Τρίτη 17 Ιουλίου 2007

Κίνηση πολιτών για τον Υμηττό

Αναδημοσιεύω την παρακάτω ανακοίνωση από το blog "σκουπίζοντας την έρημο":

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Τον Μάρτιο του 2007 εμείς οι πολίτες του Βύρωνα αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε για την προστασία του Υμηττού, συνειδητοποιώντας το πλήθος και το μέγεθος των προβλημάτων που τον απειλούν.

Δυστυχώς, με τον εμπρησμό της 16ης Ιούλη αποδειχθήκαμε τραγικά καίριοι στο πώς πιθανόν αυτός σχετίζεται με τα κάτωθι σοβαρότατα ζητήματα που είχαμε εξ αρχής επισημάνει:
  1. Η χάραξη της νέας περιφερειακής Υμηττού, μέσα από την κύρια δασική περιοχή με συνέπεια την καταστροφή μεγάλου μέρους του εναπομείναντος δάσους.
  2. Η δημοπράτηση για την κατασκευή πτέρυγας της μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού στο μοναστήρι του Άη-Γιάννη και η απειλή ανέγερσης από την Ιερά Σύνοδο συνοδικού μεγάρου στην ευρύτερη περιοχή του Καρέα.
  3. Η απειλή μεταφοράς όλων των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα, μέσα στο δάσος του Υμηττού και ειδικότερα στην περιοχή του υπό αναχώρηση στρατοπέδου Σακκέτα.
  4. Η απειλή κατασκευής παιδικού σταθμού στην δασική περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής (Αναπηρικά).
  5. Η καταπάτηση δασικών εκτάσεων από ιδιωτικές εταιρείες (π.χ. χωματουργικές εργασίες της εταιρείας «Λιοσάτος», αυθαίρετη χρήση της περιοχής «πικ-νικ» από την εταιρεία πώλησης αυτοκινήτων «Φιλοσίδης»).
Με τα νέα τραγικά δεδομένα (σε συνέχεια και των πρόσφατων της Πάρνηθας), επιβάλλονται πλέον άμεσα:
  • η ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της βλάβης με επιστημονικό τρόπο
  • η θωράκιση εναντίον κάθε οικιστικής επέκτασης (παιδικός σταθμός και νέα πτέρυγα μητρόπολης)
  • η εύρεση όσων έχουν συμφέροντα από την καταστροφή και την καταπάτηση του δάσους και η παραδειγματική δίωξη τους
  • η μη αναθεώρηση του άρθρου 24 και η κατάρτιση εθνικού δασολογίου
  • η απομάκρυνση από τον Υμηττό όλων των χρήσεων-καταπατήσεων από ιδιώτες
  • η ματαίωση του σχεδιασμού της νέας περιφερειακής Υμηττού και του νέου Διοικητικού Κέντρου Βύρωνα
Τι μπορούμε να κάνουμε;
Ας αντιδράσουμε όλοι μαζί, φορείς και κάτοικοι!
  • Τετάρτη 18 Ιούλη στις 7.30 μ.μ. στο μοναστήρι του Άη-Γιάννη στο νεκροταφείοτης Καισαριανής
  • Πέμπτη 19 Ιούλη στις 6.30 μ.μ. στα φανάρια στην είσοδο του Κουταλά (στρατόπεδα Σακκέτα στο Βύρωνα)
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6972616773, 6972414920, 6937954916

10 σχόλια:

paraxeno είπε...

εκει θα ειμαστε κι εμείς, έχουν ενημερωθεί αρκετοί εντός και εκτός...

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΕΙ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ.

kwstask είπε...

ΦΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΒΡΙΛΙΣΣΙΑ!!!ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΤΑΚΑΙΕΙ ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΣ,ΕΝΩ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ!!!ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ!!!ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ:ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ!!!ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!!ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΕΡΙΑ!!!ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ:ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ!!!!Η ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ!!!ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΒΡΙΛΙΣΣΙΩΝ!!!Η ΦΩΤΙΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ!!!ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ!!!ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΗΜΩΝ,ΝΑ ΣΤΗΛΟΥΝ ΥΔΡΟΦΟΡΕΣ!!!ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ!!!

kwstask είπε...

ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ:ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΡΓΟΣ!!!ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΥΡΙΝΟΜΕΤΩΠΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ!!!Η ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ!!!ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΒΡΙΛΙΣΣΙΩΝ:ΥΠΟ ΜΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ!ΕΝΑΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ!Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΚΑΤ!!!

kwstask είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ:Η ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΕΛΙΝΙΑ,ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΙΑΝΤΕΙΟ!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ!ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΑΧΑΙΑΣ...ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ:Η ΦΩΤΙΑ ΤΕΘΗΚΕ ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ,ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ,ΓΙΑΤΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗΣ!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Kwstask,

Κατανοώ τη σύγχυση σου, αλλά σε παρακαλώ να σταματήσεις να σπέρνεις τον πανικό. Το ξέρουμε ότι καίγεται κάθε μέρα η μισή Ελλάδα, δεν έχει κανένα νόημα να αναμεταδίδεις με κεφαλαία τις ειδήσεις. Αλίμονο αν η πυροσβεστική περιμένει τα blogs για να ενημερωθεί πού υπάρχουν μέτωπα...

ellinida είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά, έσβησαν οι πυρκαγιές; Και περιμένω έκτακτο ανακοινωθέν.:PPPP

Ανώνυμος είπε...

Α, με συγχωρείτε κυρία μου, δε γνώριζα ότι έχει χαλάσει η τηλεόραση σας. Λοιπόν, οι ειδήσεις περιληπτικά:

ΚΑΗΚΕ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Η άλλη μισή από αύριο...

(και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καυχιέται ότι ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε αστραπιαία)

Κατά τ' άλλα, θα γυρίσουν όλοι από τις διακοπές τους και θα ανακαλύψουν ότι έχουν καεί ακόμα και οι γλάστρες στα μπαλκόνια τους...

kwstask είπε...

Καλησπερα σε ολους.Σημερα το πρωι ειδα καποιες αφισες που ελεγαν για μια συγκεντρωση διαμαρτυριας,αυριο στο Συνταγμα για τις πυρκαγιες η κατι τετοιο(δεν προλαβα να δω τι ακριβως ελεγε,γιατι ημουν μεσα σε Ταξι).Αυτο που ξερω ειναι οτι ειναι για απογευμα.Ομως αυριο ειναι και η συγκεντρωση στον κατραντζο.Σε ποια απο τις δυο να παμε?Ξερει κανεις τιποτα παραπανω?

Unknown είπε...

den kserw an tha sas fanoun xrhsimes alla exw merikes fotos apo to apogevma ston ai giannh.. se periptwsh pou tis xreiazeste enhmerwste..