Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

Εθνικό πένθος?

Πένθος έχουμε τόσα χρόνια με τους ΜΠΙΙΙΠ που μας κυβερνάνε, τα κωθώνια της εξουσίας, με τον διεφθαρμένο, ελλιπή, ανίκανο, ανεπαρκή κρατικό μηχανισμό και όλα του τα παρακλάδια.

Από πού να ξεκινήσεις, σε ποιο κανάλι να γυρίσεις και να μην δεις πανικό. Χωριά κρεματόρια, βουνά και δάση καμμένα… Τα ρίχνουνε σε εμπρηστές, σε κυκλώματα περίεργα, καλλιεργούν υποψίες ακόμα και για τρομοκρατία (βάλανε στο παιχνίδι και την ΕΥΠ – σωθήκαμε)… και ακόμα και τώρα ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν φταίει και ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να κάνει τίποτα… Αυτό που σίγουρα θα μείνει΄ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.

Εκτός από οικοπεδάκια – λουκούμια που αφού λήξει το εθνικό πένθος θα μοιραστούν αναλόγως στα μπουμπούκια που βγαίνουν και δηλώνουν την οδύνη και τη συμπαράστασή τους για την ανυπολόγιστη καταστροφή (δεν την είχαν υπολογίσει..?). Οι εκλογές μας μάραναν… Δε λέω… θα πάμε να ψηφίσουμε για τον λιγότερο άχρηστο, τον λιγότερο ψεύτη, τον λιγότερο διεφθαρμένο.

Εν τω μεταξύ, ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ οι κάτοικοι να καταβρέχουν τα σπίτια τους με λάστιχα και με κουβάδες… βγαίνουν στα κανάλια οι δήμαρχοι και οι κάτοικοι και ζητάνε βοήθεια… με ραντιστικά και μπουλντόζες σβήνουν όποιες εστίες μπορούν… Αν δεν είναι αυτό αλαλούμ ποιο είναι?

Ενώ καίγεται η μισή Ελλάδα, τα ρουσφέτια ανθούν.. Ακούμε για τηλέφωνα «ιθυνόντων» για το πού θα πάει το πυροσβεστικό (με τους 2 αντί 4 πυροσβέστες) και ποιο χωριό θα γλιτώσει και πιο θα καεί.. Την ίδια ώρα που καιγόταν ζωντανή η μάνα με τα παιδιά της!! Ποιος ψάχνει για στουπιά και ποιός για τρομοκράτες? Μας ειρωνεύονται κιόλας?

Αντί να ψάχνετε για στουπιά, ψάξτε καλύτερα για μέτρα πρόληψης. Είναι σπανιότερα.

Κοιτάζουνε οι κάτοικοι τα αεροπλάνα στον ουρανό σαν την μόνη τους ελπίδα. Βλέπουν ένα πυροσβεστικό και το τραβολογάνε από εδώ και από κεί… «το δικό μου σπίτι σώσε..». Βλέπουν ένα ελικόπτερο και παίρνουνε κουράγιο. Αεροπλάνα παμπάλαια, με πιλότους ήρωες (με μισθούς πολύ πολύ μικρότερους των αμοιβών των αχρήστων ιθυνόντων).

Τη λέξη «θεομηνία» την κάνανε σλόγκαν. Θεομηνία στην Πάρνηθα, θεομηνία στον Πύργο, στη Μεσσηνία, στη Ευβοια.. θεομηνία παντού… μια θεομηνία στη Βουλή πότε θα γίνει? Με τι μούτρα θα βγούνε να μιλήσουνε .. Με τι μούτρα και να πουν ΤΙ και σε ΠΟΙΟΥΣ? Στους καμμένους?

«Απευχόμαστε»… «ας ελπίσουμε ότι δεν θα..».. «κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν» και παρόμοιες εκφράσεις κυριαρχούν στις ανακοινώσεις. Μα φυσικά... δεν ήξεραν τίποτα… δεν είχαν προβλέψεις για τίποτα.. δεν ήταν προετοιμασμένοι για τίποτα… ε πλέον μπράβο.. Δεν έμεινε σχεδόν τίποτα.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη που το λέω έτσι ωμά, αλλά τεράστιο ποσοστό Ελλήνων είναι κρετίνοι. Με δυνατούς ανέμους πετάνε τα αναμένα τσιγάρα τους όπου λάχει, κάνουν οξυγονοκολλήσεις (βλ. Εύβοια), καίνε ξερά χόρτα.
Διότι μην μου πείτε ότι οικοπεδοφάγοι έκαψαν Ταύγετο και αραιοκατοικημένα μέρη.
Η Ελλάδα είναι γεμάτη αποτσίγαρα. Ο ανατολίτης Έλληνας ανάβει τσιγάρο ακόμη και όταν πάει στο δάσος για αναψυχή ( το έχω δει με τα μάτια μου).
Όταν τινάξουμε την ανατολίλα και καφρίλα από πάνω μας, ίσως προσέξουμε λίγο και το περιβάλλον της χώρας μας.
Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Και η κυβερνηση για να δικαιολογησει τα λαθη της μιλαει για επιθεσεις απο αγνωστο εχθρο.
Οτι κανει ο Μπους για να συσπειρωσει το κοσμο γυρω του,εκλογες βλεπεις.
ΝΤΡΟΠΗ

Ανώνυμος είπε...

aparadektos syntonismos!!! 5 aeroplana paleuoun sto sofiko korin8ias kai katw sthn Hleia kaigetai kosmos kai den einai kanena!!!! aisxos!!!!

Ανώνυμος είπε...

Α,ρε Καραμανλή...σε "δίδαξε" μια χαρά ο Μπούς.
Μιλάς για τρομοκράτες αόρατους εμπρηστές,ως νέος εθνάρχης για να συγκαλύψεις την ανικανότητα της κυβέρνησης.
Μόνο ο ΑΝΤ1 ακολουθεί αυτή τη γραμμή.
Τα άλλα κανάλια (ΜΕΓΚΑ πχ)γελάνε με την μ... που είπανε.
Ρε παιδιά,υπάρχει μεγαλύτερος τρομοκράτης εμπρηστής από τα σκουπίδια, τα ξερά χόρτα την αδιαφορία?

Ζήτω ο Καραμνλής.
Ζήτω ο Μπούς.

Διαδόστε από τα Blog σας οτι ο άνθρωπος αυτός όταν μιλάει για αόρατη απειλή, τι σκοπιμότητες έχει.

Ανώνυμος είπε...

Α, και κάτι άλλο.

Κάποιος να πει στους Αλβανούς ότι τις πυρκαγιές τις σβήνουμε, δεν τις κοιτάζουμε απλώς και τις αφήνουμε να μπουν στην γειτονική χώρα, για να τρέχει αυτή να τις σβήσει.
Πόσες πυρκαγιές μας έχουν περάσει φέτος από την Αλβανία; Ποτέ δεν θυμάμαι πυρκαγιές στην Δυτική Μακεδονία.

Τι κάνει η πυροσβεστική τους; Ό,τι και η αστυνομία τους;
Όλα τα έχουμε έχουμε οι πυρκαγιές της Αλβανίας μας έλειπαν.

Ανώνυμος είπε...

Μα τι βλακείες λες;Τι σχέση έχει η Αλβανία...
Ποιες πυρκαγιές σβήσαμε;
Τη Πάρνηθα που έκαιγε 5 μέρες,η τώρα που ξεφτιλιστήκαμε;
ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ......
ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙNAI ΟΛΟΙ.
Εδω πιάσαμε ΠΑΤΟ ρεεεεε.
Δεν πάει άλλο.

Ανώνυμος είπε...

KALA re paidia pali i kivernisi fteei? To oti eimaste ftoxo kratos kai den exoume tin aparetiti dinami na antimetopisoume tetia kaatstofi den to sekfteste?
Pia xora ston kosmo that mporouse na antimetopisei tetia eikona?
Ta politica simferonta pou exipirentounte mesa apo ati tin krisi den ta simerizeste?
NAI ANADASOSI TORA!! ego that to kano eseeis?

Ανώνυμος είπε...

κανένας δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτη την κατασταση που ζήσαμε. Σαφως υπήρξε ολιγορία, σαφώς θα μπορούσαν να γίνουν κάποια πράγματα γρηγορότερα και σωστότερα... ! σαφώς!! Ομως σίγουρα το κακό ξεκινά απο πιο βαθεια.
- Εμπρηστες? μπορεί..
- ανενημερωτοι και αδιάφοροι πολίτες που πετούν τσιγάρα κλπ? πιθανότατα!
- Οικοπεδοφάγοι? επίσης πιθανότατα.
- Πυρκαγια απο κάποια κολώνα της ΔΕΗ? Απο βραχυκυκλωμα απο βλάβη...?επίσης πιθανό!

Το θέμα είναι τι κάνουμε? ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ? ΒΡΙΖΟΥΜΕ? αλλάζει κάτι? Οχι!

Αν δεν αλλάξουμε συνείδηση, καθενας μας χωριστά, και ολοι μαζί, αν δεν προσπαθήσουμε καθένας μονος και όλοι μαζι... αν πάντα ψάχνουμε καποιον άλλο για υπεύθυνο.. αν πάντα η αλήθεια είναι αυτή που μας βολεύει και μας εξυπηρετεί ώστε να μη χαλάσουμε τη βολή του καναπέ και της φραπεδιάς μας... τότε πάντα οι άλλοι θα φταίνε και σε λίγο καιρό δεν θα χουμε να καταστρέψουμε τίποτε άλλο. Απλά θα εχουμε αφανιστεί!!

να είστε όλοι καλά!

Sunday είπε...

έλληνες ξυπνήστε!! ζούμε μια εθνική τραγωδία... πρέπει να είμαστε ενωμένοι!!!!

υψώστε μια ελληνική σημαία σε κάθε μπαλκόνι, σε κάθε σπίτι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας!!

http://www.greek-flags-everywhere.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ, Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΑΣΗ, ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΑΝΤΟΙ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΕΝΑΛΛΑΞ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΚΑΠΟΙΩΝ...ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ..ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ...ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΑ..ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟ.ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ.ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ. ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΥΡΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ.ΚΟΚΚΙΝΑ.ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

arthro 24...

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=2462d3iffWA

Ανώνυμος είπε...

@ ανωνυμε...Και φυσικά φταίει η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση.
Φτωχή χώρα ναι,είμαστε.
Οταν όμως αγοράζεις 100 F16 αεροπλάνα, οπού το 1 αεροπλάνο F16 κοστίζει οσο 20 Canader ,ποιος φταίει;Ας πάρουν 99 F16 και 20 Canader

Οταν ΔΕΝ υπάρχει σχέδιο και προγραμματισμός να χτυπήσεις τη καταστροφή απο τη γέννηση της , ποιος φταίει,εγω η εσυ;

Ελεος πια...
ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΜΕ.

ΦΑΝΤΙ είπε...

Ψυχραιμία πρέπει να δείξουμε εμείς τουλάχιστον εφόσον δεν μπορούν τα κανάλια και πολύ λιγότερο οι πολιτικοί που κρύφτηκαν οι περισσότεροι.

Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού δεν με κάλυψε. Διαβάστε το δικό μου...

Ανώνυμος είπε...

προς τους "nefelikas" και "greenforest", αντιστοιχα:

αφηστε κατα μερος τη σημειολογια της διαμαρτυριας. η παραινεση να "φορεσουμε μαυρα" ειναι εντυπωσιασμος, τετοιος, που αν τον διαβασει ο υποτιθεμενος πυροπληκτος, θα μας παρει με τις πετρες.

επισης, και παρ΄οτι δεν θα μπορούσα να συμφωνησω περισσοτερο με τον "greenforest", οταν καλειτε κοσμο να συγκεντρωθει να διαμαρτυρηθει μακρια από "προεκλογικες σκοπιμοτητες, χωρις πολυχρωμες σημαιες", καλο ειναι να μην υπαρχει δυο "page down" πιο κατω, αντικυβερνητικος λιβελος. υποσκαπτετε την ιδια τη συγκεντρωση

θα τα πουμε στο Συνταγμα...