Δευτέρα 16 Ιουλίου 2007

Αγνόησαν πρόγραμμα πρόβλεψης πυρκαγιών

Αλήθεια, τι δικαιολογία θα βρεθεί για να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι εδώ και ένα χρόνο ένα πρωτοποριακό Σύστημα Προσδιορισμού Κινδύνου Δασικών Πυρκαγιών, προϊόν πολυετούς έρευνας των ειδικών επιστημόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παραμένει στα συρτάρια των αρμόδιων φορέων;

Το εν λόγω πρόγραμμα εκπονήθηκε από το Εργαστήριο Δασικής Πολιτικής της Σχολής Δασολογίας του ΑΠΘ (επιστημονικός υπεύθυνος καθηγητής Αναστάσιος Παπασταύρου) και χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με το ποσό των 60.000 ευρώ. Το έργο ολοκληρώθηκε στις αρχές του προηγούμενου καλοκαιριού και στις 3 Αυγούστου 2006 παραδόθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με την απάντηση προς τον κ. Παπασταύρου με ημερομηνία 21/8/2006, «η αξιόλογη επιστημονική σας έρευνα μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην εξεύρευση της καλύτερης δυνατής λύσης για την πρόληψη και τη διαχείριση του συγκεκριμένου προβλήματος και για τον λόγο αυτό έχει ήδη διαβιβασθεί από το γραφείο μας στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτη Φούρλα για περαιτέρω μελέτη».

«Εκτοτε, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί», λέει στην «Κ» ο επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου και πρώην πρόεδρος των Ελλήνων Δασοπόνων κ. Δημήτρης Κανελλόπουλος.


Περισσότερα



FOMFIS - Συστημα Διαχειρισης και Προληψης των Δασικων Πυρκαγιων

Μικρή συμβολή στην περιβαλλοντική εκπαίδευση

2 σχόλια:

Περιπετών είπε...

Η εξήγηση (και όχι δικαιολογία) είναι απλή και εξηγεί σχεδόν τα πάντα σε αυτόν τον τόπο. Μπορούμε να το συνοψίσουμε και σε πέντε λέξεις που περιγράφουν την Ελλάδα όλη: Μίζα, ανικανότητα, βλακεία, ρουσφέτι, κέρδος.

kalliopi είπε...

Τι να πω.. δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την αδιαφορία των κυβερνώντων και αυτή την παραίτηση του πολίτη, πραγματικά τα πράγματα κινούνται πολύ γρήγορα και τείνω να είμαι μάλλον απογοητευμένη και οργισμένη, πάντα όμως ετοιμοπόλεμη..