Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

Συζήτηση Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου - τι ειπώθηκε

Στη συνάντηση της Κυριακής στο Θεατράκι του Πεδίου του Άρεως μαζευτήκαμε 30 περίπου άτομα με κοινό μας στοιχείο τη έντονη διάθεση να κάνουμε όσο πιο γρήγορα πράξη τα όσα ονειρευόμαστε να προκύψουν από την ομάδα. Στις 3 ώρες συζήτησης, που ακολούθησαν, ειπώθηκαν τα εξής :

1. Κατ' αρχάς προτάθηκε η επόμενη συνάντηση να γίνει κάπου όπου θα υπάρχει παροχή wi-fi (π.χ. Σύνταγμα), ώστε όποιοι δε μπορούν ή δε θέλουν να έρθουν, να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μέσω skype, msn κτλ.

2. Αρχικά τέθηκε το δίλημμα αν η ομάδα πρέπει να πάρει κάποια νομική μορφή. Η πλειοψηφία όσων τοποθετήθηκαν ήταν αρνητική σε αυτό, ενώ σχεδόν ομόφωνα διατυπώθηκε η επιθυμία να μην υπάρχει ιεραρχία και αρχηγοί.

3. Στη συνέχεια συζητήθηκαν τρόποι δράσης της ομάδας. Κοινή αίσθηση όλων ήταν ότι τουλάχιστον στην αρχή θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην οργάνωση και τον εμπλουτισμό του oikologio.gr και να το μετατρέψουμε σε έναν ισχυρό κόμβο ενημέρωσης για οικολογικά θέματα στο διαδίκτυο, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να μπαίνει και να παίρνει γρήγορα και εύκολα την πληροφορία που πραγματικά θέλει. Έτσι, αποφασίστηκε να αποκτήσει το oikologio.gr μία κύρια στήλη, που θα έχει θέσεις και απόψεις της ομάδας, μία στήλη, όπου θα αναδημοσιεύονται επίκαιρα νέα από εφημερίδες ή περιοδικά, να εμπλουτιστει με δράσεις το ημερολόγιο που ήδη υπάρχει καθώς και τα downloads. Είμαστε φυσικά ανοιχτοί σε άλλες προτάσεις.

4. Για την καλύτερη και δημιουργικότερη λειτουργία της ομάδας αποφασίσαμε να δώσουμε βάση στις υποομάδες, που ήδη υπάρχουν και σε όλες όσες προκύψουν, οι οποίες θα συναντιούνται και θα δουλεύουν αυτόνομα και θα παρέχουν υλικό και θέσεις στην ολομέλεια. Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στις ήδη υπάρχουσες υποομάδες ή να δημιουργήσετε άλλες, μπορείτε να μπείτε εδώ.

5. Για την προώθηση των θέσεών μας συζητήθηκαν και άλλες μορφές δράσης, όπως συγκεντρώσεις/πορείες, ηλεκτρονικές κινητοποιήσεις/διαμαρτυρίες, εθελοντικές προσπάθειες αλλά και το θέμα των υπογραφών. Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα αλλά και στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας μας έδειξε ότι όλα είναι για μας δυνατά και ότι

6. Επειδή αυτοκαθοριζόμαστε και ως ομάδα δράσης, προτάθηκαν για τις επόμενες δύο εβδομάδες δύο άμεσες δράσεις, μία για αντιπλημμυρικές εργασίες στην καμμένη Πεντέλη και μία για συλλογή υλικού βοήθειας προς τους πυρόπληκτους της Ηλείας. Πειρσσότερες πληροφορίες για αυτές τις δράσεις εντός της εβδομάδας. Άλλες προτάσεις είναι επίσης καλοδεχούμενες.

7. Έγινε ειδική μνεία για την συστράτευση γνωστών και φίλων όπου το επιστημονικό τους υπόβαθρο είναι σχετικό με την δράση του παρόντος δικτυακού τόπου. Ενδεικτικά, γεωπόνοι, δασοπόνοι,δικηγόροι, αλλά και άτομα *ΚΑΘΕ* ειδικότητας είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτοι. Θα γίνει ειδική μνεία επί του παρόντος σε περίοπτη θέση, σε λίαν σύντομο διάστημα.

8. Εν κατακλείδι, αυτό που πρότειναν όλοι ή κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα, είναι *ΟΡΓΑΝΩΣΗ*. Οργάνωση πληροφορίας, οργάνωση ανθρώπων, οργάνωση ομάδων, και κυρίως προσωπική αφύπνιση του καθενός απο εμάς (μην περιμένετε να οργανωθούμε πρώτα για να αναλάβετε δράση σε οποιοδήποτε προσωπικό επίπεδο.).

9. Τέλος, και επειδή είμαστε μία άκρως σοβαρή ομάδα, προτάθηκε η αποφασιστικής σημασίας δράση μας σε κάποιο μεζεδοπωλείο των Αθηνών αλλά και πάρτυ σε δεύτερο χρόνο.

8 σχόλια:

inlovewithlife είπε...

Η δημοσίευση είναι από το oikologio.gr

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω μόνο ότι πριν καλά-καλά μαζευτούμε στη συνάντηση, δεχτήκαμε δύο διαδοχικές επισκέψεις περιπολικών της αστυνομίας. "Εσείς είσαστε αυτοί οι μπλόγκερς;" ρώτησε (ευγενικά είναι η αλήθεια) το όργανο. "Μας έδωσαν σήμα από πάνω ότι ετοιμάζετε συγκέντρωση". Το καθησυχάσαμε το παιδί, του εξηγήσαμε ότι δεν πάμε να ξεκινήσουμε επεισόδια ή τίποτα παρόμοιο και μας άφησε ήσυχους.

Φίλε μπάτσε που ίσως διαβάζεις αυτό το σχόλιο, αν θέλεις να ψάξεις για εχθρούς της δημοκρατίας και της πατρίδας μας, ξεκίνα από αυτούς που σε διατάζουν. Εδώ απλά είναι ένας χώρος ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων για την προστασία του περιβάλλοντος. Ούτε φωτιές βάζουμε, ούτε τρομοκράτες επικαλούμαστε για να καλύψουμε τις ευθύνες μας, ούτε σχεδιάζουμε να χτίσουμε ξενοδοχεία εκεί που μέχρι πρόσφατα υπήρχαν δάση. Το χωριό που γεννήθηκες θέλουμε να προστατέψουμε, τα δέντρα που σκαρφάλωνες όταν ήσουν παιδί, τα χωράφια και τα μποστάνια του παππού σου που μια μέρα θα επιστρέψεις να τα φροντίσεις και θα ανακαλύψεις ότι στα πήρανε.

Unknown είπε...

Φίλε μπάτσε ... ;-D

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Φίλε τραμπούκε, σου είχα εξηγήσει και άλλη φορά ότι όσο είμαστε εμείς βαλτοί του ΠΑΣΟΚ, άλλο τόσο είσαι εσύ οπαδός της δημοκρατίας (όχι της Νέας, της απλής). Μήπως να μας στέλνανε και σε καμιά Μακρόνησο; (και καλά για να την αναδασώσουμε). Θα σε έχουμε και σένα μαζί, να μας κάνεις ηλεκτροσόκ για να ομολογήσουμε τους συνεργάτες μας.

inlovewithlife είπε...

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ

Βρε ΟΥΣΤ.

Ανώνυμος είπε...

μην μας τρομάζουν οι "επισκέψεις" της αστυνομίας. Βέβαια όσο πιο απειλητικοί γινόμαστε είναι βέβαιο ότι θα δεχόμαστε μεγαλύτερη πίεση και βία (ψυχολογική και σωματική) από το κράτος το οποίο δεν χαρίζεται σε κανέναν.
Από την άλλη, δεν είναι μόνο η αστυνομία και η καταστολή που μπορουν να κάμψουν ένα εγχείρημα. Πολλοί καλοθελητές θα βρεθούν να εισχωρήσουν ανάμεσά μας και να μας ελέγξουν. Ίσως κάποια στιγμή θα ήταν χρήσιμο να ανταλλάξουμε εμπειρίες με συλλογικότητες που ήδη έχουν κάποια χρόνια στο κουρμπέτι...
Παρακάτω παραπέμπω σε μια συνέλευση κατοίκων στην Άνω Γλυφάδα για το θέμα της Αττικής Οδού, που συχνά δέχεται "επισκέψεις" σαν και αυτές που περιγράφετε, ενώ όπως θα βλέπετε και από τη φωτογραφία δεν πρόκειται για καμιά συνάθροιση χουλιγκάνων ή εγκληματικών στοιχείων. Δυστυχώς έχουμε περάσει προ πολλού σε μια νέα μορφή δικτατορίας που αργά ή γρήγορα αγγίζει όποιον δραστηριοποιείται σε αυτήν την κοινωνία.

http://prwkat.blogspot.com/2007/09/blog-post_2247.html

Ανώνυμος είπε...

Προς αστυνομικούς του ηλεκτρονικού εγκλήματος που προφανώς έστειλαν τα "παιδιά" που αναφέρει ο Νεφέλικας...

Μάθετε πρώτα τι ειναι HTML (περίπτωση dirtyworks-greece.info)

Μετα μάθετε τι είναι RSS (περίπτωση blogme.gr)

Κατόπιν μάθετε πως λειτουργούν οι headers-email (περίπτωση athens.indymedia.org-Σφακιανάκης)

Αφού κάνετε κανένα ιδιαίτερο στο computing για να μην είστε τόσο κουμπούρες και γελάμε μαζί σας,τραβάτε να κάνετε και κανά μάθημα νεοελληνικών ,ώστε όταν κολοβαράτε πίνοντας καφέ και σερφαρετε στο ιντερνετ ψάχνωντας να βγάλετε λαβράκι,να μην στέλνετε τους δικούς τσάμπα και βερεσέ,επειδή δεν μπορείτε να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται.