Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

Τα λεφτά δεν είναι οξυγόνο!









Μόλις επέστρεψαν φίλοι από τη Ζαχάρω και το τι έζησαν δεν μπορεί να μεταφερθεί. Οι εθελοντές λιγοστεύουν, το θέμα φεύγει σιγα-σιγά από την επικαιρότητα και η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη αφού την καταστροφή διαδέχεται η αναμενόμενη "εγκατάλειψη". Η εγκατάλειψη έφερε κι αυτή την καταστροφή.

Μη γυρίζεις αλλού το κεφάλι! Το συσσίτιο ακόμα μοιράζεται... κάποιοι ακόμα εξαρτώνται από αυτό. Εθελοντές και πρόσκοποι σε αποθήκες με ανθρωπιστική βοήθεια, διανομές ειδών πρώτης ανάγκης - ένας μικρός πόλεμος λίγα χιλιόμετρα μακριά.

Υπάρχει κόσμος αδύναμος να κατέβει στα σημεία διανομής φαγητού, υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια, θέλουν να ανταλλάξουν μια κουβέντα, είναι άυπνοι για μέρες, δεν έχουν τα βασικά (βρήκαν έναν παππού που είχε να φάει 3 μέρες γιατί κανένας συγχωριανός του δεν τον νοιάστηκε). Τα σχολεία άνοιξαν σήμερα.. Η πολιτεία δεν φτάνει παντού.

Μοιράστηκαν οι αποζημιώσεις και.. ήρθε ο εφησυχασμός; Τα λεφτά δεν είναι οξυγόνο. Ενώ η «ενημέρωση» στρέφει το βλέμμα αλλού, εμείς οφείλουμε να παραμείνουμε άνθρωποι.

Τίποτα δεν τελείωσε ακόμα.

Βρείτε δράσεις που στοχεύουν στις πληγείσες περιοχές και ενημερώστε το post. Συγκεντρώστε τρόφιμα, σχολικά, καινούργια ρούχα και είδη σπιτιού. Οι αποθήκες πλέον παραδόθηκαν στο Δήμο. Επικοινωνήστε και συμβάλλετε στην προσπάθεια (26250 33000, κα Αντωνοπούλου).

Έως την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου συνεχίζει η Ελληνική Ομάδα Ανιδιοτελούς Προσφοράς & Κοινωνικής Αλληλεγγύης την προσπάθεια συγκέντρωσης προμηθειών για τις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου. Ήδη από την Δευτέρα 03/09/2007 οι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Ανιδιοτελούς Προσφοράς & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την βοήθεια της Εθελοντικής Ομάδας Γαλατσίου, των συλλόγων Ρουμελιωτών και Κρητών Γαλατσίου και της πολιτικής προστασίας Ν. Φιλαδέλφειας συγκεντρώνουν στην οδό Καλαμών 36, Άνω Γαλάτσι, τρόφιμα, ρουχισμό, κλινοσκεπάσματα και παιχνίδια τα οποία μεταφέρονται με φορτηγό στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από την καταστρεπτική μανία των πυρκαγιών. Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στη προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ: 210-2923785 & στην ηλεκτρονική διεύθυνση fracisko@otenet.gr.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

episis mia kali protovoulia ehi pari o Thimos Keratsiniou. Katarhas akirose oles tis ekthilosis tou Politistikou Septemvri pou thiorganoni kathe hrono ke stelni ta hrimata stous pyropliktous. taftohrona, sygkentroni ithi rouhismou, trofima, zootrofes kai kyrios farmaka protis anagkis. gia perissoteres plirofories:

www.keratsini.gr

sorry alla then xero pos na to anevaso sto blog!