Σάββατο 25 Αυγούστου 2007

Εγκληματικές πολιτικές ευθύνες

Πριν κάτσω να γράψω αυτό το κείμενο ήμουν (και είμαι) τόσο αγανακτισμένος ώστε επιθυμούσα να εκφραστώ τόσο χυδαία απέναντι στον άχρηστο και ανίκανο κρατικό μηχανισμό,αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Τόσο μεγάλη είναι η αηδία που τρέφω στα πρόσωπά τους,ύστερα και από τις τελευταίες "εγκληματικές" τους ολιγωρίες και ενέργειες ,οπού το post θα καταντούσε ένα αγανακτισμένο υβριστικό κείμενο, δίχως επιχειρήματα τα οποία θεωρούσα αυτονόητα και δεν επιθυμούσα να επεκταθώ.
Μη έχοντας όμως το δικαίωμα να υποβαθμίσω το χαρακτήρα και το επίπεδο αυτού του blog, του οποίου το ύφος αφορά και 14 άλλους συντάκτες , αποφάσισα να αποτυπώσω την αγανάκτηση των επισκεπτών μέσα από τα σχόλια και email που λήφθηκαν τις τελευταίες ώρες,μαζί με κάποιες προσωπικές μου εκτιμήσεις.

Είναι προφανές ότι η χώρα βρίσκεται υπό το σχέδιο δράσης εμπρηστών.

Αυτό όμως δεν απαλλάσσει από καμιά ευθύνη την κυβέρνηση και όλους τους ανίκανους υπεύθυνοανεύθυνους του κρατικού μηχανισμού.

Ουδείς ενδιαφέρθηκε να καθαρίσει τις εκτάσεις από τα ξερά χόρτα και τους σκουπιδότοπους που διευκολύνουν το έργο των εμπρηστών
Η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών τόσο καιρό κωλυσιεργούσε στο εργατικό δυναμικό που θα απαρτίζονταν από κομματικές προσλήψεις.

Και για να είμαστε ειλικρινής να μην σας φταίνε μόνο οι εμπρηστές(που σαφώς υπάρχουν αποδεδειγμένα).
Απλά σας εξυπηρετεί να μετατοπίζετε αλλού τις ευθύνες σας.

Πολλές από τις τελευταίες πολύνεκρες πυρκαγιές δεν οφείλονταν σε εμπρησμό,αλλά σε αμέλεια, όπως ηλεκτροκολλήσεις ,εργασίες,κατοχή επικίνδυνων υλικών,έκρηξη φιάλης κλπ.
Δυο ηλικιωμένοι είναι υπεύθυνοι για τις δύο μεγάλες φωτιές στη Πελοπόννησο και συνελήφθησαν.

Σας εξυπηρετεί προεκλογικά η διαμόρφωση της κοινής γνώμης,να αιωρείτο η υποψία ότι ένας "άγνωστος απειλητικός εχθρός" ευθύνεται για την καταστροφή και όχι η κυβερνητικές πράξεις (μάλλον απραξία).

(Ο πρόεδρος Μπούς, έχει διδάξει καλά την μέθοδο αυτή,κάθε φορά κηρύττει την χώρα σε κατάσταση συναγερμού υπό τον φόβο μιας άγνωστης απειλής-που ποτέ δεν εκδηλώνεται )

Το ζήτημα ΔΕΝ είναι μόνο ποιοι βάζουν τις φωτιές και ποιός τελικά κερδίζει
Το ζήτημα εδώ είναι η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ η ΕΛΛΕΙΨΗ ετοιμότητας ,η έλλειψη σχεδίου και η ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ.
Οι πυροσβεστική καιρό φωνάζει ότι λείπουν 4000 θέσεις.
Ας τους είχατε προσλάβει τόσο καιρό και ας ήταν και "γαλάζια" παιδιά.
Ας τους είχατε να κάθονται και να τους χρησιμοποιούσατε όταν θα χρειαζόντουσαν.
Ούτε αυτά κάνατε....

Η προειδοποίηση από την μετεωρολογική υπηρεσία υπήρχε από την αρχή της εβδομάδας.
Το ξέρατε....
Ουδείς όμως φάνηκε να παίρνει κάποια μέτρα.

Η Πάρνηθα που έκαιγε 4 ημέρες δεν σας έγινε μάθημα.
Καμία ενέργεια που να φανερώνει ότι ο κρατικός μηχανισμός επαγρυπνεί η κατέχει κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης ακραίων πυρκαγιών.
Τα μέσα πυρόσβεσης κατά κοινή ομολογία είναι λίγα.
Το γνωρίζατε. Αρκεί να το γνωρίζετε μόνο;

Τι κάνατε σαν κυβέρνηση τόσα χρόνια; Που πήγαν οι προ σχεδόν τετραετίας προεκλογικές υποσχέσεις στο πρόγραμμα σας;
Tα spot σας για την περιβόητη "ασφάλεια";


Πού ήταν τόσο καιρό ο πρωθυπουργός και γιατί αποφάσισε να εμφανιστεί τώρα που κάηκαν άνθρωποι και διεξάγεται προεκλογική περίοδος;
Μέχρι σήμερα δεν εμφανιζόταν ΠΟΤΕ σε καμιά καταστροφή γιατί τον συμβούλευαν ότι το πρόσωπό του δεν πρέπει να 'ταυτιστεί' με καταστροφές, αλλά σήμερα λόγω των εκλογών πλέον, έτρεξε πρώτος για να φανεί.

Τι είδους κρατικός μηχανισμός είναι αυτός που επιτρέπει ένα (οργανωμένο έστω) σχέδιο εμπρησμού να πάρει τέτοιες διαστάσεις και να αριθμεί τόσα θύματα;
Πολύ άπλα γιατί η ικανότητα τους μετριέται σε πολιτικές γνωριμίες με προαγωγές...(Σημείωμα κ.Παπακώστα)

Γιατί ο Κόης και ο Φούρλας δεν πήραν πόδι και οι δυο αφού ότι σχεδόν έκανε ο ένας, το απέρριπτε ο άλλος;

Μεταφέρουν τους νεκρούς και τραυματίες με αυτοκίνητα, δεν υπάρχουν ασθενοφόρα και καμιά βοήθεια από κανέναν.

Σε πολλά χωριά δεν υπάρχει νερό , ούτε κρουνοί ,για να γεμίσουν οχήματα πυροσβεστικής.

Το νεοσύστατο σώμα της αγροφυλακής που δημιουργήθηκε εν μέσω προεκλογικών προσλήψεων με μονοήμερη εκπαίδευση, χωρίς κανένα εξοπλισμό,επιβεβαίωσε τον προεκλογικό του χαρακτήρα.
Δεν υπήρχαν φακοί για να βρουν αγνοούμενους στο σκοτάδι,ούτε ασύρματοι για την επικοινωνία, χρησιμοποιούσαν τα προσωπικά κινητά τους τηλέφωνα, την στιγμή που οι κεραίες κιν. τηλεφωνίας είχαν καεί .

Οι Νομάρχες στην Πελοπόννησο μέχρι το πρωί βρίσκονταν σε σύγχυση.
Την στιγμή που 300 εκπαιδευμένοι εθελοντές δασοπυροσβέστες περίμεναν όλη νύχτα να τους καλέσουν και να επιχειρήσουν ,είτε δεν γνώριζαν ότι υπήρχε τέτοια ομάδα,είτε δεν επιθυμούσαν τη συνεργασία!!!

Κάποιος έγραψε να μετατραπεί ο στρατός και το ξύσιμο σε υπηρεσία προς την πυροσβεστική.
Και εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο θέμα.
Πόσοι άνθρωποι πέθαναν εγκλωβισμένοι ;
Τραγικές φωνές που ζητούσαν βοήθεια από τα κανάλια της TV,διότι ουδείς υπεύθυνος δεν ανταποκρίνονταν στην αγωνία τους.
Ανέλαβαν τα τηλεοπτικά κανάλια τον ρόλο του συντονιστή. (!!!)

Γιατί ο κρατικός μηχανισμός κοιμόνταν τον ύπνο του δικαίου μέχρι σχεδόν τα μεσάνυχτα ώστε να κινητοποιήσει τις "πολυδιαφιμιζόμενες" ειδικές δυνάμεις με τα super puma, που χτυπάνε πίσω από τις γραμμές του εχθρού,και να τις θέσει υπό ανθρωπιστικής βοήθειας;

Αν μόνο αυτά τα λίγα (και ειναι πάρα πολλά) δεν συντελούν "εγκληματικές" ενέργειες της κυβέρνησής σας κ. Καραμανλή (σε εσάς απευθύνομαι,διότι εσείς είσθε πρωθυπουργός τώρα),τι άλλο πρέπει να γίνει για να αναλάβετε όλοι τις ευθύνες σας;(σας το λέω με αγανάκτηση αλλά πολύ-πολύ κόσμια.)

Στο ερώτημα, αν υπάρχει έστω και ένας Έλληνας πολίτης που πιστεύει ότι δεν υφίσταται πολιτική ευθύνη ή ότι το κράτος έκανε σωστά τη δουλειά του;
Πολύ φοβάμαι πως υπάρχουν πολλοί.
Και η απάντηση ήρθε από σχόλιο σε προηγούμενο post
Πόσο λαλακες είναι όλοι αυτοί που θα πάνε να τους ψηφίσουν πάλι???
Μια ματιά στις ειδήσεις του STAR με τους νεοέλληνες της Μυκόνου που τα "σπάνε" στα κλαμπ,γιατί να να μην ξαναβγάλουν τους ίδιους άχρηστους......?

Θα συμφωνήσω με την πρόταση για νέες κινητοποιήσεις,και ότι θα πρέπει να ορίσουμε μια ημερομηνία για συγκέντρωση στο Σύνταγμα ή όπου αλλού.
Την φωτιά δεν την πολεμάς με φωτιά ούτε με τη βία,αλλά με συγκροτημένη σκέψη .
Eίμαστε σε "πόλεμο", αλλά είναι ιδεολογικός.
Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που σκέφτεται ο πολύς κόσμος.

Ηρθε η ώρα να ακουστούμε για μια ακόμα φορά.
Η συγκέντρωση για την Πάρνηθα ήταν μόνο η αρχή.
Η ανοχή μας εξαντλήθηκε.

Αν εσείς έχετε συμπάθια στο γαλάζιο...για μας τα δέντρα δεν έχουν χρώμα.

Κύριε Καραμανλή, κύριοι "αρμόδιοι" και φυσικά δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα μας ακούσετε και αυτή τη φορά.
Αν το θέλατε θα το είχατε κάνει ήδη.
Αν ήσασταν άξιοι όλοι εσείς, εμείς δεν θα γράφαμε εδώ,δε θα υπήρχαμε καν.


Δεν μας αρκούν τα διαγγέλματα σας που ξεκινούν με την λέξη "ΤΡΑΓΩΔΙΑ".
ΤΡΑΓΩΔΙΑ είστε όλοι εσείς που εγκαταλείψατε τη χώρα στο έλεος!!!!

Δεν μας αρκούν τα ΜΕΤΡΑ της επόμενης ημέρας για κάτι που και εσείς όλοι ευθύνεστε.
ΜΕΤΡΑ και αποστάσεις πρέπει να πάρουμε εμείς από εσάς.

Πια δεν μας αρκεί να αποκαλούμε εσάς και τους "ειδικούς σας" ανίκανους, ούτε ανεύθυνους για τη χώρα.

Τώρα πια απλά σας θεωρούμε όπως πολύ σωστά έγραψε κάποιος, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ.




30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ακριβώς όπως τα λες. Φτάνει με τα λαμόγια

Ανώνυμος είπε...

Αμαν με τη βλακεια που εχει ο καθενας τους!Θα ηθελα να δω τι θα εκαναν αν ζουσαν τις καταστασεις που ζουν τωρα οι ανθρωποι αυτοι που κινδυνευουν να καουν.Να εσαι στο παραπεντε να καεις.ομως ποτε δε θα το ζησουν.αυτο που ζησανε τη Παρασκευη οι πολιτικοι δε ηταν τιποτα.Μου αρεσει που ερχεται κι κεκει ο μπουλης.Τι θα εκανε?Μου λετε?Επειδη πηγε εκει ο πρωθυπουργος δε σημαινει οτι ενδιαφερεται πραγματικα.Ειναι μονο γτια προεκλογικους σκοπους

Συμγωνω κι εγω με αυτα που λες

Ανώνυμος είπε...

Το προβλημα φιλοι μου ειναι οτι εμεις και χιλιαδες αλλοι εχουμε παρει χαμπαρι τι γινεται και αντιδρουμε ο καθενας με τον τροπο του. Με τα υπολοιπα περιπου 4 εκατομμυρια Ελληνων που καθε φορα ψηφιζουν με την λογικη του "μικροτερου κακου" τι θα γινει;
Γιατι η συμπεριφορα στα δαση μας και στο πρασινο δεν ειναι φαινομενο αυτης της κυβερνησης αλλα ολων των κυβερνησεων μετα το 1974. Αν καποια κυβερνηση ενδιαφεροταν δεν θα ψηφιζαν νομους εναντιων των καμμενων, εναντιων των αναδασεων και γενικοτερα της προστασιας και προληψης προς εξυπηρετηση ημμετερων "οικοπεδοφαγων".
Ποτε επιτελους θα ξυπνησουν....

Ανώνυμος είπε...

ποιός κερδίζει από τις φωτιές; εγώ κερδίζω; ο γιωργάκης κερδίζει!!!!!

προφανως δεν τις βάζει αυτός, αλλά κάποιοι που τον θέλουν στην εξουσία!!!!! ξυπνήστε ρεεεε

την ώρα που ο τόπος πρέπει να είναι ενωμένος, την ώρα που η ελλάδα καίγεται απ'άκρη σ'άκρη ο γιωργάκης βγαίνει και διχάζει το λαό!!!!!! ξαναψηφίστε τον να σας πηδάει άλλα 20 χρόνια το πασόκ!!!!

KitsosMitsos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Η "Γιακουμάτειος" σχολή έχει πολλούς απόφοιτους. Εύγε νεαρέ ανεγκέφαλε, εύγε. Έτσι να πορεύεσαι με σανό και άχυρο. Στο κουκούτσι-μυαλό σου.
Και επειδή και από πολιτική δε σκαμπάζεις γρι, μάθε λοιπόν ότι σε περιόδους μεγάλων καταστροφών και εθνικών θεμάτων ο λαός - ενεργώντας ως μάζα ανθρώπων - συσπειρώνεται γύρω από την εκάστοτε υπάρχουσα κυβέρνηση. Έτσι απλά, ανεγκέφαλο φασιστοειδές χωρίς ίχνος κριτικής σκέψης, που πίσω από το οτιδήποτε βλέπεις πολιτικό δάκτυλο αντιπάλου.
Κανείς δε λέει ότι τη φωτιά την έβαλε το ένα κόμμα ή το άλλο. Θα ήταν πολύ ηλίθιο κάτι τέτοιο. Αλλά η ανοργανωσιά, η ανικανότητα, η ανεπάρκεια και η ανευθυνότητα είναι εμφανέστατες. Έτσι απλά.

Ανώνυμος είπε...

Φτάνει πια η κοροϊδία. Τετάρτη απόγευμα συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Βουβή. Χωρίς συνθήματα και μούντζες. Η σιωπή μας θα είναι εκκωφαντική.

Διαδώστε το.

Ανώνυμος είπε...

Χοντρέ και ανίκανε ανθρωπάκο το άρωμα της "νέας διακυβέρνησής" σου είναι πατσουλί, το έφερες απο τον τόπο της τραγωδίας με το ελικόπτερό σου, εσύ και η "παρέα" σου , η μεταλλαγμένη γλίτσα με τα ορθωμένα φρύδια , ο μπουρτζόβλαχος πολιτικός μηχανικός του '21 και ο αντιπαθέστατος χαμογελαστός θαλάσσιος ελέφαντας. Το ξέρω τόσα χρόνια αγγαρεία κάνεις (σαν τον σχιζοφρενή υπουργό σου) γουστάρεις DVD και τσιπουράκι στη Ραφήνα , περιμένεις πως και πως να πας στην Τήνο για κανά λουκούμι τον 15Αυγουστο. Μας ήρθες έτοιμος και φτασμένος λόγω ονόματος (ούτε το μισό "φρύδι" δεν έχεις απο τον θειό σου) χωρίς να έχεις διευθύνει ούτε περίπτερο στη ζωή σου και μπέρδεψες τον ρόλο του πρωθυπουργού με του ταβερνιάρη. Εσύ και το επιτελείο σου είστε παρά πολύ λιγοι για τα όνειρα της γενιάς μου , είστε πολύ λιγοι για να διαχειριστείτε μια χώρα σαν την Ελλάδα .
Δυστυχώς το πατσουλί είναι λίγο βαρύ... φέρνει κάτι σε καμμένη... σάρκα....

Μάνια Σωτηροπούλου είπε...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_26/08/2007_238944

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ οι Ελληνάρες θέλουν να μπουν στο δημόσιο, οποτε να είστε σίγουροι ότι θα ξαναψηφίσουν τους 300. Φτου στους Έλληνες λοιπόν αλλά και σε εμας τους μαλθακούς "νομοταγείς" που ανεχόμαστε τα αυθαίρετα και λοιπούς κάφρους κάτω από την μύτη μας και δεν τα κάνουμε κολυμπηθρόξυλα!!! Ομάδες άμεσης κατεδάφισης αυθαιρέτων ΤΩΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ti tha ponesei pio poly ton Hatzi-Ellina?
Katedafisi sto authaireto tou!

OLA ta alla einai alla ftoxa logia.

Katedafisi se authaireta TORA!

Psifizo OPOION politiko diataxei katedafisi ESTO kai enos authairetou!

Ανώνυμος είπε...

simfwnw apolyta me to keimeno pragmatika to kratos pasxei apo eleipsh organwshs k etoimothtas. par'ola ayta exisou upeuthinoi eimaste k emeis h idia h koinwnia pou h monh mas antidrash einai h grinia omws ayto de fthanei ayth i katastash den einai eyxaristh gia(sxedon) kanena. posoi omws kanoun kati ousiastiko? se kanenan den aresoun ta kamena dash oi vromikes paralies oi kayswnes kai oi klimatikes allages h symfwrish stous dromous ... k omws eimaste oloi oi ypaitioi k prepei na analavoume oloi to meridio tis eythinhs pou mas analogei k na mhn protimhsoume ton eykolo dromo ths adiaforias kai tou ti na kanw egw afou kaneis de kanei tpt xazos eimai? nai loipon eimaste xazoi isws enas monos tou na mporei na kanei tpt 2 omws? 3? mporoume na kanoume polla arkei na to thelisoume! mporoume na milisoume na fwnaxoume na piesoume eimai sigourh pws ton ena tha ton akolouthisoun ki alloi kai aytous tous allous alloi kai pou xeretai mporei kapote na ginoume polloi para polloi (isws na pareklina ligo apo to thema alla eixa tin anagh na ta grapsw)

KitsosMitsos είπε...

Τετάρτη λοιπόν; Θα βγει κάποιο banner για να οργανωθούμε καλύτερα;

Ανώνυμος είπε...

Kata tin gnomi mou i moni lysi

Organonomaste se omades 20-30 atomon kai organonoume ekdromes sta kammena ana tin Ellada (kyrios se perioxes-fileta).

Molis doume ypopto yiapi/villa, plisiazoume kai rotame ti trexei. Vgazoume foto, tis dimosievoume pantou, vomvardizoume poleodomies kai armodious me erotiseis.
AN den ginei tipote se 10 imeres, mazevoume kai allo kosmo kai kaloume tin astynomia ston topo authairetou.
An i astynomia kolysiergei, MINISI ston arxigo tis astynomias.
It will work, alla thelei epimoni.

An merikoi xiliades Ellines kanoun auto stin Attiki kai allou, tha ferei apotelesmata.

OI authairetountes prepei na FOVOUNTAI.

Akouo gnomes.

Ανώνυμος είπε...

Τετάρτη τι ώρα;

Αν και κατά την γνώμη μου αυτά δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Άλλου είδους δράση χρειάζεται. Αυτό που πονάει είναι 1) η φυλακή 2) τεράστιο χρηματικό πρόστιμο

Επίσης πολλά πανώ να γράφουν "ΟΛΑ τα κόμματα να δωρίσουν 100% της επιχορήγησης για εκλογές στους πληγέντες της Πελοποννήσου". Θέλω να δω τα μούτρα των υποψηφίων ΒΟλευτών μόλις το δουν.

Να σκεφτούμε έξυπνα για να τους κάνουμε ρόμπα!

GreenForest είπε...

Το ζήτημα ΔΕΝ είναι μόνο ποιοι βάζουν τις φωτιές και αν τελικά κερδίζει ο κάθε γιωργάκης κ .Ανώνυμος του 4ου σχολίου.

Το ζήτημα εδώ είναι η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ η ΕΛΛΕΙΨΗ ετοιμότητας ,η έλλειψη σχεδίου και η ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ
.
Οι πυροσβεστική καιρό φωνάζει οτι λείπουν 4000 θέσεις.
Ας τους είχαν προσλάβει τόσο καιρό και ας ήταν και "γαλάζια" παιδιά.
Ας τους έιχαν να κάθονται και να τους χρησιμοποιούσαν οταν θα τους χρειαζόντουσαν.

Μάλλον εσείς πρέπει να ξυπνήσετε...

Ανώνυμος είπε...

Η πρόταση για συγκέντρωση την Τετάρτη έχει το εξής σκεπτικό:

"Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7 η ώρα το απόγευμα θα συγκεντρωθούμε όλοι στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης σε ολόκληρη τη χώρα. Φορώντας μαύρα.

ΒΟΥΒΗ ΟΡΓΗ. ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ.

Αποδοκιμάζουμε χωρίς συνθήματα και πολύχρωμες σημαίες. Πενθούμε για την απώλεια ανθρώπινων ζωών χωρίς να συνδέουμε την πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή με προεκλογικές σκοπιμότητες. Δίνουμε το παρόν και στεκόμαστε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος.

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ."

Θέτω την πρόταση προς συζήτηση σε όλη την ομάδα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κινηθούμε αστραπιαία. Εφόσον συμφωνήσουμε για την ημέρα και την ώρα, θα πρέπει να ενημερώσουμε τα ΜΜΕ, να στείλουμε μαζικά SMS και mail, να τηλεφωνήσουμε σε φίλους και γνωστούς για να τους παροτρύνουμε να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας.

Ανώνυμος είπε...

* Αλλάξτε το "ανθρώπινων ζωών" με "συνανθρώπων μας"

Ανώνυμος είπε...

symfwnw apolytws. eimaste sto eleos tou 8eou. to xwrio mou (greca hleias)aplo paradeigma ths olhs katastrofhs afe8hke mono tou sto eleos ths pyras. kahkan ta panta alla o 8eos glitwse ta oikhmata. 8ayma paidia mesa se olh ayth thn katastrofh nai yparxei kai h 8eostalth elpida..

psybases είπε...

Μήπως είναι καλύτερα να γίνει Κυριακή; Όχι για κανάν άλλο λόγο αλλά
πολλοί πιστεύω ότι δεν θα μπορέσουν μια καθημερινή.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τι θα γίνει; και πότε;

Μάνια Σωτηροπούλου είπε...

o aoratos ex8ros...

http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20070818&nid=5654324&sn=%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%94%CE%91&spid=876

Ανώνυμος είπε...

Ζούμε τρελά πράγματα, είμαι πραγματικά συγλονισμένος με αυτό που ζει η χώρα. Η αλήθεια είναι οτι η πολιτεία χρόνια τώρα κρύβεται πίσω από το δάκτυλο της στο θέμα του περιβάλλοντος και της προστασίας του (όπως κάνει σε μια σειρά θεμάτων αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση).

Την ίδια ώρα που χιλιάδες δέντρα και κάηκαν ετοιμαζόνται να κόψουν άλλα τόσα για να εξυπηρετήσουν την προεκλογική εξτρατεία τους, πνιγοντας μας με αφίσες με ηλίθα μυνήματα και στρουμπουλές,καλοταϊσμένες, ρετουσαρισμένες φάτσες.

Εξαγγέλλουν οτι οι περιοχές θα είναι "αναδασωτέες" ενώ ξέρουμε οτι τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα σε περιοχές που έχουν καεί προ τριετίας ή πενταετίας (ευτυχώς που υπάρχουν και οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες).

Επιτήρηση των καμένων περιοχών, κατόπιν εορτής, την στιγμή που ήταν ανίκανοι να τις προστατεύσουν από αυτούς που τις εποφθαλμιούσαν.

Εμείς ( και μιλάω για την γενιά των 30ρηδων) ισως προλάβουμε να δούμε και κανένα δάσος ή να πάμε καμια εκδρομή την οικογένεια μας. Πάντως για τα παιδία μας το μέλλον είναι μάλλον ζοφερό, εκτός και αν γίνει κάτι. Στον δικό μας κύκλο ζωής πάντως αποκλείεται να ξαναγίνει τίποτα από αυτά που κάηκε ή καίγεται δάσος.

Προτάσεις θα ακουστούν πολλές, αλλά δεν μπορώ να πειστώ οτι υπάρχει κάποιος που θα μπορέσει/θέλει να τις υλοποιήσει.

Η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων έχει αρχίσει και ασχολούνται με το ποιός έκλεψε ποίος έφαγε και ποιος φταίει για ότι έγινε.

Το μέλλον όμως πότε θα το συζητήσουμε ; Για το περιβάλλον πότε θα αντιπαρατεθούμε ; Πότε θα ληφθούν πραγματικά μέτρα ;

Δυστυχώς φαίνεται οτι όλα αυτά θα μας απασχολήσουν μόνο όταν δεν πάει άλλο.

Πιστεύω όμως οτι η ώρα αυτή ήρθε.

Δεν πάει άλλο !

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ, Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΑΣΗ, ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΑΝΤΟΙ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΕΝΑΛΛΑΞ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΚΑΠΟΙΩΝ...ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ..ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ...ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΑ..ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟ.ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ.ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ. ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΥΡΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ.ΚΟΚΚΙΝΑ.ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Εάν δεν το καταλάβατε, έχουμε ΠΟΛΕΜΟ.

Είναι σαφές. Οι φωτιές αυτές είναι πολιτικές. Είναι με ευρύτατο και πολύπλοκο σχέδιο, πολύ καλά οργανωμένο, με στόχους συγκεκριμένους, και εκτελείται από εκπαιδευμένη σε αυτό το είδος πολέμου, πολυμελή ομάδα σαμποτέρ ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Θέλουν οπωσδήποτε να ανεβάσουν τον Γιωργάκη ΑΥΤΗ την τετραετία. Είναι σχέδιο που έχει να κάνει με σημαντικές και άμεσες στρατηγικές επιδιώξεις των ΗΠΑ στην περιοχή (Δίδυμο Γιωργάκη-Ντόρας, Σκόπια, Κοσσυφοπέδιο, Τουρκία στην Ε.Ε., καθαίρεση Τάσσου Παπαδόπουλου και Σχέδιο Αννάν στην Κύπρο). Ο Καραμανλής δεν έχει τα κότσια να το καταγγείλει παρόλο που το έχει καταλάβει.

Τα δημοσιευμένα σχέδια της CIA για εμπρησμούς στην Κούβα.

ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΧΕΔΙΟ NORTHWOODS ΚΑΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ.

Για τους χαζούληδες που επιμένουν να λένε "συνωμοσιολογίες", "μα αυτά δεν γίνονται"...

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΛΑΟΣ, είναι όλοι ένοχοι, όλοι όργανα της φασιστικής αμερικανικής αυτοκρατορίας, διότι όποια θεωρία κι αν ξεφουρνίζουν για ψηφοθηρικούς ή άλλους λόγους, ψεύδονται εν γνώσει τους αποκρύπτοντας τον πραγματικό ένοχο. Η χώρα δέχεται θερμό πόλεμο από εξωτερικό εχθρό, την στρατιωτική υπερδύναμη και τα τσιράκια των αμερικάνων ψεύδονται κατηγορώντας ο ένας τον άλλον.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚαμμένε
ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΖΕΙ ΟΥΤΕ Η ΝΔ ΟΥΤΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝ-ΑΛΗ ΝΑ ΠΡΟΦΤΑΣΕΙ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ;ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ Η ΤΟ ΚΚΕ;
ΑΦΗΣAN ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΛΛΕΟΣ ΤΗΣ.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΛΕΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ "ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΟΥΜΕ"
ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.
ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΗ ΦΩΤΙΑ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ.
ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΓΚΑΛΟΠ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.
ΗΛΙΘΙΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ

KitsosMitsos είπε...

Οργή που ξεχειλίζει.
http://kitsosmitsos.blogspot.com/2007/08/blog-post_909.html

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ

Στη Ζαχάρω συνελήφθη το Σάββατο μια 75χρονη από το Παλαιοχώρι και κατηγορούμενη για εμπρησμό από αμέλεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε ανακριτή. Η μεγάλη φωτιά, όπως προέκυψε, ξέσπασε από σπινθήρες από τον φούρνο της!!!!. ενώ έφτιαχνε κόλλυβα, και έπειτα βγήκε εκτός ελέγχου.!!!!

Στον εισαγγελέα με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση ιδιαίτερα μεγάλης έκτασης και ανθρωποκτονία κατά συρροή οδηγήθηκε ο 65χρονος φύλακας κέντρου υγείας της Αρεόπολης, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου για τη φονική φωτιά στο Νέο Οίτυλο.

Στην Εύβοια, η μεγάλη φωτιά στα Στύρα ξέσπασε από οικοδομικές εργασίες στο χωριό Μεσοχώρα. Έχουν συλληφθεί για εμπρησμό από αμέλεια ο ιδιοκτήτης της οικοδομής και η σύζυγός του και δύο εργάτες που έκαναν εργασίες με τροχό κοπής μετάλλου στη στέγη του σπιτιού.

as stamatisou lipon oi kotsanes ths giakoumatiou sxolhs ths neas dhmokratias oi anthropoi einai EPIKYNDINOI GIA THN ELLADA.

Ανώνυμος είπε...

Να ουρλιάζετε "ανίκανοι!", "προδότες!" ξέρετε κι εσείς. Κλασσική τακτική λαϊκιστή νεοέλληνα, που έξω από τον χωρό πολλά τραγούδια ξέρει. Να σ' έβλεπα τι θα μπορούσες να κάνεις εσύ, τσιφτετέλληνα. Σεβαστείτε τους νεκρούς και την καμμένη ελληνική γη και βουλώστε το για λίγο.

Ανώνυμος είπε...

Οι αρχικές υποψίες ότι οι φωτιές που ξεπηδούσαν σε κάθε γωνιά της χώρας ταυτόχρονα ίσως οφείλονται σε εμπρησμό, απεδείχθησαν εφιαλτική πραγματικότητα σχεδόν σε κάθε περίπτωση. Αργά χθες το βράδυ, τα μικτά περίπολα Στρατού και Αστυνομίας που συγκροτήθηκαν, εντόπισαν δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς, έναν στη Γαλλική Σχολή στην Αγία Παρασκευή και έναν στη Ναυτική Διοίκηση Νοτιανατολικής Μεσογείου.

Στην πρώτη περίπτωση εντοπίστηκαν και δύο νεαροί που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, αλλά διέφυγαν τη σύλληψη. Δεκάδες ακόμα άτομα συνελήφθησαν στην Πελοπόννησο ως εμπρηστές, ενώ μία περίπτωση, αυτή της Αρεόπολης, εξετάζεται από κοντά από κλιμάκιο της ΕΥΠ καθώς φαίνεται ότι πίσω από τον εμπρησμό που κόστισε έξι ανθρώπινες ζωές κρύβονται και πολιτικά κίνητρα!

Σύμφωνα με καταγγελίες της τοπικής κοινωνίας που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, ο 65χρονος που οδηγήθηκε στην Εισαγγελία κατηγορούμενος για εμπρησμό και ανθρωποκτονία κατά συρροή, ήταν ο άνθρωπος που έφερε το ΠΑΣΟΚ στο Οίτυλο» όπως έλεγαν χαρακτηριστικά οι συγχωριανοί του. Ο ίδιος στις συζητήσεις του στην πλατεία του χωριού έλεγε πάντα εγώ έχω έναν θεό και αυτός είναι το ΠΑΣΟΚ» και δυστυχώς πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που συνελήφθη. Τον 65χρονο είδαν αυτόπτες μάρτυρες να απομακρύνεται από το σημείο που ξεπήδησαν οι φλόγες που κατέστρεψαν τη Μάνη, ενώ όπως είπε επί λέξει ο μάρτυρας που κατέθεσε σε βάρος του 65χρονου, όταν τρέξαμε όλοι στη φωτιά για να τη σβήσουμε όπως μπορούσαμε, ο κατηγορούμενος αντί να βοηθήσει αρνήθηκε και απομακρύνθηκε από το σημείο».

Οι Αρχές έκαναν έρευνα στο σπίτι του και όπως διαπιστώθηκε βρέθηκε αρκετό υλικό που εξετάζεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκε αναπτήρας θυέλλης και ικανή ποσότητα εύφλεκτου υγρού με το οποίο γεμίζονται οι συγκεκριμένοι αναπτήρες. Και σε άλλες περιπτώσεις στη χώρα, οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, μιας και όλοι οι εμπρησμοί, δεν ξεκινούν από τις ίδιες αιτίες…