Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

ΜΑΖΙΚΗ Α-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ




Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, στην μνήμη των νεκρών και των χαμένων, στην ελπίδα μιας διαρκούς και μόνιμης διαμαρτυρίας για προστασία και αναγέννηση.

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, οχημάτων, εργασιών, σκέψεων, θορύβων όρθιοι και σιωπηλοί όπου βρεθούμε να αφουγκραστούμε τους ήχους της γης.

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, όλου του συστήματος, οικονομικού, πολιτικού, εργασιακού, επικοινωνιακού να δείξουμε ότι δεν είμαστε πολλοί, είμαστε όλοι, που πενθούμε, ελπίζουμε και συμπαραστεκόμαστε ενεργά.

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι για τρία λεπτά να προκαλέσουμε μαζική α-κινητοποίηση, να παγκοσμιοποιήσουμε το δικό μας μήνυμα σε όλο το πλανήτη στέλνοντας το μήνυμα για συμμετοχή την ίδια ώρα Ελλάδας σε όλο τον κόσμο σε όλες τις γλώσσες.

Μήνυμα για SMS και email

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ Α-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΖΟΙ, ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ, ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.

Διαδώστε την προσπάθεια με sms και email στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε απλούς πολίτες , Μ.Μ.Ε., Οργανώσεις. Όποιος μπορεί ας το μεταφράσει . Να γίνει μήνυμα σε όλες τις γλώσσες του κόσμου μιας κοινής αφετηρίας, μιας κοινής προσπάθειας, μιας κοινής νέας αρχής.

Περισσότερα και συντονισμός δράσης στο http://manosnik.blogspot.com/

53 σχόλια:

Δημήτρης (mitSOS) είπε...

Καλά όλα αυτά...αλλά μη γίνουμε γραφικοί ακτιβιστες του διαδικτύου...Σιγά σιγά να δώσουμε στίγμα με πράξεις...Αν όχι αναδάσωση, αφού είανι κάτι μακροπρόθεσμο...και δεν ξέρουμε...με καθαρισμούς, ενημέρωση κτλ

Manos είπε...

Μπές στον κόπο να διαβάσεις και το κείμενο sto blos και θα καταλάβεις. Δεν είναι γραφικό είναι κινητοποίηση συνείδησης ανέξοδη, άκοπη και θεαματική. Πόλεμος με τα ίδια τα επικοινωνιακά μέσα. Για να καταλάβουν όλοι.

Ανώνυμος είπε...

Ισχύει και για οδηγούς ασθενοφόρων;

Ανώνυμος είπε...

Κινητοποίηση ή α-κινητοποίηση δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Συμφωνώ με το Δημήτρη περί γραφικότητας αυτής της ενέργειας αν και θα τη χαρακτήριζα περισσότερο ρομαντική. Μακάρι να συνέβαινε κάτι με αυτές τις ενέργειες. Ούτε κινητοποιήσεις ούτε α-κινητοποιήσεις χρειάζονται. Δεν μπορείς να ανοίξεις το κεφάλι κανενός και να το γεμίσεις με οικολογική συνείδηση και ευαισθησία. Έχει αποδεδειχτεί περίτρανα στο παρελθόν. Καλύτερα να γίνεται μια συνεχής προσπάθεια για ενημέρωση του κοινού σχετικά με το περιβάλλον παρά να αναλωνόμαστε με φρου-φρου κι αρώματα.

Το έχω ξαναπεί. Για να αποκτήσει ο κόσμος ευαισθησία και οικολογική συνείδηση πρέπει να διαφημίσουμε την ιδέα όπως τα προϊόντα. Πρέπει να πέσουν λεφτά σε διαφημίσεις και ενημερωτικά φυλλάδια. Πρέπει να βλέπουμε και να ακούμε μέρα νύχτα, όπως συμβαίνει με τα top of the line προϊόντα, περιβαλλοντολογικές διαφημίσεις, που θα βρούμε πληροφορίες για θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος (βιβλία, ιστοσελίδες, περιοδικά), που θα πάρουμε τηλέφωνο αν παρατηρήσουμε κάτι ύποπτο κλπ. Σας φαίνεται αστείο; Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί πίνετε Coca Cola; Γιατί την τρώτε στη μάπα από το 1930 (ή και νωρίτερα). Ο μέσος έλληνας ξέρει περισσότερα πράγματα για την Coca Cola από ότι ξέρει για το περιβάλλον.

Manos είπε...

πρέπει να κινητοποιηθεί και να ενημερωθεί η Πολιτεία και αυτό θα γίνει μόνο με συνεχείς και μόνιμες διαμαρτυρίες, κινητοποιήσεις και εγρήγορση. Πολιτεία δεν είναι μόνο το κ΄ρατος είναι και οι πολίτες του. Δεν είναι μόνο αυτοί που διαβάζουν τα blog, τις εφημερίδες κλπ είναι οι περισσότεροι που πρέπει να καταλάβουν. Και οι περισσότεροι να γίνουν όλοι. Η αποχή, η μακαριότητα και ο μηδενισμός εξυπηρετούν αυτούς τους απο πάνω που νταβατζίδικα ηγεμονεύουν. Σκεφτείτε το λιγάκι το επαναλαμβάνω, μπορεί να είναι γραφικό, ρομαντικό αλλά είναι βαθύτατα πολιτικό.
Πόλεμο έχουμε που συνεχίζεται

Unknown είπε...

Ας γίνουν αυτές οι πράξεις ευαισθησίας και αν δε γίνει τίποτα σίγουρα ο λαός θα προχωρήσει σε πιο δραστικά μέσα. Α-κινητοποίηση λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε Μάνο συμφωνώ ότι έχουμε «πόλεμο» γι αυτό προτείνω ένα σύγχρονο «όπλο», τη διαφήμιση. Μην υποτιμάς την δύναμή της. Οι πορείες και οι διαμαρτυρίες είναι πολύ καλές αλλά ξεχνιούνται γρήγορα. Μία διαφήμιση που την τρως στα μούτρα μέρα νύχτα, όπου σταθείς και όπου βρεθείς, υποσυνείδητα θα την κάνεις κτήμα σου. Δεν είναι ηλίθιοι, παγκοσμίως, που ρίχνούν λεφτά στη διαφήμιση. Βγές έξω και κάνε στο κόσμο της πόλης σου 2 ερωτήσεις:

1) Πότε είναι η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος;
2) Πιο είναι το τηλέφωνο του κέντρου δηλητηριάσεων;

Θα σε εκπλήξει το γεγονός ότι το 7793777 θα το ξέρουν πολλοί περισσότεροι από ότι την 5 Ιουνίου. Ξέρεις γιατί;

Γιατί ακόμα και όταν πάνε για χες… διαβάζουν τα απορρυπαντικά (και ποιος δεν το έχει κάνει) όπου και αναγράφεται. Το έχουν δει τόσες φορές που το θυμούνται χωρίς να ξέρουν το γιατί, τη στιγμή που οι περισσότεροι δεν το έχουν πάρει ποτέ. Η άποψή μου λοιπόν είναι ότι οι διαδηλώσεις ξεχνιούνται, ενώ τις διαφημίσεις τις θυμόμαστε υποσυνείδητα. Αυτή είναι η δύναμη τους. Αυτό εκμεταλλεύονται τόσοι επιχειρηματίες παγκοσμίως.

Manos είπε...

σΟΥ ΕΠΕΝΑΛΑΜΒΆΝΩ πόλεμος με τα ίδια μέσα, την επικοινωνία και τη διαφήμιση. Να τους κάνεις να μιλάνε συν'έχεια για σένα και το πρόβλημα το υπαρκτό και όχι την εικονική πραγματικότητα που τοςυ βολεύει. Καλύτερα η τηλεόραση να μεταδίσει έστω και ένα επαναλαμβανόμενο μήνυμα πα΄ρα ένα τηλεπαιχνίδι, τα δελτία ειδήσεων να δείχνουν ότι όλη η Ελλάδα για 3 γαμημένα λεπτά συμμετείχε σε κάτι που γνωρίζει ποιός φταίει και τι πρέπει να γίνει. Μπορώ να σου αναφέρω χιλιάδες λόγους αλλά καταλήγω πάντα στο ίδιο συμπέρασμα πόλεμος με όλα τα μέσα τα δικά μας αλλά και τα δικά τους.
Επικοινωνία-διαφήμιση συνέχεια και μόνιμη οργή.

Puppet_Master είπε...

signomh pou vgenw ektos thematos.logo kapion provliamton emeis organosame gia shmera thn poria sthn tripolh.as mou kapoios pou borw na stilw fwtografies apo thn ekdhlwsh

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ νομίζω ότι το ίδιο πράγμα λέμε κοιτάζοντάς το από διαφορετική σκοπιά. Συμφωνώ να καταργηθούν τα τηλεπαιχνίδια και οι σαβουροεκπομπές και να παίζονται επαναλαμβανόμενα οικολογικά μηνύματα και να αναφέρουν σε κάθε δελτίο κάθε κινητοποίηση του κόσμου για αυτό το θέμα για πολύ καιρό. Αλλά ξέρω πολύ καλά ότι στη χώρα που ζούμε το όλο θέμα για τα δελτία ειδήσεων θα είναι μια φούσκα που μετά από λίγο θα σκάσει και μετά δεν θα θυμάται κανένας τίποτα. Εδώ θα ήμαστε και θα δεις. Πραγματικά εύχομαι να βγω εγώ λάθος και εσύ σωστός. Μακάρι να ταρακουνηθεί κανένας από την κίνηση αυτή.

Ανώνυμος είπε...

kai ti egine me tin siggentrosh???
kai ti tha ginei me tin akinitopoihsh???

Posoi eixan katevei gia tin epitixia tis ethinikis sto EURO 10ades xiliades se kathe poli...
xthes mono stin athina mazeutike arketos kosmos px patra pou imoun peripou xilioi, paromia kai stis ipoloipes poleis ti eparxias...

an den kaoune ola mazi ki emeis, den prokeite distixos na xipnisei kaneis...

se 17 meres san zoa tha pame na xanapsifisoume tous idious $#@%#^#@%#$%@ pou mas katekapsan...

oi 300 tis voulis apoteloun tin MONH ASSIMTRH APEILH !!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=I0bJsn890JU&mode=user&search=

DPurpler είπε...

@puppet master:

Sto www.oikologio.gr

thanos είπε...

paraeinai filodokso//kai den tha fanoyn kai apotelesmata apo aytin tin skepsi

Niemandsrose είπε...

Βλέπω φθάσαν και στην Ελλάδα οι αμερικανιές...

tsetse είπε...

γραφω μερικες ιδεες (καποιες ισως πιο ευκολες στην υλοποίηση και πιο αποτελεσματικες) στο iconlife.blogspot.com

Αν τις βρισκετε ενδιεφερουσες, ιδου η Ροδος...

Manos είπε...

NIEMANDSROSE
Δεν είναι αμερικανιά να κάνεις μαζικό και κυρίως πολιτικό ένα πρόβλημα που πλέον δεν είναι τοπικό

Αμερικανιά είναι να κάθεσαι στ΄ αυγά σου και να περιμένεις να γίνει κάτι, να δέχεσαι τα περί φόβου και τρομοκρατίας που σου σερβίρουν, αν νομίζεις ότι είναι αμερικανιά να δείξεις ότι δε μασσάς, τι να σου πώ...μη συμμετέχεις

Τα περί φιλόδοξου, σας λέω ότι όλα τα μεγάλα , όλες οι μεγάλες ανατροπές απο το τίποτα ξεκινάνε στο κάτω κάτω τι είχαμε τι χάσαμε

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα έπρεπε να ανοίξουμε ένα λογαριασμό όπου τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την αναδάσωση των καμένων δασών?

Ανώνυμος είπε...

Γιατί η ¨αφίσα¨ είναι γραμμένη στα Αγγλικά ? , δεν ήμαστε αμερικανάκια , η μήπως απευθύνετε και στους τουρίστες ????

Manos είπε...

Ετοιμάζετε και η Ελληνική, δώσαμε προτεραιότητα στα Αγγλικά για να προωθηθεί στο εξωτερικό και να είναι μαζικότερο και παγκοσμιοποιημένο.
Υπομονή και αντι για κριτική λίγη βοήθεια δεν βλάπτει

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τι θέλεις να μας πεις ? ότι θα ακινητοποιηθούν σε όλον τον κόσμο σαν ένδειξη συμπαράστασης στους νεκρούς της Ελλάδας ? Χεσμενους μας έχουν , αν θελαν θα έστελναν βοήθεια στους πάνω από 10.000 άστεγους . Αντίθετα με εμάς που είμαστε η μητέρα Τερέζα της Ευρώπης . Και αν δεν γουστάρεις κριτική τότε να μην δέχεσαι σχόλια . Αυτά που οργανώνετε είναι μαλακίες . Μήπως κάνετε κάποια εργασία πάνω στην ψυχολογία της μάζας ? Και το πιο περίεργο είναι ο συνεχής διαφήμιση που έχετε από τον Σκαι . Πράγμα που σημαίνει ότι μόνο αυθόρμητα δεν είναι αυτά που κάνετε , πολύ θα ήθελα να μάθω πιει βρίσκονται πίσω από αυτές της αυθόρμητες εκδηλώσεις .. Η ¨επανάσταση¨ σας σταματά με μια διακοπή του ρεύματος .

Ανώνυμος είπε...

purkagia xthes stin politeia..
http://sperithraias.blogspot.com/

doctor είπε...

Παιδιά καλές οι διαμαρτυρίες και τα hapenings αλλά δεν νομίζετε ότι η δράση να είναι πιο ουσιαστική από την διαμαρτυρία;

ΣΑΒΒΑΤΟ 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΒΕΪΚΟΥ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ

Manos είπε...

"φίλε"ανώνυμε...
Εάν ξέρεις να διαβάζεις και πολύ περισσότερο να κρίνεις δεν θα έλεγες τις ασυναρτησίες με συνθήματα δανεισμένα απο αυτόν που πάει χέρι χέρι...Ο ¨πολιτισμό" μας σταματάει με το ηλεκτρικό ρεύμα (σύνθημα των αναρχικών) αμφιβάλω αν κατανοείς τη σημασία του και τη μεγαλοσύνη του, παρότι βρίζεις θα σου απαντήσω ήρεμα όπως είπα και παραπάνω... πόλεμος είναι.

Τα περί συνομωσίας που δια-πλέκεις δείχνουν ότι δεν μπορείς να καταλάβεις τι συμβαίνει γύρω σου και σε σένα...χρειάζεταινα προσπαθήσεις λιγάκι και θα τα καταφέρεις...

psybases είπε...

Δεν είμαι κατά της α-κινητοποίησης. Μακάρι να ανταποκριθεί ο κόσμος. Κάτι θα είναι και αυτό. Σίγουρα δεν φτάνουν οι διαμαρτυρίες...Δράσεις χρειάζονται.

Πάντως προτείνω να γίνονται οι διαμαρτυρίες με ΦΕΙΔΩ γιατί θα καταντήσει όλη η κίνηση γραφική και τελικά δεν θα κινητοποιείται κανείς όταν θα πρέπει να γινει κάτι (π.χ όταν θα βλέπουμε να ξεφυτρώνουν θεμέλια στα καμμένα).

Ελπίζω να είναι η τελευταία διαμαρτυρία και να αρχίζουμε να βάζουμε κάποιους συγκεκριμένους στόχους προς υλοποίηση!

Βαγγέλης Μπέκας είπε...

Με ακινητοποιήσεις τα πράγματα μένουν στάσιμα, συντρόφια blogger.

Τα λιμνάζοντα ύδατα το πολύ-πολύ να γίνουν έλη…

Με κινήματα και ποταμούς τα πράγματα μπορεί και να αλλάξουν...

Αν είναι να κάτσουμε κάπου ακίνητοι γιατί δεν προτείνετε, να κάτσουμε καλύτερα στα αυγά μας!

Ανώνυμος είπε...

Για πιο λόγο σας διαφημίζει ο ΣΚΑΙ ?? Και δεν μιλάμε για απλή αναφορά στης εκδηλώσεις αλλά σε ΚΑΝΟΝΙΚΗ διαφήμιση . Χτες όλοι οι παρουσιαστές φορούσαν μαύρα . Και μιλάμε τώρα για έναν όμιλο με συγκεκριμένα συμφέροντα και πολιτική γραμμή . Για αυτό άσε τα ψόφια σε μένα , δεν είμαστε όλοι πρόβατα κύριε Μάνο !!!!

Manos είπε...

:-) Ρε συ κύριε ανώνυμε διάβασε τα κέιμενα στο blog μου και μετά άν δε συμφωνήσεις πές ότι θέλεις. Στο συγκεκριμένο blog που όλους μας φιλοξενεί ο καθένας είναι υπεύθυνος μόνο για τα γραπτά του,

Για όσους αντιδρούν ότι εκ΄τος απο διαμαρτυρίες κλπ υπάρχει η δράση κλπ κάτι τελευταίο

Αν μπείτε στο blog θα διαβάσετε όλο το κέιμενο παραθέτω ένα κομμάτι
Επειδή το έγκλημα είναι πάνω απ΄ όλα πολιτικό και διαρκές και η δράση μας πρέπει να είναι μαζική, διαρκής, πολιτικά απρόσμενη και δυσερμήνευτη από παραδοσιακούς ξύλινους πολιτικούς σχηματισμούς που εξυπηρετούνται από την αποχή μας, το προσωπικό μας στρίμωγμα. Μια διαρκής και μόνιμη εγρήγορση να διαφυλάξουμε και να περισώσουμε ότι απέμεινε, μια διαρκής και μόνιμη δράση να αναγεννήσουμε ότι χάθηκε μια διαρκής και μόνιμη διαμαρτυρία να καταδείξουμε στην Πολιτεία* ότι είμαστε οι περισσότεροι που δεν συμμετέχουμε στο παιχνίδι της μακαριότητας και της πλάνης που επιβάλλουν.""

Τι σημαίνει αυτό ότι είμαστε ελάχιστοι και πρέπει να γίνουμε πολλοί γιατί όσο μένουμε λίγοι θα κάνουν ότι γουστάρουν και θα κυβερνούν οι λιγότεροι και θα γεράσουμε απλά διαμαρτυρόμενοι.

Μόνο με συνεχή και μόνιμη κινητοποίηση, με εγρήγορση οι περισσότεροι θα μπορούν να στριμώξουν τους λίγους στη γωνία.

Και σταματάω εδώ

Μάνια Σωτηροπούλου είπε...

kai ola auta 8a to kataferoume kurie manos mas me to na menoume akinitoi?
xaaaaaaaa

bravo
pano kato ta xerakia
polla logakia
kai kanena ergo

gia perifrouriseis
anadososeis kai alla ousiastika omos koubventa e?

Manos είπε...

Αν κυρία μου ή κύριε θέλετε να συμετάσχετε σε ουσιαστικά, καθημερινά δημοσιεύουμε και συμμετέχουμε σε εκκλήσεις για περιφρουρήσεις, φωτογραφίες με συγκεκριμένες καταγγελίες, ενέργειες για καθαρισμούς σχεδόν σε όλη την Αττική γιατἰ αυτό είναι το μέρος που ζούμε και όχι μόνο .
Αν εκτός απο την συμμετοχή σας σε εξυπνάδες συμμετείχατε και ενεργά στα λίγα και μικρά θα είχαμε κάνει περισσότερα
Δείτε εδώ και συμμετάσχετε εκτός απο το να γκρινιάζετε...

http://floraattica.blogspot.com/

http://whispering-planet.blogspot.com/

http://manosnik.blogspot.com/

Αν εκτός απο την συμμετοχή σας σε εξυπνάδες συμμετείχατε και ενεργά στα λίγα και μικρά δεν θα κάναμε διαμαρτυρίες και α-κινητοποιήσεις για να σας κινητοποιήσουμε αλλά θα σας είχαμε δίπλα μας.

Ανώνυμος είπε...

Τι μαλακίες θα ακούσουμε ακόμα???
Μια θα σταματάμε τις εργασίες ,μια θα πηγαγαίνουμε στο συνταγμα βουβοί,
μια θα πηγαίνουμε να υψώνουμε ελληνικές σημαίες(για ποιά ελλάδα άραγε???)
Για ουσιαστική διεκδικηση σας μίλησε ποτέ κανείς???
Τι στο διάολο κερδιθηκε ποτέ σε κανένα σημείο της γης τίποτε χωρίς διεκδικηση δυναμική.

Λυπάμαι γιατί κάποτε βγαίναμε στους δρόμους και διαδηλώναμε δυναμικά!!!και κερδίζαμε!!!
Τώρα θα πρέπει να φοράμε μαυρα και να μη μιλάμε!!!
Επίκυνυνη απολιτικοποίηση!!!
Αυτό θέλουνε και τα δυό μεγάλα κόμματα για να κάνουνε ποιό ευκολη τη δουλειά τους!!
Βωβούς πολίτες!!!

il muto είπε...

Ρε ανώνυμε, μπορείς να κάνεις λίγο πιο συγκεκριμένο το «κάποτε βγαίναμε στους δρόμους και διαδηλώναμε δυναμικά!!!και κερδίζαμε!!!»

Τι ακριβώς κέρδισες , πότε και με ποιους ήσουν μαζί στις δυναμικές διαδηλώσεις που αναφέρεις? Μήπως διεκδικείς την πατρότητα σε κάτι που δε σου ανήκει?

«Δυναμική» διεκδίκηση νομίζεις ότι είναι μόνο αυτό που καταλαβαίνεις εσύ?

Όσο για τη βουβαμάρα πιστεύεις ότι ο λόγος για να έχει δύναμη πρέπει να είναι σύνθημα?
Εδώ τι γίνεται αυτή τη στιγμή ? Δε μιλάμε? Δεν διαβάζουμε? Δε συμμετέχουμε? Δεν επικοινωνούμε?
Δεν έχει αξία πιστεύεις αυτό ? Πότε μπορούσες να το κάνεις όπως σήμερα?

Το «εδώ» έχει μια δυναμική που ξεφεύγει από αυτό που μέχρι σήμερα γνώριζες. Η κρίσιμη μάζα των ανθρώπων που μπορούν να επικοινωνούν χωρίς σύνορα (και εν μέρει προκαταλήψεις) μεγαλώνει, και σιγά σιγά πιστεύω ότι θα μας γίνει συνείδηση ότι γειτονιά μας δεν είναι το οικοδομικό μας τετράγωνο , αλλά ολόκληρη η «σφαίρα» που ονομάζουμε Γη και σηκώνει τόσα χρόνια το βάρος της μάταιης ύπαρξης μας.

Δες αυτή τη δυναμική και άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη…

Lupercalia είπε...

Η αλήθεια είναι πως αυτές τις στιγμές πρέπει να προέχει η παραγωγική δράση, και όχι η νοοτροπία flash mobbing... Χτες βράδυ στο Σύνταγμα το βασικό θέμα συζήτησης από ένα σημείο και μετά ήταν "λοιπόν, που θα πάμε για ποτάκι;".

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται η επιτυχία της ”βουβής” κινητοποίησης στο Σύνταγμα ενόχλησε πολλούς και κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν για την ματαιότητα της διαμαρτυρίας με τον τρόπο που προτείνετε εδώ. Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε, όποιος θέλει μπορεί να συμμετάσχει η να απέχει.
Δεν βλάπτει βέβαια εκτός από την κριτική να κάνουμε και καμιά καλύτερη πρόταση, απο αυτές που προτείνονται.

Παιδιά συνεχίστε την προσπάθεια σας!

Ανώνυμος είπε...

Ρε il muto ήμουνα στις απεργίες στο Σικάγο το 1904
Ρε il muto ήμουνα στις απεργίες το 1936 στη Θεσσαλονίκη
Ρε il muto ήμουνα στο παρίσι το Μαιο του 1968
Ρε il muto ήμουνα στο πολυτεχνείο το 1974
Ρε il muto ήμουνα στις καταλήψεις στο 1978 για το νόμο πλαίσιο για τα πανεπιστημια
Ρε il muto ήμουνα στην πλατεία τιεν αν μεν το 1998
Ρε il muto ήμουνα στις καταλήψεις
για να μή περάσει ο νόμος Αρσένη(Κάτσε καλά γεράσιμε)
Ρε il muto δεν είμαι πασόκα δεν είμαι ΚΚΕ είμαι ότι είμαι αλλα σίγουρα πολιτικοποιημένος!!!
Ρε il muto αυτό θέλει και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να φοράτε μαυρα και να καθεστε ήσυχα στην ακρη.Όσο δεν αμφισβητείς όσο δεν φωναζεις όσο δεν απαιτείς σου επιτρέπουν να υπάρχεις!!!
Ρε il muto το ποιό πιθανό είναι ότι το athens Mall να κάνει τρελές πωλήσεις στη φθινωπωρινή colection(μιας και το μαυρο που φορέθηκε εχθές έγινε μόδα!!!)
Εγώ λέω στις 5 Σεπτεμβρίου στις 12 ώρα ενώ θα γράφω νούμερα στον υπολογιστή θα σταματήσω για 3 λεπτά και θα λύσω SUDOCU.
Φαντάζομαι ότι θα τρομοκρατηθεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και θα προχωρήσει σε αναδασώσεις.
Πάντως εγώ την γκομενίτσα τη έβγαλα εχθές που γνωρίστηκα στην εκδήλωση.Μου έδωσε τον τηλεφωνό της.
Με ένα σμπάρο 2 τριγώνια ρε il muto
και γκομενίτσα θα έχω και νιώθω επαναστάτης.
Προτείνω την επόμενη φορά να συναντηθούμε την 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 8 και 45 το βράδυ στην Ιπποκράτους και πανεπιστημίου γωνία και να κοιτάξουμε το Φεγγάρι για 28 δευτερόλεπτα.Θα την αποτελειώσουμε την αμαρτωλή εξουσία.
Κατάλαβες ρε il muto

Yπογραφή ο ανώνυμος που προκάλεσες.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα κάτι ρε il muto

H μοδα αυτή με τα sms και τις συναντήσεις δεν είναι ούτε πρωτότυπη ούτε καινουργια.
ξεκίνησε σπο την αμερική πριν τρία χρόνια.
Με sms kai ta blogs συνενούνται και κάνουνε ντού σε εμπορικά κυρίως κέντρα (χωρίς φασαρίες
)και μετα εξαφανίζονται.
Οπως καταλάβαίνεις ως χώρα είμαστε στην πρωτοτυπία!!!

il muto είπε...

Ανώνυμε πραγματικά μετανιώνω που σε προκάλεσα 103 χρονών άνθρωπο!
Μετά από αυτή την τάπα, πραγματικά λέω να πάω να κοιμηθώ ατιμασμένος!
Τώρα που κατέβηκες στο επίπεδο μου, πραγματικά καταλαβαίνω! Δε μου τα έκανες και εσύ λιανά τόση ώρα!

Πάρε λίγο μια ανάσα και κάνε μια ανασκόπηση στα όσα κέρδισες…
Κάποια κάποτε είπε ότι αν ζήσεις πολύ καιρό θα δεις ότι όλες οι νίκες μετατρέπονται σε ήττες.
Πάρε μια ακόμη ανάσα και κοίτα τον κόσμο γύρω σου. Αλλάζει ο άτιμος αν και στην ουσία ίσως παραμένει ίδιος!!!

Σε σχέση με την «μόδα» του «flash mobbing» , δες πέρα από την αμερικάνικη προέλευση της. Σε ότι αφορά την πρωτοτυπία, δεν την διεκδικώ απαραίτητα και φαντάζομαι ούτε και εσύ :)

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε τα λες παρα πολυ σωστα.
Το αξιζεις το γκομενακι!

Ανώνυμος είπε...

Πάλι ο ανωνυμος

Πάψε να βλέπεις πολυ Ταρκόφσκι
Δες και λιγο Οταρ Ιοσελιάνι θα σου κάνει καλό.
Μια και αρχίσαμε ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ας τελειώσουμε με αυτή
ΖΗΣΕ ΚΑΛΑ ,ΠΕΘΑΝΕ ΝΕΟΣ (ΤΖΙΜ ΜΟΡΙΣΟΝ)
μουστακια που έλεγε και ο σταυρίδης την ομωνυμη ταινία!!!
Αλήθεια συμφωνεις να συναντηθούμε στις 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.Ειναι καλό να
ορίσουμε ως ενδυμα το λαχανί για να συμβολίζει και τα καμένα ζαρζαβατικά !!!
Ισως έτσι να έρθουν περισσότεροι μιας και θα βρεθούν εύκολα τετοια ρούχα στις γκαρδαρόμπες.
Ειναι φως φανάρι μαζευτήκανε τόσοι λίγοι εχθές γιατί δεν εβρισκαν μαυρα ρούχα να ΦΟΡΈΣΟΥΝ!!!

Niemandsrose είπε...

@Μάνος, ίσως δε το διατύπωσα σωστά.

Είναι καραμπινάτη alternative αμερικανιά! Μα επιτέλους ούτε ένα copy-paste δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε σ' αυτή τη χώρα;
NYXTA τα σβήνουν οι άνθρωποι τα φώτα για να εξοικονομήσουν ενέργεια και δευτερευόντως να δείξουν πως νοιάζονται για το περιβάλλον.
Βρήκα και φωτό από Λονδίνο (αμερικανιά δικαιολογημένη) για του λόγου το αληθές.
http://www.lightsoutlondon.com/gallery.asp

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε παρά τα 103 χρόνια σου και τους άπειρους αγώνες σου δεν έμαθες κάτι πολύ σημαντικό. Δεν υπάρχει χειρότερος ομιλητής από κάποιον που χλευάζει μια ιδέα χωρίς να έχει κάτι να αντιπροτείνει. Μπορείς πολύ εύκολα να μειώσεις μια ιδέα, μια ενέργεια, έναν άνθρωπο κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία του internet γεγονός που το εκμεταλλεύεται πολύς κόσμος. Αν όμως δεν έχεις να προτείνεις κάτι άλλο τις περισσότερες φορές είναι καλύτερο να μη μιλάς ή τουλάχιστον να σέβεσαι τους υπόλοιπους. Για να ξεκαθαρίσω κάτι και εγώ δεν θεωρώ ότι θα πετύχουμε τίποτα με την α-κινητοποίηση για διαφορετικούς λόγους από τους δικούς σου αλλά δεν επιτέθηκα ούτε στο blog ούτε στον poster. Λίγος σεβασμός δε βλάπτει.

Ανώνυμος είπε...

Olo auto pou ginetai (kai) edo mas dixnei, poso makria eimaste apo tin ousia: na eimaste sostoi polites kai na skeftomaste tous sinanthropous mas!

Ανώνυμος είπε...

orea antidrash gia lobotomimenous?
na mhn skeftomaste katholou dhladh

Ανώνυμος είπε...

O ποιό πάνω ανώνυμος προς Freelancer

Πριν περίπου πέντε μήνες κυκλοφορούσε ένα e-mail που καλούσε όλους όσους το παραλάμβαναν
να χοροπηδήσουν συντονισμένα μια φορά σε συγκεκριμένη ώρα και στιγμή
για να διορθωθεί η λαθεμένη τροχιά της γής(!!!)
Φυσικά κυκλοφόρησε σε όλες τις χώρες του κόσμου αλλά όλοι οι σοβαροί επιστημονες με ανακοινώσεις το απόριψαν και φυσικά κρατούσαν την κοιλιά τους απο τα γέλια.
Το ότι έχω το δικαίωμα να κρίνω το ποστ και τον ποστερ δεν μου το απαγορευει κανένας.
Δεν ΕΠΙΤΈΘΗΚΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ αλλά απάντησα στην ειρωνία του il muto
περί ηλικίας 104 ετών.
Οπως εξάλου απαντάω και στην δικιά σου ειρωνία.
Κρύβομαι πίσω απο τη ανωνυμία???
Γιατί είναι κανένας μας εδώ επώνυμος???
Τι προτείνω???
Ξεκάθαρα πράγματα.
Φυσικά όχιεκωφαντική σιωπή(!!!)
Η ποίηση δεν άλαξε ποτέ τον κόσμο τον έκανε όμως να αισθάνεται(όχι να πράτει!!!)
Προτάσεις λοιπόν
1)ο καθένας όπου μπορεί να δρά πρώτα από όλα ατομικά.Μαζευεις σκουπίδια απο την γειτονιά σου
Χρησιμοποιείς χάρτινες σακούλες,
δεν καταναλώνεις σαν ζώο κάθε παρασκευή στο Athens mall(καταναλώνεις ότι πραγματικά έχεις ανάγκη)
2)Δρας μαζικά όπου και όπως μπορείς.Δηλαδή ας κινητοποιηθούμε με e-mail και να συναντηθούμε π.χ. στο λυκαβητό ή στον Υμητό να μαζέψουμε το σκουπιδαριό.
Να πάμε μαζικά να μαζεψουμε το σκουπιδαριό που αφήνει ο κάθε ασυνείδητος στην δεξιά και αριστερή πλευρά της εθνικής οδού Αθηνών-Πάτρας.
3)Να απαιτήσουμε φωναχτά ΟΧΙ στην αναθεώρηση του συντάγματος,την κατάργηση του νόμου που ψηφιστηκε επι ΠΑΣΟΚ και φυσικά υιοθέτησε η Ν.Δ. περί παραχώρησης καμένων εκτάσεων σε ιδιώτες(ΠΑΡΝΗΘΑ)
4)Να οργανώσουμε διαδηλώσεις έξω απο το υπουργείο Παιδείας απαιτώντας την υποχρεωτική διδασκαλία της οικολογίας
5)Να απαιτήσουμε φωναχτά (ποτε ποιά βουβά) την ακύρωση στης σύμβασης για 4 μονάδες παραγωγής ρεύματος λιγνήτη(απίστευτη ρύπανση) σε ένα ήδη βεβαρυμένο περιβάλον(αφού υπογράψαμε συμβάσεις με αέριο και αιολική ενέργεια τι διαβολο τον χρειαζόμαστε το λιγνίτη)
Να απαιτήσουμε την δημιουργία ΧΥΤΑ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ σκουπιδότοπους)απο τους δήμους.
Στις 6 ΙΟυΝΙΟΥ ζήτησα άδεια απο την εργασία μου για να μεταβώ στο χωριό μου.Σκοπός της επισκεψης (όχι διακοπές) να φρεζάρω το λιοστάσι που είχε πολλά ξερά χόρτα,
όπου δεν μπορουσε το τρακτερ με το τσαπί και το σκαληστηρι προσπαθούσα μόνος μου στους κορμούς δένδρων.Οταν τελειωσα το σκάλισμα ενιωσα μια απόλυτη ευτυχία. Η χαρά της δημιουργίας!!
Το 1998 κάηκε το λιοστάσι μου ολοσχερώς.Δύο αλβανοίγια λογους αντεκδίκησης(κακώς)έβαλαν φωτιά σε παρακείμενο κτήμα(σιτάρι) για να τιμωρήσουν έναν Ελληναρά ο οποίως αφού χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες των δύο για 6 μήνες, πηγε και κατάγγειλε(επίσης πολύ κακώς) στην αστυνομία ότι δεν είχαν αδεια εργασίας για να μην τους πληρώσει!!!
Από λάθος λοιπόν κάηκαν και οι δικές μου ελιές.
Απο τα 200 δέντρα έδεσαν πάλι καρπό μετά απο 4 χρόνια τα 190.
Πόση χαρά!!!
Εκτοτε τα περιποιούμαι και με τις οδηγίες του γεοπώνου δημιουργώ κάθε χρόνο αρχές καλοκαιριού αντιπυρική ζώνη.
Ηθικό δίδαγμα.Στην οικολογική καταστροφή δράσε συλλογικά ή ατομικά με πρόληψη!!!

Κύριε Freelancer εσείς που είστε επώνυμος μιλήστε μας εσείς τι προτείνετε???

κύριε il munto εσείς άραγε τι προτείνετε??? Στο επόμενο οικολογικό ατύχημα (μακρυά απο εμάς) να κοιτάξουμε (πάντα σιωπηλά) το πάτωμα για 35 δευτερόλεπτα ίσως??
Εαν μου αποδείξετε ότι έιναι αρκετό είμαι έτοιμος να το κάνω ,
αν όχι τότε τι???

Ανώνυμος και για την αντιγραφή ΙΝΚ

Unknown είπε...

Γεια σας. Είμαι καινούρια στο forum και επίσης δεν εχω μπλογκ. Για την Αναδάσωση και το Οικολόγιο με ενημερωσε ο nefelikas κι είπα να δω τι λέτε. Η αντιδικίας σας κύριοι/ κυρίες il muto και ανώνυμε θυμίζει τους αριστερούς που δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους. Μην πέφτετε σ' αυτό το τρύπακι. Στον κύριο ανώνυμο θα ήθελα να πω ότι αν έχετε εμπειρία στην παρέμβαση καλό είναι απλώς να την καταθέτε. Η αφ΄ υψηλού επίθεση δεν πείθει τους τριαντάρηδες που το αίμα τους βράζει, τους έχουν ακυρώσει εργασιακά τώρα τους ακυρώνουν και το οξυγόνο που αναπνέουν. Και μην ξεχνάτε ότι με τους αγώνες και τις "ηχηρές" παλιότερες κινητοποιήσεις κατι μάχες κερδίσατε. Τον πόλεμο τον χάσατε, διαφορετικά δεν θα είχε καεί το πανελλήνιο τώρα.
Από την άλλη όντως δεν αρκούν οι σιωπηλές διαμαρτυρίες, αν και αυτές επικοινωνούν ένα "ηχηρό" κατά τη γνώμη μου μήνυμα.
Αντί να αντιδικούμε λοιπόν να πάμε στο Άλσος Βεϊκου το Σάββατο για καθαρισμό. Γι' αυτό θα έπρεπε να συζητάτε και όποια άλλης μορφής διαμαρτυρία προκύψει καλή είναι.

Ανώνυμος είπε...

Προς Ειρήνη απο τον ανωθε ανωνυμο

Τον πόλεμο τον χάσαμε απο τις κινητοποιήσεις που δεν έγιναν ποτέ (δημοκρατία του ΚΑΝΑΠΕ ).Δεν υπάρχει καμία αντιδικία με κανένα και για τίποτε.Κατάθεση αποψης κάνω και μάλιστα με πολυ συγκεκριμένες δράσεις.
Εχω γενηθεί στην υπαιθρο και εκτός απο να καταναλώνω αγαθά της υπαίθρου τα παράγω και όλας οπότε απο πρώτο χέρι ξέρω και να αξιολογώ την ανάγκη για δραστηριότητας .
Οσο για το δασος Βεικου οργανώστε το ,πείτε πότε και πού.
Περιμένω....

il muto είπε...

Για να μπούμε και λίγο εντός θέματος, προσωπικά δεν βρίσκω την προτεινόμενη ενέργεια (α-κινητοποίηση) αποτελεσματική για τους παρακάτω λόγους:

1) Είναι πολύ νωρίς. Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στη δράση της Τετάρτης (και βάζω πριν από όλους τον εαυτό μου μέσα) , δεν είναι ούτε στρατευμένοι, ούτε συνειδητοποιημένοι, ούτε ακτιβιστές. Είναι σε φάση έκθεσης και αφομοίωσης. Προσωπικά έχω την ανάγκη να διαβάσω, να ενημερωθώ, να κατανοήσω και να δώσω πρώτα εσωτερικά νόημα. Δεν είμαι έτοιμος για βαριά «γυμναστική» μέσω εβδομαδιαίων «happenings».
2) Χρειάζεται δουλειά. Δεν υπάρχουν εύκολες νίκες. Όσοι πιστεύουν ότι κάτι διαφορετικό ξεκίνησε, τώρα χρειάζεται να ποτίσουν το σπόρο με «ιδρώτα», ο οποίος κατά τη γνώμη μου πρέπει να αποτελείτε από έρευνα και πολύ-επίπεδη πληροφόρηση. Υπάρχει η γειτονιά μας, η χώρα μας και ο κόσμος συνολικά. Τόσο η οικολογική όσο και η κοινωνικοπολιτική κατάσταση του κόσμου μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Η σωστή συγκέντρωση , επεξεργασία και προβολή της πληροφορίας είναι από τα δυνατότερα όπλα. Τώρα θα μου πει κάποιος , ότι αυτό είναι πιο βαριά γυμναστική! Ναι μεν, αλλά αυτού του τύπου η γυμναστική είναι πιο κοντά στη φύση και την καθημερινότητα μου.
3) Η δράση δεν πρακτική και συλλογική. Η πρακτική διάσταση έχει να κάνει με τα πολλά ευτράπελα που μπορώ να φανταστώ από την «πιστή» εφαρμογή της α-κινητοποίησης. Φαντάσου ότι οδηγώ και σταματάω στη μέση του δρόμου. Τι λέω στον τύπο από πίσω που ετοιμάζεται να με λυντσάρει? Θα είχε ίσως νόημα να έχω και ένα πανό μαζί μου που να εξηγεί το τι κάνω… (είπαμε όμως ότι δεν είμαι ακτιβιστής!). Άλλη πρακτική διάσταση είναι ότι δουλεύω σε ένα χώρο με αρκετούς ακόμη ανθρώπους. Παρότι είναι αρκετά «φιλελεύθερος» χώρος η δράση μέσα σε αυτόν έχει άλλες νομοτέλειες και η α-κινητοποίηση δεν είναι συμβατή με αυτές. Επιπρόσθετα, στη συλλογική διάσταση αυτή δεν είναι μια «εμπειρία» που μπορείς να μοιραστείς.
4) Δεν είμαστε μεν οργάνωση για να λειτουργούμε με σκοπιμότητες αλλά βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Ο θόρυβος που υπάρχει είναι μεγάλος και η «ακοή» περιορισμένη.

Αν μου έρθει κάτι ακόμη θα το μοιραστώ :)

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμο

Φίλε ανώνυμε το γεγονός ότι ανέφερα για ανωνυμία στο internet δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι γράφεις ως ανώνυμος. Και εγώ ανώνυμος είμαι. Κρύβομαι πίσω από το ψευδώνυμο Freelancer. Επόμένος δεν ήταν μομφή για σένα. Είναι μία γενικότερη αλήθεια και παρατήρηση σχετικά με τα γραπτά του διαδικτύου.

Όσο αναφορά τι προτείνω εγώ το έχω γράψει παραπάνω αλλά θα το επαναλάβω με συντομία. Για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να αποκτήσει οικολογική συνείδηση πρέπει να διαφημίζεται συνεχώς η οικολογία σαν προϊόν. Οι διαδηλώσεις και οι διάφορες κινητοποιήσεις ξεχνιούνται. Η διαφήμιση όμως περνάει στο υποσυνείδητο. Ο κόσμος δεν γνωρίζει τι είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Δεν ξέρει για το ενεργειακό πρόβλημα και τι μπορεί να κάνει για αυτό. Δεν είναι σωστά ενημερωμένος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορεί να μπει φωτιά σε ένα δάσος. Και το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρει που θα βρει πληροφορίες για τα παραπάνω ή ότι αφορά το περιβάλλον. Αυτό λοιπόν που λείπει είναι ενημέρωση. Και η ενημέρωση πετυχαίνεται πάρα πολύ αποτελεσματικά με διαφήμιση.

Δεν μιλάω μόνο για τις διαφημίσεις που δείχνουν μόνο καταστροφή ή ένα πιτσιρίκι να μας απειλεί αν δεν κάνουμε κάτι. Μιλάω για την διαφήμιση των πόρων και των πηγών τις ενημέρωση του πολίτη. Αυτό λείπει από την Ελλάδα γι’ αυτό ακούς και διαβάζεις ασυναρτησίες και αντικρουόμενες απόψεις σε συζητήσεις σχετικά με το περιβάλλον.

Πάντως στο τελευταίο σου post έδειξες ένα άλλο, καλύτερο, πρόσωπο αν και οι απόψεις σου ήταν οι ίδιες. Εγώ δεν είπα τίποτα για την άποψή σου ούτε την κριτίκαρα. Στάθηκα μόνο στο θέμα ότι ο τρόπος με τον οποίο την είπες ήταν επιθετικός. Και εγώ απάντησα με ειρωνεία πέφτοντας στο ίδιο παράπτωμα για το οποίο σε κατηγόρησα. Ζητάω συγνώμη αν νομίζεις ότι σε πρόσβαλα. Δεν έχω κανένα λόγο να τσακώνομαι και να δημιουργώ έχθρες μέσω διαδικτύου.

Ανώνυμος είπε...

Aπο ανώνυμο σε freelancer

Δεκτόν!!!
Πάμε για άλλα

s_pablo είπε...

Ωραία τα λέτε ρε παιδιά. Θα πάει κανένας σας αύριο στο Γαλάτσι ή θα παίζετε τον κήπο με τ' αγάλματα?

Ανώνυμος είπε...

@Freelancer
Συμφωνω απολυτα με την αποψη σου και εχει αποδειχτει περιτρανα εδω και δεκαετιες οτι το ισχυροτερο μεσο χειραγωγησης ειναι η διαφημιση. Μια σωστη διαφημιστικη εκστρατεια βρισκει και χτυπαει το ευαισθητο σημειο του καθενα και μονο τοτε ειναι επιτυχημενη. Θελει ομως μεγαλο μπατζετ και εκει θε ηθελα να στραφουν καποιες προσπαθειες στο να βρεθει χρηματοδοτηση για μια μελετημενη καμπανια πρωτα και κυρια ενημερωσης οχι μονο για την καταστροφη και τις συνεπειες τησ, αλλα για τις λυσεις, τα απλα καθημερινα πραγματα που ο καθενας μας μπορει να υιοθετησει για να βοηθησει.

Οσον αφορα τη σημερινη πρωτοβουλια για το Αλσος Βεϊκου, λυπαμαι αλλα ειναι μαλλον ακαιρη. Οποιος εχει χωραφια η δεντρα θα ξερει οτι ο καθαρισμος εχει νοημα να γινεται την ανοιξη, το φθινοπωρο ειναι μαλλον δωρον αδωρον. Αυτο που με απασχολει ομως ειναι οτι φοβαμαι πως την ανοιξη θα ειναι πολυ λιγοτερος ο κοσμος που θα ειναι διατεθιμενος να συμμετασχει σε τετοιυ ειδους ενεργειες, καθως το θεμα θα εχει ξεφουσκωσει. Κι επειδη η ουσια ειναι στην προληψη και στην προετοιμασια, εχουμε εναν ολοκληρο χειμωνα μπποστα μας να προετοιμαστουμε σωστα. Εγω θα ηθελα φετος το χειμωνα να δω εντονη κινητοποιηση, ωστε να γινουν αυτες οι δουλειες απο εκεινους που πρεπςι και που γνωριζουν. Θα ηθελα επιτελους να διεκδικησουμε τη δημιουργια φορεων ειδικων για δαση,ζωα περιβαλλον γενικα, που ομως να κανουν δουλεια και οχι να τα ξυνουν. Και θα ηθελα να μη σταματησουμε αν δεν το πετυχουμε. Οπως πολυ σωστα ειπε καποιος αλλος πριν απο μενα, η Πολιτεια ειναι οι πολιτες, ειμαστε εμεις... πρεπει να παλεψουμε για να υπαρξει οργανωση. Μια χουφτα ανθρωποι δεν μπορουν να κανουν τα παντα... ασε που σε θεματα αποψιλωσης και αναδασωσης οσοι δεν γνωριζουν μπορει να κανουν περισσοτερη ζημια παρα καλο παρολες τις καλες τους προθεσεις. Θελω συστημα, θελω επιστημονες, συμβουλους, δασοφυλακες, γεωλογους... τα δικαιουμαι που να παρει! Και μετα θελω να τρεξω κι εγω να προσφερω την οποια εθελοντικη βοηθεια, αλλα με γνωση και με σχεδιο συγκεκριμενο. πολυ φοβαμαι οτι ολα αυτα θα σταματησουν συντομα και οι περισσοτεροι απο εμας θα γυρισουν στο μικροκοσμο τους αν δεν υπαρχει πλανο, ενημερωση και γνωση!

Ανώνυμος είπε...

αυτο το εχετε δει;
http://press-gr.blogspot.com/2007/08/blog-post_746.html
ή αυτό;
http://www.greekalert.com/2007/08/blog-post_30.html

Xrysostomos είπε...

Την πρώτη φορά να μη μιλάμε, τη δεύτερη να μην κινούμαστε...

Μάλλον είναι τυχαίο, αλλά η σημειολογία αυτών των διαμαρτυριών αρχίζει να ενοχλεί τύπους σαν εμένα που θεωρούν την πράξη πιο πρόσφορο τρόπο αγώνα από την απραξία...

Καλή συνέχεια σε όλους, όποιο τρόπο κι αν έχουν επιλέξει να "διαμαρτυρηθούν"