Πέμπτη 12 Ιουλίου 2007

Δράσεις για την προστασία του πράσινου στην Αθήνα και παντού

Ήρθε η ώρα να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Αν εμείς οι κάτοικοι αυτής της χώρας δεν παλέψουμε για την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής μας, δεν πρόκειται να το κάνει κανείς για εμάς. Γι αυτό:
  • Πήραμε την πρωτουβουλία να συντάξουμε ένα λιτό αλλά απαιτητικό κείμενο συλλογής υπογραφών με στόχο να πιέσουμε για την προστασία του πράσινου που έχει απομείνει και την δημιουργία νέων "πράσινων" χώρων. Κατεβάστε το κείμενο από εδώ και διαδώστε το στη γειτονία σας, στους χώρους εργασίας σας, στα blogs σας κτλ.
  • Ο δήμος Αθηναίων συμφώνησε να αποχαρακτηριστεί από χώρο κοινόχρηστου πρασίνου, το κομμάτι στη συμβολή των οδών Αιόλου και Σταδίου, προκειμένου να χτιστεί κτίριο 2430 τετραγωνικών!! Δε σκοπεύουμε να το αφήσουμε και αυτό να γίνει τσιμέντο.
    Ραντεβού όλοι το Σάββατο στις 11 το πρωί στο χώρο για να οργανώσουμε την αντίδρασή μας.
  • Αύριο, όσοι βρεθούμε στη συναυλία για την Πάρνηθα, να μαζέψουμε υπογραφές και να συναντηθούμε στην Κλαυθμώνος στις 7.00μ.μ. να βρεθούμε και να οργανωθούμε για τοη συναυλία αλλά και το Σάββατο.
Να μην αφήσουμε άλλον ένα χώρο στο κέντρο της Αθήνας να γίνει τσιμέντο. Να προστατέψουμε τα δάση και τους χώρους πρασίνου σε όλη την ελλάδα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εισακουστήκαμε για σπορά μόνο 1/1000, γιατί …είναι δωρεάν ! ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΜΕ !
http://www.minenv.gr/download/2007-07-09.dilosis.soyflia.gia.metra.parnitha.doc.
Θα ληφθεί ακόμη πρόνοια για συγκέντρωση σπόρων Κεφαλληνιακής Ελάτης περίπου 1 τόνου, καθώς και σπόρων Αειλάνθου οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για σπορά.
Ε.4. Χρηματοδότηση
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ, μέσω του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.
Επίσης θα ανοιχθεί ειδικός λογαριασμός για την κατάθεση χρηματικών ποσών από φυσικά και νομικά πρόσωπα που επιθυμούν να συμβάλουν οικονομικά για την αναδάσωση του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας.
Η πρώτη εκτίμηση του απαιτούμενου προϋπολογισμού είναι της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ. Δηλαδή μπορεί να είναι μεταξύ των 30 και 35 εκατ. ευρώ ή να είναι κάτι λιγότερο από 30.
Ε.5. Θα ζητήσουμε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αλλά και το από Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο τις απόψεις τους για την αναδάσωση.
Και επίσης θα ζητούμε τις απόψεις των μη κυβερνητικών οργανώσεων και όπου δούμε, βάσει του προγράμματος, ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία μαζί τους, θα γίνει όπως θα γίνει και με όλους τους πολίτες. (εννοούν υπηκόους)
ΑΛΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ…
Την ενίσχυση της φυσικής αναδάσωσης δεν τη θέλουν όσοι σιχαίνονται να πιάσουν το χώμα με τα χέρια τους...
Αλίμονο σ΄ αυτούς που φοβούνται τέτοιους "εκλεκτούς"...
Ωραία προετοιμασία για τις κλιματικές αλλαγές βλέπουν τα παιδιά όλου του κόσμου: "Όλοι για λίγους κι οι λίγοι για την πάρτη τους"...
Μόνο που στο τέλος "οι ήρεμοι κυνηγοί είναι πιο αποτελεσματικοί από τους νευρικούς" !
(Atanarjuat, the fast runner - Ο παγωμένος δρομέας)

ΦΑΝΤΙ είπε...

Προτείνω στην διακύρηξη αντί για τον όρο Δασολόγιο να χρησιμοποιήσετε τον όρο Δασικοί Χάρτες. Από ότι έχω καταλάβει το Δασολόγιο εκτός από τους Δασικούς Χάρτες που οριοθετούν που βρίσκονται τα Δάση, περιλαμβάνουν και άλλα χαρακτηριστικά του δάσους (είδος, κάλυψη, πανίδα, χλωρίδα, κλπ).

Αυτό που μας ενδιαφέρει άμεσα είναι να γνωρίζουμε την Τοπογραφική οριοθέτηση ενός Δάσους, ώστε να μην αμφισβητείται αυτό ή να μην αφήνεται στην κρίση κάποιου Δασικού Υπαλλήλου.Η σύνταξη των Δασικών Χαρτών είναι πολύ πιο εύκολη να γίνει απο ένα πλήρες Δασολόγιο. Δεν έχουν καμία δικαιολογία να το καθυστερούν. Προτείνω να μπει αυτή η διατύπωση μέσα στο κείμενό σας.

Διαβάστε την άποψή μου για τον Τοπογραφικό Ορισμό του Δάσους. Εκτιμώ πως εαν είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει ή να τροποποιηθεί ΑΜΕΣΑ είναι ποιός αποφασίζει τι είναι Δάσος και πως ορίζεται αυτό!

Εαν αυτό ήταν ορισμένο σωστά τα χέρια και οι ορέξεις των επιτήδιων θα είχαν κοπεί. Κατά τα άλλα φυσικά πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα όπως να γίνουν πράσινο ΟΛΟΙ οι χώροι που αναφέρετε.

Η πρωτοβουλία σας πρέπει να τύχει της μεγαλύτερης δυνατής στήριξης απο όλους!