Σάββατο 14 Ιουλίου 2007

Είμαστε Τελικά Παραλίες
















Παρ' όλο που βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού και μας έχει βαρέσει η ζέστη για τα καλά, αυτό το διήμερο δεν καθήσαμε άπραγοι. Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Παρασκευή Απόγευμα :
Συναντηθήκαμε στην πλατεία Κλαυθμώνος γύρω στις 19.30 και πήγαμε όλοι μαζί παρέα στη συναυλία του Συντάγματος. Εκεί μαζεύτηκαν περίπου 1.000 υπογραφές από τον κόσμο αλλά και από πολλούς καλλιτέχνες, που τραγουδούσαν στη συναυλία. Καλή αρχή.

Σάββατο πρωί :

Σε μία κρίση δημιουργικότητας και ακτιβισμού στη συμβολή Αιόλου - Σταδίου στήσαμε πανώ και τραπεζάκι υπογραφών, ενώ μοιράστηκαν περί τα 2.000 τρικάκια με κείμενο της ομάδας. Η ανταπόκριση του κόσμου πάρα πολύ θετική.

Απολογισμός :

Η φράση "κλείνουμε τα PCια, τραβάμε στα βουνά (ή μάλλον στους δρόμους)" πιάνει. Οι αυθόρμητες ιδέες και πρωτοβουλίες που δημιουργούνται μέσα από τη λίστα αλλά και το wiki μας γίνονται τελικά αφορμή για κάτι που ξεπερνά το μικρόκοσμο του PC μας και γίνεται σιγά σιγά συλλογικό.

Επόμενες κινήσεις :

Η ψηφοφορία για το νέο όνομα του portal "έκλεισε" και βαφτίσαμε αυτό oikologio.gr . Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που κατάφερα να αποσπάσω από μέλος του web team, το νέο site θα "ανέβει" μέσα στην επόμενη βδομάδα και θα έχει όλα αυτά που χρειαζόμαστε και δεν έχουμε (φόρουμ κτλ).

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται, σύντομα και ηλεκτρονικά. Εκτυπώστε το κείμενο και μαζέψτε όσες υπογραφές μπορείτε. Εντός ολίγου θα υπάρξει ταχυδρομική διεύθυνση για την αποστολή υπογεγραμμένων κειμένων από όσες/ους δε μπορούν να έρθουν στις συναντήσεις και στις δράσεις μας.

Αν και καλοκαίρι, για όσους μένουμε εδώ, συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε στη λίστα και στο wiki με ιδέες και δράσεις και να συμμετέχουμε στις ομάδες εργασίας.

ΥΓ. Δημήτρη, στείλε τις φώτο από τη δράση να τις ανεβάσουμε.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά χθες με τη συλλογή υπογραφών. Το paraxeno κατάφερε μέχρι και τον ίδιο τον Αλαβάνο να υπογράψει. Με τον Κατράντζο πώς πήγε; Μαζεύτηκε αρκετός κόσμος; (από την ομάδα εννοώ).

Χαίρομαι που έγινα νονός του portal, αν και δε θα με πείραζε αν είχε επιλεγεί κάποιο άλλο όνομα :-) Καλό θα ήταν να κάνουμε κάποια συνάντηση από κοντά πριν το ανεβάσουμε για να συμφωνήσουμε ακριβώς τη δομή και τη μορφή του.

ATHENA είπε...

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ OIKOLOGIO.GR ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ
OIKOLOGIO.ORG

ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑΘΥΜΙΣΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΡΟΔΙΑ

ΔΕΝ ΘΑ YΠΗΡΧΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ GR...

o kairos είπε...

Αυτες τις δραστηριοτητες σας παρακαλω να μου τα στελνετε και στο μεηλ για να τις δημοσιευει η εφημεριδα.Μπορει,πηγμενος να μην περασω απο δω και να χαθουνε πραγματα που γινονται ή θα γινουν.Αυτα ολα πρεπει να βλεπουν το φως της δημοσιοτητας.Για να βλεπει ο κοσμος οτι οι ανθρωποι κινουνται.Επισης,να τα στελνετε και στους αλλους δημοσιογραφους,που εχουν ιστολογια και μεηλ,τους ξερετε δεν τους ξερετε,σας αρεσουν δεν σας αρεσουν,τα βαζουν δεν τα βαζουν.Η δουλεια σας ειναι σκληρη και ο σκοπος θελει μεγαααλο σηκωτι και γερο νεφρο...
Παντα ζωντανοι

paraxeno είπε...

Επόμενη κινητοποίηση-δράση

προτείνεται συμμετοχή στη διαμαρτυρία κατοίκων της Καισαριανής για κατι που παει να χτιστεί στο βουνό τους, καθώς επίσης και την ερχόμενη Πέμπτη στον κατράντζο πάλι το απόγευμα για τον ίδιο λόγο καθώς και για συλλογή υπογραφών και στις δύο κινήσεις...

Ανώνυμος είπε...

Paidia sugxarhthria gia th drash sas. Oloi parakolouthoume kai boithame opos mporoume.

Akousate gia ta 8.500 stremmata dasous pou apoxarakthristikan me sunoptikes diadikasies nomizo Arguroupolh gia na ginoun agrotiki gh??? Les kai htan anagki na ginei auto sthn Attiki. To akousa molis tora ston Diesh kai efrixa.

Ma kala, DEN pairnoun to mhnuma autoi sthn kubernhsh?? Ti mporoume na kanoume gia na akurosoun auth thn apofash?

Ανώνυμος είπε...

ευαισθητοποίηση, επαγρύπνηση, δράση. όπως μπορεί ο καθένας, να ενημερώνουμε τον κόσμο, να υπογράφουμε σχετικά αιτήματα κτλ. Αυτή τη στιγμή εκδηλώνεται πυρκαγιά στον Υμηττό..άλλος ένας πνεύμονας της Αττικής απειλείται από της ίδιας φύσεως καταπατητές με αυτούς της Πάρνηθας, κινητοποιημένους από την χαλαρότητα των -αναθεωρητέων- διατάξεων του Συντάγματος και από την πολιτική ανευθυνότητα ή μάλλον ευθύνη των ίδιων κυβερνώντων και (αντιπολιτευομένων?) δυνάμεων. Την Πέμπτη νέα διαμαρτυρία στο Σύνταγμα με συμμετοχή καλλιτεχνών.(διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ)

Ανώνυμος είπε...

Eirwnia h'promelethmeno sxedio? Oloi na pame sthn diamartyria gia tis katapathseis ths ekklhsias kai twn ergolabwn ston Ymmhto. Epi telous prepei na paroume ton nomo sta xeria mas afou den to efarmozei kaneis allos