Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

Το οικολόγιο σε χρειάζεται!

Το οικολόγιο σε χρειάζεται.
Θες να βοηθήσεις;
Μπορείς!

Είτε το ξέρεις, είτε όχι, είμαστε σίγουροι πως το γνωστικό σου πεδίο και οι δεξιότητές σου σε κάποιους τομείς θα καλύψουν πολύ σημαντικά κενά, είτε αυτά έχουν να κάνουν με μια εμπεριστατωμένη επιστημονική άποψη, είτε με ένα ζευγάρι χέρια σε κάποια ομάδα έργου.

Το οικολόγιο σε χρειάζεται για τη διάδωση της γνώσης
Αναζητούμε από γεωπόνους, γεωλόγους, δασολόγους, κτηνίατρους, χημικούς, ...μέχρι κτηνοτρόφους!

Το οικολόγιο σε χρειάζεται για τη διαχείριση του κόμβου
Νομικοί, προγραμματιστές, γραφίστες, authors, editors, αλλά και κάθε λογής ειδικότητα, είναι πολύτιμοι για την στήριξη αυτού του ιστοτόπου.

Το οικολόγιο χρειάζεται τα μάτια σου
Ζητάμε άτομα που μπορούν να συνεισφέρουν, παρακολουθώντας τη σχετική αρθρογραφία στον Τύπο και στο Διαδίκτυο, αλιεύοντας πληροφορίες, διασταυρώνοντας πηγές.

Το οικολόγιο χρειάζεται τα χέρια σου
Η «χειρωνακτική» συμμετοχή σου σε μελλοντικές δράσεις πυροπροστασίας ή αποκατάστασης του περιβάλλοντος είναι πιο σημαντική απ’ όσο φαντάζεσαι.

Το οικολόγιο χρειάζεται το μυαλό σου
Σίγουρα έχεις τη δική σου άποψη. Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις, είναι να την διατυπώσεις, συμμετέχοντας στο forum, προτάσσοντας τις δικές τους ιδέες και λύσεις για τα προβλήματα/ερωτήματα τα οποία τίθενται καθημερινά.

Γι’ αυτό, μη χάνεις χρόνο:
Συστήσου και πες μας τι ξέρεις να κάνεις και σε ποιους τομείς θα μπορούσες –για αρχή- να συνεισφέρεις.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες από τις ήδη υπάρχουσες ομάδες εργασίας στο φόρουμ μας που θα το βρείτε ΕΔΩ είτε με ένα μήνυμα στο oikologio παπάκι oikologio τελεία gr .

3 σχόλια:

ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων είπε...

Μακάρι οι εμψυχωτές που ξεκίνησαν ελπιδοφόρα για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ, αλλά επιτήδειοι ειδικοί τους έκοψαν αμέσως τα φτερά, καταπολεμώντας, ως συνήθως, την αυτάρκεια , και αποσιωπώντας τη διεθνή εμπειρία για τις άνευ μίζας αντιπλημμυρικές-αναδασωτικές σπορές (http://www.simerini.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=309626, http://www.volunteertaskforce.org/ppwatershed,www.epa.gov/owow/info/NewsNotes/issue77/77issue.pdf, http://www2.forthnet.gr/skerats/prasines2.htm, http://www.geocities.com/naturalfarming/spores.html ),
να μη γίνουν άλλη μια μη δημοφιλής γραφειοκρατία ,
Άλλωστε, την ερημοποίηση, εκτός από την κατά καιρούς υπερδιέγερση του ήλιου, την προκαλούν εδώ και 6.000 χρόνια οι ειδικοί τού "αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατά κυριεύσατε την Γην"…
Στις πόσες πλημμύρες θα αντιδράσουμε ;

Ανώνυμος είπε...

Το οικολόγιο σε χρειάζεται για τη διάδωση της γνώσης.
-----------------------------
Να προσφέρω λοιπόν στην ορθογραφία.
Γνώση είναι κι αυτή...
Το σωστό είναι διάδοση κι' όχι διάδωση.
Επίσης λάθος είναι και ο τύπος "δώθηκε" που μας τάχουν πρήξει μ' αυτό το "δώθηκε".
Μέχρι και η greenpeace στο τηλεοπτικό σποτάκι με τον τσαντίλα μπόμπιρα, έτσι το γράφει. Και καλά με τους υποτιτλισμούς που ο υποτιτλιστής γράφει γρήγορα. Ας πάει στο καλό, δεν περιμέναμε δα κι από την τιβί κάτι σπέσιαλ.
Στο σποτάκι όμως που θα το είδαν μέχρι και εκατό μάτια μέχρι να βγεί στον αέρα; Προχειρότητα; Άγνοια; Ότι και νάναι, άντε να με πείσει ο σπόρος της greenpeace...
Έλεος.
Το ρήμα είναι δίνω και όχι δώνω.

Σημ.: δε σε κατακρίνω αγαπητέ μπλόγκερ. Έτσι τόδες και σύ έτσι τόγραψες. Πιό πολύ για την πράσινη ειρήνη το γράφω.

Ευχαριστώ.
Ο ανώνυμος οδηγός ασθενοφόρου.
Θυμάστε έ;

ΦΑΝΤΙ είπε...

Για όλους όσους είναι αναποφάσιστοι τα πράγματα είναι απλά! Όσοι απέχουν, ρίξουν άκυρο ή λευκό, ουσιαστικά θα χαρίσουν την απόφαση στους "χούλιγκαν" των κομμάτων, οι οποίοι θα κατέβουν να ψηφίσουν "δαγκωτά" το δικό τους κόμμα.

Ακόμη και στα 2 μεγάλα κόμματα που σηκώνουν στους ώμους τους στον ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ, που άφησαν το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον να απαξιωθούν, συνεχίζουν να υπάρχουν οι φανατικοί οπαδοί που εθελοτυφλούν. Σε ποδοσφαιρική ορολογία τους ονομάζουμε "ανεγκέφαλους".

Η συνέχεια εδω -> http://notes-mirage.blogspot.com/2007/09/to.html

Εάν εκφράζει και εσάς το μήνυμα, διαδώστε το ...! (σημείωση: δεν θεωρώ πως με την προτροπή μου αυτή επηρεάζω κανέναν "πολιτικά" με την παραδοσιακή - κομματική έννοια)

Να γνωρίζετε πως σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, απαιτούνται ΜΟΝΑΧΑ 6 hops (6 διαδοχικές αναμεταδώσεις, 6 διαδοχικοί άνθρωποι που θα διαδώσουν το μήνυμα στόμα-με-στόμα, SMS με SMS, eMail με eMail στους γνωστούς τους) για να το μάθει όλη η Ελλάδα ...

------------- Μήνυμα --------------------
Όχι στην αποχή, άκυρο, λευκό! Συμμετοχή! Αυτοί μας δίχασαν, εμείς θα τους ενώσουμε. Το Λευκό ας γίνει Λαχανί: http://notes-mirage.blogspot.com/2007/09/to.html
------------- Μήνυμα --------------------