Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007

Εκπομπή με "bloggers" στον skai 100,3

Φίλοι, άκουσα στον skai 100,3 απόψε ότι την Κυριακή το πρωί στις 10 θα έχουν αφιέρωμα στους bloggers με καλεσμένους όπου θα αναλύσουν την θέση τους.

Τα πήρα στο κρανίο.

Ήδη ο skai απομόνωσε μία φράση από συνέντευξη του Νίκου Δήμου (doncat.blogspot.com) για την προβολή της χθεσινής συγκέντρωσης. Το παράξενο είναι ότι ο ίδιος ο Δήμου, δεν υποστήριξε την συγκέντρωση και δήλωσε στο blog του μάλιστα και τους λόγους.

Επειδή παρακολουθώ καθημερινά και την λίστα, και το blog αναδάσωση αλλά και το οικολόγιο, δεν αντιλήφθηκα κάποια ερώτηση στους συμμετέχοντες ή κάποια συζήτηση σε αυτό το θέμα από κάποιον των ΜΜΕ. Αντίθετα, έστω συνοπτικά, συζητήθηκε για την αντιπροσώπευσή μας στις τηλεοπτικές ειδήσεις την Παρασκευή ή το Σάββατο - μίλησε ο Νεφελίκας (και ένα άλλο παλικάρι) και τα είπαν μάλιστα πολύ ωραία. Το κανάλι είχε προσεγγίσει την WWF και αυτοί προς τιμήν τους μας ενημέρωσαν (επειδή γνωρίζουν την ευαισθησία μας σε αυτά τα θέματα) και το συζητήσαμε όπως ανέφερα και πριν.


Υπάρχει κάποια άλλη οργάνωση / blogs / forums/ λίστα στο Internet, την οποία εγώ αγνοώ;;;

Γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω; Συμμετέχει κανείς σε αυτή την εκπομπή από εμάς;

Αν ναι, γιατί δεν το έχει αναφέρει να το συζητήσουμε όλοι;

Αν όχι, τι θα κάνουμε; Θα την πέσουμε στον skai?

Να το συζητήσουμε λίγο το θέμα.... αλλά είναι επείγον!

Να μην αναλύσω τώρα ότι μπορεί να βγεί ο κάθε φανατικός και να λέει ότι του κατέβει και αμαυρώσει κιόλας την όλη προσπάθεια... Η δύναμή μας κατά την γνώμη μου είναι η ανεξαρτησία μας....

Το δημοσιεύω και στο Οικολόγιο. (www.oikologio.gr)

41 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σκάι με γενοκτόνο Γκορ, wf, "Green"p… Νομίζουν πως μόνο αυτοί πρέπει να "σωθούν"...
Έχουν πείσει και αρκετούς ανασφαλείς ότι άμα τους ακολουθήσουν θα κανιβαλίσουν και θα "επιβιώσουν", όπως τα "καταφέρνουν" τόσοι μανιακοί...
Κι άλλο ένα καθόλου περίεργο είναι ότι όλοι αυτοί πολεμούν επί χρόνια συστηματικά τις αναδασώσεις...
Έχετε δει ποτέ τους επαγγελματίες "σωτήρες" να προωθούν διεθνή εκεχειρία, αυτάρκεια, αποκέντρωση;

inlovewithlife είπε...

Το θέμα μας με τα ΜΜΕ είναι αρκετά ευαίσθητο.

Δεν είμαστε ούτε αστέρες ούτε διοργανωτές κανενός. Βγαίνοντας στα ΜΜΕ μπορεί να μας προξενηθεί ανεπανόρθωτη ζημιά και να δημιουργήσουμε την εντύπωση ότι είμαστε κάτι που φυσικά δεν είμαστε.

Όποιος θέλει ας κάνει ό,τι θέλει με τα ΜΜΕ αλλά εκπροσωπόντας μόνο μα μόνο τον εαυτό του. Να μη συνδεθεί με το oikologio.gr και το anadasosi.

artois είπε...

Η WWF, προς τιμήν της, γνωρίζει την ευαισθησία σας σε αυτά τα θέματα γιατί, είναι γνωστό, ότι εσείς την μονοπωλείτε την ευαισθησία ενώ όλοι οι άλλοι είναι αναίσθητοι.

[Γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω; Συμμετέχει κανείς σε αυτή την εκπομπή από εμάς;
Αν ναι, γιατί δεν το έχει αναφέρει να το συζητήσουμε όλοι;
Αν όχι, τι θα κάνουμε; Θα την πέσουμε στον skai?
Να το συζητήσουμε λίγο το θέμα.... αλλά είναι επείγον]


Την έχεις ακούσει ή ιδέα μου είναι;

Θα την πέσετε στο Σκάι AN δεν σας έχουν καλέσει;

Μα είναι δυνατόν να καλέσουν και τους δέκα χιλιάδες μπλόγκερς που υπάρχουν??????

Και να ήθελαν, δεν θα τους χωρούσε το στούντιο.

Ακόμα κι εμένα με ρώτησαν, με πλάγιο τρόπο, πόσα κιλά είμαι. Διαλέγουν τους πιο αδύνατους για να χωρέσει περισσότερους.

(αν δεν διαθέτεις γλείψιμο, δεν σε βγάζουν στο γυαλί, δεν το ξέρεις; Eγώ ξέρω τον pizza boy που τους κάνει το delivery και κατάφερε να με χώσει.)

DPurpler είπε...

Artois, σχετικά με την ευαισθησία και τα σχετικά,χρησιμοποίησα ακριβώς τις λέξεις που η κοπέλα από το WWF χρησιμοποίησε στο post της στην λίστα αναδάσωση.
Σκέφτομαι όμως, ότι αν ήταν κάποιο κανάλι να βρει αντιπροσωπευτικούς bloggers για να συμμετέχουν σε μία ενημέρωση, θα έψαχνε είτε εδώ, είτε στην λίστα, είτε στο οικολόγιο.
Πολύ ωραία τοποθετήθηκε ο inlovewithlife, ας πάει όποιος θέλει αρκεί να δηλώσει ότί εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του.
Φαντάζεσαι κάποιον να λέει "πιστεύουμε στον έναν", "πιστεύουμε στον άλλον;"

Αυτό είναι που φοβάμαι ότι μπορεί να γίνει. Και προφανώς με ελάχιστες εξαιρέσεις, αν βάλεις έναν απλό άνθρωπο μπροστά σε ένα μικρόφωνο, από το άγχος του μπορεί να πει χαζομαρίτσες, ακόμα και αν οι προθέσεις του είναι οι καλύτερες.
Εδώ αφιέρωση πέρνουν κάποιοι να κάνουν σε έναν σταθμό και σπάει η φωνή από το τρέμουλο, πόσο μάλλον σε μία τόσο κρίσιμη συζήτηση.

Και μερικές ερωτήσεις που μπορούν ν ατους θέσουν είναι πονηρές. Αυτά είναι θέματα που πρέπει να προσέξουμε.
Αυτό θεωρώ.
Φιλικά.

artois είπε...

Tι θα πει αυτό;; : "αντιπροσωπευτικούς bloggers"

Tι ακριβώς αντι-προσωπεύει ένας blogger;

Και τι παραπάνω "αντιπροσωπεύετε" εσείς από οποιονδήποτε άλλο blogger.

Ξαναρωτάω; Μήπως την έχετε δει ...κάπως;

Εγώ, πάντως θα σας αντιπροσωπεύσω επάξια και θα είστε υπερήφανοι.

Θα νικήσουμε!

Ciao

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, από την ημέρα που ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία δέχομαι στενό μαρκάρισμα από κάποιους δημοσιογράφους και μάλιστα σήμερα με κάλεσαν και μένα στην εν λόγω εκπομπή του ΣΚΑΪ. Δεν έχω αποφασίσει αν θα πάω, και αν τελικά πάω με έχουν διαβεβαιώσει ότι δε θα βγω ούτε ως διοργανωτής της συγκέντρωσης ή κάτι παρόμοιο (είναι ευνόητο πόσο λάθος θα ήταν κάτι τέτοιο), ούτε ως μπλόγκερ με συγκεκριμένο ψευδώνυμο. Αν πάω, θα πάω ως Νίκος και θα εκφράσω τις προσωπικές μου απόψεις και τίποτα παραπάνω. Σας το θέτω σαν θέμα συζήτησης για να τοποθετηθείτε, καθώς δε θέλω να νομίσει κανείς ότι συμμετέχω σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ή ότι επιδιώκω την προσωπική μου προβολή. Προς το παρόν πάντως, δεν έχουν κλείσει ακόμα με κάποιον άλλο (ή άλλους) μπλόγκερ και με παρακάλεσαν να τους υποδείξω πρόσωπα που θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε μία ανοιχτή και ζωντανή συζήτηση - ανεξάρτητα με το αν είχαν ενεργή ανάμιξη στην κινητοποίηση της Τετάρτης ή όχι. Είναι λεπτό το θέμα όπως καταλαβαίνετε, καθώς από τη μία μεριά ειλικρινά δε θέλω να γίνω μαϊντανός των μέσων ή να φανεί ότι εκπροσωπώ οποιονδήποτε, από την άλλη όμως δε θα ήθελα να δω άσχετους ανθρώπους να εκμεταλλεύονται το παιχνίδι της δημοσιότητας για να προβληθούν και να περάσουν απόψεις που ίσως απαξιώσουν την προσπάθεια που όλοι μαζί κάνουμε.

Manos είπε...

Επειδή και εγώ δέχομαι στενό μαρκάρισμα απο ΜΜΕ, όλα αυτά που ήδη έχουν αναφερθεί και άλλα (συμπεριλαμβανομένων και δελτίων ειδήσεων...), έχω να πώ ότι είμαι ριζικά αντίθετος στην οποιαδήποτε εμφάνιση ή συνέντευξη πολύ περισσότερο στην υπερ-εκθεση.

Όποιος κρίνει ότι πρέπει και θέλει να εμφανιστεί εκπροσωπεί αποκλειστικά και μόνο τον εαυτό του.

DPurpler είπε...

Μπράβο που το λέτε.

Από την μία η δημοσιότητα ίσως αυξήσει την κινητοποίηση του κόσμου (που χρειάζεται όπως όλοι νομίζω ότι συμφωνούμε), από την άλλη, υπάρχουν και οι φόβοι που προαναφέρατε.
Μακάρι να γίνει ότι είναι καλύτερο τελικά.

Manos είπε...

Πιστεύω οτι θέλει πολύ προσοχή. Δημοσιότητα χρειάζεται το θέμα ή το πρόβλημα και όχι τα πρόσωπα. Τα ΜΜΕ εστιάζουν στα πρόσωπα και όχι στο πρόβλημα. Αυτό είναι το γεγονός που με κάνει αντίθετο.

Ο άλλος ο κίνδυνος είναι ότι είναι στο χέρι του κάθε δημοσιογράφου(;) πως θα σε παρουσιάσει και τι εικόνα θα βγεί απο την όλη ιστορία για το πρόσωπο ή το θέμα.

Πιστεύω ότι το μέσο που διαθέτουμε είναι συνδεδεμένο με το γραπτό λόγο περισσότερο και με την εικόνα ή τον ήχο ελάχιστα έως καθόλου. Η μαγεία είναι δηλαδή η επαναφορά του γραπτού λόγου στο προσκήνιο εις βάρος της εικόνας που μπορεί να είναι πλαστή ή ψεύτικη

Απο την άλλη πλευρά συμφωνώ με τον nefelikas ότι μπορεί να γίνει και έγινε αντικείμενο εκμετάλευσης απο άσχετους, αλλά πιστεύω ότι ο άσχετος κάνει μπαμ. Τα καπελώματα και η εκμετάλευση είναι δεδομένη αλλά είναι το τίμημα.
Ελπίζω να ήμουν σαφής και υποβοηθητικός

Earn Internet Money είπε...

Paidia kai fisika prepei na pate....einai monadiki eukairia pia na milisei kai kapoios stin megali maza pou vlepei tileorasi alla den exoun internet...pite tous gia tin alanasosi gia tin oikologia...pite tous oti den exete arxigous i kommata oti den sas endiaferei ..PITE tous oti THA VROUN BROSTA TOUS KATHE FORA ENA OLO KAI MEGALITERO KLIMA ANTISTASIS....sigoura auto tha auxisei tin kinitopoiisi kai tha ferei pio poli kosmo sto internet and blog...10000 mporei na ginoun 1000000 se mia poli toso megali alla i tileorasi mono kalo tha kanei an kratisete xaraktira

Ανώνυμος είπε...

Μάνο, ο άνθρωπος με τον οποίο μίλησα στο ΣΚΑΪ μου είπε ότι πιο πολύ θέλει να γίνει μια συζήτηση σχετικά με το φαινόμενο αυτών των νέων μορφών κινητοποίησης και τις ιδιαιτερότητες τους. Η μόνη ανησυχία μου (και που μπορεί να με οδηγήσει τελικά να πάω και να μιλήσω) είναι ότι αν δεν διευκρινίσουμε κάποια πράγματα μπορεί να δωθούν λάθος εντυπώσεις στον κόσμο και να ακούμε πάλι τις ανοησίες περί "κινήματος των μπλόγκερ" κλπ. από "ειδήμονες" των δημοσιοσχεσίτες. Προφανώς δεν πρέπει ούτε να προβληθούν πρόσωπα ούτε να επιτραπεί σε κανέναν να μιλήσει εξ ονόματος ενός (ετερόκλητου ούτως ή άλλως) συνόλου. Και μιλάμε αυστηρά για ραδιόφωνο, όχι για έκθεση στην τηλεόραση.

Και πάλι θα προτιμούσα να πάει να μιλήσει κάποιος άλλος. Προσφέρεται κανείς;

DPurpler είπε...

Ο σκαι έχει ήδη διαφημίσει την συγκεκριμένη εκπομπή.

Θα βρεί ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ κάποιους που θα συμμετάσχουν.

Σκεφτείτε το κι αυτό.

Manos είπε...

Nefelika, να πας. -
Εχω ανταλλάξει email με το δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ και προσπάθησα να του εξηγήσω ότι δεν είναι θέμα προβολής προσώπων αλλά προβολής θεμάτων. Δεν το καταλάβαινε.

Μη σε πιάνει άγχος, δίκιο έχεις και σωστά τα βλέπεις. Φρόντισε μόνο εάν είναι δυνατόν να προβάλεις τα σημεία που εσύ νομίζεις ότι αξίζουν ώστε η κουβέντα να οδηγηθεί εκεί που εσύ κρίνεις ότι πρέπει να πάει και όχι εκεί που θέλει να την οδηγήσει ο δημοσιογραφος.

Καλή τύχη

Ανώνυμος είπε...

Δεν πάω μόνος μου, ας έρθει και κανένας άλλος. Τι διάολο, μόνο να γράφουμε ξέρουμε; Άσε που μετά θα με περιμένουν όλοι στη γωνία με το γιαούρτι στο χέρι και θα αρχίσουν να λένε ότι καπελώνω, ότι πάω να πουλήσω κανένα βιβλίο, ότι θέλω να φάω τζάμπα στο μέγαρο Μαξίμου ή ότι θα είμαι υποψήφιος κόμματος.

Άλλος ένας τουλάχιστον που να έχει κάποια συμμετοχή σ' αυτή την κινητοποίηση, αλλιώς να κάτσετε να φάτε το καπέλο από τον πρώτο τυχάρπαστο :-Ρ

Ανώνυμος είπε...

Τα ΜΜΕ έχουν ένα κακό. Ανακαλύπτουν αρχηγούς, προσωποποιούν ηγέτες. Δε φταίνε αποκλειστικά οι δημοσιογράφοι, είναι στη φύση του μέσου και στις ανάγκες της κοινωνίες να βρεί ποιος είναι τελικά αυτός ο μπλόγκερ που έβγαλε τον κόσμο στο δρόμο.

Έτσι μεγαλώσαμε, έτσι μάθαμε, με ηγέτες. Δε μπορούμε να καταλάβουμε ότι ο κάθε ένας που έστελνε το κάλεσμα στους άλλους γινόταν αυτόματα και αυτός διοργανωτής των κινητοποιήσεων.

Νεφέλικα κάνε ό,τι νομίζεις αλλά μην κάνεις καμία σύνδεση με εμάς εδώ. Μόνο κακό μπορεί να μας κάνει σαν ομάδα.

Earn Internet Money είπε...

prosexete min ginete maintanoi mono...tous vlepete olous tous geloious politikous kai eidimones pou girnane sta kanalia oli tin ora kai einai gia ftisimo? thelei sovarotita kai prosextika vimata...giati etsi to epipedo katevainei poli xamila

Ανώνυμος είπε...

Εγω ειμαι λιγο ασχετη με τα μπλογκ, μολις τωρα αρχιζω να ασχολουμαι...βλεπω οτι εδω υπαρχει δυναμη, γιατι ολα ειναι αυθορμητα.
Το ΣΚΑΙ δειχνει προς το παρον οτι ειναι το σοβαροτερο καναλι που υπαρχει στην Ελληνικη τηλεοραση και αν ειναι να παει καποιος ας ειναι εκει. Εχει και η τηλεοραση δυναμη και πρεπει καποτε να χρησιμοποιειται και για καλο. Ενημερωστε αυτους που δεν ξερουν, ξεκουνηστε τους. Φαινεσται ολοι ανθρωποι αρκετα συγκροτημενοι και ψαγμενοι με επιχειρηματα, αγωνιστες. Δεν πιστευω οτι θα σε ψαρωσουν Νεφελικα. Καλυτερα να πανε ανθρωποι που ασχολουνται πραγματικα και γνωριζουν, παρα καθε ασχετος που ψαχνει ευκαιρια να βγει στο γυαλι. Εδω δηλωνουν τραγουδιστες και ηθοποιοι και ρεζιλευονται για τα 5 λεπτα δημοσιοτητας, δεν θα δηλωσουν μπλογκερ?

Δημήτρης (mitSOS) είπε...

Ρε παιδία τι ΜΜΕφοβία είναι αυτό??? Εγώ προσωπικά δεν σκοπεύω να κατηγορήσω κανένα Νίκο ακόμη και αν αναφερθεί σε αυτή την παρέα μας! Δεν κρύβουμε κάτι!!! Μας ένωσε μια ευαισθησία, βρεθήκαμε, φτιάξαμε κάτι...Που είναι το κακό? Ας χρησιμοποιήσουμε και τα μέσα!!! Τόσοι το κάνουν, τα ίδια τα μέσα το κάνουν. Δεν είναι και τόσο αθώα η κίνηση του σκαι. Συνέχεια προβάλλει αυτό το νέο στυλ...αλληλεπίδρασης με "ανώνυμους". Βλ. τα mms, youtubedebate κτλ. Πιστεύει κάνει κάτι νεό που φέρνει νούμερα. Τί μας ενδιαφέρει? ούτε πεδίο δικής μας αντιπαράθεσης είναι!!
Νεφέλικα αυτά που είχαμε κουβεντιάσει στο Πεδίο του Άρεως, αυτά δεν ισχύουν? Πολίτες που θέλουμε να βοηθήσουμε, να μάθουμε, να εκπαιδευτούμε. Χωρίς να έχουμε κάποια οργάνωση, αρχηγούς, βλέψεις!
Την αγάπη μας και την αγωνία για το περιβάλλον! Που λοιπόν το πρόβλημα.Αν ειπωθούν αυτά....Ε είναι σαν να μιλαμε όλοι μας!!!

Υ.Γ. Τί ώρα θα είναι? Έχει και το ντέρμπυ!! Άντε ρε θα αγχωνόμαστε για ευχάριστα πράγματα?? Καλό το βρίσκω εγώ αυτό!!

DPurpler είπε...

10 το πρωί στο ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ του σκαι

Unknown είπε...

Opoios paei as exei ypopsin toy ta exis aytonoita (pou mallon ta xereis idi...)

Xairw poly oti ta MME exoun ti dynami na koboun kai na raboun. Pisw apo kathe MME yparxei synferon. Pisw apo kathe synferon, yparxei akoma ena symferon...

Ta atoma pou lene-provaloun otidipote se mme kalo einai na exoun ena basiko media training alliws ta minimata pou 8a bgaloun einai epirrepi se ekmetaleysi (anyway einai ... alla einai xeirotera an den).

Efoson den borei kapoios na ekproswpisei to synolo, poios o logos na paei ektos apo proswpiki provoli? Kai einai etsi poios o logos genika na mas endiaferei ayto.

Ante kai paei kapoios... Ti 8a pei? Eimai sto blog anadasosi alla den ekproswpw kanenan toys. Irtha na milisw gia ti diamartyria kai gia to oikologio alla kai pali den borw na milisw ex onomatos kanenos. Kai apo ayta pou 8a pei ti 8a bgei kai poia eggyisi toy dinetai?

Den yparxei to risko na thigei i prospatheia?

Den nomizw pros to paron oti ayto proexei kai den nomizw i poly-taytotita mas na kindyneyei ligotero twra, apo oti meta. Oute oi skopoi, oute oi draseis.

H anagi tvn peristasewn 8a wthisei tin epikairotita na strafei kai edw... kai se metro pou to antexoume.

Den nomizw kaneis mas na exei orexi oute lefta gia ATL energeies klp pros to paron. Proexei i boitheia stoys synan8rwpous mas kai oxi to stariliki. Argotera, kanoume oti exypiretei ayto pou kinigame. Dasologio - metra klp. Twra prin tis ekloges giati na gineis pionaki sto paixnidaki toys?

O laos & bloggers VS exousia kai tetoia palava. ;-P e oxi

ligo biastika kai as mou sygxwrithei... ligo epipolaia ta blepw ola ayta kai dystyxws xanoume ton prosanatolismo mas ligaki nomizw. An apofasisei kapoios na paei, na eyxithw ta kalytera!

MFX

Δημήτρης (mitSOS) είπε...

Νεφέλικα ετοιμάσου για εντατικό training επικοινωνίας!! Καθήστε λίγο ρε παιδία! Ο Σκαι θέλει να κάνει μια εκπομπή, που να έχει καλεσμένους κάποιους απο το κίνημα των μπλογκερς....(γελοίο ακούγεται απο μόνο του, αλλά καταλάβατε τι θέλω να πω). Πού είναι το κακό??? Τί συμφέρον να κρύβεται από πίσω??
Αυτό που γράφει κάποιος και εδώ, θα το πει στον αέρα!! Είναι όντως κάτι νεό να διοργανώνονται συγκεντρώσεις μέσω νετ...ε τράβηξε το ενδιαφέρον των media!
Παντού φαντάσματα θα βλέπουμε????

il muto είπε...

Δύσκολο θέμα και δύσκολη απόφαση. Χωρίς να έχω απάντηση να δώσω θα προσπαθήσω να παρουσιάσω το δικό μου συλλογισμό.

Έχουμε επικεντρώσει πολύ στον όρο blog και blogger. Η αλήθεια κατά τη γνώμη μου είναι ότι αυτό είναι κάπως περιοριστικό και στην ουσία υπονοεί κάτι που υπάρχει περισσότερα χρόνια από τα blogs, δηλαδή το internet community. Θα μένατε έκπληκτοι αν βλέπατε μια BBS του 94 (είχα την τύχη να συμμετέχω από τότε) . Σε δυνατότητες και θεματολογία ίσως ήταν κατά πολύ ευρύτερη από αυτό που βιώνουμε σήμερα. Ειδοποιός διαφορά ήταν ότι η υπόθεση τότε αφορούσε μερικούς χιλιάδες στην Ελλάδα ενώ τώρα έχουμε ξεπεράσει τις εκατοντάδες χιλιάδες.

Το Internet Community αποτελεί αντανάκλαση της κοινωνίας, αλλά έχει θέσει διαφορετικούς όρους στην επικοινωνία ξεκινώντας από την προφανή άρση των γεωγραφικών περιορισμών, την εύκολη One to one και one to many επικοινωνία και φτάνοντας στο ότι η αξιολόγηση ενός «συνομιλητή» γίνεται σε τελείως διαφορετική βάση από αυτή που γίνεται In real life.

Για εμένα η δυναμική αυτού του χώρου είναι τεράστια. Αυτό που βιώνουμε αυτή την εποχή είναι η σύγκλιση αλλά σε μερικές περιπτώσεις και η σύγκρουση των 2 κόσμων. Ο ιδεατός αλληλεπιδρά έντονα με τον πραγματικό και σε κάποιο βαθμό λειτουργούν ανταγωνιστικά διεκδικώντας ο καθένας το ρόλο την ύπαρξη αλλά πιθανά και την κυριαρχία.

Όπως είναι προφανές, πιστεύω στην δυναμική αυτού του κόσμου και προσωπικά αυτό θα προσπαθούσα να «πω». Όχι στη λογική του να «προσηλυτίσω» άλλους, όσο στη λογική του να πω τι σημαίνει για εμένα αυτό που κάνω και πόσο θεωρώ ότι έχει επηρεάσει (θετικά) τη ζωή μου.
Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι όλα όσα θα είχα να πω, θα μπορούσε να τα δώσει καλύτερα μια καλή δημοσιογραφική ερεύνα πάνω στο θέμα. Επειδή καλό είναι να ελπίζει κανείς για το καλύτερο αλλά πρέπει να προετοιμάζεται για το χειρότερο , θα σου έλεγα να κάνεις μια μίνι δική σου έρευνα στην ιστορία του μέσου κλπ

Ξεφεύγοντας από το μέσο και πηγαίνοντας σε πιο επικίνδυνα μονοπάτια, αυτό που αποτέλεσε την αφορμή για την εκπομπή είναι το αξιοπερίεργο και εν μέρει παράδοξο φαινόμενο της «αυθόρμητης» σύγκλισης μια μαζικής διαμαρτυρίας χωρίς να υπάρχει κάποια οργανωτική μορφή. Αυτό είναι δύσκολο να το συλλάβει κανείς (βλέπε τους συντρόφους αριστερούς/αριστεριστές αλλά και άλλους, που πιστεύουν ότι χωρίς σαφές δόγμα και γραμμή δε γίνεται δουλειά. Μπορεί να έχουν και δίκιο αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση).
Η απάντηση σχετίζεται με τη δυναμική του μέσου και την κρίσιμη μάζα που έχει αποκτήσει. Όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος , το Internet έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια πολύ περισσότερους νευρώνες και συναπτικές συνδέσεις. Η ενεργοποίηση ενός νευρώνα που θα «πει» κάτι άξιο να ακουστεί μπορεί να μεταβιβαστεί αλυσιδωτά με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Σιγά σιγά μπορεί να φτάσουμε και μια μορφή «συλλογικής» νοημοσύνης ή αυτό-οργάνωσης. Nefelika, μην ξεχνάς, είσαι απλά ένας νευρώνας !

Λογικά μια τέτοια «εκπομπή» δεν θα μπει στο αίτιο που προκάλεσε την δράση (δηλαδή την απίστευτη καταστροφή της φύσης). Αν μπει , προσωπικά θα έλεγα ότι δεν υπάρχει κάποια συλλογική άποψη πάνω στο ποιος φταίει, τι φταίει , πως θα γιατρέψουμε τη φύση και τις ζωές των ανθρώπων που καταστράφηκαν. Αυτό που είναι συλλογικό είναι ότι το θέμα μας άγγιξε και μας αφορά. Παράλληλα διαμορφώνονται αυθόρμητα ομάδες με ποιο συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και δράσης.

Συγνώμη για το μέγεθος του κειμένου. Το πόσο χρήσιμο ή άχρηστο σου είναι θα το κρίνεις εσύ! :)

Nefelika, σε κάθε περίπτωση, χαλάρωσε! Σημασία πρώτα από όλα έχει να είσαι συνεπής απέναντι στον εαυτό σου. Δεν πιστεύω ότι οφείλεις κάτι σε εμένα ή σε οποιοδήποτε άλλο. Η τύχη του κόσμου δεν είναι στις πλάτες σου! :)

Ανώνυμος είπε...

Μ' αυτά που γράφετε μου θυμίσατε το Μπάμπη με τα νεράντζια. Στη μεταπολίτευση, με το που επιτράπηκαν και πάλι οι ελεύθερες συγκεντρώσεις ήταν ένας γραφικός τύπος κοντά στην Ομόνοια που έβγαζε λόγους από το μπαλκόνι του. Μαζευόταν τότε πολύς κόσμος από κάτω (μιλάμε για χιλιάδες) και του πετούσε νεράντζια από τα παρακείμενα δέντρα για να κάνει χαβαλέ.

Ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω. Αφού δε θέλει κανένας σας να μιλήσει, δε βλέπω λόγο να πάω εγώ (ανώνυμα, ψευδώνυμα ή μη) και να υποστώ τα διαδικτυακά νεράντζια σας μετά. Ακόμα κι αν πω τα αυτονόητα (δηλ. ότι δεν υπάρχουν αρχηγοί, οργάνωση, κίνημα, κλπ) η παρουσία μου στα μέσα θα αναιρεί αυτά που λέω.

Κρίμα πάντως, γιατί έτσι δίνουμε το ελεύθερο στον οποιονδήποτε να βγάζει δράκους και να πουλάει φούμαρα.

Δημήτρης (mitSOS) είπε...

Mπάμπης Κωνσταντόπουλος στη Βερανζέρου....:) Νασαι καλα ρε Νεφέλικα!!! Με είχε πάει η μητέρα μου πιτσιρικά!!! Περνάγαμε απο εκεί να πάμε στο Μινιον και είχαμε σταματήσει!!!
Ασχετο,αλλα συγκινήθηκα!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας που το συζητάτε, είναι όντως δύσκολη απόφαση. Δείτε κι αυτό για το ΣΚΑΙ:

http://indy.gr/analysis/oi-mplogkers-sto-skai

Η γνώμη μου: Το διαδίκτυο είναι το μέσο που εξασφαλίζει συμμετοχική, αμφίδρομη επικοινωνία και διάλογο.
Μέχρι στιγμής έχει δουλέψει. Αντισταθείτε στον πειρασμό για περισσότερη "εύκολη" δημοιοποίηση των θέσεών σας και οργανώστε συγκεκριμένα πράγματα μέσα από το υπάρχον μέσο.

Ευχές και καλή τύχη.

Earn Internet Money είπε...

Ο Σκαι εχει το Σκαι debate sto Youtube
Στειλτε τις ερωτησεις σας και ξετιναξτε τους να δουμε εχουν τα αρ... να τα θεσουν προσωπο προς προσωπο στους Εθνικους Σωτηρες?
Μιλησα με φιλο στην Ευβοια...καηκαν τα παντα γυρω απο το σπιτι τους...ατελιωτες εκτασεις...η φωτια ειχε αποπειραθει και πριν 2 βδομαδες...αρχισαν λεει οι παροχες για την ψηφοθηρια...φτου τους...μην απεχετε απο εκλογες ομως γιατι παλι θα βγουν...απεχετε απο τις συγκεντρωσεις τους και αν ειστε εκει πεταχτε τους ντοματες...εχουν καταστρεψει αυτη την χωρα

Ανώνυμος είπε...

@il muto
συμφωνω απολυτα μαζι σου. ο ορος μπλογκερ ισως ειναι πολυ ευκολος στη χρηση ομως ειναι ανακριβης και αναιρει ολο το σκεπτικο της αυθορμητης και ανοργανωτης πρωτοβουλιας. μας κανει αυτοματως μελη μιας οργανωσης, ενος κεντρικου σχεδιασμου. εγω προσωπικα μπλογκερ δεν ειμαι. μολις πριν λιγες μερες απεκτησα μπλογκ και μαλλον μου ειναι αχρηστο αφου περα απο το ονομα μου δεν εχω ιδεα πως να ανεβασω κατι μεσα στο μπλογκ μου! τυχαια βρεθηκα εδω και δεν νιωθω μελος ενος κινηματος, απλα με αγγιξε η ιδεα οτι επιτελους υπαρχουν στον κοσμο ανθρωποι που δεν μενουν θεατες, αλλα διεκδικουν ανεπηρεαστοι απο συμφεροντα και μικροκομματισμους με απλα καθημερινα μεσα τη ζωη τους και το μελλον τους, . η μαλλον τη ζωη μου και το μελλον μου, αφου οποια επιτυχια εστω και μηδαμινη θα εχει αντικτυπο και σε μενα.

@νεφελικας

μη μασας! μπρος γκρεμος και πισω ρεμα ειναι. απο τη μια αν πας ισως θεωρηθει "κινημα" αυτο που γινεται εδω με αρχηγους κτλ και ισως χασει λιγο το χαρακτηρα του- αν και αυτο εξαρταται μαλλον απο μας- και απο την αλλη αν δεν πας ισως να χαθει μια καλη ευκαιρια για ενημερωση οσων δεν ειναι χρηστες του Διαδικτυου οτι κατι γινεται εδω κι οτι μπορει κατι να αλλαζει σιγα σιγα στον τοπο μας. γι' αυτο κανε ο,τι γουσταρεις και μην το πολυφιλοσοφεις το θεμα!

Ανώνυμος είπε...

Δεν πάω πουθενά. Μπορεί να είναι καλές οι προθέσεις των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ (και δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι δεν είναι) αλλά η όλη φάση θα εξελιχθεί μακροπρόθεσμα σε παγίδα. Τα ΜΜΕ (και όλο το σύστημα που τα τρέφει) ψάχνουν για ήρωες και δράκους, για κινήματα και για σκάνδαλα. Αυτός είναι ο ρόλος τους και αυτός είναι ο τρόπος τους για να κερδίζουν εντυπώσεις και χρήματα. Κάψανε το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας πριν την ώρα του, παίξανε το παιχνίδι του ασύμμετρου νταβατζή για να καθηλωθεί ο κόσμος στους δέκτες του και να κάνουν νούμερα. Δε μασάνε πουθενά τα άτομα. Εδώ βάλανε τον Τσε Γκεβάρα να διαφημίζει αμάξια και στεγαστικά δάνεια, θα γλιτώσουμε εμείς ρε παιδιά;

Η δύναμη μας (των μπλόγκερς και όχι μόνον) είναι η ανωνυμία και η πολυφωνία μας. Η δυνατότητα να επικοινωνούμε ο ένας με τον άλλο σε ανοιχτές συζητήσεις χωρίς πρωτόκολλα και ιεραρχίες. Το γεγονός ότι σήμερα μπορεί να έχω εγώ κάποια ιδέα και να πούνε οι υπόλοιποι "μέσα", αύριο θα είναι κάποιος άλλος κι εγώ θα ακολουθήσω. Μεθαύριο μπορεί να είναι πέντε ή δέκα άλλοι και να γυρίσουν και να πουν "δε μας χέζεις ρε νεφέλικα" και να κάνουν κάτι που θα είναι πολύ καλύτερο από οτιδήποτε θα τολμούσα ποτέ να κάνω εγώ. Άλλες φορές θα συσπειρώνονται 100 άνθρωποι για να κάνουν χαβαλέ κι άλλες φορές 100.000 για να τρίξουν τα δόντια. Αυτό είναι πραγματικά ασύμμετρο και η μαγεία είναι ότι είναι απρόβλεπτο από πού θα σού'ρθει την επόμενη φορά και πόσο θα πονέσει.

Τα μπλογκς είναι απλά το μέσο - ένα από τα πολλά μέσα για την ακρίβεια. Κι αυτό γιατί επιτέλους ανταλλάσσουμε σκέψεις κι επιχειρήματα για να πείσουμε τους άλλους, όχι απλά αστεία βιντεάκια και πειράγματα για να περνάει η ώρα (που χρειάζονται κι αυτά, αλλά όχι όταν καιγόμαστε).

(για την ιστορία πάντως, δεν πρόκειται για τηλεοπτική εκπομπή, αλλά για ραδιοφωνική. Αν παρεκτραπεί η κουβέντα και βγει κανείς να πει "εγώ το έκανα, δοξάστε με" να πάρετε τηλέφωνο και να του τραβήξετε το αυτί)

s_pablo είπε...

Επειδή εμένα δεν με μάρκαρε κανένα κανάλι και ζηλεύω που είστε όλοι τόσο διάσημοι, θέλω να ρωτήσω κάτι.

Μήπως έχετε ξεφύγει τελείως? Ο ένας βγαίνει και κάνει δηλώσεις στην τηλεόραση και μετά το παίζει θιγμένος. Ο άλλος το σκέφτεται για να μην αμαυρώσει τη φήμη των bloggers κανένας παλιοχαρακτήρας.

Ρε σεις ποιος σας έχρισε Τζεντάι της μπλογκόσφαιρας? Έτσι μου ρχεται να φτιάξω blog pyromania και να καλώ τον κόσμο να ανάβει ένα σπίρτο κάθε μεσημέρι.

Αλλά έχω μια άλλη σούπερ πρόταση. Να πάτε στην εκπομπή και να μείνετε ακίνητοι. Θα ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος.

ATHENA είπε...

ΝΑ ΠΑΣ ΝΙΚΟ,
ΣΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ;-)

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΚΤΟς ΙΝΣΤΕΡΝΕΤ ΚΟΙΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ.

ΑΠΡΟΠΟ ΤΟ ΜΕΓΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΑΙΞΕ. ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΓΚΑΛΛΟΠ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΝ ΕΚΠΟΜΠΗ.

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΜΑΛΛΙΑΣΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΝΑ ΛΕΩ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΜΜΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΛΛΑΝΕ ΟΤΙ ΤΑΜΠΕΛΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ.

ΝΑ ΠΑΣ ΝΙΚΟ!

ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΛΠ.

ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ (ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΦΩΤΙΕΣ, ΑΥΡΙΟ ΜΠΛΟΓΚΣ, ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΩΣ ΚΟΤΩΣΕ Ο ΚΟΜΜΩΤΗΣ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ).

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΣΤΟΝ ΟΡΟ "ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ" Ο ΜΕΣΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΔΙΚΤΥΟΤΑΞΙΔΕΥΤΗ, ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΘΕΜΑ ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ.

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΟΛΛΕΣ ΜΙΚΡΟΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΟΙΝΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ.

ΛΙΓΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΟΤΙ 10.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙς ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ.
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΕΓΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΚΤΟς ΑΠΟ ΠΑΡΟΧΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ 1000 ΑΤΟΜΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΟΥΛΑΤΣΑΡΟΥΝ 500 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Π.Χ,
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ.

ΣΤΙΣ 9 ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ;-))

ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ;-)

Ανώνυμος είπε...

@s_pablo

Καλά, σοβαρά τώρα πιστεύεις ότι όλη αυτή η ιστορία γίνεται για να φανούμε ως Τζεντάι της μπλογκόσφαιρας; Ποιός νοιάζεται για τη μπλογκόσφαιρα άνθρωπε μου; Από όλους αυτούς που κατέβηκαν στις συγκεντρώσεις (σε όλη την Ελλάδα σου υπενθυμίζω) πόσοι νομίζεις ότι είναι μπλόγκερς; 100; 200; 500; Και στο κάτω-κάτω, τι έγινε δηλαδή αν εμείς που το ξεκινήσαμε είμαστε μπλόγκερς; Κανείς μας δεν ισχυρίστηκε ότι είναι κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους, ούτε ότι εκπροσωπεί κανέναν (πόσο μάλλον τους μπλόγκερς). Και κανείς μας δεν έδωσε δείγματα ότι αφιερώνει τόσο χρόνο και τόση προσπάθεια για να βγαίνει και να πουλάει μούρη στα ΜΜΕ.

Ποσώς με ενδιαφέρει προσωπικά αν κάποιοι μπλόγκερς ενοχλήθηκαν που δεν τους ρωτήσαμε πριν πάρουμε την πρωτοβουλία να κατεβάσουμε τόσο κόσμο στους δρόμους (χωρίς να προσπαθούμε να τον καπελώσουμε). Ποσώς με ενδιαφέρει αν ταράξαμε την ηρεμία κάποιων (μπλόγκερς ή μη) και δε μπορούν να απολαύσουν το απογευματινό τους τσάι.

Σε περίπτωση που δεν το έμαθες, είχαμε κάτι μεγάλες πυρκαγιές τώρα τελευταία...

Την επόμενη φορά θα πούμε στον ΣΚΑΪ να σε καλέσουν κι εσένα για να τους εξηγήσεις τους λόγους που είμαστε γραφικοί και δε θα καταφέρουμε ποτέ τίποτα. Κοιμήσου τώρα γιατί πήγε αργά.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε κάποτε σε διάβαζα με μεγάλη χαρά.. εσύ βέβαια τότε δεν με γνώριζες.
Λυπάμαι έχεις ξεφύγει.
WWF.. πρόεδρος!!! 6κτος ή 7ομος στο ψηφοδέλτιο επικρατίας του ΠΑΣΟΚ.
Γι αυτό το καπέλωμα μιλούσα.. θυμάσαι??
Ότι κάνεις εσύ και η νέα μόδα σας!!! που πριν προλάβει να σβίσει η φωτιά απ' τα σπλάχνα μας να εκπροσοπείς το εαυτό σου όχι τους bloggers.
Από το θέμα της Αμαλίας και μετά έχεις ξεφύγει λυπάμαι..
Ευτυχώς που οι bloggers δεν σου μοιάζουν.

s_pablo είπε...

@nefelikas

Δες λίγο αποστασιοποιημένα τη συζήτηση σας και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Θα σου θυμίσω επίσης ότι την έπεσες στον Δήμου ότι αυτοπροβάλεται μέσω τηλεοράσεων, επειδή τον χρησιμοποιήσε ο ΣΚΑΙ στο ίδιο ρεπορτάζ όπου βγήκες εσύ και μίλησες με το URL σου φαρδύ πλατύ από κάτω.

Αφού το happening το έκανε το anadasosi γιατι δεν ήταν αυτό το URL και ήταν το δικό σου?

Και να ξέρεις ότι δεν μ' ενοχλεί το καπέλωμα των bloggers, το καπέλωμα της οικολογικής ευαισθησίας μ' ενοχλεί.

s_pablo είπε...

Και κάτι ακόμα. Υποδείξεις για το πότε θα κοιμηθούν στη γκόμενα σου, τα παιδιά σου και το σκύλο σου.

Oneiros είπε...

Ας βγει να μιλήσει όποιος θέλει, γιά ότι θέλει, δεν είναι επιλήψιμο, αρκεί να μην το παίξει 'εκπρόσωπος των bloggers', όπως έκαναν -τουλάχιστον κατά την εκτίμησή μου- ο Δήμου με την περίπτωση της Αμαλίας (κι ο Ανδριωτάκης είχε βγει τότε πολλές φορές στα κανάλια, αλλά παρουσιάζονταν σαν ειδήμονας σε σχέση με τα blogs) και οι τρεις στον Πρόεδρο μετά την Πάρνηθα. Έτσι κι αλλιώς, όσο η παρουσία μας στην κοινωνία γίνεται αισθητή, κάποιους θα βρίσκουν πάντα να μιλάνε, και πάντα θα γίνονται απλουστεύσεις στο μυαλό των δημοσιογράφων και του κόσμου.

Και μιά παράκληση, παιδιά: όποιος κι αν βγει, ας τους διορθώνει όταν μιλάνε για κίνημα των bloggers' δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα και το μόνο που καταφέρνουμε είναι να χαρακτηριζόμαστε σαν γραφικοί και να περιθωριοποιούμαστε όσο επαναλαμβάνεται (όπως και κάτι ατάκες του τύπου "αναρχικοί του διαδικτύου", λες και δεν υπάρχουν πλέον bloggers όλων των πολιτικών αποχρώσεων). Μιλήστε καλύτερα για κοινωνία ενεργών πολιτών και νέα μέσα (δεν είναι μόνο τα blogs, αλλά και τα podcasts, το YouTube κλπ), για πολίτες δημοσιογράφους' οι όροι είναι ευρέως αποδεκτοί, και στο κάτω κάτω, αυτό είμαστε, ή προσπαθούμε να γίνουμε. Ειδικά στην πρόσφατη διαμαρτυρία, φάνηκε ότι συμμετείχε και κόσμος που δεν είχε ιδέα περί blogs, άσχετα αν η κινητοποίηση ξεκίνησε απ' αυτά.

Έχουν έρθει και με μένα σ' επαφή δημοσιογράφοι κατά καιρούς για συνεντεύξεις και ποτέ δεν αρνήθηκα, ακόμα κι όταν έβλεπα ότι θα γίνει προχειροδουλειά (μιάς, μάλιστα, της έγραψα όλο το άρθρο). Στο κάτω κάτω, σκοπός είναι να συμβάλλουμε στην ενημέρωση και στην κοινωνία του διαλόγου. Θέλει απλά λίγη προσοχή για να αποφεύγουμε τις παγίδες.

Ανώνυμος είπε...

Ωχ ρε παιδιά, εδώ ο κόσμος καίγεται και θα ασχολούμαστε με τον Δήμου; Θεώρησα απλά ανέντιμο και προκλητικό το να επιδιώκει κάποιος να δίνει συνεντεύξεις κάθε φορά που οι μπλόγκερς απασχολούν την επικαιρότητα, ιδίως όταν η στάση του είναι διαμετρικά αντίθετη με την όποια κινητοποίηση (Αμαλία, προχθεσινή συγκέντρωση, κλπ). Αφού δε συμμετέχει, γιατί να βγει να το αναλύσει λες και αυτός ήταν ο εμπνευστής της προσπάθειας; (γιατί αυτή η εντύπωση περνάει στα μέσα). Το ότι του έκανε τρίπλα ο ΣΚΑΪ και απομόνωσε ένα μέρος από τη συνομιλία τους με αποτέλεσμα να παραποιηθούν τα λεγόμενά του είναι κάτι στο οποίο προφανώς δε μπορούσε κανείς μας να έχει ανάμειξη, ούτε έχουμε κανέναν λόγο να απολογηθούμε γι' αυτό.

Όσο για το URL του μπλογκ μου που βγήκε στο ΣΚΑΪ, αυτό έγινε κατόπιν κουβέντας με κάποια από τα μέλη της "αναδάσωσης", με το σκεπτικό ότι δεν με έχει εκλέξει κανείς εκπρόσωπο κάποιας ομάδας (κι ούτε πρόκειται να συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο). Πώς να έβγαινα δηλαδή αλλιώς; "ανώνυμος μπλόγκερ"; Ωστόσο, είχα παρακαλέσει τη δημοσιογράφο να εμφανίσει εικόνες και link για την "αναδάσωση" (όχι πάνω στις συνεντεύξεις μας), κάτι το οποίο δεν έγινε. Η δε ομάδα της "αναδάσωσης" μπορεί να ήταν το έναυσμα για τη συγκέντρωση (και όχι happening) αλλά δεν ήταν αυτή που "την έκανε" ή την οργάνωσε ή τίποτα τέτοιο.

Ανώνυμε των 5:20, λυπάμαι αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχω εγώ (αν κατάλαβα καλά σε μένα απευθύνεσαι) με τη WWF, τον πρόεδρο και τη λίστα επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Μάλλον έχεις μπλέξει λίγο τα πρόσωπα και τα πράγματα, εκτός αν νομίζεις ότι το να θέλω να ακουστεί η προσπάθεια όλων μας για να κατέβει ο κόσμος στους δρόμους ισοδυναμεί με βλέψεις για θώκους και οφίκια. Αν ήταν αυτές οι προθέσεις μου, σε διαβεβαιώ ότι θα το είχα εξαργυρώσει ήδη (και σίγουρα θα δεχόμουν χωρίς δεύτερη κουβέντα κάθε πρόσκληση για προσωπική προβολή στα ΜΜΕ).

Έλεος πια με την καχυποψία σας. Σε λίγο θα μας κατηγορήσετε ότι εμείς βάλαμε τις φωτιές για να μας δείξει το CNN...

s_pablo είπε...

@nefelikas

Κανείς δεν ασχολείται με τον Δήμου. Με το μέγεθος του ψώνιου σας ασχολούμαστε και η απάντηση έπιασε max στο ψωνόμετρο.

Τώρα για το URL, 20 άτομα είστε και συζητάτε με όρους πολιτικού κόμματος? Άκου εκπρόσωπος?

Το "ανώνυμος blogger" μου ακούγεται περίφημο, αλλά τι να σου εξηγώ τώρα. Άσε που πρέπει να μείνω ακίνητος. Μου κάνουν το πορτραίτο.

Unknown είπε...

Παιδιά γειά σας και από μένα!
Μήπως έχετε λίγο μπλέξει τα πράγματα? Δεν είμαστε απλοί πολίτες φορολογούμενοι που έχουμε (τουλάχιστον) αγανακτήσει και προσπαθεί ο καθένας να βάλει το λιθαράκι του στην όλη προσπάθεια όπως μπορεί? Δεν σημαίνει ότι επειδή θα βγει ο nefelikas στο skai θα βγει ως εκπρόσωπός μας. Στην παρούσα φάση για μένα επιβάλλεται να μιλήσει στο skai και να περάσει μηνύματα σε όλο τον κόσμο που θα ακούσει ώστε αυτός επιτέλους να προβληματιστεί για όλα αυτά που απασχολούν και εμάς: α) εφαρμόζεται το Σύνταγμα? β) εφαρμόζονται οι υπέρ του περιβάλλοντος νόμοι? γ) εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας? δ) εφαρμόζονται οι πολύ αυστηρές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης? ε) πόσα κονδύλια έχουν απορροφηθεί για το περιβάλλον? στ) οι πολίτες της κάθε γειτονιάς μπορούν να οργανώσουν ομάδες και να καθαρίσουν τα περιαστικά δάση? ζ) ο καθένας από αυτούς κάνει ό, τι μπορεί για να περιορίσει τις συνέπειες από την αλλαγή του κλίματος (αυτό βέβαια θέλει λίγη κουβέντα γιατί με το σύστημα που επικρατεί στις σημερινές δυτικές κοινωνίες απλά επιβραδύνει την κατάρρευση)? η) πόσοι από αυτούς μπορούν να κατεβάσουν το κείμενο διαμαρτυρίας μας για το δασολόγιο, το άρθρο 24 και το ξεχωριστό Υπ. Περιβάλλοντος (που πάλι το αρνήθηκε ο άθλιος ακατανόμαστος) και να το δώσουν στους γνωστούς τους να το υπογράψουν? θ) τί έχουν κάνει για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που διαπιστώνουν στις κατά τόπους περιοχές τους?
Στην παρούσα φάση λοιπόν εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα ΜΜΕ και όχι τα ΜΜΕ εμάς!
Νεφελίκα, αν τελικά πας αύριο στη συνέντευξη (που το εύχομαι) και αρχίζουν και σε ρωτάνε για το κίνημα των bloggers και καλά, προτείνω να αποφεύγεις ευγενικά αυτό το θέμα και να επιμένες ότι έχουμε πολύ πιο σοβαρά θέματα να συζητήσουμε. Μόνο τις παραπάνω ερωτήσεις να θέσεις, πάει πέρασε η ώρα... Θα μείνουν με ανοικτό το στόμα οι δημοσιογράφοι...
Δώσε πάντως (προτείνω) το μήνυμα ότι δεν θα σταματήσουμε εδώ. Θα ξεκινήσουμε "περιβαλλοντική" εργασία σε όλους τους τομείς, όσο κι αν κάποιοι δεν το θέλουν...

Καλή συνέχεια,
mmattheu ή κατσίκα

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, σας ξεκαθάρισα ότι δεν θα πάω αύριο σε κανέναν ΣΚΑΪ, γιατί όσο και να θέλω να το αποφύγω θα λειτουργούσα αναγκαστικά σαν εκπρόσωπος ενός εξαιρετικά αόριστου σχήματος (ιδίως αν πήγαινα μόνο εγώ από όλους εσάς που συμμετέχετε στην "Αναδάσωση"). Ή τουλάχιστον αυτή η εντύπωση θα δινόταν, ακόμα κι αν μάλλιαζε η γλώσσα μου να επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχουν ηγέτες και οργανώσεις, ούτε κινήματα. Και μετά θα πέρναγα όλη την επόμενη εβδομάδα να απαντάω στον κάθε κομπλεξικό που την είδε τιμητής της δικτυογραφικής δημοκρατίας...

Προτείνω λοιπόν να είσαστε όλοι σας συντονισμένοι και με το τηλέφωνο ανά χείρας, ώστε να κάνετε τις παρεμβάσεις σας και να θέσετε ο καθένας τα ζητήματα που σας απασχολούν με τον δικό σας τρόπο. Προσέξτε μόνο να μην αρχίσετε τις κακεντρεχείς αντιπαραθέσεις με τους όποιους καλεσμένους και γίνουμε ρόμπα στο πανελλήνιο. Απ' όσο ξέρω, η συζήτηση δεν αφορά τις κατινιές της μπλογκόσφαιρας.

Κυριακή 10 το πρωί, στο ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ του ΣΚΑΪ (100,3 FM). Τηλ: 210-4800170-4

Στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ πάντως δε βλέπω να αναφέρεται πουθενά η εκπομπή. Μπορεί και να αναβλήθηκε ελλείψει προσκεκλημένων...

DPurpler είπε...

Πολύ κακό για το τίποτα.

Earn Internet Money είπε...

ΟΡΙΣΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ....
ΑΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ

http://i16.photobucket.com/albums/b15/zafsot/1.jpg
http://i16.photobucket.com/albums/b15/zafsot/mezonetes.jpg

ME TO THΛΕΦΩΝΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΩΝ

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΡΑ στα αυθαιρετα του πρωην ΔΑΣΟΥΣ Πεντελης για να σωθουν
και η ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ο Υπολοιπος ΥΜΗΤΤΟΣ