Τρίτη 3 Ιουλίου 2007

Τετάρτη 4/7. Η Συνάντηση των Blogger για το Θέμα των Πυρκαγιών

Τετάρτη 8μμ Πεδίο Άρεως
στο θεατράκι <<Αλίκη>> που είναι δίπλα
στο άγαλμα της Αθηνάς, λίγο πιο μέσα από
τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας


Για έναν ελάχιστο μεταξύ μας συντονισμό κρίθηκε απαραίτητη μέσα από τις συζητήσεις της λίστας μία συνάντηση. Η συνάντηση θα γίνει στο Πεδίον του Άρεως, όπως γράφουμε παραπάνω, και θα είναι ανοιχτή σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το θέμα της Πάρνηθας αλλά και των πυρκαγιών γενικότερα.

Κάνουμε έκκληση προς γεωπόνους, δασοπόνους και γενικότερα ανθρώπους με γνώσεις σε τέτοια ζητήματα να παρευρεθούν
.
Η παρουσία τους θα είναι ιδιαίτερα πολύτιμη.


22 σχόλια:

Κοινότητα Εκάλης είπε...

gnwmi mou einai na prow8i8ei h sigentrwsh sths kiriakis sthn voulh mias kai to minima exei paei se pollous gia na exei maziko xaraktira

Ανώνυμος είπε...

Mipos borei kapoios na ftiaksei ena banner gia na valoume sta blogs mas? Efxaristw.

inlovewithlife είπε...

Εννοείται πως αντίστοιχες συναντήσεις μπορούν να οργανωθούν και σε άλλες πόλεις, εάν υπάρχει διάθεση. Μέχρι τώρα στη λίστα δεν έχει φανεί κάτι τέτοιο αλλά, αν εκδηλωθεί, θα κάνουμε αντίστοιχη δημοσίευση στο κεντρικό.

GreenForest είπε...

Παιδιά να σας ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα σχετικά με το στήσιμο forum και της "ανωνυμίας".
Σχετικά με την "ανωνυμία" όπως λέτε μερικοί ...
Προερχόμαστε απο διάφορα άλλα blogs και ΔΕΝ θα θέλαμε να συνδέσουμε τις προσωπικές μας απόψεις, τα nick μας, και τα υπάρχων blog μας με την συγκεκριμένη προσπάθεια του anadasosis.
Προτιμούμε να παραμείνουμε "ανώνυμοι" ,γιατί ούτε "διαφήμιση" θέλουμε να κάνουμε στο blog μας ,ούτε στο nick μας,ούτε στο όνομά μας.
Θέλουμε να είναι συλλογική προσπάθεια,ο οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει,και όπως είπαμε να μπει στην συντακτική ομάδα.
Θέλουμε η προσπάθεια να συνδεθεί με όλους τους bloggers και όχι με μερικά nicks η blogs που μπορεί να διατηρούμε.
Εξ άλλου θα γνωριστούμε όλοι στο θεατράκι καλύτερα.

Τώρα σχετικά με το forum.
Είχαμε σκοπό να πάρουμε σήμερα το anadasosi.org και να φτιάξουμε εκεί το forum.
Εχουμε έτοιμη εφαρμογή,ανθρώπους που έχουν γνώση και χρόνο να το διαμορφώσουν,καθώς και προσφορά για δωρεάν hosting με μεγάλο bandwith .

Αναλογίζοντας όμως την βιασύνη κάποιον φίλων και μή θέλοντας να υπάρξουν αντιδράσεις και παρεξηγήσεις, οτι το anadasosi blog είναι το μόνο συνδέεται με αυτή τη προσπάθεια,αποφασίσαμε να αναιρέσουμε τις ενέργειες για δημιουργία forum.
Πιστεύουμε οτι ο οποιασδήποτε αναλάβει ανάλογη προσπάθεια είναι ικανός να προσφέρει με τον τρόπο του στην ενημέρωση και στην οργάνωση.
Οσο πιο πολλοί,τόσο πιο καλά!!!
Η απάντησή αφορά την πρόταση του airphotos.gr , οπότε ας ενημερώσει τα παιδιά απο εκεί να προχωρήσουν με όποιο τρόπο θέλουν.
Το ίδιο μπορεί να πράξει και ο οποιοσδήποτε στο myspace (ακούστηκε πολλές φορές η άποψη για δημιουργία χώρου και εκεί).
Στο blogspot νομίζω οτι έχουμε καλυφθεί .

Manos είπε...

Με τις προϋποθέσεις που θέτει ο/η anadasosi συμφωνώ και συμμετέχω. Θα έρθω εγώ και όποιος άλλος μπορεί απο το δικό μας blog. Θα πούμε περισσότερα απο κοντά.

Υ. Γ. Επειδή θα προερχόμαστε απο προπόνηση στο Π. Αρεως λάβετε τα μέτρα σας...

Suspect είπε...

ωραια προσπαθεια!

καλη δυναμη και καλη συνεχεια!

Live!News είπε...

Ωραια προσπάθεια αλλά άκυρη η μέρα.
Πολλοί δουλέυουμε καθημερινές αυτή την ώρα.
Καλύτερη η Κυριακή ίσως...

Όπως και να 'χει, εδώ ή εκεί, όλοι συμμετέχουμε. Πρέπει να προχωρήσει.

Καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά αντί να μαζευόμαστε μπροστά στην βουλή και να απαιτούμε από τους πουλημένους να κάνουν την αναδάσωση (λες και τόσα χρόνια έκαναν και ξαφνικά σταμάτησαν), γιατί δεν οργανώνουμε εμείς τις αναδασώσεις. Ίσως θα μπορουσε να υπάρχει και χορηγός επικοινωνίας (πχ ο ΣΚΑΪ που έχει κάποιες οικολογικές ευαισθησίες) για να γίνει το θέμα πιο γνωστό στο ευρύ κοινό. Το καλυτερο είναι να δρασούμε εμείς για το περιβάλλον και όχι να περιμένουμε αιώνια κάποιον δημ. υπάλληλο ή πολιτικό...

Το θέτω σαν πρόταση. Από εκεί και πέρα όσοι θέλουν και μπορούν να οργανώσουν κάτι τέτοιο ας το κάνουν και εδώ είμαστε εμείς :-)

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για την προσπάθεια! Μακάρι να μπορέσω να έρθω σήμερα Τετάρτη.

Ειδικότερα όσον αφορά το ελατόδασος της Πάρνηθας, υπάρχουν κάποιοι που ισχυρίζονται (βάσιμα ή όχι, δύσκολο να κρίνω) ότι τα έλατα είναι δύσκολο να αναγεννηθούν με αναδάσωση και ότι πρέπει να φυτευτούν άλλα δένδρα για να δημιουργήσουν τις συνθήκες (σκια, υγρασία) υπό τις οποίες μπορούν να μεγαλώσουν έλατα. Άλλοι πάλι κριτικάρουν την παραπάνω άποψη ως επικίνδυνη. Με τι είδους δέντρα θα πρέπει να γίνει η προσπάθεια αναδάσωσης;

Δέντρα ίσως μπορούν να συνεισφέρουν, εκτός από χορηγούς, και κάποιοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες (προφανώς σε μικρότερες ποσότητες ο καθένας, αλλά σε μεγαλύτερους ίσως αριθμούς). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί νομικά το καθεστώς της δωρεάς σε Δημόσιο και ΝΠΔΔ, βάσει του οποίου τα σχετικά ποσά είναι αφορολόγητα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ίσως να το σκέφτονταν θετικά αν μπορούσαν να είναι σίγουροι ότι η χορηγία τους θα χρησιμοποιηθεί για το σκοπό που την προσέφεραν.

Ενισχυτική αναδάσωση χρειάζονται και χιλιάδες στρέμματα στην Αττική και αλλού, που είναι γεμάτα με πεύκα που πάσχουν από "βαμβακίαση". Υμηττός, Πεντέλη, Αιγάλεω, αστικά και περιαστικά δάση... Υπάρχει τεράστιο περιθώριο δράσης, δράσης που θα έπρεπε να έχει αρχίσει χρόνια τώρα...

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ελπιζω να μην υπαρξει παρουσια αστυνομικων και λοιπων κρατικων μπαχαλακιδων.

Ανώνυμος είπε...

Στο in.gr αναφέρεται ότι η αποψινή συνάντηση θα γίνει στις 10 το βράδυ, ενώ το μεσημέρι διοργανώνεται συζήτηση στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας με θέμα «Η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας - Η επόμενη μέρα».

Πήρα την πρωτοβουλία να αφήσω ένα μήνυμα στο in.gr που ενημερώνει ότι η συνάντηση θα ξεκινήσει από τις 8. Αν κάποιος άλλος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους για να το διορθώσουν, παρακαλώ να το κάνει.

Επίσης, παρακαλώ να παρευρεθούν όσοι από εσάς μπορούν στη μεσημεριανή συζήτηση και να ζητήσουν ευγενικά από τους ομιλητές (ειδικούς, κλπ) να έρθουν το βραδάκι στο Πεδίο του Άρεως.

tzonakos είπε...

Θα προσπαθήσω να ειμαι κι εγω εκεί.
Ωραία προσπάθεια.
Θα φτιάξω και μερικά μπαννεράκια.

JustAnotherGoneOff είπε...

Και τα σημερινά ΝΕΑ δίνουν για ώρα τις 10 μμ. Τα έχουν κάνει μαντάρα στο ΔΟΛ.

exitmusician είπε...

Ελπίζω να μπορέσω να παρευρεθώ.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, όσοι θα είστε εκεί, αν μπορείτε να προτείνετε την σύσταση εθελοντικών ομάδων αναδασωτών. Στον Καναδά υπάρχει μέχρι και επάγγελμα αναδασωτή. Εμείς θα το κάνουμε χωρίς αμοιβή, εθελοντικά από αγάπη για το περιβάλλον.

Ελπιζω βέβαια να μην μπλεχτούν πράσινα,μπλε, κίτρινα, κόκκινα ή οποιασδήποτε απόχρωσης κόμματα, γιατί η πολιτική εκμετάλλευση ενός τέτοιου ζητήματος θα ήταν έγκλημα! Ας κάνουμε επιτέλους κάτι για όλους μας, για τα παιδιά μας και το περιβάλλον και όχι για τα κόμματα,τους αρχηγούς τους και τα κομματοσκυλα...

Sotiris Zafeiris είπε...

ΦΥΤΕΨΤΕ ΔΕΝΤΡΑ..ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ

Με διαδηλωσεις δεν φυτρωνουν τα δεντρα...παρετε ενα δεντρο ο καθενας και φυτεψτε το επιτοπου στην Παρνηθα και Πεντελη οι Αθηναιοι και σε καθε γωνια της Ελλαδας οι υπολοιποι που καηκε και πεταξτε εξω την κυβερνηση την Κυριακη αποκλειοντας την Βουλη και απαιτωντας να παραιτηθουν τωρα...εμεις που ζουμε στο εξωτερικο εχουμε μεινει αναυδοι με την υποκρισια...

iQfish είπε...

pantws oi episthmones epimenoun oti sto dasos den prepei na ypar3ei an8rwpinh epemvash ..

an mporoume kati na kanoume einai na diasfalisoyme oti den 8a ypar3ei katapathsh .. .

epishs an den kanw la8os gia na ginei anadaswsh prepei na pareis adeia apo to poyrgeio gewrgias oi opoioi 8a sou anadei3oun kai to shmeio pou epitrepetai ..

tespa..

8a t poume to vrady apo konta .. :)

Ανώνυμος είπε...

Σας παρακαλώ σταματήστε να κραυγάζετε "φυτέψτε ένα δέντρο" χωρίς να ξέρετε αν, πού, πότε, με ποιό τρόπο και τι δέντρο ακριβώς πρέπει να φυτευτεί. Ας σεβαστούμε τη γνώμη των ανθρώπων που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην προστασία των δασών κι ας τους ακούσουμε για να ενημερωθούμε και να οργανωθούμε σωστά.

Για μια πρώτη πρόταση σχετικά με τα θέματα που θα συζητηθούν απόψε, δείτε τη συζήτηση που διεξάγεται στο google group "Anadasosi".

KitsosMitsos είπε...

Όλοι εμείς που φωνάζουμε, όλοι εμείς που ενδιαφερόμαστε... Ας ξανακάνουμε την αρχή. Απλές πρακτικές λύσεις. Ας εντατικοποιήσουμε την ανακύκλωση. Ας αγοράσουμε μία παραπάνω γλάστρα για το μπαλκόνι μας, κατά προτίμηση φυτό με μεγάλα φύλλα. Ένα ο καθένας. Η λύση του να φυτέψουμε όπου και ό,τι βρούμε, δεν είναι λύση. Μπορεί να κάνουμε μεγαλύτερη ζημιά στο δάσος.
Απλά, καθημερινά πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Δύο σημεία: (α) η πολιτική / τα κόμματα και (β) τα σκουπίδια.

Ως προς το (α), αυτόν τον καιρό (πολύ πριν τις πυρκαγιές) υπάρχει κινητοποίηση και από διάφορους φορείς και από άτομα για την διεκδίκηση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Πρόκειται για τα ίδια χέρια που ξηλώνουν κάγκελα στις παραλίες (του παρά), για τα ίδια στόματα που φωνάζουν και αντιτίθενται στη διάνοιξη δρόμων στα εναπομείναντα δάση της Αττικής, για τις ίδιες πένες που γράφουν στις εφημερίδες ενίοτε. Ένα τέτοιο κίνημα, εφόσον αναπτυχθεί, δεν μπορεί να το καπελώσει κανένα κόμμα (αλλά ούτε και οι bloggers πάλι είναι πρωτοπόροι στα οικολογικά ζητήματα - απλώς, ίσως εδώ φαίνεται για πρώτη φορά η δύναμη του μέσου "Δίκτυο" στην βοήθεια τέτοιων αυθόρμητα οργανωνόμενων κινημάτων και προσπαθειών των απλών πολιτών, δηλαδή εμάς των ίδιων). Συμπέρασμα: μη διώχνετε κανέναν. Όσο για αντιθέσεις, διαφωνίες, κλπ., είναι λογικά και αναμενόμενα. Μην πτοείστε.

Για το (β) (σκουπίδια), πιστεύω ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του δημόσιου χώρου στην Ελλάδα. Γι' αυτό είχα αρχίσει σε ανύποπτο χρόνο το http://no-more-trash.blogspot.com (που δεν είχα μπει ως τώρα στον κόπο να το "σπρώξω", αλλά) που δίνει μια ιδέα για το πόσο εύκολα γίνεται το δάσος σκουπιδότοπος και πόσο δύσκολα γίνεται κάτι γι' αυτό. Είχα (και έχω) σκοπό να το συνεχίσω για διάφορες γωνιές όπου έχω καθημερινή πρόσβαση (και άρα τη δυνατότητα να καταγράφω την κατάσταση). Όλοι μπορούν να βοηθήσουν.

Καλή επιτυχία στη συνάντηση των 20:00.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά αν θέλετε να ενημερωθείτε για τη σημερινή συνάντηση στο Πεδίο του Αρεως ανέβασα στην ομάδα anadasosi στη google νέο θέμα με τίτλο ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ. Είναι βέβαια συνοπτική αναφορά και όχι όλα όσα ειπώθηκαν με λεπτομέρειες. Δεν το βγάζει στην κορυφή σαν νέο θέμα, αλλά θα το βρείτε κάπου στη μέση από τα νεότερα θέματα. Δεν ξέρω τι έπρεπε να κάνω για να πάει ως νεότερο. Τες παν. Το έχω βάλει επίσης σαν απάντηση στο θέμα που είχε ο nefelikas για τη σημερινή συνάντηση και είναι η τελευταία για τώρα εκεί απάντηση. Αν υπάρχουν παραλείψεις συμπληρώστε όσοι είσασταν παρόντες. Ευχαριστώ

Polykarpos είπε...

Ετσι το κατάντησαν ...........με ξέφωτα και αυθαίρετα....................




http://kyameftopedioareos.blogspot.com