Κυριακή 15 Ιουλίου 2007

ΠΡόΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚόΠΕΔΟ ΣΤΑΔίΟΥ + ΑΙόΛΟΥ





Σημειώνω με πράσινο το οικόπεδο για το οποίο συζητούμε. Προτείνω, μετά την απαλλοτρίωσή* του από το Δήμο Αθηναίων, να διαμορφωθεί μετά από αφιλοκερδή** διαγωνισμό σε χώρο Ελεύθερης Γνώμης του Πολίτη. Να γίνει δηλαδή ένας χώρος όπου καθένας θα μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του ελεύθερα και να ενημερώνει για τα κακώς κείμενα στη χώρα μας χωρίς να κινδυνεύει να συλληφθεί ούτε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αλλά ούτε και μετά την απομάκρυνσή του από το χώρο αυτό.

Προαπαιτούμενα του διαγωνισμού:

1. Η φύτευση ενός μεγάλου δέντρου, πιθανότατα πλάτανου, καθώς το δέντρο αυτό έχει δώσει καλά δείγματα ανοχής στο βεβαρυμένο περιβάλλον της Αθηνας. Παράδειγμα τα πλατάνια της οδού Διον. Αρεοπαγίτου στην Ακρόπολη και εκείνα της οδού Σκουφά, δίπλα στον Αγ. Διονύσιο, που αναπτύχθηκαν σύντομα και αντέχουν στο καυσαέριο.
2. Η διαμόρφωση των δευτερευουσών όψεων των όμορων κτιρίων με πανώ ή/και γκραφίτις.
3. Η απουσία οποιουδήποτε μόνιμου κατασκευάσματος, εκτός από πάγκους και εγκαταστάσεις ήχου και φωτισμού.

_______________
ΣΗΜ.1. * εκτός αν το ίδρυμα στο οποίο ανήκει αποφασίσει να δωρήσει το κληροδότημα στους πολίτες της Αθήνας και να γίνει Μεγάλος Ευεργέτης της πόλης, σύμφωνα με τη ρήση του εξέχαστου Γιάννη Τσαρούχη.
ΣΗΜ.2. ** με τον όρο «αφιλοκερδή» εννοώ το διαγωνισμό που δεν θα έχει οικονομικό αντάλλαγμα, αλλά δεν θα παραλείπει την αυστηρή κατά το Νόμο περί Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών διοργάνωσή του. Εχω τη βεβαιότητα ότι υπάρχουν πολλοί νέοι ή/και παλαιότεροι αρχιτέκτονες, των οποίων το ενδιαφέρον για την πόλη μας είναι εντονότερο κίνητρο από ένα οικονομικό έπαθλο. Εάν η απουσία οικονομικού βραβείου δεν είναι συμβατή με το Νόμο, ας είναι αυτό εντελώς συμβολικό ως προς το ύψος του ποσού.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλή η προσπάθεια σας θα σας κάνουμε link στο www.katagelies.gr

ATHENA είπε...

ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗς ΡΟΔΙΑΣ

ΡΟΔΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΗ Η ΣΗΜΕΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΕΧΕΙΣ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗς ΑΙΟΛΟΥ ΜΕΣΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗς ΣΤΑΔΙΟΥ (ΜΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟ ΟΨΙΝ)

ΚΙ ΕΓΩ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΕΙΧΑ ΣΤΟ ΝΟΥ ΜΟΥ
(ΔΝΕ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ ΔΝΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΑΚΡΙΒΩς)

ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΤΑΝΙ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ
ΟΠΩς ΚΑΙ Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ
ΒΛΕΠΩ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΥΡΑ ΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΤΟΙΧΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΑΤΗ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΜΙΑ ΕΣΟΧΗ ΠΝΙΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΦΥΤΑ
ΗΜΙΚΥΚΛΙΚΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΑΚΙ (ΙΣΑ ΝΑ ΠΗΔΑΕΙ ΛΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΣΕ ΜΑΙ ΜΙΚΡΗ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΓΟΥΡΝΑ, ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΚΙΤΣΑΡΙΑ, ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΨΕΥΔΟΒΡΑΧΑΚΙΑ, ΣΕ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ.

ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ 3 ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ "ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΥ"

ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ "ΚΑΜΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ" (ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ, ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΛΕΠΤΗ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΠΕΡΓΚΟΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΟΥΝ ΟΙ ΓΛΥΣΙΝΙΕΣ, ΤΑ ΓΙΑΣΕΜΙΑ, ΟΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΑ ΒΛΕΠΩ)
ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥς.

GUERILLA GARDENING ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!

15 Ιούλιος 2007 5:56 μμ
Delete
ATHENA said...

Α ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΟΙΧΟ ΕΒΛΕΠΑ ΜΙΑ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΛΕΙΜΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΑ Ως ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

TROMPE L OEIL ΔΗΛΑΔΗ
(ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗ ΒΓΕΙ ΚΙΤΣ)

15 Ιούλιος 2007 6:00 μμ

paraxeno είπε...

προτάθηκε η επόμενη συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα καθώς και παράλληλη συλλογή υπογραφών να γινει την ερχόμενη Πέμπτη το απόγευμα γύρω στις 5-6 πάλι στον Κατράντζο

σχετικό θέμα ανοίχτηκε και στο γκρουπ

δείτε για καλύτερη οργάνωση εδώ

Ανώνυμος είπε...

ευαισθητοποίηση, επαγρύπνηση, δράση. όπως μπορεί ο καθένας, να ενημερώνουμε τον κόσμο, να υπογράφουμε σχετικά αιτήματα κτλ. Αυτή τη στιγμή εκδηλώνεται πυρκαγιά στον Υμηττό..άλλος ένας πνεύμονας της Αττικής απειλείται από της ίδιας φύσεως καταπατητές με αυτούς της Πάρνηθας, κινητοποιημένους από την χαλαρότητα των -αναθεωρητέων- διατάξεων του Συντάγματος και από την πολιτική ανευθυνότητα ή μάλλον ευθύνη των ίδιων κυβερνώντων και (αντιπολιτευομένων?) δυνάμεων. Την Πέμπτη νέα διαμαρτυρία στο Σύνταγμα με συμμετοχή καλλιτεχνών.(διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ)

kwstask είπε...

Το οικοπεδο να περιμενει:Υπαρχει εκτακτο γεγονος!!!ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΥΜΜΗΤΟΣ!!!ΤΡΙΑ ΜΕΤΩΠΑ-ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ-ΣΕ:ΚΑΡΕΑ,ΒΥΡΩΝΑ-ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ,ΥΜΜΗΤΟ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΚΑΤΑΚΑΙΝΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΑΚΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΥΜΜΗΤΟΥ!!!ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΣ!!!Η ΦΩΤΙΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΒΥΡΩΝΑ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ!!!ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ:ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΑΤΕΧΑΚΗ!ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ!!!ΕΝΑΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!!ΕΠΙΣΗΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟ!ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΣ!ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΜΗΤΟ:ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΡΕΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ!!!ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΕΡΙΑ!!!ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ!!!ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ!!!ΝΕΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΗΛΕΙΑΣ,ΣΕ ΔΥΣΒΑΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

kareas ?
ean kserete tetoioa filokseneia san tin athina na mas to peite. Mpravo kai
stin ekklisia -

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Σουφλιάς είναι ο αρμόδιος Υπουργός για τη νέα διάνοιξη λεωφόρου που θα τέμνει τον Υμηττό και θα συνδέει την Αργυρούπολη με το Αεροδρόμιο.Ήδη-για όσους ενθυμούνται-στις 25 Μαϊου έγινε μεγάλη εκδήλωση-διαμαρτυρία και πορεία στον Υμηττό για την αποτροπή της προοπτικής της νέας διάνοιξης λεωφόρου-μετά την Περιφερειακή Υμηττού.

Η ανυπαρξία Δασαρχείου Υμηττού, έχει αφήσει τον ορεινό όγκο στην τύχη του και στις συνεχείς καταπατήσεις: ΕΥΔΑΠ, Εκκλησία της Ελλάδος, ΔΕΗ έχουν καταπατήσει ή και περιφράξει εκτάσεις του Υμηττού. Η Εκκλησία της Ελλάδος μάλιστα έχει περιφράξει παρανόμως (και με δήλωση του Δασαρχείου) 5 στρέμματα, μέσα στα οποία στόχο έχει να δημιουργήσει το Συνοδικό της Κέντρο.

Η ΕΛΠΑ πριν από ένα μήνα είχε στόχο να διαξάγει ειδική διαδρομή του Ράλλυ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ μέσα στο παρθένο δάσος του Υμηττού. Είχε πάρει μάλιστα και χαρτί-άδεια (έτσι την παρουσίαζε η ΕΛΠΑ), από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως.Κανείς δημόσιος φορέας, ΥΠΕΧΩΔΕ, Υπουργείο Δημόσια Τάξεως, Δασαρχείο, Υπουργείο Γεωργίας, δεν αντέδρασε για το οικολογικό έγκλημα που θα συντελείτο στον Υμηττό. Μόνον ο Δήμος Χολαργού, τοπικός Τύπος και φορείς της πόλεως με σύντονες αντιδράσεις, απέτρεψαν την τελευταία ώρα το ράλλυ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ μέσα στον Υμηττό

Ανώνυμος είπε...

η πυροσβεστικη εχει στη διαθεση της 3 συστηματα MAFFS (τα οποια ριχνουν και 12 τονους επιβραδυντικο υγρο!!!). Το μονο που χρειαζεται ειναι ενα C-130 να φορεσει ενα MAFFS και να κανει την αποστολη του. Η Πολεμικη Αεροπορια δε δινει C-130 γιατι λεει τα χρειαζονται για μεταφορα προσωπικου....όλα κατα λάθος και τυχαία...προμελετημένα εγκλήματα είναι..ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει κανείς πως μπορούμε να βοηθήσουμε ? Πλησιάζει κόσμος εκεί? Η Κατεχάκη είναι κλειστή.

Περιπετών είπε...

Ναι, αλλάζοντας νοοτροπία, αποκτώντας συνείδηση, αλλάζοντας το σύστημα...μόνο έτσι μπορούμε να βοηθήσουμε

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχει ενταχθει μονο ο πεζοδρομος στο σχεδιαγραμμα αλλα και πολλα υπαρχοντα κτιρια. Ετσι παρουσιαζεται 10πλασιος (τουλαχιστον) απο οτι ειναι πραγματικα. Κριμα, γιατι ετσι μειωνει την αξιοπιστια των οσων καλων προθεσεων υπαρχουν.
Επιπλεον δεν ειναι σωστο να λεμε να μην χτιστει του αλλουνου το οικοπεδο! Ειδικα οταν ηταν κτισμενο και καηκε. Τα 630μ2 θα συμπληρωσουν το ελλειμα απο τα 40,000,000μ2 που καηκαν?

Ανώνυμος είπε...

Λαθος για πριν: οχι 10πλασιος, αλλα διπλασιος.

Περιπετών είπε...

Όχι, δεν θα αναπληρωθούν με αυτά..θα αναπληρωθούν με τον εμποδισμό τσιμεντοποίησης ΚΑΘΕ μα ΚΑΘΕ ακάλυπτου χώρου και χώρου πρασίνου. Ήδη υπάρχουν 3 περιοχές που αποχαρακτηρίστηκαν τις τελευταίες ημέρες.Ας αρχίσουμε απο εκεί

kwstask είπε...

Tα νεα ηταν ποιο καλα μεχρι πριν λιγο.Πλεον τα καναλια δεν μεταδιδουν νεοτερα.αυτο που ακουσα ειναι πως η φωτια εχει τεθει υπο μερικο ελεγχο. Απο οτι ξερω εχουν ηδη σπευσει υδροφορες απο γειτονικους δημους και αρκετος κοσμοςεχει παει εκει.πιστευω πως ο καλυτερος δρομος για να παει κανεις εκει ειναι μεσω Καισαριανης,ωστε να βρεθει στο πλαγιως της κατεχακη και μετα να ανεβει με τα ποδια στην κατεχακη.Επισης απο την αλλη πλευρα μεσω ΑΓ.παρασκευης.Οποιος παει εκει να φοραει φορμα παραλλαγης η κατι τετοιο,επισης να εχει παρει νερο(μην κορακιασει κιολας αλλα και οχι μονο για αυτο...)μαζι του!!! Το κακο ειναι πως πλεον μιλαμε για καταστροφη....πληροφοριες κανουν λογω για εμπρησμο.υπαρχουν μαρτυριες για εναν μα..κα-γιατι μα..κας πρεπει να εισαι για να καις το δασος-με μηχανη,ο οποιος πετουσε αναμενα τσιγαρα ενω ταυτοχρονα εχυνε στο χωμα λαδια αυτοκινητου!!! Αλλη μαρτυρια,κανει λογο για ενα ασπρο φορτηγακι με δυο επιβαινοντες,οι οποιοι πεταξαν κατι μαυρο απο το παραθυρο(πιθανως στουπι)και 15 με 20 λεπτα μετα εκδηλωθηκε πυρκαγια στο σημειο!!! το καλο ειναι οτι η αυτοπτης μαρτυρας εχει κρατησει τον αριθ.κυκλοφοριας του φορτηγου και οπως η ιδια δηλωσε θα τα εδινε στην αστυνομια καταγγελοντας το γεγονος.

kwstask είπε...

Καποια ακομα νεα:η φωτια εχει τεθει υπο μερικο ελεγχο,αλλα εχουν καει 50 στρεμματα πευκοδασους... Τα στοιχεια δειχνουν εμπρησμο:βρεθηκαν ενα καλασνικοφ,μια χειροβομβιδα,αρκετες φωτοβολιδες και εμπρηστικοι μηχανισμοι!!ε,φως φαναρι οτι ειναι εμπρησμος!

Περιπετών είπε...

2100 Είναι τα καμένα στρέμματα. Στην περιοχή εκείνη πάει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες το στρέμμα. Μπράβο θα κονομήσουν πάλι κάποιοι καλά