Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

Η χώρα που πληγώναμε


UPDATE (26-8-07, 19:40): Αφαίρεσα τη λέξη "σιωπηλή" από το banner και τις σχετικές αναφορές από το κείμενο των SMS και των mail. Πιστεύω ότι δε χρειάζεται να εξηγήσω τους λόγους. Μόλις υπάρξει νέος κώδικας θα αναρτηθεί. Σας παρακαλώ ενημερώστε για την αλλαγή.

Δυστυχώς η Ελλάδα εξακολουθεί να φλέγεται ανεξέλεγκτα. Χωρίς καμία διάθεση υπερβολής, πρόκειται για τη μεγαλύτερη καταστροφή που γνώρισε ο τόπος από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα. Φυσικά και προέχει να βοηθήσουμε όλοι με όποιον τρόπο μπορούμε στο έργο της κατάσβεσης. Μακάρι να είχε αναπτυχθεί ο εθελοντισμός σ' αυτή τη χώρα ώστε να μπορούσαμε όλοι να αναλάβουμε συγκεκριμένα πόστα και συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Μακάρι να είχαμε εκπαιδευτεί ώστε να γνωρίζουμε επακριβώς τι πρέπει να κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση. Μακάρι να είχαμε στη διάθεση μας τα απαραίτητα μέσα και μία ικανή ηγεσία για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το ολοκαύτωμα. Όμως ο εθελοντισμός υπήρξε χρήσιμος μόνο για να στηρίξουμε αφιλοκερδώς τους Ολυμπιακούς Αγώνες των χορηγών. Τώρα που κινδυνεύει να καεί ακόμα και η ίδια η Αρχαία Ολυμπία, πού είναι όλοι εκείνοι που μιλούσαν για αρχαίο πνεύμα αθάνατο και εθνικά μεγαλεία; Με ποιό δικαίωμα αφήνουν μία ολόκληρη χώρα στο έλεος πυρκαγιών που κάθε άλλο παρά θεομηνίες είναι; Πώς είναι δυνατόν να μιλάνε για εκλογές και ψήφους;

Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να ακούμε υποσχέσεις και ευφάνταστες θεωρίες αποποίησης κυβερνητικών ευθυνών. Διαδώστε με κάθε μέσο το παρακάτω μήνυμα για μία πρώτη μαζική αντίδραση ενάντια στο πρωτοφανές έγκλημα που συντελείται στη χώρα μας:

ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΧΤΗ. ΓΙΑΤΙ;

ΟΛΟΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα. Στην πλατεία Συντάγματος και σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης σε ολόκληρη τη χώρα. Φορώντας μαύρα.

Αποδοκιμάζουμε το αίσχος χωρίς πολύχρωμες σημαίες. Πενθούμε για την απώλεια των συνανθρώπων μας χωρίς να συνδέουμε την πρωτοφανή καταστροφή με προεκλογικές σκοπιμότητες. Δίνουμε το παρόν και στεκόμαστε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος.

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ.

Αντιγράψτε το παραπάνω μήνυμα και στείλτε το παντού με SMS ή e-mail. Αναρτήστε το banner στο site ή το blog σας. Τυπώστε το και μοιράστε το όπου μπορείτε. Ενημερώστε φίλους, γνωστούς, τα ΜΜΕ και όποιες τοπικές οργανώσεις ή φορείς πιστεύετε ότι θα θελήσουν να διαμαρτυρηθούν μαζί μας. Και προ παντός, κατεβείτε στους δρόμους και τις πλατείες την Τετάρτη, όπου κι αν βρίσκεστε. Αυτό το κακό δεν πρόκειται να το αφήσουμε να περάσει έτσι.

------------------------------------------------------------
ΚΩΔΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟ BANNER

Κατεβάστε το αρχείο

68 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ "ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ"
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΑΛΛΟΘΙ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ.(ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΜΠΟΥΣ/ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ)

ATHENA είπε...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΩΔΙΚΑΣ ΓΑΙ ΤΟ ΜΠΑΝΕΡ ΤΗς ΤΕΤΑΡΤΗς ΣΕ ΚΟΥΤΑΚΙ ΓΙΑ ΚΟΠΥ ΠΑΙΗΣΤ

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι που σου χαλάω την εθνική ομοψυχία φίλε μου, αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό που θα μας βοηθήσει είναι να βάλουμε σημαίες στα μπαλκόνια μας, ούτε να βγούμε στους δρόμους να κάνουμε παρελάσεις. Τις φωτιές τις βάζουμε τόσα χρόνια εμείς οι ίδιοι και τα λαμόγια που ανεχόμαστε, ενώ την ευθύνη για την εξάπλωση τους έχουν αυτοί που μας κυβερνούν.

Ακόμα κι αν αποδεχόμουν το γελοίο συνομωσιολογικό σενάριο ότι κάποιος αόρατος εξωτερικός εχθρός μας επιτίθεται, πάλι έχουμε να κάνουμε με ένα ανίκανο κράτος όταν αντί να μας καλέσει σε επιστράτευση τρέχει δεξιά-αριστερά σαν ακέφαλο κοτόπουλο.

Puppet_Master είπε...

spoudazw tripolh k tha prospathisoume na organosoume thn idia morfh diamartirias k edw.

misfit είπε...

Από τη στιγμή που η διαμαρτυρία θα είναι πανελλαδική, μήπως θα ήταν πιο αποτελεσματικό να γίνουν οι συγκεντρώσεις τοπικά. Σε κάθε δήμο της Αθήνας αντί για το Σύνταγμα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ, Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΑΣΗ, ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΑΝΤΟΙ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΕΝΑΛΛΑΞ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΚΑΠΟΙΩΝ...ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ..ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ...ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΑ..ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟ.ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ.ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ. ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΥΡΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ.ΚΟΚΚΙΝΑ.ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

Lupercalia είπε...

Δυστυχώς, όσο σαφές είναι πως η κυβέρνηση υπήρξε τελείως ανίκανη να χειριστεί την κατάσταση, άλλο τόσο σαφές είναι πλέον (κάθε ώρα που περνάει και πιο σαφές...) πως πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο. Με εξαιρετικά καλό κεντρικό συντονισμό (πολλαπλές εστίες, πολλαπλές πυρκαγιές ανά την επικράτεια, παραπλανητικά τηλεφωνήματα κλπ.). Ούτε καν απλοί οικοπεδοφάγοι δεν είναι δυνατό να έχουν τόσο τέλειο συντονισμό! Παλιά φαν των αστυνομικών μυθιστορημάτων, θυμάμαι μια ατάκα από κάποιο βιβλίο: για να δεις ποιός έκανε το έγκλημα, ψάξε να δεις ποιός ωφελείται απ'αυτό.

Δεν υπονοώ τίποτα (συγκεκριμένο).

Όμως ας μην είμαστε αφελείς πια, σας παρακαλώ πολύ, αρκετά υπήρξαμε αφελείς τόσα χρόνια τώρα. Κάποιος ή κάποιοι είναι σαφές πως μας έχουν βάλει στο μάτι. Όποιος θέλει να εθελοτυφλεί είναι βέβεια ελεύθερος να συνεχίσει να μιλάει για "υψηλές θερμοκρασίες", "πυρκαγές εξ αμελείας" ή "μεμονωμένους οικοπεδοφάγους". Ούτε καν το σενάριο των οικοπεδοφάγων δεν παίζει στις συγκεκριμένες πυρκαγές που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες...

Ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε τι γίνεται!

Τα δικά μου είναι βουρκωμένα...

Unknown είπε...

BALTE OLOI STA BLOG SAS THN ANAKOINWSH GIA TH DIAMARTYRIA THS TETARTHS.. STEILTE THN ME MAIL SE OPOION BOREITE..OPWS KAI THN ALLH FORA NA DIADWTHEI. NA EXASFALISOUME THN ALLAGH,NA SFRAGISOUME TH MNHMH. NA FWNAXOUME PALI EXW APO TH BOULH. NA BALOUME MAYRA KI EMEIS OPWS OLH H ELLADA BAS KAI KANOUME KATI.

KAIGETAI KAI H ARXAIA OLYMPIA..

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ όποιον γνωρίζει κάτι για εθελοντική προσφορά να μας ενημερώσει. Υπάρχει κάποιος φορέας όπου να μπορούμε να παρουσιαστούμε για να βοηθήσουμε; Κάποια οργάνωση, κυβερνητική ή μη;

Όσο για το οργανωμένο σχέδιο, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι ολόκληρο σχεδόν το καλοκαίρι είχαμε πολλαπλά και ταυτόχρονα μέτωπα. Το ίδιο και πολλά άλλα καλοκαίρια (με εξαίρεση το 2004 των Ολυμπιακών αγώνων και των εργολάβων όπου δεν άναψε ούτε σπίθα). Ποτέ όμως δε βρέθηκε κανένας εμπρηστής, ούτε δικάστηκε κανένας καταπατητής. Ποτέ δεν ψηφίστηκε κανένας νόμος που να αποτρέπει τους εμπρηστές. Οι οποίοι, φυσικά και δε νοιάζονται αν θα καεί όλος ο τόπος, αρκεί να εξασφαλίσουν τα (συγκριτικά λίγα) στρέμματα που διεκδικούν. Πού να δείτε τι έχει να γίνει αύριο στο χρηματιστήριο. Το πανηγύρι των κερδοσκόπων...

Το 2001, πάνω από 240 πυρκαγιές είχαν ξεσπάσει μέσα σε ένα 24ωρο (προφανώς με ισχυρούς ανέμους και προφανώς από εμπρησμό). Αλλά δεν πήρε η καταστροφή τέτοιες διαστάσεις. Γιατί; Τι άλλαξε αυτή τη φορά και αποτεφρώνεται η μισή χώρα; Οι εικόνες στην τηλεόραση και οι μαρτυρίες των κατοίκων φανερώνουν ανυπαρξία οργανωμένων μηχανισμών πρόληψης και πυρόσβεσης.

Μας αφήνουν να καούμε οι αλήτες γιατί δεν φαντάστηκαν ποτέ ότι η εξουσία συνεπάγεται και κάποιες υποχρεώσεις - όχι μόνο τζάμπα φαγοπότι.

stellini είπε...

nefelikas μπορεις να μας δώσεις τον κώδικα για το banner?

Δημήτρης (mitSOS) είπε...

1.Ti sto diaolo dimokratia exoume an den mporoun na anavlithoyn oi ekloges???? AYTO DEN EINAI APAITISI TOY KOSMOU???? to syntagma anaferei pws kyriarxos einai o laos!!! HMARTON!!!!

2. ARXAIO PNEYMA (A)THANATO.....
oute nero den yparxei ston arxaiologiko xwro!! kai meta leme na gyrisoun ta elgineia pisw...kallitera na pame ton Ermi toy Praxiteli ston Londino...an kai argisame...se ligo tha kaei...

Lupercalia είπε...

Οι εκλογές να μην αναβληθούν. Τώρα να γίνουν, ΠΡΙΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ! Εμείς οι "ξεχασιάρηδες" (...βολεψάκηδες, εύκολα χειραγωγήσιμοι) Έλληνες!

Για την αρχαία Ολυμπία απλά δεν υπάρχουν λόγια. Τραγωδία...

Ανώνυμος είπε...

Η Αρχαία Ολυμπία κάηκε. Ο αρχαιολογικός χώρος, το μουσείο, τα πάντα. Και μην τολμήσει κανείς να βγει να μου πει ότι δεν μπορούσαν να το έχουν προβλέψει, ότι δεν μπορούσαν να το έχουν αποτρέψει, ότι ήταν θέλημα Θεού ή σχέδιο ξένων πρακτόρων.

Δεν υπάρχουν λέξεις...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ.
ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ;

ΚΑΡΑΜΑΝ-ΑΛΗ
ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ.....

*C* είπε...

THA EIMASTE EKEI

k είπε...

Η Ελλάδα ξανά στις φλόγες και μια φράση ακούγεται ξανά από τα χείλη όλων: "αν γυρίσει ο αέρας"... Η μόνη ελπίδα να σταματήσει ο εφιάλτης είναι να γυρίσει ο αέρας

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου τα λόγια των πολιτικών κι αυτά ακούγονται σαν αέρας. Ο Ιμπραήμ επέστρεψε να αποτελειώσει ότι άφησε άκαυτο.

22 Σεπτεμβρίου 1827
".. ήλθα εις τα ενταύθα δια να κατακόψω,κατακαύσω και σχεδόν να αφανίσω όλα τα δένδρα σας..." Έγραφε σε γράμμα του προς τους προεστούς της Μάνης και της Μεσσηνίας για να τους τρομοκρατήσει

Σήμερα ο Ιμπραήμ έχει άλλο πρόσωπο, μα είναι ο ίδιος.

Ως πότε βρε Έλληνες? Ως πότε θα πιστεύετε τους αθλιους μικροκυβερνίσκους? Που αν είχαν την ελάχιστη τσίπα θα το βουλώνανε και θα δίνανε τα χρήματα που προορίζονται για την προεκλογική τους εκστρατεία(διαφημήσεις-κωλοφυλλάδια-πλαστικά σημαιάκια), στον κοσμάκι που κατακάηκε, να τους δώσουν μια ανάσα να ζησουν, να γιατρέψουν τις πληγές τους, όσο γιατρεύονται.
Παρακολουθούσα σήμερα ένα συνέδριο για την λειψυδρία. Κατέφθασαν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτάδες να πασάρουν την μούρη τους, μπας και αρπάξουν κανένα ψηφαλάκι. Τους άκουσα προσεκτικά. Το γνωρίζαν το πρόβλημα, ξέραν και πως πρέπει να αντιμετωπιστεί. Μα τότε γιατί δεν γίνεται τίποτα σε αυτό τον τόπο? Γιατί το περιβάλλον το έχουμε γραμμένο στα παλια μας τα παπούτσια? Γιατί?
Κατά τ' άλλα λυπήθηκαν όλοι για τους νεκρούς και ανέβαλαν την προεκλογική τους εκστρατεία... Άθλιοι ψεύτες.
Οι ίδιοι αύριο θα στέλνουν σημειωματάκια για ποιος αξιωματικός στην πυροσβεστική είναι ο καλύτερος για να ανέβει στην ιεραρχία(βλέπε Παπακώστα που όταν την πιάσανε αντί να παραιτηθεί δήλωνε με θράσος πως είναι φυσικό να έχει άποψη και λόγο για τα πρόσωπα).
Οι ίδιοι θα μοιράζουν τα χρήματα στους δικούς τους δημάρχους και ποτε δεν θα ελέγχεται τι γίναν αυτά τα χρήματα. Οι ίδιοι θα διαλύουν τα δασαρχεία γιατί τα δέντρα ούτε ψηφίζουν, ούτε χρειάζονται στον αφασικό πολιτισμό του χρηματιστηρίου που ζούμε...
Ως πότε Έλληνες θα τους πιστεύετε?
Που δηλώνουν ανερυθρίαστα, όταν 56 άνθρωποι κάηκαν, πως είμαστε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης!!! Ναι η παγκόσμια τρομοκρατία αποφάσισε να χτυπήσει την Ζαχάρω...
Η δικιά τους ανικανότητα είναι ο τρομοκράτης. Που ο περιφερειάρχης λέει στον δήμαρχο πάρε τηλέφωνο στο mega να τους πεις να στείλουν δυνάμεις. Που δεν ξέρει κανένας ποιος συντονίζει. Που την αρχαία Ολυμπία την άφησαν να καεί και μετά στείλαν μέσα κατάσβεσης...
Ως πότε Έλληνες????

Ανώνυμος είπε...

Ενημερώνω για την αλλαγή του banner και του κειμένου. Έφυγε η λέξη "σιωπηλή". Όχι ότι επρόκειτο να είναι σιωπηλή μια τέτοια συγκέντρωση, αλλά καλό είναι να φωνάξουμε με όλη μας τη δύναμη και να μην εκφράσουμε μόνο την οδύνη μας...

... είπε...

Εγω προτείνω μία πορεία που θα ξεκινάει από την Βουλή και μετά θα περνάει από τα αρχηγεία όλων των κομμάτων. Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ. Γιατί όλοι έχουν ευθύνες.

kwstask είπε...

Εκτος απο την τεταρτη υπαρχει κινιτοποιηση και αυριο:Ολοι στην βουλη στις 7 η ωρα,στη συγκεντρωση διαμαρτυριας για τις φωτιες και τους νεκρους μας!!!Ολοι στην βουλη!!!μην λειψει κανεις!!!Ολοι και ολες να ειμαστε εκει!!!

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον, με τόση πρώτη ύλη από τις πυρκαγιές (ξυλεία) θα φτιαχτούν άφθονα γραφεία και καρέκλες για τους υπόλοιπους υποψήφιους κρατικούς λει(αυ)τουργούς που περιμένουν με τη γλώσσα έξω να στελεχώσουν το σαθρό και ετοιμόρροπο κράτος.

Stylianee είπε...

Tha eimaste oloi ekei! Giati, i apatheia mas einai o megaliteros kindinos ap'olous...

Pan είπε...

Μαζί σας. Παρακαλώ μόνο το banner σε κώδικα να το ανεβάσουμε και όσοι δεν ξέρουν αλλιώς.

KitsosMitsos είπε...

Είμαστε όλοι εκεί. Τον κώδικα περιμένω και εγώ γιατί εκεί που λέει κώδικας δεν είναι λειτουργικό.

Ανώνυμος είπε...

Bravo re paidia. Diamartyries otan h ellada kaigetai. Fantazomai merikoi apo sas tha perimenoun pws kai pws na kapsoun ATM kai na ta spasoun kai kapsoun kai apo mesa.

Kalh h diamartyria, den mporei omws na perimenei na teleiwsei autos o efialths?

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε πιο πάνω, καθίκι προβοκατορα .
όλοι εδώ μέσα αν διάβασες λένε ότι τη φωτιά δεν την χτυπάς με φωτιά ούτε με βία αλλά με ιδεολογικά επιχειρήματα.Ποτέ δεν θα πέσει κανείς μας στο επίπεδο τους.
Αν θες να κάνεις προβοκάτσια και να αφήνεις υπονοούμενα να πας αλλού.
Λάθος μέρος βρήκες.
Αντε γεια.
Admins καλά ειναι να τον σβήσουν.

Ανώνυμος είπε...

apo oti vlepw sto http://athens.indymedia.org/ ayrio diorganwnontai ena swro poreies sto Kentro. Kalo einai na diaxwristoume. Tetarth loipon oloi Syntagma

Γιώργος Μαργαρίτης είπε...

Πολύ καλή κίνηση, ελπίζω να διαδοθεί.
Θα κάνω τοπικά ότι μπορώ.

Γιώργος Μαργαρίτης είπε...

Αν υπάρχει κανείς από Γιάννενα ας επικοινωνήσει μαζί μου.

Elias είπε...

Εμείς είμαστε οι εμπρηστές,εγώ και εσύ. Εμείς που τόσα χρόνια ανεχόμαστε τους ανίκανους κωστογιωργάκιδες να μας κυβερνάνε. Εμείς που ανεχόμαστε την κρατική ανικανότητα και αποδιοργάνωση. Εμείς...

και μόνο εμείς μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το πανηγύρι που παίζεται εις βάρος μας. Η μέρα των εκλογών είναι κοντά, η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού είναι στο χέρι μας.

deceiverius είπε...

Μακάρι να γεμίσουν κόσμο οι πλατείες όλης της χώρας την Τετάρτη!

Τα λέμε στην Αριστοτέλους!

mouxlas21 είπε...

@tatsis ...Αριστοτέλους σε ποιό ύψος; Άγαλμα Βενιζέλου ή πιο κάτω; Κανείς άλλος να μου πει;

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ πολύ κάποιος να αναλάβει το συντονισμό στη Θεσσαλονίκη.

Ευχαριστώ.

^Xalastras^ είπε...

Ας μας ενημερώσει κάποιος για Θεσσαλονίκη παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Απο οτι είδα στο http://onion.gr/blogs/flou/archive/2007/08/27/443.aspx

μπορούμε να στείλουμε δωρεάν sms με την πρόσκληση για τη συμμετοχη στο συλλαλητήριο.Καλη κίνηση

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Εδώ υπάρχει μία διαφορά: έχει εκλογές σε δύο εβδομάδες. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν τον τόπο πρέπει να πονέσουν.Εδώ είναι που πρέπει να βρεθούμε μεταξύ μας και να επιρρεάσουμε τη κοινωνία.

(Βλέπω τον Αθανασάκη που "δε θέλει και αυτός πολιτική αντιπαράθεση". Μπα. Εγώ θέλω. Το ΠΑΣΟΚ έκαψε την Αττική και η ΝΔ τη μισή Ελλάδα. Τι θέλουν από εμένα; Να τους επιβραβεύσω).

χαμογελο είπε...

Παιδια καλή κίνηση αλλά πιστεύω ότι πρέπει να προσπαθήσουμε οι κινητοποιήσεις να είναι σε ποιό μόνιμη βάση.
Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει κάτι σαν συνέλευση στο τέλος της συγκέντρωσης και εκεί να οργανωθούμε για περισσότερες δράσεις.
Ποιο αναλυτικά στο =>
http://xamogelo.blogspot.com/2007/08/blog-post_27.html

ATHENA είπε...

ΤΟ ΛΙΝΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΑΝΝΕΡ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΝΑΝΕ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΙΚΑ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΟΧΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΑΛΛΑ Ή ΤΑ ΠΑΡΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΚΑΝΕΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

κοίτα σύμπτωση. εμένα μου το έστειλαν δύο άτομα, δηλωμένοι οπαδοί ενός από τα δύο μεγάλα κόμματα. Τι θα ΨΗΦΙΣΕΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ;

orgismeno_niato είπε...

ti na tin kanoume tin sygkentrosi diamartirias..pou tha ofelisei? isa isa tha apasxolisoume tin kivernisi akomi perissotero sto ergo tis.....
oute na koimithume den mporoume.
ayti einai i asfaleia pou mas parexei to kratos.
kahte ellines.. kai emeis tha sas apozimiosume! eimaste ta thimata mias aoratis sinomosias.
des te kai ayto to arthro: Greece under attack, από την οργανωμένη ανικανότητα

Al Theo είπε...

Μια φίλη μου, από την καλή της την καρδιά και την αγαθή της προαίρεση μου έστειλε αυτό το link με την κατάπτυστη αφίσα.
Και εξηγούμαι:
Την προσέξατε καλά την αφίσα; Εκείνο το "ΑΦΗΣΑΤΕ.." δεν σας έκανε εντύπωση; Δεν επαναστατήσατε ως άνθρωποι και ως πολίτες; Ποιος είναι αυτός που βγάζει την ουρά του απέξω και ποιους κατηγορεί συλλήβδην; Και ποιοι είναι οι άλλοι; Η κυβέρνηση; Οι Πυροσβέστες; (έχουμε και προεκλογική περίοδο, έτσι!). Τί σημαίνει ΑΦΗΣΑ-ΤΕ-; Ο κάθε συνειδητός πολίτης ξεχωριστά δεν πρέπει να αισθάνεται κι αυτός υπεύθυνος γι' αυτή την κατάντια;

Άλλη μια τρανταχτή απόδειξη της ανευθυνότητας από την μία αλλά και της εύκολης εισαγγελειοποίησης από την οποία κατατρυχόμαστε σε όλη μας την νεώτερη ιστορία.
ΑΦΗΣΑΤΕ... και στο τέλος ένα ΓΙΑΤΙ; σαν αυτό της αφίσας του Βιετνάμ για να μας τζινίσει και συναισθηματικά!

Το internet είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο παρότρυνσης προς μαζικές κινητοποιήσεις αλλά άλλο τόσο επικίνδυνο. Πρόσεχτέ το λοιπόν.
Και τέλος. Αντί να πάω σε μια συγκέντρωση και να καταδικάσω όλους τους άλλους που ΑΦΗΣΑΝΕ, προτιμώ να δηλώσω την εθελοντική μου προσφορά στην Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας μου και να ενταχθώ σε κάποια περιβαλλοντική οργάνωση. Αυτό θα βοηθήσει περισσότερο και τη χώρα μου για να προστατευθεί αλλά και εμένα για να βιώσω το πνεύμα του εθελοντισμού.

Τέλος, σκεφθείτε το ειδικό βάρος που θα είχε η ίδια καμπάνια αν αντί ΑΦΗΣΑΤΕ έλεγε ΑΦΗΣΑΜΕ!
Αυτή είναι η ιδέα του ενεργου πολίτη.

Με όλη μου την αγάπη
Θοδωρής

αλκιμήδη είπε...

Να προσυπογράψω το σχόλιο του Θοδωρή
Θα είμαι στο σύνταγμα τη Τετάρτη
αλλά δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου για όλα τα κακώς κείμενα στην Ελλάδα
αφήσαμε είναι πιο σωστή λέξη

Ανώνυμος είπε...

oi anikanoi kai oi axristoi spiti tous...kai otan leo spiti tous ennoo ston korydallo.....

Ανώνυμος είπε...

Δεν πάμε να πάρουμε καμμιά τσάπα ή κανά κουβά νερό και να βοηθήσουμε πραγματικά, αντί να χαριεντιζόμαστε με τις ντουντούκες στο Σύνταγμα; (και μετά να σκορπίζουμε στα καφέ;;;)

Ως πότε η μόνη μορφή αντίδρασης, θα είναι η κωλοβάρα της διαδήλωσης; Ποιός έχει τα κότσια να παλέψει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για να αλλάξει κάτι;

Αλλά τι λέω...... Που τέτοια σκέψη...

Που σκέψη για κοινωνία των πολιτών... Που σκέψη για εθελοντική βοήθεια σε αυτούς που τη χρειάζονται...

Και τι θα κάνουν οι αιώνιοι διαδηλωτές; (για να μην σκουριάσουμε και ενόψει του χειμώνα ε;)

Και πώς αλλιώς να κρύψουμε ότι εκτός από "τσάμπα μάγκες" δεν είναι τίποτε περισσότερο; Προσοχή στα κρινοδάχτυλά σας...

Ανώνυμος είπε...

Sonia fasistaki, to na zhtas na svistei to sxolio mou - dhladh - h gnwmh mou deixnei poio einai to epipedo ths dhmokratikhs sou antilipshs.

Kapws etsi ferontai kai oi -autoapokaloumenoi -anarxikoi -sunithws provokatores - otan petane molotof se foithtes, dialuoune poreies, kaine ta panta kai nomimopoioun thn katastolh.

Emena auth h poreia enw h xwra kaigetai mou fenetai aparadekth.

Apeires poreies nai, thn epomenh mera, synfwnw kai pernw to aeroplano kai erxomai na fwnaksw mazi.

Alla to kuriotero einai h sunhdhtopihsh tou kosmou pou stis ekloges tha psifisei pali tous idious.

Protimotero na paei o kosmos anti se poreia sta flegomena metwpa kai na voithisei opws mporei. H na rwthsei thn dieythinsh politikhs prostasias pws mporei na prosferei PRAGMATIKA.

Oti h kuvernhsh einai anikanh kathws kai h prohgoumenh to kseroume alla to na kontarioxtupwmaste anti na voithame apenanti se koino exthro den exei nohma.

Giati einai pio eukolo na vgoume kai na fwnaksoume gia ton allo pou ftaiei anti na doume oti oloi eimaste synypetyhinoi gia auto to xali.

Thn antithesh na thn deiksoume me thn psifo mas.

H paideia mas ftanei mexris ekei.
Na autoapokalountai kapoio oikologoi epanastates kai na mhn kanoun dialogo. Vevaia otidipote allo einai provokatsia...

FTANEI PIA ! Arketa oi stenomualoi exoun katastrepsoi auton ton topo.

Proswpika protimw na parathsw thn douleia mou sto ekswteriko kai na katevw san ethelonths na voithisw giati ftaiw kai egw para na fwnaksw gia tous allous pou ftaine.

Alla etsi den kanoume panta, kai prwtoi ola ta kommata. Kathgoroume tous ALLOUS kai isyxazoume.

FTANEI PIA! O KATHENAS AS ANALAVEI TIS EYTHINES POY TOU ANALOGOYN.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα απ' όλα, ας χαμηλώσουμε τους τόνους. Πέρα από κανα-δυο προβοκάτορες που έχουν εμφανιστεί και ασχολούνται με μικροπολιτικές αηδίες, όλοι οι υπόλοιποι είμαστε συντετριμμένοι με τη συμφορά που χτύπησε τη χώρα μας. Γι' αυτό ακριβώς αγανακτούμε.

Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι οι πολίτες είμαστε άμοιροι ευθυνών. Στο κάτω-κάτω εμείς εκλέγουμε κυβερνήσεις. Όμως δεν είναι ίδιες οι ευθύνες που έχει οποιοσδήποτε από εμάς με τις ευθύνες που έχουν εκείνοι που ψηφίζονται και πληρώνονται για να διακυβερνούν τον τόπο. Και είναι παραπάνω από προφανές ότι το πράττουν με εγκληματική ανικανότητα και αδιαφορία. Άρα "Αφήσατε την Ελλάδα να γίνει στάχτη" Όχι "αφήσαμε". Εγώ τουλάχιστον δε θυμάμαι ούτε να ζήτησα ποτέ την ψήφο του ελληνικού λαού, ούτε να την πήρα.

Al Theo είπε...

Αγαπητέ nefelikas
κατ' αρχήν ένα μικρό ανεκδοτάκι:
Ένα Γερμανός, ένας Σκωτσέζος κι ένας Έλληνας παραγγέλνουν καφέ σε κάποια καφετέρια. Ο καφές φτάνει και ανακαλύπτουν μια μύγα μέσα σε κάθε φλιτζάνι. Ο Γερμανός φωνάζει τι γκαρσόν και απαιτεί να του αλλάξει τον καφέ, ο Σκωτσέζος στίβει (!) την μύγα στο φλυτζάνι, την πετάει, πίνει τον καφέ και πληροφορεί το γκαρσόν ότι δεν πρόκειται να τον πληρώσει. Τέλος ο Έλληνας σηκώνεται και φωνάζει οργισμένος: "Μα τι κάνει επιτέλους η κυβέρνηση;"!
Κανείς από όσους στέλνουμε σχόλια στο blog δεν νομίζω ότι ζήτησε την ψήφο του λαού. Πόσοι όμως συμμετέχουμε σε εθελοντικές οργανώσεις, Πόσοι πήγαμε σε ομάδες περιφρόυρησης των δασών; Πόσοι πήραμε τηλέφωνο την πολιτική προστασία να δηλώσουμε την εθελοντική συμμετοχή μας; Πόσοι είμαστε εθελοντές αιμοδότες, ερυθροσταυρίτες, καλοί σαμαρείτες, γκρινπισάδες (!) κλπ;
Κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει κι αν μας ενοχλεί η λκυβέρνηση που ΄πεχουμε πρέπει πρώτα να αλάξουμε εμείς ως πολίτες.
Λυπάμε αγαπητέ nefelikas αλλά "ΑΦΗΣΑΜΕ την Ελλάδα να γίνει στάχτη", δυστυχώς.
Θοδωρής

Ανώνυμος είπε...

"Αφήσαμε την Ελλάδα", γιατί στη σημερινή 27.08 διαδρομή Μαρούσι-Παγκράτι, 5 ασυνείδητοι οδηγοί (ναι 5!) εν μέσω όλων αυτών των γεγονότων, πέταξαν το τσιγάρο τους έξω από το αυτοκίνητο....

"Αφήσαμε την Ελλάδα", γιατί διαμαρτυρόμαστε με ανούσιες διαδηλώσεις, αλλά κλείνουμε όλοι το μάτι για τον ημι-υπαίθριο που κρύβουμε από την πολεοδομία...

"Αφήσαμε την Ελλάδα", γιατί δεν μας ενδιαφέρει που το κυκλοφοριακό χάος και το νέφος που προκαλεί μια διαδήλωση, δημιουργεί ΠΟΛΥ περισσότερα περιβαλλοντικά προβλήματα από όσα λύνει....

"Αφήσαμε την Ελλάδα", γιατί νομίσαμε πως με 10 πλακάτ και ΧΙΛΙΑΔΕΣ πεταμένα χαρτάκια στους δρόμους μετά τις διαδηλώσεις προστατεύουμε το περιβάλλον...

(εδώ μπορώ να προσθέσω χιλιάδες ακόμη λόγους)

Το χειρότερο... "Αφήσαμε την Ελλάδα" γιατί νομίσαμε ότι με μερικές συγκεντρωσούλες κάναμε το χρέος μας ως πολίτες και τέλος! Μπορούμε μετά με ήσυχη τη συνείδηση να επιστρέψουμε στα ίδια και τα ίδια, και τα ίδια...

"Αφήσαμε την Ελλάδα"... δυστυχώς όπως λέει και ο Θόδωρος.... Εκτός βέβαια από αυτούς που νομίζουν ότι είναι "εκτός". Απλά γιατί αυτό βολεύει την συνείδηση....

"Αφήσαμε την Ελλάδα" γιατί είμαστε "ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ" που λέει πιο πάνω και ο ανώνυμος φίλος.

ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ "ΚΑΛΟΙ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ" ΕΙΜΑΣΤΕ Ή ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΤΥΠΩΝΩ ΑΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΒΑΛΩ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΜΕΝΩ. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ!

Ανώνυμος είπε...

Kala esy des to shmeio 4 apo ton apo panw... Esy eisai aftos pou leei....Sas mathame pia!

KitsosMitsos είπε...

Όλα ωραία και καλά, φίλτατε ανώνυμε 6:43. Τα παιδιά καταθέσανε μια πρόταση. Επειδή σε κάθε δράση υπάρχει η αντίδραση, η αντιπρότασή σου ποια είναι; Απέρριψες μεν τα περί συγκέντρωσης (δικαίωμά σου αναφαίρετο), δεν αντιπρότεινες όμως κάτι! Θα περιμένουμε την αντιπρότασή σου να την κρίνουμε, αντίστοιχα. Γιατί η άρνηση και η απόρριψη απλώς για το έτσι, δεν είναι ολοκληρωμένη πρόταση. Αναμένω.

Al Theo είπε...

Δεν συζητάμε αγαπητέ ανώνυμε,πηγαίνουμε στην Πολιτική Προστασία και τις εθελοντικές οργανώσεις και βγαίνουμε τα βράδια για περιφρούρηση. Εσύ βάλε αφίσες. Ξέρεις πως τις φοβούνται οι εμπρηστές!!!
Θοδωρής

Al Theo είπε...

Αγαπητέ kotsomitsos
Χωρίς να θέλω να απαντήσω εκ μέρους του anonymos, νομίζω ότι η πρότασή μου για ανάληψη ενεργού δράσεως είτε μέσω της Πολιτικής Προστασίας (Email: info@civilprotection.gr
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3359 002, 210 3359 003) είτε μέσω εθελοντικών οργανώσεων πρέπει να καλύπτει την ερώτησή σου.
Θοδωρής

Ανώνυμος είπε...

Φίλε kitsosmitsos,

Η μόνη δράση που θα φέρει αποτέλεσμα αυτή την κρίσιμη στιγμή, είναι ο εθελοντισμός στους τόπους της καταστροφής, ή -έστω- στους τόπους κατοικίας μας...

Να αποκαταστήσουμε ό,τι μπορούμε. Να φτιάξουμε ξανά ό,τι περνάει από το χέρι μας... Να πάρουμε τσάπα και φτυάρι. Να φυτέψουμε.

Όλα τα άλλα και αυτά τα "αντιεξουσιαστικά γυμνάσια" θα καταλήξουν στην καλύτερη χαρτάκια και σκουπίδια (όπως πάντα), κυκλοφοριακό χάος και καυσαέριο (όπως πάντα) και το πιθανότερο προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης ενθεν κακείθεν (όπως πάντα).

Από τη χώρα ΔΕΝ ΛΕΙΠΟΥΝ οι διαδηλώσεις και οι διαδηλωτές.... Τέτοιους έχουμε πολλούς. Μερικοί είναι και επαγγελματίες.

Από τη χώρα αυτή τη στιγμή λείπέι η βοήθεια, η ΕΜΠΡΑΚΤΗ συμμετοχή του καθενός. Όχι να "ζητάμε" πράγματα που θέλουμε ΑΛΛΟΙ κάπως να τα φτιάξουν.

Όποιος μπορεί και θέλει να πάρει τα πράγματα στα χέρια του. Η αλλαγή στάσης ζωής αρχίζει από το παρτέρι μπροστά στην πόρτα μας.

Τα άλλα είναι τροφή για τζερτζελέ, για κομματάρχες του ΠΑΜΕ, του ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ΚΚΕ, ΠΑΜΕ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΝΕ, Αριστερούς, δεξιούς, αναρχικούς και πάει λέγοντας.

Και κυρίως, κοιμίζουν τις συνειδήσεις όσων πραγματικά θέλουν να συμβάλουν και ΔΕΝ ξεχωρίζουν την ήρα από το στάρι....

Πολλοί θα πάνε στο τζερτελέ και θα πούν "έκανα" το χρέος μου... ΑΜ ΔΕ! Εμπρηστές είμαστε όλοι και εμπρηστές θα παραμείνουμε αν συνεχίσουμε με τις διαδηλώσεις.

doctor είπε...

Τώρα αρχίζει η μάχη:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΒΕΪΚΟΥ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο doctor. Να είμαστε όλοι εκεί...

Φίλε kitsosmitsos, αυτό εννοούσα αμέσως παραπάνω.... :-)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,



Αφού θρηνήσαμε όλοι από τον καναπέ μας την καταστροφή, ας κάνουμε κάτι γι' αυτό, χωρίς μεγάλα λόγια και τυμπανοκρουσίες.



Εμείς εδώ στην Highsiding AE (περιοδικά 0300, 2Τροχοί, σχολές ασφαλούς οδήγησης μοτοσυκλέτας, εκδηλώσεις) έχουμε χώρο και έχουμε και φορτηγό.



Καλούμε λοιπόν όσους έχουν να προσφέρουν κάτι (από τα παρακάτω και ΜΟΝΟΝ) να το φέρουν στα γραφεία μας, καθημερινά έως τις 6.00 το απόγευμα και για όλη την εβδομάδα.

Γαρδένιας 30, Αχαρναί, είναι η διεύθυνσή μας.



Θα ταξινομηθούν και θα αποσταλούν σε κάποιο χωριό της ΗΛΕΙΑΣ το οποίο ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι αλλά "δυστυχώς" είναι πολύ εύκολο να βρεθεί κάποιο από όλα τα πληγέντα. Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα περί αυτού, ευπρόσδεκτες οι προτάσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επικοινωνία με τον Δήμαρχο / Κοινοτάρχη του χωριού.



Μόλις μαζευτεί ποσότητα ικανή για να γεμίσει το φορτηγό μας, θα μεταφερθούν με δική μας ευθύνη. Όπως κι αν έχει την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη θα γίνει η πρώτη αποστολή με δική μας ευθύνη. Θα γίνει άλλη μία αποστολή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Συγκέντρωση χρημάτων ΔΕΝ θα γίνει από εμάς.



Υλικά:

-Ρούχα, αντρικά/γυναικεία και παιδικά

-Κουβέρτες

-Παπούτσια

-Αδιάβροχα



Τρόφιμα:

-Μακαρόνια

-Ρύζι

-Γάλα κονσέρβα (όχι φρέσκο).



Επίσης χρειάζονται (αυτά κατόπιν συνεννόησης με την κα Ιωάννα Αρβανιτάκη, 210-2402300 εσωτ 138):

-Παλέτες

-Χαρτοκιβώτια

-Ταινίες



Εννοείται ότι σημαντικό είναι να προωθήσετε το μήνυμα σε όσους πιστεύετε ότι μπορούν να συνεισφέρουν.



Ευχαριστώ προκαταβολικά,



Θανάσης Χούντρας

Διευθύνων Σύμβουλος

ZEROTRE Group

Highsiding A.E.

Γαρδένιας 30

13671 Αχαρναί

T. +30-210-2402300

F. +30-210-2851302

E. choundras@0300.gr

www.superbikeschool.gr

www.0300.gr

Ανώνυμος είπε...

Kalispera se olous,
Moipos oi foties einai ena problima pou emfanizetai gia proti fora?Dustixos oxi!!To thema einai giati tosa xronia tous afinoume na kanoun oti kanoun atoimoritei!!!??Epitrepete o kathe enas, na min doso xaraktirismo, na peigenei na kaiei ena dasos gia na ksefitrosei apo sponta ekei ksafnika mia mezonetoula, mia bilitsa, to ftoxiko tou bre paidi mou o kathenas!!!K h ekastote bolepsakides(Kubernisi) na kathonte k na koitoun apragoi!!GREMISTE TA OLA,ISOPEDOSTE KATHE AFTHERETO MESA SE DASOS!!Na doume ksanaxtizoun??Alla pou, pos me ti arx...!Na xasoun psifous!!K oi 300 theloun founto!Katigoroun tous "tromokrates" eno tromokrates einai oi idioi.Katigoroun tous empristes eno empristes einai oi idioi!Autoi oloi tous kathe mera apraksias pou perna kaine k ena dasos mas, giati einai mas oxi tous!Tosa xronia oloi tous PASOK,ND,KKE,SYN k oloi autoi pou bgenoun tora na klapsoun mazi mas k na mas sumponesoun kanan kati?Oi 3000 purosbestes pou fugan antikatastathikan me dasofulakes k ti me auto??Posu dunami purosbestikis exoume?Posa aeroskafoi purosbeseis energa diathetoume, posa armata, antlies ktl diathetoume??An den pronoiseis lambanontas metra asfaleias gia ta dasi sou k gia olo auton ton kakomiri kosmo pou kaike elpizontas na sosei oxi ti bila h ti mezoneta tou, alla tin kaluba tou, to mantri tou k ta zoa tou pou mono auta eixe gia na mporei na zei xoris na zitianeuei, pos perimeneis re megale na sbiseis tis foties???POS???Einai lusi na les sto kosmo fuge k ase peiso tis anamniseis sou, to spiti sou ena komati re gamoto tis zoi sou?Auto einai lusi gia ta remalia pou mas kubernoune?E Bebaia ama eisai bouleutis h upourgos k sou diathetoun k 2-3-4 aeroskafei purosbeseis gia na min kaei to spiti sou ti na se niazei!Pos na min les kai na min kaneis auta pou kaneis!Ela omos re megale oxi me ta kanalia agkaze opos erxeste k kanete oti trabate manikes k tetoies geloiotites!!Elate k parte ena lastixo mesa stin apelpisia sou na soseis to bios sou k prospathiste na sbisete tis foties!!!AFISTE TA LOGIA K PARTE METRA!!PARTE PUROSBESTES, enas anthropos poses ores na anteksei me mia manika sta xeria k 5-10-100 zoa apo piso tou, pou exoun panikoblithei na tou lene tin mia traba ekei tin alli rixne edo tin alli gurna etsi ktl.
NTROPI SE OLOUS MAS POU AKOMA TOUS AFINOUME NA MAS KOROIDEUOUN SE BAROS DIKO MAS K TON PAIDION MAS. NTROPI MAS!!!
Elpizo auta pou leme edo na thumomaste k se 1 k 2 k 10 mines meta k oxi na ta ksexasoume blepontas ksana ta parathura mas stin TV k tin mpala mas!

Ανώνυμος είπε...

I KYPROS INE DIPLA SAS GIA OPOIA DHPOTE VOIH8EIA 8A 8ELHSETE!!!

Ανώνυμος είπε...

Mhpos na ksanaskeftoume to thema ths allaghs tou klimatos? Den einai DIKAIOLOGIA - einai PRAGMATIKOTHTA. Apla ta kommata ta sumferei na mh thiksoun tis etairies pou prokaloun thn allagh toy klimatos kai den milane katholou, Ote bebaia ta kanalia pou proaspathoun me tis foties na ksanaferoun ta lamogia tou PASOK tolmane na poun tipota gia to klima. Ftanei pia. As broume tous pragmatikous enoxous anti gia ton eukolo 'apodiopompaio trago' pou einai panta h ekastote kybernhsh.

Ανώνυμος είπε...

Παρότι παρακολουθώ εδώ και καιρό συζητήσεις σ'αυτό το blog αλλά και σε άλλους παρεμφερείς χώρους είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω.

Καταρχήν θα ήθελα να πω ότι συμφωνώ με την άποψη ορισμένων ότι πράγματι φταίμε ΟΛΟΙ για την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα.

Οι 300 είναι κάποιοι από εμάς και βέβαια εμείς είμαστε που τους ψηφίζουμε. Αυτό το τελευταίο λοιπόν θα πρέπει να το συλλογιστούμε τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές. Ας ασκήσουμε λοιπόν με υπευθυνότητα το εκλογικό μας δικαίωμα και καθήκον, και ας ψηφίσουμε οπωσδήποτε κάποιο κομματικό συνδυασμό που να αντανακλά στο μεγαλυτέρο δυνατό βαθμό τις αντιλήψεις μας. Μη ψήφος, άκυρο και λευκό δεν προσφέρουν τίποτα στον τόπο και δεν οδηγούν στην επιθυμητή αλλάγή.

Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει αυτό τους εκάστοτε κυβερνώντες από την τεράστια ευθύνη τους για τα τα ανεπαρκή έως ανύπαρκτα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και εσχάτως για την πλήρη ανικανότητα διαχείρισης της τεράστιας αυτής κρίσης. Η ευθύνη τους λόγω και της θέσης τους είναι αναλογικώς πολλή μεγαλύτερη και αυτό είναι εμφανές. Αν έχουμε όλοι την ίδια ευθύνη για την οργάνωση της χώρας μας τότε τι τους χρειαζόμαστε τους θεσμούς και την κυβέρνηση;


Σε διαφορετική βάση, ευθυνόμαστε βέβαια, όπως πολύ σωστά ανέφεραν κάποιοι παραπάνω, και επειδή δε δραστηριοποιούμαστε σε κανένα επίπεδο. Το πρόβλημα της μη συμμετοχής στα κοινά αλλά και σε οποιαδήποτε κοινωνική δραστηριότητα απότελει ιδίως παθογένεια της ελληνικής νεολαίας. Και επειδή ανήκω σε αυτή, κάνω εδώ και καιρό την αυτοκριτική μου και αναζητώ τρόπους δράσης. Είναι πολύ σημαντικό να βρει η νεολαία διεξόδους στις ανησυχίες της μέσω της δράσης για τη βελτώση της πραγματικότητας που μας περιβάλλει.

Μέσα στα πλαίσια αυτά θεωρώ ότι εντάσσονται και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται από τον χώρο αυτό. Μπορεί πράγματι να μην αποτελούν την ισχυρότερη μορφή δράσης σε επίπεδο αποτελεσμάτων. Είναι όμως μια αρχή. Ωστε να αρχίσει να νιώθεί ο κόσμος ότι πράγματι κάτι γίνεται και κάτι αλλάζει. Ότι κάποιοι ενδιαφέρονται για τον τόπο και οργανώνονται έξω από κομματικούς σχεδιασμούς. Και ιδιαίτερα για τους νέους που μέχρι πρότινος δε δραστηριοποιούνταν πουθενά, μια ένδειξη ότι μπορούν όντως να συμμετάσχουν σε συλλογικές δράσεις και ότι έχουν τη δύναμη να δώσουν ώθηση για να αλλάξει κάτι.

Είναι χρήσιμη λοιπόν η διαδήλωση αρκεί βέβαια να μη μείνουμε εκεί και να προχωρήσουμε σε περαιτέρω δράσεις. Εγώ θα προωθήσω το μήνυμα στους γνωστούς μου και θα φροντίσω να είμαι εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να κάνω και μια προταση. Συμβολικά, να φορούμε μέχρι την ημέρα των εκλογών πένθος (μάυρο περιβραχιόνιο). Και ίσως να βγουν κάποιες κονκάρδες σχετικές με τις πυρκαγιέςγια να το συνοδεύουν. Με φωτογραφία καμμένων δασών και κάποιο κείμενο.

konstantinos είπε...

Πέρα από το μαύρο μπλουζάκι στην πορεία, σας εφιστώ την προσοχή: υπάρχει και το μαύρισμα στις εκλογές. ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΕΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ! Μην τους ξεχάσετε, λοιπόν, στις εκλογές. Απορρίψτε όσους δεν ενδιαφέρονται για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Grassagoogoo είπε...

Aderfia, parte tin katastasi sta xeria sas...

www.kalimeraellada.gr

Sotiris Zafeiris είπε...

Kales oi siopiles diamartiries alla re paidia pisteuete oti tha idrosei to auti tous?...tous voleuei na min milaei kaneis kai na einai vouvos..edo xreiazetai mi alli epanastasi...enas xesikomos....nea kommata me perivantologikes euaistisies...bite stin vouli kai spaste ta...min patisete to podi sas stis politikes sigentroseis....apodokimaste tous entona me ntomates otan vgazoun omilies...min tous xanapsifisete...ta idia kai xeirotera tha ginoun...akousate kanenan sxediasmo?kanena Ypourgeio Perivalontos?...100 maxitika kostizoun oso 10000 canader...as paroun 95 maxitika kai 500 kanader ,,,na valoun krounous me nero se ola ta xoria...kameres stous dromous pros ta dasi...na paroun epipleon pirosvestes...autoi oloi einai axristoi kai mono pou tous endiaferei einai oi dimoskopiseis kai i epikoinwniakh politiki....eleos pia...

Unknown είπε...

Δεν μπορώ να μην πώ δυο λόγια για όλα αυτά που σκέφτομαι αυτές τις ώρες... Όποιος παρεξηγηθεί ας παρεξηγηθεί - όποιος νομίζει ότι θα μιλήσω πολιτικά ας το νομίσει. Εγώ θα αναφέρω γεγονότα και όποιος έχει λίγο νοημοσύνη ας κάτσει να τα αναλύσει.

Είμαι εθελοντής Δασοπυροσβέστης... Επί 5 ημέρες ήμουν στο μέτωπο της Ζαχάρως, της Αρχαίας Ολυμπίας και στις Πεύκες.

Η Ελλάδα πέθανε μαζί με τις φωτιές που έκαψαν την Αρχαία Ολυμπία. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της ανεύθυνοτητας που ζούμε από τις αρχές του καλοκαιριού δεν είναι παρά τρανή απόδειξη της έλλειψης ενός ισχυρού πολιτικού προσώπου που να μπορεί να λειτουργήσει ως αρχιστράτηγος και να κατευθύνει ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ όλο τον κρατικό μηχανισμό ενάντια στις φωτιές. Ειδικά η λέξη "συντονισμός" νομίζω ότι μετά το καλοκαίρι του 2007 θα πρέπει να θεωρείται το συντομότερο ανέκδοτο που μπορεί να ειπωθεί.

Το "Τις Πταίει" εμένα δε με νοιάζει πολύ. Τι κι αν τις φωτιές της βάζει η ρώσικη μαφία, οι Εβραίοι, οι Γκρίζοι Λύκοι ή οι Πασόκοι και οι οικοπεδοφάγοι. Το θέμα είναι τι στον κόρακα κάνει αυτό το κράτος - ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (άλλο ανέκδοτο!) για να σταματήσει αυτό το αλαλούμ που επικρατεί. Δεν είναι δυνατόν, δεν μπορεί να το χωνέψει το μυαλό μου ότι εν έτει 2007 - οι πολίτες αφήνονται στο έλεος του Θεού να σβήσουν τα θεόρατα πύρινα τοίχη με κουβάδες και λάστιχα για πότισμα.

Προσωπικά θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου να φροντίσω να ΜΗΝ ξαναβγεί αυτή η κυβέρνηση - όχι μόνο για την επόμενη τετραετία - αλλά για τα επόμενα 50 χρόνια. Όσο ζώ δεν έχω ξαναδεί τέτοια καταστροφή, τέτοια προσπάθεια δημαγωγικής κατεύθυνσης του πλήθους και συγκάλυψης των αληθινών γεγονότων. Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να αφήνουν τον Πολύδωρα ΑΚΟΜΑ στην ίδια θέση - ενώ πρίν τις πυρκαγίες είχε δώσει 1000 λόγους για να φύγει. Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνει ο ελληνικός λαός για ποιό λόγο την ημέρα που καιγόταν το καλύτερο μέρος της Πεντέλης - αποφάσισε εσπευσμένα να συγκαλέσει εκλογές ο Πρωθυπουργός! Για τον μετασχηματισμός της τελευταίας στιγμής με τους υπηρεσιακούς ας μη μιλήσω γιατί θα πώ βαριές κουβέντες...

Τι κι αν καίγονται χωριά, τι κι αν καταστρέφονται ζωές και η οικονομία αυτού του έρμου του κράτους - το μόνο που φαίνεται να νοιάζει την κυβέρνηση είναι πως θα κάνει επικοινωνιακά τερτίπια προκειμένου να περιορίσει τη ζημιά και να μη χάσει τις εκλογές.

ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ; ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ; Θα πρέπει επιτέλους να πάψουν οι διάφοροι ανεγκέφαλοι να λένε ότι δεν έχουν διαφορά τα δύο μεγάλα κόμματα. Εχουν και παραέχουν - και αυτό φαίνεται αν κάνουμε μια απλή σύγκριση της 20ετίας με το ΠΑΣΟΚ και της 3ετίας με τη Ν.Δ..

Η βενζίνη διπλασιάστηκε σε κόστος, το ΦΠΑ πήγε στο 19%, οι αντικειμενικές αξίες πήραν την ανιούσα, η Κύπρος διχοτομήθηκε και επισήμως με την εισαγωγή της στην Ε.Ε., τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων κατασπαταλήθηκαν και κατακλάπηκαν, η παιδεία καταρακώθηκε και χιλιάδες φοιτητές έφαγαν 1 χρόνο καθυστέρηση στο πτυχίο τους, τα οπωροκηπευτικά και τα προιόντα σούπερ μάρκετ ανατιμήθηκαν 4 φορές μέσα στην 3ετία, κάηκαν 3 εθνικοί δρύμοι, καίγεται ολόκληρη η Πελοπόννησος και η Εύβοια, εξαφανίστηκαν σπάνια ζώα και δάση, καταστράφηκε η κοιτίδα του Ολυμπισμού, ισοπεδώθηκε ολόκληρη η αγροτική οικονομία για τα επόμενα 10 χρόνια!

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ Ή ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...

Εμπρός λοιπόν ελληνικέ λαέ - ψήφισε. Απέδειξε ότι είσαι ακόμα έξυπνος σαν Έλληνας, ή ότι έχεις ξεπεράσει τα Αμερικανάκια που κορόιδευες σε βλακεία!

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ - ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ...ΚΑΜΜΕΝΑ

--- ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΚΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ - ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΒΑΖΩ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΟ - ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ!

Ανώνυμος είπε...

Ας σωπάσουμε για λίγο να θυμηθούμε έναν παλιό φίλο.

"Μπήκαν στη πόλη οι οχθροί, αδέρφια πήραν οι οχθροί και εμείς κοιτούσαμε τις κοπελιές, την αλλη μέρα. Μπήκαν στη πόλη οι οχθροί, φωτιά μας ρίξαν οι οχθροί και εμείς φωνάζαμε στα σκοτεινά την τρίτη μέρα."

Εχθρός είναι ο φόβος, είναι οι χρωματιστές παντιέρες, είναι η άγνοια η διχόνια. Ας φορέσουμε μαύρα για τώρα και από αύριο λευκά να φωνάξουμε πίσω τη ζωή. Σύμμαχος είναι μόνο ο διπλανός, έστω και άγνωστος φίλος μας.

ΜΑΣ ΚΑΨΑΝΕ ΤΗ ΓΗ

ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΜΑΣ ΕΚΑΨΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Η εναγώνια αναζήτηση αιτιών γιά την καταστροφή που έπληξε την Ελλάδα τις τελευταίες μέρες έχει μεν ανασύρει όλων των ειδών τις ανόητες συνωμοτικές θεωρίες αλλά αφήνει όπως πάντα εμάς τους ίδιους έξω από την ευθύνη.

Αναρωτιέμαι λοιπόν πόσοι θα είχαν πάρει μέτρα γιά να προστατέψουν την περιουσία τους αν αυτή συνόρευε με το δάσος, κλαδεύοντας ξεχορταριάζοντας και ασφαλίζοντας το σπίτι τους και τα ζωντανά τους δημιουργώντας ζώνες πυροπροστασίας γύρω από το κτήμα τους.

Πόσοι από μας συμβάλλουν στην προστασία της περιοχής τους προσφέροντας κάποια εθελοντική υπηρεσία. Σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες, ακόμα και σε αυτές που οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοικότερες από την Ελλάδα έχει το κάθε χωριό άριστα εξοπλισμένες εθελοντικές πυροσβεστικές υπηρεσίες, που με συχνές ασκήσεις και οργανωμένα σχέδια δράσης είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστροφές.

Πόσοι προσπάθησαν να διαμαρτηρηθούν έμπρακτα γιά τους σκουπιδότοπους και τις χωματερές που μαστίζουν το κάθε ξέφωτο και κάθε ποτάμι στην ελληνική ύπαιθρο.

Πόσοι ρώτησαν πριν κάποιες εκλογές αν ο κοινοτάρχης, δήμαρχος, αντινομάρχης, νομάρχης, υπουργός δημόσιας τάξης ή εσωτερικών έχει τις κατάλληλες ικανότητες να αντιμετωπίσει μία έκτακτη κατάσταση . Ποιός από μας ρώτησε τους απερχόμενους τοπικούς άρχοντες τι έκαναν γιά να προστατέψουν την περιοχή τους στο διάστημα της θητείας τους και ποιός ρώτησε αυτούς που μάχονται γιά μιά ψήφο τι σκοπεύουν να κάνουν και πως πάνω στο θέμα αυτό.

Ανεχόμαστε και υποστηρίζουμε εδώ και δεκαετίες - αυτό δείχνουν τουλάχιστο τα εκλογικά αποτελέσματα - την εναλλαγή στην εξουσία και στα διάφορα σημαίνοντα πόστα αυτών που ευθύνονται γιά την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, αυτών που γιά λόγους τουλάχιστο ψηφοθηρικούς , ανέχονται το ξεπούλημα της γης, την ασύδοτη κερδοσκοπία και την παράνομη δόμηση, πολλές φορές κάτω από το πρόσχημα μιάς κακά εννοούμενης αξιοποίησης.
Δεν αισθάνονται καλά όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας σε αυτό το κλίμα του „δεβαριέσαι“ και του „ωχαδερφισμού“ και ίσως αυτή η καταστροφή αποτελέσει αφετηρία γιά μιά αλλαγή στην σχέση μας με το περιβάλλον και την κοινωνία.

Να δείξουμε λοιπόν έμπρακτα στο γείτονά μας ότι δεν ανεχόμαστε πιά να πετάει τα σκουπίδια του όπου βρεί, ότι δεν ανεχόμαστε πιά να χτίζει παράνομα. Να σαμποτάρουμε με κάθε τρόπο τον επιχειρηματία που κερδοσκοπεί εις βάρος του περιβάλλοντος. Στον δημόσιο λειτουργό υπάλληλο ή πολιτικό και σε όλους τους άλλους ολιγωρούντες ανευθυνουπεύθυνους, να δώσουμε έμπρακτα να καταλάβουν ότι η ανοχή μας έφτασε στο τέλος και η οργή μας είναι μόνο στην αρχή
Να ζητήσουμε περιβαλλοντική εκπαίδευση γιά όλους.
Να συμμετέχουμε ενεργητικά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Ας ελπίσουμε ότι η 29 η Αυγούστου με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν μόνο η αρχή.