Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ=ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ/ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ;

Αγαπητοί φίλοι και συνοδοιπόροι,

Ήταν μόλις τον προηγούμενο χρόνο, όταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης με μια πρωτοφανή κίνηση σκανδαλώδους εύνοιας των κυνηγετικών συλλόγων, υπεραμύνθηκε της κυνηγετικής δράσης σε μια χρονιά που κατακάηκε όλη η Ελλάδα.

Οικολογικές οργανώσεις με μεγάλη απήχηση στην Ελληνική κοινωνία και αναγνωρισμένο έργο, είχαν προσβάλει με επιτυχία στο ΣτΕ τη «νέα ρυθμιστική για το κυνήγι» και την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου. Ο κ. Kιλτίδης, σε χρόνο ρεκόρ για δημόσια υπηρεσία στη χώρα μας, έβγαλε «νέα ρυθμιστική για το κυνήγι» εξουδετερώνοντας κάθε -Λογική και Νομική- αντίδραση, σχετικά με συνέχιση του κυνηγίου, σαν μην είχε συμβεί τίποτε στη χώρα από τις μεγάλες φωτιές του περασμένου καλοκαιριού.

Φέτος, στη ίδια γραμμή, που έχει επιλέξει να ευνοεί σκανδαλωδώς τους οργανωμένους κυνηγούς, ο κ. Kιλτίδης ξεπέρασε τον εαυτό του, ανακηρύσσοντας τους ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ σε ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ και με προτροπή του τις καλεί να αναλάβουν τον ρόλο τους, εκμεταλλευόμενοι τις χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. για την «προστασία του περιβάλλοντος».

Κατανοούμε απολύτως τις τακτικές ιδιοποίησης της ψήφου των κυνηγών, αλλά η υπεράσπιση της Φυσικής κληρονομιάς της Ελληνικής υπαίθρου είναι πέρα και πάνω από οποιαδήποτε ψηφοθηρική παράνοια. Οι τελευταίες αβανταδόρικες δηλώσεις του κ. υφυπουργού, να μασκαρέψει τους κυνηγούς σε οικολόγους, δίνει νέα παράταση στην απληστία και εξοπλίζει με αναγεννημένη θρασύτητα τους οργανωμένους κυνηγούς, σε βάρος του Φυσικού περιβάλλοντος, των αρχών του πολιτισμού και της δημοκρατίας στη χώρα.

Η Φύση δεν είναι κτήμα κανενός και δεν μπορεί να συσκοτίζεται -και πολύ περισσότερο να εξισώνεται-, η καταστροφή με την διατήρηση / προστασία του περιβάλλοντος.

Αγαπητοί φίλοι,
σε αυτό το ζοφερό κλίμα και πλαίσιο, αποτέλεσμα της πολύχρονης και βαθιάς απαξίωσης του Φυσικού περιβάλλοντος από την πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου στη χώρα μας, αναπτύχθηκε μια αυθόρμητη κίνηση για μαζική διαμαρτυρία και απεμπλοκή από αυτή τη καταστροφική αντίληψη για τη φυσική μας κληρονομιά. Αναγνωρίζουμε την επιτακτική πλέον ανάγκη, για δημοκρατική και δημόσια απάντηση του Οικολογικού κινήματος απέναντι στο κυνηγετικό λόμπι.

Σας καλούμε να συνδιοργανώσουμε το περιεχόμενο, την φυσιογνωμία και τις οργανωτικές ανάγκες μιας μαζικής παρουσίας, υπεύθυνων και ενεργών πολιτών, στο Σύνταγμα στα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου. Πάρτε ενεργό μέρος, δώστε διέξοδο και ελπίδα, κάνετε αυτή την πρωτοβουλία δικιά σας.

Είναι καιρός, να καταλάβουν οι κυνηγοί και ο κ. Κιλτίδης ότι δεν θα μείνουν αναπάντητες οι προσπάθειές τους να καταστρέφουν και να ιδιοποιούνται προς όφελός τους, τη Φυσική κληρονομιά της χώρας. Φτάνει πια !!

Διαδώστε την είδηση παντού !!

Φτάνει πια με τις φωτιές, φτάνει πια οι τουφεκιές !!

Στο αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζονται
συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.


Καλή αντάμωση και καλό αγώνα !!

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ
ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΟΜΠΙ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στην προσπάθεια δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Αναδημοσίευση από το μπλογκ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΟΜΠΥ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: