Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007

Το Μέλλον της Mailing List του ANADASOSI

H mailing list του ANADASOSI έχει μέχρι τώρα παίξει καίριο ρόλο στην προσπάθειά μας. Από αυτή τη λίστα, που τώρα αριθμεί περί τα 1040 μέλη, ενώ πρέπει να έχουν "περάσει" από αυτήν γύρω στα 1.500, καταφέραμε να έρθουμε σε επαφή, να συζητήσουμε και τελικά να οργανωθούμε σε ό,τι είμαστε τώρα.

Από τη συγκρότηση όμως της ομάδας ύστερ' από τις φωτιές της Πάρνηθας η κατάσταση έχει πλέον αλλάξει. Έχει φτιαχτεί ένας νέος διαδικτυακός κόμβος για την ομάδα μας, το www.oikologio.gr , το οποίο έχει απείρως περισσότερες δυνατότητες από τη mailing list του ANADASOSI, όχι μόνο πλέον για συζητήσεις αλλά και για αναδημοσιεύσεις ειδήσεων, διάθεση πολυμέσων, συγκρότηση ομάδων, γενικότερη οργάνωση κτλ. Την ίδια ώρα η mailing list του ANADASOSI φυλλοροεί. Κάθε μέρα ξεγράφονται περίπου 15 μέλη, που δεν επιθυμούν να γεμίζει το ηλεκτρονικό τους γραμματοκιβώτιο με συζητήσεις, για τις οποίες ίσως δεν ενδιαφέρονται. Τα ίδια αυτά μέλη ίσως δε θα ξεγράφονταν αν η mailing list χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά και μόνο για τη γνωστοποίηση ανακοινώσεων και δράσεων της ομάδας ή για την κυκλοφορία ενός newsletter, το οποίο ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα συμπυκνώνει οικολογικά νέα από την Ελλάδα και όχι μόνο, όπως προκύπτουν από τις συζητήσεις του oikologio.gr

Προτείνεται λοιπόν από πολλούς ακριβώς αυτό, δηλαδή η μεταφορά όλων των συζητήσεων στο απείρως πιο εύχρηστο www.oikologio.gr και η μετατροπή της mailing list του ANADASOSI σε λίστα φίλων, στην οποία θα στέλνονται :

  • ανακοινώσεις της ομάδας
  • δράσεις της ομάδας
  • εβδομαδιαίο newsletter
  • κτλ

Ως διαχειριστής της λίστας θεωρώ κάτι τέτοιο λογικό και πιστεύω ότι πρέπει να γίνει άμεσα, πριν δηλαδή η mailing list του ANADASOSI μείνει με 100 παθιασμένους συζητητές (μεταξύ αυτών φυσικά και εγώ). Θεωρώ όμως ότι, πριν προβώ στην εφαρμογή της πρότασης, θα πρέπει να ακουστούν όλες οι απόψεις, και αν τυχόν υπερισχύσουν οι αντίθετες της πρότασης απόψεις, τότε η mailing list θα παραμείνει ως έχει. Αναμένω δηλαδή τεκμηριωμένες με επιχειρήματα απόψεις στο γιατί η λίστα πρέπει να παραμείνει ένας χώρος συζήτησης και γιατί το www.oikologio.gr δε μας καλύπτει για αυτό το σκοπό.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στο oikologio.gr

ΥΓ. Οπτικοποιημένες οδηγίες για το πως μπορείτε να εγγραφείτε στο oikologio.gr μπορείτε να βρείτε εδώ . Ευχαριστούμε paraxeno.

5 σχόλια:

Unknown είπε...

www.δραση.gr
Κοινή δράση για τα δάση στην Ηλεία. Συμμετέχετε και πείτε το και στους άλλους...

SilentSoul είπε...

Ελπιζω να μην πειραζει να συνεχιζω να γραφω εδω.
Γιατι;
Μ αρεσει αυτος ο χωρος και νιωθω οτι το οικολογιο θα γινει αλλη μια ιστοσελιδα οπως διαφορων οικολογικών οργανώσεων.
Ηδη υπαρχει συνδεσμος του αναδάσωση σε πολλα blogs.Ετσι το ξερουν.Το ξερουν ως χωρο που αποτελειται απο πολιτες που νοιαζονται για την Γη και για την χωρα τους.Για την οικολογία.
Δεν βρισκω τον λογο να μεταφερθουμε σε αλλη ιστοσελιδα.
Εγω προσωπικα θα συμμετεχω εδω και οσο υπαρχει αυτο το blog.
Sorry ε;

inlovewithlife είπε...

@silentsoul
Κανείς δε σε υποχρεώνει να συμμετέχεις κάπου. Πάντως το αρχικό ποστ κάνει λόγο για τη mailing list
http://groups.google.com/group/anadasosi/
και όχι για το anadasosi μπλογκ.

Κρίμα πάντως που δε θα συμμετέχεις στο οικολόγιο. Και αυτό είναι "χωρος που αποτελειται απο πολιτες που νοιαζονται για την Γη και για την χωρα τους.Για την οικολογία.". Δεν ξέρω καμία οικολογική οργάνωση στην Ελλάδα τουλάχιστον που να έχει τέτοιο διαδραστικό ιστοχώρο ή να έχει τη δομή μας ως ομάδα(θα μου δείξεις κάποια;)

Ανώνυμος είπε...

Να λύσουμε μια παρεξήγηση: Άλλο πράγμα αυτό εδώ το blog (από όπου όλα ξεκίνησαν), άλλο η λίστα της αναδάσωσης (όπου μαζεύτηκαν πάνω από 1.000 άτομα και επικοινωνούν μεταξύ τους με ομαδικά mail) και άλλο το Οικολόγιο (το οποίο αποτελεί ένα πρωτοποριακό και συλλογικό portal). Και τα τρία είναι συγκοινωνούντα δοχεία και καθόλου ανταγωνιστικά μεταξύ τους (άλλωστε ιδρύθηκαν και απαρτίζονται από τα ίδια πάνω-κάτω άτομα).

Σαφώς και υπάρχει νόημα να εξακολουθούν να υπάρχουν τόσο το blog όσο και η λίστα, ωστόσο η προσπάθεια όλων μας είναι να μεταφέρουμε τη δράση μας στο www.oikologio.gr. Αυτό είναι το μοναδικό πολυεργαλείο που μπορεί να μας βοηθήσει να έχουμε καλά οργανωμένες βάσεις δεδομένων, ταξινομημένα links οικολογικού ενδιαφέροντος, forum επικοινωνίας των μελών (με θεματικές κατηγορίες), gallery πολυμέσων και πολλά άλλα. Το Οικολόγιο είναι το νέο μας ορμητήριο λοιπόν για να επιχειρήσουμε αναδασώσεις, διαμαρτυρίες, και κάθε λογής οργανωμένες δράσεις (σε συνεργασία με σχετικούς φορείς και οργανώσεις). Δεν είναι "άλλο ένα site". Είναι ο κόμβος που ανήκει σε όλους μας (και οφείλουμε να τον στηρίξουμε για να αποδειχτεί αποτελεσματικός).

SilentSoul είπε...

Φταιει η καχυποψια μου thats all.
Καμια παρεξηγηση. :)