Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

Αξιότιμε κύριε Λαλιώτη..




Σε ένα από τα προεκλογικά τηλεοπτικά σποτ που διαφημίζουν το κόμμα σας, πρόσεξα ότι κάποιος από το επιτελείο σας είχε τη φαεινή ιδέα να χρησιμοποιήσει την φράση «είμαστε αποφασισμένοι» σε συνδυασμό με μία χαρακτηριστική φωτογραφία από τη σιωπηλή «διαδήλωση με τα μαύρα» που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος την Τετάρτη 29 Αυγούστου του 2007 με αφορμή τις πρόσφατες πρωτοφανείς πυρκαγιές που σάρωσαν την Ελλάδα. Μια διαδήλωση που απευθυνόταν στο σύνολο του ενεργού πολιτικού στερεώματος.

Επειδή τυγχάνει να είμαι ένας/μία από τους συμμετέχοντες αυτής της συγκέντρωσης και δεν είχαμε καλέσει ποτέ το ΠΑΣΟΚ ή όποιο άλλο κόμμα να συμμετάσχει στη διοργάνωση αλλά ούτε και πήρε το μάτι μου κανένα από τα στελέχη σας να περιφέρεται εκείνο το απόγευμα ντυμένο στα μαύρα (ή έστω στα πράσινα), θα σας παρακαλούσα να αποσύρετε άμεσα το εν λόγω διαφημιστικό σποτ.

Η κίνησή σας αυτή αποτελεί άμεσο σφετερισμό της ανεξάρτητης αυτής πρωτοβουλίας, ενώ ταυτόχρονα συγχέει την ελεύθερη διαμαρτυρία Ελλήνων πολιτών με τις κομματικές σας θέσεις – κίνηση χαμηλού πολιτικού ήθους (ανεξαρτήτως εκλογών).

Παρακαλούμε να αποσυρθεί άμεσα το συγκεκριμένο πλάνο και οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια σας που μετατρέπει την ανεξάρτητη αυτή διαμαρτυρία προς το σύνολο του πολιτικού κόσμου, τους συμμετέχοντες και τους σκοπούς της, σε στοιχεία φτηνής αντιπολιτευτικής πρακτικής αμφισβητούμενου φιλελευθερισμού.

Οι κινήσεις σας είναι ενδεικτικές της πολιτικής σας.

Μετά τιμής,

…….


Υ.Γ. Για αποφυγή τυχόν παρερμηνειών, δεν ισχυρίζομαι ότι ανάμεσα στους συγκεντρωθέντες δεν υπήρχαν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, ούτε φυσικά ότι η κινητοποίηση της Τετάρτης 29/8/07 εξέφραζε κατ’ αποκλειστικότητα τις θέσεις κάποιου κόμματος. Θεωρώ απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό, άνθρωποι που δεν είχαν την παραμικρή ανάμειξη σ’ αυτή την ιστορία να καρπώνονται προεκλογικά οφέλη από μία αυθόρμητη, μαζική και υπερκομματική διαμαρτυρία πολιτών για το μείζον θέμα του περιβάλλοντος.

________________________


Στείλτε το με mail στο pasok@pasok.gr (εκτός αν κάποιος ξέρει το προσωπικό του).
Πρωτόλυο κείμενο by nefelicas

14 σχόλια:

Unknown είπε...

Απλά να διευκρινιστεί ότι δεν πρόκειται επ’ουδενί για έναυσμα πολιτικής συζήτησης ή ό,τι σχετικό.. και να μην γίνει ε..!

Αντίδραση στο καπέλωμα είναι όπως και αυτή που συνέβη την ημέρα της διαμαρτυρίας με την παρουσία αριστερών κομμάτων.

Η ίδια αντιμετώπιση αρμόζει ανεξαιρέτως σε όλους όσους έχουν τέτοιες φαεινές ιδέες «επισκίασης» της ανεξάρτητης αυτής πρωτοβουλίας. Αν δεν ήταν τόσο προκλητικοί, θα ήμασταν διακριτικότεροι...

Καλο ΣΚ

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Λαλιώτης ποτέ δεν υπήρξε αξιότιμος και φυσικά αξιότιμη δε θα είναι και η απάντησή του (ή μάλλον η σίγουρη έλλειψή της).

Πάντως αυτό είναι πταίσμα μπροστά σε ό,τι κάνουν και προσωπικά δεν πιστεύω ότι έχει νόημα να ασχολούμαστε.

kwstask είπε...

Μαζι σου!Να αποσυρθει τωρα το συγκεκριμενο σποτακι!Γιατι?Γιατι καποιος που δεν ξερει η και δεν ηταν στην συγκεντρωση(εγω ημουν και μαγκια μου και καμαρι μου!)μπορει εσφαλμενα η και ηθελημενα για να αμαυρωσει την εικονα των μπλογκερ προς τα εξω,να μας θεωρησει κομματοσκυλα η να κανει προπαγανδα λεγοντας οτι:Να τι ειναι οι μπλογκερς που δηθεν αγωνιζονται για ενα καλυτερο αυριο και μελλον:Κομματοσκυλα του ΠΑΣΟΚ.Θα μπορουσε καλλιστα να το χρησιμοποιησει εναντιον μας η ιδια η κυβερνηση,η ακομα και ο ιδιος ο Πολυδωρας λεγοντας οτι υποκινουμαστε απο πολιτικα συμφεροντα για να κανουμε τις συγκεντρωσεις!Το θεμα ειναι πολυ σοβαρο!Αποσυρση του σποτ απο την τηλεοραση και απο οπου αλλου χρησιμοποιηθει το συγκεκριμενο πλανο απο τη συγκεντρωση(Αφισσες,φυλλαδια και δεν ξερω και εγω τι αλλο)...

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, τη ζημιά τους την κάνανε και σιγά μην αποσύρουν το σποτάκι και ζητήσουν και συγνώμη από πάνω. Από την άλλη μεριά, νομίζω ότι δεν έπρεπε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια και να δίνουμε λαβή σε κακοπροαίρετους ότι η κίνηση μας είναι υποκινούμενη (από το ΠΑΣΟΚ ή από οποιονδήποτε άλλο).

Προσωπικά, δεν έχω κανένα κόλλημα να ξεκινήσω πόλεμο εναντίον κάποιου συγκεκριμένου κόμματος - κι αν το κάνω δεν θέλω να μπλέξω τρίτους σε μία τέτοια αντιπαράθεση. Γι' αυτό και δεν θέλω να δημοσιευτεί η παραπάνω επιστολή στο οικολόγιο.

Η πολιτική που ασκεί η εκάστοτε εξουσία είναι που καταστρέφει το περιβάλλον και μας ενώνει να αντιδράσουμε. Όχι η επικοινωνιακή στρατηγική κάποιου κόμματος που πασχίζει να αρπάξει ψήφους με κάθε τρόπο. Όσο βρώμικος κι αν είναι αυτός ο τρόπος...

Ανώνυμος είπε...

Το παραπάνω κείμενο μου το στείλανε με e-mail. . .Διαδώστε το όσο μπορείτε

Μαζική κίνηση για παραπλάνηση στα Exit Polls . . .

http://demek.pblogs.gr/2007/09/mazikh-kinhsh-gia-paraplanhsh-sta-exit-polls.html

Πόσοι θα διαφωνούσαν ότι το πιο βρώμικο παιχνίδι παίζεται από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, τα τηλεοπτικά κανάλια και τους πιο προβεβλημένους από τους δημοσιογράφους; Τώρα έχουμε μια σπουδαία ευκαιρία, αν όχι να τους τιμωρήσουμε, τουλάχιστον να τους γελοιοποιήσουμε…

Πώς; Παραπλανώντας τους στις απαντήσεις των exit-poles.

Το διαδίκτυο έχει δύναμη. Το μήνυμα αυτό μπορεί να περάσει σε εκατομμύρια χρήστες ακόμη και προφορικά.

kwstask είπε...

Εχω να κανω μια καταγγελια φιλε νεφελικα:Την ιδια ακριβως φωτογραφια στο ποιο μεγαλο της χρησιμοποιει σε προεκλογικη εφημεριδα του,επονομαζομενη"Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ",το ΛΑΟΣ και ο Γιωργος Καρατζαφερης!Η εν λογω φωτογραφια βρισκετε στο οπισθοφυλλο της εφημεριδας οπου φιλοξενειτε προεκλογικη διαφημιση! Αισχος!Αμεση αποσυρση τωρα!!Νεφελικα δεν ξρω τι λες,αλλα πιστευω πως το θεμα πρεπει να τεθει και στο Οικολογιο.Τι λες?

ATHENA είπε...

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ;-)

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤA EXIT POLLS Η ΙΔΕΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ

ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΧΙT POLL ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕ ΤΑ

Δεν καταλαβαίνουμε τι εξυπηρετεί το exit poll.
Δεν θέλουμε να μάθουμε τα αποτελέσματα νωρίτερα.
Δεν συμφωνούμε να έχουν κάποιοι εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος ενώ ακόμα διαρκεί η ψηφοφορία.

http://screwexitpoll.blogspot.com/2007/09/t-poll.html

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΑΝΤ ΑΛΛΩΝ
ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΣΑ ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ

ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΦΑΑΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ …

(ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΦΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΣ;-)

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Ανώνυμος είπε...

Kwstask, όπως έγραψα και παραπάνω, θα προτιμούσα να αφήσουμε το οικολόγιο ήσυχο και να μην το λερώνουμε με κομματικές προπαγάνδες και οργισμένες αντιδράσεις σ' αυτές.

Ούτως ή άλλως, δε νομίζω ότι κανένας από όσους επισκέπτονται το οικολόγιο πιστεύει ότι μπαίνει σε ιστοσελίδα που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, στο Λάος ή στην Καμπότζη.

ellinida είπε...

Εδώ χρησιμοποίησαν τους πυρόπληκτους για τα σποτάκια τους. Στους μπλόγκερς θα δίσταζαν;
Προτείνω να τους λέμε όλοι Δημοσθένη Βεργή που είναι πιό γραφικός.
Φαντάζεστε ν'αρχίσουν οι εκπομπές και να φαίνεται πως βγαίνει Βεργής;

Ανώνυμος είπε...

Βρε Ελληνίδα, Ο Βεργής δεν κατεβαίνει σ' αυτές τις εκλογές. Είπαμε, δαγκωτό Παπαθεμελή στα exit polls. Αν πιάσει το κόλπο, θα ψοφήσουμε στο γέλιο με τις βαρυσήμαντες αναλύσεις περί εξακομματικής βουλής. Όλοι θα λένε ότι το είχαν προβλέψει. Κρίμα τον κοντό που θα χαρεί τζάμπα βέβαια, αλλά τι να κάνουμε; Παράπλευρη απώλεια :-)

stathis είπε...

καλησπέρα, γιατί "κοπηκε" το σχόλιό μου;

Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΙΤΙΚ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ BLOGS ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ
Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ BLOGS ΝΑ ΤΑ ΚΑΠΕΛΩΣΟΥΝ
ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΧΩΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Unknown είπε...

Και με αυτους τα βαλαμε και με όλους αλλα τεσπα εφυγε κι αυτό... Πάμε για άλλα πιό ουσιαστικά.

Ανώνυμος είπε...

Με πήρε τηλέφωνο ο Λαλιώτης για το σποτάκι του ΠΑΣΟΚ…

Σε συνέχεια προηγούμενου post μου σχετικά με τη χρήση φωτογραφίας από τη βουβή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για τις φωτιές για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ σε σποτ του, έγραψα το ίδιο σχόλιο σε email που έστειλα στο ΠΑΣΟΚ. Απευθυνόταν στον Κώστα Λαλιώτη, ως υπευθύνου της προεκλογικής καμπάνιας του κόμματος. Χθες έλαβα ένα email από το γραφείο του ότι θα ήθελε να μου μιλήσει και αν μπορούσα να τους δώσω το τηλέφωνό μου. Το έκανα και σήμερα μου τηλεφώνησε.

Επί της ουσίας: Ο Κώστας Λαλιώτης μου είπε ότι έχουμε δίκιο (η προσπάθεια έγινε από πολλά παιδιά) και κακώς την χρησιμοποίησαν. Μου είπε επίσης ότι δε συμμετείχε στο τελικό προϊόν που βγήκε αλλά λειτουργούσε στρατηγικά στην καμπάνια. Δεν υπήρχε πρόθεση καπελώματος και ειδικά ο ίδιος δε θα την είχε, μιας και είχε μέλη της οικογένειάς του εκείνη την ημέρα στο Σύνταγμα που του μετέφεραν πλήρως την εικόνα και το κλίμα. Μου είπε επίσης ότι θεωρεί χρέος του να ζητήσει συγνώμη αν ενόχλησε με το συγκεκριμένο πλάνο και να απολογηθεί για τυχόν καπέλωμα που νιώσαμε, διότι δεν ήταν στις προθέσεις τους. Επίσης ανέφερε ότι το έψαξε τεχνικά το θέμα και ότι οι άνθρωποι της παραγωγής η φωτογραφία ήταν από εφημερίδα. Τέλος σημείωσε ότι για εκείνον το σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι που ήταν υπεύθυνοι για την καταστροφή είναι πάλι στην κυβέρνηση και ότι ορισμένες φορές αναρωτιέται για τις προτεραιότητες και τη λογική των συμπολιτών μας.

Σε όλα αυτά του απάντησα ότι κατά πρώτον θεωρώ θετικό ότι ενδιαφέρθηκε να απαντήσει. Του είπα ότι από τη στιγμή που αναγνωρίζει το λάθος αποσύρω τους χαρακτηρισμούς περί πολιτικού ήθους που έκανα, αλλά η πολιτική σκοπιμότητα νομίζω ότι παραμένει. Του είπα ότι όντως οι υπεύθυνοι της καταστροφής ακόμη είναι στην εξουσία, αλλά αυτό δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση (ξερόβηξε).

Τέλος, επειδή από όσα κατάλαβε από τα emails που πήρε πρέπει να είμαστε αρκετοί που δυσαρεστηθήκαμε, μου ζήτησε να μεταφέρω τη συζήτηση σε όσους από αυτούς γνωρίζω…

Λέτε να αρχίζουν πράγματι να λαμβάνουν υπόψιν τους τα κόμματα τις διαδικτυακές κινήσεις και διαμαρτυρίες;

http://fileleytheros.wordpress.com/