Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2007

Μη μενεις αμετοχος

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εγώ έχω να πω μόνο το εξής:
http://act-parnitha.blogspot.com/

και δεν είναι δικό μου το παραπάνω blog

Sotiris είπε...

ΦΥΤΕΨΤΕ ΔΕΝΤΡΑ..ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ

Με διαδηλωσεις δεν φυτρωνουν τα δεντρα...παρετε ενα δεντρο ο καθενας και φυτεψτε το επιτοπου σε καθε γωνια τησ ελλαδας που καηκε και πεταξτε εξω την κυβερνηση την Κυριακη αποκλειοντας την Βουλη και απαιτωντας να παραιτηθουν τωρα...εμεις που ζουμε στο εξωτερικο εχουμε μεινει αναυδοι με την υποκρισια...

kalliopi είπε...

Sotiris
δεν μας είπες τα δέντρα πού θα τα βρούμε; και ποια δέντρα είναι κατάλληλα για τα καμένα δάση ;

Οι διαδηλώσεις μπορεί να μην είναι πανάκεια αλλά μπορεί να ευαισθητοποιήσει και άλλον κόσμο, αρκεί να γίνεται οργανωμένα και τα αιτήματα να είναι αυτά που πρέπει.

Οι προτροπές τέτοιου τύπου "παρετε ενα δεντρο ο καθενας και φυτεψτε το επιτοπου σε καθε γωνια τησ ελλαδας που καηκε" είναι τουλάχιστον αναξιόπιστες, βιαστικές και γεμάτες έπαρση..

Μόνον η υπομονή και η συνεργασία μπορεί να επιφέρει κάτι που θα ωφελήσει πραγματικά.

Ας είμαστε σίγουροι ότι θα προστατευθούν τα δάση που κάηκαν πρώτιστα, διότι είτε αναδάσωση είτε όχι, αν δεν προστατευθούν τα δάση, σε λίγο πάλι θα μετατραπούν σε οικισμούς..

ο Μεταπροφήτης είπε...

Ωραίες αυτές οι εκδηλώσεις, γιατί βοηθούν αφενός να ξεθυμάνουμε και αφετέρου να αποδείξουμε ότι ευαισθητοποιούμαστε.

Πριν κάμποσο καιρό κάποιο κανάλι είχε δείξει βίλλες στην πλαγιά του Διόνυσου, που είχε καεί πριν λίγα χρόνια. Σε ποιούς ανήκουν δεν έλεγε το ρεπορτάζ (καθότι και οι δημοσιογράφοι είναι πουλημένοι).

Θα ρωτήσω:
-Σε ποιούς ανήκουν αυτές οι βίλλες;
-Πως πήραν άδειες να χτιστούν;
-Έχουν δικαίωμα να στέκονται όρθιες (και αυτές και όσες έχουν χτιστεί σε καμένες πλαγιές των βουνών της Ελλάδας);
-Μήπως πρέπει να φροντίσουμε με ουσιαστικό τρόπο να μην ξανακαούν δάση για να γίνουν βίλλες;

Μ.Β. είπε...

http://saveparnitha.blogspot.com/

nomoretrash είπε...

Η βιομηχανία των καταπατήσεων είναι γνωστή. Κάποιος, μια νύχτα, περιφράσσει τμήματα στο σύνορο του καμένου, πάλαι ποτέ δάσους (εκτός από κάτι "κραχτούς" που έχουν λαδώσει το σύνολο της κρατικής μηχανής και τους μισούς υπουργούς, αλλά αυτοί είναι άλλη υπόθεση). Κάποιος, ο ίδιος ή άλλος, με τη βοήθεια κάποιων κρατικών λειτουργών ή μηχανισμών (βλ. π.χ. την περίφημη Ηλία του παραδικαστικού) εμφανίζεται με ψεύτικους τίτλους για την έκταση (από τον προπαππού του, από την Τουρκοκρατία, κλπ.). Στη συνέχεια, πουλάει λίγα-λίγα τα "οικόπεδα", κατά προτίμηση σιγά-σιγά και αθόρυβα, μέσω μεσιτών. Έτσι δημιουργείται ένα μη αντιστρεπτό καθεστώς: πολλοί "ιδιοκτήτες" οι οποίοι πλέον έχουν αγοράσει κανονικά και νόμιμα (πλην, με ψεύτικους τίτλους) τη γη, πιέζουν για την νομιμοποίηση των τίτλων τους. Κάποιοι από αυτούς χτίζουν παράνομα. Δημιουργείται έτσι το περίφημο "κοινωνικό πρόβλημα", που έρχεται, επισπεύδουσα η (κάθε) κυβέρνηση να "λύσει". Κι αυτό, γιατί; Για δύο απλούς λόγους: (α) δεν υπάρχει δασολόγιο - και η κάθε λογής εξουσία φροντίζει να μην δημιουργηθεί και (β) δεν περιφρουρείται το καμμένο δάσος: να τοποθετηθούν άμεσα πινακίδες, να χαρτογραφηθεί ή/και να αποκλειστεί από την κοινή πρόσβαση η καμμένη έκταση (ποιος άραγε έχει δουλειά να πάει εκεί;) και να στηθούν πάραυτα δόκανα (π.χ. μέσω της Εφορίας) για να πιαστούν στα πράσα όσοι κάνουν αγοραπωλησίες που αφορούν αυτήν την περιοχή. Πριν δηλαδή αποκτηθούν ψευδο-τίτλοι ώστε να μπορεί κανείς να χτίσει.

Τα παραπάνω δεν είναι φούμαρα. Είναι εφικτά, και δη εύκολα. Απλώς αυτή η κυβέρνηση (όπως και πολλές άλλες πριν από αυτή) καμώνεται τη χαζή. Δεν απορροφά τα κονδύλια για την προστασία των δασών (αναζητήστε σχετική αρθρογραφία). Δεν φτιάχνει κτηματολόγιο και δασολόγιο. Δεν φροντίζει για την πρόληψη. Αφήνει ορφανή την Πυροσβεστική. Περνάει δασοκτόνους νόμους και έκτακτες τροπολογίες τη στιγμή που πιστεύει ότι δεν κοιτάζει κανένας. Και, όταν παίρνει φωτιά, φροντίζει να τα κάνει μπάχαλο στην πυρόσβεση. Και, το κυριότερο: δεν δείχνει να μετανοεί. Δεν δείχνει να λυπάται. Κλείνει το μάτι πονηρά σε όλους μας, λέγοντας "ε, κάηκε που κάηκε, ακόμα κι αν υποθέταμε ότι αύριο η Πάρνηθα (ή το X καμένο δάσος) θα γίνει οικόπεδα, εσείς με ποιους θα θέλατε να είστε, με αυτούς που θα τα αγοράσουν, ή με τους χαμένους που θα διαδηλώνουν για την οικολογία και το δάσος;". Βρε, ουστ! Πρώτη γραμμή άμυνας: να μην τους δώσουμε ούτε σπιθαμή, παιδιά. Μην αφήσουμε την κουλτούρα της αρπαγής να ριζώσει, ούτε μέσα μας, ούτε στους γύρω μας. Ο τόπος μας είναι όλων μας. Όχι των οικοπεδοφάγων. Όχι των επιτηδείων. Όχι των ληστών. Όχι των ρεμουλατζήδων. Είτε αυτοί οδηγούν το ντάτσουν με το συρματόπλεγμα μες τη νύχτα, είτε οδηγούν τις τροπολογίες μέσα στην κοινοβουλευτική μας νύχτα, είτε είναι πρωθυπουργοί (τώρα και τότε, δεν μάς λέει τίποτα αυτό) υπό την τάχα μου "ανοχή" των οποίων γίνεται καθημερινά και λίγο-λίγο ο τόπος μας βορά των ορνέων.

Κι αυτό είναι μια μάχη που πρέπει να τη δώσουμε όχι μόνο στην Πάρνηθα, αλλά παντού. Όχι μόνο σήμερα, αλλά κάθε μέρα. Μπορούμε;

Alex είπε...

Παιδιά καλά τα λέτε όλα αυτά.....
δίκιο έχετε....
αλλά τώρα σας έπιασε όλους;;;;
Όταν κάηκε ολοκληρωτικά η Πεντέλη που είσασταν;;
Τα λέω όλα αυτά γιατί βλέπω και τη πολιτική σκοπιά των πραγμάτων;;
Μήπως όλα αυτά τελικά είναι υποκεινούμενα απο κάποιους;
Και αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο (γιατί εγώ μαζί σας είμαι όσον αφορά τις καταπατήσεις και όλα αυτά που αναφέρετε) θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο.
Αλήθεια πόσο ευαισθητοποιημένος ως προς το περιβάλλον είναι ο καθένας μας; Πόσοι απο εμάς πάνε στο δάσος και δεν αφήνουν πίσω τους σκουπίδια; Πόσοι από εσάς όταν πηγαίνετε για μπάνιο, μαζεύετε σκουπίδια άλλων απο τις παραλίες;
Νομίζω ότι πιο σημαντικό είναι να καλυτερεύσουμε τον εαυτό μας και μετά να αρχίσουμε να κρίνουμε όλους τους άλλους.
Πάντως εγώ είμαι ευαισθητοποιημένος για την καθαριότητα γενικότερα, και αναφέρω όλα τα παραπάνω γιατί έχω δυσανασχετίσει με τη συμπεριφορά των συμπολιτών μου (απο παιδιά μέχρι ηλικιωμένους).
Αυτά είχα να πώ.
Σας ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε την άποψή μου.

Ανώνυμος είπε...

www.geocities.com/afovik1
Με εκλογές από ΕΝΙΑΙΑ ΛΙΣΤΑ, όπως σε Ελβετία-Καναδά, τέρμα η διχόνοια και τα λαμόγια, ενόψει μάλιστα ενδεχόμενων απότομων κλιματικών αλλαγών.

Prepare for another ice age, says Clinton
28 Jan 06 - We must make "a serious global effort to develop a clean energy future to avoid the onset of another ice age,” said former president Bill Clinton in an on-stage conversation with the founder of the World Economic Forum in Davos, Switzerland .
"First, I worry about climate change," Clinton said. "It's the only thing that I believe has the power to fundamentally end the march of civilization as we know it, and make a lot of the other efforts that we're making irrelevant and impossible."
Click here to see the complete:
http://www.newsday.com/news/local/wire/newyork/ny-bc-ny--worldforum-clinto0128jan28,0,2658428,print.story?coll=ny-region-apnewyork
http://www.nap.edu/html/climatechange-brief/abruptclimatechange-brief.pdf,
www.iceagenow.com, www.saharasia.org,
www.peacefulsocieties.org, www.press.umich.edu/titleDetailDesc.do?id=11589,

Διαβάστε τις ηλιακές κηλίδες – μετά από την πρόσκαιρη υπερθέρμανση :
Πρέπει να προετοιμαστούμε τώρα για επικίνδυνη παγκόσμια ψύξη
Καναδάς, 20 Ιουνίου 2007
« Το μόνο σταθερό για το κλίμα είναι ότι αλλάζει συνεχώς και, κατά περιόδους, αρκετά γρήγορα.
» Πολλές φορές στο παρελθόν, οι θερμοκρασίες ήταν πολύ υψηλότερες από σήμερα, και, περιστασιακά, ήταν πιο κρύες. Μόλις 6.000 χρόνια πριν, ήταν περίπου 3°C θερμότερες από τώρα. 10.000 χρόνια πριν, ενώ ο κόσμος έβγαινε από τη χιλιετή κρύα περίοδο γνωστή ως «νεώτερη Δρυάδα», οι θερμοκρασίες αυξήθηκαν μέχρι και 6°C σε μια δεκαετία, δηλ. 100 φορές γρηγορότερα από την αύξηση 0.6°C του προηγούμενου αιώνα που έχει αναστατώσει τους περιβαλλοντιστές.
» Οι εργασίες μας βρίσκουν εξαιρετικούς συσχετισμούς μεταξύ των κανονικών διακυμάνσεων στη λαμπρότητα του ήλιου και του γήινου κλίματος. Αυτό δε μας εκπλήσσει. Ο ήλιος και τα αστέρια είναι η μέγιστη πηγή ενέργειας του πλανήτη.
» Η ερευνητική μας ομάδα άρχισε να συλλέγει και να αναλύει δείγματα πυρήνων από το κατώτατο σημείο των βαθιών δυτικών καναδικών φιόρδ. Χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνολογίες, συλλέξαμε 5.000 ετών ιζήματα από αυτές τις λεκάνες. Είναι σαφώς ορατές στα δείγματά μας οι ετήσιες αλλαγές που καταγράφουν τις διαφορετικές εποχές. Σε εποχές όταν κυριαρχούσαν θερμά καλοκαίρια στο κλίμα της περιοχής, βλέπουμε σαφώς τα πολύ παχύτερα στρώματα διατόμων και λεπιών ψαριών από τα πιο δροσερά έτη. Έχουμε ένα από τα καλύτερης ποιότητας αρχεία κλίματος διαθέσιμα οπουδήποτε σήμερα και σ΄αυτά βλέπουμε την προφανή επιβεβαίωση ότι η φυσική αλλαγή κλίματος μπορεί να είναι δραματική.
» Έχουμε ανακαλύψει επαναλαμβανόμενους κύκλους στη θαλάσσια παραγωγικότητα σε μια περιοχή μεγαλύτερη από την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, βρίσκουμε έναν πολύ ισχυρό και συνεπή 11-ετή κύκλο σε όλο το αρχείο. Αυτό συσχετίζεται πολύ με το γνωστό 11-ετή κύκλο των ηλιακών κηλίδων «Schwabe», κατά τη διάρκεια του οποίου η ηλιακή ακτινοβολία μεταβάλλεται κατά περίπου 0.1%.
» Βλέπουμε επίσης τους πιο μεγάλους κύκλους «Gleissberg» των 75-90 ετών, τον «Suess» των 200-500 ετών, και τον «Bond»των 1.100-1.500 ετών. Η μεταβολή στη λαμπρότητα του ήλιου σ΄ αυτούς τους πιο μεγάλους κύκλους μπορεί να είναι πολλές φορές μεγαλύτερη στο μέγεθος από αυτή που μετριέται κατά το σύντομο κύκλο Schwabe.
» Η εύρεσή μας ενός άμεσου συσχετισμού μεταξύ των μεταβολών στη λαμπρότητα του ήλιου και των γήινων δεικτών κλίματος δεν είναι η μοναδική. Εκατοντάδες άλλων μελετών, που χρησιμοποιούν δείκτες από τους δακτυλίους των δέντρων στη χερσόνησο Κόλα της Ρωσίας, ως τις στάθμες του Νείλου, παρουσιάζουν ακριβώς το ίδιο πράγμα: ο ήλιος φαίνεται ότι προκαλεί τις κλιματικές αλλαγές.
» … Καθώς μεταβάλλεται η ακτινοβολία του ήλιου και ο προστατευτικός ηλιακός άνεμος, διάφορες ποσότητες γαλαξιακών κοσμικών ακτίνων από το διάστημα είναι σε θέση να εισέλθουν στο ηλιακό σύστημά μας και να διαπεράσουν τη γήινη ατμόσφαιρα. Αυτές οι κοσμικές ακτίνες ενισχύουν το σχηματισμό νεφών που, γενικά, έχει ως αποτέλεσμα ψύξη τού πλανήτη.
» … Αυτό ακριβώς συνέβη από τα μέσα τού 17ου ως τις αρχές του 18ου αιώνα, όταν η είσοδος ηλιακής ακτινοβολίας στην ατμόσφαιρά μας, όπως υποδεικνύεται από τον αριθμό ηλιακών κηλίδων, ήταν στο ελάχιστο, και ο πλανήτης πέρασε την Μικρή Παγετώδη περίοδο. Αυτά τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι οι αλλαγές στην ακτινοβολία τού ήλιου προκάλεσαν την πιο πρόσφατη αλλαγή κλίματος. Συγκριτικά, οι μεταβολές του CO2 παρουσιάζουν μικρό συσχετισμό με το κλίμα του πλανήτη μας στα μεγάλα, τα μεσαία ακόμα και τα σύντομα χρονικά διαστήματα.
» Οι επιστήμονες που ασχολούνται με την ηλιακή ακτινοβολία προβλέπουν ότι μέχρι το 2020 ο ήλιος θα αρχίσει τον πιο αδύνατο των τελευταίων δύο αιώνων 11ετή (Schwabe) κύκλο του, που πιθανό να οδηγήσει σε ασυνήθιστα ψυχρή περίοδο τη γη.
» Ο προγραμματισμός για την προσαρμογή σε μια τέτοια ψυχρή περίοδο, που μπορεί να συνεχιστεί πολύ πέρα από έναν 11ετή κύκλο, όπως έγινε κατά τη Μικρή Παγετώδη περίοδο, πρέπει να είναι μια προτεραιότητα για τις κυβερνήσεις. Είναι η παγκόσμια ψύξη, και όχι η υπερθέρμανση, η σημαντικότερη κλιματική απειλή στον κόσμο, ειδικά τον Καναδά.
» Σα χώρα στο βόρειο όριο της γεωργίας στον κόσμο, μια μικρή μόνο ψύξη θα καταστρέψει ένα μεγάλο μέρος της συγκομιδής μας, ενώ μια θέρμανση θα απαιτούσε μόνο να υιοθετήσουμε τεχνικές καλλιέργειας που ασκούνται στο νότο».

Ο Ρ. Timothy Patterson είναι καθηγητής και διευθυντής του Κέντρου Γεωεπιστημών Οττάβας-Κάρλετον, Τμήμα Γήινων Επιστημών, Πανεπιστήμιο Carleton.
Δείτε ολόκληρο το άρθρο: http://www.canada.com/nationalpost/financialpost/comment/story.html?id=597d0677-2a05-47b4-b34f-b84068db11f4&p=4

Το Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών προβλέπει παγκόσμια ψύξη σε 6-9 χρόνια
Παγκόσμια ψύξη θα μπορούσε να έχει η γη σε 50 χρόνια και να έχει σοβαρές συνέπειες, λέει η έκθεση του αστρονομικού παρατηρητήριου της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Βάσει της έρευνας της ηλιακής ακτινοβολίας, ο Khabibullo Abdusamatov και οι συνάδελφοί του κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μια περίοδος παγκόσμιας ψύξης παρόμοιας με αυτή που συνέβη προς το τέλος του 17ου αιώνα - όταν πάγωσαν τα κανάλια στις Κάτω Χώρες και οι άνθρωποι έπρεπε να αφήσουν τους κατοικίες τους στη Γροινλανδία - θα μπορούσε να αρχίσει το 2012-2015 και να φθάσει στο χαμηλότερο σημείο το 2055-2060. Είπε ότι θεωρεί ότι η μελλοντική κλιματική αλλαγή θα είχε πολύ σοβαρές συνέπειες και ότι οι αρχές πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται από σήμερα επειδή η «ψύξη του κλίματος συνδέεται με χαμηλότερες θερμοκρασίες, ειδικά για τις βόρειες χώρες».
http://www.mosnews.com/news/2006/08/25/globalcooling.shtml

POLITICS AND FREE THINKING είπε...

h villa pou kaike sto drimo htan tou papadopoulou, ena apo ta 'erga' ths xountas mezi me tis 'panemorfes' polikatoikies sovetikou tipou

kapios είπε...

@alex
Οταν κάηκε η Πεντέλη μερικοί ήμασταν εκει.
Δεν είχαμε ιντερνετ όμως :-)

nomoretrash είπε...

@alex
Σχετικά με τα σκουπίδια, δες το http://no-more-trash.blogspot.com. Κάποιοι όχι μόνο δεν πετάμε σκουπίδια στο δάσος, αλλά κινούμαστε (όσο και όπως μπορούμε) για να μαζεύονται από αυτούς που, ενώ οφείλουν να τα μαζεύουν, σφυρίζουν αδιάφορα (και συνήθως πονηρά) λοξοκοιτώντας αλλού.

Ανώνυμος είπε...

xthes sti tv akousa 2 dimosiografous na lene oti to kazino tis parnithas me aformi ti katastrofi, sxediazei epektasi tou kazino. Distixws i stigmi itan periergi kai de sigratisa onomata kanali k ekpompi gia na mporw na pw perissotera.

Ανώνυμος είπε...

ontws akougontai fimes oti mpike an oxi apo thn eklisia apo kapoia gnwsth real estate eteria.

M13 είπε...

η αναδάσωση είναι κάτι πολύ κρίσιμο.

θέλει οργάνωση κόπο και χρόνο

προσοχή στις ελεύθερες βοσκές
(μπράβο πολύ καλή δουλειά)

Void Network είπε...

Κενό Δίκτυο
(Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες)
http://voidnetwork.blogspot.com

Η συμμετοχή μας στην διαδήλωση έξω από την Βουλή στις 8 Ιουλίου στις
8.00 το βράδυ ενάντια στον εμπρησμό της Πάρνηθας που καλούν οι
ευαίσθητοι πολίτες της Αθήνας δεν τρέφει αυταπάτες. Στεκόμαστε δίπλα
σε όλους τους ρομαντικούς οικολόγους, διαδηλώνουμε μαζί τους αλλά δεν
μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες με αυτούς…..Δεν αιτούμαστε τίποτα από την
εξουσία…Δεν ελπίζουμε σε καμία αναδάσωση της Πάρνηθας…Δεν επιθυμούμε
έναν ευαίσθητο, ανθρώπινο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο
διακυβέρνησης της ζωής μας…Δεν ονειρευόμαστε την στιγμή που οι
κυβερνήτες μας θα καταλάβουν τα αυτονόητα και θα κυβερνήσουν σωστά και
τίμια αυτή τη χώρα…
Γνωρίζουμε ότι
ο πλανήτης Γη δεν πεθαίνει…Ο Πλανήτης Γη δολοφονείται
και αυτοί που τον σκοτώνουν έχουν ονόματα και διευθύνσεις…
Το να στέκεσαι με τα χέρια απλωμένα και τα μάτια δακρυσμένα απέναντι
σε αυτούς τους ανθρώπους ίσως είναι συμμετοχή στην δολοφονία της Γης
και όχι αγώνας για την σωτηρία της…Στην διαδήλωση για την Πάρνηθα
(όπως και σε όλες τις άλλες διαδηλώσεις) θα έπρεπε να κατεβαίνουμε
στον δρόμο με τις γροθιές μας σφιγμένες και τα μάτια γεμάτα οργή για
τους κυβερνήτες και τους πλούσιους αυτού του κόσμου…
Το πραξικόπημα της ελιτιστικής δημοκρατίας, ο εκβιασμός της εργασίας,
τα χονδροειδή στερεότυπα, η δουλική απάθεια απέναντι στο κράτος και
τους μηχανισμούς της οικονομίας, η εκμετάλλευση κάθε ανάγκης και κάθε
επιθυμίας και η αδηφαγία της εξουσίας για έλεγχο και γρήγορο
πλουτισμό θα έπρεπε να μας κάνουν να καταλαβαίνουμε ότι όχι μόνο
αναδάσωση ή προστασία της φύσης δεν θα συμβεί αλλά δεν θα μείνει ούτε
μια πτυχή της ζωής μας υγιείς όσο συνεχίζουμε να αποδεχόμαστε της
κυρίαρχη κουλτούρα και τον πολιτισμό της ασημαντότητας που την
συνοδεύει.
Το ζήτημα δεν είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες της αιχμαλωσίας μας
στην σημερινή κοινωνία…Δεν λυπούμαστε για τα δέντρα, λυπούμαστε για
την ζωή μας που χάθηκε όταν τα δέντρα χάθηκαν μαζί της…Δεν λυπούμαστε
για το δάσος που κάηκε, λυπούμαστε για την ζωή μας που κάηκε μαζί με
το δάσος…Δεν είναι άλλη η μοίρα μας από την μοίρα του δάσους…Αυτοί που
έκαψαν το δάσος για χάρη του πλουτισμού και της ανάπτυξης και αυτοί
που προστάτευσαν τα συμφέροντα των εμπρηστών, των καταπατητών και των
κατασκευαστικών εταιριών για έναν αιώνα είναι αυτοί που πυρπόλησαν και
την ζωή μας φυλακίζοντας μας στις σύγχρονες νεκροπόλεις της
απομόνωσης, της τηλεδημοκρατίας, του τραπεζικού δανεισμού, της
αστυνομοκρατίας και της αποβλακωμένης κατανάλωσης.
Αυτοί που σκότωσαν τα ποτάμια και έκαναν θάνατο το φως του Ήλιου
σύντομα θα ζητήσουν την ψήφο μας για να συνεχίσουν το έργο τους…Πρέπει
να βρούμε μέσα μας και μέσα στις σχέσεις μας την δύναμη να διακόψουμε
την ανάπτυξη του άρρωστου αυτού κόσμου.
Πρέπει να καταστρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση, να επιτεθούμε σε
κάθε καταναγκασμό και εκμετάλλευση, να αρνηθούμε τον υποβιβασμό της
ζωής σε μίζερη επιβίωση.
Αυτή είναι μια αφετηρία για να μιλήσουμε για την οικολογική ευαισθησία
και πως αυτή συναντιέται με την ανατροπή και την εξέγερση. Δεν
μπορούμε να στεκόμαστε σαν ζητιάνοι μπροστά στους βασανιστές και τους
δολοφόνους της Γης δίχως να πολεμάμε τις εξουσίες που δημιούργησαν
όλες αυτές τις καταστάσεις.
Θα ήταν τουλάχιστον αντιφατικό να μιλάμε για τον αγώνα σωτηρίας της
Γης, αν ταυτόχρονα δεν επιτεθόμασταν σε ό,τι ευθύνεται για την
καταστροφή της.
Θα συναντηθούμε σύντομα στους δρόμους.

Κενό Δίκτυο
(Θεωρία, Ουτοπία, Συναίσθηση, Εφήμερες Τέχνες)
http://voidnetwork.blogspot.com

diavatis είπε...

Γειά σας αδέλφια του κενού δικτύου. Τα είπατε όλα.