Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Με γειά το βιομηχανικό πάρκο στην Πάρνηθα

Το άκουσα χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και δεν πίστευα στ' αυτιά μου. Ενα χρόνο μετά την καταστροφή της Πάρνηθας ξεχάστηκαν όλα. Ετσι μετά τα αυθαίρετα που άρχισαν να χτίζονται, μετά τους λαθροκυνηγούς που είπαν ν'αφανίσουν τα ελάφια που απέμειναν, ε καιρός να πάμε και μερικά εργοστάσια στην καμμένη γη. Ετσι γιά να ανακάμψει γρηγορότερα το δάσος με λίγη παραπάνω ρύπανση.

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.

Με την ονομασία "Βιομηχανικό Πάρκο - Τεχνόπολη Ακρόπολη", θα καταλαμβάνει έκταση 500 στρεμμάτων στα Κιούρκα και θα φιλοξενεί βιομηχανικές μονάδες και επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι πριν από δυο χρόνια το 5ο Τμήμα του ΣτΕ είχε απορρίψει την εγκατάσταση του Πάρκου, καθώς η εν λόγω περιοχή αποτελεί το όριο σύνδεσης της Πάρνηθας με τον ορεινό όγκο της Πεντέλης.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις αντιδρούν στη δημιουργία του Πάρκου, επισημαίνοντας ότι δεν μπορούν να εγκατασταθούν βιομηχανικές μονάδες στα όρια του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας.

Από τον ΣΚΑΙ

Μπράβο μας βρε. Αντε βρε καλορίζικο!

1 σχόλιο:

KitsosMitsos είπε...

Θυμίζοντας την ρήση του πρωθυπουργού Εκεί που ήταν δάσος, θα ξαναγίνει δάσος...