Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007

Πως σας αρέσει;

έτσι;


ή μήπως έτσι;



Αυτή είναι η τσίχλα.



Αυτός είναι ένας λαγός.



Κι'εδώ ένα κουνελάκι.



Κι'εδώ ένα ελαφάκι.



Κι'εδώ τα τρόπαια.



Τι είσαστε διατεθιμένοι να κάνετε γι'αυτήν την αιματοχυσία;


Υπογράψτε το petition για να σταματήσει το κυνήγι για 5 χρόνια. Είναι μιά αρχή. Με την ελπίδα πως θ'απαγορευτεί δια παντός.

21 σχόλια:

doctor είπε...

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007 ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ

Καθαρισμός του άλσους Βεϊκου από ξερόχορτα και σκουπίδια
Την Κυριακή 23/9/2007, στο άλσος Βεϊκου θα συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε (και δεν θα σταματήσουμε ποτέ).

Θα συνεχίσουμε διότι η πρώτη μας κίνηση δεν ήταν μια σπασμωδική αντίδραση απέναντι στις εικόνες των πυρκαγιών της Πελοποννήσου και της Εύβοιας.

Θα συνεχίσουμε διότι αυτές οι φωτιές ήταν απλά η σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Η ώρα είναι κάπως ελεύθερη, νομίζω όμως ότι όσο πιο πρωί πάμε, τόσο πιο πολύ θα αποδώσουμε.

Από τις 8 και μετά είναι καλά.

Βασικά ο καθένας έρχεται όποτε θέλει και κάθεται όσο θέλει.

Σχετικά με τον τρόπο πρόσβασης και τα υλικά/εργαλεία που μπορεί να φέρει κανείς, στα προηγούμενα ποστ υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες.

Θα έχουμε σίγουρα ένα χορτοκοπτικό, αυτό του φίλου μου του Μίλτου, το οποίο το Σάββατο τα πήγε περίφημα αν και είχε να αντιμετωπίσει πολύ πυκνά και πολύ ψηλά χόρτα.

doctor

23/9/2007 ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ

Schattentanz είπε...

Sklires eikones proerxomenes apo sklirous anthrwpous. Arage tha stamatisoume pote na tis vlepoume?
Elpizw na piasoun topo oi ypografes kai na mi petaxtoun ston kalatho twn axristwn tou ypourgou.

angelos είπε...

ypokeimenikos.blogspot.com
neo blog.. nomizw aksizei ton kopo..

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα. Και να εξηγήσω τι εννοώ. Το κυνήγι είναι κάτι με το οποίο ασχολείται ο άνθρωπος από την αρχή της ύπαρξής του σχεδόν. Δε συμφωνώ, δεν αντέχω να τα βλέπω σκοτωμένα και δε διαννοούμαι να φάω "κυνήγι". Ξέρω όμως κυνηγούς που είναι οι καλύτεροι οικολόγοι, γιατί γνωρίζουν τη φύση και την αγαπούν, που τρέχουν κάθε σ/κ στα βουνά, απλά για να βρεθούν στο δάσος και ας σκοτώνουν μια τσίχλα το μήνα. Ίσως αυτό στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε, είναι ευαισθητοποίηση των ίδιων των κυνηγών για ελεγχόμενο κυνήγι και η αφύπνιση της πολιτείας για αυστηρότερους νόμους και κυρίως ελέγχους, ώστε το κυνήγι να μην αποβαίνει εις βάρος της φύσης. Νομίζω έτσι θα μας παίρνανε και πιο στα σοβαρά.

Schattentanz είπε...

nai na min ta isopedwnoume ola alla autoi oi kynigoi pou les prepei na einai 2 stous 40 (kai poly lew) stin Ellada. As mi geliomaste, oi perissoteroi einai asyneiditoi. Oso gia tous ypoloipous eusyneiditous, afou tous aresei to spor (hobby i opws alliws thes pes to, egw to lew skotwma) exoun swmateia kai tha eprepe na einai oi prwtoi pou tha lamvanan metra gia ti prostasia twn zwwn sta kammena. Etsi den einai?

Ανώνυμος είπε...

Gia hara se olous.

Ekana post tin petition se ena xeno forum gia birdwatching. Tolmisa mia metafrasmeni perilifsi to kimenou alla nomizo oti 8a voi8ouse an ipirhe mia metafrasmenoi version:

http://www.birdforum.net/showthread.php?t=96813

Opos kai na ehei ehei idi prokalesi arketo endiaferon.

Oso gia tous kinigous. Simfono apolita me ton/tin Schattentanz. Kai omologoumenos apo afta pou akouo apo ta somatia to kinigon den ehoun IDEA peri management and protection of enviromental resources.

Filika,

Dimitris apo Australia.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι θέμα ισοπέδωσης. Στην Ελλάδα έχει ξεφύγει από τον έλεγχο το κυνήγι. Εκατοντάδες λαθροκυνηγοί οργώνουν ανεξέλεγκτα τα βουνά, τα δάση και τις πεδιάδες θέτοντας σε κίνδυνο την χλωρίδα και την πανίδα της χώρας μας αλλά και εμάς τους ίδιους που πάμε μια εκδρομή και είναι σαν να βρισκόμαστε σε πόλεμο. Περίοδος κυνηγιού ή όχι αν πας μια βόλτα θα ακούσεις τουφεκιές.

Δεν είμαι κατά του κυνηγιού αν διέπετε από νόμους και υπάρχουν άνθρωποι που το ελέγχουν αλλά στο κωλοκράτος που ζούμε δεν υπάρχουν ούτε σωστοί νόμοι ούτε αρχές να τους εφαρμόσουν ούτε ευσυνειδησία.

Εφόσον λοιπόν δεν είμαστε ικανοί να σεβαστούμε την πανίδα της χώρας μας, λέω να σταματήσει το κυνήγι.

DPurpler είπε...

Πονάει κεφάλι - κόψει κεφάλι.
Δεν είναι έτσι.

Δεν έχω πιάσει ποτέ τουφέκι στα χέρια μου αλλά υπάρχουν έντιμοι κυνηγοί, που αγοράζουν θυράματα από εκτροφεία θυραμάτων, ειδοποιούν για φωτιές και τελοσπάντων η παρουσία τους στην ύπαιθρο είναι θετική.

Πρέπει να πιέσουμε για σωστή εφαρμογή των υπαρχόντων νόμων που θεωρώ χωρίς να είμαι ειδικός ότι έχουν τις ασφαλιστικές δεικλίδες που χρειάζονται.

Με αυτή την λογική θα πρέπει επίσης να απαγορευτεί η πρόσβασή μας στα δάση για τον φόβο μην καούν και τα υπόλοιπα. Αυτό γίνεται ήδη στην Πάρνηθα. Τι θα γίνει λοιπόν; Να τα βάλουμε σε γυάλα τα δάση;

Schattentanz είπε...

gia na mi pare3igithw, oute egw eimai kata tou kynigiou. Ola ta zwa kynigoun, etsi ki o anthrwpos. Allo to oti pote den tha kynigousa. Alla oi perissoteroi kynigoi stin ellada einai asyneiditoi, auto einai dedomeno.

Ανώνυμος είπε...

gnwrizw an8rwpous pou zoun sthn eparxia, mesa sthn fush, thn agapoun, thn prosexoun kai omws kynhgoun syneidhta. kamia fora kynhgoun kai tous asyneidhtous kynhgous. Auto tous krataei akmaious sta 60 -70 -80 kai autoi einai oi pio eilikrineis yposthriktes ths fyshs giati ehoun ma8ei na zoun mesa se autin kai apo autin..Pws mporw egv to paidi ths polhw na ypograpsw gia autous?

Epishs h empeiria ehei deiksei oti o fovos tou nomou ephreazei tous syneidhtopoihmenous kai oxi tous asyneidhtous. Ti 8a petyhw loipon me auto? oi la8rokynhgoi na synehizoun kai oi syeidhtopoihmenoi na marazwnoun?

nik

kwstask είπε...

Eγω εχω υπογραψει ηδη,εδω και μερες!Στο αλσος την κυριακη θα βρεθω γυρω στις 12.(11 η ωρα σχολαω απο τη δουλεια.Αυτη την Κυριακη ειμαι υπηρεσια.)Θα βρω κανεναν εκει στις 12 η θα την εχουν κανει ολοι?

Περιπετών είπε...

Επομένως ας μην καταφερόμαστε συλλήβδην εναντίον του κυνηγιού και των κυνηγών! Ας απαιτήσουμε εφαρμογή αυστηρών κανόνων και προστασίας των ειδών που κινδυνεύουν. Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε κάτι που κάνει ο άνθρωπος απο την αρχή της ύπαρξής του. ΤΟ κυνήγι δηλαδή είναι βάρβαρο και η ορνιθοεκτροφή σε κλουβιά δεν είναι; Μήπως και το ψάρεμα είναι βάρβαρο διότι πεθαίνουν τα καημένα τα ψαράκια από ασφυξία;

Ανώνυμος είπε...

Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Εγώ δεν είμαι κατά του κυνηγιού ή του ψαρέματος. Είμαι κατά του παράνομου και ανεξέλεγκτου κυνηγιού και ψαρέματος. Για παράδειγμα θεωρώ απαράδεκτο να μην σέβονται οι κυνηγοί τις κυνηγητικές περιόδους που ορίζει ο νόμος ή το ψάρεμα με δυναμίτη. Τι στιγμή που κανείς δεν κάνει τίποτα για αυτό δεν θα πειράξει και πολύ να απαγορευθεί το κυνήγι για 5 χρόνια. Και επιτέλους δεν μπορώ να ακούω άλλο για συνειδητοποιημένους κυνηγούς που προστατεύουν το περιβάλλον. Αναμφισβήτητα υπάρχουν αλλά είναι η τραγική μειοψηφία. Αν ήταν πλειοψηφία δεν θα είχαμε αυτά τα χάλια εκτός αν παραδεχτούμε ότι μια χούφτα ασυνείδητων κυνηγών έχει την δύναμη να κάνει τόση καταστροφή.

Περιπετών είπε...

Μα είναι τελείως οξυμωρο αυτό που λες! Είσαι κατά των παράνομων κυνηγών και προτείνεις την απαγόρευση του κυνηγιού για 5 χρόνια!! Για να συνεχίσουν να κυνηγούν οι παράνομοι και να τιμωρηθούν οι νόμιμοι δηλαδή; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά! Απλώς πρέπει να απαιτήσουμε την εφαρμογή των νόμων. Τελεία και παύλα

Είναι όπως απαγορεύουν το ψαροντούφεκο τον Μάιο αλλά επιτρέπουν στις μηχανότρατες να συνεχίζουν να θερίζουν ό,τι κινείται εντός του νερού

Ανώνυμος είπε...

και συμπληρώνοντας τον συλλογισμό τον περιπετών:
περναω τα καλοκαίρια μου σε Κυκλαδονήσι, υπάρχουν συγκεκριμένοι ψαράδες οι οποίοι χρησιμοποιούν δυναμίτη ( ο οποίος και απαγορεύεται βέβαια από το νόμο) όλο το νησί το ξέρει και τους ξέρει...
Νομίζεις ότι το λιμενικό δε τους ξέρει και δε μπορεί να τους πιάσει τόσα χρόνια?
καταλαβάινεις τι εννοώ...

Schattentanz είπε...

peripetwn einai poly sovara pragmata auta. Yparxei sovaro provlima, to perivallon stin ellada paei kata diaolou, i panida exei meiwthei tragika. Gia na min e3afanistoun entelws loipon ta zwa, prepei na lifthoun austira metra kai mallon sou diafevgei alla anaferomaste stis KAMMENES PERIOXES. Epivalletai na efarmostoun oi nomoi kai na apagoreutei to kynigi gia 5 xronia stis kammenes ektaseis. An de skeftesai ta zwa, skepsou toulaxiston oti me tous rythmous pou exoun oi ellines kynigoi, se liga xronia tha pairnoun ta toufekia tous kai tha pyrovoliountai meta3y tous, giati de tha yparxei zwntano oute gia deigma.

stathis είπε...

Επειδή δεν συμφωνώ με την ομαδοποίηση των ευθυνών, η φωτογραφία με το ελάφι είναι από την Πενσυλβάνια, ΗΠΑ. Εκεί η πολιτεία δίνει πρίμ σε κυνηγούς ελαφιών, επειδή έφτασαν τον πλυθυσμό των 1.500.000 όταν η φύση μπορεί να θρέψει περίπου 700.000. Η γενίκευση και η υπεραπλούστευση είναι συνήθως λαθεμένες τακτικές.
Ευχαριστώ

s_pablo είπε...

Δηλαδή για να καταλάβω, ζητάτε να απαγορευτεί το κυνήγι επειδή υπάρχουν λαθροκυνηγοί που δεν σέβονται τους νόμους.

Και τι σας λέει ότι θα σεβαστούν αυτόν τον νόμο που θα απαγορεύει το κυνήγι?

Γιατί δεν απαιτείτε σκληρότερες ποινές (μεγάλο χρηματικό πρόστιμο ας πούμε) ή τη μη εντοπιότητα των αγροφυλάκων (για να μην κάνουν τα στραβά μάτια)?

Η απαίτηση για απαγόρευση του κυνηγιού για 5 χρόνια είναι τελείως παράλογη. Ως συνήθως χάνετε το δίκιο σας.

Υ.Γ. Κακώς δεν βάλατε στις φωτογραφίες ένα κουνελάκι τηγανητό. Εκεί θα σας απαντούσα άνετα τι προτιμώ.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς γράφετε και τέτοιες ανοησίες και καταλαβαίνουμε τι μυαλό έχετε.

Ανώνυμος είπε...

@Περιπετών

Φίλε μου αν απαγορευτεί κάθε τουφεκιά που ακούγεται θα είναι παράνομη. Αν δεν απαγορευτεί πες μου εσύ πως μπορείς να ξεχωρίσεις τις νόμιμες από τις παράνομες. Σαφώς και θα είναι καλύτερα να εφαρμοστούν οι νόμοι αλλά στην Ελλάδα ζούμε. Έχουμε την τάση να το ξεχνάμε αυτό.

@s_pablo
«Γιατί δεν απαιτείτε σκληρότερες ποινές (μεγάλο χρηματικό πρόστιμο ας πούμε)»

Γιατί φίλε μου με το να γίνουν σκληρότερες οι ποινές δεν γίνεται τίποτα. Πρέπει κάποιος να εφαρμόσει το νόμο και να τους συλλάβει ώστε να μπούνε ποινές. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να γίνει καταγγελία αν κάποιος είναι παράνομος ή όχι διότι δεν μπορεί κανένας να το ξεχωρίσει. Γιατί ο νόμος είναι φλου και γιατί πέρα από τους συλλόγους κανένας δεν γνωρίζει τις κυνηγητικές περιόδους. Για το χάλι που φτάσαμε φταίτε εν μέρη και οι κυνηγοί που κάνατε για χρόνια τα στραβά μάτια σε γνωστούς ή φίλους που κυνηγούσανε παράνομα. Τώρα θα μου πεις «και τι να κάναμε. Να καρφώναμε τον φίλο μας επειδή είναι μαλάκας;». Όχι δεν είναι αυτή η λύση αλλά θα έπρεπε να του τρίξετε τα δόντια. Αυτό όμως δεν συνέβη ποτέ. Ξέρω τέτοιες περιπτώσεις γι’ αυτό το λέω.

Ανώνυμος είπε...

@s_pablo
"Υ.Γ. Κακώς δεν βάλατε στις φωτογραφίες ένα κουνελάκι τηγανητό."

Αυτό ξέχασα να το σχολιάσω. Εδώ με βρίσκεις σύμφωνο. Αυτές οι φωτογραφίες θα σοκάρουν κανένα πιτσιρικάκι ή κανένα «κολλημένο» φιλόζωο. Επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι κατά του κυνηγιού. Είμαι κατά του παράνομου και ανεξέλεγκτου κυνηγιού.