Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

Οδηγίες Προς Ναυτιλομένους





















Για όσους βρίσκονται σε πόλεις της επαρχίας, όπου αναγκαστικά υπάρχουν δυσκολίες στο να μαζευτεί πολύς κόσμος, μη διστάζετε να κατέβετε.

Ακόμη και σε περίπτωση που είστε λίγοι, κάντε επιτόπου συνέλευση για το τι μπορείτε να κάνετε από κοινού στην περιοχή σας και γενικότερα.

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ!?
ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΑΦΙΣΣΟΚΟΛΗΤΩΝ
ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗΣ ΛΟΙΠΗΣ ΑΜΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ
ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΓΙΝΕΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ?!
ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ?
ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΓΗΠΕΔΑ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.ΤΟΜΠΑΠ

Ανώνυμος είπε...

Στην Λάρισα θα υπάρχει ένας τουλάχιστον την Τετάρτη...

Aggelos Spyrou είπε...

Είμαι "ΚΑΤΑ" της αυριανής κινητοποίησης στην πλατεία Συντάγματος και στις κεντρικές πλατείες των μεγάλων πόλεων. Στη συγκέντρωση για την Πάρνηθα είχα κατέβει, και τη θεωρούσα όντως πολύ σημαντική για την αφύπνιση της κοινής γνώμης. Εκτιμώ όμως ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, με τις φωτιές να καίνε ακόμα και τη χώρα να βαδίζει προς εκλογές, η κίνηση αυτή δεν έχει να προσφέρει τίποτα. Δεν αποτελεί αγώνα αυτό τη δεδομένη χρονική στιγμή ούτε βοηθάει κανέναν.Πολύ περισσότερο δεν αφυπνίζει κανέναν, όλοι έχουν γνώση της μεγάλης καταστροφής που έχει συμβεί, από τα ΜΜΕ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δίνει βάση σε σχόλια του τύπου "μερικοί γραφικοί ψευτοκουλτουριάρηδες κατέβηκαν με μαύρα στις πλατείες για να το παίξουν ευαισθητοποιημένοι", θα αρχίσουν πάλι κοροϊδευτικά σχόλια για το "κίνημα των bloggers" κλπ. Τέτοιες κινήσεις πρέπει να γίνονται οργανωμένα και μαζικά σε σωστό χρόνο κι όχι σπασμωδικά με ένα "διαδώστε το" επειδή κάποιου του ήρθε να φτιάξει ένα banner. Θέλετε να έχει ουσία μια τέτοια κίνηση; Ας οργανωθούμε και να πάμε με μαύρα στις πολιτικές συγκεντρώσεις των κομμάτων, να κλέψουμε τις εντυπώσεις. Αγώνας όμως αυτή τη στιγμή για μένα είναι να καταθέσουμε τον οβολό μας για τους πυροπαθείς, αγώνας είναι να πάρουμε μια τσάπα και να πάμε στα καμμένα να βοηθήσουμε, αγώνας είναι να ενισχύσουμε τα σώματα εθελοντών, να οργανώσουμε αποστολή τροφίμων ή υλικών στους πυροπαθείς. Κι αν θέλουμε οπωσδήποτε μαύρη παρουσία, ας κρεμάσουμε μαύρες σημαίες στα μπαλκόνια που θα φαίνονται και για περισσότερο καιρό. Είναι και οι εκλογές που έρχονται... Το να κατέβουμε βολτίτσα για χαχαχουχα και καφεδάκι στο σύνταγμα και να πούμε ότι αγωνιστήκαμε θα μας κάνει απλά περίγελο κάποιων και θα θυμίζουμε Κούρκουλο στο "όχι άλλο κάρβουνο"... Ας διασφαλίσουμε τη δύναμή μας επιτέλους κι ας μην τη σπαταλάμε σπασμωδικά.

Ανώνυμος είπε...

e re athanate neoellina..

anti na eixan pronohsei k na ypirxe kapoio eidiko tameio stin kyvernisi, gia tetoiou eidous themata(katastrofes px), dinoume EMEIS apo tin tsepi mas, o.ti mporoume gia na swsoume ton sinanthrwpo mas.

as kanoume oti eipe o apo panw. as min kanoume tipota twra, na perasoun 2-3 evdomades, na xehastei k auto, k na gyrisoume stis neoellinikes zwes mas.

neoellina se kapsane enw koimosoun.

KitsosMitsos είπε...

Υπάρχει σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό. Υπάρχει επίσης και από την Ευρωπαϊκη Ένωση. Αυτά δίνονται κυρίως για την ανοικοδόμηση και την αποκατάσταση, γιατί εκεί είναι το κυρίως μενού. Τώρα είναι η καλή θέληση του κόσμου και η αυτοοργάνωση.

Ανώνυμος είπε...

Δειλός που δε λογοδοτεί είναι η ασύμμετρη απειλή!
Οι ζωντανές συζητήσεις βοηθάνε σε κάθε περίπτωση την αντίσταση στους θρασύδειλους αρχομανείς.

O καλοπροαίρετος aggelos spyrou ξεχνά ότι το κυριότερο που φοβούνται τα λαμόγια και οι ψοφοκουλτουριάρηδες, είναι να συζητάνε οι άνθρωποι, γι΄αυτό μας θέλουν οθονόπληκτους.
Ας μην έχουμε οργανωθεί, από συνάντηση σε συνάντηση, κάποιοι το αποφασίζουν κι αυτό.
Ένας εθελοντής αναδασωτής (όχι, βέβαια, δενδροφυτευτής) - www.epa.gov/owow/info/NewsNotes/issue77/77issue.pdf.

Ανώνυμος είπε...

Παρά τις επιφυλάξεις, επικροτώ την ιδέα των συγκεντρώσεων της Τετάρτης και ήδη ανέρτησα το banner στο blog μου. Μια μικρή ένσταση είναι ο τίτλος: "Αφήσατε την Ελλάδα να γίνει στάχτη". Έπρεπε να λέει Αφήσαμε. Όλοι φταίμε όχι μόνο οι πολιτικοί...

Ένας blogger....

Unknown είπε...

@aggelos spyrou

συμφωνώ εν μέρει - ότι αυτός δεν είναι ο ουσιαστικότερος των αγώνων.

Αλλά είναι μία κίνηση που θα εκφράσει κόσμο, θα εγείρει ερωτήματα, θα ενημερώσει λίγο περισσότερο, θα δυναμώσει τον αντίλογο και όχι μόνο.

Αφενός, προφανώς δεν μας ενδιαφέρει τι λένε και τι γράφουν τα ΜΜΕ. Την κριτική μας την κάνουμε ευθαρσώς και σε αυτά.

Αφετέρου γιατί να είναι μόνο το ένα ή μόνο το άλλο? Ας είναι και τα 2 και τα 3 και τα 13 πράγματα που μπορούν να γίνουν.

Πιστεύεις δλδ ότι αν κατέβει ο κόσμος θα αδειάσουν τα βουνά από τους εθελοντές? Η για τις 2-3 ώρες το πολύ, θα υπάρξει έλλειψη δωρεών?

Προσωπικά "όγκος" σε προεκλογικές η μη συγκεντρώσεις δεν γίνομαι, ακόμα και αν φοράω μαυρα. Αλλά στη διαμαρτυρία θα κατέβω διότι οφείλω και να διαμαρτυρηθώ ανεξάρτητα από όλα τα υπόλοιπα. Οσον αφορά την οργάνωση, κινείται σταθερά στα πλαίσια της ελευθερίας όπως και αρμόζει.

Όλα οφείλουμε να τα προσπαθήσουμε και όχι μόνο τώρα που καίει (κυριολεκτικά).

Aggelos Spyrou είπε...

--> vicky: Δεν κρίνω λάθος την κίνηση, για να μην παρεξηγηθώ. Διαφωνώ μόνο ως προς το χρόνο που γίνεται, όταν ακόμα καίνε οι φωτιές κι όταν όλοι είμαστε μουδιασμένοι. Ας γίνει την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, ας σταθούμε απέναντι στην όποια κυβέρνηση προκύψει μήπως καταλάβει ότι δεν υπάρχει πλέον κόσμος που τρώει κουτόχορτο. Για σκέψου να είναι η πρώτη διαδήλωση μετά τις εκλογές, δεν θα είναι σαφώς πιο πιεστική;

Shades είπε...

Είναι ήδη καπελωμένη φίλε μου... δεν είναι συγκέντρωση bloggers μόνο ήδη κάποια μέσα μιλούν και για κάποιες οργανώσεις.
Το ίδιο έγινε και στη συγκέντρωση της Πάρνηθας.
Προσωπικά πιστεύω ότι όλο αυτό είναι πολύ βιαστικό.. ακόμα κάποιοι δίνουν μάχη με της φλόγες και αντί να τους σεβαστούμε με την σιωπή μας τους κάνουμε σημαία.
Άν πραγματικα θέλουμε να βοηθήσουμε υπάρχουν δεκάδες άλλοι τρόποι.

Ανώνυμος είπε...

Να ξαναμαζευτούμε, φίλοι, στις 17 Σεπτεμβρίου και να διημερεύουμε ώσπου να δημευθούν π.χ. υπέρ των πυρόπληκτων από τη Νέα Πυροκρατία, οι περιουσίες των σημερινών εγκληματιών υπουργών.
Αλλά όχι να μη μαζευόμαστε επειδή καραδοκούν ψευτοοικολογικές γραφειοκρατικές οργανώσεις, όπως την προηγούμενη φορά.
Κάθε τέτοια συνάντηση ΑΠΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ είναι μήνυμα αλληλοβοήθειας προς όλες τις κατευθύνσεις, και μακάρι να γίνονται τακτικά ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, όπως προ χαζοκουτιού, ώστε να δημιουργηθούν, παρά τα εμπόδια των αρχομανών, ΤΟΠΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ !
Αντί να περιμένουμε στο έλεος των θολωμένων, μπορούμε ως και επείγουσες αντιπλημμυρικές αναδασώσεις να κάνουμε σε συνεργασία με πληγέντες δήμους και σχολεία.: http://www.ekke.gr/estia/Cooper/Mathper.htm, http://www.geocities.com/naturalfarming

Ανώνυμος είπε...

Επειδή η κατευθυνόμενη προσπάθεια παραπληροφόρησης "κάποιων μέσων" (όπως λέει κι ο φίλος Shades, που μάλλον έπεσε θύμα της) προσπαθεί να σπείρει το διχασμό και την καχυποψία ώστε να μην κατέβει πολύς κόσμος στη συγκέντρωση, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής:

1) Το ότι ΔΕΝ βρίσκονται οργανωμένα συμφέροντα πίσω από το anadasosi.blogspot.com και τη λίστα επικοινωνίας των 1.000 μελών της "Αναδάσωσης" το έχουμε ήδη αποδείξει εδώ και δύο μήνες. Η μοναδική μομφή που ακούστηκε εναντίον μας ήταν όταν κάποιοι άνθρωποι που δεν είχαν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ με αυτό εδώ το blog ή τη λίστα προσκλήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και λανθασμένα παρουσιάστηκαν από τα ΜΜΕ ως "οι μπλόγκερ της αναδάσωσης".

2)Καμία κομματική "γραμμή" δεν προκύπτει από την πολυφωνία που υπάρχει εδώ και στη λίστα, ενώ δεν έχει σβηστεί ή τροποποιηθεί κανένα σχόλιο, ακόμα και σε περιπτώσεις που ήταν υβριστικό ή προβοκατόρικο.

3) Θορυβυμένος από φήμες ότι η αυριανή συγκέντρωση πάει να καπελωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερα να επικοινωνήσω με ανώτατο στέλεχος του κόμματος, το οποίο με διαβεβαίωσε ότι στηρίζουν μεν την αυθόρμητη προσπάθειά μας αλλά έχουν δώσει εντολή σε όσα μέλη και οπαδούς τους κατεβούν αύριο, να το κάνουν χωρίς πανό και σημαίες για να μην καπελώσουν κάτι για το οποίο δεν έχουν καμία ευθύνη. Εκείνοι οργανώνουν δική τους πορεία την Τρίτη.

4) Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τη WWF, η οποία απ' όσο γνωρίζω πρόκειται να συμμετάσχει στη συγκέντρωση - χωρίς φυσικά να ισχυρίζεται ότι είναι δική της πρωτοβουλία.

Εκτός λοιπόν αν σκοπεύουμε να απαγορέψουμε σε οποιονδήποτε να συμμετάσχει στη "δική μας" πορεία (κάτι το οποίο θεωρώ αντιδημοκρατικό και κατάπτυστο), δεν βλέπω να υπάρχει κανένα καπέλωμα. Όποιοι (κόμματα, οργανώσεις, κλπ) αποπειραθούν να καρπωθούν την ενδεχόμενη επιτυχία των αυριανών συγκεντρώσεων το μόνο που θα καταφέρουν είναι να σπάσουν τα μούτρα τους.

Με συγχωρείτε για το σκληρό ύφος, αλλά από το πρωί δεν κάνω άλλη δουλειά από το να προσπαθώ να πείσω ότι δεν είμαι ελέφαντας.

Ανώνυμος είπε...

Exw varethei kathe fora pou simvainei kati se auti ti dismoiri xwra, na perimenei o kratikos mixanismos ton ethelontismo kai ti voitheia twn aplwn politwn. Sti prokeimeni periptwsi eixame tin apwleia anthrwpinwn zwwn kai pollous travmaties kai allous pou twra tha xreiastoun ypostiri3i kai voitheia. Omws anarwtithike pote kaneis apo mas oti ftaime oloi? Oi katoikoi twn perioxwn autwn, opws kai oi katoikoi olis tis Elladas, einai a3ioi tis moiras tous, giati pote den endiaferthikan an ta dasi twn perioxwn tous einai prostatevmena. Sti thesi tous tha mporouse na einai opoiosdipote stin Ellada. Ena spiti mporei na kataskevastei mesa se dyo mines an xreiastei, ta stremmata dasous omws pou kaikan, ta zwa pou apanthrakwthikan, giati auta de psifizoun, tha argisoun poly na apokatastathoun, isws kai pote me ta myala pou kouvalame. Alla AUTO mas a3izei. Oi sygekrimenes fwties einai sigoura ergo anthrwpou, alla i fysi mas exei dei3ei polles fores oti 3erei na ekdikeitai, otan den ti sevomaste. Epitelous, as papsoume na endiaferomaste mono gia ta ylika agatha kai as asxolithoume ligo kai me ti fysi. Einai krima giati exei kanei tosa polla gia mas. Apo autin e3artwmaste k emeis allwste kai mazi tis, vadizoume pros ti katastrofi.

Unknown είπε...

oxi nefelica mi gineis elefantas...xereis ti travane? De stamatame na blepoume pantoy synwmosies.. Amerikanakia giname pia? Kritiki skepsi den exei kaneis? Pianei pantos to epikoinwniako kolpaki.. bravo.

Apopseis toso rixes oso oi parapanw anikoun se paidakia pou to brikane tyxaia sto google kai bikane na afisoune sxolio? Giati an isxyei gia anthropous pou den metanasteysan stin Ellada to teleytaio dekaimero einai pragmatika apogoiteyiko.

Kala einai,na ta akoume na mathainoyme alla toulaxiston diabaste prwta to blog kai meta, eyxaristws! Kai min erthete stin diadilwsi den peirazei... 8a pame kai monoi mas.

Dialexte kapoia alli pio assymetri.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι τα μπέρδεψες Vicky. Η δικιά μας είναι η ασύμμετρη διαδήλωση, γιατί θα συμμετέχουν άνθρωποι κάθε ηλικίας, ύψους, βάρους, ιδεολογίας, μορφωτικού επιπέδου, κοινωνικής τάξης ή θρησκεύματος. Άνθρωποι που νοιάζονται για το κατά συρροήν έγκλημα που συντελείται στη χώρα που αγαπάνε, άνθρωποι που επιλέγουν να μην πιστεύουν παραμύθια για τον "στρατηγό άνεμο και τους σαράντα κουκουλοφόρους", άνθρωποι που αντί να κρύβονται σπίτια τους και να κλαίνε μοιρολατρικά τολμούν να διεκδικήσουν ένα μέλλον που δε θα μοιάζει με εφιάλτη για αυτούς και τα παιδιά τους. Και θα συνεχίσουν να το κάνουν, ανεξάρτητα από το τι λέει το κάθε κανάλι ή ο κάθε μπλόγκερ.

Οι διαδηλώσεις κάποιων άλλων είναι αυτές που είναι συμμετρικές. Λέγονται και "παρελάσεις".

Στο μεταξύ, κυκλοφορούν SMS που αναφέρουν ακόμα το "σιωπηλή" και ότι πρόκειται για συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Τι έγινε; Ξεχάσαμε ότι το αρχικό κείμενο μιλάει και για άλλες πόλεις; Στο κάτω-κάτω υπάρχει ακόμα κόσμος που λείπει σε διακοπές. Ακόμα και στη Μυτιλήνη π.χ. ξέρω ότι θα γίνει συγκέντρωση. Για ξαμοληθείτε λίγο φίλοι μου να διορθώσετε την κατάσταση.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΜΠΛΟΓΚ? ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ? ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

blogactionday.org

On October 15th, bloggers around the web will unite to put a single important issue on everyone’s mind - the environment. Every blogger will post about the environment in their own way and relating to their own topic. Our aim is to get everyone talking towards a better future.

Blog Action Day is about MASS participation.

goodcleantech.com



ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ. ΔΕΝ ΔΑΓΚΩΝΕΙ. . .

fotis είπε...

Μην παρασυρόμαστε στη λογική του Λαμπράκη... "σιωπηλή διαμαρτυρία", για να μεγαλώσει η αντίδραση κατά της κυβέρνησης και μόνο, για να μην ξεφύγει κάνα κακό συνθηματάκι... και μετά ;;;;
Του χρόνου θα ξανακλαίμε εμείς και οι άλλοι θα χτίζουν βιλάρες.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ !
ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΧΤΗ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ !
Αντίδραση που θα διαρκέσει και μετά από τις εκλογές !
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ:
www.psifizomavro.blogspot.com

Unknown είπε...

Αλλιως το είπα αλλά συμφωνώ.. 8-)

Unknown είπε...

Epeidi apo to proi exw parei ena swro mails pou me rwtane an 8a exei kosmo kai ti na foresw... thelw na ypen8imisw oti DEN EINAI PARTY! Exei den exei kosmo den exei simasia! Mou lene oti eimaste ypokeinoumenoi, ti kataferame kai tin alli fora klp.

To gegonos oti perissoteros kosmos xerei gia to Dasologio kai to arthro 24, oti ayxithike o arithmos twn ethelontwn pou peripoloun, oti epitelous o kosmos emathe oti ypoxreoumaste na exoume Dasologio kai na exoume kai 1002 alla pragmata sxetika, oti ta MME asxolountai thelontas kai mi ligo perissotero me to periballon, oti yparxei ena bima anoixto se opoion thelei na milisei kai oti ayto bima einai ethelontiko kai anexartito, toys fainetai asyllypto.

Loipon mi masate - etsi ftasame edw pou ftasame na metrame ptwmata. Kosmo 8a exei giati den paei allo kai apotelesma 8a exei giati episis de paei allo. Kalimera.

Δημήτρης (mitSOS) είπε...

@ vicky
@ nefelikas

προσπαθούμε να πείσουμε για κάτι που ξέρουμε πως είναι αυθόρμητο και ακομμάτιστο!
Ας έχει κόσμο σήμερα και εγώ γίνομαι ελέφαντας με φτερά!! Μην αναλωνόμαστε να απαντάμε στου καθενός το μακρύ και το κοντό!!
Έλαβα και εγώ μαιλ του στυλ "λαθός η συγκέντρωση, μην πάτε κτλ κτλ". Όποιος δεν θέλει, δεν έρχεται!!!

shogun είπε...

Καλημέρα,

στην προσπάθεια διάδωσης της συγκέντρωσης έχω δημιουργήσει και ένα event στο facebook το οποίο αν και αναρτήθηκε σχετικά αργά (προχθές) έχει τραβήξει κάποιο σχετικό ενδιαφέρον. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν κρίνετε σκόπιμο να ενημερώνετε ο κόσμος για το πως μπορεί να συμβάλλει υλικά ή εθελοντικά (Σε καμμία περίπτωση βέβαια με flyers/φωτοτοτυπίες που θα σημαίνουν καταστροφή κι άλλων δένδρων). Είναι κάτι που έχει συζητηθεί;

Ανώνυμος είπε...

Shogun, με πρόλαβες. Καλό είναι αφού θα μαζευτεί αρκετός κόσμος στις αποψινές συγκεντρώσεις να υπάρχει ενημέρωση για το πώς μπορεί να συμβάλλει υλικά ή εθελοντικά. Με ποιόν τρόπο όμως; Κάντε τις προτάσεις σας και αναλάβετε πρωτοβουλίες. Καλή η διαμαρτυρία (σιωπηλή ή μη) αλλά οφείλουμε να βοηθήσουμε και έμπρακτα όσο μπορούμε.

shogun είπε...

Εγώ άκουσα σκέψεις για διανομή φωτοτυπιών αλλά διαφωνώ στην σπατάλη χαρτιού. Μία λύση θα ήταν να υπάρχουν λίγες εκτυπώσεις σε μεγάλο μέγεθος και να αναρτηθούν σε μερικά σημεία στην πλατεία που να μπορεί ο κόσμος να τα διαβάσει. Μια άλλη θα ήταν να μαζεύουν κάποιοι εθελοντές διευθύνσεις email για να στείλουμε εκ των υστέρων τις πληροφορίες ηλεκτρονικά. Αν αυτό δεν είναι εφικτό θα μπορούσαμε είτε να διαφημίσουμε μια διεύθυνση email που αν κάποιος στείλει μήνυμα να δέχεται αυτόματη απάντηση με τις πληροφορίες ή το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και στέλνοντας thn διεύθυνση email με sms σε κάποιο νούμερο που τα μαζεύει και να κάνουμε εκ των υστέρων μαζική αποστολή.

XriLou είπε...

Σωστή η παρατήρηση. Για να βγει επιπλέον καλό πέραν της μαζικής διαμαρτυρίας. Και καλό είναι να αξιοποιηθεί κατάλληλα και η δύναμη που προέρχεται αυτή τη στιγμή από την αντίδραση όλων μας.

Arkin είπε...

Παιδιά, επειδή εγώ είμαι στην Αγγλία και δυστυχώς δεν μπορώ να συμμετάσχω στην κινητοποίηση, μπορεί κάποιος ή κάποιοι να ανάψουν 63 κεριά-καντήλια για τους συνανανθρώπους μας που χάθηκαν στις φλόγες και να τα τοποθετήσουν μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ανθρώπινο, arkin!
Οι φετινοί (δολοφονημένοι) νεκροί είναι πάνω από 75 μέχρι στιγμής, και δεν ξεχνάμε ότι από την εγκληματική αδιαφορία των πολιτικάντηδων έχουν πεθάνει πολλές δεκάδες ακόμα τις τελευταίες δεκαετίες.
Όποτε μπορούμε, να ρωτάμε τον κάθε αδιάφορο, αν θα του άρεσε να ήταν αβοήθητος σε μια δύσκολη περίπτωση, γιατί θα έρθουν πολλές ακόμα.
Έτσι σταματάνε τη φλυαρία και το παραλήρημα.
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ, αλλά θυμίζουμε ευγενικά στα παράσιτα λαμόγια ότι ποτέ δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς φιλότιμους, και δεν το έχουμε σκοπό να εγκαταλείψουμε!

ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων είπε...

Εννέα μέτρα για να ξαναπρασινίσει ο Σαϊττάς στην Κύπρο
29-8-2007
Τα μέτρα που έχουν προγραμματιστεί για την επανεγκατάσταση του δάσους είναι τα ακόλουθα:
Σπορά σε επιλεγμένες θέσεις (όπου η ένταση της φωτιάς ήταν μεγάλη, όπου υπήρχε νεαρό δάσος και όπου έχει παρατηρηθεί ότι η ποσότητα του σπόρου ήταν ανεπαρκής). Η σπορά αλλού θα γίνει επιφανειακά, αλλού κατά θέσεις με σκέπασμα του σπόρου και θα καλύψει 300 εκτάρια.
• Φύτευση με πεύκα και θάμνους της περιοχής κοντά σε κύριους δρόμους, κυρίως σε θέσεις με μικρή κλίση (τα φυτά θα ποτίζονται) σε συνολική έκταση περίπου 30 - 40 εκταρίων.
• Υδροσπορά σε απότομα πρανή σε μικρή έκταση 5-10 εκταρίων. Το μείγμα του σπόρου, που θα χρησιμοποιηθεί, θα περιέχει σπόρους πεύκου και τοπικών θάμνων.
• Καμιά ενέργεια - σε καλές ποιότητες τόπου με άφθονο σπόρο (200 εκτάρια).
http://www.go2.com.cy/main/default.aspx?newsid=74734&TabID=1

Όσοι θέλουν, ας μας αναζητήσουν στο σιντριβάνι για να δουν ότι η αντιπλημμυρική-αναδασωτική σπορά εδώ στην Ελλάδα δεν προβάλλεται αποκλειστικά λόγω της αυτο--καταστροφικής διαπλοκής!

shogun είπε...

Λοιπόν παιδιά,

μετά απο έρευνα που έκανα ως προς την δυνατότητα επικοινωνιας (μαζεματος εμαιλ κλπ) μεσω SMS κατέληξα πως ο πιο εύκολος τρόπος είναι να το κάνουμε μέσω του twitter. Η διαδικασία είναι η εξής:

Στέλνετε ενα SMS sto 0044 7624 801423 με περιεχόμενο: follow anadasosi

Το σύστημα σας απαντάει άμεσα με SMS πως πρέπει να κάνετε reply με ένα username της επιλογής σας (ότι και να είναι αυτό), εκτός αν είστε ήδη γραμμένοι.

Απο εκεί και πέρα μπορούμε να κάνουμε broadcast οτι κείμενο θέλουμε (πχ. links σε λεπτομέριες βοήθειας) σε όλους τους εγγεγραμμένους με SMS δωρεάν. Φυσικά όποτε θέλουν μπορούν να μας μπλοκάρουν με ένα γραπτο SMS πάλι.

Τι λέτε αξίζει τον κόπο να τυπώσουμε μερικές σελίδες Α3 και να τις αναρτήσουμε στην πλατεία;

shogun

PS: Δεν έχω πρόσβαση σε Α3 εκτυπωτή /φωτοτυπικό οπότε θα ήθελα βοήθεια σε αυτό

shogun είπε...

βρηκα printer φέρτε σελοτειπ!

demetrat είπε...

Είδατε τίς σημερινές δημοσκοπήσεις;
Δέν σάς έπιασε τρομάρα ;
Τελικά το τροπάρι της ασύμμετρης απειλής έπιασε, και ο έλληνας δίνει άφεση στούς ηλίθιους που μας κυβερνάνε.
Μήπως θά πρέπει να καταλάβουμε πως η μόνη λύση είναι τα δύο μεγάλα κόμματα να πέσουν κάτω απο το 30% ,μήπως και δούμε άσπρη μέρα;
Ήδη οι πασοκονουδουδες, προσπαθούν να περάσουν τή γραμμή , ειδικά στους νέους που δεν πολυξέρουν, πώς ο καλύτερος τρόπος για να δείξουν τήν οργή τους είναι το λευκό και το άκυρο, που τούς βολεύει μιά χαρά.

shogun είπε...

Βρήκα τυχαία αυτό το άρθρο . Τι λέτε, σχετικό ή τυχαίο;