Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007

Ένα γράμμα πριν τις 7

Το έλαβα με μαιλ και το δημοσιευω για να ξερουμε που πάμε λιγο πριν τη διαμαρτυρια. Ανοιχτο όπως ΄πάντα σε σχολιασμό από όλους. Ο αποστολέας του email είναι εθελοντής δασοπυροσβέστης, και το κείμενο που ακολουθεί είναι γραμμένο από έναν από τους συναδέλφους του.

>> 21/8/2007>>


"Σημειώνεται ότι δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί λόγω της πυρκαγιάς πλην ενός πυροσβέστη ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» με αναπνευστικά προβλήματα."Είναι πολύ παράξενο να διαβάζεις τη ζωή σου μέσα από την αποστειρωμένη λογική της δημοσιογραφίας..
Θα ήθελα να ξεχάσω τα 3-4 πρόβατα που δεν πρόλαβαμε να βγάλουμε από το μαντρί και τα ακούγαμε να σκούζουν καθώς μας πλησίαζε η φωτιά, και εκείνο το σκυλάκι που παρέμεινε σιωπηλό και δεμένο μέχρι τη στιγμή που πανικόβλητο κατάλαβε οτι δεν υπάρχει σωτηρία.. τα αφεντικά του λείπαν διακοπές και κανείς δεν μας ειδοποίησε για αυτό..
Θα ήθελα να ξεχάσω τα πουλιά που δεν προλάβανε να φύγουν απο τα πεύκα καθώς γινόντουσαν παρανάλωμα του πυρός και τα είδα στον αέρα να φτερουγίζουν για λίγο και ύστερα να πέφτουν σαν φθινοπωρινά φύλλα.. Θα ήθελα να ξεχάσω τα τρομαγμένα πρόσωπα των συναδέλφων μου όταν είδαμε τις 50μετρες φλόγες να μας ζώνουν από παντού Θα ήθελα να ξεχάσω τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των ιδιοκτητών όλων των σπιτιών τριγύρω μας όταν άρχισαν να γλύφουν τα σπίτια τους οι φλόγες Θα ήθελα να ξεχάσω όλους αυτούς που ήρθαν με τζιπάκια κάνοντας χειρόφρενα και πατώντας γκάζι μόνο και μόνο για να απολαύσουν το θέαμα, χωρίς να μας βοηθάνε όταν τα ρουθούνια μας τρέχαν κατράμι και μασούσαμε στάχτη.
Θα ήθελα να τους ξεχάσω όταν προσπαθούσαμε να φύγουμε κόβωντας μάνικες και δεν μπορούσαμε επειδή είχαν δημιουργήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο μπροστά μας. Θα ήθελα επίσης να ξεχάσω όλους αυτούς που πίναν καφέ και μας ειρωνεύονταν την ώρα που δίναμε και ίσα που κρατούσαμε την ψυχή μας.
Θα ήθελα να ξεχάσω αυτούς που τραβούσαν πανικόβλητοι τις εγκαταστάσεις μας και μας άφηναν εκτεθειμένους στις φλόγες Θα ήθελα να ξεχάσω τις πανικόβλητες φωνές συναδέλφων στον ασύρματο όταν τους κύκλωνε η φωτιά Θα ήθελα να ξεχάσω αυτή τη λαίλαπα που δεν υπήρχε τρόπο να φρενάρεις και λαίμαργα κατάπιε τις όμορφες περιοχές που κάποτε χαρήκαμε ώς παιδιά και τα παιδιά μας δεν θα ξέρουν οτι υπήρχαν.
Μα δεν θα ξεχάσω εκείνους τους χειριστές των ελικοπτέρων που τελευταία στιγμή μας δημιούργησαν δίοδο διαφυγής μέσα από τους θεόρατους τοίχους φωτιάς που μας περιτριγύρισαν Μα δεν θα ξεχάσω τους συνάδελφους απο Αταλάντη που ήρθαν να μας βοηθήσουν σε μια ξένη για αυτούς περιοχή Μα δεν θα ξεχάσω όλες τις κυβερνήσεις έως τώρα που επιτρέπουν σε οικοπεδοφάγους να χτίζουν, που αντιμετωπίζουν με αναλγησία τους εμπρησμούς και κοροιδεύουν τους Εθελοντές. Μα δεν θα ξεχάσω το κράτος που ούτε γάντια δεν μας έδωσε, πόσο μάλλον ενα ευχαριστώ, για να μήν θίξει την επιτηδευμένη ανικανότητα του μπροστά στα συμφέροντα.
Μα δεν θα ξεχάσω οτι καταφέραμε 4 παιδιά με 1 όχημα να σταματήσουμε ενα μέτωπο 500 μέτρων, να σώσουμε 5 σπίτια και μερικά πρόβατα.. Θα βοηθήσει να μπορέσω να κοιμηθώ όταν θα γυρίζουν οι εικόνες φρίκης στο μυαλό μου. Μα δεν θα ξεχάσω την όμορφη τραυματιοφορέα που μου συμπαραστάθηκε όταν δεν είχα αναπνοή, τους έμπειρους γιατρούς που πέσαν πάνω μου και μου ξαναδώσαν μέλλον, καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό που ξεχείλιζε απο ανθρωπιά και καλοσύνη. Σας ευχαριστώ. Και δεν θα ξεχάσω να λέγομαι ακόμα άνθρωπος και να χρωστάω στη φύση ενα μεγάλο συγνώμη για όλες τις καταστροφές που της έχει προξενήσει το είδος μου.
Η απορία μου είναι οι βίλες που θα χτίσετε θα έχουν νόημα εαν δεν υπάρχει πια πράσινο γύρω σας; Όταν ο αέρας θα μυρίζει στάχτη και θα σου καίει τους πνεύμονες; πώς διάολο θα αναπνέετε εσείς κει πάνω και εμείς εδώ κάτω; πώς περιμένω απο ενα κράτος με στημένες εκλογές και προκάτ κόμματα να δημιουργήσει ενα καλύτερο μέλλον απο τις στάχτες που έχουν γεμίσει τα πνευμόνια μου... Λίγη στάχτη στα μαλλιά... δολοφόνοι...

20 σχόλια:

New είπε...

Γειά σας
Κάντε τον κόπο να μπείτε και στο:
http://teimesnews.blogspot.com/
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Zousa 30 xronia sto eksoteriko kai eimai edo (monima pleon) sxedon 2 xronia. Oloi "oi ksenoi" ekso agapane tin Ellada. Emeis, giati tin skotonoume monoi mas kathe mera? Giati autos o egoismos? Ti tha paradosoume stis epomenes genies? Staxtes, 4x4, "pistes", "mesimeriana", fakelakia, "bolema", ...

File mou... Tha ithela na ksexasoume ton egoismo mas ksekinontas apo emas gia na dosoume epitelous ena T E L O S s'auto!

File, kouragio, iparxoun eutixos akoma kapoioi pou theloun na allaksi kati!

Ανώνυμος είπε...

Το γράμμα σου με έσκισε. Το αναδημοσιεύω στο blog μου και όπου βρω. Να σαι καλά πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Αν και πολλές φορές μπαίνω και διαβάζω όσα γράφονται εδώ σπάνια γράφω η σχολιάζω.
Νομίζω πως όλα όσα είδαμε τις τελευταίες μέρες έχουν αφυπνίσει πολλούς.
Εύχομαι σήμερα οι μισοί από εμάς τους << τυχερούς >> έλληνες που δεν ανήκουμε στους πυρόπληκτους να παρακολούθησαν στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA, όταν ο αδελφός της μητέρας των 4 παιδιών, είπε όσα είχε να πει για την επόμενη μέρα. Όταν έλεγε πόσο καλά περνάνε όλοι αυτοί την στιγμή, όταν εύλογα ρωτούσε πια μέτρα είχαν πάρει για να αποτραπεί μια τέτοια συμφορά όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Βλέπει να γίνονται δημοσκοπήσεις η μια μετά την άλλη και τους πολιτικούς να τους ενδιαφέρουν μόνο τα ποσοστά και να επιρρίπτουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο ή σε τρίτους.
Εύχομαι και ελπίζω να άκουσαν όσο το δυνατό περισσότεροι όσα είπε.

Ανώνυμος είπε...

Sumfwnw me ton anwnumo...oloi sto ekswteriko me koitane kala kala otan diavazoun sta nea oti borei na einai arson! Den boroun na katalaboun giati, kai kala kanoun.
Einai tragiko na ntrepesai gia th xwra sou kai tragiko na diavazeis ena tetoio gramma san afto pou valate...

Unknown είπε...

Ζω στο εξωτερικό για τα τελευταία 10 χρόνια. Όταν έμαθα τα νέα για τις φωτιές προσπάθησα απεγνωσμένα να δω εικόνες από τα ελληνικά δωρυφορικά κανάλια. Αλλά μέσω του γράμματός σου ένιωσα τις εφιαλτικές στιγμές που εσύ αντιμετώπησες. Τα λόγια σου με έκαναν κομμάτια και για άλλη μια φορά κλαίω πικρά για την Ελλάδα που δεν θα ξαναδούμε.

Pixel Sprite είπε...

to gramma afto einai tou reality overdose. to anevase sto blog tou prin liges meres. http://realityoverdose.blogspot.com/

Einai ethelontis pyrosvesths edw kai polla xronia.. to keimeno tou itan apo ta pio alh8ina pou diavasa tis teleftees meres.

Unknown είπε...

Τράβηξα μια φωτογραφία από τη σημερινή συγκέτρωση που- αν και δεν είμαι επαγγελματίας φωτογράφος-πιστεύω πως αξίζει όντως χίλιες λέξεις...

http://www.angeliki.blogspot.com

Να σαι καλά Φωτεινούλα, και ελπίζω να τα καταφέρουμε να σου δώσουμε πίσω το δάσος σου...

maya είπε...

ΑΠΊΣΤΕΥΤΟ κείμενο! το βάζω στο blog μου να το δουν κι άλλοι. υπήρχαν και υπέυθυνοι για καλά πράγματα. απλά ήταν εύκολο να φάνε την κακή ευθύνη...είμαστε για τα μπάζα...
αίσχος.

1euro είπε...

Δείτε το http://1eurogr.blogspot.com/

Lupercalia είπε...

Έλαβα σήμερα το εξής email και το αναδημοσιεύω!

Me megali mou ekpliksi kai me aganaktisi, diapistosa, pigainontas simera sto Ethniko Typografeio, (den to pisteva kai piga i idia na parw to FEK) oti amesos meta tis tragikes pirkagies tis Parnithas, psifistike sti Vouli kai vgike episis amesws FEK (ΦΕΚ Δ 336/2007!. pote prolavane??) symfona me to opoio apo tin kameni anadasotea ektasi (36.158,942 stremmata) tis Parnithas EKSEROUNTAI 62,59
STREMMATA TA OPOIA XARIZONTAI STO CASINO, kai ta opoia malista (ta sygkekrimena) apoteloun MEROS TWN 90 STREMMATWN TOU ETHNIKOU DRYMOU...

Giati???

kai giati prolavane na perasoune afto kai oxi alla nomosxedia peri
"koinwnikwn paroxwn"?

Parepiptontos, i apofasi afti perase me tin voithia tou Nomou 3139 tou 2003 (kyvernisi PASOK, ΦΕΚ 100Α 30-4-2003: "Ρυθμίσεις για
τα καζίνo Πάρνηθας και Κέρκυρας και άλλες διατάξεις".

Sas proskalw na ta meletisete..
Ta sxolia peritevoun...

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΩΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ. Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ. Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.
ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ. ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ. ΕΙΜΑΙ 33 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ.
ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ;

giorgio είπε...

ΘΑ πρέπει όλοι μας να σκεφτούμε τι περιβάλλον αφήνουμε στα παιδιά μας . Η μόνη πιθανότητα μας είναι να ενεργοποιηθούμε εμείς σαν πολίτες πέρα από πολιτικές πεποιθήσεις (????) και ν' αντιδράσουμε όπως άλλωστε έγινε εχθές

Ανώνυμος είπε...

Η επιστολή είναι breathtaking και παρακινεί όσο τίποτε άλλο να ξαναγυρίσουμε στο 'Κάντε κάτι'. Παρακαλώ να συνεχίσετε να ενημερώνετε το χώρο με το "Κάντε κάτι" με πληροφορίες για το που να απευθυνόμαστε από όλες τις περιοχές της Ελλάδας για όλες τις πληγείσες περιοχές. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα τις συγκεντρώνω και θα τις τυπώνω (μαζι με την επιστολή του εθελοντή) και θα αφήνω τις σελίδες να μοιράζονται σε μεγάλα καταστήματα στα ταμεία τους. Χθες έδωσα καμιά 500αριά σε Ιανό, Μετροπολις, Μπαρμπουνάκη, Μαλλιάρη, εκδοτήρια στην Αριστοτέλους (Θεσσαλονίκη) και μοίρασα και κάποια στους περαστικούς. Οι καταστηματάρχες ήταν πολύ υποστηρικτικοί. Πιστεύω ότι σε λίγες μέρες τα ΜΜΕ θα σταματήσουν να ασχολούνται τόσο με αυτό. Αλλά το να παίρνουν οι πολίτες αυτές τις πληροφορίες στο χέρι είναι σημαντικό για την κινητοποίησή μας η οποία πρέπει να είναι μακροχρόνια και συνεχείς. Συμφωνώ ότι δεν είναι το καταλληλότερο να ξοδεύω χαρτί αυτή τη στιγμή αλλά πιστεύω ότι είναι ένας τρόπος να απευθυνθούμε και στoυς off-line πολίτες που είναι οι περισσότεροι και που ίσως δεν έχουν το χρόνο να ψάξουν μόνοι τους αλλά θελουν να βοηθήσουν.
Δεν ξέρω αν αυτή τη φορά το σχόλιο μου είναι στη θέση που πρέπει αλλά τουλάχιστον ήταν συντομότερο:)

inlovewithlife είπε...

Οι τύποι με τα 4χ4 θα μπορούσαν να είναι μερικοί από τους χιλιάδες Έλληνες καταπατητές.

Οι αραχτοί στο καφενείο θα μπορούσαν να είναι οι βοσκοί και οι λοιποί που για μικροσυμφέροντα καίνε τον τόπο.

Έλειπαν από το φόντο που περιγράφεται οι ιδιοκτήτες των κατασκευαστικών και τα λοιπά μεγάλα συμφέροντα αγκαζέ με τους πολιτικούς και τους αρκουδοδήμαρχους.

Αυτές είναι ασύμμετρες απειλές ενάντια στον άνθρωπο αυτό που έδινε εκείνη τη στιγμή τη ζωή του για εμάς και τη φύση. Αυτές είναι ασύμμετρες απειλές ενάντια στις κοινωνίες μας. Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να αλλάξουμε, δυστυχώς, ανθέλουμε να επιβιώσουμε.

ΒΑΛΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΗ ΤΖΙΠΑΡΑ
ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΧΑΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Ενα μελαγο ευχαριστω μεσα απο την ψυχη μου σε ολους εσας τους αφανεις ηρωες, πυροσβεστες και μη, που παλεψατε και ακομα παλευετε με ανυπαρκτα σχεδον μεσα σε εναν ανισο αγωνα με την φωτια, σε εσας που δωσατε ακομα και την ζωη σας για να προστατεψετε ο,τι μπορειτε.

Unknown είπε...

ΒΑΛΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΗ ΤΖΙΠΑΡΑ
ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΧΑΡΑ

... o Foibos eisai? Pou ta skeftesai?

8-D kalo bravo!

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ...ΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ...ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΤΑΜΑΤΑ? ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΣΑ ΜΙΚΡΑ "ΚΑΤΗΓΟΡΩ" ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΚΑΤΗΓΟΡΩ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ?
ΕΓΩ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΕ. ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥΣ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΩΝΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΤΛ, ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΤΖΙΠ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ ΕΠΙΝΑΝ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΓΑΖΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ! ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΝΑ ΠΕΤΑΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ,ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΕΜΕΝΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΝΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΩ, ΕΝΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ...ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΠΟΥ ΟΛΟ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΟΛΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΑΘΩΑ ΘΥΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΝ ΠΑΣ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΗΡΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝΕ. ΟΛΟΙ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ...ΜΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ.. ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΕΙ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ... ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ? ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΕΙ? ΠΟΣΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΝΕΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ? Η ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ, ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ. ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ, ΟΛΟΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΣ ΜΗ ΖΗΤΗΘΕΙ, ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ Η ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ" ΜΑ ΕΓΩ ΘΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ?" ΝΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΩ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ. ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΟ, ΟΙ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ, ΟΙΤΡΕΙΣ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΛΟΙ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΟΗΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟ Ν ΧΕΙΜΑΡΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΑΕΓΩ ΤΑ'ΠΑ ΚΑΙ ΞΑΛΑΦΡΩΣΑ!

WHY είπε...

Αγαπητέ πυροσβέστη,

Σε ευχαριστώ που μαυρίσες την ψυχή σου, της οικογενειάς σου από την αγωνία, τους πνευμονές σου, το δέρμα σου για να μας προστατεύσεις. Λυπάμαι που έζησες όλα αυτά εξαιτίας της απληστίας και της ασυνειδησίας κάθε πολιτευμένου και απολίτισμου πολίτη. Έχω στείλει στην Καθημερινή, στην Ελευθεροτυπία, στο Πυροσβεστικό σώμα και έχω αναρτήσει στο δικό μου φτωχό blog www.luvluv-why.blogspot.com ,ενά κείμενο με τις ευχαριστίες μου προς όλους τους πυροσβέστες που βίωσαν ή απεβίωσαν από τις δικές σου εμπeιρίες.
Με πολύ σεβασμό και βαθία εκτίμηση,

why

kwstask είπε...

Φιλε πυροσβεστη το γραμμα σου ηταν συγκλονιστικο!Ποση αληθεια σε τοσο λιγο χωρο!...Αληθεια που καποιοι(πολιτικοι κυβερνωντες και μη,βολεμενοι,νεοελληνες του τυπου στα αρ....α μας!,κλπ),επειδη δεν τους συμφερει κλεινουν τα ματια σ'αυτη και συνεχιζουν οπως τους συμφερει.Θα αναδημοσιευσω και εγω το γραμμα σου στο μπλογκ μου γιατι ειναι καλο να το διαβασουν οσο το δυνατον περισσοτεροι...Σε ευχαριστω που καθε μερα δινεις τη ζωη σου για να σωσεις τη δικη μου!.....