Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007

Σκοτώνουν αρκούδες με δηλητήριο (εφημ. Τα Νέα)




Θάνατος από δηλητήριο. Η θηλυκή αρκούδα, βάρους περίπου 130 κιλών, εντοπίστηκε από την ομάδα της οργάνωσης «Καλλιστώ» νεκρή με μορφασμό σπασμού, στάση που πρόδιδε βασανιστικό θάνατο

Με αφανισμό απειλείται το προστατευόμενο είδος της καφέ αρκούδας μετά τα αλλεπάλληλα περιστατικά θανάτωσης ζώων από αγρότες και κτηνοτρόφους με δηλητηριασμένα δολώματα.

Η αρκούδα που βρέθηκε το Σάββατο νεκρή κοντά στις πηγές του ποταμού Βενετικού στα Γρεβενά ήταν η τρίτη που θανατώθηκε με αυτό τον τρόπο τους τελευταίους δύο μήνες- εξέλιξη που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στις περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Η θηλυκή αρκούδα, βάρους περίπου 130 κιλών, εντοπίστηκε από την ομάδα της οργάνωσης «Καλλιστώ» νεκρή με μορφασμό σπασμού, χωρίς εμφανές τραύμα από πυροβόλο όπλοκάτι που οδηγεί τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι εξοντώθηκε σκόπιμα με τη χρήση δηλητηριασμένου δολώματος. Σύμφωνα με την πρώτη αυτοψία που έκαναν οι κτηνίατροι της «Καλλιστώ», στον συγκεκριμένο τρόπο θανάτωσης συντείνουν και άλλες ενδείξεις, όπως η στάση του ζώου που πρόδιδε βασανιστικό θάνατο με σπασμούς και πρήξιμο στην κοιλιά, αλλά και το ότι βρέθηκε δίπλα σε νερό, το οποίο αποζητούν τα ζώα για να αποβάλουν τις τοξίνες.

Συνολικά είναι το ένατο γνωστό περιστατικό εξόντωσης αρκούδας της Πίνδου με δηλητήριο από το 2000 και το τρίτο μέσα στο 2007. (συνεχίζεται)

__________________________
-->> ολόκληρο το άρθρο εδώ

-->> αν δεν ανοίγει ο σύνδεσμος, διαλέξτε:
http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20070904&nid=5873327&sn=%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%94%CE%91&spid=876

37 σχόλια:

Enigma-ha είπε...

Είναι λυπηρό να ακούμε και επακολούθως να σχολιάζουμε ΄αναγκαστικά΄ συνέχεια λυπηρές ειδήσεις όπως ο αφανισμός των δασών, της πανίδας και γενικά του εθνικού πλούτου από αλλότριες σκοτεινές δυνάμεις...Απορώ αν θα μπορέσουμε να ΄περπατήσουμε΄ ποτέ ξανά σε φωτεινούς δρόμους που δεν θα ρυπαίνουν με την όψη τους την ψυχή μας...

Rodia είπε...

Δείτε και αυτό εδώ:Ψήφισμα της Ευρωβουλής για τις φυσικές καταστροφές με αναφορά στο «ελληνικό» άρθρο 24

αν δεν ανοιγει ο συνδεσμος, διαλεξτε:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=829014&lngDtrID=244

Schattentanz είπε...

O politismos mas...
Eilikrina gia to kalo tis xlwridas kai tis panidas, i moni swthria einai na afanistei to anthrwpino eidos.


To peirama fysi-anthrwpos apetyxe.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας φίλοι

Η κίνηση για την συλλογή των υπογραφών που έχετε ξεκινήσει είναι εξαιρετική.
Προσοχή όμως…
Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της ενέργειας θα προκύψει αν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε έναν τέτοιο αριθμό υπογραφών, ώστε βάσει του Συντάγματος, η Βουλή να είναι υποχρεωμένη να συζήτησει το θέμα!
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, εάν το 1/10 των ψηφοφόρων ζητήσουν ενυπόγραφα κάποιο αίτημα, όπως είναι η ψήφιση ενός νόμου, η Βουλή υποχρεούται να συζητήσει το θέμα.

Υπάρχει όμως το θέμα της εγκυρότητας των υπογραφών.
Εάν μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει την εγκυρότητα των υπογραφών, τότε η κίνηση αυτή, δεν θα μπορέσει να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Για αυτό πρέπει η διαδικασία που θα ακολουθηθεί να έχει την απαραίτητη νομική κάλυψη. Δεν ξέρουμε πόσο σας έχει απασχολήσει αυτό το θέμα.
Αν δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος, προτείνουμε οι υπογραφές στο κείμενο να στέλνονται ταχυδρομικώς και αφού έχει βεβαιωθεί το γνήσιο της υπογραφής σε κάποιο ΚΕΠ ή άλλη υπηρεσία.

Αν πράγματι μαζευτεί ο απαιτούμενος αριθμός δημιουργείται γεγονός πολύ μεγάλης εμβέλειας. Σε κάθε περίπτωση είμαστε μαζί σας, πρόθυμοι να σας στηρίξουμε στην προώθηση της κίνησής σας.

ΚΑΪΑΦΑΣ

Oneiros είπε...

Δε θα το πήγαινα τόσο μακριά όσο ο shattentanz (ακόμα), αλλά είναι προφανές ότι η ανομία που κυβερνά τον τόπο με την ανοχή και υποστήριξη των κρατούντων καταστρέφει ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον. Αυτό το περιστατικό είναι απλά καταδεικτικό: σου λέει, εδώ τα δάση δε μπορούν να σώσουν, σιγά μην ασχοληθούν με δηλητηριασμούς ζώων ("δώσε θάρρος στο χωριάτη", που λέει κι η παροιμία).
Με το ρυθμό που το πάνε, και με την ουσιαστική συνενοχή μας, είτε λόγω της αδράνειάς μας, είτε λόγω της καταστροφικά απαίδευτης συμπεριφοράς μας, ίσως δε μείνει τίποτα ουσιαστικό για να αλώσει η κλιματική αλλαγή. Εκτός κι αν τα σταματήσουν όλα αυτά οι σημερινές γενιές, τώρα. Μπορούμε;

(Βέβαια, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν είδα τη φωτογραφία ήταν το οφθαλμόν αντί οφθαλμώ. Και ότι χρειαζόμαστε δασοφυλακή σαν αυτή που έχουν στην Κένυα...)

ΦΑΝΤΙ είπε...

Tο πιθανότερο είναι η αρκούδα να έχει δηλητηριαστεί από αγρότη (κτηνοτρόφο ή γεωργό).

Είναι ο ίδιος αγρότης που βλέπουμε στην τηλεόραση να ορίεται για την έλλειψη πυροσβεστικών, είναι ο ίδιος αγρότης που έπινε τσίπουρα στο καφενείο τα προηγούμενα χρόνια και δεν ξεχόρτιασε γύρω απο το σπίτι του, είναι ο ίδιος αγρότης που αιώνες τώρα καταστρέφει τα δάση για να σπείρει την σοδιά του, είναι ο ίδιος αμαθής αγρότης που δεν γνωρίζει πως η υγεία του χωραφιού του εξαρτάται απο το δάσος και τα άγρια ζώα του, είναι ο ίδιος αμαθής αγρότης που εξουθενώνει το χωράφι του και αναγκάζεται να μετατρέπει αιώνες τώρα όλο και περισσότερο δάσος σε καλιεργήσημα χωράφια, είναι ο ίδιος αγρότης που έγινε "άρχοντας" του χωριού και πίεσε την κεντρική εξουσία να περάσει η Εγνατία Οδός κόντα απο τον δήμο/νομό του για να "αναπτυχθεί" η περιοχή αδιαφορώντας για την κοπή βιοτόπων στην μέση, είναι ο ίδιος αγρότης/ άρχοντας που για να κρατηθεί στην θέση του καθοδηγείται απο τα τοπικά μικρο-συμφέροντα και σκοτώνει αρκούδες

http://www.oikologos.gr/Releases2006/R0752.html

Aδυνατεί να ηγηθεί της τοπικής κοινωνίας αφού είναι το ίδιο περιβαντολογικά αμόρφωτος με εκείνη ...

Unknown είπε...

Min xexniomaste... se mia wra oloi kokkalo.

Earn Internet Money είπε...

Η αρκουδα αυτη εχει την ιδια τυχη με τις γατες που ριχνουν φολα στην Αθηνα και σε αλλες πολεις, με το μικρο σκυλακι που του ριξαν φολα μπροστα μου και πεθανε στην αγκαλια μου, με το γατακι που ο χωριατης οδηγος επιτηδες προσπαθησε να πατησει οταν οδηγουσε, με τις φωτιες στην Ελλαδα...ολα αυτα δειχνουν ελλειψη περιβαντολογικης και οικολογικης παιδειας απο τους Ελληνες...1ο πρεπει να υπαρχουν πολυ αυστηρα προστιμα 2ο επιβραβευση στους καταγγελεις τετοιων πραξεων 3ο επιβραβευση της προστασιας του περιβαλλοντος 4ο πολιτικη για την επιμορφωση του ελληνα σε σχεση με το περιβαλλον του, τα ζωα γυρω του και τους αλλους ανθρωπους...γιατι απο ΛΟΓΙΑ ακουμε πολλα εργα ομως μηδεν

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ...Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ
http://inner-tree.blogspot.gr

ΦΑΝΤΙ είπε...

Κατά τα άλλα υπάρχουν άνθρωποι ακόμη και πολιτικά κόμματα που υποστηρίζουν με αφέλεια να δωθούν περισσότερες εξουσίες στις αμόρφωτες τοπικές κοινωνίες!!!

Εδω βλέπετε παραστατικά γιατί η Δημοκρατία είναι Μετέωρη, μια δημοκρατία χωρίς περιεχόμενο!

Unknown είπε...

Η επαρχία είναι παραμελημένη και είναι αδύνατον να ανταπεξέλεθει μόνη της σε όσα συμβαίνουν. Που να το μάθει ο 70χρονος ότι η τάδε κίνηση του έχει αυτές τις συνέπειες?

Ακόμα και αν πολλά προβλήματα οφείλονται στην ατομική συμπεριφορά - και ανθρώπων που δεν ζουν σε αστικό περιβάλλον - η ευθύνη της πολιτείας είναι εμφανής σε οποιαδήποτε περίπτωση.

Τους ενημέρωσε κανείς τους αγροτες? Τους έδωσε εναλλακτικές? Έλεγχος υπάρχει? Δράσεις υπάρχουν επαρκείς?

Ξαναγυρνάμε πάλι στην ατομική ευθύνη. Να δωθεί εξουσία για να ενισχυθεί η αποκέντρωση που είναι λύση σε πολλά ζητήματα, αλλά με πρόνοια και σωστό σχεδιασμό.

Φέξε μου και γλίστρισα δλδ..

Schattentanz είπε...

simfwnw me ton/tin mirage. Einai o idios agrotis i ktinotrofos pou wryetai otan pairnoun fwtia ta stremmata tou, otan plummirizei, otan to ane3igito gia tin epoxi xalazi kaiei kai katastrefei ti sodia tou. Kai nai, de 3erei oti o dilitiriasmos tis arkoudas tou kanei perissotero kako apo oti mporei na fantastei, alla ektos apo auto, einai kai thema paideias. Den exei logo kanenas na skotwsei kanena zwo, efoson de tha trafei apo auto, poso mallon vasanizontas to, to dikaiwma auto den tou to exei dwsei kanenas. Den exei simasia an nomizei oti an dilitiriasei oles tis arkoudes tha tou kanei kalo, mporei na einai kai parafrwn, to thema einai oti de prepei na to pra3ei. Kai yparxoun nomoi gia ti prostasia twn zwwn, alla edw pleon de tithetai kan thema paideias, alla thema varvarotitas. Skefteite oti se autes tis perioxes, yparxoun ithi kai ethima syndedemena me to vasanismo i ti kakometaxeirisi zwwn. Ki epeidi emena toulaxiston kati tetoies eikones me pligwnoun oso de paei ki epeidi o 74xronos px agrotis den prokeitai pote na mathei na sevetai ta zwa an den to kanei mexri simera, mono drastika metra mporoun na swsoun ton afanismo tis panidas tis xwras mas. Kai gia na mi 3exniomaste, mexri k stis megaloupoleis fainetai o politismos mas, me ta ekatontades adespota se athlia katastasi kai me tis kathe toso foles, akoma kai se peristeria!

Ανώνυμος είπε...

«Η αρκουδα αυτη εχει την ιδια τυχη με τις γατες που ριχνουν φολα στην Αθηνα και σε αλλες πολεις»

Λυπάμαι για την αρκούδα και για οποιοδήποτε άλλο ζώο στη φύση. Όταν όμως πρόκειται για αδέσποτες γάτες και σκυλιά μέσα στο αστικό περιβάλλον δεν λυπάμαι τίποτα. Τα αδέσποτα ζώα στις πόλεις είναι μάστιγα για την Ελλάδα. Κουβαλάνε ασθένειες, είναι επιθετικά (έχει κινδυνέψει κόσμος από αδέσποτα ζώα) και βρωμίζουν τον τόπο. Το χειρότερο όμως είναι και κάποιες δήθεν φιλόζωες σκυλομάνες ή γατομάνες που αφήνουν τα αποφάγια τους σε αλουμινόχαρτο κοντά στα σπίτια του κόσμου για να φάνε τα καημένα τα ζωντανά. Όποιος αγαπάει τα ζώα τόσο πολύ και δεν θέλει να πεθαίνουν από φόλες ας τα πάρει στο σπίτι του να τα φροντίζει. Να τα ταΐζει και να τους κάνει τα εμβόλιά τους. Δεν μας φτάνουν όλα μας τα προβλήματα, πρέπει να φοβόμαστε ακόμα και να περπατήσουμε στο δρόμο συγκεκριμένες εποχές που αγέλες σκύλων λυμαίνονται τις πλατείες και γειτονιές μεγάλων αστικών κέντρων.

Επαναλαμβάνω, λυπάμαι πολύ για την αρκούδα. Εμείς οι άνθρωποι καταπατήσαμε το σπίτι της. Στις πόλεις όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ισχύουν άλλοι κανόνες.

Ανώνυμος είπε...

Pros freelancer :

Diladi an katalava kala ftaine ta zwa pou tous etuxe na vrethoun sto "politismeno astiko perivallon"....???
Den ftaine diladi oloi aftoi pou agorazoun ena zwaki "pros terpsin tis efimeris filozwias tous"...kai me to prwto gavgisma h niaourisma...h me to prwto katourima h xesimo sto salonaki tous, to petane sto dromo...???Oute ftaiei to kratos to opoio den exei frontisei na uparxei enas armodios foreas apo anthropous katartismenous kai filozwous pou n' analamvanei tin frontida aftwn twn zwwn...??
Tha mou peite edw to kratos den einai ikano gia apla pragmata, poso mallon gi'afto!!
Sumfwnw....alla oxi kai na milame gia mastiga twn adespotwn stin poli.
Ti ftaine ta zwa...??? Afta dialeksane na zisoun stis poleis...??
Mipws metakomisane apo kapoio xwrio h alli poli h mipws metanastefsane apo kapoia alli xwra...???
H mastiga twn polewn kai ths upaithrou einai o anthropos !!!
Se alles xwres, organwmenes vevaia, ta adespota ta mazevoun oi idioi oi polites kai ta frontizoun.
P.x h Ollandia !!!
Alla edw exoume gemisei evaisthisia.....

Diafwnw !!!!

Ανώνυμος είπε...

Loipon etho ke hronia kata tis 6 to proi mazevonte thekaohtoures exo apo to thomatio mou kai then me afinoun na kimitho... mipos na tis thilitiriaso mazika na mhn xanapatisoun sti gitonia????

Sa the drepomaste! I mallon drepomaste kapioi pou imaste anthropoi...etho ftasame! Na ise anthropos itan kapote evlogia kai tora ine dropi!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είπα ούτε υπαινίχθηκα ότι φταίνε τα ζώα που βρίσκονται στο αστικό περιβάλλον. Στο κάτω κάτω «a dog is for life not for Christmas». Το ότι δεν είναι όμως μάστιγα τρέχα να το εξηγήσεις στην έγκυο που τις επιτέθηκε μια αγέλη σκύλων και έχασε το μωρό της σε ένα λιμάνι, τρέχα να το εξηγήσεις στους γονείς που άγρια σκυλιά επιτέθηκαν στα παιδιά τους σε παιδικές χαρές, τρέχα να το εξηγήσεις σε αυτούς που μολύνθηκαν με διάφορες ασθένειες έπειτα από επίθεση από ανεμβολίαστο αδέσποτο και γενικά μάθετε όλοι εσείς που είστε φιλόζωοι ότι η ανθρώπινη ζωή και υγεία είναι πιο σημαντική. Κάνετε τίποτα για αυτά τα ζώα;;; Μήπως τα έχετε πάρει στο σπίτι σας; Όλοι αρέσκονται να λένε ότι αγαπάνε τα ζώα αλλά μένουν μόνο στις πράξεις. Αυτοί που θα έπρεπε να ντρέπονται είναι όσοι συνεχίζουν να προφυλάσσουν και υποθάλπουν μία πηγή μόλυνσης μέσα στα αστικά κέντρα κρυμμένοι πίσω από τον τίτλο του φιλόζωου. Και οι δεκοχτούρες και τα περιστέρια είναι και αυτά πηγή μόλυνσης. Εσύ που τα αγαπάς πήγες να καθαρίσεις ποτέ τις ακαθαρσίες από το δρόμο; ΟΧΙ. Τα αγαπάς αλλά όχι και τόσο ε; Αφού λοιπόν δεν κάνει τίποτα η πολιτεία και εσείς οι υπόλοιποι (πέρα ελαχίστων περιπτώσεων) φιλόζωοι τα αγαπάτε με μέτρο, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα φτάσουν στα άκρα. Δεν επικροτώ αυτή την συμπεριφορά αλλά δεν με ενοχλεί κιόλας τι στιγμή που τα διάφορα φιλοζωία ιδρύματα δεν κάνουν τίποτα ουσιαστικό. Δίνω μεγαλύτερη αξία στη δική μου υγεία και των συνανθρώπων μου. Δίνω μεγαλύτερη αξία στον άνθρωπο.

Unknown είπε...

@freelancer

Mallon exeis freelance ti blakeia giati mono apo kapoion akatoikito borouse na graftei kati toso aidiastiko. Ta zwa einai apo ta omorfotera pragmata stin griza asximi poli mas kai ofeiloume oloi na ta prostateyoume kai na ta sebomaste.

Synfwnw gia ti frontida kai ti steirwsi, alla i adiaforia kai i kakia (san ayti pou koubalas) odigise ta zwa ayta sto dromo.

An sou epitethike skyli, lypamai pou de se petyxe. Se "myrise" apo makria gia skarto..

Ανώνυμος είπε...

Vicky διάβασε καλύτερα τι γράφω γιατί πάνω στον παιδικό αυθορμητισμό σου γράφεις μαλακίες. Μίλησα εγώ για όλα τα ζώα; Για τα αδέσποτα μιλάω. Αυτά είναι το πρόβλημα. Και το «σκάρτο» που λες πήγαινε να το πεις στις ομάδες των ανθρώπων που εξήγησα στο δεύτερο post αν σου βαστάει. Είσαι και εσύ από τους φιλόζωους που μόνο κρίνουν τον κόσμο και δεν κάνουν τίποτα; Και την κακία που την είδες; Μήπως πρέπει να διαβάζεις λίγο καλύτερα πριν πιάσεις το πληκτρολόγιο στα χέρια σου;

Unknown είπε...

Ta adespota ginontai epithetika meta apo pollaples epitheseis pou exoun dextei apo anthropous. Otan ta xtypane kai ta paratane na pethanoun stin mesi toy dromou. Otan ta klwtsane gia plaka, otan mikres symories organwnontai kai kinigane gates etsi gia to gousto...

Ta adespota briskontai sto dromo apo tin adiaforia kai tin anikanotita twn anthropwn. Einai arrwsta kai basanizontai apo tin adiaforia twn anthrwpwn. O anthropos "molynei" ta zwa. Ta astika miasmata einai ekeinoi pou pisteyoyn oti skotwnontas ena,dyo i tria gatia lynoyn to problima. To problima einai sto kefali tous.

Ola ta zwa anexairetws axizoun tin idia agapi kai ton idio sebasmo. To ti kanei o kathenas mas den borei na to xerei kaneis. Oute na to krinei.

Gia na se diafwtisw exw skylo - bastardo kai kapote adespoto. Exw mazepsei posa gatia kai koutabia apo skoupidotenekedes kai kathomai kai bazw aggelies gia na broune stegi kai exw filoxenisei polla.
Makari ola ekei exw na ebriskan ena spiti.

Makari na min ypirxe oute ena exw, aprostateyto apo tous anthropous pou symmerizonte tis apopseis sou.

Alla diabazontas ta parapanw, aganaktw, aidiazw kai lypamai poly.

Kai an exw akoma paidiko aythormitismo, xairomai poly pou den "megalwsa" san esena.

Goub ki apo to skylo mou (pou eytyxws den se xerei..)

Schattentanz είπε...

hmarton freelancer apla. NTROPH.

Ανώνυμος είπε...

Το ότι μαζεύεις αδέσποτα είναι τιμή σου. Αλλά επιμένω ότι δεν διαβάζεις τι γράφω. Έχεις θολώσει και θεωρείς λανθασμένα ότι είμαι ένας από τους συμμορίτες-βασανιστές των ζώων. Λάθος. Ούτε ήμουν ποτέ ούτε είμαι. Εγώ όμως λέω ότι εφόσον κανένας, παρά ελαχίστων περιπτώσεων (και εσύ μάλλον ανήκεις στις περιπτώσεις), δεν κάνει τίποτα τότε θα υπάρχουν τέτοια κρούσματα.

Το ξέρω ότι οι λόγοι που αναφέρεις είναι αυτοί που κάνουν επιθετικά τα αδέσποτα. Οι υπόλοιποι όμως τι φταίμε. Θα πληρώνουμε εμείς τον βασανισμό των ζώων;

Δεν είδα να σε συγκίνησε το γεγονός ότι αδέσποτα όρμισαν σε έγκυο γυναίκα ή σε παιδιά ή γενικά όρμησαν σε κάποιον απρόκλητα (τα νοσοκομεία είναι γεμάτα τέτοια περιστατικά). Δεν απάντησες τίποτα πάνω σε αυτό. Μήπως πρέπει να σκεφτείς εσύ λίγο καλύτερα τα πράγματα;

Schattentanz είπε...

sygnwmi sovarologeis? Enta3ei, apopsi sou, an kai thliveri, gi'akoma mia fora antiproswpeveis ton politismo twn Ellhnwn. Kai tha sou e3igisw giati auta pou les einai -to ligotero - avasima.

O anthrwpos dhmiourgise ti poli. Ta zwa den exoum oute poleis oute synora, emeis ta valame se kaloupi. O anthrwpos dimiourgise kai ta "adespota" ti le3i kai ti simasia tis. Kati typoi "katharoi" kai syneiditopoihmenoi (giati oi ypoloipoi eimaste vrwmiarides mazi me ta adespota), pairnoun sta xaritwmena paidakia tous skylakia kai gatakia ta xristougenna kai molis syneiditopoihsoun oti to zwo kanei tin anagki tou, thelei volta frontida klp kai oti :"wx i mikri elenitsa de mporei na travaei tin oura tou skylou" giati o skylos den einai karekla kai antidra ta petane sto dromo. Ean o anthrwpos itan katharos, kalos mpla mpla de tha ypirxan adespota. Ean to skyli exei faei tis klwtsies tis zwis tou tha vlepei ton anthrwpo exthro. Ta adespota einai epithetika apo amyna kai mono kai to dimiourgise o yperoxos anthrwpos auto. Ola auta ta peristatika sta nosokomeia kai auto to 3erw, einai epeidi eite apo afeleia eite epiteides ekanan sto zwo kati pou to peira3e. Ton anthrwpo pou toso yperaspizesai, ton skeftontai sxedon oloi, to zwo omws pou einai katadikasmeno na koimatai katw apo rodes na trwei apofagia apo tous katharous san esena, na einai vrwmiko kai na to klwtsane opou vroun to rwtises pote an tou aresei na zei etsi? Ekatses pote na anarwtitheis an den ypirxan "skylomanes" na ta emvoliasoun kai na ta steirwsoun posa perissotera tha ypir3an? Oso lypasai esy loipon auta ta adespota, toso lypamai ki egw tin egkyo kai ton kathe anthrwpo pou tou epiteithetai zwo, giati einai synypeuthinos. To zwo den euthynetai gia tipota.

Kai telos,
Den 3erw telika an se auto to kosmo emeis eimaste oi trelloi pou agapame ta zwa perissotero apo to pezodromio tis megaloupolis pou afodevoun, i esy o logikos, pou skeftesai etsi.

Lypamai file mou kai sto lew xwris katholou epithetikotita, giati panta me anthrwpous san esena eimai epithetiki oso de paei, den exeis kanena dikaiwma esy, na apofasizeis pio wn einai katharo, pou anikei kai pou oxi. Eimaste oloi zwa kai den einai kako. To kako einai pou eimaste anthrwpoi.


Kai telos, an se enoxloun toso, synevale ki esy na e3aleifthei to fainomeno twn adespotwn (fysika oxi patwntas ta me to autokinito sou, i vazontas tous fola, alla dinontas lefta i trofi kai farmaka se katafygia adespotwn zwwn.

Oloi edw mesa simfwnoume sto oti ta adespota den einai deigma politismou kai mono se tritokosmikes xwres yparxoun, wstoso prospathoume na tous prosferoume mia a3iopreph zwi pou tous a3izei, perissotero apo tipota allo sto kosmo.

Ανώνυμος είπε...

Άκουσε λίγο τι έχω να σου πω εσένα που δεν λυπάσαι για την έγκυο αλλά ούτε για τα παιδάκια που τους επιτέθηκαν αδέσποτα. Το γεγονός και μόνο ότι μιλάς έτσι για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα σε έχει ρίχνει, εσένα πολιτισμένη που βρίζεις τους ανθρώπους.

Θα σου πω πρώτα για τα φιλοζωικά ιδρύματα και τα καταφύγια ζώων. Τα ξέρω και από την καλή και από την ανάποδη. Ξέρω πολύ καλά ότι απομυζούν μεγάλα χρηματικά ποσά από «φιλόζωους» δήθεν για το καλό του ιδρύματος. Κάνουν κάτι να φανεί για βιτρίνα και τα υπόλοιπα τα κάνουν σπίτια και αυτοκίνητα οι πρόεδροι και τα μέλη. Δεν θα προσπαθήσω να σε πίσω για το παραπάνω, ούτε με νοιάζει αν θα το πιστέψεις. Εμένα με ενδιαφέρει ότι το ξέρω εγώ.

Όσο για τις σκυλομάνες άμα δεν υπήρχαν αυτές και αναλάμβανε η πολιτεία να τα μαζέψει και να τα φροντίσει σε ειδικούς χώρους δεν θα είχαμε αυτό το πρόβλημα. Το μόνο που κάνουν αυτές είναι να ξαναρίξουν τα ζώα πίσω στους δρόμους. Ξανάλεω σέβομαι όποιον τα μαζεύει στο σπίτι του ή σε χώρο δικό του. Αυτοί που τα πετάνε σε πρώτη φάση και αυτοί που τα ταΐζουν μετά στους δρόμους μεγεθύνουν το πρόβλημα. Υπάρχουν πολλές εκτάσεις διαθέσιμες και κόσμος θέλει να πάει να δουλέψει για την προστασία των ζώων. Η πολιτεία όμως δεν διαθέτει τα κονδύλια και οι τοπικές αρχές από την άλλη σε κάθε καταγγελία για επίθεση ή άρρωστου ζώου αδιαφορούν.

Να πιάσουμε και τα άλλα ζώα όμως. Είσαι από αυτούς που σταματάνε την πρόοδο της ιατρικής φωνάζοντας να μην γίνονται πειράματα σε ζώα; Αν η απάντηση είναι «ναι» παρακαλώ διάβασε τίποτα παραέξω από τα φυλλάδια που σερβίρουν στα φιλοζωικά ιδρύματα.

Για τους αρουραίους τι σκέφτεσαι; Έχεις μαζέψει κανένα από τον υπόνομο, να τον πάρεις σπίτι σου και να τον εμβολιάσεις; Γιατί δεν το κάνεις; Φοβάσαι μη σου πνίξει τα γατάκια; Τις σαρανταποδαρούσες τις φροντίζεις; Τα φίδια;

Και ρωτάς εμένα αν σοβαρολογώ; Εσύ που χαίρεσαι όταν αδέσποτα επιτίθενται απρόκλητα; Με τι λογική τη δική σου να δικαιολογήσουμε και τους εμπρηστές άμα τους πιάσουμε. Μπορεί να τους κακοποίησαν όταν ήταν μικροί και να δικαιολογούνται οι πράξεις τους. Όταν κάτι είναι προβληματικό σε ένα σύνολο πρέπει να απομακρύνεται. Δεν είμαι υπέρ τις φόλας ή του βασανισμού των ζώων. Ποτέ δεν έκανα κάτι τέτοιο. Περιμένω όμως από την πολιτεία να κάνει κάτι και δεν κάνει τίποτα. Εγώ δεν έχω ζώο γιατί ξέρω ότι δεν μπορώ να το φροντίσω τώρα, ούτε και πήρα σε κανέναν δώρο γιατί αν διάβασες τι έγραψα παραπάνω «a dog is for life, not for Christmas». Έχω όμως το θάρρος να λέω την άποψή μου και όχι να αναμασάω αυτά που άκουσα στην α ή β φιλοζωική οργάνωση.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι ακόμα. Επειδή ακριβώς ο άνθρωπος έφτιαξε τις πόλεις, αυτός θεσπίζει και τους κανόνες. Αλλιώς θα ζούσαμε σε μια κοινωνία αναρχική και χαοτική. Άμα δεν σ’ αρέσει να ζεις σε πόλη, τι κάθεσαι;

Επίσης τι είναι αυτές οι μπούρδες περί δικαιωμάτων που γράφεις. Επιπλέον το τι είναι καθαρό και τι είναι βρώμικο είναι υποκειμενικό. Αυτή είναι η δική μου η άποψη και έχω κάθε δικαίωμα να τη λέω. Το «πίστευε και μη ερεύνα» να το πεις για το κατηχητικό.

Ανώνυμος είπε...

Να αναφέρω και τους ασυνείδητους δήθεν φιλόζωους που βγάζουν τα ζώα τους έξω και δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους. Τι φταίμε ρε εμείς που θα πάμε τα παιδιά μας στην παιδική χαρά ή στο πάρκο και θα παλεύουμε με τα σκατά.

Να πούμε και για τα τσογλάνια που «φροντίζουν» τα αδέσποτα στις διάφορες πλατείες και πουλάνε τσαμπουκά στους περαστικούς που προσπαθούν να προστατέψουν τον εαυτό τους από την επίθεσή των αδέσποτων. Αυτοί οι ίδιοι είναι ρε που τα βασανίζουν και τα κάνουν επιθετικά και μετά κάνουν ότι τα φροντίζουν για τα μάτια του κόσμου. Το ξέρω γιατί τους βλέπω.

Οι σκυλομάνες-γατομάνες που ταΐζουν τα αδέσποτα το κάνουν μπροστά στο σπίτι κάποιου άλλου και ποτέ μπροστά στο δικό τους. Γιατί άραγε; Υποκρισία;

Κοιτάξτε λίγο πέρα από τη μύτη σας. Σας δείχνουν το φεγγάρι και κοιτάτε το δάχτυλο. Στο μυαλό σας ο μεγαλύτερος αληταράς θα πάρει περίοπτη θέση μόνο και μόνο επειδή σας μίλησε με γλυκά λόγια για ένα αδέσποτο. Τα αδέσποτα είναι μάστιγα για τις ελληνικές πόλεις είτε το δέχεστε είτε όχι. Βγείτε έξω και ρωτήστε τον ανθρώπους τη γνώμη τους. Εσείς μπορεί να ζείτε μέσα στον κόσμο των διάφορων φιλοζωιών οργανώσεων που είναι οχυρωμένος με τις απόψεις τους. Εγώ ζω έξω στον πραγματικό κόσμο.

Schattentanz είπε...

Kai mono pou ekanes 3 anartiseis sxoliwn fainetai poso porwmenos eisai. Profanws eisai apo tous anthrwpous pou pistevoun oti einai kyriarxoi tou kosmou, theoi kai oti exoun to panw xeri. To gegonos oti eisai anthrwpos kai oxi salamandra, de se kanei planitarxi twn pantwn edw panw. Me tis apopseis sou omws, otan tha erthei i wra pou tha yposteis ki esy tin orgi tis fysis, tote 3anaskepsou to.

De tha katsw na sxoliasw ta osa eipes gia peiramatozwa, adespota klp giati pragmatika se lypamai.

Ennoeitai oti de lypamai anthrwpous, eidika san esena.

Esy zeis to mikrokosmo sou, nomizontas oti esy theteis tous kanones, sigoura den mporw na alla3w ton varvaro tropo skepsis sou, alla otan tha erthei i wra tha to alla3eis apo monos sou.

Vevaia tha einai arga.


Pragmatika aporw kai ti se ekane na mpeis se auto to blog. Kapse ta kwlodentra na pane sto diaolo, skotwse ta kwloadespota me tis arrwsties, pata kai kanena me to autokinito sou, ti kathesai???

KANE KATI KALO GI AUTH TH GH ANTHRWPE!


apa3iw na 3anasxolithw mazi sou. Paw na taisw tis gates tis geitonias mou, etsi gia na molynw ti polh sou.

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός ότι έγραψα 3 posts είναι γιατί κάποιοι από εμάς έχουμε πραγματικές δουλειές (ξέρεις τι είναι δουλειά έτσι;) και δεν την έχουμε απλά δει αλλιώς όπως εσύ που ασχολείσαι μόνο με το να βρίζεις εμένα και όχι τις ιδέες μου. Η απρόκλητη προσωπική σου επίθεση στο πρόσωπό μου (και όχι στις ιδέες μου) υποδηλώνει πόσο κομπλεξικό και μίζερο ανθρωπάκι είσαι. Δεν σου ζήτησα να σεβαστείς εμένα ή της ιδέες μου. Ζήτησα να μου πεις την γνώμη σου για αυτά τα περιστατικά που αναφέρω. Και τι μου απαντάς; Τα ίδια και τα ίδια. Κλασική περίπτωση προσηλυτισμένου, απολίτιστου, και ανεγκέφαλου ατόμου. Εγώ σου απάντησα νομίζω σε ότι έθεσες. Αν θέλεις να ξέρεις αυτή είναι η ουσία του διαλόγου. Δεν μπορείς να κάνεις διάλογο μόνο με αυτούς που συμφωνείς. Ο λόγος λοιπόν που μπήκα στον κόπο και έγραψα εδώ μέσα είναι για να δείτε ότι υπάρχουν και άλλες απόψεις. Αλλιώς τι νόημα έχει να γράφει κάποιος ένα θέμα και όλοι να συμφωνούνε; Και το γεγονός ότι τελειώνεις το post σου με την γνωστοποίησης της πράξης που πρόκειται να κάνεις αναδεικνύει ακόμα πιο πολύ το κομπλεξισμό σου.

Πήγαινε βρώμισε με αποφάγια τους δρόμους. Γέμισε τα σπίτια του κόσμου και τα πεζοδρόμια με εστίες μόλυνσης. Εσύ θα τα καθαρίσεις; Υπάρχουν οι «μαλάκες» του Δήμου ε; Και ξέρεις και κάτι άλλο, εσύ περηφανεύεσαι για αυτό που κάνεις ενώ ξέρεις ότι δεν είναι σωστό. Εγώ όμως δεν θα πάω να καθαρίσω την πόλη από τα αδέσποτα μόνο και μόνο για να σου μπω στο μάτι (ποτέ δεν έχω βλάψει κανένα ζώο). Αυτό δείχνει τι άνθρωπος είσαι. Για να «εκδικηθείς» εμένα κάνεις κακό στη γειτονιά σου.

Όλο λες και λες ότι θα έρθει η ώρα. Πια ώρα θα έρθει μωρέ; Η ώρα έχει έρθει προ πολλού. Εσύ τώρα το πήρες χαμπάρι; Η διαφορά μας είναι ότι εγώ μιλάω με κόσμο ενώ εσύ προσπαθείς να προσηλυτίσεις. Και όποιος δεν συμφωνεί μαζί σου να του πάρουμε το κεφάλι.

Το «Kapse ta kwlodentra na pane sto diaolo» που κολλάει; Στις οργανώσεις που είσαι δεν σου μάθανε να μην βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα σε μια συζήτηση γιατί κινδυνεύεις να γελοιοποιηθείς;

Και το «απαξιώ» που είπες το μόνο που υποδηλώνει περίτρανα είναι ότι δεν έχεις επιχειρήματα. Ποτέ δεν είχες άλλωστε. Απαξιούσες πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Katse vre palikari ligaki....

Epeidi h politeia den exei ta kondulia gia na frontisei t' adespota (...h ta exei alla ta diathetei allou...h ta vazei stis tsepes kapoiwn klp klp)...ftaine ta adespota...???
Diladi an h politeia den frontizei gia kati - pou edw pou ta leme,de frontizei kai gia polla - tha katadikazoume afto to kati...???
H mipws me to na rixnoume tis efthines mono se mia meria p.x politeia h adespota lunoume to provlima...??
Ta skata twn adespotwn einai ena tipota brosta sti vrwmia pou skorpaei o astos trigurw tou.
To zwo den exei ti stoixeiwdi noimosuni pou exei o anthropos gia na katalavei oti xezei sto pezodromio kai oxi sto xwma.
O Anthropos omws pou tin exei ta skoupidia tou ta petaei pantou....etsi den einai...???
Oso gia tis paidikes xares,ta paidia mas kalutera na patisoun skata skulou para ti velona tou prezakia..(..o opoios anikei sto anthropino eidos an den kanw lathos).
Mipws na katharisoume tin poli ki' apo aftous...??? Na glitwsoume apo ti mastiga...???
Me afto to skeptiko ton kathena pou epitithetai ston sunanthropo tou gia na klepsei,na viasei,na skotwsei,tha prepei na ton skotwnoume epi topou,kathoti noimwn.....ara den exei elafrintika etsi...???
Akraio paradeigma alla gia skepsou to...
De vlepw ti ton diaforopoiei apo t' adespota.
Agapite mou,ta peristatika pou aneferes safws kai einai lupira,safws kai de xaropoioun kanenan,alla den einai logos gia na katadikazoume plasmata ta opoia den zitane perissotera apo ligi trofi kai ligi kalometaxeirisi.
Sou ksanaeipa oti den ftaine afta pou zoun stis poleis.
Edw genithikan, edw megalwsan, kai prospathoun na epiviwsoun sta stena perithoria pou tous exoume afisei,kai me ta opla pou exoun apo ti fusi tous.
Ta perissotera adespota den einai agria...ki' afta pou einai, pali einai ligotero agria apo mena ki' apo sena.
H teleftaia mastiga stin poli einai ta zwa - kata ti diki mou gnwmi - kai uparxoun xilia duo themata polu sovarotera na suzitisoume peri mastigas twn polewn....apo t' adespota !!!


Milame gia zwa....

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αντώνη θα σου απαντήσω αλλά αύριο αν μπορείς να περιμένεις.

Unknown είπε...

http://www.thepetitionsite.com/takeaction/458691259?z00m=9457469

Unknown είπε...

anti na sxoliazete me pikria tis apopseis sas, poy xrisimo einai de lew... kante kai kati gia na allaxei ayti i "nosiri" gia olous katastasi.

8-) kalinyxta

Ανώνυμος είπε...

Αντώνη καλημέρα

Θα ξεκινήσω να σου απαντήσω ένα προς ένα τα θέματα που έθεσες. Πρώτα από όλα όμως θα κάνω τις εξής ερωτήσεις. Μήπως παρουσιάστηκα εδώ σαν ακραίος; Μήπως έγραψα εκφράσεις του στιλ; «σκοτώστε τα γαμημένα τα κοπρόσκυλα» ή «ξεπαστρέψτε τις γάτες». Ισχυρίστηκα ότι είμαι υπέρ της θανάτωσης των αδέσποτων; Εκδήλωσα τάσεις βασανιστή ζώων; Είπα και ξαναείπα ότι δεν επικροτώ αυτές τις απόψεις και πράξεις. Αλλά υπάρχουν άνθρωποι που τα κάνουν. Αυτούς λοιπόν αναφέρω λέγοντας ότι κάποιος θα το κάνει. Δεν αναφέρομαι σε εμένα. Δεν μιλάω στο τρίτο πρόσωπο όταν αναφέρομαι σε εμένα. Εγώ είπα ότι πρέπει να πάνε σε κυνοτροφεία. Προτιμώ ο Δήμος να μου σκάσει ένα φιρμάνι ως πολίτη και να μου πει ότι θα σε χρεώνω 20-30 ευρώ το μήνα για να φτιάξω κυνοτροφεία και εγκαταστάσεις για αδέσποτα. Θα το χαρώ πολύ. Πίστεψέ με. Αν δεν είχα σοβαρότατες αμφιβολίες για το που πάνε τα λεφτά στα διάφορα ιδρύματα θα έδινα ένα μικρό ποσό τακτικά. Μέσα σε όλα και αυτό. Όσες φορές πείρα τηλέφωνο για επιθετική συμπεριφορά ζώου. Η απάντηση ήταν «απόφυγέ το, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Epeidi h politeia den exei ta kondulia gia na frontisei t' adespota (...h ta exei alla ta diathetei allou...h ta vazei stis tsepes kapoiwn klp klp)...ftaine ta adespota...???
Είπα εγώ ότι φταίνε τα αδέσποτα; Ίσα ίσα γνωρίζω πολύ καλά τους λόγους που βρίσκονται εκεί έξω. Η πολιτεία όμως οφείλει να κάνει κάτι.

Diladi an h politeia den frontizei gia kati - pou edw pou ta leme,de frontizei kai gia polla - tha katadikazoume afto to kati...???
Η λέξη καταδικάζουμε είναι πολύ βαθιά. Θα πρέπει να εξεταστεί το κάθε θέμα και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

H mipws me to na rixnoume tis efthines mono se mia meria p.x politeia h adespota lunoume to provlima...??
Σε καμία περίπτωση δεν λύνετε το πρόβλημα αν ρίχνουμε τις ευθύνες μόνο σε μία πλευρά. Υπάρχουν πολλοί υπεύθυνοι για αυτό το χάλι. Η πολιτεία όμως πρέπει να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος γιατί αυτή είναι η δουλειά της.

Ta skata twn adespotwn einai ena tipota brosta sti vrwmia pou skorpaei o astos trigurw tou. To zwo den exei ti stoixeiwdi noimosuni pou exei o anthropos gia na katalavei oti xezei sto pezodromio kai oxi sto xwma.
Αυτό αν πρόσεξες το είπα για αυτούς που έχουν ζώα, τα βγάζουν έξω και δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους. Δεν το είπα για τα αδέσποτα.

Oso gia tis paidikes xares,ta paidia mas kalutera na patisoun skata skulou para ti velona tou prezakia..(..o opoios anikei sto anthropino eidos an den kanw lathos).
Mipws na katharisoume tin poli ki' apo aftous...??? Na glitwsoume apo ti mastiga...???

Καταρχήν το post μιλάει για δηλητηριάσεις ζώων και όχι γενικά για τις μάστιγες των πόλεων για τα ανοίξουμε όλα μαζί. Αλλά μια και το θέτεις θα σου απαντήσω. Συμφωνώ απόλυτα ότι καλύτερα είναι να πατήσουν σκατά παρά βελόνα. Σαφέστατα είναι μάστιγα και τα πρεζάκια. Σαφέστατα είναι πρόβλημα. Αλλά κάθε πρόβλημα αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Αλίμονο αν είχαμε μια ενιαία πολιτική αντιμετώπισης για όλα τα προβλήματα.

Me afto to skeptiko ton kathena pou epitithetai ston sunanthropo tou gia na klepsei,na viasei,na skotwsei,tha prepei na ton skotwnoume epi topou,kathoti noimwn.....ara den exei elafrintika etsi...???
Akraio paradeigma alla gia skepsou to...

Ισχύει ότι ακριβώς είπα παραπάνω. Είμαστε νοήμονα όντα. Κάθε πρόβλημα αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Δεν μπορούμε να τα λύσουμε όλα με τον ίδιο τρόπο.

O Anthropos omws pou tin exei ta skoupidia tou ta petaei pantou....etsi den einai...???
Άλλο μεγάλο θέμα. Δεν είναι το κατάλληλο post για να το συζητήσουμε.

De vlepw ti ton diaforopoiei apo t' adespota.
Agapite mou,ta peristatika pou aneferes safws kai einai lupira,safws kai de xaropoioun kanenan,alla den einai logos gia na katadikazoume plasmata ta opoia den zitane perissotera apo ligi trofi kai ligi kalometaxeirisi.

Δυστυχώς διαφωνώ ότι δεν χαροποιούν κανένα. Αυτό ήταν άλλωστε και το θέμα με τα προηγούμενα posts.

Sou ksanaeipa oti den ftaine afta pou zoun stis poleis.
Edw genithikan, edw megalwsan, kai prospathoun na epiviwsoun sta stena perithoria pou tous exoume afisei,kai me ta opla pou exoun apo ti fusi tous.
Ta perissotera adespota den einai agria...ki' afta pou einai, pali einai ligotero agria apo mena ki' apo sena.

Ξαναλέω, έχουν γίνει επιθέσεις σε ομάδες ανθρώπων που δεν μπορούν υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ κλπ. Και κανείς δεν κάνει τίποτα.

H teleftaia mastiga stin poli einai ta zwa - kata ti diki mou gnwmi - kai uparxoun xilia duo themata polu sovarotera na suzitisoume peri mastigas twn polewn....apo t' adespota !!!
Είναι μία μάστιγα. Δεν θα τη χαρακτήριζα τελευταία αλλά σίγουρα όχι την πιο σοβαρή. Όπως όμως είπα και παραπάνω το post αναφέρεται σε δηλητηριάσεις ζώων και όχι γενικά στις μάστιγες των πόλεων.

Αν πιστεύεις ότι κάτι δεν στο ξεκαθάρισα πες μου.

Ανώνυμος είπε...

@Vicky Mar
Θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά δεν ξεκίνησα εγώ τις επιθέσεις στο πρόσωπο κανενός. Απλά απάντησα στις προκλήσεις.

http://www.rspca.org.uk/

Ένα ακόμα link για όσους είναι εναντίων της βίας στα ζώα.

@Inner Tree
Μια και ανέφερες αυστηρά πρόστιμα αν δεις στο site που στέλνω θα δεις ότι υπάρχουν νόμοι για αυτά που ζητάς. Αλλά σε ενημερώνω ότι ένα νομικό σύστημα δεν πρέπει να έχει νόμους μόνο για την μία πλευρά αλλά και για την άλλη. Η Αγγλία (το ξέρω γιατί ζούσα εκεί πολλά χρόνια) έχει νόμους που υποστηρίζουν και την δική σου θέση αλλά και την δική μου. Και επαναλαμβάνω η δική μου θέση δεν είναι να τα σκοτώσουμε αλλά να τα απομακρύνουμε σε κατάλληλες εγκαταστάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Kalispera Freelancer kai sta upoloipa paidia...

Theorw pws isoun safestatos stis apantiseis sou.
Afto pou thelw na episimanw epeidi to aneferes se arketes periptwseis einai to thema tis politeias.
Ama perimenoume apo tin politeia na dwsei lusi s' afto to thema....fekse mou kai glistrisa.
Dustuxws h politeia exei apodeiksei dekaeties twra oti einai polu ligi gia na min pw sxedon anuparkti apo ta kathimerina provlimata (..megala kai mikra )ths koinwnias mas.
Exoume to xamilotero vasiko mistho sugritika me tis upoloipes xwres tis Evrwpaikis Enwsis,plirwnoume forous gia na exoume kapoia upotupwdi paroxi upiresiwn apo to kratos,doulevoume para polles wres klp klp....kai parola afta afto pou eispratoume san aditimo einai para polu mikro kai kakisto se poiotita.
Afto pou thelw na pw einai oti vasika themata opws ugeia, paideia,asfaleia,viotiko epipedo,einai apo metria ews kakista....de borw loipon fantastw oti afti h sugekrimeni politeia tha frontisei t' adespota.
Edw einai anikani na frontisei tous anthropous pou zoun kai ergazontai stous kolpous ths (...apo tous opoious vgazei kai kerdos),kai adiafori gia ta provlimata tous.
Einai dunaton n' asxolithei me ta zwa...???...(...ta opoia parepiptontws den tis prosferoun kanena kerdos).
Edw tous anthropous tous antimetwpizei san zwa....poso mallon ta zwa.
Exeis dikio...douleia ths einai,alla kai polla alla pragmata einai episis douleia ths,kai omws den kanei tipota.
Ara menoume osoi diathetoume kapoia evaisthisia apenanti sta zwa, sto perivallon,ston anthropo,kai apla leitourgoume me afti tin evaisthisia pou diathetoume prwta gia mas kai meta gia tin eikona ths evruteris koinwnias mas.
H prospwpiki mas stasi borei na ginei paradeigma gia tous allous,ki' ama to paradeigma mas, vrei mimites...siga siga th' allaksei kai to proswpo ths koinwnia mas.

Isws na akougetai outopiko.
....borei na einai kiolas,..alla kapws etsi to vlepw...
Xreiazetai anamfivola o realismos.....alla kalo einai na min xathei kai o romantismos.
Giati meta xathikame.....

Filika...

Ανώνυμος είπε...

Αντώνη έχεις δίκιο για την πολιτεία. Είναι ανίκανη αλλά αν κάνουμε εμείς τη δουλειά της τότε δεν λύνουμε το πρόβλημα. Αν η βάρκα σου έχει μια τρύπα και εσύ το μόνο που κάνεις είναι να βγάζεις έξω το νερό που μπαίνει τότε αργά η γρήγορα θα βουλιάξεις. Πρέπει να κλείσεις την τρύπα. Έτσι και εδώ όσο καλή και ειλικρινής να είναι μια κίνηση δεν φτάνει αν γίνετε μόνο από τους πολίτες. Πρέπει και η πολιτεία να πάρει θέση. Ανεξάρτητα λοιπόν με το τι πιστεύω εγώ για τις φιλοζωικές οργανώσεις θεωρώ ότι είναι οι μόνες που μπορούν να ταρακουνήσουν λίγο τους τοπικούς άρχοντες. Αλλιώς κάθε ενέργειά θα χαθεί.

Unknown είπε...

http://www.ifaw.org/ifaw/general/default.aspx?splash&oid=17994

Gia ta zwa ginetai tipota?

Unknown είπε...

ΕΚΚΛΗΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ

http://www.PetitionOnline.com/isoniso/petition.html

Γυναικείες Γόβες & Παπούτσια είπε...

Η εντυπωσιακή συλλογή του Oshoes.gr περιλαμβάνει γυναικείες γόβες σε πολλά και διαφορετικά χρώματα και στυλ έτσι ώστε να βρείτε το σωστό ζευγάρι που θα ανταποκρίνεται στο γούστο σας!