Δευτέρα 23 Ιουλίου 2007

ΤΟ ΠΡώΤΟ ΚΑΠέΛΟ ΚΑΙ ΦΑΡΔύ ΦΑΡΔύ

ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ:

taparaponasas stoMIXER: ΤΟ ΠΡώΤΟ ΚΑΠέΛΟ ΚΑΙ ΦΑΡΔύ ΦΑΡΔύ

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά, μην τρελαίνεσαι. Δε φτιάξαμε αυτό το blog για να κράζουμε κανέναν - πέρα από καταπατητές δασικών εκτάσεων και φορείς που αντί να προστατεύουν το περιβάλλον ασχολούνται με μικροκομματικά και οικονομικά συμφέροντα.

Αν θέλει κάποιος να φορέσει κοστουμάκι και να πάει σε δεξιώσεις ας το κάνει. Καλό θα ήταν βέβαια να μην εμφανίζεται ως blogger της αναδάσωσης, ιδίως αν δεν είναι. Μάλλον όμως φταίει η γνωστή επιπολαιότητα των ΜΜΕ, που κολλάνε άσχετους τίτλους σε άσχετους ανθρώπους και προκαλούν (εσκεμμένη;) σύγχυση.

iQfish είπε...

kalhsperes...
Peri katapathtwn o logos...

Ένα απλό παράδειγμα για το πως δρουν τα κυκλώματα των καταπατητών σε όλη τη χώρα, μας δίνει η περίπτωση της Κτηματικής Υπηρεσίας Αιτωλοακαρνανίας.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας Δημήτρης Ντάουλας, ακολουθώντας την ελληνική νομοθεσία, έβαζε πρόστιμα στους καταπατητές και στους αυθαιρετούχους στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και σε όσους έκαναν παράνομες αμμοληψίες.

Ο ίδιος υπέγραψε πρωτόκολλα κατεδάφισης παράνομων κτισμάτων, που θα πρέπει να εκτελεστούν από την Περιφέρεια.

Όμως, η Πολιτεία αντί να στηρίξει το έργό του, τον μεταθέτει στην εφορία Μεσολογγίου.

Για αρκετό καιρό δεχόταν απειλές για τη ζωή του και για τα παιδιά του. Έτσι ανοίγει και πάλι ο δρόμος για τους καταπατητές που μπορούν να συνεχίσουν το παράνομο έργο τους.

phgh : skai.gr

Rodia είπε...

~~ Νεφελικα, αν θες, πέρνα να δεις τα σχόλια στο ΜΙΞΕΡ.
~~ iQfish, ανέβασα το άρθρο που στέλνεις στο buzz. Ευχαριστώ:-) τι να πρωτοπρολάβει κανείς... Είναι φοβερό το τί συμβαίνει!

Rodia είπε...

To link του προηγούμενου άρθρου: ΣΚΑΪ

http://www.skai.gr/master_story.php?id=54852

ΦΑΝΤΙ είπε...

Μην κάνετε έτσι. Ο πιο νηφάλιος είναι ο Nefelikas και bravo του. Μπορεί να πρόκειται για παρεξήγηση. Μπορεί πράγματι τα 3 παιδιά προσπαθώντας να βοηθήσουν την κίνηση να έστειλαν το μήνυμα στον Πρόεδρο και να προέκυψε η εκδήλωση. Μπορεί ακόμη να μην γνώριχαν καν ότι ξεκίνησε απο εσάς. Δεν τους στέλνετε ένα SMS ... ;)

Όχι δεν σας ειρωνεύομαι. Ας δούμε και την θετική όψη που είναι πως το οικολογικό κίνημα των bloggers αποκτά ακόμη περισσότερο κύρος. Αφού δεν δέχθηκε ο ίδιος ο δημιουργός του anadasosi.gr (σας είχε προσεγγίσει ο SKY) να αποκτήσει δημοσιότητα ας πάει κάποιος τέλος πάντων. Δείτε την WWF ως τον spokesman σας :)

Ξέρω, ξέρω χωρίς εξουσιοδότηση, αλλά αυτά έχει η ανωνυμία, κάποιον έπρεπε να καλέσει ο Πρόεδρος για να δώσει κύρος και αναγνώριση στην προσπάθεια. Δεν πειράζει, την επόμενη φορά ας είναι ο Nefelikas ή η Ροδιά ...! Δεν είναι κακό να υπάρχει δημοσιότητα ... που και που.

Και τι είναι αυτές οι φοβίες με τα κόμματα;;; Γιατί να μην κάνει κόμμα η WWF? Γιατί να μην απαιτήσει χρήματα να κάνει περισσότερο έργο, να γίνει πιο γνωστή στην ελληνική κοινωνία, να ευαισθητοποιήσει περισσότερο κόσμο; Γιατί να μην κάνουμε κόμμα και εμείς οι bloggers;;; Δεν το κατάλαβα, τι είναι τέλος πάντων αυτό το ΚΟΜΜΑ, το κολαστήριο των ψυχών είναι ετούτο όπου απο αγγελούδι γίνεται κανείς οσάν ο διάβολος; Μήπως είναι εκεί όπου πουλάς την αγνότητά σου στον Μεφιστολή;;; Κάθε μορφής οργάνωσης δηλαδή πρέπει να είναι διαβολική και συμφεροντολογική;

Πάντως το συγκεκριμένο πράγματι μοιάζει με καπέλλο ... προτείνω να το ξεκαθαρίσει στέλνοντας ένα eMail στους 3. Δεν πρέπει να μένουν παρεξηγήσεις, έχουμε υποτίθεται τις ίδιες ευαισθησίες.

ellinida είπε...

Φτου την χάσαμε την σαμπάνια με τον πρόεδρο.:PPPP
Πιλοποιείον η Ελλάς...

Ανώνυμος είπε...

Θα πήγαινα κι εγώ αγαπητή mirage, αλλά έχω το σμόκιν στο καθαριστήριο :-Ρ

Άσε που δεν έχω ετοιμάσει ακόμα την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος...

Αυτό μας έλειπε, να βγαίνουμε στα τηλεοπτικά παράθυρα και να κραυγάζουμε σαν τις μαϊμούδες για να διασκεδάσουμε το φιλοθεάμον κοινό...

ΦΑΝΤΙ είπε...

Καλημέρα,

Αγαπητή Nefelikas όταν έλεγα "Δεν πρέπει να υπάρχουν παρεξηγήσεις, υποτίθεται έχουμε τις ίδιες ευαισθησίες" εννοούσα για το περιβάλλον ... όχι για τις σαμπάνιες ;)

Ανώνυμος είπε...

παιδιά, αναφορές στο πώς άρχισε η όλη προσπάθεια υπάρχουν πολλές και μερικοι μην έχοντας πρόσβαση σε πληροφορίες μπορεί και να βγαζουν ό,τι θέλουν. Είχα διαβάσει και είχα ακούσει πολλά για μια ομάδα νέων πριν την διαδήλωση και την επικοινωνία, χωρίς ονόματα και πατρότητες. Για αυτό και πέρασε το μήνυμα. Τώρα αν μερικοί προσπαθούν να βγάλουν λαυράκι...

ΕΜΕΙΣ, μου λέτε γιατί παρασυρόμαστε και πάμε ΑΜΕΣΩΣ να κατηγορήσουμε αυτούς που πολύ ΠΙΘΑΝΩΣ να ήταν εκεί μαζί μας και να ήρθαν και σε επαφή με κάποιους όπως λέει η Mirage ώστε το μήνυμα να ακουστεί παραπέρα. ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ότι έχουμε καταφέρει για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ και μην δίνουμε τροφή σε κακοπροαίρετους.
Και καταλαβαίνω τις πρώτες αντιδράσεις κάποιων, ίσως μέσα στην κουρασή τους ή επηρεασμένοι από την συνηθισμένη τακτική κάποιων ΜΜΕ. Αλλά posts του τύπου "ΑΣ τους ΚΡΑΞΟΥΜΕ" μέσα σε αυτό το BLOG για το περιβάλλον δεν πιστεύω ότι αρμόζουν. Αγαπητή ΡΟΔΙΑ με όλη την καλή διάθεση το παραπάνω. Μην βιαζόμαστε και ας κάνουμε focus στον σκοπό μας. Μην ξεχνάμε για παράδειγμα τα παιδιά που χάθηκαν εχθές με το CANADAIR.

Ανώνυμος είπε...

Δέστε τις φωτογραφίες ενθουσιωδών σπορέων σβώλων και επίσημες υποστηρικτικές ΗΠΑεκθέσεις !
πριν ξεπλυθούν τα χώματα από καταρρακτώδεις βροχές και είναι αργά τότε για αναζήτηση των υπευθύνων για την νέα καταστροφική αδράνεια...

www.epa.gov/owow/info/NewsNotes/issue77/77issue.pdf : seed ball scattering not only planted the seeds for new vegetation but also provided an avenue to educate and energize community members about watershed protection and fire ecology.

Ser La Causa Corazon is currently offering Seed Ball Parties as a community event. Do you have an organization that would like to learn more about ecology and our reforestation efforts in Mexico ? Sponsor a Seed Ball Party! Host a Seed Ball Party . Ser La Causa Corazon is currently offering Seed Ball Parties as a community event. Do you have an organization that would like to learn more about ecology and our reforestation efforts in Mexico ?
http://www.serlacausa.org/seedball.htm

http://www.volunteertaskforce.org/ppwatershed/default.htm
PPWP Report: Restoration of Burned and Drought-Stricken Areas with Seed Balls
More than 2,000 volunteers gave 6,000 hours to make seed balls—little spheres of mud with seeds inside— to establish ground cover in areas burned by the Cerro Grande Fire and devestated by bark beetles.

http://www.greenafricafoundation.org/focus.htm#clayball

Rodia είπε...

~~ Ανώνυμο μήνυμα: Βρε μανία με τους σπόρους!

~~ Να εξηγήσω λοιπόν γιατί ανέβασα το ποστ και γιατί θύμωσα, πράγμα που νόμιζα πως ήταν προφανές:

H ουσία είναι ότι δεν αναγνωρίζεται η ύπαρξη απλών πολιτών, άγνωστων, "ανώνυμων". Χωρίς δηλωμένο ονοματεπώνυμο είσαι μηδέν, ακόμα και σήμερα που αναπτύσσεται ο άϋλος διαδικτυακός κόσμος, ακόμα και σήμερα που (θέλω να πιστεύω ότι) η ΙΔΕΑ έχει τη δική της αξία ανεξάρτητα από το πρόσωπο που την εκφράζει.

Rodia είπε...

ο σωστός σύνδεσμος για το ποστ του τίτλου-->> http://rodia-mixer.blogspot.com/2007/07/blog-post_1606.html