Δευτέρα 16 Ιουλίου 2007

Υμμητός

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΠΕΖΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

210-7244042

9 σχόλια:

Περιπετών είπε...

Συγγνώμη που ίσως ακουστεί αρνητικό αλλά μήπως θά'πρεπε νά'χε γίνει εχθές αυτό; Μήπως να στρέψουμε τις προσπάθειές μας και σε άλλες περιοχές που δεν έχουν καεί ακόμη; Δεν λέω ότι δεν είναι καλή προσπάθεια, το αντίθετο. Προτίνω να την επεκτίνουμε και σε άλλες περιοχές.

kalliopi είπε...

Και μένα μ' ενοχλεί το γεγονός ότι πρώτα πρέπει να γίνει το κακό για να ενδιαφερθούμε αλλά έστω και τώρα, λόγω των συνθηκών, δεν θα ήταν κακό.

Να στρέψουμε τις προσπάθειές μας και σε άλλες περιοχές. Ναι, αυτό προϋποθέτει εθελοντές και κάποια οργάνωση. Θα μπορούσε να οργανωθεί κάτι τέτοιο.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Η προστασια των δασων ειναι δουλεια του κρατους.Τωρα το να πανε ανιδικευτοι εθελοντες και να βαλουν σε κινδυνο τη ζωη τους ειναι μεγαλη μαλακια...
Ξανασκεφτητε το...

kalliopi είπε...

Έχεις ένα δίκιο εδώ Πρέζα tv, είναι όντως δουλειά του κράτους, αλλά όταν αυτό δεν την κάνει, τι να κάνουμε δηλ; Σίγουρα χρειάζονται εκπαίδευση οι εθελοντές, ας πάνε μόνον όσοι γνωρίζουν για το θέμα και είναι ικανοί να προστατέψουν τον εαυτό τους φυσικά.

Ανώνυμος είπε...

kalliopi xilia dikia exeis... ki esy prezatv... na broume odigies kai na tis postaroume (ti kanoume kai ti oxi)... 8a psaxw. To mono pou mas leipei einai na 8rinoume kai 8ymata mesa se oli tin katastrofi. Mesa gia Tetarti kai Pempti... Pote 8a stamatisei ayto re gmt... fobamai na anoixw radiofwna pia. Vicky

paraxeno είπε...

για ποιας χώρας το κράτος μιλάμε για να μην μπερδεύομαι, παλι την κολοκυθιά παιζανε σήμερα οι του δικού μας κράτους, ο δρόμος δικός μου το πεζοδρόμιο του άλλου και το δάσος στη φωτιά γιατί ο Α δεν υπέγραψε αυτό που ζήτησε ο Β για να πάρει τα λεφτά ο Γ να τα δώσει στον Δ που θα τα περάσει από συμβούλιο για να τα πάρει ο Ε που θα κανει τον σχεδιασμό για να φτασουν στον Ζ που θα βγαλει την αδεια με υπογραφή του Η για να προσληφθούν οι Θ

μόνο η Εθελοντικη Δράση δουλευει παιδιά κατά πως φαινεται... αν δεν ήταν ο δρόμος κι οι οδηγοί με τους πυροσβεστήρες τους και οι κατοικοι με τις μανικες Κούγκι θα χε γινει το βουναλάκι

Ο Σύλλογος των Εθελοντών Δασοπυροφυλάκων χρειάζεται χέρια, παρέχει βασική εκπαίδευση και από τη μεριά όσων θα προσφερθούν θα χρειάζεται ένα νυχτέρι δίωρο για την πυροφύλαξη διαφόρων περιοχών

μεταφέρω από τη σελίδα τους

"Ο Ε.ΔΑΣ.Α οργανώνει την προφύλαξη και φυλάει
εθελοντικά συνέχεια επί 20 χρόνια.
Τα μέλη του όμως δεν επαρκούν
Γι' αυτό έλα κι εσύ να φυλάξεις μαζί μας.

ΕΝΑ ΔΙΩΡΟ ΑΡΚΕΙ
Για όλο το καλοκαίρι, ένα δίωρο από το χρόνο σου,
φτάνει για να προστατέψουμε την Πάρνηθα, τον
τελευταίο παρθένο πνεύμονα της Αττικής.
Μην παραμένεις θεατής. "

όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί τους...

Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής

Περιπετών είπε...

Το κράτος είμαστε εμείς, οι οικοπεδοφάγοι, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, οι υπάλληλοι της πολεοδομίας που λαδώνονται, οι νεόπλουτοι που αγοράζουν τα σπιτάκια μέσα στα πεύκα, οι εργολάβοι και οι εργάτες που χτίζουν και εκχερσώνουν στα καμένα, οι πελάτες ψηφοφόροι, είμαστε εμείς.

Οι ασυνείδητοι που πετάμε τα σκουπίδια μας και τις γόπες μας έξω από το παράθυρό μας είμαστε εμείς, οι εγωιστές συμφεροντολόγοι, οι σταρχιδιστές, οι εμπρηστές, οι εραστές του εύκολου κέρδους, οι πολίτες που ανέχονται να ξοδεύουν δισεκατομμύρια ευρώ για άχρηστους εξοπλισμούς, για μηχανές θανάτου ενώ δεν υπάρχουν χρήματα για δασοπροστασία, για δημιουργία χώρων πρασίνου, πολιτισμού, ψυχαγωγίας, είμαστε εμείς. Εγώ κι εσύ ναι εσύ που με κοιτάς και "σπαράζει η ψυχή σου καθώς καίγεται ο τελευταίος πνεύμονας της Αθήνας". Άντε πάρε τώρα το αυτοκινητάκι σου, πήγαινε στην δουλίτσα σου, άναψε το κλιματιστικό σου και αν είσαι τυχερός πήγαινε και στο αυθαίρετο σπιτάκι σου το Σαββατοκύριακο. Ξυπνήστε βολεμένοι! Μην νομίζετε πως δεν θά'ρθει και η σειρά σας. Η ύβρις πάντα τιμωρείται με τον πιο επίπονο τρόπο. Πολύ λυπήθηκα που δεν κάηκαν καμιά 1000αδα σπίτια σήμερα...αλλά δεν απελπίζομαι, με τις πλημμύρες τον χειμώνα ελπίζω να αφανιστούν μερικές γειτονιές μπας και ξεφυτρώσουν τα σπίτια και φυτρώσουν δέντρα στην θέση τους.

kalliopi είπε...

Συμφωνώ απόλυτα, είμαστε εμείς το κράτος και καλά θα κάνουμε να δεχτούμε τις ευθύνες μας και να κάνουμε κάτι επιτέλους για τη Γη που δεν δίνουμε σημασία στα σημάδια της πολλά χρόνια τώρα.

Ο εθελοντισμός μας προσφέρει την ικανότητα να δώσουμε χωρίς να περιμένουμε αντάλλαγμα, κι αυτό είναι κάτι που πολλοί από μας έχουν ξεχάσει, όλοι περιμένουν κάτι από κάποια προσφορά τους, ξεχνούν όμως ότι το ίδιο το δούναι εμπεριέχει και το λαβείν. Η ανιδιοτέλεια είναι ύψιστη αρετή που μόνον μια αγωγή κι ένας πολιτισμός μπορεί να μας διδάξει.

Μπορούμε να κάνουμε πολλά μόνον όταν δεχτούμε να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα και είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε εκεί που κάποιοι άλλοι πασάρουν τις ευθύνες οπουδήποτε αλλού εκτός από τον εαυτό τους.

Ανώνυμος είπε...

το ίδο ισχύει και για το Χολαργό. Έχουμε κάνει μια ομάδα ήδη που θα καλύψουμε τους πρόποδες στη Ναυαρίνου που δεν έχουν καεί. Επειδή η συγκεκριμένη περιοχή είναι από τις πιο "επικίνδυνες" όποιος θέλει μπορεί να πάρει ένα τηλ στο δήμο και να μιλήσει με τη πολιτική προστασία για να βοηθήσει.