Πέμπτη 2 Αυγούστου 2007

Πάρνηθα 2007: ένα τραγούδι για τη Πάρνηθα



Δυο παιδιά από Θεσαλονίκη, ο Φώτης Μήλιος και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, σκάρωσαν ένα τραγούδι για την Πάρνηθα, που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του Φώτη Μήλιου, όπου μπορείτε να το ακούσετε.

τίτλος: Πάρνηθα 2007
Μουσική: Φώτης Μήλιος
Στίχοι: Δημήτρης Παπαδόπουλος / Φώτης Μήλιος


Αντιγράφω το ηλεκτρονικό μήνυμα, που έστειλε ο Φώτης:

Προς όλα τα μέλη της Αναδάσωσης.
Είμαστε από την Θεσσαλονίκη.
Μετά την πυρκαγιά του μεγαλυτέρου πνεύμονα της Αθήνας, καθώς και των υπολοίπων περιοχών της χώρας μας, αποφασίσαμε να γράψουμε ένα τραγούδι - μήνυμα για την ανεύθυνη πολιτική ηγεσία των τελευταίων τριάντα και πλέον χρόνων, η οποία οδήγησε την Ελλάδα σε ολοκληρωτική σχεδόν οικολογική καταστροφή.
Δεν θέλουμε να πούμε πολλά! Το μήνυμα το δίνουμε μέσα από το τραγούδι μας με τον τίτλο " Πάρνηθα 2007 ". Κάποτε οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούνε!
Αν θέλετε να ακούσετε το τραγούδι, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
musicwave.gr/milios/, αν πάλι, κάποιοι από εσάς θέλετε να το κατεβάσετε στείλτε μου μήνυμα για να σας το στείλω μέσω email! Το τραγούδι είναι χωρητικότητας 5,2 MB περίπου.

Με εκτίμηση

Φώτης Μήλιος

Το τραγούδι για τη Πάρνηθα που κάηκε φέτος το καλοκαίρι, ανέβασα στο e-snips.com, μετά από άδεια του συνθέτη που επιθυμεί να διαδοθεί, και όπου μπορείτε να το ακούσετε και να το κατεβάσετε:

Get this widget | Share | Track details



____________________________
ΣΗΜ. αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι, διαλέξτε:
http://musicwave.gr/milios/
http://www.esnips.com/doc/4851d0be-800a-4b61-a252-7eecac2ad245/Parnitha_2007

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tα παρακάτω ειπώθηκαν από τον κύριο Κωστή Χατζιδάκι, ευρωβουλευτή και υποψηφιο βουλευτή της ΝΔ.

Αχ παλιομπλογκόπουλα, εσεις φταίτε πάλι....


http://khatzidakis.blogspot.com/2007/07/blog-post_30.html


Πυρκαγιές: Πρώτοι στις κατηγορίες, τελευταίοι στον εθελοντισμό

Το θέμα των πυρκαγιών μας «καίει» όλους. Τις τελευταίες μέρες, ενώ οι φωτιές καίνε, από τα παράθυρα των τηλεοράσεων διάφοροι εισαγγελείς βρήκαν την ευκαιρία για υπεραπλουστεύσεις και καταγγελίες. Δεν είναι όμως αυτό που χρειαζόμαστε τώρα. Δεν είναι η ώρα να αρχίσουμε τις αλληλοκατηγορίες. Η αντιπολίτευση να επιτίθεται στη κυβέρνηση, η κυβέρνηση στην αντιπολίτευση, οι πολίτες στους πυροσβέστες, οι πυροσβέστες στους επικεφαλής τους κοκ… Οι περιστάσεις που ζούμε είναι δύσκολες. Βιώνουμε ακραία καιρικά φαινόμενα. Ακόμα και αν λειτουργούσε τέλεια η πυροσβεστική, χωρίς κανένα οργανικό κενό, ήταν μοιραίο να έχουμε αποτυχίες. Κράτη που θεωρούνται καλύτερα οργανωμένα από το δικό μας, όπως η Μεγάλη Βρετανία, θρήνησαν θύματα από τις πρόσφατες πλημμύρες. Φέτος η Ιταλία και η Κροατία, πέρυσι η Ισπανία και η Πορτογαλία είχαν παρόμοιες καταστροφές από τις πυρκαγιές. Και ας μην ξεχνάμε τα δικά μας. Το 1998 και το 2000 η Πεντέλη και το Σεϊχ Σου. Και ενώ από το 2001 ως σήμερα είχαμε τις λιγότερες πυρκαγιές σε σχέση με άλλα κράτη της βορείου Μεσογείου, φέτος, με τους ίδιους ανθρώπους και την ίδια οργάνωση, είδαμε να εκτυλίσσονται πραγματικά τραγικές σκηνές.

Φταίει μόνο ο καιρός; Όχι. Προφανώς και χρειάζεται να ενισχύσουμε τα μέτρα πυροπροστασίας, να βελτιώσουμε την οργάνωση σε ότι αφορά τη διαχείριση κρίσεων, να κυνηγήσουμε τους εμπρηστές. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Χρειάζονται και οι ενεργοί πολίτες. Σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, η Ελλάδα έχει, δυστυχώς, ένα έλλειμμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Αρκετοί είναι οι πολίτες που αδιαφορούν, που πετάνε το τσιγάρο τους οπουδήποτε, που δε σέβονται το δάσος. Αντίθετα, λίγοι είναι οι εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κράτος. Από το 1991 έχουν ιδρυθεί μόλις 3 εθελοντικοί πυροσβεστικοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα…Σε ακραίες καταστάσεις το κράτος δεν φτάνει, πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας.

Ανώνυμος είπε...

τα ελαφακια τραγουδανε δευετρη φωνη, πσρνηθαααα παρνηθααα? ρε παιδια ολα καλα κι ωραια αλλα μια δοση σοβαροτητας ας πουμε... κάηκε ο κοσμακης ολος κι εμεις βγαζουμε τραγουδακια κακης ποιοτητας?

ΕΡΩΣ (Μουσικό Ντουέτο) είπε...

Προς τον παραπάνω "ανώνυμο".
Κατ' αρχήν θα προτιμούσα να ήσουν "επώνυμος" για να ξέρω με ποιον μιλάω. Αν είσαι άνδρας, γυναίκα ή κάτι το ενδιάμεσο.
Αν, όπως λες, τα τραγουδάκια αυτά είναι κακής ποιότητος επειδή μιλάνε για μία καταστροφή, τότε τραγούδια που γράφτηκαν για διάφορες παρόμοιες εθνικές καταστροφές (Σμύρνη, Κατοχή, Εμφύλιος, Χούντα κ.λ.π.) θεωρείς μάλλον ότι είναι τραγουδάκια κακής ποιότητος.
Θα σε συμβούλευα να σταματήσεις να βλέπεις μετά μανίας την εκπομπή της Αννίτας Πάνια.