Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Σε είδα χθες και φορούσες μαύρα
















Χιλιάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για μαζική αντίδραση ενάντια στα αίτια της τεράστιας καταστροφής. Πάνω από 10.000 στο Σύνταγμα, άλλοι τόσοι και ακόμα περισσότεροι σε πολλές από τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας. Όμως δεν χωράνε θριαμβολογίες και κομπασμοί πάνω από άταφους νεκρούς και στάχτες. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να καρπωθεί την όποια επιτυχία είχαν οι χθεσινές συγκεντρώσεις ούτε μπορεί να μιλήσει σαν εκπρόσωπος του ετερόκλητου και ανώνυμου πλήθους που κατέκλεισε τις πλατείες ζητώντας - αν μη τι άλλο - να μάθει γιατί καίγεται η χώρα του.

Αντιρρήσεις υπήρξαν πολλές. Γιατί επιλέξαμε (αρχικά) τη σιωπή, γιατί ντυθήκαμε στα μαύρα, γιατί μεγάλη μερίδα του κόσμου αποδοκίμασε τα (ελάχιστα) κομματικά πανό που εμφανίστηκαν. Δυστυχώς ή ευτυχώς, κανένας μας δε μπορεί να δώσει "επίσημες" εξηγήσεις γιατί κανένας μας δεν διεκδικεί την πατρότητα αυτής της - πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα - διαδήλωσης. Απλά είμασταν εκεί. Και το πιθανότερο είναι ότι θα ξαναβρεθούμε εκεί και οπουδήποτε αλλού κάθε φορά που πιστεύουμε ότι συντρέχει λόγος. Ξανά και ξανά, με συνθήματα και σημαίες ή χωρίς, λιγότεροι ή περισσότεροι. Μέχρι να δούμε ότι αρχίζει να αλλάζει κάτι προς το καλύτερο σ' αυτή τη χώρα. Γιατί τώρα πια νομίζω ότι είναι προφανές σε όλους μας ότι κάτι πρέπει να αλλάξει.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι για να φτάσουμε να μιλάμε για "κοινωνία πολιτών" και για "κινήματα" χωρίς να ακουγόμαστε γελοίοι, καλά θα κάνουμε να ξεκινήσουμε έναν ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο. Στο διαδίκτυο, στις τοπικές κοινωνίες, στις παρέες. Να βάλουμε κάτω στοιχεία και επιχειρήματα κι όχι κούφιες υποσχέσεις και διαγγέλματα εντυπωσιασμού. Στο κάτω-κάτω δεν είμαστε πολιτικοί, ούτε σκοπεύουμε να γίνουμε. Πολίτες αυτής της χώρας είμαστε. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Και δικαιούμαστε να έχουμε άποψη που δεν εκφράζεται μόνο μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια με ένα φακελάκι.

Θα πάρει καιρό, αλλά θέλω να πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα καταφέρουμε να ξυπνήσουμε. Δειλά-δειλά θα μπορέσουμε να συσπειρωθούμε σε νέες μορφές συλλογικότητας και να συνηθίσουμε ξανά να βγαίνουμε στους δρόμους αντί να καθόμαστε άπραγοι σε έναν καναπέ και να κλαίμε τη μοίρα μας. Η εποχή του ατομισμού και του κομματισμού τελείωσε - με τα πλέον καταστροφικά αποτελέσματα. Ώρα να δοκιμάσουμε καινούργιους τρόπους να διαχειριστούμε το μέλλον μας, προτού προλάβει να τελειώσει κι αυτό.

Τέλος, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες αυτού του μπλογκ ότι εδώ και δύο περίπου μήνες ξεκινήσαμε μια συλλογική προσπάθεια για τη δημιουργία ενός portal (διαδικτυακού κόμβου δηλαδή) οικολογικού περιεχομένου. Το ονομάσαμε "Οικολόγιο" (www.oikologio.gr) και φιλοδοξούμε να αποτελέσει ένα βήμα ανταλλαγής πληροφοριών και απόψεων σχετικά με το περιβάλλον και την προστασία του. Η πρόσβαση είναι ανοιχτή και δεν υπάρχει κανενός είδους οργανισμός ή συμφέρον από πίσω. Όσοι από εσάς θέλετε να μην εξαντλήσετε τον προβληματισμό σας για τα μικρά και μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε σε μία διαδήλωση, μπορείτε να συνεισφέρετε ελεύθερα.

64 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσοι έχουν φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας, ας τις ανεβάσουν κάπου σε ηλεκτρονική μορφή και ας μας ενημερώσουν για το link ώστε να τις συμπεριλάβουμε σε επόμενο post.

Χάρης Ξανθόπουλος είπε...

Eίμασταν όλοι εκεί!

Αν και προσωπικά θα περίμενα να είναι ακόμα περισσότεροι... αλλά βλέπεις μάλλον παρά ήταν άχρωμοι για τον χρωματισμένο έλληνα. Και το πένθιμο μαύρο προφανώς δεν το βαστάει εύκολα.

Ελπίζω μόνο να στείλαμε το μήνυμά μας και να ήταν βροντερό!

Συγχαρητήρια σε όσους είχαν την ιδέα και την υλοποίησαν!

Angeliki είπε...

Eixa girisei afta ta meri pou kahkan polles fores kai ta agapousa opws oloi agapane aftes tis paidikes -kai mh- anamniseis pou mas prosferoun ligi xara....


Hmoun kai gw me tin oikogeneia mou xtes sto syntagma...

Ανώνυμος είπε...

Ta mavra kai h siwph, einai sumvolika.
Dustuxws pantou uparxoun oi 15 mlkes pou phgan sth diadhlwsh gia na plakw8oun sto ksulo.

χαμογελο είπε...

Αποφασισα να γραψω αυτό το ποστ εξαιτίας των διαδηλωσεων που έγιναν χθεσ στις 29 αυγουστου για το περιβάλλον και την αντιμετόπιση(γιουχάρισμα κτλ) των οργανωμένων,και πολιτικοποιημένων ατόμων που ορισμένοι απο αυτούς δεν περίμεναν να καεί η μισή ελλάδα για να σηκωθούν απο το καναπέ τους. Πολλοί διαβάζοντας αυτό το ποστ θα σκευτούν ότι εγώ ο "κακος" ανηκω σε κάπου, Ισως μάλιστα αν έλεγα ότι δεν ανήκω κάπου να αυξανόταν το κύρος του λόγου μου. Ε λοιπόν δεν απαντάω αυτή την ερώτηση. Γιατί δεν είναι κριτίριο της κριτικής σας προς την αποψη μου.

Ας δούμε λοιπόν τι έγινε. Κάποιοι καλούσαν για συγκέντρωση και έλεγαν ότι ήθελαν να καλέσουν σε διαμαρτυρία μαυροφόρεμένοι χωρίς συνθήματα χωρίς πολιτικά φυλάδια το άλλο για χωρίς απρέπιες και καραγκιοζηλίκια να πω την αλήθεια είναι τόσο γενικό ιδιαίτερα αυτό με τις απρέπιες και τα καραγκιοζιλικια που το καθιστά μάλλον φασιστικό.

Αυτή η προσπάθεια τους όχι μόνο είναι ανέφικτη να έχει βάσεις αλλά και ακυρη.

Καταρχήν είμαι σίγουρος ότι ολοι δεχόμαστε ότι υπάρχουν πολιτικες ευθύνες.
Αυτές ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση του κάθενος τις αποδίδει και ανάλογα. Δηλαδή αν κάποιος πιστεύει ότι για την καταστροφή του περιβάλλοντος φτέει ο καπιταλισμος τότε αναπόφευκτα δεν μπορεί να μην το θίξει.Αν κάποιος πιστεύει ότι στο παρόν σύστημα είναι μπορεί να προστατευτεί το περιβάλλον τότε θέτει διαχειριστικό ζητημα. Προφανώς 2 τέτοια ατομα με διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ! (τουλάχιστον μακροχρόνια)

Ας δούμε όμως γιατί είναι και άκυρη. ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΉΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΙΣΜΟΎ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΠΡΑΞΗ.Συγνώμη αλλά αυτά τα δυο δεν μπορείς να τα χωρίσεις... Το να μην παρεις θέση για το τι φτέει για τις πυρκαγιές και ολη αυτή την καταστροφή την στιγμή που υπάρχουν ευθύνες ουσιαστικά προσφέρεις κάλυψη σε αυτόν που φτέει. Που είναι βαθύτατη πολιτική πραξη και μάλιστα προς όφελος της κυβέρνησης (το λιγότερο) και απο δικιά μου άποψη προς όφελος του σημερινής εξουσίας.

Τέλος θέλω να θίξω και το φασιστικό χαρακτήρα της διαδήλωσης... Το δικαίωμα να λες την άποψη σου είναι αναφέρετο δικάιωμα μας σήμερα. Το δικαίωμα να μοιράζεις φυλάδια σε δημόσιο χώρο είναι και αυτό αναφέρετο δικαίωμα του οποιοδήποτε! Το να το απαγορέψεις είναι φασισμός και κατεπεκταση πολιτική πραξη.

Στην τελική κανένας δεν σας υποχρεώνει να πάρετε οποιοδήποτε φυλάδιο πόσο μάλλον να το διαβάσετε...

Ανώνυμος είπε...

To provlima aftou tou topou itan kai tha einai h megali tou evaisthisia sta xrwmata!!!!
Mia axrwmatopsia nomizw oti tha voithouse paaara polu ti xwra mas.
Sxedon tha tin eswze...

Na eimaste oloi kala paidia!
Emeis oi 10.000 se sunolo 6.000.000(!!!) politwn (...xwris tous allodapous) pou eimastan xthes ekei, opws eimastan ekei kai gia tin Parnitha, kai pou tha eimaste ekei ksana kai polu suntoma opws to vlepw.

Efxaristw!

Lupercalia είπε...

Ήμουν και εγώ εκεί χθες αλλά αναρωτιέμαι, οι υπόλοιποι 4 εκατομμύριο Αθηναίοι πού ήταν; Στις καφετέριες και έπιναν φρέντο; Δυστυχώς φοβάμαι πως η χθεσινή συγκέντρωση λειτούργησε σα βαλβίδα εκτόνωσης και ήδη όλοι σιγά-σιγά επιστρέφουμε στον ύπνο μας. Τουλάχιστον όσοι από εμάς είμαστε απλοί θεατές - γιατί αυτοί που πλήγησαν από τις πυρκαγιές έχει αλλάξει η ζωή τους. Αυτή ακριβώς τη νοοοτροπία των Ελλήνων ("όλα είναι καλά μέχρι το πρόβλημα να φτάσει στη δική μου πόρτα") πρέπει να αλλάξουμε αλλά οι οιωνοί δεν είναι καλοί... Σε καίριες ιστορικές στιγμές παλαιότερων δεκαετιών θα είχε βγει όλη η Αθήνα στους δρόμους... Τώρα μόλις 10.000.

Περιμένω να δω ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΔΡΑΣΗΣ μέσα από το anadasosi.gr γιατί αυτό είναι το μόνο που έχει πραγματικά σημασία. Αλλιώς το συλλαλλητήριο ήταν άχρηστο. Περιμένω να δω τη συγκρότηση ΟΜΑΔΩΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

Δεν έχει άδικο ο xamogelo σε αυτά που γράφει αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΤΑ ΔΑΣΗ - και να μην επιτραπεί η καταπατησή τους από ΚΑΝΕΝΑΝ - είτε πράσινο είτε μπλε είτε κόκκινο είτε μαύρο.

Earn Internet Money είπε...

Παιδια μπραβο,
Αλλα σε μια Πολη 4000000 οι 10000 ειναι πολυ λιγοι...πρεπει να προσπαθεισετε καθημερινα να ξεκουνησετε κοσμο απο τις πολυθρονες...αν η ΝΔ η το Πασοκ κανει εκδηλωση στην Αθηνα με 1000000 κοσμο τοτε τι να πω...ο καθενας εχει την μοιρα που του αξιζει...κανετε κινητοποιηση να μην πατησει κανεις στισ εκδηλωσεις τους(αν και αμφιβαλλω) αυτη θα ειναι η καλυτερη διαμαρτυρια σε αυτους που ειναι υπευθυνοι για αυτη την καταντια...παρεβρεθειτε σε ομιλιες τους και αποδοκιμαστε τους πεταξτε τους Ντοματες...
Μενω στο Λονδινο και αυτες τις μερες ηταν πρωτο θεμα ι φωτιες στην ειδησεογραφια εδω..ραδιο BBC4 εκπομπη για καθημερινα θεματα μα συζητησεις ειχε πρωτο θεμα την Ελλαδα με αγγλους που ειχαν περασει απο εκει θλιμμενοι και αυτοι με καμμια διαθεση να ξαναεπισκεφτουν τον τοπο...το Classic FM αφιερωματα τραγουδια στην Ολυμπια κ.α
Αυτο το κινημα για την Οικολογια μπορει να γινει πολυ μεγαλο στην Ελλαδα...σταματηστε να βλεπετε τις βιλες που φυτρωνουν και γκρεμιστε τες...Ο κοσμος αλλαζει..εχω μαθει πολλα εδω στο εξωτερικο υπαρχει ενα τεραστιο κινημα αυτογνωσιας σεσχεση με τον ανθρωπο, το περιβαλλον τον Θεο.
Συντομα θα κανω ποστ αρκετα βιντεο.
Μπορειτε να αλλαξετε τα παντα μονο αλλαζοντας τον τροπο με τον οποιο σκεπτεστε.
Ε΅χω κανει ενα μπλογκ...δεν εχω αρχισει να στελνω εκει ακομα...θα το σινδεσω με την αναδασωση...ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ,ΜΙΖΑ,ΕΓΩΙΣΜΟ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ,ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ, ΠΕΣΙΜΙΣΜΟ, ΜΑΥΡΙΛΑ στην Ελλαδα...Μπορειτε...

Earn Internet Money είπε...

H Ekklisia xtizei paranoma sthn kammenh Pentelh

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=76101672

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η xamogelo είπε...
"Το δικαίωμα να μοιράζεις φυλάδια σε δημόσιο χώρο είναι και αυτό αναφέρετο δικαίωμα του οποιοδήποτε! Το να το απαγορέψεις είναι φασισμός και κατεπεκταση πολιτική πραξη."

Ο/Η Lupercalia είπε...
"Περιμένω να δω ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΔΡΑΣΗΣ μέσα από το anadasosi.gr γιατί αυτό είναι το μόνο που έχει πραγματικά σημασία. Αλλιώς το συλλαλλητήριο ήταν άχρηστο. Περιμένω να δω τη συγκρότηση ΟΜΑΔΩΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ."

Παιδιά, εξακολουθείτε να κάνετε το ίδιο λάθος και να μας αντιμετωπίζετε με τους όρους που θα αντιμετωπίζατε κάποια οργάνωση (πολιτική ή μη). Ούτε απαγορέψαμε ποτέ σε κανέναν κάτι, ούτε δικαιούστε να περιμένετε από εμάς κάτι άλλο. Δεν έχουμε πόρους, πρόγραμμα και διοικητικά συμβούλια, ούτε ζητήσαμε ποτέ την ψήφο κανενός για να δεχόμαστε τέτοιου είδους κριτική. Όσο είμαι εγώ μέλος της ομάδας "Αναδάσωσης" είσαστε κι εσείς. Κι αν δεν είσαστε είναι στο χέρι σας να γίνετε (ή να πάρετε ανάλογες πρωτοβουλίες κάπου αλλού). Το ίδιο ισχύει και για τους δεκάδες χιλιάδες που κατέβηκαν στις χθεσινές συγκεντρώσεις, ακόμα και για τα εκατομμύρια που επέλεξαν να μην κατέβουν.

Σταματήστε επιτέλους να αναζητάτε ηγέτες και καθοδηγητές εκεί που δεν υπάρχουν και σηκώστε τα μανίκια σας να βοηθήσετε.

χαμογελο είπε...

Σε καμιά περίπτωση δεν γυρεύω αρχηγούς.Το θέμα με την απαγόρευση αναφέρετε εμέσως στο κόσμο που κατέβηκε και γιουχάρισε. Αυτή είναι η άποψη μου και σας την έγραψα εδώ για να την δείτε και να τοποθετηθήτε πάνω σε αυτό που έγινε(όσοι την διαβάσετε) και στην συνέχεια να προβλιματιστούν.
Τώρα για το θέμα της συμέτοχής, ναι σε μια αναδάσωση αν γινόταν στην περιοχή μου θα συμετείχα αλλά εμένα δεν με καλύπτει μόνο αυτό. Δεν μπορώ να μένω σε μια απολιτικη στάση γιατί πιστεύω ότι έτσι προσφέρω κάληψη στους ενόχους με αποτέλεσμα να ξανα επαναληφθεί.

ΦΑΝΤΙ είπε...

Inner Tree θεωρητικά πράγματι μπορούμε αλλά όπως είπες πρέπει να αλλάξουμε μυαλά ...

Chamogelo μείνε μακριά απο την Αναδάσωση - δεν έχεις ιδέα απο τις ανάγκες του περιβάλλοντος. Απο που αντλείς το δικαίωμα να κόβεις δένδρα για να τυπώσεις πάνω τους τα ανούσια μηνύματά σου; Ιδιαίτερα στην Εποχή του Internet?

Θα γίνουν διαδηλώσεις και για άλλα ζητήματα (π.χ. ασφαλιστικό) - θα είσαι πιο χρήσιμος εκεί! Για τα περιβαντολογικά είσαι ανώριμος και επικύνδινος ...

Δημήτρης (mitSOS) είπε...

@ xamogelo

εν μέρει έχεις δίκιο, σου δίνει κάποιος ένα φυλλάδιο, μπορείς να το διπλώσεις, να το διαβάσεις να το διαχειριστείς εσύ....ΟΜΩΣ :
Οι περισσότεροι πέταγαν τα φειγ βολαν στον αέρα....σε παρατήρησή μου, πήρα την απάντηση...Τι θες ρε φίλε...να τα δίνουμε χέρι χέρι??
Επίσης κατά τις 6.30, 3 παιδιά κόλλαγαν αφίσες του ΚΚΕ μλ σε κολώνες...Πάλι σε ερώτηση μου αν αυτό είναι υπερ του περιβάλλοντος...μου απάντησαν ότι ανακυκλώνονται...λέγοντας με και διάφορα άλλα...Κεφάλαιο κτλ κτλ...
Ρωτώ λοιπόν αν σε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το περιβάλλον....δεν μπορούμε να σεβαστούμε το περιβάλλον και τη χρησιμοποιούμε για κομματικούς-πολιτικούς σκοπούς....τότε πως μπορούμε να κατηγορούμε κάποιους ότι το καταστρέφουν? Ο σεβασμός του περιβάλλοντος δεν περιορίζεται στις φωτιές και την οικοπεδοποίηση...ξεκινά απο εμάς..Από το που πετάμε τις γόπες μας, από το πόσο το προσέχουμε...

simpaid1 είπε...

Μπράβο παιδιά για την πρωτοβουλία σας. Η γνώμη μου είναι ότι ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Και επιτέλους ας σταματήσουμε τη γκρίνια και ας πράξουμε. Η διαδήλωση αυτή η έδειξε καταρχήν ότι υπάρχει κόσμος που θέλει να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του. Αυτό μένει να το αξιοποιήσουμε όλοι ανεξαιρέτως. Το μεγαλύτερο όφελος θεωρώ ότι είναι πως ο κόσμος αρχίζει να αντιλαμβάνεται τη δύναμη που μπορεί να αποκτήσει ο απλός πολίτης με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Με ένα απλό μήνυμα και με ένα σκοπό που ενώνει, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις, 10000 βρίσκονται ξαφνικά στο δρόμο. Πριν λίγο έβλεπα ότι μέχρι και τα ξένα κανάλια έδειξαν εικόνες της διαδήλωσης.

Και μια πρόταση...

Να υπάρξει σχετικά σύντομα και νέα διαδήλωση(όταν επιτέλους σβήσουν οι πυρκαγιές και πριν τις εκλογές). Κι όχι μαύρη, του πένθους αλλά πολύχρωμη για να εκφράσει την ελπίδα. Και επειδή η ελπίδα συνοδεύεται από δράση ίσως να είναι καλό να υπάρχει ενημέρωση για οικολογικά θέματα και δραστηριότητες για συλλογή βοήθειας για τους πυρόπληκτους.

χαμογελο είπε...

Ασχετα με το αν συμφωνω με το κόλημα αφισών πιστευω ότι η καταστροφή του περιβάλοντος είναι σχεδόν ανύπαρκτη απο 10 αφίσες ή απο 100 φειβ βολαν.
Τώρα για την απάντηση των ΚΚΕ μλ ε αυτό το πιστεύουν τι περίμενες? Με βάση αυτά που πιστεύουν παλέυουν? Αν δεν συμφωνείς με αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν άδικο ή ότι πρέπει να τους διώξεις. Είναι μια διαφορετική αντίληψη για το τι φτέει
Και στην τελική δεν μπορείς στο όνομα του περιβάλοντος να απαγορέψεις στον άλλο να εκφρασει την άποψη του που στην τελική κάτι τέτοια κόματα όπως τα ΚΚΕμλ, ΜΕΡΑ κτλ λόγω έλειψη και χρηματικών πόρων αυτός είναι ο μαναδικός τρόπος να εκφράσουν τις απόψεις τους και να παρεμβούν στην κοινωνία.
αν θέλεις να μου πεις ότι γιαυτό τους γιουχάρισαν και τους εδιωξαν συγνώμη αλλά το θεωρώ τελίως άκυρο σαν επειχήρημα και πέρα από αυτό πάλι δεν έχεις το δικαίωμα να το κάνεις.

Δημήτρης (mitSOS) είπε...

@ xamogelo

Είναι δύσκολη η επιχειρηματολογία όντως...Καταλαβαίνω απόλυτα τη θέση σου και τη θέση των παιδιών με τα πανώ χτες..(ΟΧΙ όμως αυτών που πέταγαν φειγ-βολάν, αυτό το θεωρώ υποκρισία). Όμως: ΟΛΟΙ εμείς, έστω η πλειψηφία, που κατεβήκαμε χτες θέλουμε να αλλάξει κάτι, βασικά στο μυαλό, στη νοοτροπία, στην πρακτική. Πολλοί σκέφτηκαν "καλά ρε παιδιά, τόσες αφορμές έχετε να δηλώσετε τις ιδέες σας, γιατί και τώρα". Οι 2 συγκεντρώσεις για το περιβάλλον, οφείλεις να ομολογήσεις πως ήταν κάτι διαφορετικό, πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Χωρίς πατρώνους, μικροφωνικές, ένα απλό κάλεσμα και τσουπ...τόσος κόσμος. Είναι τόσο κακό, κατακριτέο να θέλει ο κόσμος να μείνει η συγκέντρωση έτσι?? Αχρωμμάτιστη??
Και αν μιλήσουμε και πρακτικά...ΚΑΝΕΙΣ μας χτες δεν ήθελε, ούτε του δόθηκε η αφορμή να φωνάξει Μπάτσοι, Γουρούνια, Δολοφόνοι, να δώσει αφορμή να πέσουν βομβίδες λάμψης-κρότου, να έχουμε επεισόδια. Κάποιοι το κάνανε...αυτο δεν είναι φασιστικο? υπήρχαν και παιδάκια χτες...

Earn Internet Money είπε...

Καλυτερα να σταματησετε το αλληλοφαγωμα...αυτη η σελιδα ειναι πολυ αξιολογη και φερνει ενα καινουργιο αερα αλλαγης...Χαμογελο σταματα πια να κρινεις και βοηθα και εσυ εστω και μεσα απο το κομμα σου να απαλλαγει απο αυτους που εχουν χασει τα ιδανικα...Το ξαναλεω ΑΝ αλλαξει ο τροπος που σκεφτομαστε θα αλλαξουν τα παντα σε αυτη την χωρα σε αυτο τον Πλανητη...γιατι ειμαστε κατι παραπανω απο σωμα και σαρκα...ο Πλανητης παντως θα σωθει η αλλαγη αυτη ειναι παγκοσμια..η Ελλαδα καπως καθυστερει...Θελω να πιστευω οτι αυτη η καταστροφη ειχε ενα καλο....ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ τον ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ και ετσι να ΑΛΛΑΞΕΙ τον τροπο που ΠΡΑΤΟΥΜΕ...ΧΑΜΟΓΕΛΟ ριξε μας ενα χαμογελο :)

χαμογελο είπε...

@Mirage Μπράβο φίλε.... Μην ανηχυχεις αν πεύτει τόσος ελιτισμός... να μου λείπει. Δεν ξέρω αν αντιπροσωπεύει η άποψη σου και άλλους εδώ μέσα αλλα πολύ δεν την έχεις ψωνίσει???

@Δημήτρης. Συμφωνω ότι δεν ήταν διαφορετικό αλλά αυτό δεν το κάνει ουσιαστικό. Τώρα αν είναι κατακριτέο ή όχι είναι ανάλογα το τι κάνεις. Δηλαδή το να θέλεις να γίνει κάτι τέτοιο και να μπεις σε μια συζήτηση για το τι προσφέρει η πρόταση σου όχι δεν ειναι κατακριτέο. Να τους γιουχαρίζεισ όμως για εμένα είναι.
Τωρα για το τα συνθήματα όχι δεν είναι φασιστικό. όσοι θέλαν το φώναζαν. Πολες φορές έχω πάει σε πορέια και δεν έχω φωνάξει κάποια συνθήματα επειδή διαφωνώ.
Τώρα για του τι είδους επεισόδια από την μεριά των διαδηλωτών έγιναν δεν ξέρω. Ούτε ξέρω το πως ξεκίνησαν.

υγ.Αυτό για τα φειγ βολαν μάλλον είναι μεγάλη συζητηση

χαμογελο είπε...

@Inner Tree Δεν ανήκω κάπου γιατί το υπόθεσες?

yg. :-D

Aphrodite είπε...

Κι από δω συγχαρητήρια για όλη τη δουλειά που κάνατε μπλογκικά για να οργανωθεί η διαμαρτυρία στο Σύνταγμα.

Ενα μεγάλο μπράβο σε όλους σας που δουλέψατε τόσο καιρό με προσωπικό κόστος για το κοινό καλό!

Eνα μεγάλο μπράβο και στον doctor που έδειξε πώς γίνεται συγκεκριμένη πράξη η αόριστη σκέψη της βοήθειας (Καθαρισμός Αλσους Βείκου).

Οταν υπάρχει η θέληση, βρίσκεται και ο τρόπος.

Οι φωτογραφίες στο blog μου Aphrodite's Comments (τα δύο τελευταία ποστς) είναι στη διάθεσή σας.

Unknown είπε...

Aurio to proi stis 08.30 anaxwrei omada apo ti nomarxia Hleias me efodia kai ethelontes gia ta xwria. H symmetoxi einai anoixti.

Opoios thelei as katebei na boithisei.

Opoios thelei as katsei edw na metraei psifous.

il muto είπε...

@xamogelo

Όπως συνταγματικό σου δικαίωμα είναι να βρίσκεσαι σε μια πλατεία (με πανό ή όχι ) , άλλο τόσο συνταγματικό μου δικαίωμα είναι να σε γιουχάρω.
Αφήνοντας την συνταγματική /νομική διάσταση του θέματος και πηγαίνοντας στην ηθική, δεν καταλαβαίνω γιατί σου κάνει εντύπωση το γιουχάρισμα όταν πας να καπελώσεις με την παρουσία σου μια συγκέντρωση ανθρώπων των οποίων η πολιτική θέση (όπως την εκτιμώ εγώ και χωρίς απαραίτητα να εκφράζω όλους τους γιουχαδόρους) είναι η απουσία κομματικής σημαίας και εκπροσώπησης.

Ο βασικός λόγος που κατέβηκα προσωπικά στο Σύνταγμα, ήταν ότι βρίσκω ιδιαίτερα ελπιδοφόρο και σπάνιο το να κινητοποιείται κόσμος χωρίς μπαμπάδες και ιδεολογικούς καθοδηγητές. Ελπιδοφόρα είναι επίσης και η ανάγκη που κατά τη γνώμη μου υπάρχει , στο να βρούμε όλα όσα μας ενώνουν και όχι όλα όσα μας χωρίζουν. Τα πανό και η περιχαράκωση πίσω από οποιοδήποτε κομματικά στρατευμένο σύνθημα είναι σε αυτά που μας χωρίζουν και που αν θέλεις, προσωπικά προσβάλουν την νοημοσύνη και την αισθητική μου.

Δημήτρης (mitSOS) είπε...

@xamogelo.

ακούστηκαν τα εν λόγω συνθήματα, υπήρξε μια ψιλοένταση με αποτέλεσμα να πέσουν βομβίδες.περιορισμένης έκτασης βέβαια, αλλά δεν χωρούσαν σε κάτι όπως το χτεσινό. Το γιουχάισμα, σου λέω, και εγώ το κατακρίνω...αλλά το ότι δεν ήταν οργανωμένο και βγήκε αυθόρμητα απο εκατοντάδες χείλη...δεν σου λέει κάτι??? Δεν είναι το μέρος εδώ για τέτοια κουβέντα, έχουν δίκιο τα παιδιά...αλλά αφού γίνεται..ζητώ συγγνώμη...
Για τα φειγ βολάν??? Τί πιστεύεις??Νόμιζα σε αυτό θα συμφωνούσαμε όλοι

tsetse είπε...

Μολις ανεβασα μερικες καλες εικονες απο χτες στο blog μου iconlife.blogspot.com Στη διαθεση σας (παρακαλω να αναφερετε το iconlife).

Επισης ανεβασα ενα κειμενο σχετικα με το σχολιο του/ης lupercalia

Ανώνυμος είπε...

29/8/07 Ώρα 19.00. Κατεβαίνω στο Σύνταγμα με το μετρό. Τα βαγόνια είναι γεμάτα με μαυροφορεμένους. Είναι άνθρωποι που δεν περίμενες ποτέ να δείς σε μια πορεία ή σε μια διαμαρτυρία. Φαίνεται πολύς κόσμος ξεσηκώθηκε απο τα τελευταία δραματικά γεγονότα στην χώρα μας. Περνάει μια σκέψη απο το μυαλό μου "Έπρεπε να γίνουν όλα αυτά για να ξυπνήσουμε?" Προσπαθώ να την διαγράψω απο το μυαλό μου και να σκέφτομαι θετικά.
Κατεβαίνοντας στο Σύνταγμα συναντάω την Β. Μπαίνουμε μες στο πλήθος. Ο κόσμος φαίνεται σαστησμένος. Δεν έχουμε κάτι να κάνουμε απλά να υπάρχουμε εδω κι εκει. Κάποια πανώ ανυπόγραφα έχουν σηκωθεί. Ακούω τις συζητήσεις γύρω μου και τα θέματα δεν αφορούν καθόλου τα προσφατα γεγονότα. Οι περισσότεροι συζητάνε για το πως πέρασαν τις διακοπές τους. Μια κοπέλα κολάει αυτοκόλητα στο πέτο των περαστικών. Κάποιος την ρωτάει εάν θα πραγματιποιηθεί πορεία. Εκείνη απαντάει πως πρόκειται για μια 'σιωπηλή διαμαρτυρία'. Αναρωτιέμαι..."Γιατί σιωπηλή?" Όλοι αυτοί ο άνθρωποι δεν έχουν τίποτα να πούνε? Μάλλον θα είναι μέσα στα πλαίσια του "Δεν είναι ώρα για κριτική." Πότε άραγε είναι αυτή η ώρα? Αρχίζω να είμαι ανήσηχη. Δεν βρίσκω κανένα νόημα σε όλο αυτό. Η συγκέντρωση τόσων ατόμων δεν έχει τίποτα να πεί. Όχι μόνο για το ποιός φταίει αλλά και για την επόμενη μέρα. Για το τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να διορθωθούν τα πράγματα.
Μια ομάδα Αριστερών Κομμάτων ξεκινάει μια πορεία. Ξεκίνησε απο τον πλατεία Κολοκοτρώνη. 3 πανώ έχουν τωρα υψωθεί που ...κάτι λένε. Κάποιον κριτικάρουν. Τα παιδιά φωνάζουν συνθήματα και κάνουν "κριτική". Μπαίνω μέσα στην πορεία μαζί με κάποιους άλλους μαυροφορεμένους που βαρέθηκαν την σιωπή. Λιγο πιο κάτω η πορεία σταματάει.
Οι μαυροφορεμένοι δεν αφήνουν την πορεία να προχωρήσει. Κάποιοι γιουχάρουν. "Κάτω τα πανώ"!!!!.. Ξαφνικά η Σιωπή σπάει...
Τι έγινε ξαφνικά η Σιωπηλή Διαμαρτυρία? Κι αφού κάποιοι κατάφεραν και βρήκαν το κουράγιο να πούνε κάτι, γιατί το είπαν σε αυτούς που το μόνο που ζητάγανε ήταν να πούνε κάτι.
Το γιουχάρισμα συνεχίζεται..Η πορεία δεν καταφέρνει να περάσει. Γυρίζει τα πανώ απο την άλλη μεριά για να συνεχίσει την πορεία της αλλά πάλι κόβεται αυτή τη φορά απο περιορισμό της αστυνομίας.
Σκέφτομαι πως τελικά αυτός ο τόπος δεν θα πάει ποτέ μπροστά. Όχι μόνο γιατί κανείς δεν μιλάει αλλά και γιατί αυτός ο τόπος πάσχει απο βαθειά πολιτική ασυνειδησία. Και τονίζω το πολιτική και όχι το κομματική.
Οι μαυροφορεμένοι δεν ξέρουν για τι διαμαρτύρονται. Το μόνο που βλέπουν είναι το αποτέλεσμα και όχι το αίτιο της όλης κατάστασης. Όταν κάποιος διαμαρτύρεται για το αποτέλεσμα χωρίς να προσπαθεί καν να μπει στην λογική του να ψάξει το αίτιο, δυστυχώς δεν ξέρει που βρίσκεται.
Η Β. κι εγώ αποφασίζουμε απογοητευμένες να φύγουμε. Προχωράμε προς το Μοναστηράκι. Η Μητροπόλεως είναι γεμάτη απο μαυροφορεμένους. Θαρρείς πώς είναι κηδεία που μόλις σχόλασε. Ξαφνικά ακούγεται ένας κρότος. Γυρνάω πίσω έντρομη. Προσπαθώ να καταλάβω τι έχει γίνει. Μην είναι μολότοφ. Ακούγονται άλλοι δύο κρότοι. Γυρνάω μπροστά να δώ τι κάνει ο υπόλοιπος κόσμος, εάν ανησυχεί. Για έναν περίεργο λόγο έχουν βγάλει όλοι τις φωτογραφικές τους μηχανές. Ξανακοιτάζω. Φωτογραφίζουν το ολόγιομο φεγγάρι που μόλις έχει βγει και φαίνεται τεράστιο πάνω απο την πλατεία Συντάγματος.
Αυτοί οι άνθρωποι..δεν ξέρουν για τι διαμαρτύρονται. Είδαν φως και μπήκαν. Και έβγαλαν και μια φωτογραφία το φεγγάρι. Σχόλιο για τις φωτιές δεν έκαναν. Αλλα είχε ένα φεγγάρι.............

Δημήτρης (mitSOS) είπε...

Δεν τους είπε κανείς για τί διαμαρτύρονται...τους το είπε η καρδία τους και για αυτό κατέβηκαν.Γιατί ποιον να κατηγορήσεις? Φταίνε πολλοί, φταίμε και εμείς.Απλά πήγαν εκεί. Πολλοί ίσως να μην είχαν κατέβει ποτέ τους σε πορεία. Και τώρα ήταν εκεί. Δεν λέει κάτι αυτό? Χωρίς Νταλάρα, Παπακωνσταντίνου, ντουντούκες.Άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί, μπορεί να μην έχουν ευαισθησία και με το φεγγάρι??? Και είναι κακό να είσαι εκεί απλά από πένθος...για ανθρώπους, δάση, ζώα...?
Και οι κρότοι...Δεν θα υπήρχαν αν....

monotropos είπε...

Δεν ξέρω για τις άλλες μεγάλες (ή μικρότερες) πόλεις, για την Καβάλα όμως μπορώ να γράψω ότι, αν και ήμουν στην κεντρική πλατεία από 18:40 μέχρι 19:30, δεν είδα κίνηση πλην της συνηθισμένης (έχω και φωτογραφία της άδειας πλατείας). Δεν ξέρω... ίσως η συγκέντρωση ξεκίνησε μετά ή οι κάτοικοι της Καβάλας να μη διαβάζουν blogs! :-(

Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε τι έγινε και στις άλλες πόλεις, πλην Αθήνας.

χαμογελο είπε...

@il muto
Το να εμποδίζεις κάποιον να διαμαρτυρηθεί το θεωρώ φαστιστικό. (εγραψα γιουχαρίσματα κτλ) εννούσα και που δεν άφησαν την πορεια να συνεχισει και να εκφράσουν την γνώμη τους κτλ.
Για το θέμα του καπελόματος δες τα σχόλια μου στο βλογκ μου για την πορεια.

@Δημήτρης Ναι σίγουρα μου λέει κάτι ότι βγήκαν αυθόρμήτα. Αλλά δεν είναι θετικό.
Για τα φειγ βολαν το ερώτημα είναι πιστεύεις ότι έχουν κάποιο αποτέλεσμα??? Αν ναι τότε πρέπεις να κρίνεις αν το όφελος είναι μεγαλύτερο απο την ζημιά. Αν όχι τότε προφανώς δεν χρειάζοντε. Με αυτό το σκεπτικό είπα ότι είναι μεγάλη συζήτηση.
Όντως πάντως δεν είναι το κατάληλο ποστ για αυτή την συζήτηση. Αν θέλετε την συνεχίζουμε στο βλογκ μου.

Ανώνυμος είπε...

η "ανώνυμη" και το "χαμόγελο" είναι οι μόνοι που μπορούν να επαναφέρουν το χαμογέλο στο πρόσωπό μου μετά τη ζοφερή χθεσινή βραδιά. Ναι, με έπιασε τρόμος από έναν λαό που δεν ήξερε τι του φταίει χθες και του φταιξαν τελικά μερικοί αριστεροί αγωνιστές που άκομψα αλλά τίμια είπαν ότι "είμαστε κι εμείς εδώ". Πολύ περισσότερο φοβάμαι όλους αυτούς που ύποπτα ξεκίνησαν ή ενίσχυσαν το γιουχάισμα πάνω στον αδύναμο κρίκο και χτυπημένο από την καταστροφή (γνωρίζω θύματα της πυρκαϊάς που ήταν μέσα στα αριστερά μπλοκ). Είδα μέσα σε αυτούς που γιουχαραν, ακροδεξιούς με μαχαίρια που επιτέθηκαν στα αριστερά μπλοκ, αλλά αυτούς κανείς δεν τους γιουχαρε, παρά μόνο οι αναρχικοί σύντροφοι που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τι θα πει αλληλεγγύη. Είδα ανθρώπους που δεν έχω ξαναδεί σε καμιά πορεία για το περιβάλλον, για την παιδεία, για την εργασία, για τον πόλεμο να θέλουν να λιντσάρουν αυτούς που έχουν φάει τα συκώτια τους χρόνια τώρα απέναντι στα ΜΑΤ με συλλήψεις, καταδίκες, φυλακίσεις... Ντροπή σε αυτούς που ανοίγουν το στόμα τους προσπαθώντας μόνο να κλείσουν το στόμα των άλλων. Τέτοια δημοκρατία δεν θέλω να διδάξω στο παιδί μου και δεν θα της χαρίσω τη συμμετοχή μου ξανά.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ xamogelo έχεις δίκιο . είναι ψέμα ότι αποδοκιμάστηκαν τα πανό από την πλειοψηφία του κόσμου αλλά από ένα κομμάτι του και είναι χαζό να αντιμετωπίζεις έτσι οργανωμένες δυνάμεις που είναι στον δρόμο για αυτά που πιστεύουν.
Δυστυχώς αυτοί που αντέδρασαν στα πολιτικοποιημένα πανό ξεχνούν ότι αυτοί κάνουν διαμαρτυρίες μπροστά στην βουλή εδώ και πολλά χρόνια. Χούντα –μεταπολίτευση , η ελληνική ιστορία γεμάτη από τέτοια παραδείγματα. Δημοκρατία δεν είναι μόνο να μιλάς ελεύθερα αλλά και να ακούς , δυστυχώς κάποιοι που τρέξανε γι ‘αυτή την ιστορία δεν ήθελαν να ακούσουν τους άλλους αλλά μόνο το κλειστό τους στόμα .
Όπως για παράδειγμα o\η mirage. Ξεχνά ότι η «εποχή του internet» κρύβει από πίσω της μεγάλη καταστροφή και εκμετάλλευση. Από τις πρώτες ύλες (π.χ πετρέλαιο!) για φτιαχτεί ένα υπολογιστής, η καταστροφή του περιβάλλοντος από τα εργοστάσια που τους φτιάχνουν, το μονοπώλιο της Microsoft κ.α . μην μας λέει χαζομάρες λοιπόν o\η mirage και από πού αντλεί το δικαίωμα να κόβει δέντρα για να σκουπίζει τον ποπο του;

il muto είπε...

@anakosmas @vasilis

Εύκολα χαρακτηρίζεις κάποιους σαν ακροδεξιούς με μαχαίρια. Προσωπικά δεν είδα «μαχαίρια» , όσο για το αν είδα ακροδεξιούς παρακαλώ να μου δώσεις τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά για να έχω το νου μου…
Προσωπικά βρίσκω ρατσιστικούς και φασιστικούς τέτοιους εύκολους χαρακτηρισμούς.
Αφήνοντας τους άλλους και μιλώντας για εμένα, δεν είμαι ακροδεξιός και δεν έχω καταφύγει ποτέ στη βία παρά μόνο για να αμυνθώ.

Επίσης θα σε προέτρεπα να κατέβεις από το θρόνο και να κάνεις και λίγο αυτοκριτική. Το ότι κάποιος επιλέγει μια διαφορετική στάση/έκφραση δεν σημαίνει ότι δεν ξέρει τι του φταίει. Περί κομψότητας κολοκυθόπιτα. Είναι θέμα αισθητικής. Περί τιμιότητας όμως , δε νομίζω ότι είναι τίμιο για οποιαδήποτε οργανωμένη ομάδα να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ανοργανωσιά και τον αυθορμητισμό κάποιων ανθρώπων που επέλεγαν να φορέσουν μαύρα για να προβούν σε μια ενέργεια που σημαίνει κάτι τουλάχιστον για τους ίδιους.
Η όποια οργανωμένη ομάδα, μπορεί να οργανώσει την δική της μάζωξη στον χρόνο και τον τόπο που επιθυμεί…

«Δημοκρατία είναι να μιλάς αλλά και να ακούς…»
Δεν είμαι ειδικός στο θέμα, αλλά σίγουρα πολλά πράγματα μπορεί να προσδώσει κανείς στη δημοκρατία. Ένα από αυτά είναι και ο σεβασμός. Αν θέλεις να σεβαστώ τη φωνή σου, πρέπει να σεβαστείς τη σιωπή μου και το δικαίωμα μου να την κάνω να «ακούγεται» έτσι όπως εγώ πιστεύω.

Όταν το μόνο που διαθέτεις είναι ένα σφυρί, όλα γύρω σου μοιάζουν με καρφιά.
Δικαίωμα σας να έχετε και πανό και συνθήματα. Είναι το δικό σας σφυρί. Αφήστε μας να βρούμε τα δικά μας εργαλεία…

Ανώνυμος είπε...

τι ξερετε ρε απο δουλεια και εργαλεια ε; Οι μισοι τρωτε απο τα ετοιμα. Πιαστε ολοι απο μια τσαπα και κατεβητε κατω και αφηστε τα λογια και τις θεωριες. Εμπρος και μην ακουσω για φασισμο και χουντες γιατι δεν τα ζησατε.

αρκαδας

inlovewithlife είπε...

Η συγκέντρωση που έγινε αποτελεί τον καθρέφτη της κοινωνίας μας. Αυτοί είμαστε, τόσοι κατεβήκαμε, αυτά έγιναν.

Αυτό που ξεκίνησε από εδώ ήταν απλώς η σπίθα. Έτσι και αλλιώς αφού έφυγε από εδώ το μπανεράκι και ο καθένας το έσπρωχνε στον άλλο, έχασε και κάθε σύνδεσή του με το anadasosi (αφού φυσικά δεν είχε ούτε καν διαδικτυακό τόπο γραμμένο). Οι διοργανωτές του χτεσινού είστε όλοι εσείς που το στείλατε ο ένας στον άλλο. Και αυτό είναι η μαγεία του και ο λόγος που σήκωσε τόσο κόσμο.

Αντίστοιχα, το oikologio.gr θα έχει αντίστοιχο ή και καλύτερο αντίκτυπο αν όλοι εμείς το στηρίξουμε. Και υπογραμμίζω για πολλοστή φορά χωρίς ηγέτες και πράγματα που μας χωρίζουν.

Αυτά. Θετικά τα χτεσινά. Εύχομαι για ακόμη καλύτερα και για αλλαγή αυτού που ζούμε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομιζω οτι τα πραγματα ειναι η ασπρα η μαυρα και τα ορια ειναι πολυ πολυ λεπτα και ευθραυστα...
Κανεις δεν μπορει να κρινει, αλλα ολοι μπορουν να εκφραζουν αυτο που σκεφτονται.
Εγω προσωπικα δεν θα ξεχασω ποτε τη στιγμη που εφτασα στο Συνταγμα και υπηρχε τοσος κοσμος που δεν εβλεπα τιποτα γυρω μου, ουτε καν το περιπτερο που εψαχνα για να παρω νερο! Ουτε θα ξεχασω πως για πρωτη φορα ειδα σε μια συγκεντρωση τοσο διαφορετικους ανθρωπους, ηλικιωμενους, νεους, φοιτητες, εγκυους, οικογενειες με μικρα παιδια, με μονο κινητρο καποιοα αυθορμητα μηνυματα απο μια παρεα που εχει ακομα ελπιδα και ονειρα!
Ομως δεν θα ξεχασω επισης οτι η συγκεντρωση υποτιθεται πως ηταν σιωπηλη, ομως σιωπη δεν τηρηθηκε ουτε για μια στιγμη, ουτε καν ενα λεπτο σιγης για αυτα που πηγαμε να θρηνησουμε. Αγαπητο χαμογελο ισως να εχεις δικιο... τα φεϊγ βολαν ειναι μικρη απειλη και μερικες φορες εχουν μεγαλη απηχηση, ομως σε μια διαδηλωση για το περιβαλλον δεν εχουν θεση...ειναι σαν να μιλας για σκοινι στου κρεμασμενου το σπιτι! Ουτε θεωρω πως ειχαν θεση τα κομματικα εκει, αλλα με τις απειλες και τις προσβολες διαφωνω καθετα! Διαφωνω ομως και με την ασεβεια καποιων στην επιλογη μας να μη φωναξουμε συνθηματα εχθες, να μην επιρριψουμε ευθυνες. Αυτος ηταν ο σκοπος της συγκεντρωσης και αν καποιος διαφωνουσε δεν ηταν υποχρεωμενος να συμματασχει. Απο τη στογμη που επελεξε να βρισκεται εκει, οφειλε να σεβαστει τη "σιωπη". Ας διοργανωναν αλλη διαμαρτυρια φωναχτη και τοτε παλι ολοι εκει θα ειμασταν. Προσωπικα εγω μεσα απο αυτο αντλησα τη δυναμη να πιστεψω πως υπαρχουν ακομα ανθρωποι που νοιαζονται, να αναλογιστω τις ευθυνες μου και την αδιαφορια μου και να αρχισω να ελπιζω. Ενοχληθηκα απο οσους το μετετρεψαν σε πανηγυρι με φωτογραφιες και τραγουδακια, αλλα ακομα κι αυτο ισως αποδειχτει χρησιμο, γιατι καποιες φωτογραφιες εκαναν το γυρο του κοσμου.
Μια εκκληση μονο...ας μη σταματησουμε εδω! Ας ειναι αυτο μονο η αρχη! Υπαρχει ακομα χρονος να αλλαξουμε τον κοσμο, αλλα πρωτα πρεπει να αλλαξουμε εμεις. Ενας ενας και ολοι μαζι!

Ανώνυμος είπε...

@ il muto συγνώμη, αλλά ο δρόμος που επέλεξες να κανείς σιωπή (μπροστά στη βουλή!) έχει πολύ «θόρυβο» εδώ και παρά πολλά χρόνια . σέβομαι την σιωπή σου, αλλά δεν είσαι μόνο εσύ πάνω σε αυτόν τον πλανήτη υπάρχουν και άλλες απόψεις και δράσεις που δεν τις σεβάστηκες καθόλου. Μια ερώτηση εσείς ποίοι είστε; Γιατί οι άνθρωποι που ήταν στα πανό το είχαν φανερό . Καλό θα ήταν για παράδειγμα να γινόταν στην Πάρνηθα η συγκέντρωση εκεί μένεις έτσι και αλλιώς άφωνος. Αλλά μπροστά στη βουλή και να μην φωνάξεις…

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=I0bJsn890JU&mode=user&search=

Ανώνυμος είπε...

@il muto

Επειδή ζητάς περιγραφές φασιστών, θα σου πω το εξής : Φεύγοντας από το σύνταγμα, κάμποση ώρα πριν τελειώσει η διαδήλωση πήγα προς το Μοναστηράκι. Εκεί άρχισα να βλέπω σε διάφορες πόρτες αφίσάκια σαφέστατα φασιστικού περιεχομένου (κάτι σε στιλ φταίνε οι Αλβανοί κλπ) με υπογραφές γνωστής φασιστικής οργάνωσης. Εκεί λοιπόν είδαμε και κάποιους τύπους (2-3), φουσκωτούς, με ξυρισμένα κεφάλια, αγριωπούς που πήγαιναν και αυτοί προς Μοναστηράκι.
Και ξαφνικά, 5 λεπτά μετά, βλέπουμε τους ίδιους και καμμιά δεκαριά ακόμα να ανηφορίζουν προς το Σύνταγμα παρέα με περίπου 15 ειδικούς αστυνομικούς. Όταν λέμε παρέα, εννοούμε κουβεντούλα κλπ. Επίσης, άσχετο με τους φασίστες αλλά σχετικό με το θέμα, ανάμεσα σε αυτούς που γιουχάρανε, για να μην πω ότι πρωτοστάτησαν κιόλας, ήταν 20-30 μέλη γνωστού κοινοβουλευτικού κόμματος...
Έτσι για να χαίρόμαστε αυθορμητισμό

iQfish είπε...

an kati exw na pw einai oti eprepe na yarxei kazani me sketo ellhniko kai na moirazetai synodeyomeno me pa3imadaki ...

+ mayroforemenoi na katevoume kai stis omilies twn megalwn komatwn kai an einai dynaton na eimaste kai mprosta mprosta...xwris shmaioyles kai ntountoukes...kAI NA VLEPOUNE THN APEX8EIA ME TA IDIA TOYS TA MATIA..

ayta..

kai mhn griniazetai ...
as eime8a realistas...

XriLou είπε...

Ήμασταν εκεί. Θα είμαστε εκεί. Όπου χρειάζεται να συμμετέχουμε, να διαδηλώνουμε, να ενεργούμε, να βοηθάμε, να οργανώνουμε. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Ο πρώτος στόχος επετεύχθει: ενεργοποίηση του κόσμου, ξεκόλλημα από τον καναπέ. Ο δεύτερος στόχος είναι αυτή η δύναμη να μετουσιωθεί σε δράση ωφέλιμη. Αλλιώς ακυρώνεται ο πρώτος και πάλι από την αρχή.

il muto είπε...

@vasilis

Δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα του θορύβου που υπάρχει τόσα πολλά χρόνια σε αυτό το δρόμο όπως δεν καταλαβαίνω και τι είναι αυτό που δε σεβάστηκα.
Σε σχέση με την ταυτότητα του «εμείς» συχώρεσε μου το πρώτο πληθυντικό στο «αφήστε μας». Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν μιλάω για κανένα άλλο εκτός από τον εαυτό μου.
Είναι πιστεύω χρήσιμο και σκόπιμο να αμφισβητεί κανείς τα καθιερωμένα και να επανεξετάζει περιστασιακά την στάση, την συνέπεια και την αποτελεσματικότητα του. Αυτό ισχύει και για αυτούς που φωνάζουν και για αυτούς που σιωπούν.

@ανώνυμος1+2

Τα περί τσάπας , καθώς και το αν δουλεύω ή τρώω από τα έτοιμα, ή το αν ξέρω από χούντα και φασισμό, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τα απαντήσω. Ο αγώνας για όλους είναι διαρκής, είτε αυτός στέφετε από δάφνες και αγωνιστικά παράσημα είτε όχι.
Ο εχθρός βρίσκεται μέσα μας ανεξάρτητα από την ταμπέλα που κολλάμε εμείς στους εαυτούς μας ή αυτές που κολλάνε άλλοι σε εμάς. Δεν έχει τόση σημασία το ποιος είμαι, όσο το που πάω και το αν αυτό το δρόμο μπορώ να τον μοιραστώ.

Σε σχέση με τις περιγραφές και τα τεκταινόμενα στο μοναστηράκι, όπως και τα ακατονόμαστε 20-30 μέλη γνωστού κοινοβουλευτικού κόμματος, ξεπερνώντας το συνωμοτικό σου ύφος (γιατί αλήθεια δε λες το όνομα του κόμματος?), επαναλαμβάνω το προηγούμενο. Ο εχθρός, μπορεί όχι ο μόνος αλλά σίγουρα ο πιο επικίνδυνος, υπάρχει μέσα μας.

simpaid1 είπε...

Ψυχραιμία παιδιά..

Μαλλον πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Η χθεσινή διαδήλωση όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ δεν ήταν κομματική. Ήταν κοινωνική και υπό αυτή την έννοια σαφώς πολιτική! Πρέπει επιτέλους να πάψουμε στη χώρα αυτή να συγχέουμε την έννοια της πολιτικής με την κομματική δραστηριότητα.

Η μοναδικότητα της διαδήλωσης αλλά και επιτυχία της οφείλεται σε αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό. Ότι κατάφερε να συγκεντρώσει ανθρώπους από όλους τους χώρους κάτω από έναν κοινό σκοπό. Αν την διαδήλωση την είχαν οργανώσει κάποιοι κομματικοί σχηματισμοί τότε πολλοί από τους παρευρισκόμενους θα ήταν απόντες.

Η διαδήλωση αυτή έδωσε τη δυνατότητα ακόμη και στον οπαδό της κυβέρνησης να δείξει την αντίθεσή του σε όσα συμβαίνουν. Χωρίς όμως να μπορεί να του πει κανείς "ρε συ, στη συγκέντρωση του τάδε κόμματος πήγες;;". Και αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε αλλά και να το αξιοποιήσουμε. Ήρθαν πράσινοι, κίτρινοι, κόκκινοι μπλε ήρθαν όλοι. Γιατί η κινηση ήταν πολιτική αλλά όχι κομματική.

Αυτό κατά τη γνώμη μου εξηγεί την αντίδραση πολλών στην ανάρτηση πανώ από κάποιες κομματικές παρατάξεις. Εκείνος που πήγε να διαδηλώσει χωρίς να θέλει να μπουν ταμπέλες στη δράση του είναι λογικό να διαφωνεί με κάτι τέτοιο. Και δεν καταλαβαίνω γιατί μας φαίνεται περίεργο.

ΑΠό την άλλη θεωρώ λογικό να διαμαρτύρονται κι εκείνοι για το αναντίρρητό τους δικαίωμα να διαδηλώνουν και να εκφράζουν την άποψη τους. Θεωρώ ωστόσο ότι θα έπρεπε να το περιμένουν ότι θα συναντούσαν αντιδράσεις. Ήδη στο χώρο αυτό έχουν διατυπωθεί φόβοι περί καπελώματος. Και εφόσον αποφασίζουν να ακολουθήσουν μια διαδήλωση την οποία δεν έχουν οργανώσει ίσως θα ήταν φρονιμότερο να ακολουθούσαν τους "κανόνες". Δεν πιστέυω ότι τα παιδιά που σήκωσαν το πανώ έπραξαν λάθος. θεωρώ ότι δεν έπραξαν έξυπνα. Θα μπορούσαν εξάλλου να έχουν πανώ χωρίς ταμπέλες απλά με συνθήματα.

Η ουσία είναι ότι όλοι διαδηλώναμε για ένα συγκεκριμένο σκοπό. Και πάνω σε αυτό με όλο το σεβασμό σε εκείνους που την εκφράζουν, θεωρώ αφελή την άποψη ότι οι περισσότεροι δεν ήξεραν γιατί είμασταν εκεί. Δηλαδή γιατί μπορεί να είμασταν εκεί; Για να γιορτάσουμε το euro; 'Η μήπως για το ασφαλιστικό;

Γενικά θεωρώ πως υπάρχουν κάποιες αγκυλώσεις που πρέπει επιτέλους να ξεπεραστούν. Γιατί πρέπει σώνει και καλά μια διαδήλωση να έχει φασαρία, συνθήματα και πανώ για να καταλάβουν κάποιοι περί τίνος πρόκειται ή για να περάσει μήνυμα; Ποιοι άλλωστε τα ακούν όλα αυτά; Εμείς, οι αστυνομικοί και τα περιστέρια. Αρκεί να γίνεται γνωστός ο σκοπός. Τα ξένα ΜΜΕ που πρόβαλαν το γεγονός μια χαρά δεν κατάλαβαν περί τίνος επροκείτο; Περίμεναν να τους το πούμε με συνθήματα, τραγούδια και πορείες;

Γιατί είναι κατακριτέο να μιλάει κάποιος σε διαδηλώσεις για θέματα παντελώς άσχετα με αυτή; Δηλαδή αν δω 5 φίλους μετά από καιρό και μιλήσουμε για διακοπές αυτό αναιρεί ότι θα μίλησουμε και για τις πυρκαγιές ή τις επερχόμενες εκλογές. Και ακόμη κι έτσι, ακόμη κι αν περάσαμε όλη τη διαδήλωση να λέμε για μπάλα ποιος σας λέει ότι το προηγούμενο βράδυ δεν είχαμε εξανλήσει το θέμα. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι φαιδρά και ξεφεύγουν από το νόημα. Κάποια μάλιστα δείχνουν ελιτιστικές διαθέσεις και έχουν κάνει τον προβληματισμό και τις διαδηλώσεις μονοπώλειο.

Γιατί ακυρώνει τους σκοπούς της διαδήλωσης ότι κάποιοι πάνε για καφέ μετά; Τι κακό είναι αυτό με τον καφέ; Δηλαδή να στέκομαι όρθιος 5 ώρες και έπειτα να πάω κατευθείαν για ύπνο. Εγώ πήγα για καφέ και έκανα κήρυγμα στους φίλους μου για τις συνέπειες στο περιβάλλον. Που είναι το κακό;

Είναι καιρός λοιπόν κάτι τέτοια να τα ξεπεράσουμε και να επικεντρωθούμε στο πώς μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.


Η επιτυχία της διαδήλωσης αυτής όπως και της προηγούμενης είναι ότι έδειξε σε όλους πώς υπάρχουν τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι που θεωρούν ότι κάτι δεν πάει καλά με τις πολιτικές για τα δάση και βρίσκουν τρόπο να το δηλώσουν. Αυτοί που πρέπει το πήραν το μήνυμα. Και το γεγονός ότι μια πολιτική κίνηση έξω από τα πλαίσια των κομμάτων μπορεί να έχει επιτυχία πρέπει να μας προβληματίσει θετικά για το μέλλον...

Ανώνυμος είπε...

@ il muto «θόρυβος» μπροστά στη βουλή: συνθήματα, γιουχαΐσματα (όχι σε άλλους διαδηλωτές αλλά στις κυβερνήσεις),φωνές ,αντίσταση! Ξέρεις υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται χρόνια και δεν τους σεβάστηκες αλλά τους γιούχαρες και δεν έχουν καμία σχέση με την εξουσία που φταίει για τις καταστροφές. Ήμουν στην συγκέντρωση και με εκνεύρισε το γεγονός ότι τόσα χρόνια σιωπή για το περιβάλλον και τώρα που έγιναν όλα λαμπάδα πάλι σιωπή. Έχω πάει σε πολλές συγκεντρώσεις και μεγάλες και μικρές αυτή ήταν η χειρότερη με διαφορά! Είναι αυτό που λέει ο simpaid 1 «πώς υπάρχουν τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι που θεωρούν ότι κάτι δεν πάει καλά με τις πολιτικές για τα δάση και βρίσκουν τρόπο να το δηλώσουν» συγνώμη αλλά δεν υπάρχουν πια δάση, το μεγαλύτερο μέρος έχει ήδη καεί και οι καταστροφικές πολιτικές θα συνεχιστούν ! Λέμε λοιπών στον κόσμο «μη μιλάς ,απλά κλάψε και πένθησε» . όχι αγαπητοί μου 10 χιλιάδες ουρλιαχτά θα πρέπει να είχαμε . θα δούμε στις πλημμύρες τον χειμώνα αν θα είναι κανείς σιωπηλός.

il muto είπε...

Vasili δεν νομίζω ότι θα καταφέρουμε να συμφωνήσουμε, τουλάχιστον όχι σήμερα.
Το ποιος είναι αγωνιστής και ποια είναι η πρέπει να είναι η πρακτική του δεν νομίζω ότι μπορεί να εκφραστεί ούτε από εσένα ούτε από εμένα.
Στο κάτω κάτω θεώρησε ότι δε γιούχαρα το πρόσωπο αλλά την θέση/πράξη προσπαθώντας να «αγωνιστώ» για το δικαίωμα μου να υπάρχω μαζί με άλλους με ένα τρόπο διαφορετικό από αυτόν που έχεις συνηθίσει, διαφορετικό από το δικό σου ουρλιαχτό.
Δε θεωρώ ότι ο τρόπος μου είναι αποτελεσματικότερος, αλλά θα σε καλούσα να αξιολογήσεις και την αποτελεσματικότητα του συνθήματος και του ουρλιαχτού. Αν μη τι άλλο για αυτό θα πρέπει να έχεις δεδομένα μια και όπως είπες έχεις πάει σε πολλές συγκεντρώσεις μικρές και μεγάλες.

Χωρίς απαραίτητα να έχει σημασία, και εγώ έχω πάει σε πολλές συγκεντρώσεις μικρές και μεγάλες και σταμάτησα να πηγαίνω τόσο επειδή τα συνθήματα δεν είχαν κάτι από εμένα, όσο και γιατί κάποια στιγμή το έργο το βαριέσαι, ιδίως όταν το ουρλιαχτό είναι τόσο δυνατό που δεν σε αφήνει να ακούσεις τι σκέψη σου, ιδίως όταν το σύνθημα παραμένει το ίδιο και το πνεύμα στείρα συγκρουσιακό. Εμείς και οι άλλοι… Οριζόμαστε και καθοριζόμαστε από τη διαφορετικότητα μας και από τις αδιαπραγμάτευτες θέσεις και πρακτικές μας. Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε?

Πες μου , κατά τι γνώμη σου εγώ είμαι με «αυτούς» ή με τους «άλλους» ?
Με θέλεις πλάι σου ? Αν ναι είσαι διατεθειμένος να επικοινωνήσεις με τους δικούς μου όρους ή έστω να αναζητήσεις ένα κοινά αποδεκτό τρόπο επικοινωνίας?

Ανώνυμος είπε...

Εμφανίστηκαν τα μπλοκ του ΜΕΡΑ με εμφανή διάθεση σομπρέρο και σύνθημα "αυτή η σιωπή είναι συνενοχή". Και πραγματικά κάποιοι αναρωτιούνται σοβαρά γιατί ενα μέρος του συγκεντρωμένου κόσμου (ούτε καν η πλειοψηφία) τους αποδοκίμασε?

χαμογελο είπε...

Ρε παιδια ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πραγματα. Γιατί δεν βλέπω να βγαίνει κάπου η κουβέντα.
Διαφωνώ στον τρόπο που επιλέξατε να κάνετε την συγκέντρωση. Την θεωρώ ύποπτη και ανούσια. Η χάρα θα έλεγα όποιου έχει την ευθύνη για ότι εγινε. Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εκτονοθεί ο θυμός του κόσμου και εντάξυ μην γελιόμαστε αυτό πιστεύω ότι θα γίνει αργά ή γρήγορα.Ιδιαίτερα αν υποτίθετε ότι είστε ανεξάρτητοι από πολιτικές σκοπιμότητες όπως λέτε. Εδώ οργανωμένες ομάδες με πολύχρονη εμπειρία απο αγώνες κοινά πιστεύω και στόχους έχουν πρόβλημα με την κινητοποιηση σε βάθος χρόνου, ποσο μάλλον ανοργάνωτες μάζες με πολλά άπειρα μέλη που ο μόνος τρόπος να μην διαλυθουν (όπως είπατε και εσεις έμεσα) είναι να μην διεκδικήσουν και να μην θέσουν στόχους(να μην ανοιξουν το στόμα τους).Τέλος πάντων. Αυτες είναι χοντρικά οι απόψεις μου.

Τώρα για την στάση σας το να διωξετε τους άλλους είναι απαράδεκτο. Θα μου θεσετε το ερωτημα οτι και καλα εμείς είχαμε αποφασίσει να έχει η διαμαρτυρία αυτή την μορφή. Ωραια ρε παιδια εσεις διαμαρτυρεστε με αυτή την μορφή εμείς με διαφορετική ας διαχωρίσουμε τότε την παρουσία μας. Τα μπλογκ στιε πορείες κτλ γιατι νομίζετε ότι υπάρχουν? Ο καθενας πάει με τα αιτήματα του και διαδηλώνει με την μορφή που θέλει. Ας καθόσασταν εσεις βουβοί και με τα μαυρα, ας διαχωρίζατε τον κόσμο σας να φαινόταν ποιοί ήθελαν να διαμαρτυροντε βουβοί και μαυροφορεμένοι και ας αφήνατε τους άλλους να φωνάξουν τα συνθηματα τους κτλ. Συνήθως έτσι γίνετε στις πορείες και συγκεντρώσεις. Νομίζετε δηλαδή ότι στις πορείες π.χ. της 17νοέμβρη ή πρωτομαγιά όλοι έχουν τα ίδια αιτήματα η συνθήματα?
Όχι ο καθένας βρίσκετε στο μπλοκ που τον εκπροσωπεί.Πιστεύω ότι είναι αυτονόητο αυτό.
Το αν σας ενοχλεί ο διπλάνός σας που δεν διαδηλώνει με τον συγκεκριμένο τρόπο σας δεν έχετε δικαίωμα να του πείτε πώς θα διαδηλώσει. Εσεις καθορίζετε τι θα κάνετε εσεις και όχι ο διπλανός σας.
Για το απαγόρευμα φυλαδίων κτλ αυτό είναι ξεκάθαρα φασιστικό που μόνο σε δικτακτορικά καθεστώτα το συναντάς.
Τέλος για όλους αυτούς που τους γιουχάρετε λυπάμε που θα σας απογοητέυσω αλλά δεν κρατάτε τα πρωτια της επαναστασης σας. Πολλοί απο αυτούς που γιουχάρετε είναι άτομα που αγωνίζοντε σε όλους τους τομέις της κοινωνίας και στο τομέα του περιβάλοντος πολλά χρόνια τώρα. Και δεν χρειαστικε να καεί η μισή ελλάδα για να κατέβουν στον δρόμο. Το να τους θυμάστε τώρα και να τους γιουχάρετε το μόνο που δείχνει είναι την ασέβεια προς όλους αυτους αλλά και πόσο στενόμυαλα σκέφτεστε. Τόσα χρόνια που έτρεχαν τους γράφατε να μην πω πού και τώρα τους θυμιθήκατε για να τους βρίσετε.... πέρα δηλαδή που αμφιβάλω του πόσου γνωρίζετε και οι περισότεροι τις θέσεις τους για τα ζητήματα. Εδώ δεν ξέρει ο ΠΑΣΟΚοσ η ο ΝΔτης τι λεει το πασοκ ή η ΝΔ και θα ξέρετε εσείς τις θέσεις του ΜΕΡΑ ή των αναρχικών?



Απλώς ρε παιδιά προβληματιστίτε για το πόσο έχει νόημα αυτό που κάνετε και που οδηγάει, γιατί αυτό που βλέπω εγω δεν είναι καθόλου αισιόδοξο.

Ανώνυμος είπε...

@ il muto Δεν ξέρω δεν είμαι ο Μπους για να σου απαντήσω. Εσύ πως νιώθεις; Μπορούμε να επικοινωνήσουμε με βάση σε αυτά που συμφωνούμε όπως είναι η καταστροφή του περιβάλλοντος , αλλά όχι άλλη σιωπή, αυτή μας κατάστρεψε τόσα χρόνια. Δεν είμαι στο ΜΕΡΑ, αλλά μια πορεία με εκατό άτομα μέσα σε 10.000 δεν πρόκειται να την καπελώσει με τίποτα ,ανώνυμε μη μας τρελαίνεις

Βαγγέλης Μπέκας είπε...

Το blogging ως έννοια υπογράμμιζει την ελευθερία της έκφρασης!
Ξεπέρασε την λογοκρισία που ασκεί μέσω του αρχισυντάκτη στο γραφιά στα άλλα μέσα και δίνει τη δυνατότητα να ειπωθούν μεγάλες αλήθειες

Η Λογοκρισία στη χθεσινή συγκέντρωση είναι ξένη προς το πνεύμα το blogging.

Σε ελεύθερη μετάφραση:

"Προσευχή στο μεγαλοδύναμο (λαό) έκανε ο Καραμανλής να μην τον κράξουμε στην πλατεία Συντάγματος. Ξενύχτησε το αγόρι μου, προσευχόμενος μαζί με τους δημοσκόπους…

Κι εμείς που εισακούσαμε τις προσευχές του, 10.000 πρόβατα συνολικά, βοσκήσαμε όλο το κουτόχορτο της πλατείας συντάγματος την Τετάρτη το απόγευμα, κοιτώντας αμήχανα δεξιά-αριστερά χωρίς μπε και βελάσματα.
…….»

Η συνέχεια επί της οθόνης…

il muto είπε...

@xamogelo

Νομίζω βιαστικά και εύκολα χαρακτηρίζεις πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις.

Ύποπτες , εκτονωτικές και ανούσιες συγκεντρώσεις, η χαρά των ενόχων υπευθύνων στις οποίες συμμετέχουν υποτιθέμενα ανεξάρτητοι από πολιτικές σκοπιμότητες άνθρωποι, χωρίς καμιά πολύχρονη εμπειρία από αγώνες, χωρίς κοινά πιστεύω που δεν τολμούν να φωνάξουν και να διεκδικήσουν για να μη διαλυθούν.

Με βάση το παραπάνω , στην καλύτερη περίπτωση είμαι χαμένος, στη χειρότερη βαλτός. Είσαι σίγουρος ότι με ξέρεις τόσο καλά?

Τώρα στα περί διαχωρισμού και «μπλοκ» , ένα από τα σημαντικά για εμένα νοήματα αυτής της «δράσης» ήταν η απουσία «μπλοκ». Μια ζωή χωράφια χωρίζουμε… Ας προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό τόπο ακόμη και αν αυτός αρχικά είναι η σιωπή.

Σε ότι αφορά τα πρωτεία στις επαναστάσεις και τους σεβάσμιους πρωτοπόρους αγωνιστές τι να πω? Σεβασμό δεν οφείλουμε ούτε στους παπάδες ούτε στους καθηγητάδες, ούτε στους «αγωνιστές». Οφείλουμε σε όλους και αυτοί σε εμάς.

@vasilis

Λες ότι η σιωπή μας κατέστρεψε τόσα χρόνια, αλλά αν κατάλαβα καλά εσύ φώναζες. Για τη δική μου σιωπή μιλάς? Για τη σιωπή του κόσμου?
Ποιανού τελικά την κραυγή αναζητάς. Τη δική μου ή την δική σου ?
Αν θέλεις τη δική μου, νομίζεις ότι φωνάζοντας μπορείς να την αποκτήσεις?
Αν το ζητούμενο είναι το «εμείς» πως θα φτάσουμε σε αυτό?
Θα πρέπει σαν φιλομαθές και υπάκουο «παιδί» να ακολουθήσω τα χνάρια σου και τα χνάρια των άλλων ? Γιατί δεν το έκανα μέχρι σήμερα?

@vita mi barouak

«Το blogging ως έννοια…» , άλλος ένας ειδήμων!
Αν εγώ είμαι το πρόβατο που δε βέλαξε, εσύ είσαι το τσοπανόσκυλο, ο τσοπάνης?
Ups ξεχάστηκα! Κατά τον @xamogelo μοιάζω ύποπτα και με τον κακό τον λύκο!!!

Ανώνυμος είπε...

merikoi kanoun prova gia na ginoun politikoi, xwris ap'oti fainetai, na gnwrizoun stoixeiwdh ellhnika. H auto simvainei, i apla oi epiteidioi agnoisan to VOUVH, SIWPILH DIAMARTYRIA kai espeusan me pano prokalwntas ton aplo polith, pou den ithele auti i ane3artiti diamartyria na kommatikopoihthei. Malista isxyrizontai oti einai antidimokratiko to gegonos oti oi polites apodokimasan ta kommatoskyla. Enas apo autous gyrise kai mou eipe: "Giati poios to organwse olo auto?" ennowntas oti to komma tou, diorganwse kai syntonise ti diamartyria (de tha onomasw to komma). Arkestika sto na tou apantisw: "ntropi sou". To xeirotero einai oti itan kai epithetikoi apenanti sto kosmo pou apodokimaze.

Kai rwtw olous esas pou anikete se kapoia kommatiki parata3i: DE MPOREITE NA DIAMARTYRITHEITE XWRIS PANO? PREPEI SYNEXEIA NA EISTE VAMMENOI? den aisthanesthe geloioi ti stigmh pou erxeste organwmenoi apo to komma sas, gnwrizwntas oti ta kommata auta einai mesa sti vouli kai einai sinypeuthina gia ti katastrofi?

Prospatheite na kanete diafimisi panw sta kammena kai ta ptwmata twn zwwn kai twn anthrwpwn?

Alla telika mia einai i alitheia: Opws ta dasi kai ta zwa den exoun xrwma (katalavainete ti ennow) etsi kai oi porwsi kai oi politikes skopimotites einai pantou oi idies, eite einai galazies, prasines, kokkines klp klp.

HMARTON.



y.g. As kanoume kati epitelous gia ton topo auto, prin na einai entelws arga. H teleutaia katastrofi an kai thliveri prepei na mas ginei mathima. AS EINAI H TELEUTAIA.

Ανώνυμος είπε...

@ il muto εγώ θέλω να μην καίγονται τα δάση για το κέρδος κάποιων ρεμαλιών. Θα σου πρότεινα να συνεχίσεις το ψάξιμο με την οικολογία και ας μην το φωνάζεις (αφού σου αρέσει η σιωπή . σου προτείνω να διαβάσεις για τον Murray Bookchin ή και βιβλία του που κυκλοφορούν και στα ελληνικά. Εγώ δεν συμφωνώ σε κάποια που λεει, αλλα είναι από τους βασικούς θεωρητικούς της οικολογίας. Μπορει να τον ξερεις…
εδώ εχει κατι για αυτόν http://eyploia.aigaio-net.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1106

Ανώνυμος είπε...

το μεγαλύτερο λάθος όλων αυτών που αποδοκίμασαν τα πανό είναι ότι ταύτισαν κινήσεις πολιτών και μικρές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και ειδικότερα με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που όντως ευθύνονται για τις πυρκαϊές. Εξάλλου αυτό ήρθαν να εκφράσουν και οι αριστεροί διαδηλωτές, ότι η ευθύνη είναι των δύο μεγάλων κομμάτων. Αυτό δεν αποτελεί κομματικοποίηση της διαδήλωσης αλλά πολιτικοποίηση, που φαίνεται ότι πολύ πειράζει κάποιους εδώ πέρα... Εξάλλου θα επαναλάβω ότι το καπέλωμα αποφεύγεται μόνο όταν υπάρχουν πολλά πανό και πολλές σημαίες και όχι όταν δεν υπάρχουν καθόλου. Γιατί τότε το μεγαλύτερο καπελωμα το κάνουν τα ΜΜΕ και το κράτος. Φαντάζομαι είδατε πόσο αγκάλιασαν οι εφημερίδες όλων των αποχρώσεων της χθεσινή φιέστα και αυτό κυρίως θα έπρεπε να προβληματίσει αυτούς που αγανακτούν όταν βλέπουν κόκκινο...

Ανώνυμος είπε...

afoy deite ayto meinete akoma siwpiloi. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=756023

il muto είπε...

@vasili

Το ψάξιμο μου δεν αφορά την οικολογία ειδικότερα, αλλά τον κόσμο που ζω γενικότερα.
Συμφωνώ με τον Bookchin ότι η οικολογική κρίση έχει βαθιά τις ρίζες στις στην κοινωνικό-πολιτικο-οικονομική διάθρωση της κοινωνίας μας. Αν δεν «πολεμήσουμε» και δεν προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τις βαθύτερες αιτίες και δομές, πάμε ντουγρού στον διάολο.
Θα διαβάσω περισσότερα και κάποια στιγμή θα χαιρόμουν να ανταλάξουμε τις συμφωνίες και διαφωνίες μας.

Πρέπει λοιπόν να αλλάξουν πολλά. Το ζήτημα είναι το πώς, το που και το πότε.

Σε σχέση με τη σιωπή, αν μου άρεσε τόσο , δεν θα έγραφα εδώ. Απλά πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να φωνάξεις και ότι η ουσιαστική ζύμωση και συζήτηση όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται εδώ και όχι στους δρόμους.

@anakosma

Είναι εύκολο να βρίσκεις τις ευθύνες στους άλλους. Το δύσκολο είναι να δεις κάθε φορά τη δική σου ευθύνη. Όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι. Αν είναι να ποσοτικοποιήσουμε τις ευθύνες μας θα έλεγα ότι οι έχοντες γνώση ή/και εξουσία είναι λίγο πιο «υπεύθυνοι» από τους υπόλοιπους. Μια ενέργεια ή δράση όπως η χθεσινή , κρύβει ιδιαίτερη δύναμη μέσα από τις συμβολικές προβολές της. Το σύμβολο είτε αυτό είναι το μαύρο χρώμα, είτε η σιωπή είτε ένα σφυροδρέπανο δεν αποτελεί δήλωση καθεαυτό. Θα πάρει το νόημα που του αξίζει μέσα από την συνέχεια , την μετέπειτα μετεξέλιξη του και την μετάφραση του σε πρακτική.
Επέτρεψε στον κόσμο να αναζητά τα νέα δικά του σύμβολα ή ακόμη και την απουσίας τους, όπως και επέτρεψε του να δυσανασχετεί όταν κάποιοι άλλοι προσπαθούν να επιβάλλουν τα δικά τους.
Η «αγκαλιά» των εφημερίδων και των ΜΜΕ δεν αποτελεί απόδειξη για κάτι. Μην τους «υπερτιμάς» τόσο πολύ και μη θεωρείς ότι όλοι όσοι έγραψαν θετικά είναι μέρη μιας τεράστιας συνομωσίας.

@ανώνυμος

Ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, είναι ότι έχουμε αποκτήσει ανοσία σε αυτές τις εικόνες επειδή τις εμπορεύτηκαν πολλοί πριν από εσένα.

Ανώνυμος είπε...

@ anakosma συμφωνώ, έθεσες το ζήτημα ακριβώς όπως είναι

@ il muto τα λέμε στο μέλλον… victory on the road

χαμογελο είπε...

@il muto
Δεν σε ξέρω. Το σχόλιο δεν το έγραψα για εσένα προσωπικά.Απλώς την συνισταμένη αυτού που προβάλετε είπα. Τουλάχιστον αυτό δείχνετε.
Για τον σεβασμό δεν διαφωνω ότι οφείλετε σε όλους αλλά προφανώς δεν το δείχνεις όταν τον γιουχάρεις τον άλλο.

Όσο για τα μπλοκ Βλέπω λύσατε το πρόβλημα... όσοι δεν "φοράνε μαυρα" τους διώχνουμε... Καταταλα μου θες και ενώτητα... Sorry ρε φίλε αλλά είναι γελοίο αυτό που μας λες...

Όσο για την ζυμωση η πραγματική ζύμωση φίλε μου γίνεται μόνο στους δρόμους...
Αυτή την στιγμή δεν ανήκω κάπου και δεν ξέρω και που θα καταλήξω ή μάλλον απο που θα περάσω. Πάντως ότι δεν έκανε 4 χρόνια στο πανεπ. η επαφή μου με τους διάφορους πολιτικους χώρους το έκαναν 4 λεπτά στην τέλευταία πανελλαδική πορεια για τον νόμο πλάισιο.
Αυτά τα λίγα...

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΑΥΤΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ...ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙΣΤΟ ΠΕΝΥΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΑΝ ΤΑ ΜΜΕ? ΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ? Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ, ΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΜΟΝΟ ΘΑ ΤΟΝ ΕΞΟΡΓΙΖΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟ ΔΙΛΕΠΤΟ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. ΓΙΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ Η ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΝ ΦΑΣΑΡΙΕΣ? ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ...ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΑΓΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΔΙΑΥΛΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ?????
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΔΙΩΞΑΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΜΑΥΡΑ, ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΙ ΟΑΤΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. ΑΚΟΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟ ΟΤΙ ΗΡΘΑΝ ΑΚΑΛΕΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ? ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΜΕΙΩΝΩ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΩ!
ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ... ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΤΕΙΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΚΑΠΟΥ. ΞΗΜΕΡΩΣΕ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ...ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ!

χαμογελο είπε...

@BUTTERFLY Διαβασε το κείμενο που έχω στο blog μου. Η βασική διαφωνία μου ήταν
1.τροπό που έγινε η διαδήλωση.
2.Στην στάση σας να δίωξετε και να απαγορευσετε να μοιραστούν φυλάδια κτλ. Ότι και αν αποφασίσατε για το πως θέλετε να είναι η διαδήλωση ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΕ ΦΥΛΑΔΙΑ ΚΤΛ. Τέτοιες απαγορέυσεις είναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ. Για το θέμα αυτών που ήρθαν οργανωμένα. Οι άνθρωποι έκαναν πορεια. ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΤΕ.... Τόσο απλά...

Εσεις έχετε κάθε δικάιωμα να διαδηλώσετε όπως θέλετε... διαχωρίσετε την θεση σας απο τους άλλους... ασ ήσασταν ένα βουβό και μαυροφορεμένο μπλόκ χωρις συνθήματα χωρις τίποτα και ας αφείνατε τους άλλους να κάνουν την πορεία τους με τον τρόπο που ήθελαν. ΤΟ ΞΑΝΑΕΞΗΓΗΣΑ παραπάνω αν θέλει ας μου απαντήσει κάποιος πάνω σε αυτό.

il muto είπε...

@butterfly

Το πρώτο μου μήνυμα online ήταν με κεφαλαία και μου φάνηκε πολύ παράξενο όταν κάποιος μου είπε «Γιατί φωνάζεις» ?
Το point μου είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να φωνάξεις και δεν έχει καμιά διάθεση μείωσης των όσων λες.

Καταλαβαίνω ότι είναι λίγο κουραστικός αυτός ο διάλογος, αλλά γνώμη μου είναι ότι είναι απαραίτητος.

Πριν «κάνουμε» κάτι ή έστω ταυτόχρονα με την όποια άλλη δράση συμμετέχουμε διαφωνώντας «άκομψα», σε μια ζύμωση που μπορεί να γεννήσει μια διαφορετική συλλογικότητα. Η αξία αυτής της «ακατανόητης» αυτή τη στιγμή συλλογικότητας είναι ότι μπορεί να χωρέσει πολύ περισσότερους…

Με πιο τρόπο και σε πιο δρόμο, θα φανεί εν καιρώ! :)

Ανώνυμος είπε...

@ΧΑΜΟΓΕΛΟ
ΑΠΛΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ... ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ( ΚΑΙ ΛΕΩ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ!) ΚΙ ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΝΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΑΝ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...

@IL MUTO
ΕΓΩ ΔΕ ΓΡΑΦΩ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ... ΑΠΛΑ ΕΤΥΧΕ.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΖΥΜΩΣΗ, ΟΜΩΣ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΜΑΣΑΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΑΦΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ. ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΑΦΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΡΙΖΙΚΑ... ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.HEN THERE'S A WILL THERE'S A WAY!

χαμογελο είπε...

@BUTTERFLY Ωραια καταλήγουμε κάπου!!!
Συμφωνώ μαζί σου 100%. Οπότε το ερώτημα τώρα είναι μπορούν να διαδηλώσουν με διαφορετικό τρόπο στο ίδιο σημείο???
Εγώ πιστεύω πως ναι. Να εξηγήσω τι εννοώ.
Σε πολλές πορείες-διαδηλώσεις που γίνοντε για ένα θέμα υπάρχουν διαφορετικά μπλόκ το καθένα έχει το δικό του τρόπο και άποψη να εκφράσει. Νομιζεις δηλαδή ότι στισ 17 νοεμβρη ή στην πρωτομαγιά κατεβάινουν όλοι με τα ιδια αιτήματα??? Αυτό που συμβαίνει είναι οτι το κάθε μπλοκ έχει την δικιά του προταση και θέμα πάνω στο ζήτημα. Αρα στην συγκεκριμένη περίπτωση ας γινόταν το ίδιο. Ας διαχωρίζατε τον κόσμο σας και αυτοί τον δικό τους και ας μην τους διώχνατε. ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΠΕΛΩΜΑ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ Η ΌΧΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΤΛ.
Πιστεύω ότι τώρα οτι διευκρίνισα (ξανά) την θέση μου και ας τοποθετηθεί όποιος θέλει πάνω σε αυτή..

costas vlachakis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
costas vlachakis είπε...

Φωτογραφίες και βίντεο από τη συγκέντρωση της Αθήνας υπάρχουν στη διεύθηνση citizenjournalism.gr

Ανώνυμος είπε...

παιδιά το MEGA ανακοίνωσε ότι η γραμμή για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της ΝΔ, που θα τις κάνει, σιγά μη σεβόταν τους νεκρούς κτλ θα είναι "βουβές" .Συγχαρητήρια δίνεται εύστοχες ιδέες στα κόμματα για να συνεχίζουν την μεγάλη τους κοινωνική "προσφορά".....

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό χαμόγελο,
Νομίζω ότι τζάμπα χαλάς το σάλιο σου. Εγώ σταμάτησα να ασχολούμε γιατί πολύ απλά έτσι είναι η Ελλάδα. Δεν νομίζω να ανοίξει το μυαλό του κανένας ούτε στο ελάχιστο. Λυπάμαι πολύ αλλά δυστυχώς γι'αυτό η Ελλάδίτσα μας πάει απο το κακό στο χειρότερο.
Σιωπηλή διαμαρτυρία ο ένας, πρόβατα ο άλλος ...τσοπανόσκυλο ο άλλος και κακός λύκος. Ρε πάτε καλά?? Και για να μην τα πολυλογούμε...Μιας και έχει ξεκαθαριστεί απο όλους ότι αυτή η συζήτηση είναι καθαρά πολιτική πλέον...για πείτε μας...τι θα κάνετε στις 16/9? Τι θα ψηφίσετε δηλαδή? Αιντε...γιατί πολύ απο έξω μας τα φέρνετε τόσες μέρες και το κουράσατε!!