Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007

Ασύμμετρες απειλές-αμέτρητη ανικανότητα και media

UPDATE
Κατόπιν παραπόνων που υπήρξαν στα σχόλια,για την αναδημοσίευση της πρωτότυπης φωτογραφίας από το blog http://akapsalis.blogspot.com/2007/08/1.html ακολουθήσαμε την υπόδειξη σε σχόλιο της Vicky, δια την αποκατάσταση της τάξης.

Τις τελευταίες ώρες γινόμαστε μάρτυρες ενός θεάτρου του παραλόγου .
Τρομολαγνεία και παραπληροφόρηση στο βωμό του θεάματος, και των πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Χθες είχαμε show τρομοκρατίας και αποπροσανατολισμού της μάζας στα περισσότερα media,με δηλωσεις υπουργών ,δημάρχων ,δημοσιογράφων.

Λίγο αργότερα οι καταγγελίες κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτο απο τους ίδιους!!!
Οι "εμπρηστικοί μηχανισμοί" αποδείχτηκαν πεταμένα σκουπίδια (κουρέλια,εξάρτημα μηχανής καθαρισμού,στουπιά-κουρέλια που βρίσκονταν ανάμεσα στα ξερόχορτα που κανείς υπεύθυνος δεν φρόντισε να καθαρίσει.

Τα οποία ναι κύριοι υπεύθυνοι, είναι εμπρηστικοί μηχανισμοί "ξεχασμένοι από εσάς" ,που λειτουργούν σαν βόμβες στα χέρια του κάθε ασύδοτου που σκοπό έχει να επωφεληθεί απο το κάψιμο μιας έκτασης.
Και είναι πολλοί αυτοί.
Οι οποίοι κ.υπεύθυνοι δρουν ανενόχλητοι εξ' αιτίας της δικής σας ανικανότητας , και της ιδανικής για αυτούς κατάστασης, που εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε τόσα χρόνια τώρα.

Ζήσαμε κωμικοτραγικές στιγμές με την αμηχανία του Δημου Βερύκιου στα ερωτήματα της Ελλης Στάη, περί "άγνωστου επαγγελματικού στρατού εμπρηστών" που χτυπάνε με την τρομερή τεχνολογία των στουπιών.
Ο ίδιος στην αρχη είπε οτι από απόρρητες συνελήφθησαν 2 εμπρηστές με εμπριστικό μηχανισμό (στουπιά) ,μετά απο 5 λεπτά ο ίδιος είπε ότι διέφυγαν.(!!!)Μετα 1 λεπτό χτύπησε το τηλέφωνό του (στο αθόρυβο) και είπε οτι τον παρακαλούν "ανώτερες αρχές" να μ ην μιλαει άλλο για αυτο το θέμα.

Την στιγμή που η ίδια είδηση έκανε το γύρο των καναλιών και εξελιχθηκε τραγελαφικά
Φτάσαμε να γελάμε μέσα στο δράμα μας από την αντιπαράθεση δυο δημάρχων για το ίδιο θέμα (Αγ.Παρασκευής-Χολαργού) οπού αργότερα αναιρούσαν τα πάντα και αποδεικνύονταν ότι τίποτα δεν υπήρχε και ο λόγος έγινε για σκουπίδια.
Σκουπίδια που οι ίδιοι δεν έχουν φροντίσει να απομακρυνθούν από τα δάση.

Ο ΑΝΤ1 ,είχε μόνιμο παραπλανητικό μπάνερ "πήγαν να κάψουν την ιστορία μας".
Χωρίς να αναφέρει ότι είναι μέτωπο από την η ίδια φωτιά που ξεκίνησε απο 10δες χλμ μακρυά και τόσες ημέρες κόβει βόλτες από την κρατική ανικανότητα.
Έσπευσαν να επικροτήσουν τον κ.Βουλγαράκη όταν δήλωνε επί τόπου μπροστά στις κάμερες ότι απλα κάηκαν λίγα δέντρα στον Αρχαιολογικό τόπο της Ολυμπίας,ενώ αργά την νύχτα μάθαμε από τον ίδιο ότι η ζημιές είναι πολύ μεγάλες.(σήμερα τα μαυρισμένα μάρμαρα και ο κρανίου τόπος στον Κρόνιο λόφο μιλάνε από μόνα τους)

Η ανέκαθεν κρατική τηλεόραση ΝΕΤ έκανε πρώτη από όλους λόγο, για "άγνωστες απειλές",τονίζοντας για συλλήψεις εμπρηστών που έχουν γίνει.
Στην συνέχεια καταλάβαμε ότι οι συλλήψεις ήταν οι γνωστοί μας απο προχθές εμπρηστές, για τις θανατηφόρες πυρκαγιές στην Ζαχάρω και Αερόπολις, η 75χρονη που έφτιαχνε κόλλυβα και ο 70χρονος με τις μπουκάλες, καθώς και οι δύο νέοι,11χρονοι που έπαιζαν με τη φωτιά.

Αυτοί οι εμπρηστές, μαζί με τους άλλους συλληφθέντες που έκαναν τις ηλεκτροκινήσεις,συγκολλήσεις,έκαιγαν χόρτα,άλλους αμελείς,και σε συνδυασμό με τα αφημένα στην μοίρα τους δάση , τους σκουπιδότοπους βόμβες που αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των οικοπεδοφάγων και άλλων εμπρηστών(που σαφώς υπάρχουν-δεν λέει κανείς το αντίθετο), αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο της "ασύμμετρης απειλής".
Και με ακόμα καλύτερο σύμμαχο, την κρατική ανικανότητα και την πλήρη διάλυση.

Σήμερα το πρωί τα ίδια τα media που τρομοκρατούσαν τον κόσμο χθές βράδυ, κάνουν την αυτοκριτική τους, μιλώντας για κυβερνητική προπαγάνδα και δική τους παραφροσύνη.(ΜΕGA 12.10)

Τα ιδία media χλευάζουν τα χθεσινά "περί ασύμμετρης απειλής".
Μιλάνε επίσης για 1000δες εμπρηστικούς μηχανισμούς στουπιά (βλ.κουρέλια) που θα βρεις σε κάθε δάσος σκουπιδότοπο, και την τρέλα των τηλεθεατών που βομβάρδιζαν χθες τα κανάλια με τηλεφωνήματα για την ανακάλυψη "ύποπτων αντικειμένων"

Οι τακτικές "ασύμμετρων απειλών" και εθνικής συσπείρωσης είναι τακτική πολιτικής Μπούς, για να συγκαλυφθούν ευθύνες ,πράξεις και ανικανότητα.

Ας μας πουν επιτέλους ποια είναι αυτή η απειλή.
Η ΕΛΕΙΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΧΙ ΑΣΣΥΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ;
H ANIKANOTHTA ΕΙΝΑΙ Η ΟΧΙ ΑΣΣΥΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ;

Θα τελειώσω με μέρος από σχόλιο που έκανε ο nefelikas σε προηγούμενο θέμα , και που θα άξιζε να αποτελούσε από μόνο του διαφορετικό post.

"Δεχόμαστε επίθεση, αυτό είναι αλήθεια. Επίθεση ανικανότητας, ανοργανωσιάς, κομματισμού, ευθυνοφοβίας, τρομολαγνείας, προβοκάτσιας, παραπληροφόρησης, σπέκουλας, κερδοσκοπίας.

Επίθεση ενάντια στη λογική, αυτό δεχόμαστε.

Ενώ η χώρα εξακολουθεί να καίγεται και οι κάτοικοι τόσων περιοχών παραμένουν αβοήθητοι, έχουμε μια κυβέρνηση που προσπαθεί να μας το γυρίσει σε "ασύμμετρη απειλή" μπας και καταφέρει να συσπειρώσει τον κόσμο και να μη χάσει τις εκλογές.


Έχουμε ένα πρωθυπουργό που εμφανίζεται με μπουφανάκι κατακαλόκαιρο για να το παίξει G.W.Bush την 11η Σεπτεμβρίου.


Κι αν όντως υπάρχει πανελλαδικής εμβέλειας οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών και εκτεταμένο δίκτυο ξένων πρακτόρων, αναρχοκομμουνιστών ή εξωγήινων, από πού κι ως πού αυτό σημαίνει ότι το κράτος μπορεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του;

Δεν οφείλει να γνωρίζει ποιός είναι αυτός ο φανταστικός εχθρός του έθνους μας;

Ή μήπως το γνωρίζει και δε μας το λέει γιατί τον καλύπτει; θα μιλάμε όλοι πια με μισόλογα και υπονοούμενα σαν τον Βερύκιο και τον Τράγκα;
Έλεος δηλαδή.

Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι πριν από τρισίμισυ χρόνια πήραν εντολή από τον ελληνικό λαό να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Κι αυτό σημαίνει ότι δουλειά τους είναι (ανάμεσα σε πολλά άλλα) να μας προστατεύουν.

Αόριστες θεωρίες συνομωσίας βγάζει κι ο ψιλικατζής μου.
Και δεν του πληρώνω και φόρους από πάνω..."

Επι του πιεστηρίου (12.35μμ- Δελτία ειδήσεων ΤV)

Οι αρχές αναζητούν πράκτορα της "ασύμμετρης απειλής",για σημερινή πυρκαγιά στον Υμηττό.
Πρόκειται για μεσήλικη γυναίκα που έβαλε φωτιά όταν έπεσε καντήλι και διέφυγε με ραδιοταξί.

68 σχόλια:

Unknown είπε...

TO ESR 8a apeythinei odigia sta MME na stamatisoun na metadidoun ton paniko Klp klp...

Giati piran kamia odigia gia ton pws leitourgoun se periptwseis ektaktis anagis? Ta MME dexontai kataigismo kataggeliwn kai ekklisevn. Oxi oti einai oi kalyteroi, alla se ayti ti fasi kati kanoune. Leitoyrgoun kalws i kakws en merei san kentra pliroforiwn kai exoune toys dimosiografous sti grammi na parigoroun ton kosmo kai na epikoinwnoun me pyrosbestikes kai loipes ypiresies (oi katoikoi pernoun mes ton paniko kai den to sikwnei kaneis).. An den ypirxan ta MME ws pigi pliroforiwn, 8a eixame ta 3plasia thimata.

Prwta bgazeis sxedio ekmetalleysis twn yparxontwn meswn kai orizeis tin leitourgia toys. Apo tin alli yparxei roi pliroforiwn (swstwn kai oxi) me skopo tin "xeiragwgisi" tis katastasis kai to ESR ston kosmo toy - ton paniko ton kanei h TV kai to radiofwno - axristoi akoma kai twra.

Bgike kai ekproswpos tou asteroskopeiou to proi, kai leei exoume mesa na blepoume doryforika tin katastasi kai to megethos tis pyrkagias se kathe perioxi kai den yparxei synergas;ia me tin pyrosbestiki.

Kapoios pernei ena tilefwno kai feygei to pyrosbestiko na paei na sbisei kati pou den einai epibebaiwmeno oti apeilei. Giati den tsekaroun apo doryforo? Giati den stelnoyn astynomia prwta na ektimisei? Xanetai xronos apo syntonistes aythormites panikoblites parembaseis kai eythini den analabanei kaneis... Kai oi katoikoi anebainoun stis steges gia an sbisoun tis fvties apo tis ayles toys.

Exoume kai eidiseis gia seismous twra... kai stin kefalonia kai stin tourkia.

KitsosMitsos είπε...

Η ανικανότητα, η ανευθυνότητα, η ανεπάρκεια, η ανοργανωσιά (ναι, δε θα κουραστώ να τα λέω) νομίζουν κάποιοι ότι μπορεί να τις κρύψουν πίσω από έναν αόρατο εχθρό, που στο βάθος δεν κρύβει παρά μόνο πολιτική σκοπιμότητα. Δε μας ενδιαφέρει αυτή η σκοπιμότητα. Ο κόσμος θέλει δράση και αντίδραση. Θέλει ανθρώπους ικανούς - ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων. Ο χειρότερος εχθρός είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.

Δημήτρης (mitSOS) είπε...

Η οδηγία του ΕΣΡ,αν ισχύσει, ισοδυναμεί με πραξικόπημα.Καθένας που έχει έστω και μικρή ιδέα από επικοινωνιακή πολιτική και από image making ξέρει πως "απαγορεύεται ρητά η εμφάνιση προσώπων σε περιστάσεις ή πλανα που συνδέονται μεφυσικές καταστροφες κτλ ". Με την οδηγία αυτή οι υπουργοί θα γλιτώσουν το προφίλ τους και γενικά η παρουσία και ο λόγος τους δε θα συνδεθεί με το εθνικό αυτό δράμα.
Από την άλλη το θέμα που θα αναγκαστούν να παίξουν τα ΜΜΕ θα είναι η παπαρολογία περί "ασύμμετρης απειλής", περί τρομοκρατίας και γενικά κάθε είδους αποπροσανατολίστικης προπαγάνδας και προβοκάτσιας!!Ίσως είναι από τις λίγες φορές που πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των media (αναγνωρίζω βέβαια πως έχουν και αυτά ευθύνη στην κινδυνολογία)

Ανώνυμος είπε...

Είναι η πρώτη φορά (και μάλλον η τελευταία) που διαβάζω μήνυμα σ'αυτό το blogspot (που αρχικά το είδα σαν μια καλή ιδέα για να προωθηθούν θέματα για το περιβάλλον και επιτέλους να γίνει κάτι και να ξυπνήσουν κάποιοι που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου).

Όμως το ύφος και τα "επιχειρήματα" του GreenForest με κόλλησαν στον τοίχο κυριολεκτικά. Αν θέλατε να το δείτε κομματικά και προεκλογικά ίσως θα ήταν καλύτερα να μην βάζετε το πρόσχημα του ταλαιπωρημένου περιβάλλοντος. Αφήστε το να ασχοληθούν με αυτό άνθρωποι που γνωρίζουν καλύτερα και μπορούν να προτείνουν κάτι ουσιαστικό.

Εσείς κάνατε σχολιασμό (δικαίωμά σας) της επικαιρότητας όπως τη βλέπετε εσείς (και πολλά ΜΜΕ). Όμως να ξέρετε ότι πολλοί άνθρωποι βλέπουν και ενδιαφέρονται για το τί συμβαίνει πέρα από τις κομματικές σκοπιμότητες.

Σχετικά με τις ασύμμετρες απειλές, δώστε εσείς την εξήγησή σας ότι μεταξύ 12 μεσάνυχτα και 2πμ Παρασκευής προς Σάββατο άναψαν περισσότερες από 20 φωτιές σε διάφορα σημεία της χώρας. Μήπως ήταν οικοπεδοφάγοι όλοι αυτοί, παράφρονες ή γιαγιούλες που άναβαν καντήλια και έψηναν κόλλυβα;

Η κάθε χώρα προετοιμάζεται για ένα "μέσο όρο" απειλών σύμφωνα με τα στατιστικά και, φυσικά, τα οικονομικά δεδομένα που έχει. Η Ελλάδα δεν έχει προετοιμαστεί για αυτό που συνέβη γιατί δεν το είχε προβλέψει κανένας και σε καμιά κυβέρνηση (πράσινη, μπλε ή πορτοκαλί). Και το ΠΑΣΟΚ να ήταν κυβέρνηση, την ίδια θέση θα είχα - δεν θα μπορούσα σε καμιά περίπτωση να αποδώσω το τί έγινε μόνο στην ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού. Και πείστε με με κάποιο τρόπο ότι και ο Γιώργος, η Αλέκα ή ο Αλαβάνος να ήταν πρωθυπουργοί, δεν θα έθεταν τέτοιο θέμα ασύμμετρης απειλής.

Όσο για την απόδειξη, νομίζετε ότι είναι τόσο εύκολο να βρεθούν αποδείξεις για κάτι τέτοιο; Δηλαδή, για τη 17Ν, μάθαμε ποτέ ποιοι πραγματικά κρύβονταν πίσω της και την οργάνωναν. Έχει πιστέψει κανείς ότι αυτοί που κατηγορούνται είναι οι "εγκέφαλοι" της οργάνωσης;

Παιδιά, αν ενδιαφέρεστε πραγματικά για το περιβάλλον και θέλετε να κάνετε κάτι γι'αυτό, να είστε ψύχραιμοι και αντικειμενικοί και πάντως μή βλέπετε τηλεόραση. Η γελοιότητα των μεγάλων καναλιών δεν έχει όρια.

Σπύρος

Lupercalia είπε...

Γιατί πηγαίνετε να περάσετε τη γραμμή πως αυτός που πρωτομίλησε για οργανωμένη απειλή ήταν η κυβέρνηση;;; Συγνώμη αλλά αυτός που πρωτομίλησε για οργανωμένη απειλή (ακήρυχτο πόλεμο με δυό λόγια) ήταν ο κοινός νους όλων, πολύ πριν από το διάγγελμα του Καραμανλή! Εδώ ήμασταν όλοι μας και το ξέρουμε.

Δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό χώρο! Αλλά κοινό νου διαθέτω. Δε βλέπετε πως αυτό που συμβαίνει διαφέρει απ'τις πυρκαγιές που έχουν συμβεί στο παρελθόν; Τόση εθελοτυφλία; Τι πάτε να αποδείξετε; Πως ως χώρα είμαστε αγαπητοί σε όλους και πως ο κόσμος είναι αγγελικά πλασμένος; Ξυπνήστε, γιατί η εθελοτυφλία μας έφερε ως εδώ! Είτε όταν παίρνει τη μορφή εκλογής ανίκανων κυβερνήσεων, είτε όταν παίρνει τη μορφή άρνησης να δούμε αυτό που συμβαίνει μπροστά στη μύτη μας.

anonymous είπε...

Πολύ καλή ανάλυση

Η ανεπάρκεια εύκολα καλύπτεται πίσω από τις ταμπέλες περί "ασύμμετερων απειλών".

Ταυτόχρονα με την Ελλάδα, τεράστιες φωτιές καίνε την Αλβανία και την Ιταλία. Πριν από λίγο φωτιά που ξεκίνησε από την Αλβανία πέρασε τα Ελληνικά σύνορα. Και εκεί εμπρηστές ευθύνονται?

Σχετικό άρθρο των νέων αναφέρει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ξεσπούν τόσες πολλές φωτιές στην Ελλάδα.
http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20070827&nid=5746050&sn=ΕΛΛΑΔΑ&spid=876

Ανώνυμος είπε...

Δυο τρία σκόρπια σχόλια μόνο:

1. Ο καλύτερος αντιπερισπασμός για να καμουφλάρεις την πλήρη ανικανότητα είναι να σπείρεις υπόνοιες για "συνωμοσία". Η κυβέρνηση είναι μαιτρ σε αυτό το παιχνίδι. Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσει να σβήνει τις φωτιές αντί να τις ατενίζει, απορώντας τι τις προκάλεσε;

2. Ακούω όλα αυτά για τις άπειρες πυρκαγιές που ξέσπασαν ταυτόχρονα. Μα, οι δορυφορικές εικόνες επιβεβαιώνουν την ύπαρξη τριών βασικών μετώπων που έχουν επεκταθεί λόγω του ότι δεν φρόντισαν να αντιμετωπίσουν τις εστίες εν τη γενέσει τους.

3. Τα ΜΜΕ, μπορεί να αντιμετώπισαν το θέαμα εν μέρει με όρους marketing, όμως πραγματικά, ελλείψει κράτους, τους αποδόθηκε από τον ίδιο τον κόσμο ρόλος συντονισμού και έσωσαν ζωές. Εφόσον δεν υπάρχει κράτος, πρέπει να το ...εφεύρουμε!

ange-ta είπε...

Και γω, ανεξάρτητα από σας στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκα, στο ιστιολόγιο μου.
Εμπρηστές ή πυρομανείς αν υπάρχουν, δεν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο όλεθρο και χαμό.
Θα ήθελα να ρωτήσω, αν κάποιος από σας ετοιμάζει ένα ψήφισμα, που θα το αναρτούσαμε όλοι μας και να το παραδώσουμε μεθαύριο στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν.
Ενα ψήφισμα, που θα κατονομάζει τους εμπρηστές (ανίκανος κυβερνητικός μηχανισμός), και αιτήματά για το μέλλον.
Να ζητήσουμε από την εκκλησία να δώσει τα μισά εκατομμύρια που έλαβε από τη ΝΔ.
κλπ.κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν εμπρηστές. Μεγάλο ποσοστό των πυρκαγιών που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες προέκυψαν από εμπρησμό. Άλλο όμως το να υπάρχουν εμπρησμοί από οικοπεδοφάγους, κτηνοτρόφους, πυρομανείς ή έστω και μεμονωμένα άτομα που επιζητούν αποσταθεροποίηση για πολιτικούς λόγους και άλλο να μιλάει κανείς για οργανωμένα σχέδια μυστικών υπηρεσιών ή αντιεξουσιαστικών ομάδων. Άλλο η τρομοκρατία κι άλλο η τρομολαγνεία. Όλη η μεσόγειος καίγεται (όχι τόσο ανεξέλεγκτα όμως). Είναι κι αυτό έργο των εχθρών του ελληνισμού;

Στο κάτω-κάτω, αν η χώρα δέχεται επίθεση και υπάρχουν στοιχεία ή έστω σοβαρές ενδείξεις που το πιστοποιούν, ΟΦΕΙΛΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ (και κανένας άλλος) να κάνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό και να τον ενημερώσει. Οφείλει να πάρει μέτρα. Γιατί δεν το κάνει; Μήπως γιατί απλά τον συμφέρει να μετατραπεί η οργή σε φόβο και να συσπειρωθεί ο κόσμος γύρω του; Μικροπολιτικά παιχνίδια πάνω στα καμένα πτώματα δεν κάνουμε εμείς. Κάνει η κυβέρνηση που έχει εγκλωβιστεί σε μία άνευ προηγουμένου κατάρρευση του "λιγότερου κράτους" που ευαγγελίζεται και τώρα δεν ξέρει πώς να γλιτώσει. Και αφήνει να σπείρονται δηλητηριώδεις φήμες αντί να προσπαθήσει έστω και την ύστατη στιγμή να αναλάβει τις ευθύνες της.

Στηρίξτε όλοι τη συγκέντρωση της Τετάρτης και διαδώστε το μήνυμα. Το ποτήρι όχι μόνο ξεχείλισε, αλλά έσπασε κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

Κι ας δεχτούμε ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο...
Κι ας δεχτούμε οτιδήποτε τέλος πάντων...
Δύο παρατηρήσεις:
1ον: Ο τρόπος με τον οποίο η "κυβέρνηση" το..."αντιμετωπίζει" είναι κάτι παραπάνω από γελοίος και τρομοκρατικός προς τον κόσμο, ειδικά απέναντι προς αυτούς που ακόμη υποφέρουν...
και
2ον: Ασπάζομαι απόλυτα αυτό που είπε η Α.Παπαρήγα (δεν έχω σχέση με το χώρο της) και το άκουσα δια στόματος Π.Τσίμα στο MEGA: "Τα οργανωμένα σχέδια, οργανωμένα αντιμετωπίζονται"!!!
Και εδώ δυστυχώς είδαμε όλοι με τα μάτια μας, ότι δεν υπήρξε οργάνωση για να σβηστεί ούτε μια φωτιά εκτάσεως εκατοστού!!! και όχι των χιλιομέτρων που καταέκαψαν την Ελλάδα ολόκληρη και τόσες ψυχές...
Τι να λέμε τώρα...

KitsosMitsos είπε...

Ακριβώς εκεί είναι το ζουμί. Κουκουλώνοντας, εφευρίσκοντας αόρατους εχθρούς που θέλουν το κακό της χώρας, ρίχνοντας μπηχτές δεξιά-αριστερά. Και όλα αυτά γιατί;

Lupercalia είπε...

Σε κάθε περίπτωση ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όλα τα κόμματα να διαθέσουν το 100% του προεκλογικού τους προϋπολογισμού στους πληγέντες. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έδωσαν μόνο το 30%. ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ; Νομίζετε πως υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που τον νοιάζει να δει την κακομούτσουνη φάτσα κάποιου υποψηφίου σας σε γιγαντοαφίσα; Η να διαβάσει τα προεκλογικά σας φυλλάδια; Όλα τα χρήματα στους πληγέντες, ΤΩΡΑ!

Κατ'ειρωνεία, ο μόνος που το έκανε ως τώρα είναι ο Καρατζαφέρης (έδωσε το 100%). Ας είναι κίνηση εντυπωσιασμού, δε με νοιάζει. Απαιτώ από όλα τα κόμματα να πράξουν το ίδιο!!!

ΦΑΝΤΙ είπε...

Τα οργανωμένα σχέδια οργανωμένα αντιμετωπίζονται ... πράγματι. Τα ασύμμετρα σχέδια όμως ... ασύμμετρα δηλαδή ανοργάνωτα αντιμετωπίζονται;;; Εεε;;;. Και άλλο food-for-thought.

Η χώρα πάντως πράγματι δέχται επίθεση! ... από τον κακό της τον εαυτό! Αυτό και αν είναι ασσύμετρη απειλή! Είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ της Ασσύμετρης απειλής ... Δεν ξέρω εαν αυτό εννοούσε ο Πολύδωρας, πολύ φοβάμαι όμως πως μάλλον όχι.

Δεν φταίει ΜΟΝΟ η κυβέρνηση, φταίνε και οι ΟΤΑ (κράτος ΕΙΝΑΙ και αυτοί) φταίει και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της.

Κυρίες και κύριοι η μούντζα στα μούτρα μας ... Το γιατί φταίμε το διαβάσετε φαντάζομαι ήδη στο διάγγελμά μου.

Ανώνυμος είπε...

Ασσύμετρος απειλή δια την χώρα είναι η παρουσία του κ Πολύδωρα εις την Κυβέρνησιν

Ανώνυμος είπε...

Ανέγνωσα όλα τα παραπάνω άρθρα με προσοχή. θεωρώ απαράδεκτη την εικόνα του site στην κορυφή. φταίει ένας πολιτικός? και φταίει αυτός? φταίνε όλοι μαζί και οι 300. παρακαλώ να βάλετε όλους τους αρχηγούς εκεί.
Σας αναφέρω ότι στη προηγούμενη συγκέντρωση για την Πάρνηθα μέσα στο πλήθος ήταν δύο παιδιά (20-25) που μοίραζαν ριζοσπάστη. !!!!! όπως και επίσης μετά από λίγες μέρες τα κοινωνικά φορουμ (παπαρια φορουμ) έκαναν και άλλη συγκέντρωση δική τους, λες και αυτή δεν τους έφταναν.


το μικρο-κομματικό και πελατειακό καθεστώς διαβρωσε τις ψυχές μας. Χάθηκε η περηφάνια μας και μας έκανε όλους μίζερους. Όλοι οι πυροσβέστες ζητούν απόσπαση στην Αθήνα, ο καθένας πιέζει να μπεί στο σχέδιο πόλεως το οικόπεδο του (πάνω από 400 αιτήσεις για τη περιοχή Καλυβίων που κάηκε χθες), άλλοι ζητούν εκτάσεις από τους ΟΤΑ για αγροτουρισμό.
Και το κάθε κόμμα τάζει, τάζει, ... για να πάρει την καρέκλα.

Δυστυχώς δεν υπάρχει πια ένας πολιτικός που να πεί ΟΧΙ στους νταβαντζήδες αφού οι τελευταίοι είναι αυτοί που κυβερνούν.
Αλλά δυστυχώς οι “λαοί έχουν τις κυβερνήσεις που τους ταιριάζουν”. Και εμείς έχουμε: ηθοποιούς, τραγουδιστές, δημοσιογράφους, δικηγόρους, γιους, κουμπάρους, και κυρίως ΠΡΩΗΝ συνδικαλιστές.
Όλοι τους βλάκες και κυρίως αμόρφωτοι και ανεπάγγελτοι εκ γενετής. Οι απλοί άνθρωποι το πρωί πάνε στη δουλειά τους. Όλοι αυτό πάνε για καφέ στα κανάλια.
Να δείτε πως κανείς μας δε θα πάει για αναδάσωση και καμία αναδάσωση δεν θα γίνει.

Δημήτρης (mitSOS) είπε...

Παλίο σχετικά (11/9) κόλπο δοκιμασμένο και άκρως δεξιό...
Ο Μπους κερδίζει τις εκλογές στις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας την φράση "America under attack".
2 χρόνια μετά, μετά τη βομβιστική επιδρομή στο μετρό της Μαδρίτης, ο Αθνάρ πάει να κάνει το ίδιο΄. Δυστυχώς ή ευτυχώς οι Ευρωπαίοι δεν είναι Αμερικάνοι. Ο Αθνάρ αποτυγχάνει να συσπειρώσει τους Ισπανούς γύρω από μια απειλή, οι ψηφοφόροι δεν μασάνε, σκέπτονται και χάνει τις εκλογές!!
Ο κος Καραμανλής προσπαθεί να ισορροπήσει, χυδαία, κάπου ανάμεσα. Μιμούμενος τον Μπους εφευρίσκει αόρατο εχθρό, μαθαίνοντας όμως από το πάθημα του ομολόγου και ομοιδεάτη του Ισπανό προθυπουργό, αναθέτει σε υπουργούς του (και σε μάλιστα έναν καμένο απο την κοινή γνώμη) να διοχετεύσει τέτοια σενάρια, έτσι ώστε ο ίδιος ο Καραμανλής να μην υποστεί τις αρνητικές τυχόν συνέπειες...
Και φυσικά η κουβέντα και η κοινή γνώμη αποπροσανατολίζεται, χάνεται το δάσος και προσπαθούνε όλοι να μασ στρέψουν στο δέντρο των σεναρίων!!!
Και εμείς καλούμαστε να μασήσουμε, να κουβεντιάζουμε για αυτό..

Ανώνυμος είπε...

μα καλά δεν καταλαβαίνεται ότι το σύνολο των 300 είναι βλάκες, χωρίς πτυχιά και κυρίως ανεπάγγελτοι?

κάποτε νόμιζα ότι αν κάνουν ντου οι Τούρκοι τα σύνορα θα έφταναν στη Λαμία. Τώρα πια είμαι σίγουρος. θα την πάρουν όλη τη χώρα, χωρίς θύματα.

ΦΑΝΤΙ είπε...

Σταματήστε να δείχνετε με το προτεταμένο σας δάκτυλο ο ένας τον ΑΛΛΟ. Χορτάσαμε μούντζες!! Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε τα μανίκια, να βρέξουμε κώλο, να κάψουμε τα δικά μας εγκεφαλικά κύτταρα!

Ο έχθρος είναι ΜΕΣΑ ΣΑΣ!

Εαν αυτή την ΙΕΡΗ στιγμή ΠΕΝΘΟΥΣ δεν μπορεί ο καθένας ΒΟΥΒΑ να αναλογισθεί την δική του ευθύνη, την δική ΤΟΥ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ πότε θα το κάνει; Μετά τον φυσικό του θάνατο;

Πως περιμένετε να αλλάξει κάτι στο σύνολο αν δεν αλλάξει καθένας απο εμάς τον εαυτό του; Γκρεμίστε τις αντιλήψεις που μας χωρίζουν!

Χτίστε ΕΣΕΙΣ οι νέοι (αλλά άπειροι ακόμη δυστυχώς) άνθρωποι την ΝΕΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ, μια κουλτούρα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΓΝΩΣΗΣ και ΘΑΡΡΟΥΣ!

Κάτω ο κομματισμός οποιασδήποτε μορφής και οι ομαδούλες! Πάνω η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ!

Γι αυτήν πρέπει να μιλάτε, γι αυτήν να αγωνίζεσθε. Ξεχάσατε ήδη με ευκολία τις πηγές του προβλήματος και την Πάρνηθα. Μιλάτε για τους Άλλους, συνεχώς για Εκείνους...!

Διαδώστε αυτές τις αρχές:

1. Οικολογική Συνείδηση
2. Ατομική και Συλλογική Αξιοσύνη (γνώση, ιδανικά, αγώνας)
3. Συνεργασία

Δουλέψτε πάνε σε αυτές. Προβληματιστείτε πάνω σε αυτές. δημιουργήστε με τις αρχές αυτές. Αναζητάτε τες καθημερινά, γράφετε συνεχώς και ΜΟΝΟ γι αυτές. Αφήστε τους άλλους, αλλάξτε τους άλλους με αγάπη καιωριμότητα αφού έχετε αλλάξει οι ίδιοι πρώτα!

Συγνώμη για το ύφος αλλά έχω σκάσει με τα τελευταία "αγανακτισμένα" πόστς ... Μια σκέτη άρνηση, μια παιδική γκρίνια, μια "εκδικητικότητα". Συνεχίζουμε να βρίζουμε τους "μεγάλους", τα κανάλια και το ριζικό μας. Δείχνουμε με το δάχτυλο τους ανίκανους πατερούληδες και έτσι με βεβαιότητα θα γίνουμε ολόιδιοι σαν και αυτούς!!! Το ίδιο ανεπάγγελτοι, το ίδιο μίζεροι, το ίδιο μικρόψυχοι και κινδυνολόγοι.

Ο εχθρός είναι μέσα σου, ξερίζωσέ τον! Ωρίμασε επιτέλους!

Να αναβληθεί η συγκέντρωση "διαμαρτυρίας" εως ότου υπάρξει η απαιτούμενη σοβαρότητα για την περίσταση.

GreenForest είπε...

Για "πολιτικές σκοπιμότητες" του σχολίου που άφησε ο ανώνυμος στο 4ο σχόλιο με κάλυψε απόλυτα ο nefelikas
και τα αμέσως παρακάτω σχόλια.

Η αποδοκιμασία δεν στρέφεται μόνο στην παρούσα κυβέρνηση και σε 3-4, πρόσωπα, αλλά σε ΟΛΟΥΣ όσους συντηρούν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση ΟΛΑ τα χρόνια,από όλες τις κυβερνήσεις.

Λογικό όμως είναι το μεγαλύτερο μέρος της αγανάκτησης να στρέφεται στην ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ παρούσα κυβέρνηση,αφού αυτή κινεί τους κρατικούς μηχανισμούς για την ασφάλεια των δασών.

Βαρεθήκαμε να ακούμε την φτηνή δικαιολογία απο όλες τις κυβερνήσεις ότι φταίνε οι "προηγούμενοι".Μέχρι εδώ.
Εμείς θα είμαστε εδώ,τα ίδια θα φωνάζουμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ κυβέρνησης.

Σαφώς φταίνε ΚΑΙ οι προηγούμενοι για πολλά πράγματα,που τα έχουμε πει εδώ μέσα(βλ.δασολόγιο-αντιμετώπιση κλπ)
Όμως οι κυβερνώντες είναι αυτοί που οφείλουν να τα ΑΛΛΑΞΟΥΝ και όχι να επαναπαυτούν η να τα συντηρούν.
Για εμάς η καραμέλα "φταίνε οι προηγούμενοι" ΔΕΝ αποτελεί άλλοθι τους.

Για τους παραπάνω λόγους η ύπαρξη της φωτογραφίας που συνοδεύει το κείμενο και που ανεφέρε κάποιος θεωρήθηκε αρκετά έξυπνο μοντάζ (συγκέντρωση για την Πάρνηθα)που βρέθηκε σε άλλο blog (http://akapsalis.blogspot.com/2007/08/1.html)
για να εκφράσει χιουμοριστικά την αγανάκτηση.
Στο κάτω-κάτω αν θεωρείτε ότι σας εκφράζει καλύτερα (και πολύ σωστά) μια άλλη φωτογραφία που να περιλαμβάνει περισσότερους αλλά και άλλους "προηγούμενους υπευθύνους",στείλτε την σε οποιωνδήποτε admin του blog και να είστε σίγουροι πως θα ανέβει.

Unknown είπε...

Giati anakoinwthike oti syntonistis einai aytos... ypeythinos epixeirisevn einai o tade i o deina? An to anakoinwsoun, oxi banner.. epikyrixi 8a bgaloume.

Pros to paron omws, i eyhtini tis politeias einai sto proswpo toy prothipourgou. Alliws ti rolo baraei den katalava? O ethnikos igetis 8a ypostei tin ethniki katastrofi pou dimiourgise i ethniki analgisia.

Swsto to banner kai den theorw skopimo na katebei. To mono lathos sto banner einai poy den toy bgike assymetro.

As "kateboun" alloi kalytera, bas kai glitwsoume. Na doume poios "swtiras" 8a anebei... tromara tous.

Paei kai pros to mainalo - to opoio to exoun xanakapsei ennoeitai. An piasei kai arkadia klapste akoma perissotero. Epeidi eimai apo ekei.. den exei dromous kai mesa sto Mainalo einai dyskolo na kinitheis - poso mallon tetoies wres.

GreenForest είπε...

Vicky συμφωνώ.
Στο κάτω κάτω εγώ την άποψή μου λέω εδώ,
Αν και οι άλλοι admin δεν συμφωνούν μπορούν να γράψουν τη δική τους άποψη και τους δίνω την άδεια να κατεβάσουν την φώτο η να ανεβάσουν όποια νομίζουν αυτοί.
Ελεος πιά.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.
ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;
ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΩΤΟ ΤΟ ΜΠΑΚΑΛΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΟΥ Η ΤΟΝ Χ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ;
ΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΑΓΑΝΚΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΥΤΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ.

Δημήτρης Πρωτούλης είπε...

Υπήρξε πράγματι ολιγωρία και κακός συντονισμός των διαφόρων υπηρεσιών . Αλλά από εκεί και πέρα εμείς, ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, δεν έχει άραγε και το δικό του μερίδιο ευθύνης;; Είναι δυνατόν να ξεμπερδεύουμε έτσι απλά με μια διαδήλωση ..μαυροφορεμένων στο Σύνταγμα;
Λέει ο nefelikas " Μακάρι να είχε αναπτυχθεί ο εθελοντισμός.. Μακάρι να είχαμε εκπαιδευτεί ώστε να γνωρίζουμε επακριβώς τι πρέπει να κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση.." Και ποιός σε εμπόδισε αγαπητέ; Περίμενεις δηλαδή να έρθει ο Μπαμπάς-Κράτος να σε πιάσει από το χέρι και να σε χώσει σε μιά εθελοντική οργάνωση;

ΥΣ: Συμφωνώ με τις ωριμες και ακομμάτιστες απόψεις των MIRAGE & whispering-planet

Unknown είπε...

@dimitris

Exei arxisei ekneyristika na diadidetai mia ilithia pliroforia oti to kako 8a stamatisei 11/9. Na arxisw na gelaw i na klaiw? poios ta spernei ayta? Ta lambanoume ypopsin i einai malakies pou skopo exoun na aproprosanatolisoun?

11 Septembriou: EIMASTE ME TA KALA MAS??????? Exoume 27/8.

gia deite ayto to link
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=2493&Itemid=56

exw koufathei ligo... Eseis ti lete?

Ανώνυμος είπε...

Μπορούμε να αφήσουμε τις τζάμπα αντιαπαραθέσεις και να συντονιστούμε λίγο παρακαλώ;

Πρώτα απ' όλα, εξακολουθεί να μην υπάρχει ενημέρωση για το πώς μπορούμε ενεργά να βοηθήσουμε. Ξέρει κάποιος πού μπορούν να απευθυνθούν όσοι θέλουν να γίνουν εθελοντές; Γιατι δεχόμαστε και κριτική από πάνω που καθόμαστε στους υπολογιστές μας αντί να σβήνουμε φωτιές. Πού πρέπει να πάμε λοιπόν; Ποιός θα μας αφήσει να περάσουμε από κλεισμένους δρόμους; Ποιός θα μας συντονίσει; Πώς θα διασφαλίσουμε ότι δε θα καούμε ζωντανοί ή ότι δε θα μας περάσουν για εμπρηστές οι ντόπιοι και θα μας λυντσάρουν; Τι πρέπει να έχουμε μαζί μας; Τι χρειάζονται άμεσα οι πληγέντες; Ας μας πει κάποιος.

Δεύτερον, υποτίθεται ότι παροτρύνουμε τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους την Τετάρτη το απόγευμα. Πέρα από προεκλογικές σκοπιμότητες κλπ. Υποτίθεται ότι θέλουμε να γίνουν πολλές συγκεντρώσεις ταυτόχρονα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Υπάρχει κανείς που τις οργανώνει; Έχουν τυπωθεί φυλλάδια; Έχουν σταλεί μαζικά SMS και mail; Έχουμε ενημερώσει τα μέσα; Δεν αρκεί να το ξέρουν μόνο δυο-τρεις φίλοι μας που έχουν μπλογκ.

Τέλος, πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι η διαμαρτυρία είναι μεν επιτακτική αλλά συνεπάγεται και μία νηφαλιότητα. Με θανάτους και τέτοιο ολοκαύτωμα, δε σηκώνει ακρότητες και εξυπνάδες. Ήδη το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ.

Προσωπικά, ποσώς με ενδιαφέρει αν η κυβέρνηση που άφησε να καεί η μισή Ελλάδα λέγεται ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Δεν πάω να ενισχύσω τον προεκλογικό αγώνα κανενός. Αυτό που με νοιάζει είναι ότι κάηκε η μισή Ελλάδα, 63 άνθρωποι, δεκάδες χωριά, χιλιάδες σπίτια, καλλιέργειες και ζώα. Και δεν ανέχομαι κανένας να βγει και να μου πει ότι πρέπει να σκύψω το κεφάλι και να το αποδεχτώ γιατί δε μπορούσε να γίνει αλλιώς. ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ. Με οποιοδήποτε κόστος. Διαφορετικά, δε θα υπήρχε και λόγος διαμαρτυρίας...

Unknown είπε...

strato..^%&^%*&^%*&^)(*&_(*...malakies

Lupercalia είπε...

nefelika στην ερώτησή σου σχετικά με το αν έχει γνωστοποιηθεί η μεθαυριανή συγκέντρωση: θεωρώ δεδομένο ποως έχουμε ήδη αρχίσει να στέλνουμε sms όλοι όσοι μπαίνουμε εδώ μέσα! Εγώ έχω αρχίσει ήδη. Η γνωστοποίηση μέσω προσωπικών ιστοσελίδων δεν αρκεί, δεν είμαστε δα και τίποτα Yahoo να δεχτούμε 1 εκατομύρριο επισκέψεις τη μέρα! Έχουν ενημερωθεί οι εφημερίδες και τα ΜΜΕ από κάποιον;

Ανώνυμος είπε...

Μερικοί υπέρμαχοι των ακομμάτιστων άρθρων και σχολίων , είναι αυτοί που ωφελούνται για να κρύψουν τον κομματισμό τους και το κόμμα που υποστηρίζουν;Λάθος;

soyunabroma είπε...

Μα πού είναι η σιωπή; Δεν μας παίρνει να λέμε τίποτα. Η Τετάρτη πλησιάζει. Ας φανούμε αντάξιοι της σιωπής.

Unknown είπε...

exw steilei se mia basiki lista pou exw to banneraki aki to keimeno tis anakoinwsis. 8a boithisei poly to sms pantws - to opoio leitoyrgise kai tin alli fora.

Episis, opoios exei gnwsi apo ethelontikes omades pou boroun na drasoun se tetoies periptwseis, na enimerwsei gia tous tropous na boithisoume. Opws kai na exei omws, mia stoixeiwdis ekpaideysi apaiteitai gia na min kaoume ki emeis zwntanoi..

Unknown είπε...

Pantws prepei na episimanw, oti ayti i diadilwsi den einai idia me tin alli. Kai den ennow to profanes.

Ennow oti se ena klima opou psaxnontai na rixoun to ftaiximo allou, na dimiourgisoun yponoies tromokratias, na apoprosanatolisoun syneidiseis kai posa alla... i organwsi, i geniki symmetoxi kai i epikoinwnia 8a prepei an einai prosektiki kai analogi tis katastasis.

Alliws borei na ginei meso gia praktikes pou einai idi anoiktes ki as min tis lambanoume ypopsi mesa ston paniko kai tin katastrofi.

H lexi "eiriniki" i paromoies ennoies dieykrinistikes prepei na epikoinonithoun prwtistws. Se mia katastasi tetoia, to mono pou den theloume einai na apospasoume dynameis apo ekei opou xreiazontai perissotero alla oute na ginoume pionia stin anti8eti prospatheia.

H oudeterothta mas prepei na tonistei to idio me tin anagi gia symmetoxi.

apopseis?

ange-ta είπε...

σας στέλνω μήνυμα που πήρα στο μπλόγκ μου.
Νομίζω, ότι κάποιο κεντρικό κείμενο πρέπει να γίνει, που να το αναρτήσουμε όλοι και να το παραδώσουμε στη Βουλή την Τετάρτη.

"1) Να ζητήσουν άμεσα συγνώμη όσοι εισηγήθηκαν την τροποποίηση του άρθρου 24 του συντάγματος και να εντάξουν στα προγράμματα τους ενίσχυση της προστασίας των δασών με τροποποίηση του συντάγματος.

2) Δέσμευση να σταματήσουν αμέσως όσοι αποχαρακτηρισμοί δασικών εκτάσεων βρίσκονται σε εξέλιξη ( και είναι χιλιάδες στρέμματα αν δει κανείς εθνικές και τοπικές εφημερίδες)
3) Να ξεκινήσουν αμέσως αναδασώσεις –αναβλαστησεις όλων των καμένων εδαφών με οποιανδήποτε τρόπο - προσπάθεια η μέθοδο . Να ζητηθεί εθελοντική εργασία από άτομα , οργανώσεις στην προσπάθεια αυτή Να ενθαρρυνθεί και ενεργοποιηθεί ο εθελοντισμός . (οχι μόνο στους ολυμπιακούς προς χάριν της κονόμας)
4) Να δημιουργηθεί άμεσα εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο και οργανισμός με κέντρο επιχειρήσεων για συνεχή παρακολούθηση φύλαξη και άμεση επέμβαση για πυρόσβεση των δασικών εκτάσεων της χώρας στο οποίο θα συμμετέχουν κρατικές υπηρεσίες δήμοι –κοινότητες και εθελοντές – οργανώσεις . Όλοι αυτοί να ενταχθούν σε ένα τοπικό και γενικό σχεδιασμό και με οτιδήποτε εξοπλισμό χρειαστεί .Αεροπλάνα – ελικόπτερα –οχήματα κλπ. (φυσικά αυτό δεν είναι κερδοφόρα επένδυση σύμφωνα με τις επικρατούσες αντιλήψεις του συστήματος αλλά είναι κερδοφόρα επένδυση με αλλά κριτήρια –( τον αέρα που αναπνέουμε το νερό που πίνουμε την ζωή μας την ψυχή μας )
(Μας έλεγαν ότι δεν έχουν λεφτά για επενδύσεις στην πυρόσβεση
Ας μας πουν τώρα πόσο είναι το κόστος όλης αυτής της καταστροφής και πόσο
δηλ θα ήταν σωστό να επενδύσουν για να αποφευχθεί.)
5) Να απαγορευτεί επιτέλους η ελεύθερη βόσκηση αιγοπροβάτων που έχει ερημοποιησει τεράστιες εκτάσεις ορεινων όγκων και που για διάφορες σκοπιμότητες ( ψηφοθηρικές) δεν τολμάει κανείς να το κανί.
ΒΟΣΚΗΣΗ ΕΔΑΦΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ = ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ


Εμπλουτίστε τα παρακαλώ τα παραπάνω .Καντε προτάσεις . Και να τις δώσουμε στο
Διαδικτυο για ψήφισμα"

Ανώνυμος είπε...

Συμπληρώνω (αν και σε κάποια με καλύπτει το παραπάνω κείμενο):

Απαιτούμε:

1) Δασολόγιο και κτηματολόγιο τώρα
2) Άμεση πρόσληψη κι εκπαίδευση ικανού αριθμού πυροσβεστών
3) Άμεση συντήρηση και αγορά επαρκών πυροσβεστικών μέσων
4) Μόνιμη δορυφορική σύνδεση για πρόληψη πυρκαγιών
5) Κατάργηση κάθε δασοκτόνου νόμου, απαγόρευση μελλοντικού αποχαρακτηρισμού των δασών, τέλος στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων.
6) Ανάπτυξη του εθελοντισμού και σωστή εκπαίδευση των πολιτών για την αντιμετώπιση φυσικών και άλλων καταστροφών
7) Ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης της τοπικής αυτοδιοίκησης και αξιοποίηση στρατιωτικών και άλλων μέσων για την αποτροπή καταστροφών
8 ) Απορρόφηση κάθε κοινοτικού κονδυλίου που σχετίζεται με δασοπροστασία ή προστασία του περιβάλλοντος
9) Ουσιαστικά και άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων
10) Αποκατάσταση του κατεστραμμένου περιβάλλοντος με φυσική ή τεχνητή αναδάσωση
11) Εντοπισμό και τιμωρία των εμπρησμών και των ηθικών αυτουργών, όπου αυτοί υπάρχουν
12) Αποτελεσματικό κεντρικό σχεδιασμό για αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων

Unknown είπε...

Na kanoume mia assymetri diamartyria kai na ftiaxoume ena assymetro keimeno.. na forame assymetra rouxa kai na dinoume asymmetres boubes moutzes. Pera apo tin plaka... gia fylladia 8a proteina oxi (min epibarynoume ki allo). Na kanoume mia organwsi opws tin alli fora me threads klp i 8a milame mesw sxoliwn?

Yparxei kapoios syntonistis (xaxaxa)? Emeis prepei na broume enan...

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Τη Τετάρτη θα είμαι στη πλατεία.
Μη πάμε μόνο για θρήνο. Πάμε και για τιμωρία.

'Οσοι θέλετε ανεβάσετε το πιο κάτω κείμενο, και ακόμα πιο πολύ, στείλτε το με e-mail.

KΑΨΑN THN EΛΛΑΔΑ. KΑΨE TOYΣ KΑI EΣY!
KΑMIΑ ΨHΦOΣ ΣE NΔ KΑI ΠΑΣOK .
ΔIΑΛEΞE KΑI ΨHΦIΣE ΑΛΛO KOMMΑ.

OXI ΑKYΡΑ-ΛΕΥΚΑ

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΜΕ SMS KΑI E-MAIL.
ΒΑΖΕ ΤΟ ΣΤΟ BLOG ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Ενας φτάνει


elet@enet.gr


*«Απέραντο σκουπιδαριό ο Υμηττός. "Ιδού οι εμπρηστές", οδύρεται πρωτοσέλιδα η "Ελευθεροτυπία" (18-7-07). Και συμπληρώνει: χρειάζονταν ακόμη 40 φύλακες. Οχι, ένας χρειαζόταν (χωρίς το "ακόμη"). Και επιπλέον και κυρίως, η τόσο ταλαιπωρημένη "βούληση", μαζί με κάποια μέθοδο (που θα τη γεννήσει η βούληση).

Λοιπόν: τον πρώτο τον εντόπισα μέσα από τετράδιο εκθέσεων της κόρης του. Τον δεύτερο, από μια απόδειξη της ΔΕΗ. Τον τρίτο, πάλι από τετράδιο εκθέσεων (βλέπετε, οι άνθρωποι εκτίθενται μόνοι τους!). Τον τέταρτο, που ήρθε και ξεφόρτωσε σε παρακείμενο από το μελισσοκομείο μου χωράφι, ολόκληρο νοικοκυριό -υπολείμματα ριζικής ανακαίνισης σπιτιού, τον ξετρύπωσα μέσα από μια κορδελίτσα με κωδικό, που συνοδεύει βαλίτσα αεροπορικού ταξιδιού και μέσω της Ολυμπιακής. Χωρίς πολλή διαδικασία, την άλλη μέρα, το χωράφι καθάρισε όχι μόνον από έπιπλα και κουζινικά, αλλά και από τα δικά του τσάκνα και καλαμιές. Τον άνθρωπο ούτε τον είδα, ούτε τον ξέρω. Τέτοια αποτελεσματικότητα! Ο εντοπισμός διέρρευσε μέσω δημαρχείου.

Η συνέχεια έχει ενδιαφέρον. Γιατί όχι μόνο ο Υμηττός, όλη η Ελλάδα είναι σκουπιδαριό. Στην επαρχιακή πόλη που ζω, όλη η περιαστική περιοχή είναι σκουπιδότοπος. Κίνδυνος πυρκαγιάς σίγουρα, αλλά πιο σίγουρα είναι η βρωμιά και το αντιαισθητικό σκηνικό. Λοιπόν, μετά το τελευταίο συμβάν, πήγα στον κύριο δήμαρχο. Ενας υπάλληλος με παρότρυνε να κάνω έγγραφη εισήγηση "μεθόδου". Ο δήμαρχος μου εξηγήθηκε στα ίσα: "Δεν χρειάζεται κανένα έγγραφο. Το άκουσα εγώ και σας λέω υπεύθυνα: αν στείλω υπάλληλο να κάνει αυτή τη δουλειά, δύο πράγματα ξέρω καλά ότι θα συμβούν: πρώτον, ότι θα 'ρθει και θα μου πει "δεν βρήκα τίποτα", και δεύτερον, ότι δεν θα πάει(!). Τελεία και παύλα. Πάει και η "μέθοδος", πάει και η "βούληση"...

Γι' αυτό σας λέω, ένα φύλακας φτάνει, αλλά μαζί με "βούληση" -κάθετη, δομική. Οσα δεν φτάνει θα τα φυλάει ο φόβος. Αυτός φυλάει τα έρημα! Και θα έχουμε αποτέλεσμα: τον εντοπίζεις, του ρίχνεις ένα πρόστιμο (οι τρεις πρώτοι δικοί μου το πλήρωσαν στη Δημοτική Αστυνομία), τον ξεμπροστιάζεις, μέσω των ΜΜΕ (αν το επιτρέπει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων- ακόμη δεν είδαμε τα καλά της, μας πρέκυψε φάμπρικα) και καθάρισες! Καλή η παιδεία και η καλλιέργεια για παραγωγή πολιτισμού, αλλά να μην ξεχνάμε τον έλεγχο και την καταστολή. Στην Αμερική, αλλά και στην Ευρώπη, ακόμη και το χρηματικό πρόστιμο, θεωρείται συχνά αναποτελεσματικό και ξεπερασμένο και επιβάλλεται ποινή "κοινωνικής εργασίας", σαν του... Μπόι Τζορτζ, πέντε μέρες οδοκαθαριστής στη Ν. Υόρκη (Χρ. Μιχαηλίδης, "Ε", 9-3-07). Τα άλλα είναι μόνο λόγια».

Σ.Π. (στοιχεία του στην «Ε»)

Ανώνυμος είπε...

Kat' arxin signomi gia ta greeklish.

Xtes girisa apo Evia. To theama tragiko, tromaktiko, anatrixiastiko. Anthropoi na pethenoun liga xiliometra pio pera, spitia na kaigonte, ginekes kai pedia na klaine oi dromoi na kleinoun kai na perikiklonoun xoria kai oi ellines patriotes ataraxoi na koitane to theama apo thn taratsa!!!

Safos iparxoun kratikes efthines, safos o kivernitikos mixanismos oligorei eglimatika. Alla pou eimaste emeis? Otan kaigete to dipla xorio tha erthei kai sto diko sou. An pas na voithiseis i ti fotia tha sviseis i tha thn apomakrineis i an den mporeseis kai proxorisei tha exeis voithia otan tha ftasei sto diko sou.

As analogistei kathenas tis efthines tou. Oloi eimaste apo xoria. Prospathiste otan pate sto dikos sas na peisete 10 agrotes pou tha kathonte sto kafeneio na dosoun 1 metro apo to xorafi tou o kathenas gia na ftiaxtei antipiriki zoni. Prospathiste na peisete tous 2-3 pou exoun eskafeis kai greinter na doulepsoun mia ora thn imera gia 1-2 evdomades na ftiaxtoun oi antipirikes zones. Prospathiste na peisete olo to xorio otan erthoun na tous taksoun lagous me petraxeilia kai megales epixorigiseis na tous thesoun sovara kai kafta erotimata kai na min psifisoun opoio m@l@k@ foraei ble, kokkini, i prasini fanela epeidi etsi emathan apo tous goneis tous. Kserete ti tha ginei? Gia to proto tha sas paroun sto kinigi me tis karabines, gia ta alla 2 tha sas koitane aporimenoi etoimoi na sas foresoun ekeino to omorfo leuko poukamisaki me ta kleista manikakia.

Kapoios milise gia tin perioxi ton Kalivion. Kserete poses perioxes pou kaikan trigiro stin athina kai vgenan oi katoikoi kai eklegan gia amelia kai kratiki anefthinotita einai aftheretes eks oloklirou? Alla den koitame tin diki mas anefthinotita alla tou kratous (eite ble eite prasinou), i mipos einai kratos o tipakos pou xreose 150 evro to domatio ston pirgo? I mipos xreiazomaste 10.000.000 atoma se elgktiko mixanismo gia ta 10.000.000 ellinon? Sigoura exei efthini to kratos kai i kivernisi alla otan to fonazoun oi perissoteroi apo emas mou thimizei tin paroimia "eipe o gaidaros ton peteino kefala". As apoktisoume seinidisi kai koinoniki efthini kai tha diete pos kai oi kiverniseis tha allaksoun kai tha ginoun ipefthines kai tha zitane kai signomi kai den tha milane gia sinomosies kai alles paparies.

Arketa giati me nevriazoun kai ta greeklish.

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι "εξάρσεις" για διαδηλώσεις που τι ωραία, κάνουμε το χρέος μας με καμμιά φωνή, και μετά πάμε για καφέ είναι για ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ. Ο mirage πιο πάνω τα είπε καλά. ΕΜΑΣ πρέπει να αλλάξουμε πρώτα.

Επειδή βαριέμαι να τα ξαναγράφω, δείτε την πλήρη απάντησή μου στο ίδιο blog εδώ

Ανώνυμος είπε...

καλά, σίγουρα δεν έχει και πολύ σημασία αλλά η προτότυπη φωτογραφία είναι από το blog: salata.wordpress.com καθώς και όλο το "άρθρο" του blog: vulcanum graecum το οποίο μπορείτε να δείτε και μόνοι-ες στο τέλος του άρθρου. Θα τα πούμε την Τετάρτη. Δεν έχουμε μέλλον πια...

Unknown είπε...

Βάλανε τον Ρουσόπουλο Επικρατείας (την έχετε δεί τη βιλάρα του?) και κανει δηλωσεις τρομάρα του - η λέξη ασύμμετρη μάλλον έφαγε πολύ γιούχου και την κάναμε "πύρινη απειλή". Αλλά οι σπόντες συνεχίζονται.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι σημαίνει "ασύμμετρη απειλή" και από ποιόν προέρχεται.. Το μπαλάκι πήγε στη δηλωση του κωστακη και αφησε υπονοούμενο οτι δεν είναι τυχαιο. "Η κυβέρνηση δεν υπονοεί τίποτα..ο λαός αναρωτιέται"! Ουστ!

Ο λαός αναρωτιέται και για τόσα άλλα για τα οποία δεν παίρνει απάντηση. Εμπρηστικούς μηχανισμούς με λινάτσες χρησιμοποιεί ο μέχρι πριν ασσύμετρος πύρινος τρομοκράτης?

1555 γραμμή για τους πυροπαθεις. Οι "ανακρίσεις" συνεχίζονται. Το βίντεο με τους εμπρηστές του Υμητού αναλύεται.. Τα περι στόλου και περι ευρους των πυρκαγιών.. περι συνθηκών..

Και μετά ο πόνος των πληγέντων τον οποίον σέβεται η κυβέρνηση.

Αυτα τα ολίγα... Βράδιασε και δεν θα πετάει τίποτα. Μάλλον τσάμπα το σχόλιο.

penelops είπε...

Διάβασε κανείς το link του defencenet που άφησε παραπάνω η vicky?

Θα ή8ελα να γίνουν κάποια σχετικά σχολία... γιατί εμένα μου φαίνεται παπαρολογία της κακιάς ώρας και η πηγή μου φαίνεται τελείως αφερέγγυα!
Περιοδικό ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ?!?!!?

anonymous είπε...

Συνωμοσιολογία χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο και τίποτα παραπάνω. Τέτοιες "θεωρίες" κυκλοφορούν άφθονες...

Unknown είπε...

nai mwre... gia stratok%^*&^(*.... yparxoun kai alla tetoia porwtika opws to AMYNA KAI DIPLWMATIA klp... Den einai mono dexioi einai kai adexioi (opws diavasa kapou).. Alla kai pali einai mia pliroforia pou tin diabazei kosmos.

O SKAI Radio metadidei tin diamartyria tis Tetartis... Opoios exei listes mme na steilei enimerwsi. Kai opoios exei kinito (?) na steilei minima.

Gi ante.. 2 meres meinane. An einai na kanoume kati, prepei na trexoume ligo. Egw den xerw na to stisw... Xerei kaneis?

konstantinos είπε...

Καταρχάς, εννοείται ότι όλα είναι πιθανά.
Ακόμα και το ενδεχόμενο να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μιας χελώνας κι ενός σκαντζόχοιρου.
Ακόμη και η πιθανότητα οι φωτιές να ξεκίνησαν από ένα τσιγάρο που έκανε κάτω από τη σκιά ενός δέντρου ένας σκίουρος.
Το ερώτημα είναι γιατί δεν είχαν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα προτού ξεκινήσει η θερινή περίοδος; Γιατί δεν είχαν καθαριστεί οι αντιπυρικές ζώνες; Γιατί δεν είχαν 100% πληρότητα όλα τα πυροσβεστικά τμήματα; Γιατί δεν επανδρώνονται τα ξεχασμένα φυλάκια/παρατηρητήρια μέσα στα δάση; Γιατί δε χρησιμοποιείται ένα δορυφορικό σύστημα επόπτευσης που θα εντοπίζει επακριβώς και εν τη γενέση της κάθε εστία φωτιάς;
ΚΑΙ γιατί ο πρωθυπουργός επέλεξε να ξεκινήσει προεκλογική περίοδο μεσούντος ενός θέρους που είχε ήδη κατακάψει την Ελλάδα;
ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ,ε;!

konstantinos είπε...

Πάντως, με μια γρήγορη ανάγνωση του άρθρου στο defencenet, έχω να κάνω τα εξής σχόλια:
1)πρόκειται για ανθρώπους που θεωρούν τις ένοπλες δυνάμεις ακρογωνιαίο λίθο της χώρας που πρέπει να έχει συμμετοχή και παρουσία παντού
2)θεωρούν ότι η Ελλάδα έχει αξία και κύρος στο παγκόσμιο στερέωμα και κατά συνέπεια πολλοί θέλουν το κακό μας
3)κατά βάση είναι γαλάζιοι ψηφοφόροι (βαθύ μπλε)που περίμεναν πιο πολλά από την κυβέρνηση
4)είναι αρκετά λογικοί για να μπορούν να διακρίνουν ότι με λιγότερα χρήματα θα μπορούσαν να είαν προληφθεί όλα αυτά (αγορά πυροσβεστικών αεροπλάνων αντί των ζημιών που προέκυψαν), αλλά και
5) αρκετά παράλογοι (στο βαθμό που αυτά που υποστηρίζουν είναι απίθανα) ώστε να βλέπουν συνομωσίες εναντίον της Ελλάδας.

Παρόλα αυτά, άνθρωποι σκοτώθηκαν και τα δάση μας καήκαν. Για αυτά τα δύο υπάρχουν και πρέπει να αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες...

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ προσβλητικό να βγαίνει ο επίσημος εκπρόσωπος της κυβέρνησης και:

α) να μη ζητάει συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και τους πυροπαθείς για την ολιγωρία και το χάος που κόστισε ζωές, περιουσίες και φυσικό περιβάλλον
β) να αφήνει ανεπιβεβαίωτες φήμες για αόρατους εχθρούς να πλανώνται στον αέρα και να τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό

Κύριε Ρουσσόπουλε, αν η χώρα δέχεται επίθεση οφείλετε επιτέλους να το ανακοινώσετε. Όμως η χώρα δεν δέχεται επίθεση και το ξέρετε. Απλά εύχεστε να κρατήσει το παραμύθι του αόρατου εχθρού μέχρι τις εκλογές. Γιατί αυτό σας νοιάζει μόνο. Πώς θα κερδίσετε άλλη μια τετραετία. Να την κάνετε τι;

Εμάς μας νοιάζει ότι η χώρα μας καίγεται και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να μας προστατέψετε. Ούτε καν να οργανώσετε τη δική μας εθελοντική προσφορά.

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που γινόμαστε έξαλλοι και θέλουμε να διαδηλώσουμε. Και κανένας προβοκάτορας δε θα μας φιμώσει.

doctor είπε...

Τώρα αρχίζει η μάχη:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΒΕΪΚΟΥ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ

doctor

Ανώνυμος είπε...

Θα είμαι εκεί doc. Και όσοι άλλοι μπορέσετε είτε να έρθετε στο Άλσος Βεΐκου είτε να οργανώσετε παρόμοιες κινητοποιήσεις κάπου αλλού, κάντε το.

Ξεχορταριάσματα, συγκέντρωση βοήθειας για τους πληγέντες, οτιδήποτε. Μην περιμένετε από το κράτος να σας οργανώσει παιδιά. Περισώστε ό,τι μπορείτε όσο είναι ακόμα καιρός.

KitsosMitsos είπε...

Θα είμαι εκεί. Για να αποδείξουμε έμπρακτα ότι θέλουμε και μπορούμε.
Από θέμα συντονισμού, θα υπάρχει κάποιος αρμόδιος;

Sigma Tarsos είπε...

Περιοδικό Στρατηγική...

μάλιστα...

Ανοίξτε και ακούστε Λιακόπουλο και Άδωνι Γεωργιάδη καλύτερα. Μεγαλύτερη εγκυρότητα θα έχουν. Οι γνωστές αναλύσεις - οι δυτικοί μας χτυπάνε γιατί είμαστε σύμμαχοι της μαμάς-Ρωσίας και του μεγάλου "κοντού".

Φυσικά και υπάρχουν κάποιοι και τα πιστεύουν αυτά - και στην Αμερική υπάρχουν τυπάκια που πιστεύουν οτι η CIA έριξε τους Δίδυμους Πύργους για να έχει λόγο να κάνει επίθεση στο Ιράκ.

Και τώρα συζητάνε αν μπορούν να εντάξουν τον εμπρησμό στον αντιτρομοκρατικό νόμο. Και μήπως έχουμε πάρα πολλές ελευθερίες...

Ας μην ξεχνάμε οτι οι φανταστικές καταστάσεις έχουν πραγματικές συνέπειες.

Πριν παραμυθιαστούμε οτι μας κάνουν επίθεση αόρατοι εχθροί με αδιευκρίνιστα κίνητρα (να τσακίσουν την "ισχυρή" οικονομία μας άραγε; να πλήξουν τον κραταιό τουρισμό της Ζαχάρως; να υπονομεύσουν την κυβέρνηση Καραμανλή, επειδή "δεν υποκύπτει στα ξένα συμφέροντα" και συνασπίζεται με τη Ρωσία; να βγάλουν το άχτι τους, γιατί τελειώσαν τα αυτοκίνητα στα Εξάρχεια;), ας δούμε τις ανικανότητες του πυροσβεστικού σώματος και της πολιτικής προστασίας σε ζητήματα συντονισμού και οργάνωσης, τις μοναδικές καιρικές συνθήκες (άνυδρος χειμώνας, τρεις παρατεταμένοι καύσωνες, ισχυροί άνεμοι), τη διάλυση των τοπικών κοινωνιών στο θέμα της αυτοοργάνωσης της πυρασφάλειας του χωριού τους, τη συνεχιζόμενη αμέλεια και αδιαφορία όλων μας.

Αν αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν να μπουν 124 φωτιές σε μια μέρα, αναρωτηθείτε μήπως είναι δυνατό 124 έλληνες να ρίξουν ένα αναμένο τσιγάρο από το αυτοκίνητό τους σε μια μέρα, μήπως είναι δυνατό 124 έλληνες να ανάψουν φωτιά στο ύπαιθρο την ίδια μέρα, άλλοι 124 έλληνες να κάνουν εργασίες σε οικοδομές χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας, μερικές δεκάδες άλλοι να θεωρήσουν ιδανική την ευκαιρία να αρπάξουν κανά οικόπεδο ή κανά βοσκοτόπι, μερικοί πυρομανείς να αφηνιάσουν με τις φωτιές στην τηλεόραση κ.ο.κ.

Το παραμύθι της ασύμμετρης απειλής είναι καλό για να τρώνε τα παιδάκια το φαί τους. Όχι για να τρώει κουτόχορτο η μισή Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Doctor.... Εύγε.. Αυτό είναι...
Να είμαστε όλοι εκεί...

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗς ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΣΒΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ;
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ Η ΚΟΜΜΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΠΩς ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Η ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ;

Ανώνυμος είπε...

Ένα ζητημα είναι η καταστροφη και η αντιμετωπιση της. Ένα αλλο ζητημα είναι ποιος φταιει. Ένα τριτο ζητημα, εξισου κρισιμο, ειναι τι κανουμε τωρα, αμεσα και μακροπροθεσμα.

Το blog "ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;" ειναι αφιερωμενο σε αυτο.

http://tikanoumetora.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=Z93W_7HK_ps

Ανώνυμος είπε...

Μεταφέρω μήνυμα που αναρτήθηκε στο forum του www.oikologio.gr από τον zoophilos:

ΕΠΕΙΓΟΝ στην Νομαρχία Ηλείας ζητούν βοήθεια
Η Νομαρχία Ηλείας ζητάει πόσιμο νερό και τρόφιμα.

τηλέφωνα για να συνεννοηθεί όποιος θέλει

26210 23911
26210 37187
26210 31106

e-mail για επικοινωνία nomarxis@nailias.gr

Εχουν ήδη ανοιχτεί λογαριασμοί

Τράπεζα Ελλάδος
2341103053

Eθνική υποκατάστημα Πύργου
45154509009

Πειραιώς
5508033405636

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ
ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ S.O.S

Η επικινδυνότητα των καιρικών φαινομένων και οι συνεχιζόμενες πυρκαγιές στο νομό Ηλείας απειλούν σοβαρά το δάσος της Στροφυλιάς.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Αυγούστου με πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης στα γραφεία του, αποφασίστηκε η λήψη εκτάκτων μέτρων για την περιφρούρηση του δάσους.
Μεταξύ των μέτρων που αποφασίστηκαν είναι και η πραγματοποίηση περιπολιών από ομάδες εθελοντών μέσα στο δάσος τις επόμενες μέρες.

Ο Φορέας Διαχείρισης, ο Δήμος Λαρισσού και η Οικολογική Κίνηση Πάτρας κάνουν έκκληση σε κάθε πολίτη-εθελοντή να συνδράμει το έργο της προστασίας του μοναδικού αυτού οικοσυστήματος στελεχώνοντας τις ομάδες περιπολίας.

Το συντονισμό της φύλαξης ανέλαβε ο Δήμος Λαρισσού.

Κάθε πολίτης που επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνεί με τα παρακάτω τηλέφωνα:

6932 515417 (κ. Καλαϊτζής Δήμαρχος Λαρισσού)
6947 025363 (κ Νιφόρας Αντιδήμαρχος)
6973 668 089 (κ Κωστόπουλος Αντιδήμαρχος)
6974 746283 (κ Μανουδάκης Αντιδήμαρχος)

Γενικές πληροφορίες:
6936-51.10.13 (Θ. Κουτρούμπας μέλος ΟΙΚΙΠΑ)

Ανώνυμος είπε...

Ενημερώνω ότι ανέρτησα στο προσωπικό μου μπλογκ μία πρόταση για ψήφισμα που θα πρέπει να επιδοθεί στη Βουλή των Ελλήνων στη συγκέντρωση της Τετάρτης. Παρακαλώ πολύ να κάνετε τις παρατηρήσεις σας για τυχόν διορθώσεις και να μην το αντιγράψετε μέχρι να αναρτηθεί εδώ το τελικό κείμενο.

ΦΑΝΤΙ είπε...

Καλημέρα, μπορεί να μην κρύβεται τίποτε το δόλιο πίσω απο την προσπάθειά σου και οι περισσότεροι το πιστεύουμε αλλά είσαι σε λάθος δρόμο …

Έχεις αντιγράψει αυτά που λέγονται στα κανάλια και τα ερωτήματα που θα θέσει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Καμία φαντασία! Τίποτε το καινούργιο. Ακόμη και η συγκέντρωση είναι αντιγραφή της πετυχημένης συγκέντρωσης για την Πάρνηθα. Ξέρεις κάθε περίσταση ίσως απαιτεί τον δικό της τρόπο δράσης.

Ο πολύς κόσμος θα ζαλιστεί με το μήνυμά σου.

Προσωπικά δεν θα κατέβω. Όταν έριξες την ιδέα για ΒΟΥΒΗ ΜΟΝΟ συγκέντρωση είχα βρει ένα έρισμα. Φανταζόμουνα τους πάντες με μαύρα μακό μπλουζάκια ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΑΚΑΤ αμίλητους - χωρίς φωνές, χωρίς συνθήματα χωρίς καμία διαμαρτυρία. Απλά να πενθούν!

ΜΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ, μια λαίλαπα πένθους θα ένωνε όλους τους Αθηναίους (ακόμη και τους 300) ενάντια στον βασικό τους εχθρό: Τον κομματισμό, την ασυνενωησία και την μετριότητα!

Αντ΄αυτού μέρα με τη μέρα, κατρακυλάτε. Μόνοι σας κάνετε το πένθος σας οργή για τον ΑΛΛΟ και στείρα συνθηματολογία και ανούσιες συγκεντρώσεις. Αντί να συνεχίζετε τον εθνικό διχασμό θα έπρεπε να τον ξεπεράσετε.

Αν θέλεις πραγματικά να πετύχεις κάτι σημαντικό προσπάθησε ο κόσμος του ANADASOSI να περάσει ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ μήνυμα σε όλη την Ελλάδα:

ΗΤΤΑ του Κομματισμού και της Εθνικής Ασυνενωησίας. Μάυρο σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΧΑΣΕΙ και συνεχίζουν το βιολί τους τα τελευταία 50 χρόνια.

Δεν έχει σημασία ποιό κόμμα θα ψηφίσουν αρκεί να ψηφίσουν κάποιο ΑΛΛΟ κόμμα. Ο στόχος είναι απλός: ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ τα 2 μεγάλα κόμματα να ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΝ ως ΕΛΛΗΝΕΣ αντί να Δείχνουν με το Δάκτυλο ο ένας τον ΑΛΛΟ!

Ανώνυμος είπε...

Προχθές το βράδυ και ενω καιγόταν η Ελλάδα 2 άτομα επιχείρησαν να μπουν σε εναπομείναν δάσος προαστείου των Αθηνών, το οποίο πλέον φυλάσσεται καλά. ΥΣΤΕΡΑ απο χρόνια πιέσεων στους ανευθυνούπεύθυνους να φτιάξουν κρουνους, κλπ κλπ. Οι επίδοξοι εμπρηστές τράπηκαν σε φυγή. ΑΥΤΟΙ ειναι οι Ελληνες.

ΤΟ ΜΟΝΟ που μπορείτε να κάνετε για να αλλάξει η Ελλάδα (και που κανείς δεν κάνει) είναι--όπως έδειξε η πείρα στην περιοχή μου--να επικεντρωθείτε στην περιοχή σας. Οργανωθείτε και πιέζετε --γραπτώς και με δικηγόρους--τους αρμοδίους να κάνουν την δουλειά τους. Αν όχι σύρτε τους στα δικαστήρια, ΑΣ είναι χρονοβόρο. Δώστε δημοσιότητα στο θέμα, για να το ξέρουν όλοι οι συνδημότες. Επίσης ΚΑΙ εθελοντισμός για προστασιά πρασίνου περιοχής σας, φύτευση δέντρων, πυροφύλαξη.

ΑΝ οι Έλληνες ασχολούνταν με την περιοχή τους διεξοδικα ΔΕΝ θα υπήρχε πρόβλημα. ΠΟΛΥ που τους νιάζει αν συγκεντρωθείτε στο Σύνταγμα, αν τουςαφήνετε ανενόχλητους να καίνε και να τσιμεντώνουν την περιοχή σας!!!
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ.

Αλλά βέβαια οι πατριώτες του καναπέ προτιμούν να κανουν συγκεντρώσεις μία στο τόσο, ΠΑΡΑ καθημερινό "πόλεμο" με τους άχρηστους ΟΤΑ, τα Υπουργεία κλπ κλπ κλπ. Εδώ σας θέλω, θέλει χρόνο και χρήμα (λίγο από τον καθένα για έξοδα δικηγόρων) και οι περισσότεροι Έλληνες ΔΕΝ έχουν χρόνο γι αυτά.

Κάντε group therapy στα blogs λοιπόν!

Ανώνυμος είπε...

Mirage,

δεν έχω αντιγράψει κανένα ΠΑΣΟΚ και δε δέχομαι ότι μετά από τέτοια καταστροφή ο κόσμος πρέπει να μείνει βουβός για να μην απειληθεί η εθνική ενότητα. Δε δέχομαι να μετατραπεί η ανοιχτή πληγή σε ζήτημα προεκλογικής σπέκουλας. Όπως και δε δέχομαι κάποια από αυτά που γράφεις στο μπλογκ σου, ότι δηλαδή πρέπει να αποφασιστεί η "κατάργηση της διαδικασίας των επερχόμενων εκλογών" και η "παύση για 10 χρόνια της εκλογικής διαδικασίας".

Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε σ' αυτόν τον τόπο είναι να πάψουμε να έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα.

Ανώνυμε (10:38): Είναι δική σου άποψη ότι όσοι θέλουν να βγουν στους δρόμους κάνουν ψυχοθεραπεία του καναπέ. Κανείς δε λέει να μην οργανωθούμε σε τοπικό επίπεδο και να μη βοηθήσουμε έμπρακτα στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Αλλά το να σωπάσουμε γιατί κάποιους αυτό συμφέρει πολιτικά είναι κάτι που δεν πρόκειται να γίνει.

Ανώνυμος είπε...

Kaneis den to leei alla kai KANEIS den to kanei. Ase file, tous mathame tous Ellinares!

Ανώνυμος είπε...

http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,id=68935208

DIAVASTE NA FRIXETE.

NA pou pane ta lefta tou forologoumenou. Fysika kai pyrofylaxi DEN yparxoun lefta!!!
Vomvardardiste to Ypourgeio Politismou me eggrafes diamartyries. Giati TOSA lefta sto axristo EKK kai tipota stin Olympia???
XYPNISTE!!!

Unknown είπε...

Poio Pasok kai ND kai KKE.. Poios noiazetai gia to ti 8a psifisoume kai poios ka8odigei psifous. Poios einai toso blakas wste na to kanei edw mesa? Masise kaneis apo ta paixnidakia kai ton apoprosanatolismo? Kai poios einai ilithios arketa gia an ka8odigithei, idiaitera tetoies wres poy ta matia kai ta aytia einai anoikta.

Me ligi paratirikotita to bgazeis to syberasma. Min akouw blakeies. Kanenas se ayto to blog den leitoyrgei me ypoptes skopimotites klp klp...

Mirage les pragmata ligo perierga. H siwpi mono sta psyxiatria kai stis fylakes epiballetai. Na penthisoume? Giati na ftasoume sto simeio na penthisoume? Na min kanoume ekloges gia 10 xronia? Nai ame... na agorasoume kai paralages na eimaste asorti. Kai pros theou na min milame!

Les na syginithi8oun oi eyaisthitoi politikoi mas kai na allaxoun ola dia mageias? H mayri siwpi 8a syginisei.. H Aliki pote gyrnaei apo tin ekdromi me ton Piter Pan?

Den antigrafei kanenas ta kanalia oute ta kommata... Ma den diabazeis? To na xrisimopoioyme plirofories pantos eidous gia na bgazoume syberasmata den einai mempto. Ygies einai. Skeptomenoi eimaste oloi. Alliws 8a kaname beeee kai 8a arkoumastan se ayto.

Ayto to blog xekinise kai synexizei na dinei enallaktikes kai metaxy allwn na prosferei bima gia na akoustoyn polles apopseis, apo opoion endiaferetai na tis ekfrasei. Akoma kai apopseis pou amfisbitoun ta basika. Antilogos. Dimioyrgithike me skopo na diekdikisei kai na gnwstopoiisei kapoia pragmata. Alla den 8a xeiragwgithei kai den 8a katantisoume mikrofasistes kamias morfis. Anoixta ola einai.

O ka8enas sto blogaki toy bazei oti thelei. Kai apanta opws thelei. Edw einai mia koini prospatheia pou oloi proteinoun lyseis, diabazoun apopseis kai kanoun oti boroun.

Loipon, anti na "tsakwnomaste" san tis gries koubares, kalytera as skeftoume ti boroume na kanoume oloi mazi. Oso gia ta kommata, epifyllasomai na apantisw kapoia pio katallili stigmi. Ouf..

Ανώνυμος είπε...

Kykloforei ayto:

Επενδύσεις στην Ηλεία και Φωτιές...

από νεφέλη 10:46πμ, Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007
(Τροποποιήθηκε 7:47πμ, Τρίτη 28 Αυγούστου 2007)
Προβληματισμό προκαλεί το ενδιαφέρον αμερικανών επενδυτών στο Νομό Ηλείας σε συνδυασμό με την εκδήλωση πυρκαγιών στο νομό.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
Συζητήσεις για μεγάλες επενδύσεις στον νομό Ηλείας
Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2007

Συνάντηση με εκπροσώπους του γνωστού διεθνούς επιχειρηματικού ομίλου World Trade Center (WTC) Group, πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Σπύρος Σπυρίδων. Επικεφαλής της επιχειρηματικής αντιπροσωπείας ήταν ο κ. David H. Lee, Αντιπρόεδρος του WTC Group, ο οποίος συνοδευόταν από ομάδα συνεργατών του, καθώς και από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Α. Αγγελόπουλο. Η συνάντηση είχε αντικείμενο μεγάλες επενδύσεις εμπορικού, τουριστικού και ναυτιλιακού χαρακτήρα, τις οποίες ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει το WTC Group στην περιοχή του Κατακώλου, στο νομό Ηλείας. Σημειώνεται ότι το πρώτο στάδιο των συζητήσεων για τις επενδύσεις αυτές πραγματοποιήθηκε σε ταξίδι-αστραπή του κ. Σπυρίδωνα και αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων στη Νέα Υόρκη, στις 13 Μαρτίου.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της διεθνούς επιχειρηματικής αντιπροσωπείας, ο κ. Σπυρίδων δήλωσε: «Καλωσορίζουμε στη Δυτική Ελλάδα κάθε σοβαρό επενδυτή, ο οποίος διαθέτει τα κεφάλαιά του για την κατασκευή έργων που προωθούν την ανάπτυξή μας. Με τον κ. Lee και τους συνεργάτες του συναντιόμαστε για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από 6 μήνες, με στόχο την προώθηση μιας μεγαλόπνοης επένδυσης από έναν παγκόσμιας εμβέλειας επιχειρηματικό όμιλο. Μιας επένδυσης, η οποία βρίσκεται ήδη σε καλό δρόμο. Διαβεβαίωσα, λοιπόν, τους ξένους επενδυτές ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα παράσχει κάθε δυνατή υποστήριξη, ενισχύοντας την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής, μια πορεία που βασίζεται, κατά κύριο λόγο, στην ιδιωτική πρωτοβουλία», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.

Θοδωρής Κουμέλης - Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2007

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

ανοίξτε συζήτηση για αυτό το άρθρο
753428
Μια ερώτηση μόνο

από πως τους πουλήσαν; 6:07μμ, Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007
Την πουλήσαν με τους κατοίκους την Πελοπόννησο ή χωρίς;



753831
den katalabes?

από ... 7:47πμ, Τρίτη 28 Αυγούστου 2007
mono ti gi poulisan...

tous katoikous apla tous sbinoun apo to xarti...

Ανώνυμος είπε...

Απλά ήθελα να σας αναφέρω ότι όποιος εχει επισκεφτεί τα τελευταία χρόνια την Ισπανία και τα θέρετρα της θα καταλάβει ποιοι κάψανε την Πελοπόννησο. Αν κάποιος ιδιαίτερα επισκεφτεί το νήσι Ibiza θα νοιώσει την αηδία των μπετον ξενοδοχείων (3-5 ορόφους) μπροστά στη παραλία. Ευτυχώς που το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό κόπηκε στη βουλή. ωστόσο τα συμφέρντα της τουρστικής-ανάπτυξης (βλέπε κατάσταση Ροδου, Μάλια, Αγ. Νάππα ,..) πήραν εκδίκηση και κάψανε την Ηλεία. σε 10-15 χρονια θα δούμε την διαφορά όταν ο αγρότης θα έχει πάρει τις αποζημιώσεις, θα του έχουν φτιάξει το σπίτι (όλοι Happy) αλλά δεν θα παραγει τίποτα πια θα έχει "rooms to let".

και λέει ένας φίλος μου: "και καλά τότε, τον Πάρνωνα και την Εύβοια γιατί την κάψανε? Για να κάνουν ξενώνες?"

Μα καλά κανείς δεν έχει δει τον αιολικό χάρτης χώρας μας?

Ανώνυμος είπε...

Ο παραπάνω ανώνυμος κάτι ξέρει. η απάντηση είναι Εύβοια, Λακωνία, Θράκη (με αυτή τη σειρά). Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια? Απ: Πελλοπόνησος, Κρήτη Δωδεκάννησα.

που σκοπεύει η ΔΕΗ να κάνει το επόμενο ΚΥΤ? Απαντ.: Ν. Αχαϊας για της ανάγκες της πόλης της Πάτρας και της ανάπτυξης της νέας εθνικής και του railway.

"Τα ΑΠΕ ακολουθούν τους δρόμους της φωτιάς". (Εφ. Καθημερική προ καιρού - για όποιον δεν κατάλαβε.

Αυτα τα projects δεν σταματιoύνται.

Ανώνυμος είπε...

Έχω το θλιβερό προνόμιο να κατάγομαι από την περιοχή της Πηνείας και να έχω υπηρετήσει σε αυτήν. Ξέρω καλά τα μέρη και σας βεβαιώνω πως δε γίνεται να υπάρχουν τόσα μέτωπα σε τόσα μέρη και πραγματικά να στραγγαλίζουν χωριά από όλες τις πλευρές. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα ποιος το έκανε αλλά μπορώ να πω δυο πράγματα:
1. Για τη φωτιά - τραγωδία της Πελοποννήσου δεν φταίει η κυρά Μάρω που έβραζε κόλυβα στη Ζαχάρω.
2. Οικοπεδοφάγοι στου Λάλα ή στον Πλάτανο; Μάλλον ποντιακό ανέκδοτο είναι...

Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν ευθύνες για τι 63 ψυχές που χάθηκαν, για τους ανθρώπου που δεν βοηθήθηκαν να εκκενώσουν εύκολα τις περιοχές τους και για τη χαμένη ανάσα μας (την οικολογική καταστροφή

fotis είπε...

Μην παρασυρόμαστε στη λογική του Λαμπράκη... "σιωπηλή διαμαρτυρία", για να μεγαλώσει η αντίδραση κατά της κυβέρνησης και μόνο, για να μην ξεφύγει κάνα κακό συνθηματάκι... και μετά ;;;;
Του χρόνου θα ξανακλαίμε εμείς και οι άλλοι θα χτίζουν βιλάρες.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ !
ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΧΤΗ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ !
Αντίδραση που θα διαρκέσει και μετά από τις εκλογές !
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ:
www.psifizomavro.blogspot.com