Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

AΡΧΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΘΑΝΑΤΟ...

πας και εσύ.........

43 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

(Ναι, πήξαμε στο "επίπεδο" με τις κραυγές και τα σκισίματα των καλσόν των "ευαισθητοποιημένων πολιτών" στον γάμο του Καραγκιόζη...)

Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα:

KKE 25 %
ΛΑΟΣ 20 %
ΣΥΝ 10 %
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 10 %
ΝΔ 15 %
ΠΑΣΟΚ 10 %

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ, ΝΑΙ 'Η ΟΧΙ;

ΑΝΤ' ΑΥΤΟΥ, ΜΟΥ ΛΕΤΕ "ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ", "ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο BRAVO-GIORGAKIS", "ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΠΟΥ ΧΑΣΤΟΥΚΙΖΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ" ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ.

Δημήτρης (mitSOS) είπε...

εμπεριστατομένα ρεπορτάζ δες στα κανάλια...εμείς δεν είμαστε, ούτε μας θέλουν ειδικούς.....
εδώ μιλάει η ψυχή μας.....

Ανώνυμος είπε...

Βρε δε μας παρατάτε κι εσείς που θέλετε επίπεδο και προεκλογικά γκάλοπ... Εδώ κάηκε ολόκληρη η Ελλάδα. Κι ακόμα παραπάνω.

Κανονικά, τώρα πρέπει να κατεβούμε στους δρόμους και να απαιτήσουμε μια απάντηση. Όχι δικαιολογίες, όχι φήμες, όχι υποσχέσεις, αλλά μία απάντηση.

Γιατί;

Δημήτρης (mitSOS) είπε...

Mην δω πουθενά μπλογκ για την επιστροφή των Ελγινείων, Αφροδίτης της Μήλου κτλ κτλ...καλά ειναι εκεί που βρίσκονται!!! Είμαστε ανίκανοι, α-δέξιοι, άχρηστοι!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚαμμένε
ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΖΕΙ ΟΥΤΕ Η ΝΔ ΟΥΤΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝ-ΑΛΗ ΝΑ ΠΡΟΦΤΑΣΕΙ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣ;ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ Η ΤΟ ΚΚΕ;
ΑΦΗΣAN ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΛΛΕΟΣ .
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΛΕΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ "ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΟΥΜΕ"
ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.
ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΗ ΦΩΤΙΑ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ.
ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΓΚΑΛΟΠ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.
ΗΛΙΘΙΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ

GreenForest είπε...

Πόσο υπερήφανοι μπορούμε να αισθανόμαστε ,όταν ένα μνημείο που στέκονταν όρθιο δεκάδες αιώνες δεν μπορέσαμε να το προστατέψουμε;
Απο το μεσημέρι τα κανάλια προέβλεπαν τον κίνδυνο.
Πυροσβεστικές δεν υπήρχαν ούτε πηγαίναν .
Ο Δήμαρχος εκλιπαρούσε.
Τα κανάλια σε ρόλο "συντονιστή" προσπαθούσαν να κινητοποιήσουν τους υπεύθυνους.
Πόσο άχρηστοι είναι ρε γαμώτο ;
Ποιος έχει ευθύνη ;
Ολιγώρησαν για μια ακόμα φορά.
Ένας είναι ο εχθρός.
Και δεν μας είναι άγνωστος,είναι γνωστός.
"Ο ανίκανος κρατικός μηχανισμός."

Ανώνυμος είπε...

H Olympia einai to apokoryfoma

A re zoa, NA (moutza)!

Den borouse na ekkenothei to mouseio xthes espeusmena?

Oso gia tin E.E. ftou pou afisan tin pagkosmia klironomia tis Olympias sto eleos tis.

POTE xana i Olympiaki floga stous Olympiakous Agones (oxi oti tha tous noiaxei vevaia).
Na papsoun na legontai Olympiakoi Agones oi ana tetraetia fiestes!

arammos είπε...

Προτείνω να βοηθήσετε όσο μπορεί ο καθένας υλικά, χρηματικά ή ηθικά τους γύρω σας που σας έχουν ανάγκη. Τώρα μας έχουν ανάγκη ας βοηθήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Η ελεεινή κυβέρνηση που τους έκαψε.
Αυτη οφείλει να τους αποζημιώσει.Οχι ο απλός λαός.
Να τα δώσει ο Ρουσόπουλος που χτίζει βίλλαρες.

Stavroula είπε...

TETARTI 29 AYGOUSTOU
IDIA WRA
STI THESSALONIKI
STO LEUKO PURGO

TO EPIKOINWNOUME MESW MY SPACE

FTANEI
WS POLITES XREIAZOMASTE SEBASMO KAI AXIOPREPEIA OXI MEGALOUS PATERES OUTE
APOXRWSEIS OPOIWN KOMMATWN.

Ανώνυμος είπε...

Ενημερώνω κι εδώ για την αλλαγή που έγινε στο προηγούμενο post. Η λέξη "σιωπηλή" έφυγε. Για προφανείς λόγους. Η αγανάκτηση ξεπέρασε τον θρήνο. Αφήσαν τη χώρα να καεί και πρέπει να αντιδράσουμε φωνάζοντας, όχι σιωπώντας.

Dark Angel είπε...

αυτο που ξερω εγω ειναι οτι ειπε ο κωστακης οτι θα τοποθετειθει δορυφορος στις περιοχες που θα ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΕΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΔΑΣΩΣΟΥΝ ΟΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Πλεον τα πραγματα ξεπερνανε την πραγματικοτητα.
ΤΑ ΠΑΛΙΟ ΖΩΑ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ!!!!!!!!
Γνωριζουν που θα παει η φωτια απο χθες στα καναλια που δεν παιζουν μονο ρολο ενημερωσης βλεπουμε οτι εχουν και ρολο συντονισης.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΖΩΝΗ ΜΙΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΖΩΝΗ ΓΑΜΩ,ΜΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!Δεν μπορουν να βαλουν και τον στρατο στην μεση εχει τοσα μεσα να κανει αντιπυρικες ζωνες?????δεν μπορουν να τους πουν οτι θα κανουμε μια ζωνη εκει να μην περασει η φωτια??????δλδ ελεος ποια τι σκατα λενε οτι ειναι η χωρα μας σε εκτακτη αναγκη τι σκατα λενε και δεν κανουν τιποτα τα παλιο ζωα.
ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να ρωτήσω εάν είδε κανείς το εξής: το μεσημέρι, σε ένα μεγάλο κανάλι (δυστυχώς δε θυμάμαι ποιό) την ώρα που ξεκίνησε ένας ρεπόρτερ να λέει πως βγήκαν τα αποτελέσματα της ανάλυσης του βίντεο με τους εμπρηστές του Υμηττού, από την εξειδικευμένη υπηρεσία, τον έκοψαν κυριολεκτικά στα μισά της πρότασης (χωρίς ούτε καν να πουν "θα σε διακόψουμε...") και πήγαν σε ανταπόκριση από κάποιο χωριό. Όταν τελείωσε η ανταπόκριση δεν ξανα-αναφέρθηκαν στο θέμα, και γενικά δεν άκουσα τίποτα ξανά για το τι πόρισμα βγήκε για τους εμπρηστές! Προς τι η αποσιώπηση;

Ανώνυμος είπε...

Oi doryforoi den boroun na voithisoun se periptoseis pyrkagion emprismon?

Telika sto exis tha prepei ta kalokairia OLOI na peripoloume ta dasi tis perioxis mas kai na ginoume kaxypoptoi kai, nai xafiedes! Den yparxei alli lysi. Eimaste poly afeleis san laos.

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον, με τόση πρώτη ύλη από τις πυρκαγιές (ξυλεία) θα φτιαχτούν άφθονα γραφεία και καρέκλες για τους υπόλοιπους υποψήφιους κρατικούς λει(αυ)τουργούς που περιμένουν με τη γλώσσα έξω να στελεχώσουν το σαθρό και ετοιμόρροπο κράτος.

Ανώνυμος είπε...

Τιμωρηθήκαμε :(

Ανώνυμος είπε...

http://parafoniades.wordpress.com/2007/08/26/%ce%a4%ce%b9%ce%bc%cf%89%cf%81%ce%b7%ce%b8%ce%ae%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%b5/
(συγνώμη για το spam)

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί δεν ντρέπονται με τίποτε, εμείς θα πρέπει να τους τιμωρήσουμε στις κάλπες και να μην τους εοιτρέψουμε να συνεχίσουν την κυριαρχία τους. Βάζω και εγώ στο blog μου την ανακοίνωση για την Τετάρτη. Και μια απορία, αφού τα είχαν τα λεφτά έπρεπε να θρηνήσουμε κάποιες δεκάδες νεκρούς και να τους αποζημιώσουν; Γιατί δεν τα έδιναν για πυροπροστασία;

Ανώνυμος είπε...

Ένα πράμα έχω να σχολιάσω μόνο επειδή όλη μέρα ακούω στα κανάλια να μιλάνε για την Ολυμπία και να δίνουν περισσότερη βάση σε ένα μουσείο και μερικά άψυχα πέτρινα κτίσματα παρά στους φουκαράδες που κάηκαν.
Για να μην παρεξηγούμαστε, φυσικά και ξέρω την ιστορική σημασία που έχουν αυτές οι "πέτρες" και ότι θα γίνουμε ρεζίλι παγκοσμίως όταν σε ένα χρόνο θα πρέπει να ανάψουν τη φλόγα των ολυμπιακών αγώνων μέσα σε ένα καμμένο δάσος. Και αυτό που έχω να πω είναι πως ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ!
Είναι δυνατό να έχουν αυτά προτεραιότητα όταν 50 άνθρωποι έχουν καεί προσπαθώντας να σώσουν τα σπίτια τους; Όταν ολόκληρα χωριά έχουν καεί και τόσες οικογένειες θα μείνουν άστεγες; Και ακόμα κι αν δε μείνουν, έχουν καταστραφεί οι καλλιέργειές τους, τα κοπάδια, οι αγροτικές επιχειρήσεις... Και ποιός θα τους βοηθήσει όλους αυτούς να επιβιώσουν; Ωραία... σώστε το αρχαίο θέατρο και τα αγάλματα και αφήστε τον κόσμο να πνιγεί το χειμώνα μέσα στα αντίσκηνα!
Δηλαδή πιο σημαντικό είναι να προστατεύσουμε το χτες; Το παρόν περνάει σε δεύτερη μοιρα απ'ότι φαίνεται, όταν εμπλέκεται η "εθνική κληρονομιά" όπως την αποκαλούν όλοι αυτοί που δεν επηρεάζονται άμεσα από τις πυρκαγιές.
Ρωτήστε τους κατοίκους αυτών των χωριών να μας πούν πού βάζουν την εθνική τους περηφάνια τη σημερινή μέρα...
Δεν έχω σκοπό να αναφερθώ στην ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού καθώς θεωρώ δεδομένα αυτά που θα μπορούσα να γράψω.

Unknown είπε...

ericcson έριξον... επειδη ακουγονται διαφορα για την ημέρα και την ώρα της διαμαρτυρίας...ας επιβεβαιώσομε ότι ισχύει η δημοσίευεση.. τώρα βέβαια τετοια ώρα τετοια λόγια..

πάει και στην αρκαδία...μέσα στη νύχτα.. να δουμε τι θα βρουμε το πρωι εκτός από κάρβουνο και στην τηλεόραση και στη κυβάρνηση και στο σπίτι μας στην τελική. πεθαίνει ο κόσμος ρε παιδιά κι αυτοί δεν κάνουν τίποτα. δεν υπάρχει τηλεφώνημα από πληγείσα περιοχή που να αναφερει πυρσβεστικό να δρα. καιγονται αβοηθητοι δρυμοί, χωριά, δάσηκαι άνθρωποι. τι άλλο θα γίνει.

KitsosMitsos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
KitsosMitsos είπε...

Φταίμε και μεις, φταίτε και σεις, φταίει και ο Χατζηπετρής...
... από το ομώνυμο άσμα. Προσπαθώ να συγκρατήσω την οργή μου. Με όποιον συζητώ, βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση. Οργή και θλίψη, πόνος και οδύνη, αγανάκτηση. Ένα πελώριο ΓΙΑΤΙ και ένα ΩΣ ΠΟΤΕ πλανώνται.

Φταίμε όλοι. Ξεκινώντας από τα απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Δεν είναι απόδοση πολιτικών ευθυνών. Δεν είναι σύνταξη με κάποιο κόμμα ή το άλλο. Αναγκαστικά τα πηρά τα συγκεντρώνει η εκάστοτε κυβέρνηση, γιατί αυτή κυβερνά - υποτίθεται. Φταίει οι αν-αρμόδιοι, οι αν-ικανοί.

Φταίει η γιαγιά που βγήκε με 8 μποφώρ να ανάψει το φούρνο της. Φταίει ο τύπος που αποφάσισε εν μέσω του γενικού χαμού να κάνει οξυγονοκόλληση. Φταίει ο αγρότης που αποφάσισε προχθές να κάψει τα ξερόχορτα στο χορτάρι του. Φταίει ο διπλανός που δεν είχε καθαρίσει το χωράφι του από τα ξερόχορτα και άναψε από τη φωτιά εύκολα. Φταίει η ξηρασία που στέγνωσε τα πεύκα, η ρυτίνη που ξεράθηκε - ξερολούκουμο για τη φωτιά. Φταίει ο κακός μας ο καιρός. Φταίει ο άλλος ανεγκέφαλος στη Σαλαμίνα, που ενώ ήδη είχανε βρεθεί οι πρώτοι νεκροί από τις φωτιές, αποφάσισε 9 το βράδυ να ψήσει μπάρμπεκιου! Φταίει και ο παππούς που δεν εγκατέλειψε το σπίτι του, το βιός του, για να σώσει τη ζωή του - αλλά άμα τον ρωτήσεις θα σου πει " Τι να την κάνω τη ρημάδα άμα χάσω όλα αυτά που πάλευα μια ζωή;". Εδώ δεν μπορείς να πεις τίποτε. Φταίω και εγώ που σε εύλογο χρονικό διάστημα θα έχω ξεχάσει. Φταίω και εγώ που σε εύλογο χρονικό διάστημα θα έχω αγοράσει και θα έχω χτίσει σε "Οικόπεδο με θέα, ευάερο, ευήλιο, μες στο δάσος". Ποιο δάσος θα μου πει κανείς...

Αλλά ονομαστικά μπορείς να πεις για όλα αυτά τα ευτράπελα, τα επικίνδυνα που διαδραματίζονται αυτές τις μέρες. Όσα παρατίθενται παρακάτω αλιεύτηκαν από τα κανάλια αυτές τις μέρες. Αποσπασματικά, αλλά απολύτως αντιπροσωπευτικά.

Παρακολουθούμε διαρκώς τις ανακοινώσεις του κέντρου της Πυροσβεστικής. Όμορφα μας τα λένε. Στείλαμε τόσα αεροπλάνα εκεί, τόσους πυροσβέστες εδώ. Τα νούμερα είναι καλά, ηρεμούν τον κόσμο. Ακούγονται όμορφα, ότι παρήχθη έργο, άσχετα που ειδικά τα αεροπλάνα στις περισσότερες περιοχές κανένας δεν τα είδε. Αφήστε που η κατανομή γίνεται με λάθος, πολύ λάθος τρόπο.

Παραδείγματα, αρκετά. Όταν ξεκίνησε η φωτιά στη Ζαχάρω, βρίσκονταν εκεί 4 οχήματα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις. Γιατί δεν ήταν παραπάνω; Γιατί στη φωτιά στο Λαγονήσι (μικρή φωτιά ομολογουμένως, αλλά γίνεται να αφήσουμε την Αθήνα μας ανυπεράσπιστη - άσε που έχει περισσότερους ψηφοφόρους) ήτανε 14 οχήματα! Και επίσης στην Ελευσίνα, σε μια φωτιά σε ξερόχορτα 15 οχήματα! Αυτό είναι το κράτος μας, το αυστηρό αθηνοκεντρικό; Επιπλέον παράδειγμα η φωτιά στην Εύβοια. Στείλανε στην αρχή στα Στύρα 3 αεροπλάνα και κάποια ελικόπτερα και η κατάσβεση ήταν σε καλό δρόμο. Με το που έπιασε η φωτιά στο Χολαργό, φύγανε όλα για Αθήνα! Οι ψηφοφόροι που λέγαμε. Κραύγαζε η δήμαρχος Στύρων να της αφήσουν ένα, μόνο ένα αεροπλάνο. Τα αποτελέσματα τα βλέπετε.

Οργάνωση, μηδέν. Ο Κόης, λέει, με τον Φούρλα δε μιλιούνται και δεν υπάρχει καλή συνεργασία. Δε με νοιάζει, ρε φίλε! Δεν τους ξέρω, μόνο τη δουλειά τους! Είδες από την Πάρνηθα ότι απέτυχαν, άλλαξέ τους! Διώξτους! Δε μου κάνουν! Τι πάει να πει δε μιλιούνται; Δε με ενδιαφέρει! Δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, φαίνεται από το αποτέλεσμα. Είναι δυνατόν να αναλαμβάνουν το έργο του συντονισμού τα κανάλια; Ποιοι, οι παντογνώστες δημοσιογράφοι; Ο Ευαγγελάτος πάλι, μετά τις παροιμιώδεις διαπραγματεύσεις με τρομοκράτες; Οι αστυνομικοί; Πώς θα συντονίσουν; Οι ντόπιοι; Τουλάχιστον αυτοί ξέρουνε τις περιοχές, αλλά δεν είναι εκπαιδευμένοι, δεν έχουνε τα κατάλληλα μέσα. Ποιος; Ούτε ένα τηλεφωνικό κέντρο να μπορεί ο κόσμος να ενημερώνεται προς τα πού πάει η φωτιά, ποιοι δρόμοι είναι ανοιχτοί, ποια χωριά εκκενώνονται. Φώναζε η κοπέλα από το τηλεφωνικό κέντρο του Mega ότι κάνουν αυτοί τη δουλειά αυτή.

Πηγαίνει ο πρωθυπουργός στη Ζαχάρω την Παρασκευή. Για το θεαθήναι, θα μου πεις, επιβάλλεται θα σου πω εγώ, για να νιώσει ο κόσμος πιο ασφαλής. Του φώναζε ο κόσμο "Δε θέλουμε επίσκεψη απ'τον πρωθυπουργό, θέλουμε επίσκεψη από πυροσβεστικό". Τους άκουγε κανείς; Συμπαραστάθηκε στους πολίτες και τους υποσχέθηκε ότι μπορεί να κάηκε η Ζαχάρω, ο Καϊάφας όμως δε θα καεί - μιλάμε για περιοχή απίστευτης ομορφιάς, δάσος σπάνιο και αρχαίο δίπλα στην ομώνυμη λίμνη. Ο Καϊάφας κάηκε. Γιατί τάζεις αφού δεν ξέρεις τι θα γίνει; Γιατί;

Πού είναι ο στρατός αυτές τις μέρες; Φωνάζει ο κόσμος. Όχι οι απλοί φαντάροι - όλοι έχουμε πάει και ξέρουμε ότι δεν υπάρχει σχετική εκπαίδευση. Τα γκρέιντερ, τα βυτία, τα λοιπά μηχανήματα του στρατού. Πού είναι ο συντονισμός; Για ποια στιγμή τα έχουμε, για μεθαύριο ή μόνο για παρελάσεις; Ο στρατός λέει είναι διαθέσιμος, είχε επιχειρησιακή ετοιμότητα, αλλά δε ζητήθηκε η βοήθεια! Σήμερα μόνο είδαμε μια μικρή κινητικότητα.

Σήμερα, με την Αρχαία Ολυμπία. Κόλαφος! Έστειλε ο αντινομάρχης Ηλείας από την Παρασκευή έγγραφο στον αρμόδιο υπουργό Δημοσίας Τάξης, όπου του έλεγε ότι θα αντιμετωπίσει πρόβλημα η Αρχαία Ολυμπία και να του στείλουν βοήθεια. Σήμερα απάντησε ο υπουργός λέγοντάς του λίγο-πολύ ότι "Είμαστε δίπλα σας, σας συμπαραστεκόμαστε, συνεχίστε, ό,τι εξήγγειλε ο πρωθυπουργός θα γίνει, είμαστε βαθύτατα συγκινημένοι" και πολλά παρόμοια! Έλεος! Και δεν το λέω εγώ, το διάβασε η Ζαχαρέα σήμερα στον Alpha. Μάλιστα λέει η Στάη ότι πάλι καλά που δεν είπε και κανένα τραγούδι! Για τέτοια κατάσταση μιλάμε.

Εκεί πάλι, στην Αρχαία Ολυμπία. Φτάνει ο υπουργός Πολιτισμού να κάνει δηλώσεις, αφού είχε περάσει ο χαμός, βέβαια. Με το που φτάνει το υπηρεσιακό, αρχίζουν οι κάτοικοι να τον κράζουν! Ξεκινάει τις δηλώσεις και λέει ότι όλα πήγανε καλά, σώθηκε ο χώρος, τα αρχαία και καήκανε μόνο μερικά δέντρα. Και πετάγεται ένας αρχαιολόγος και κάτοικος της περιοχής από δίπλα και του λέει "Τι λες ρε άσχετε; Τώρα ήρθες και λες ό,τι να'ναι. Μερικά δέντρα λες ότι κάηκαν; Αυτό που εσύ λες μερικά δέντρα είναι ο Κρόνιος Λόφος, αρχαιολογικός χώρος, με πεύκα εκατοντάδων ετών, αρχαιολογικής σημασίας". Βέβαια, οι δηλώσεις αυτές κοπήκανε και ξαναγυριστήκανε εντός τους Μουσείου για να μην ακούγονται οι διαμαρτυρίες. Τελικά, την Αρχαία Ολυμπία τη σώσανε ελάχιστοι ηρωικοί πυροσβέστες με τους κατοίκους της περιοχής, εθελοντές και τους φύλακες του μουσείου και μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής. Για να μην αρχίσει ο καθένας να λέει το μακρύ και το κοντό του.

Αλλού πάλι, στη Φιγαλεία. Φταίμε και εμείς, το ξαναλέω, που δεν συνειδητοποιούμε πολλά πράγματα. Την ώρα που δεν είχανε νερό, που ερχότανε το νερό με διακοπές, που δεν υπήρχε πίεση για το νερό, ο οδηγός βουλευτή έπλενε με τη μάνικα το υπηρεσιακό αυτοκίνητο για να κάνει ο υποψήφιος βουλευτής την περιοδεία του! Τον είδε ο Θεοδωράκης ο δημοσιογράφος, του λέει "Τι κάνεις ρε άνθρωπε" και ευτυχώς σταμάτησε! Ενώ δίπλα οι άλλοι σβήνανε τις φωτιές με τα μπουκαλάκια του νερού!

Φταίμε, φταίμε, φταίμε. Άμα ψάξουμε θα βρούμε και άλλα πολλά. Όλα αυτά αλιεύτηκαν, επαναλαμβάνω, από τα κανάλια αποσπασματικά αυτές τις μέρες. Ευθύνες υπάρχουν και είναι πολλές και σοβαρές. Τα λέω να ξεθυμάνω, γιατί με κατακλύζει η οργή. Δεν είμαι ειδικός, ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Το είπε κιόλας ο Λαζόπουλος δεικτικά χθες: "Δεν είμαστε όλοι οι ειδικοί και οι έξυπνοι στα κανάλια και όλοι οι άσχετοι στις πυρκαγιές". Όπου κανάλια βάλτε διαδίκτυο, βάλτε ιστολόγιο, βάλτε οτιδήποτε. Ο νοών νοείτο.

Βγήκε ο πρωθυπουργός και είπε ότι είναι σχέδιο οργανωμένο με στόχο τη χώρα, την αποσταθεροποίηση. Άλλοι είπανε ότι ορισμένοι χαίρονται από την κατάσταση αυτή. Απάντησή τους η δήλωση της Παπαρήγα - και με αυτό κλείνω - :
"Ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, οργανωμένα αντιμετωπίζεται". Σχόλιο ουδέν, δικαιολογία καμία.


ΥΓ Ας μην ψάξουμε πολιτικά, κομματικά ή οτιδήποτε άλλο. Τα λόγια είναι περιττά. Αυτό που απομένει είναι αποκαϊδια, μαυρίλα και ο απολογισμός της επόμενης - που έγινε μεθεπόμενη - ημέρας.

Dodos είπε...

γιατί πρώτα να γίνονται όλα τα κακά του κόσμου και μετά να υπάρχει ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση και κατηγορίες και γιατί;

θέλω να πω ότι εκεί είναι που φταίμε και εμείς ως πολίτες.
ξέραμε και ξέρουμε τη διαχείριση των εσόδων του κράτους από πριν. ξέραμε από φωτιές προηγούμενων ετών τις ελλείψεις της πυροσβεστικής! ξέραμε και ξέρουμε πόσα χάνονται, πόσα σπαταλιούνται άσκοπα για έργα ανούσια και πόσα δεν πηγαίνουν εκεί που θα έπρεπε να πάνε κανονικά. (υγεία, παιδεία, ασφάλεια)

γιατί δεν υπάρχει αντίδραση και πριν;; γιατί κυριαρχεί μία αδιαφορία και κατηγορίες χωρίς βάση από εμάς τους πολίτες;

Ανώνυμος είπε...

SOS.
O ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΚΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ.(MEGA CHANEL 23.15)

ΑΝΑΙΡΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ.

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ;;;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΨΕΜΑ
ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΑΝ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ.
ΗΤΑΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΕΛΕΟΣ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους,

Το ποιός έβαλε τις φωτιές δεν το ξέρω, μπορώ όμως να σας πω ποιός φταίει.

Φταίμε εμείς, ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί. Έχουμε όλοι ευθύνες για αυτό που μας συμβαίνει. Η καταστροφή, ακόμα κι αν είναι αποτέλεσμα οργανωμένης επίθεσης όπως θέλουν να πιστεύουν μερικοί, δεν παύει να αποτελεί συνάρτηση των ηθικών επιλογών μας, των προτεραιοτήτων μας, του τρόπου ζωής που έχουμε δεχθεί. Πληρώνουμε την καθολική εγκατάλειψη και υποβάθμιση της υπαίθρου, πληρώνουμε την έλλειψη αγάπης και σεβασμού απέναντι στον τόπο, τη φύση και τον άνθρωπο, πληρώνουμε την ασυνείδητη πελατειακή μας νοοτροπία, πληρώνουμε την ολιγωρία μας ατομική και ομαδική, πληρώνουμε τον ατομικισμό που έχουμε υιοθετήσει και τη συλλογικότητα που έχουμε προδώσει, πληρώνουμε την ανοχή απέναντι στα εγκλήματα και την αδιαφορία μας για τους πάντες και τα πάντα, πληρώνουμε το ανισόρροπο σύστημα αξιών μας και τον ασύδοτο εκφυλισμό αρχών, θεσμών και λέξεων. Πληρώνουμε την αποκοπή μας από τον αληθινό, πρωταρχικό, αθώο εαυτό μας.

Στην Αυστρία, μια χώρα που τα δάση της είναι νωπά ακόμα και τον Αύγουστο, και το μικρότερο χωριό διαθέτει πλήρως εξοπλισμένη και εκπαιδευμένη εθελοντική πυροσβεστική. Τα παιδιά μαθαίνουν από μικρά να ζουν στη φύση, να την αγαπούν και να την προστατεύουν. Μαθαίνουν ακόμα τι ακριβώς πρέπει να κάνουν σε μια δύσκολη στιγμή.

Τη χώρα που αγαπάει και σέβεται τον εαυτό της, δεν μπορεί να την κάψει κανένας κερατάς, ακόμα κι αν αντί για χώμα είχε μπαρούτι. Σε μια χώρα αντίθετα σαν τη δικιά μας, που οι βωμοί της είναι αφιερωμένοι στο δωδεκάθεο της Εργολάβίας, του Ρουσφετιού, της Μίζας, της Ρεμούλας, της Διαφθοράς, της Ψηφοθηρίας, του Ατομικισμού, της Αναξιοκρατίας, του Υλισμού, της Διαπλοκής, της Κομπίνας και του Χάους, μια σπίθα, τυχαία ή εσκεμμένη, αρκεί για να φέρει την καταστροφή.

Αισιοδοξία, ναι, αν γίνεται να αλλάξει ρότα ένας λαός. Αλλιώς, ας καούμε το συντομώτερο οι άνθρωποι, μήπως γλιτώσει τουλάχιστον καμμιά χελώνα ή καμμιά πέτρα αρχαία, ιερή.

με πικρία

Τάσος

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, η νύχτα είναι δύσκολη και οι δράκοι καιροφυλακτούν. Δεχόμαστε επίθεση, αυτό είναι αλήθεια. Επίθεση ανικανότητας, ανοργανωσιάς, κομματισμού, ευθυνοφοβίας, τρομολαγνείας, προβοκάτσιας, παραπληροφόρησης, σπέκουλας, κερδοσκοπίας. Επίθεση ενάντια στη λογική, αυτό δεχόμαστε.

Ενώ η χώρα εξακολουθεί να καίγεται και οι κάτοικοι τόσων περιοχών παραμένουν αβοήθητοι, έχουμε μια κυβέρνηση που προσπαθεί να μας το γυρίσει σε "ασύμμετρη απειλή" μπας και καταφέρει να συσπειρώσει τον κόσμο και να μη χάσει τις εκλογές. Έχουμε ένα πρωθυπουργό που εμφανίζεται με μπουφανάκι κατακαλόκαιρο για να το παίξει G.W.Bush την 11η Σεπτεμβρίου.

Η Πάρνηθα που ξεκίνησε η φωτιά από τα Δερβενοχώρια κι έκαψε ανενόχλητη τον εθνικό δρυμό μέχρι που έφτασε στο καζίνο, ήταν κι αυτή τρομοκρατική ενέργεια; Το Πήλιο; Η Πεντέλη; Η Αχαΐα που κάηκε από άκρη σε άκρη χωρίς καν να επισκεφτεί ο πρωθυπουργός τους πληγέντες; Ο Υμηττός με τα φιλέτα του; Ο Γράμμος; Η Θράκη; Η Χαλκιδική πέρσι; Ήταν κι αυτές έργο τρομοκρατών ή αποφάσισε ο αόρατος εχθρός μας να χτυπήσει κατευθείαν στα νευραλγικά σημεία της Ζαχάρως και της Ανδρίτσαινας λίγο πριν τις εκλογές;

Κι αν όντως υπάρχει πανελλαδικής εμβέλειας οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών και εκτεταμένο δίκτυο ξένων πρακτόρων, αναρχοκομμουνιστών ή εξωγήινων, από πού κι ως πού αυτό σημαίνει ότι το κράτος μπορεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του; Δεν οφείλει να γνωρίζει ποιός είναι αυτός ο φανταστικός εχθρός του έθνους μας; Ή μήπως το γνωρίζει και δε μας το λέει γιατί τον καλύπτει; θα μιλάμε όλοι πια με μισόλογα και υπονοούμενα σαν τον Βερύκιο και τον Τράγκα; Έλεος δηλαδή.

Στο κάτω-κάτω, τίποτα δε δείχνει ότι αν είχαμε όντως πόλεμο και μας βομβαρδίζανε θα λειτουργούσε καλύτερα ο κρατικός μηχανισμός.

Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι πριν από τρισίμισυ χρόνια πήραν εντολή από τον ελληνικό λαό να σχηματίσουν κυβέρνηση. Κι αυτό σημαίνει ότι δουλειά τους είναι (ανάμεσα σε πολλά άλλα) να μας προστατεύουν. Αόριστες θεωρίες συνομωσίας βγάζει κι ο ψιλικατζής μου. Και δεν του πληρώνω και φόρους από πάνω...

Ανώνυμος είπε...

Fire Monitoring meso email

Parakalo, an ehete tin kalosini na rixete mia matia technologia pliroforisis pou prosferete se polites-aparetiti axiopiisi, tha perimene kanis na ehi iothetithi & hrisimopiithi idi apo Kinotites, Dimous, Pirosvestiki etc..Simantiki technologia episis gia ta statistika stihia.

As of November 24th, 2006, users can view, download and automatically receive information on current fires in Europe. Users are kindly asked to register for this service which will enable automated email notification of newly detected fires over the European continent and North Africa.

http://www.zki.caf.dlr.de/fireModis/announcement_en.html

http://www.zki.caf.dlr.de/mod/ext/fireModis/show_overpasses_en.html

Ανώνυμος είπε...

Αποδοκιμάζω κάθε μορφή διαμαρτυρίας που έχει σκοπό την απλή εκτόνωση της μάζας μέσα σε μία "δημοκρατική" διαδικασία! Επιτέλους σταματήστε τις μαλακισμένες εκδηλώσεις αγανάκτησης και δείξτε την πραγματική οργή σας (αν έχετε, απονευρωμένα ανθρωπάκια). Αλλά επειδή αυτό δε θα γίνει, εύχομαι να καεί και η υπόλοιπη Ελλάδα και οι νεκροί να φτάσουν τις 100000 αν είναι δυνατόν ! Μόνο έτσι θα υπάρξει κάποια ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας... Ακόμα η καταστροφή δεν είναι ολοκληρωτική, το κράτος προσπαθεί να περισώσει ό,τι μπορεί... Μετά οι γαμόσταυροι θα βγουν και θα πουν ότι σώσαμε την Ολυμπία, 3 νησιά νοτίως της Πελοποννήσου και 2.000.000 (ξέρω 'γω πόσους κατοίκους έχει ο Μοριάς) , θα ψάχνουμε να βρούμε τους εμπρηστές και άλλα τέτοια... Καταλάβετε το: πρέπει να πάμε στο διάολο εμείς και η κολοφάρα μας, οι επυλίδες ας αναλάβουν το οικόπεδο που τους παραδίδουμε, πιο καλά θα τα καταφέρουν… άλλωστε και εμείς μπάσταρδοι είμαστε… Στο διάολο όλοι !

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ουστ ρε! Προβοκάτορες της συμφοράς. Που μου θέλετε να καεί όλη η Ελλάδα, μόνο και μόνο για να έχει να λέει μετά ο φίλος σας ο Πολύδειρας ότι για όλα φταίνε οι αντιεξουσιαστές.

Unknown είπε...

@ kaggelos

Den theloume na kaei oute metro parapanw, den theloume na akousoume tipota xeirotero kai 8a kanoume oti boroume gia na boithisoume kai gia na stamatisoume tin katastasi.

Tis arrwstes efibikes sou apopseis xereis pou na tis topothetiseis. Pare ta psyxofarmaka sou kai tetoia sxolia oxi s ayto to blog.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι ούτε αντιεξουσιαστής ούτε τίποτα.. η βουλή όμως θα καεί...

Ανώνυμος είπε...

eite sas aresei eite oxi o kaggelos exei dikio. Fysika de theloume parapanw katastrofes, alla akoma k me autes o laos KOIMATAI. Dld tosa xronia pou xtypaei to kampanaki giati kaneis den ekane tipota? Poly apla simainei oti ola auta mas a3izoun giati oi ekastote kyverniseis den ekanan auto pou eprepe tin wra pou eprepe gia ti swsti prolipsi, alla k emeis ws laos den kaname auta pou eprepe na kanoume edw kai xronia kai twra apla to plirwnoume. FTAIME OLOI.

KitsosMitsos είπε...

Αλήθεια, διοργανώνονται πουθενά σεμινάρια ή ασκήσεις δασοπυρόσβεσης; Πώς μπορεί να γίνει κανείς που ενδιαφέρεται; Υπάρχει κάτι οργανωμένο;
Μπορεί να ακούγεται λίγο άκαιρο, όμως είναι σαν τα μαθήματα πρώτων βοηθειών. Ποτέ δεν ξέρεις πού θα σου φανούν χρήσιμα, παρά μόνο την κρίσιμη ώρα.

Unknown είπε...

Egw anarwtiemai giati oloi stenaxwriountai gia ta spitia kai ta marmara.... klaime gia tis adikoxamenes psixes aftwn twn anthrwpwn...

GIA TIS ADIKOXAMENES PSIXES AFTWN TWN ZWWN, POULIWN, ERPETWN, THHLASTIKWN KAI GENIKA OLHS THS XLWRIDAS KAI THS PANIDAS GIATI KANEIS DEN LEEI TPT?????

DEN TOUS NOIAZEI OMWS GIATI H XELWNA KAI TO KOUKOUNARI DEN PSHFIZOUN.....

Ανώνυμος είπε...

Μερικοί υπέρμαχοι των ακομμάτιστων άρθρων και σχολίων , είναι αυτοί που ωφελούνται για να κρύψουν τον κομματισμό τους και το κόμμα που υποστηρίζουν;Λάθος;

Ανώνυμος είπε...

Askisis/Seminars ginonte apo to ekastote ethniko Fire Service ana ton kosmo...(diavazo oti den evdokimi os tora enas toso dinamikos organismos edo).Parakato eho links.

Meletoun ta ethnika epitelia
porismataton erevnon? Gnorizete oti ta Wildfires den apoteloun idikefsi tis Pirosvestikis pou apo moni tis ine anikani horis technognosia, plano & ergalia na antimetopisi tetious kindinous?

International Forest Fire News for Greece

http://www.fire.uni-freiburg.de/iffn/country/country.htm#GREECE
http://effis.jrc.it/Home/

Forest Research Institute Athens
http://www.fria.gr/

Epistimones pou ipiretoun, idiki prosferoun & organismi pou idikevonte stin epimorfosi, prostasia, diahirismo krisimon katastaseon se ikosistimata: Politiki & pirosvestes ine ikani apo moni tous na dosoun katefthinsi & na lisoun provlimata, idios horis proetimasia? Oute sta media fenete pros to paron na dinete provadisma enimerosis apo empirikous tou thematos...

Forest Service, Training & Flood Alert System
http://www.nofc.forestry.ca/fire/index_e.php
http://www.fs.fed.us/
http://www.nationalfiretraining.net/
http://www.fs.fed.us/fire/training/fire_training.html
http://www.wildlandfire.com/links.htm
http://www.eu-medin.org/interestgroups.php?op=newindex&igid=3
http://ies.jrc.cec.eu.int/lmnh.html
http://efas.jrc.it/index.html

mehri & online courses gia prostasia tis fisis
Conservation & Environmental Management
http://www.warnborough.ac.uk/courses/searchCategory.aspx?search=9

Ekpedefsi ana ton kosmo gia ektati anagki apo media, organismous, eteries
http://www.bbc.co.uk/health/first_aid/index.shtml
http://www.sja.org.uk/sja/training-courses.aspx
http://www.elearners.com/courses/first-aid.htm

Efhome oti kaike na gini to edafos, o dromos gia aretes tis logikis, ilikrinis prothesis, simponias, evgnomosinis, me ergatikotita, dinati stratigiki sto pos zoume me ta polla, alla & ta liga otan hriasti. Oti petheni na anagennithi katharotero ston kiklo tis zois. As anapauthoun i psihes olon afton pou fterougisan mesa ston paniko tis katastrofis, ton anthropon pou palevoun me ta toxica gia tin igia tous sto diko mas klima sinidisis.

Ανώνυμος είπε...

Liga links akomi ysterografa

International Programs
US Forest Service, Department of Agriculture
http://www.fs.fed.us/global/

Wilderness Medicine, Outdoor Leadership
http://www.soloschools.com/
http://www.nols.edu/

Unknown είπε...

US Forest Service??

kai

http://www.fs.fed.us/fire/training/fire_training.html

Aaaa... 8a ta aprw kranio. Sto Guantanamo edreyoyn? Den arnoumai tin texnognwsia toys alla me ekneyrizei perissotero apo oso tin xreiazomai.

Exei ki allou portokalies alla thanks gia to enlightenment

KitsosMitsos είπε...

Μπράβο στον ανώνυμο φίλο. Είναι μια αρχή για την ενημέρωση, γιατί η γνώση είναι δύναμη. Στοιχειώδεις γνώσεις χρειαζόμαστε για μια ώρα ανάγκης. Μακάρι να ήταν σε πιο οργανωμένο επίπεδο πχ μέσω σχολείου (λέμε καμιά βλακεία να περάσει η ώρα).

Unknown είπε...

Sleepless, για να είμαι ειλικρινής κι εμένα η αρχική μου αντίδραση ήταν η ίδια, όταν καίγονται οι άνθρωποι οι όποιες "πέτρες" δεν έχουν καμία αξία. Δυστυχώς όμως αυτές οι "πέτρες" δίνουν ψωμί σε πολύ κόσμο (βλέπε τουρισμός...) Από την άλλη βέβαια εάν σχόλια του στιλ "θα γινόμασταν διεθνώς ρεζίλι (λες και δεν γίναμε) εάν καιγόταν η Ολυμπία" είναι αποδεκτά, σκατά στα μούτρα της όποιας ξένης κοινής γνώμης που δεν μειώνεται στα μάτια της η Ελλάδα επειδή άφησε να χαθούν 60 άνθρωποι, αλλά επειδή άφησε να καούν οι ατραξιόν που θα έβλεπε το καλοκαίρι που θα ερχόταν...