Δευτέρα 16 Ιουλίου 2007

Yμμητός


ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ τέθηκε η πυρκαγιά στον Καρέα, ενώ από τις 6 το απόγευμα δόθηκε στην κυκλοφορία και η περιφερειακή λεωφόρος. Ωστόσο, παραμένουν στην περιοχή όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και τα εναέρια μέσα που προσπαθούν να σβήσουν τις μικροεστίες που έχουν απομείνει.

Σε ό,τι αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς θα ερευνηθούν από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού η οποία ερευνά και το ενδεχόμενο του εμπρησμού. Η εκδοχή αυτή ενισχύεται από μαρτυρίες που αναφέρουν ότι εκδηλώθηκαν τρεις εστίες ταυτόχρονα, οι οποίες πήραν γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς απειλήθηκαν τρία στρατόπεδα, ενώ κάποια στιγμή οι φλόγες κατευθύνθηκαν προς τα σπίτια του Καρέα, χωρίς όμως τελικά να υπάρξει πρόβλημα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, σε αυτό συνέβαλε και το ότι κόπασαν κάπως οι ισχυροί άνεμοι, γεγονός που βοηθάει στην αντιμετώπιση των εστιών οι οποίες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Το πύρινο μέτωπο ξέσπασε γύρω στις 3 μ.μ. σε δασική έκταση, κοντά στα φανάρια της Καισαριανής, κάτω από την περιφερειακή οδό του Υμηττού, αλλά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Μέχρι στιγμής τα αιτία είναι άγνωστα.

Άμεση είναι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής, όπου στο σημείο έχουν καταφτάσει 6 αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα20 πυροσβεστικά οχήματα και 30 πυροσβέστες.

Καθημερινή

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως αντί να σβήνουμε τις φωτιές θα έπρεπε να καίμε αυτούς που τις ανάβουν;

Ή έστω να πηγαίναμε να φυτέψουμε τους πολιτικούς που επιτρέπουν να υπάρχουν εμπρηστές, καταπατητές και λοιπά αποβράσματα. Το κακό είναι ότι τους έχω ικανούς να φυτρώσουν...

Το ξέρω ότι δεν είναι αυτό το ύφος που συνηθίζω να σχολιάζω, αλλά ακόμα και στην κοροϊδία υπάρχουν όρια. Το ίδιο και στην ασυδοσία. Το ίδιο και στην υπομονή.

ΕΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ.

Δε με ενδιαφέρει αν θα είναι νόμος, τροπολογία ή σκέτος τσαμπουκάς. Αν θα μαζευτούν υπογραφές ή αν θα γίνουν συναυλίες. Με νοιάζει όμως να επιβάλλουμε όλοι μας να γίνει πραγματικότητα. Κι ας φαίνεται ανέφικτο.

ΕΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ.

Γιατί αρνούμαι να αναγκαστώ να αγοράζω αέρα σε φιάλες για να αναπνεύσω (και να παίρνω και δάνειο για να το κάνω).

kalliopi είπε...

Φυσικά και υπάρχουν όρια.. αλλά αυτοί πού να τα βρουν όταν ψηφίζονται από άτομα με γνώμονα τα ατομικά τους συμφέροντα..

αλλάζοντας νοοτροπία, αποκτώντας συνείδηση, αλλάζοντας το σύστημα...μόνο έτσι μπορούμε να βοηθήσουμε, όπως λέει και ο περιπετών.

Περιπετών είπε...

Ακριβώς Καλλιόπη, πρέπει η κάθε μας πράξη να συνάδει με την οργή που νιώθουμε. Και για να δούμε, μπας και υπάρχει κανείς ηθικός αυτουγός;;;

Προφητική ... ανακοίνωση του Δήμου Καισαριανής για την προσπάθεια οικοπεδοποίησης του δάσους πριν 3 μέρες. Σήμερα "τυχαία άραγε" πηρε φωτιά ο Υμηττός;

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Τηλ. 7292.601 – 8, FAX : 7292.621 www.kessariani.gr,

Ε-mail: dsxeseis@kessariani.gr 13 Ιουλίου 2007



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ



Ο Μητρόπολη Καισαριανής μετά από αλλεπάλληλες παρανομίες και με την συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών πήρε άδεια για την οικοδόμηση «Πολιτιστικού Κέντρου» στο Μοναστήρι του Αη Γιάννη στην Καισαριανή»

Το δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε με ομόφωνη απόφαση του την αντίθεσή του στην πρόθεση της Μητρόπολης Καισαριανής.

Το αισθητικό δάσος της Καισαριανής είναι ένας πνεύμονας ζωής για το ταλαιπωρημένο λεκανοπέδιο και τους κατοίκους του.

ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΩΡΑ 19.30

ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ

ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Περιπετών είπε...

Μεταφέρω ανακοίνωση:

Οι ίδιοι οι κάτοικοι μαρτυρούν πως είδαν τους εμπρηστές να τοποθετούν γκαζάκια, ενώ οι πυροσβεστική τονίζει πως η τηλεφωνική κλήση για την πυρκαγιά έγινε ακριβώς το κρίσιμο τέταρτο που αλλάζαν βάρδιες οι δασοπυροσβέστες.
Πρόκειται λοιπόν για έναν "φωτογραφικό" εμπρησμό, ακριβώς στο σημείο της χάραξης κατασκευής της προέκτασης της Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού. Μιλάμε για έναν δρόμο υπερτοπικής κυκλοφορίας, 4-6 λωρίδων, ο οποίος θα ξεκινήσει τον χειμώνα. Θα έχει μήκος 8100 μέτρα από τα οποία τα 5000 περίπου θα είναι επιφανειακή χάραξη πάνω στον Υμηττό (!) και θα διέρχεται από τους δήμους Βύρωνα, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Ελληνικού και Γλυφάδας καταλήγοντας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού (το οποίο ενδέχεται να "αξιοποιηθεί" εμπορικά και τη λεωφόρο Βάρης Κορωπίου. Πρόκειται για έναν δρόμο που θα εξυπηρετεί καθαρά εμπορικά συμφέροντα, ευνοώντας την γρήγορη μετακίνηση μεταξύ των δυο πιο ελκυστικά εμπορικών κέντρων στην αθήνα αυτή την στιγμή (μιλάμε για την σύνδεση του παλιού και νέου αεροδρομίου). Οδηγεί στην- χωρίς όρια - επέκταση της Αθήνας πάνω στο βουνό, αφού συνοδεύεται από αλλαγές στο συντελεστή δόμησης και τις χρήσεις γης. Ταυτόχρονα είναι ένα έργο με μειωμένη διάρκεια ζωής, αφού οδηγεί αναπόφευκτα στην αύξηση του αριθμού των αυτοκινήτων.
Οι δήμαρχοι των εν λόγω περιοχών δεν αναφέρθηκαν καθόλου στο ζήτημα, αφού στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν συνηγορίσει στην κατασκευή του έργου.

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ηλιούπολης

Yiannis είπε...

Συμφωνώ με την ανακοίνωση της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας Ηλιούπολης και θυμίζω σε όλο το τεχνοκρατιλίκη αυτό που είπε κάποτε ο μεγάλος Μαχάτμα Γκάντι - "Αυτά που κάνουμε στα δάση μας, είναι μια αντανάκλαση αυτών που κάνουμε στον εαυτό μας, αλλά και αυτών που κάνουμε στους άλλους". Διότι ο άνθρωπος ως ον είναι απο τη φύση του λαίμαργο. Και δεν χορταίνει. Αλλα "μόνον όταν το τελευταίο δέντρο έχει πεθάνει και το τελευταίο ποτάμι έχει δηλητηριαστεί και το τελευταίο ψάρι έχει πιαστεί, θα καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να φάμε τα χρήματα" (γνωμικό της φυλής των Ινδιάνων Κρι)

kalliopi είπε...

Ας ελπίσουμε πως δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να συνειδητοποιήσουμε το κακό που κάνουμε με την άγνοια και την αμέλειά μας.

Unknown είπε...

Μια μεζονέτα με πισίνα είναι το όνειρο του κάθε Ελληνάρα. Πάνω στο ψώνιο του νεοέλληνα και οι δύσμοιροι οι κατασκευαστές προσπαθούν να ικανοποιήσουν την ζήτηση και να γεμίσουν τις τσέπες φυσικά. Φοβάμαι ότι με τα πρότυπα που διακατέχουν την Ελληνική κοινωνία θα δούμε και άλλα πολύ χειρότερα.