Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

Πανελλαδική απαγόρευση του κυνηγιού!

Στην -προσωρινή- απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη τη χώρα προχώρησε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, το πέμπτο τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου ανέστειλε την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την κυνηγετική περίοδο 2007-2008, με το σκεπτικό ότι η μεγάλης έκτασης και έντασης πυρκαγιές επέφεραν ανυπολόγιστες καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον και διατάραξαν τα οικοσυστήματα σε όλη τη χώρα.

Η απόφαση του ΣτΕ αναφέρει ακόμα ότι η απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει "στηριχθεί σε ειδικές μελέτες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των καταστροφών από τις πυρκαγιές στη βιολογική ισορροπία των ειδών της άγριας πανίδας".

Η απαγόρευση ισχύει μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση για τη κύρια προσφυγή που έχει καταθέσει στο ΣτΕ η "Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Ελλάδας".

Η υπόθεση θα συζητηθεί στις 21 Νοεμβρίου.

Από τον ΣΚΑΙ.

Επιτέλους! Λέτε ν'άρχισαν να ξυπνάνε κάποιοι σ'αυτή την ρημάδα χώρα;

3 σχόλια:

Schattentanz είπε...

epitelous. vevaia se kamia periptwsi de tha tirithei 100% alla einai ena vima.

Ανώνυμος είπε...

Τραγικό τέλος βρήκε ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ;;;;;;;;;, ;;;;;;;, όταν εκπυρσοκρότησε το κυνηγετικό του όπλο σε περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας,είχε μεταβεί με φιλικό του πρόσωπο για κυνήγι στη συγκεκριμένη περιοχή. Όλα φαίνονταν φυσιολογικά και οι δυο φίλοι ετοιμάζονταν γύρω στις 9.30 το πρωί να επιστρέψουν στην Αθήνα, καθώς είχαν ολοκληρώσει την αγαπημένη τους δραστηριότητα.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που υπήρξαν και την ενημέρωση που είχαμε από το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, οι δυο φίλοι κινούνταν παράλληλα, μιλώντας και χωρίς να έχουν οπτική επαφή ο ένας με τον άλλον λόγω της βλάστησης με κατεύθυνση αγροτικό δρόμο της περιοχής. Ο ,,,,,,,επιχείρησε να πηδήξει από ένα φράχτη, αλλά στην προσπάθειά του αυτή, πιάστηκαν τα ρούχα του, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος.
Το κυνηγετικό όπλο που είχε κρεμασμένο στην πλάτη του και πιθανώς δεν ήταν ασφαλισμένο, εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα τα σκάγια να κατευθυνθούν στο πίσω μέρος του κρανίου του και να βρει ακαριαίο θάνατο. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ενώ το τραγικό αυτό περιστατικό επιβεβαιώθηκε με αυτοψία που πραγματοποίησε ιατροδικαστής.

απαγόρευση του κυνηγιού ....ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ..... ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΑΜΕΝΟ ΑΛΙΒΕΡΙ... Ο ΕΝΑΣ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΟΠΛΟ...Ο ΑΛΛΟΣ?? Ο ΑΛΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΕΞΥΠΝΟΥΣ" ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ?
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ??

ellinida είπε...

Αυτό έγινε τις μέρες που απαγορευόταν το κυνήγι;