Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Δολοφόνοι αλεπούδωνΈνα παπί με δυο κυνηγούς σέρνουν επί χιλιόμετρα τρεις νεκρές αλεπούδες.
Το θράσος των κυνηγών έχει ξεπεράσει πιά τα όρια.
Πόσο θα ανεχόμαστε επιτέλους τον κάθε ψυχανώμαλο που παίρνει ένα όπλο και βγαίνει και σκοτώνει ότι βρει; Και μην μου πει κανείς ότι ήταν λαθροθήρες. Ολοι αυτοί παίρνουν άδειες από τους κυνηγετικούς συλλόγους.
Να σας υπενθυμίσω ότι ο κύριος KILLτίδης και η ΝΔ θα μετατρέψουν τους κυνηγετικούς συλλόγους σε περιβαντολλογικές οργανώσεις.
Δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Επειδή είμαι έξω φρενών και θ'αρχίσω τα μπινελίκια.

Εδώ
Εδώ
Εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πρόσφατο ενημερωτικό roundmail στους πολλούς φιλόζωους στη Γερμανία.
_________________________

Αγαπητοί φίλοι,

αυτό που σας γράφω τώρα είναι ένα χαστούκι για όλους όσους συνεχίζουν και φέρνουν ζώα από το εξωτερικό στη Γερμανία.

Παρόλα αυτά σας παρακαλώ να σκεφτείτε όσα γράφω εδώ.

Σε μια χώρα όπου σε καταφύγια ζώων και παρόμοιες εγκαταστάσεις , σε περιπτώσεις που γνωρίζουμε και εν γνώση των αρμοδίων υπηρεσιών, έχουν κρατηθεί ζώα, μέχρι και για τρία χρόνια μέσα σε μικροσκοπικά κλουβιά,

και στη περίπτωση που δε βρισκόταν ανάδοχος γινόταν ευθανασία, σε μια χώρα όπου επιτρέπεται να φιλοξενούνται ζώα από καταφύγια, πολλές φορές ανά δύο, μέσα σε μικρά κλουβιά για κουνέλια στα καταφύγια (ακόμα και μέσα σε δωμάτια χωρίς παράθυρα),

σε μια χώρα όπου ο Νόμος περί Προστασίας Ζώων βρίσκει τόσο λίγη εφαρμογή όσο σε μας,

σε μια χώρα όπου τα ζώα που βρέθηκαν επιτρέπεται να κρατούνται σε μικροσκοπικά δωμάτια και ακόμα πιο μικροσκοπικά κλουβιά, χωρίς θέρμανση και ας επικρατεί ήδη παγωνιά, και αυτό απ' ότι φαίνεται για απεριόριστο χρονικό διάστημα,

σε μια χώρα, όπου δεν αναλαμβάνει κανείς να βρει στέγη σε ζώα που βρέθηκαν,

σε μια χώρα όπου απαγορεύεται το τάϊσμα αδέσποτων γατιών και μια ένωση πόλεων και κοινοτήτων πρακτικά διατάσσει τις πόλεις να εισάγουν αυτή την απαγόρευση στο καταστατικό τους,

σε μια χώρα όπου χρησιμοποιούνται αδέσποτες γάτες για πειράματα,

σε μια χώρα όπου εφαρμόζεται η οδηγία περί χημικών ουσιών REACH της ΕΕ , όπου πεθαίνουν εκατομμύρια ζώα και η οποία έτσι αποκαλύπτει την απόλυτα περιφρονητική στάση της απέναντι στα ζώα,

σε μια χώρα όπου κλέβουν τα ζώα στους δρόμους και οι αρμόδιες υπηρεσίες σιωπούν ή αγνοούν την κατάσταση,

σε μια χώρα όπου βρίζουν τους φιλόζωους για την εθελοντική τους εργασία, σε μια χώρα όπου επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται και ζώα από το εξωτερικό σαν πειραματόζωα,

σε μια χώρα όπου υπάρχουν μεν ποινές για τη χρήση κλεμμένων ζώων σε πειράματα, αλλά όπου δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο εναντίον της φαρμακοβιομηχανίας που τα χρησιμοποίησε,

Σε μια τέτοια «Γερμανία» δεν θα πρέπει να επιτρέπεται πια να εισάγονται ζώα από το εξωτερικό, επειδή η χώρα μας δεν δίνει καμία σημασία στη προστασία ζώων, ούτε καν στην αξιοπρέπεια των δικών της ζώων.

Η νομοθεσία για τη προστασία των ζώων από τη μια μεριά περιγράφεται στο Νόμο περί Προστασίας ζώων, από την άλλη, όταν πρόκειται για πειράματα σε ζώα, αναιρούνται και πάλι. Η Γερμανία είναι μια χώρα όπου τα θέματα που θέτουν φιλόζωοι στην κυβέρνηση αγνοούνται πλήρως.

Η Γερμανία είναι μια χώρα όπου στα μέσα ενημέρωσης δεν υπάρχει καμία αναφορά στην οδηγία ΕΕ REACH και το φόνο εκατομμυρίων ζώων που χρησιμοποιούνται σε πειράματα επανεξέτασης χημικών ουσιών. Εδώ υπάρχει ένας τοίχος σιωπής που είναι αδιαπέραστος.

Η Γερμανία είναι μια χώρα που δεν εγγυάται ούτε τη προστασία των ιδίων της των ζώων.

Η Γερμανία είναι επίσης μια χώρα όπου οι φιλόζωοι μπορεί μεν να μάχονται κατά της αδικίας, ξεχνώντας τελείως τον εαυτό τους, αλλά όπου ποτέ δε θα πετύχουν το στόχο τους επειδή αγωνίζονται εναντίον μιας μορφής εξουσίας που όμοια δεν υπάρχει.

Και σε μια τέτοια χώρα συνεχίζετε και φέρνετε ζώα;
______________________________________________

Όλοι εσείς που μου στέλνετε μηνύματα για τα ασύλληπτα πολλά ζώα που φέρνετε μέρα με τη μέρα σ' αυτή τη φριχτή Γερμανία, όπου η εφαρμογή της νομοθεσίας για τη προστασία ζώων απαιτεί σκληρό αγώνα, όπου εγώ προσωπικά δεν είχα το προνόμιο να δώ, έστω και μια φορά μέσα σε περισσότερα από έξι χρόνια, να ευοδωθεί μια κατηγορία για κακοποίηση ζώων κλπ., όπου διεξάγονται πειράματα του πιο φρικτού είδους σε ζώα , όπου τα δικαιώματα των πολιτών σε σχέση με τα κατοικίδιά τους αγνοούνται, όπου κατοικίδιες γάτες και σκύλοι επιτρέπεται να κυνηγιούνται, όπου η εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση αγνοεί πλήρως τις επιθυμίες των πολιτών σε ότι αφορά τα κατοικίδια,

Σας παρακαλώ, μη μου ξαναστέλνετε ποτέ πια μηνύματα ψάχνοντας για ένα νέο σπίτι για ζώα από το εξωτερικό.

Όσο στην ίδια μας τη χώρα τα ζώα δεν έχουν κανενός είδους δικαιώματα, θα πρέπει να ψάχνετε εναλλακτικές λύσεις να βοηθηθούν τα ζώα του εξωτερικού εκεί που βρίσκονται.

Και όλοι εμείς που μας κλείνουν τη πόρτα όποτε υποβάλλουμε, παρακαλώντας, τα αιτήματά μας στη κυβέρνηση, θα πρέπει στις επόμενες εκλογές να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Όλες οι υπηρεσίες με τις οποίες είχα να κάνω έως τώρα είχαν υιοθετήσει τη στάση που έχει διαφανεί σε κυβερνητικό επίπεδο.

Ο Νόμος περί Προστασίας των Ζώων δεν αξίζει ούτε το χαρτί στο οποίο είναι γραμμένο.
______________________________________________

Για άλλη μια φορά ασχολήθηκα τις τελευταίες μέρες, μαζί με άλλους ζωόφιλούς, πολύ έντονα με το ζήτημα των πειραμάτων σε ζώα. Η φίλη μου η Γκάμπι έχει βρει ιστοσελίδες για το θέμα, στις οποίες αναφέρεται πως δοκιμάζονται μέθοδοι θανάτωσης για πειραματόζωα, όλα τα δάκρυα του κόσμου δεν είναι αρκετά να χωνέψει κανείς αυτή τη φρίκη.

Εδώ ένα μικρό απόσπασμα. Περισσότερα για το θέμα προσεχώς στην ιστοσελίδα μας. ...;

Στη Γερμανία απ' ότι φαίνεται ξέρουν ότι κάποια πράγματα προκαλούν διαμαρτυρίες και δυσαρέσκεια στον κόσμο, οπότε πολλές πληροφορίες είναι διαθέσιμες μόνο στα αγγλικά και μόνο μετά από κουραστική έρευνα ή αν πέσει κανείς πάνω τους κατά σύμπτωση. Εδώ και μέρες ασχολούμαι με μια πραγματεία που έχει ως θέμα τη θανάτωση πειραματόζωων και τη θανάτωση υπεράριθμων ζώων από εκτροφεία πειραματόζωων.

Ξέρατε ότι η θανάτωση μικρών ζώων σε φούρνο μικροκυμάτων ή με σπάσιμο του σβέρκου είναι ανθρώπινη μέθοδος;

Ότι υπάρχει λαιμητόμος για αρουραίους και ποντίκια όπου κόβεται το κεφάλι τους χωρίς καμία αναισθησία;

Ότι δοκιμάζονται, ερευνώνται και θα ερευνώνται όλοι οι πιθανοί τρόποι θανάτωσης και ότι υπάρχουν συστάσεις για το ποιοι τρόποι είναι ακατάλληλοι για θανάτωση πειραματόζωων;

Σύμφωνα με τις συστάσεις αυτές οι αναφερόμενες μέθοδοι για παράδειγμα δεν είναι καθόλου κατάλληλες για σκύλους και γάτες: Το σχόλιό μου.

Σκεφθείτε ότι όλες οι εδώ αναφερόμενες μέθοδοι έχουν ερευνηθεί!

"Τα ακόλουθα μέσα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη θανάτωση σαρκοφάγων ζώων:

Πνιγμός, εγκεφαλική διάσειση (ενήλικα), αποκεφαλισμός, ασφυξία, στραγγαλισμός, μονοξείδιο του αζώτου, αέριο υδροκυανίου, κυκλοπροπάνιο, μεθοξυφλουράνιο, τριχλωραιθυλένιο, εμβολή αέρα, υδροκυάνιο, οξύ, ένυδρος χλωράλη, στρυχνίνη, νικοτίνη, θειικό μαγνήσιο και αναστολέας νευρομυϊκού συστήματος".

Σχετικά με τη θανάτωση με διοξείδιο του άνθρακα:

Αν και το διοξείδιο του άνθρακα προκαλεί στις γάτες μέσα σε ένα λεπτό αναισθησία, προσπαθούν να ξεφύγουν. Γλείφουν και φτερνίζονται και προσπαθούν να σκαρφαλώσουν να βγουν έξω, μια ένδειξη ότι τους προκαλείται άγχος. Τα ζώα μαζεύονται επίσης και έτσι αυτή η μέθοδος είναι αντιαισθητική και άβολη για το άτομο που τη διεξάγει. Για αυτό το λόγο η συγκεκριμένη μέθοδος θεωρείται απαράδεκτη για την ευθανασία σαρκοφάγων ζώων.

Άλλο απόσπασμα: Επιλογή μεθόδου θανάτωσης:

Η αναζήτηση της καλύτερης μεθόδου θανάτωσης είναι πάντα επίκαιρο αντικείμενο έρευνας.

Η επιλογή βασίζεται στην εκάστοτε επίκαιρη τεχνολογία / μεθοδολογία. Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα εξής: Σχετικά με τη προστασία ζώων:

Καταλληλότητα μεθόδου για το συγκεκριμένο είδος ζώου, γρήγορη έναρξη δράσης, ανώδυνη, αξιόπιστη (μη αναστρέψιμη).

Σχετικά με τη προστασία ατόμων (επικίνδυνες ουσίες, υγιεινή):

μέθοδος ασφαλής για το άτομο που τη διεξάγει, εύκολος χειρισμός

Σχετικά με το κίνητρο του προσωπικού:

συναισθηματική αποδοχή («αισθητική») της μεθόδου

Σχετικά με την έρευνα: απουσία επίδρασης στο αποτέλεσμα του πειράματος, δυνατότητα τυποποίησης, δηλαδή διεξαγωγής με τον ίδιο τρόπο και ίδια πάντα επιτυχία (αναπαραγωγιμότητα).

Σχετικά με τη λειτουργικότητα:

οικονομική μέθοδος, χωρίς επιπτώσεις στο περιβάλλον

Γενική πρακτική:

Να μειωθεί όσο το δυνατόν η νευρικότητα στα ζώα, καλύτερα να αποφεύγεται τελείως.

Όχι στρίμωγμα μεγάλης διάρκειας ή δέσιμο του ζώου όσο έχει τις αισθήσεις του!

Σε μεγαλύτερες ομάδες:

Να αποφεύγεται η ανάμειξη ομάδων που είναι ξένες μεταξύ τους. Να μη γίνει θανάτωση σε χώρους όπου υπάρχουν άλλα ζώα, ιδιαίτερα του ίδιου είδους. Να επιβεβαιωθεί ο θάνατος με απόδειξη αναπνευστικής και καρδιακής παύσης και απουσίας μυϊκού τόνου. Αυτό μόνο ως ένα μικρό απόσπασμα.

Από τότε που ασχολούμαι με τη προστασία ζώων στη Γερμανία δεν μπορώ να ησυχάσω πια γνωρίζοντας αυτό που συμβαίνει.

Τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί, που τους αφήνουμε να μας κυβερνούν και επιτρέπουν κάτι τέτοιο βάσει νόμου;

Και εάν κάνεις ερωτήσεις δεν παίρνεις απάντηση παρά μόνο λακωνικά λόγια χωρίς περιεχόμενα και ουσία που δίνουν την εντύπωση ότι αυτός που τα γράφει δεν ξέρει για τι πράγμα μιλάει.

Αλλά ακόμα και η κυβέρνηση έχει εγκαταστάσεις για πειράματα σε ζώα όπου διεξάγονται φρικτές δοκιμές.

Ο γερμανικός στρατός κάνει κατάχρηση ζώων σε πειράματα.

Η διαφήμιση υποδηλώνει, ότι η έρευνα είναι για το καλό μας. Για να μη συμβεί κάτι τόσο φρικτό στα ζώα που αναλαμβάνουμε, τα δίνουμε μόνο όταν σιγουρευτούμε ότι δεν θα τους επιτραπεί να βγουν έξω. Πολλοί το θεωρούν λάθος αυτό. Εμείς το βλέπουμε ως περιορισμό του πραγματικού κινδύνου για τα ζώα!

Προς όλους που μας έστελναν έως τώρα μηνύματα ψάχνοντας για σπίτι στη Γερμανία για ζώα από το εξωτερικό, παρακαλώ σβήστε μας από αυτή τη λίστα. Θα μείνουμε φίλοι, αλλά παρακαλώ μη μας προωθήσετε πλέον αυτές τις πληροφορίες.

Και παρακαλώ μη μου γράφετε μηνύματα διαμαρτυρίας τώρα για το πόσο φρικτά περνάνε τα ζώα στο εξωτερικό. Το ξέρω.

Βοηθήστε τα ζώα αλλά μην τα φέρετε στη χώρα μας.

Γαμπριέλε Χίλμπιγκ (Gabriele Hilbig)

Φιλοζωικός Σύλλογος Samtpfote e.V. Emmericher Landstr. 102 46459

Rees www.katzenschutzverein-emmarich.de tierschutzverein.

Samtpfote@gmail.com

Τηλ: 02851 -58 999 00