Σάββατο 7 Ιουλίου 2007

είναι μόλις μιά εβδομάδα αλλά...

Πετύχαμε πολλά που ακόμη δεν τα έχουμε συνειδητοποιήσει. Την ερχόμενη εβδομάδα, αρχίζοντας απο την Κυριακή και τη συγκέντρωση γιορτή θα κάνουμε και θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα.
Δείτε την αποτίμηση της πρώτης εβδομάδος και κάποια "αρχικά" σχέδια που θα συζητηθούν για τα επόμενα βήματα, στο Αθήνα - Οδηγός Επιβίωσης και αν αναρωτηθείτε ποιος τα προκάλεσε θα βρείτε, χαμογελώντας, τις απαντήσεις - όλοι μας.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ, ώστε να αποφύγουμε οι επερχόμενες πλημμύρες να κατεβάσουν φονική λάσπη και διαψεύσουν τραγικά τους ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΣΕ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ, που αποσιωπούν την επείγουσα ανάγκη να σπαρθεί το βουνό (ώστε οι πρώτες ρίζες να συγκρατήσουν το χώμα), ζητάνε να ελέγχουν οι ίδιοι την κατάσταση και να μην ανεβαίνει ο απλός κόσμος στην Πάρνηθα (!)και μόνο να τους ακουμπάει συνδρομές(δεν είδαμε τους "εκλεκτούς", "ειδικούς" ούτε τον Υμηττό ούτε την Πεντέλη ούτε κανένα άλλο βουνό να φυλάνε και να γεμίζουν με δέντρα)... Ευκαιρία είναι να αποδείξουν ότι νοιάζονται ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ για το μέλλον των παιδιών.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΚΑΪ, η Καθημερινή και η οργάνωση "WWF Ελλάς" δημιουργούν το Παρατηρητήριο της Πάρνηθας.

Σκοπός του να ελέγχει την πορεία της αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων στην Πάρνηθα, να ενημερώνει και να ενημερώνεται από τους πολίτες.
http://www.skai.gr/master_story.php?id=53150

Ανώνυμος είπε...

H ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

Δεν έχει νόημα να συζητάμε διαρκώς την ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή της Πάρνηθας. Την χαμένη ομορφιά. Τα εκατοντάδες είδη φυτών και ζώων που χάθηκαν, πιθανά χωρίς επιστροφή. Νόημα έχει να στραφούμε με όλη μας την δύναμη, με όλο μας το μίσος απέναντι στους ένοχους αυτής της κατάστασης. Νόημα έχει να κηρυχθεί ένας πραγματικός λαϊκός συναγερμός για να αλλάξουν τα πράγματα. Για να αλλάξουμε την ζωή μας.

Οι ένοχοι έχουν ονοματεπώνυμο.
· Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ καθώς και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που:

* Κάνουν ένα απίστευτο πλιάτσικο με την γη, εκχωρώντας κάθε σπιθαμή του δημόσιου χώρου, των ορεινών όγκων, των ακτών, των ελεύθερων χώρων στα μεγάλα συμφέροντα για ‘αξιοποίηση’, δηλαδή για εκμετάλλευση με βάση το κέρδος.
* Η Πεντέλη αναδασώθηκε λιγότερο από 15%!, και πως θα γινόταν αλλιώς όταν λίγο μετά 15.000 στρέμματα αφαιρέθηκαν με Π.Δ από τα αναδασωτέα, με αποτέλεσμα να κτιστούν όλο και πιο πολύ.
* ‘Αξιοποιούν’ τα ολυμπιακά ακίνητα και τους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους για να ρίξουν νέα εκατομμύρια τόνους μπετόν. (πάρκο Γουδή, Ιππόδρομος, παραλία, Ελληνικό κλπ). Έδωσαν τις παραλίες στους ιδιώτες.
* Με την αναθεώρηση του άρθρου 24 θέλησαν (και ακόμα θέλουν) να βάλουν μια οριστική ταφόπλακα στην όποια δυνατότητα για προστασία του δάσους. Με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ‘παραθεριστική κατοικία’ εκατομμύρια κατοικίες θα κτιστούν στις παραλίες, τους αιγιαλούς, ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές. Μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υλοποίησαν το ΄τσιμεντένιο όραμα’ της Ολυμπιάδας, στο όνομα της οποίας χτίστηκε κάθε ελεύθερος χώρος, και της οποίας το νομικό πλαίσιο χρησιμοποιούν τώρα για να ξεπερνάνε και κάθε νομικό πρόβλημα. Φτάνει πια!!


Είναι τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, οι τεχνικές εταιρείες και οι εταιρείες real estate, οι πραγματικοί ‘νταβατζήδες’ (Μπόμπολας, Λάτσης κλπ), οι μεγαλοκαταπατητές γης (κτήμα Βείκου κα), οι τράπεζες, που πέφτουν σαν αρπακτικά πάνω σε κάθε σπιθαμή ελεύθερου χώρου για να βγάλουν και άλλα λεφτά. Και ανάμεσα σε αυτούς όλο και πιο πολύ ξεχωρίζει η εκκλησία, ή καλύτερα η Εκκλησία ΑΕ, που διεκδικεί δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στην Πάρνηθα (10.000), στο Ποικίλο Όρος (7.500στρ) και αλλού, για να τα ‘αξιοποιήσει’ και αυτή, αλλού για να κάνει γκαράζ και αλλού για να χτίσει γιγαντιαία ξενοδοχιακά συγκροτήματα (η Μονή Τοπλού στην Κρήτη, στην Μαγνησία και αλλού). Φτάνει πια!!

Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε, η ζωή μας μολύνεται από τον αέρα που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε και πάνω από όλα από την κτηνωδία του πολιτικού κόσμου και των επιχειρηματικών συμφερόντων, αδιάφορο αν είναι ντυμένα με το κοστούμι του γιάπι ή το ράσο του παπά που καθημερινά μας σκοτώνουν.
Εμάς και τις γενιές που έρχονται: · Είναι οι Δήμοι Επιχειρηματίες που αντί να προστατεύουν τον ελεύθερο χώρο, οι περισσότεροι από αυτούς μπαίνουν στην πρωτοπορία της επιχειρηματικής ‘αξιοποίησης’ με το αζημίωτο κάθε φορά . Χαρακτηριστικά παραδείγματα το προωθούμενο Νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στο Περιστέρι, η ΄΄Βωβόπολη΄΄ στο Μαρούσι και τόσες άλλες επιχειρηματικές δράσεις των Δήμων.

ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ!! Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

* Να ανακηρυχτεί το σύνολο του Δρυμού αναδασωτέο. Να καταγραφούν οι καμένοι δασικοί χώροι. Να ανακηρυχθούν ταυτόχρονα το Ποικίλο ‘Ορος και το Όρος Αιγάλεω που αποτελούν φυσικές επεκτάσεις της Πάρνηθας σε Εθνικούς Δρυμούς και προστατευόμενες περιοχές που θα απαγορευτεί ρητά κάθε επιχειρηματική ‘αξιοποίηση’.

* Να μην κτιστεί κανένας ελεύθερος μικρός & μεγάλος χώρος, είτε με ολυμπιακά ακίνητα ή άλλος. Να γκρεμιστούν οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις, όπου αυτό προβλεπόταν. Όλοι οι ελεύθεροι χώροι να γίνουν πράσινο, ώστε να αυξηθεί στοιχειωδώς η κάλυψη με πράσινο στην Αθήνα που είναι η μικρότερη στην Ευρώπη (2%, με μέσο όρο 12%). Ανοιχτές παραλίες με ελεύθερη πρόσβαση στο λαό.

* Να ακυρωθούν όλες οι συμβάσεις της Εταιρείας Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ, Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ για την τσιμεντοποίηση και ιδιωτικοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

* Να δημευτούν, και να αποδοθούν στην κοινωνία, όλη η γη και οι διεκδικούμενες εκτάσεις από τους ιδιώτες-καταπατητές, τις τράπεζες και την εκκλησία για πράσινο ή τις τελείως απαραίτητες εγκαταστάσεις κοινωνικού εξοπλισμού. Τίποτε δεν μπορεί να γίνει για το Λεκανοπέδιο (και γενικότερα) αν δεν αντιμετωπισθεί σε όφελος της κοινωνίας, το ζήτημα της μεγάλης τουλάχιστον ιδιοκτησίας Παλεύουμε μέσα από τα κινήματα πόλης ενάντια στην εμπορευματοποίηση / ιδιωτικοποίηση του χώρου. ..


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

SPY είπε...

Ρε παιδιά.. γιατί δε μας είπε κανείς γι αυτό το μπλογκ;

Πεταλωτή και Ροδιά, που γνωριζόμεθα και κατά κάποιο τρόπο, αξίζετε λίαν επιεικώς ένα σουλτάν μερεμέτ..

Νικος Σιμος είπε...

Όλοι μαζί για να απαιτήσουμε όχι μόνο την αναδάσωση (η οποία ούτως γ άλλως μετά την πυρκαγιά είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολη) αλλά κυρίως

α. Τη μη εξαίρεση επιφανειών από τα προστατευτικά μέτρα

β. Την τήρηση της επιταγής του Συντάγματος "Απαξ δάσος, πάντα δάσος"

γ. Την απόρριψη όλων των αιτήσεων των παρακείμενων οικοδομικών συνεταιρισμών

δ. Τη λήψη προστατευτικών μέτρων για να αποφευχθεί η υποβάθμιση της γης

ε. Την -επιτέλους- οριοθέτηση του δάσους και του δρυμού

στ. Τη μεταστέγαση των διασωθέντων ζώων σε κατάλληλα καταφύγια.

Υπάρχουν και άλλα, αλλά ας διεκδικήσουμε τα αυτονόητα πιο επείγοντα.

Πάμε!

Ανώνυμος είπε...

dhmosieumata
http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=22150932

http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=91867

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100004_08/07/2007_233606

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100005_08/07/2007_233605

Ανώνυμος είπε...

@Αριστερή κίνηση κτλ
Η ανάλυση τύπου φταίει μόνο η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ είναι για παιδάκια και εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες.

Η απονομή ευθυνών τέτοιου είδους είναι ένα όμορφο παιχνίδι για την εξαργύρωση ψήφων στις εκλογές που προσωπικά με αφήνει αδιάφορο.

Κοινότητα Εκάλης είπε...

@ aristeri kinisi

fetos eginnan panw apo 5000 polikatoikies sta dytika k mallon kanena dentro. ayta as doun prwta k meta ta ipoloipa.

Ανώνυμος είπε...

Aporw giati asxoleiste kan me tin aristera i me opoiondipote ekmetalleyetai otidipote gia idious skopous... Panygiraki toys nomizoun pws einai kai boliko poly malista tetoies proeklogikes wres.

Min akoute kanena! Oute aytoys pou elene oti eimastan 3.000 (gia onoma - pigenete se kapoion ofthalmiatro)...

Oso gia ta kanalia pou den ir8an.. giati skate? Oli i epikoinwnia apo internet egine.. Poios toys eixe anagi prin gia na stenaxwristhoume twra? Den lew symantiki 8a borouse na einai i syneisfora toys alla min perimenoume na allaxei o kosmos se 2 ebdomades.

Emeis stathera kai 8' akolouthisoun ki alloi.. Kalimera
Vicky