Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Επίσκεψη Οικολόγων - Πράσινων στην Ηλεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η καμπάνια των Οικολόγων Πράσινων για την Προστασία των Δασών, την Πρόληψη από τις καταστροφικές πυρκαγιές και την Οικολογική ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών με τίτλο «Εμείς θυμόμαστε τις καλοκαιρινές πυρκαγιές. Εσείς;» συνεχίζεται, αυτή τη φορά στην Ηλεία.

Συγκεκριμένα, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα βρεθούν στο νομό Ηλείας, το διήμερο 10-11 Μαΐου 2008, για να:

- επισκεφθούν το Σάββατο 10/5 το πρωί δήμους και χωριά που επλήγησαν από τις περσινές πυρκαγιές και να μιλήσουν επιτόπου με τους κατοίκους και φορείς των περιοχών αυτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσους μήνες μετά,
- επιδιώξουν μέσα από ένα δημόσιο διάλογο την ενδυνάμωση και συντονισμό των προσπαθειών για επίλυση των προβλημάτων των πυρόπληκτων περιοχών, αλλά και να συζητήσουν με τους φορείς της περιοχής κοινές δράσεις και ένα νέο όραμα για την περιοχή στο δημόσιο διάλογο που οργανώνουν στο Δημαρχείο του Πύργου την Κυριακή το πρωί (10.00-13.00) με τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας, του Δήμου Πύργου, φορέων και κατοίκων της περιοχής.

Το Σάββατο 10 Μαΐου, το απόγευμα (15.00-21.30) θα συνεδριάσει σε αίθουσα του Δήμου Πύργου το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων.

Επιδίωξη των Οικολόγων Πράσινων είναι η επίλυση επιτέλους των προβλημάτων που εμποδίζουν την αρωγή των πυροπαθών και η εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το φυσικό περιβάλλον, οι τοπικές κοινωνίες και η παραγωγική βάση των πυρόπληκτων περιοχών. Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν την Κυβέρνηση να ξεπεράσει την αδράνεια και τη γραφειοκρατία στην αποκατάσταση των πυροπαθών, μεταξύ άλλων δημιουργώντας έναν αυτόνομο οργανισμό με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών που θα επεξεργαστεί και θα έχει τα μέσα να υλοποιήσει ένα νέο όραμα για την οικολογική αναγέννηση της περιοχής, που θα δώσει προοπτικές στους κατοίκους, περιλαμβανομένων και των μεταναστών στην Ηλεία.

Μια πολιτική για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών πρέπει να δίνει κίνητρα και να ενισχύει οικονομικά, χωρίς χρονοτριβή, τους πυρόπληκτους αλλά και τις τοπικές κοινωνίες για να συμβάλλουν ενεργά και ουσιαστικά στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και στη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών που θα διαμορφώσουν ένα οικολογικά βιώσιμο μέλλον για την Ηλεία.

www.ecogreens.gr

- email: ecogreen@otenet.gr, ecogreens@nath.gr Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825 Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196


Δεν υπάρχουν σχόλια: