Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007

τα ζώα του δάσους ευχαριστούν την Greenpeace

Όλοι μας στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace είμαστε συγκλονισμένοι από το μέγεθος της καταστροφής εξαιτίας των πυρκαγιών και στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς όσων έχασαν τη ζωή τους στις φωτιές που μαίνονται στη χώρα.
Το γραφείο μας έχει διακόψει όλες τις δραστηριότητές του προς το παρόν.



Δεν θα λάβουν μέρος σ'αυτό που έγινε αλλά θα συνεχίσουν την δράση τους λένε. Σε ποιόν τομέα;
Δεν υπήρχαν ζώα στα δάση; Η δεν είναι τόσο σημαντικά όσο οι φάλαινες και ο φώκιες;

Περισσότερα εδώ.

UPDATE
Διαμαρτυρηθείτε. Στείλτε τους εμαίλ με την γνώμη σας
.
http://www.greenpeace.org/greece/contactus

29 σχόλια:

Giannis123 είπε...

GR€€NP€AC€ THANK ¥ΟU
FORR€$T ANIMAL$

Unknown είπε...

Enimerwtika kai mono, i greenpeace einai diethnis organwsi kai oi programmatismenes draseis tis apo oso gnwrizw den perilambanoun amesi antimetwpisi katastrofwn. Den exei ta mesa. To leei kiolas.

Episis, dra perissotero mesw ekstrateivn kai enimerwsis stin Ellada kai to ergo tis einai megalo.

Episis einai sxedon i moni organwsi pou oi poroi tis proerxontai mono apo memonwmenous ypostiriktes. Oute etairies, oute kratos oute tipota. Egw ki esy oti dwsoume. Ara den exei oute ti dynami oute kai ta mesa na drasei amesa.

Sigoura omws ta meli kai oi ethelontes tis kanoun oti boroyun kai oxi mono twra pou eskase i bomba. Nomizw oti yparxoun alloi ki alloi pou axizei na katigorisoume pio eystoxa.

8-)

Ανώνυμος είπε...

den to katalavainw auto, einai mia apo tis simantikoteres oikologikes organwseis, sto dasos ypirxan zwa, ara to diakoptoume tis ergasies mas einai ontws aisxro. Eilikrina den to perimena auto. Alla asxeta me ti Greenpeace, exoume kapoia enimerwsi apo alles oikologikes organwseis? Exoun organwsei tipota? Tha ginei perithalpsi kai sitisi twn agriwn zwwn? Pragmatika prepei na anakoinwsoun, etsi wste na voithisoume k emeis.

Ανώνυμος είπε...

Εγω θα συμφωνησω εν μερει με τη Vicky. παρόλα αυτά έχω παρατηρήσει πως υπάρχει μια σχετική αδιαφορία σε σχέση με οικολογικά ζητήματα που δεν σχετίζονται με θαλάσσιο οικοσύστημα.Είμαι μέλος της εν λόγω οργάνωσης και μετά την πυρκαγιά στην Πάρνηθα, έστειλα προσωπικά ένα μήνυμα για να ξεκινήσει μια εκστρατεία αντίστοιχη με αυτή για τις φάλαινες και για τα δάση. Δυστυχώς απάντηση δεν έλαβα ποτέ. Παρόλα αυτά, θα προτιμούσα να μην κρίνω με μερική μόνο γνώση την κατάσταση. Εγώ προσωπικά θα απευθυνθώ στην οργάνωση για να μάθω αν υπάρχει κάποιο πλάνο για εθελοντικές αναδασώσεις, καθαρισμούς δασών, καμπάνιες μέσω διαδικτύου κτλ. Για όποιον ενδιαφέρεται 2103840774 είναι το τηλέφωνο στα κεντρικά της Green Peace.

ellinida είπε...

H μόνη που έχει κινηθεί προς το παρόν είναι η WWF. Ανέβασσν σήμερα το εξής

Απαραίτητο μέτρο για προστασία της πανίδας στις πυρόπληκτες περιοχές
Αθήνα, 31-8-2007: Άμεση απαγόρευση του κυνηγιού, τουλάχιστον για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο ζητά η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς.

Αν και το επιθυμητό θα ήταν να απαγορευτεί το κυνήγι σε ολόκληρη την Ελλάδα, καταρχήν είναι απαραίτητο η απαγόρευση να αφορά τις ευρύτερες περιοχές της Πελοποννήσου, της Αττικής, της Εύβοιας και του Πηλίου, καθώς και κάποιες περιφερειακές αυτών ζώνες στις οποίες αναμένεται να καταφύγει η ορνιθοπανίδα που έχει πληγεί.

Λαμβάνοντας ως δεδομένες τις τραγικές διαστάσεις των πυρκαγιών αυτού του καλοκαιριού, το WWF Ελλάς θεωρεί αμέσως απαραίτητη τη λήψη αυτού του μέτρου και καλεί τους κατά τόπους κυνηγετικούς συλλόγους και την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας σε συστράτευση για την αντιμετώπιση των ακόμα ανυπολόγιστων επιπτώσεων της καταστροφής στην ελληνική φύση.


Οσο για την Greenpeace, τι να πω... δεν έχω λόγια. Μόνο ότι με απογοήτευσε φρικτά. Τι πάει να πει πολυεθνική, εδώ αντιμετωπίζουμε μιά ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή που ίσως έχει συνέπειες σε όλο το κλίμα της Μεσογείου.
Τι πάει να πει διακόπτουμε τις εργασίες μας;
Eίμαστε οργάνωση μόνο για τους τάδε σκοπούς και για τους άλλους όχι;
Δεν τους είπαμε να πάνε να κάνουν πυρόσβεση, ας έπαιρναν όμως μιά θέση. Ας βγάζανε μιά ρημάδα ανακοίνωση για το κυνήγι έστω.

Ανώνυμος είπε...

Από τη μια οι μισθοφόροι τής αυτοκαταστρεφόμενης αγγλικής μοναρχίας, από την άλλη τα μεταμφιεσμένα βαποράκια της ραδιενέργειας. Πολλοί δεν τους φοβούνται, γιατί, σαν τον πλοίαρχο του Τιτανικού, βιάζονται να βουλιάξουν, εχθρικοί καθώς είναι στη διεθνή συμφιλίωση.
Μπράβο, παιδιά, ξεφωνίστε τους!
Προλαβαίνουν να γίνουν απλοί και αμεσοδημοκρατικοί!

doctor είπε...

Τι κάνετε αύριο το πρωί;


ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΒΕΪΚΟΥ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ

doctor

scuba είπε...

Ζητούνται επειγόντως ομάδες εθελοντών πυροσβεστών για την φωτιά στον Πάρνωνα που καίει για 10η μέρα.

Οι εθελοντές θα επιχειρούν στα Δημοτικά Διαμερίσματα Τσιντζινών, Πολύδροσου περιμετρικά του μετώπου της φωτιάς με σκοπό τον καθαρισμό της για την αποφυγή αναζωπύρωσης.

Μπορεί να εξασφαλιστεί η διατροφή τους μετά από επικοινωνία με τον Δήμο Θεραπνών τηλ: 27310 74400

Προωθείσθε την δημοσίευση του

mydrupal.gr

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΒΕΡΓΗ



ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ:

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και οδύνη για τη σημερινή τραγωδία που πλήττει τη χώρα μας.

Μεταφέρω τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς των αθώων θυμάτων της τρομερής πυρκαγιάς.

Συλλυπητήρια σε όλους όσους αύριο θα μείνουν χωρίς σπίτια, χωρίς δουλειά, χωρίς περιουσία, άστεγοι στο έλεος του θεού.

Συλλυπητήρια στους μισούς Έλληνες.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ:

Οι Ευθύνες καταλογίζονται και στα 300 « φερέφωνα – ανδρείκελα » της Βουλής και σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Το ΠΑΣΟΚ:

Επί δεκαετίες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο στέρησε από την Ελλάδα το Υπουργείο Περιβάλλοντος μετατρέποντάς το σε Υπουργείο Τσιμεντοποιείας και Δημοσίων Έργων αλλά και ξόδεψε τα εκατομμύρια του Γ’ ΚΠΣ , όχι για την Προστασία του Περιβάλλοντος αλλά για κομπιούτερ και τσιμέντο. Δισεκατομμύρια Ευρώ ξοδεύτηκαν προκειμένου να επιτευχθεί η σημερινή Εθνική Τραγωδία. Γιατί;

Διότι

α) δεν προβλέφθηκαν ποτέ χρήματα για την προστασία των Δασών,

β) δεν προβλέφθηκαν χρήματα για την αγορά των Πυροσβεστικών Οχημάτων

γ) δεν προβλέφθηκαν χρήματα για την αγορά επαρκών Πυροσβεστικών Αεροσκαφών

δ) δεν προβλέφθηκαν χρήματα για τον διορισμό Πυροσβεστών και την εκπαίδευση των Πυροσβεστικών Δυνάμεων της χώρας.

Η σημερινή τραγωδία είναι ένα σχέδιο πολλών ετών του οποίου η ολοκλήρωση επιτεύχθηκε σήμερα.

Η Ν.Δ:

Η ΝΔ εδώ και 3,5 χρόνια δεν έκανε τίποτα για να ανατρέψει το σχέδιο αυτό. Άφησε αφύλακτη την Ελλάδα στα χέρια φονιάδων –εγκληματιών, σαμποτέρ – κατασκόπων, οικοπεδοφάγων, τρομοκρατών.

Όλοι λένε ότι δεν υπάρχει συντονιστικό κέντρο. Είναι αναμενόμενο αφού δεν υπάρχει Υπουργείο Περιβάλλοντος για να συντονίζει και να επενδύει στην φύλαξη του οικοσυστήματος.

Οι Ευθύνες είναι μεγάλες. Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση αύριο θα πρέπει να δώσουν λόγο στον εναπομείναντα Ελληνικό Λαό.

ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ:

Η καρδιά μου ματώνει και η ψυχή μου θρηνεί. Ως απλός πολίτης φοβάμαι να αντικρίσω το αύριο. Η απειλή είναι μεγάλη.

Καθώς είμαι ήδη 65 χρονών και τα περιθώρια στενεύουν, ακόμα αυτήν την ύστατη στιγμή καλώ τον Ελληνικό Λαό να ενδυναμώσει την Ένωση των Ελλήνων Οικολόγων, να πυκνώσει τις τάξεις της και να παραλάβουν τη σκυτάλη. Όλοι μαζί πλέον να δώσουμε τη μάχη για το μέλλον των παιδιών μας.

Αλλά ακόμη και μόνος μου , θα συνεχίσω ως το τέλος να αγωνίζομαι πρεσβεύοντας ότι

« Θα πεθάνω όρθιος για να μου πάρουν μόνο τη ζωή,

Για να είμαι πλούσιος από ιδανικά...»



Ο γραφικός



Δημοσθένης Βεργής



Πρόεδρος Ελλήνων Οικολόγων

Schattentanz είπε...

mipws prepei na kinitopoihthoume k emeis kapws gia na apotrapei to kynigi stis pyropliktes perioxes? einai egklhma.

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω να χρειαστεί κοινητοποίηση. Υπάρχει νόμος για αυτό (άμεση απαγόρευση σε καμμένες και παραπλήσιες σε αυτές εκτάσεις). Ωστόσο υπάρχουν μερικοί νόμιμοι και αρκετοί "κυνηγοί" χωρίς οικολογική συνείδηση :(

-----------

OI ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!
Ψήφο στο κόμμα Ελλήνων Οικολόγων

agaliasma είπε...

http://agaliasma.blogspot.com/

panellhnia sygentrwsh agaphs

Ανώνυμος είπε...

Tragiki i dilwsh ths Greenpeace Hellas..apla apogoiteutika!Poso geloia niwtheis otan gia kairo tous upostirizeis opws mporeis oikonomika kai twra pou perimeneis na energopoihthei gia tin stiriksi,organwsi,afypnisi otidipote,tin kanei me elafra..
(kai btw sugnwmi pou tha to pw alla gia emena itan psiloanamenomeno..opoios exei episkeftei ta grafeia tous tha to eixe psiliastei.H G.P. stin xwra mas exei to proswpo tis xeiroteris dimosias upiresias..oi entupwseis mou dustuxws itan oi xeiroteres)
-aveline-

Ανώνυμος είπε...

Η Greenpeace το μόνο πράσινο με το οποίο έχει σχέση ειναι αυτό του δολλαρίου.
Οι καμπμανιες της είναι στημένα τηλεοπτικά σόου με μόνο σκοπό την άγρα συνδρομητών όπως πρέπει να λέγονται τα μέλη της. Απέραντες αντιεπιστιμονικές μπούρδες, εκστρατελιες κινδυνολογίας στελέχη με αμοιβές αντίστοιχες των υπολοίπων πολυεθνικών. Μόνο απο τη δήθεν εκστρατεία ενάντια στο κυνήγι της φάλαινας μαζεύι περισσότερρα δολλάρια απο ότι είναι τα κλερδη της φαλαινοθηριας της Ισλανδίας και της Νορβηγιας μαζί. Σε άλλη σελίδα της οργάνωσης τέρατος υπέρ της αιολικής ψευδιοικολογικής ανεμοβιομηχανίας είχαν ανεμογεννητριες ύψους 3 μέτρων αντι για 100 που ελιναι το πραγματικό. Θα επινόησαν το bonzai ανεμογεννητριών φαίνεται. Μη "μασάτε", στείλτε τους προπαγανδιστές της οργάνωσης τέρατος εκεί που τους αξίζει αφου τους ξεμπροστιάσετε αλύπητα!

ellinida είπε...

Ανέβασα update. Διαμαρτυρηθείτε. Στείλτε τους εμαίλ.

Ανώνυμος είπε...

Στην διαθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια

DPurpler είπε...

Για αυτό λέμε ότι δεν εμπιστευόμαστε τις ΜΚΟ. Πολλές φορές εξυπηρετούν δικά τους συμφέροντα. Πολλοί εγγράφονται σε αυτές με αγνά κίνητρα αλλά οι ηγεσίες τους κανουν ότι γουστάρουν.

Δεν είμαι ούτε υπήρξα μέλος σε καμία τέτοια οργάνωση. Ωστόσο, αν ήμουν και μου φέροταν έτσι, θα σταματούσα να ήμουν πελάτης τους και αφού θα τους ενημέρωνα για τον λόγο.

Arkin είπε...

Παιδιά, δεν ξέρω αν έχουμε καταλάβει πλήρως τι λέει η ανακοίνωση. Στο θέμα της πυρόσβεσης δεν υπάρχει λόγος διαφωνίας, η οργάνωση δεν έχει εμπειρία.
Από την άλλη δεν καταλαβαίνω τι πάει να πει το "Το γραφείο μας έχει διακόψει όλες τις δραστηριότητές του προς το παρόν". Μήπως εννοεί πως διέκοψε όλες τις άλλες δραστηριότητες με σκοπό να δει τι γίνεται στις περιοχές των πυρκαγιών; (θα ήθελα να πιστεύω) Ή ότι έχουν βαρέσει διάλυση για το καλοκαίρι; Ή ότι τους τελείωσαν τα φράγκα;

Όπως και να έχει κι εγώ απογοητεύτηκα. Αν δεν έχει τις γνώσεις θα μπορούσε να προωθήσει τα μέλη της προς άλλες οργανώσεις και φορείς που έχουν ανάγκη από εθελοντές άμεσα.

Unknown είπε...

apo anthropos.gr

Κάποιοι κυνηγούν στα καμένα; Κι όμως ναι.

Μολονότι το πλήγμα που δέχθηκε -και δέχεται- η πανίδα της χώρας μας εξαιτίας των πυρκαγιών δεν έχει προηγούμενο, η κυνηγετική περίοδος βρίσκεται από τις 20 Αυγούστου ακόμα σε ισχύ! Στις 30/8, το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η Διεύθυνση Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος έχει... «υπενθυμίσει» στις Διευθύνσεις Δασών των Περιφερειών να απαγορεύσουν το κυνήγι στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Οι υπάλληλοι των Δασαρχείων των πληγεισών από τις πυρκαγιές περιοχών, ωστόσο, δήλωναν χθες άγνοια για την εν λόγω εντολή.

Σύμφωνα με δηλώσεις τους, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη και το κυνήγι θα βρίσκεται ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν.....

Οι οργανώσεις προστασίας της φύσης, πάντως, εκτιμούν ότι για τους επόμενους κρίσιμους μήνες δεν πρέπει να κυνηγηθούν τα επιδημητικά θηράματα (ορεινή πέρδικα, λαγός, αγριογούρουνο) περιφερειακά των καμένων εκτάσεων, ενώ στις ζώνες διάβασης της Βόρειας και Δυτικής Πελοποννήσου, της Αττικής και της Εύβοιας δεν πρέπει να ασκηθεί θήρα έως το τέλος Σεπτεμβρίου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της φθινοπωρινής μετανάστευσης.

Unknown είπε...

Αληθεύει οτι ο προεδρος της WWF κατεβαινει υποψήφιος? Ξερει κανεις?

Ανώνυμος είπε...

Den kserw gia ton proedro tis WWF alla to thema me to kinigi einai para polu sovaro.Opws einai kai autonoito o mikros plithismos twn zwwn kai twn ptinwn pou apemine se ekeines tis perioxes exei metakinithei se simeia pou oi purkagies den exoun ftasei ara i megali sugkentrwsi tous ekei ta vazei se megalitero kindino.Min ksexname oti zoume stin Ellada kai i adiforia einai auto pou mas xaraktirizei..An den askithoun pieseis gia tin prostasia autwn twn atixwn zwwn tha exoume alli mia tragodia sta xeria mas.To thema loipon einai ti mporoume na kanoume gia auto.. :(
-aveline-

Unknown είπε...

Πάντως Αρκαδία, μόνο κατοίκους είδα να φυλάνε σε σημεία με ορατότητα.

Κρίμα πραγματικά... τοσα ζώα 8α κινηθούν σε περιοχες που εχει απομείνει πράσινο και εκτός από τα τόσα που τραβήξανε και που τραβάνε, έχουνε και τους κυνηγούς να σκοτώνουν ότι έμεινε.

Ντροπή τους! Τι λέτε να βρούμε συλλογους κλπ και να τους στείλουμε έκκληση να σταματήσουν? Υπαρχει καποια οργάνωση που να ασχολείται με αυτό?

Για ρίξτε καμιά ιδέα... αν δεν κανουμε κάτι εμείς ποιός θα κάνει? Δεν είναι μόνο το δάσος, είναι όλο το οικοσύστημα και οφείλουμε να ασχοληθούμε με το σύνολό του.

Ανώνυμος είπε...

Οταν ειχε πρωτογινει ο ντορος με την Γκρηνπις και το σχετικο μέιλ, είχα αφήσει το τηλέφωνο για όποιον ενδιαφέρεται να το ψάξει. Δεν ξέρω αν κανείς μπήκε στον κόπο εγώ παντως ναι και πήρα μια διαφορετική απάντηση. Έχουν σταματήσει όλες τις εργασίες, τις συμμετοχές σε φεστιβάλ και τις καμπάνιες στο δρόμο και έχουν ρίξει το βάρος στην εκτίμηση της κατάστασης και αναμένουν να σβήσουν οι φωτιές, ώστε να επισκεφθούν τους τόπους που επλήγησαν, να διαπιστώσουν το μέγεθος της καταστροφής και να οργανώσουν πλάνο ενημέρωσης πολιτών και δράσης όπου αυτό γίνεται. Δεν λέω ότι αυτά όλα θα γίνουν οπωσδήποτε, πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα έργα να γίνουν πράξεις, όμως η κριτική για να είναι σωστή πρέπει να είναι και εμπεριστατωμένη. Είναι φρονιμότερο προτού ανοίξουμε πυρ εναντίον κάποιου να έχουμε ακούσει και την άλλη πλευρά.

ellinida είπε...

Οχι δεν αληθεύει με τον πρόεδρο της WWF. Εκαναν λάθος σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό και το διόρθωσαν μετά.
Απλά ένα τέως στέλεχος τους κατεβαίνει στο επικρατείας του Πασόκ, που εδώ και χρόνια δεν είναι πλέον στην οργάνωση. Εχουν βάλει και ανακοίνωση.

vicky
Οργανώνεται κάτι για το κυνήγι. Οταν θα είναι έτοιμο θα σε ειδοποιήσω.

butterfly
Δεν ανοίξαμε πυρ. Παράπονα κάνουμε. Αλίμονο αν χάσουμε και το δικαίωμα της διαμαρτυρίας.

Arkin είπε...

Μήπως μετά το σχόλιο του butterfly χρειάζεται ένα update το post?

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΣ BUTTERFLY...

ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΡΗΝΠΙΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΛΑΘΟΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΙΣΩΣ ΜΕ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...ΕΙΔΩΜΕΝ

Schattentanz είπε...

re paidia as kanoume kati. As kinitopoihthoume kai gia ta zwa, endiaferetai kaneis, exei paei kamia organwsi na ta taisei? An kinithoun pros tis mi kammenes ektaseis tha afanistous apo tous kynigous...

Koitaw kai sta site twn antistoixwn organwsewn kai to mono pou lene einai oti apaitoun na stamatisei to kynigi. Oute gia kinitopoihseis lene, oute gia ethelontes zitoun gia tis kammenes perioxes...

Ti ginetai?

konstantinos είπε...

Παραθέτω απόσπασμα από την απάντηση του administrator στο StopClimateChange!Forum της Greenpeace στο σχετικό ερώτημα...

"" ***Τι σημαίνει αναστολή της δράσης της Greenpeace και γιατί;***
το ελληνικό γραφείο της Greenpeace αποφάσισε να αναστείλει τις δράσεις του με αφορμή της πυρκαγιές, προς το παρόν (το παρόν ήταν η 27η Αυγούστου). αναστολή σημαίνει πράγματι ότι σταματάνε όλες οι ενέργειές μας (εκστρατείες, ενημέρωση, εξεύρεση υποστηρικτών) και αυτό έγινε για 2 λόγους
α) αισθανόμαστε ότι θα ήταν άκυρο, προσβλητικό και εκτός τόπου και χρόνου, να συνεχίσουμε να ψάχνουμε για νέους υποστηρικτές, να μιλάμε και να ενημερώνουμε για κλιματικές αλλαγές (όσο και αν συνδέονται άμεσα με τις φωτιές), μεταλλαγμένα, θάλασσες, όταν άνθρωποι προσπαθούσαν να σώσουν και να σωθούν, χωρίς επιτυχία πολλές φορές.
β) είχαμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε άμεσα. όπως ακριβώς στο τσουνάμι έτσι και τώρα, είχαμε τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε άμεσα την παρουσία του Rainbow Warrior σε πληγείσες περιοχές. στην επικοινωνία με τους αρμόδιους, τοπικούς προύχοντες, νομαρχίες, υπουργεία κλπ, προέκυψε ότι η βοήθειά μας δεν ήταν απαραίτητη. οι δρόμοι είχαν ανοίξει και δε χρειαζόταν η από θαλάσσης μεταφορά βοήθειας ""

Περισσότερες πληροφορίες στο
http://www.stopclimatechange.gr/forum/index.php?topic=263.msg4628#msg4628

Εκτός αυτού, η αμέσως επόμενη κίνηση της Greenpeace ήταν αυτό το άρθρο http://www.greenpeace.org/greece/news/10questions

Παρόλα αυτά, συνεχίζω να πιστεύω ότι θα μπορούσαν να είχαν φανεί πιο δραστήριοι. Ό,τι συνέβη αυτές τις μέρες στη χώρα μας είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος να εντείνουν τις όποιες κινήσεις και δράσεις τους...
Τουλάχιστον επικοινωνιακά, θεωρώ ότι ζημιώθηκαν...

  είπε...

Δείτε τη μου απάντησε η Greenpeace σε σχετικό ερώτημα.