακατάλληλος για παραγωγική σκέψη. Επίσης η εικ΄΄ονα που δημιουργείς δεν έχει καν συνοχή. Δεν μπορεί να είμαι και κουκουλοφόρος και να φοράω D&G και να πίνω και φρέντο και να κοιτάω γκόμενες. Δεν είμαι μεγαλοαστός, αλλά εργαζόμενος εδω και 30 χρόνια και αυτή τη στιγμή απλήρωτος. Μπράβο σου αν μαζευεις αποτσίγαρα, κι εγω το ίδιο κάνω όταν πηγανω κάπου. Αλλά αν αυτές οι τρεις χιλιάδες που μαζεύτηκαν από μόδα στο Σύνταγμα - μεταξυ των οποίων κι εγω- καναν το ίδιο, η εικόνα αυτης της πόλης θα ήταν διαφορετική. Κια σίγουρα δεν χρειάζονται μολότοφ και κουκούλες. Όμως αυτοί που πήγαν στο καζίνο εκ των οποίων οι μισοί δεν είναι καν αναρχικοί, δεν πήγαν με κουκούλες, απλως άνοιξαν ενα πανό που καταγγέλει το καζίνο για ατασθαλίες και πέταξαν δυο κουτια μπογιά. Η κινητοποίηση της αστυνομίας, τα βασανιστήρια και το ξύλο καθως και τα καψόνια στα δικαστήρια και στην ασφάλεια είναι αναντίστοιχα με το παράπτωμα που έκαναν και το ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ και δείχνει έλλειμα πολιτισμού, δικαιοσύνης και δημοκρατίας. δεν μπορεί ας πούμε ομάδες χούλιγκανς να σφάζονται και να καίνε και παρόλα αυτά να παραμένουν τα χαϊδέμενα παιδιά του συτήματος και να μην κινητοποιείται κανένας κρατικός μηχανισμός, και για 20 άτομα που απλώς κατηγορούνται για φθορά επειδή πέταξαν μπογιά, να δίνεται η εντύπωση οτι έχει συλληφθεί ο Πάσσαρης.
Συνοψίζοντας ευαίσθητε νέε μου η ποιότητα της Δημοκρατίας κρίνεται από το πως αυτή συμπεριφέρεται στους εχθρούς της και όχι στους κολλητούς της. Αν η δημοκρατία αδυνατεί να το καταλάβει αυτό, τότε δίνει άλλοθι στα φαινόμενα που κατηγορείς. Τα τελευταία γεγονότα υπερβαίνουν μια απλή αντιπαράθεση αναρχικών-κοινωνίας και δείχνουν έλλειμμα νομικού-πολιτικού-ηθικού πολιτισμού. Αν δεν το καταλαβαίνεις, τότε στο ξαναείπα, είσαι ή ασφαλίτης ή κόπανος με περικεφαλαία

Ανώνυμος είπε...

επίσης για να τελειώνει αυτή η αντιπαράθεση γιατί εν τέλει δεν έχω να χωρίσω τίποτα μαζί σου - εκτός αν είσαι ασφαλίτης τελικα- σου αναφέρω ότι δεν έχω αυτοκίνητο, δεν καπνίζω και ασχολούμαι με τα βιολογικά προϊόντα στον ελεύθερο χρόνο μου.
Είμαι εξοργισμένος μ' αυτά που συμβαίνουν, αλλά τα θεωρώ σύμπτωμα του καπιταλισμού και όχι θεόσταλτο σημάδι ή κακή τύχη. Γι αυτό κάποιος πρέπει να πληρώσει. Ο τρόπος με τον οποίο θα πληρώσει είναι σίγουρα θέμα κοινωνικού διαλόγου, κοινωνικού πολιτισμού και πολλών άλλων στοιχείων που χεριάζονται χρόνια για να αποτελέσουν κατάκτηση. Το ανθρώπινο είδος μαθαίνει δύσκολα από τα λάθη του κυρίως γιατί έχει μάθει να αφορίζει. Κι εγω το ίδιο κάνω εξάλλου. Αυτά. Μη σπαταλάς άλλο το χρόνο σου με μένα αφού εισαι με το λαπτοπ στο βουνό και μαζεύεις αποτσίγαρα και φυλάς σκοπια εδω και τρεις μέρες που μου απαντάς. Μόνο μη δουλεύεις τόσο αθόρυβα γιατί έχει καεί η μισή Ελλάδα από την αποτελεσματικότητά σου.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι ενάντια στο εθελοντισμό, ο λόγος που αναφέρεις σαν τον πιο κύριο δεν με καλύπτει, μπορείς να μου πεις κάποιο πιο σοβαρό?
Κάνεις ακτιβισμό του blog !!!!!! Δηλαδή ακτιβισμό του καναπέ !!!!! Να και κάτι που δεν είχα σκεφτεί.
Ευτυχώς για σένα και για τους υπόλοιπους που συμφωνούν μαζί σου, υπάρχουν οι πραγματικοί ακτιβιστές που προσπαθούν να καλύψουν το κενό που αφήνεις εσύ και οι όμοιοί σου.
Είμαι εθελοντής πυροσβέστης - διασώστης, ναι είμαι από αυτούς τους ηλίθιους, που ξενυχτάνε στο βουνό κάνοντας περιφρούρηση όταν εσύ γράφεις στο πισί σου η πίνεις το καφεδάκι σου ή το ποτάκι σου σε τρέντι μαγαζιά.
Είμαι από αυτούς που προσπαθούν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους όταν κινδυνεύουν από πάσης φύσεως καταστροφές.
Μιλάς για αναδάσωση, έχεις υπόψιν σου τη φυσική αναδάσωση?
Ανέβηκες ποτέ στη Πεντέλη να δεις το θαύμα της φύσης? μετά τις φωτιές του 1998 και του 2000?
Αλήθεια που ήσουν τότε εσύ και όλοι οι άλλοι που φωνάζετε τώρα για τη Πάρνηθα? η Πεντέλη δεν είναι πνεύμονας για το λεκανοπέδιο?
Αλλά ξέχασα τα ΜΜΕ δεν είχαν δώσει τόση σημασία τότε, τώρα που το θέμα είναι στην επικαιρότητα, τώρα κάνουμε και blog και ακτιβισμό του καναπέ.
Τελειώνοντας αφήστε τη φύση να κάνει τη δουλεία της, ξέρει αυτή καλύτερα από μας, θες πραγματικά να βοηθήσεις? διέθεσε τρεις ώρες από το χρόνο σου την εβδομάδα και πάρε μέρος στις εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας, μήπως και γλυτώσουμε κανένα δάσος από τους εμπρηστές, καλά τα blogs αλλά για τους ακτιβιστές με ωροσκόπο καλοπερασάκια.
www.esepa.gr
www.hrt.org.gr
www.rescue.gr
ΓΙΝΕΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ!!!!!!!
Είμαστε πρώτοι στις πυρκαγιές, τελευταίοι στον Εθελοντισμό.

Devilio είπε...

Γεια σας και από μένα! Είμαι φοιτήτρια και μαζί με λίγα ακόμα άτομα (λογω εξεταστικης λίγα μπορούμε να κάνουμε τώρα) προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα παρόμοια ίσως με τη δική σας. Η σελιδα μας είναι http://anaplash.blogspot.com επειδή πιστεύω ότι ο σκοπός μας είναι κοινώς θα μπορούσαμε να δουλέψουμε όλοι μαζι...