Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Συνάντηση της Ομάδας
















Η ομάδα μας θα συναντηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 9/9 στις 15.00 στο Θεατράκι του Πεδίου του Άρεως (όπως φαίνεται στο χάρτη).

Είμαστε όλοι προσκεκλημένοι να γνωριστούμε, να κουβεντιάσουμε, να οργανωθούμε. Η συγκέντρωση της Τετάρτης έδειξε ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Ας δώσουμε λοιπόν συνέχεια.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

ΥΓ. Εδώ διαμορφώνονται τα θέματα που θα συζητηθούν.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
DPurpler είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stathis είπε...

dpurpler μην ασχολείσε με παπάρες και προπαντώς μην απολογείσαι στον Τίποτε.

Schattentanz είπε...

Syggnwmi exeis aisthisi topou kai xronou kai katarxin exeis idea pou vriskesai? 3EREIS TI SHMAINEI OIKOLOGIA? Fere ton eisaggelea athlio kommatoskylo, omws vges kapoia stigmi apo to mikrokosmo sou kai des oti den ginontai ola gia xari twn kommatwn (HMARTON), analogisou oti i oikologia afora olous, oti to prasino tis fysis den einai prasino epeidi psifizei pasok (...)

Episis mathe oti gia na katigoreis kapoion h kapoious, legontas oti tous xreiazetai eisaggeleas, prwta prwta prepei na mi kryvesai pisw apo ena pseudwnymo kai 2on na exeis sovares katigories ki oxi geloiothtes.

Ανώνυμος είπε...

Ελάτε ρε παιδιά, με τους τραμπούκους θα ασχολούμαστε τώρα; Όσο είναι αυτό εδώ το μπλογκ φωλιά σατανικών πασόκων, άλλο τόσο είναι υπερασπιστής της δημοκρατίας ο τύπος που έγραψε το πρώτο σχόλιο. Φόλα στη χούντα! Από όποια παράταξη κι αν προέρχεται...

Την Κυριακή θα βρεθούμε να συζητήσουμε πώς προχωράμε με το οικολόγιο κλπ; Εγώ είμαι μέσα πάντως. Φέρτε συγκεκριμένες προτάσεις για να μη χάσουμε την ώρα μας σε γενικόλογες κουβέντες.

Και καμιά μπύρα ρε παιδιά...

Unknown είπε...

καλα τα λες nefalika. αν ηταν στην κυβερνηση το πασοκ ο εν λογω ανωνυμος θα επικροτουσε ολα οσα γραφονται εδω μεσα. εκτος κι αν ειναι κανενας ακροδεξιουλης οποτε και παλι με τιποτα δεν θα συμφωνουσε γιατι αυτοι παθαινουν αλλεργια με τις συγκεντρωσεις.
μπραβο σας παντως ξεσηκωσατε μια καλη ιστορια.

παντως υπαρχει πολυς κοσμος που θελει να τεμπελοποιει ακομα καταστασεις για να μπορεσει να το χωρεσει το μυαλουδακι τους. και στη Βεροια τα ιδια. οταν κολουσαμε την αφισουλα του " γιατι" για να γινει συγκεντρωση την Τετάρτη αμεσως ρωτουσαν ποιοι την διοργάνωναν.

inlovewithlife είπε...

ψιτ παππού νοσταλγέ της χούντας, εδώ δε μοιράζουνε τσάμπα τριχίλιαρα, ρουσφέτια ούτε νομιμοποιούν αυθαίρετα. Χτύπα άλλες πόρτες. Ξέρεις εσύ καλά.

Και άιντε τράβα πίσω στο μαντρί σου εκεί που σε μάθανε να μιλάς έτσι, γιατί πολλά είπες.

inlovewithlife είπε...

Σβήστηκε το σχόλιο του παππού-τρολ.

Όλοι στη συνάντηση.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί το σβησες το σχόλιο του γεροχουντίλα; Διαφήμιση μας έκανε (με τον τρόπο του). Άσε που οι απειλές του αποτελούσαν μια χαρούμενη νότα μέσα σε όλη αυτή τη μαυρίλα που έχει πέσει με τις πυρκαγιές και τα γκάλοπ.

Κυριακή 3 το μεσημέρι. Μόνο να έχουμε συγκροτημένες προτάσεις για τη συνέχεια παρακαλώ, ώστε να μην αναλωθούμε σε θεωρίες συνομωσίας και αόριστες τοποθετήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι,
2 μήνες μετά την πυρκαγιά στην Πάρνηθα, δεν αξίζει να έχετε γνώμη σαν απλοί άνθρωποι για τις ΕΠΙΣΗΜΕΣ αντιπλημμυρικές-αναδασωτικές σπορές σε Κύπρο (http://www.simerini.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=309626)
και ΗΠΑ (http://www.volunteertaskforce.org/ppwatershed και www.epa.gov/owow/info/NewsNotes/issue77/77issue.pdf);
Θα είχαμε εμπνεύσει χιλιάδες άλλους εθελοντές και ετοιμάσει αμέτρητους σβώλους, δωρεάν προσφορά στις πυρόπληκτες περιοχές, αντί να δίνουμε ικανοποίηση σε εκείνους που όφειλαν να έχουν έτοιμες καλύτερες προτάσεις, αλλά μόνο προσπαθούν να παρασύρουν τους πάντες στη μοιρολατρεία. Υπάρχουν, βέβαια, και άλλοι που δεν προβάλλονται από τα ΜΜΕ:
Κώστας Α. Θάνος
Αναπλ. Καθηγητής, Τομέας Βοτανικής. Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών:
Η αφαίρεση της καμένης ύλης αλλά και η δημιουργία ‘κορμοδεμάτων’ και ‘κορμοφραγμάτων’ για την ελάττωση του κινδύνου πλημμύρας δεν έχουν επιστημονική τεκμηρίωση και μόνον περιορισμένη και ήπια εφαρμογή θα ήταν επιτρεπτή.
Επειδή, όπως αναφέρθηκε, το αναπαραγωγικό δυναμικό (δηλαδή τα διαθέσιμα σπέρματα) δεν είναι επαρκές για πλήρη ανάκαμψη του οικοσυστήματος προτείνεται να αναληφθεί προσπάθεια υποβοήθηση της φυσικής αναγέννησης με ήπιες παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα, θα ήταν δυνατό να συγκροτηθεί ερευνητική ομάδα εργασίας για την παρακολούθηση και μελέτη της φυσικής αναγέννησης αλλά και τη συλλογή συγγενούς γενετικού υλικού (σπερμάτων από γειτονικά άκαυτα πευκοδάση) και είτε απ’ ευθείας σπορά είτε φύτευση αρτιβλάστων μαύρης πεύκης την επόμενη άνοιξη. Το τελευταίο προϋποθέτει τη δημιουργία δασικού φυτωρίου κατά προτίμηση από το Δήμο Ευρωστίνης.
http://www.biology.uoa.gr/~cthanos/Papers/Dervenifire2000.pdf

Στις πόσες πλημμύρες θα αντιδράσουμε;

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας ! afoviahappiness